Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz Qtya123 #186319 üzenetére

    en se ertem az mma harcosokat, plane aki huszonevesen magas szinten uzi kb a birkozast, bjj, kickbox/muay thait is. hogy? ezeket egyesevel is akar tobb evtizedig lehet muvelni, csiszolgatni.

    amugy dorian +1. en se vagyok aerobozo tipus, de tolni kell. elolvas az ember a temaban par cikket es rogton megjon a kedve..ha mar nem huszoneves :B
    plane ha nagyon az aljan vagy vo2 max mutatoban, akkor nagyon fontos. szinte az osszes betegseg megelozeseben fontos. magas vernyomas, cukorbetegseg, sziv es errendszeri betegsegek, alzheimer, demencia stb.
    ha korosztalyod vo2 max mutatojanak az aljan vagy, es onnan csak atlag folottire felviszed a mutatot, amire barki kepes testzsir%tol fuggetlenul, akkor kb. ilyen 70%-al csokkented a osszes halaleset bekovetkezesi valoszinuseget...all cause mortality. nincs semmi olyan gyogyszer, vitamin, kezeles ami ehhez hasonlot is tudna.
    60-70 ev folott meg aztan plane. ott ha 1x korulre esik a vo2 max tortenik az, hogy felmesz a lepcson es lihegsz. lehajolsz cipot kotni 1 percre es mar elfaradtal. eletminoseget is nem kicsit emeli. arrol nem beszelve, hogy elesel 60 folott es talan van vmi statisztika, hogy tobben halnak bele csipo protezisbe, mint akik nem? szoval nem erdemes beka segge alatti eronlettel erkezni az idosebb korhoz..

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák