Hirdetés

Kibővítik a várost az ASML kedvéért

Eindhoven városi tanácsa az ASML-féle bővítés mellett szavazott. Alaposan megváltozhat a lakók élete.

Amint lentebb lévő, kapcsolódó írásainkból is kiderül, az ASML és Hollandia között igen feszült volt a viszony, mivel előbbi terjeszkedne, de ehhez sem dolgozóból, sem infrastruktúrából nincs „elég”. Az ASML akár Hollandiát is elhagyta volna, végül azonban sikerült megegyezniük, hogy Eindhoven városában hajtanak végre gigászi fejlesztéseket. 2,7 milliárd dollárt költenek a közlekedés és a lakhatás fejlesztésére a Project Beethoven keretében.

Most Eindhoven városi tanácsa is jóváhagyta az előzetes megállapodást, így jelentős bővítések kezdődnek. Olyan üzemeket építenek, amelyek 20 ezer új dolgozót tudnak majd ellátni a város viszonylag fejletlen, északi részén, a reptérhez közel.

Európa legnagyobb tech cégének további területekre van szüksége, a félvezetőipar ugyanis a várakozások szerint egy évtizeden belül a duplájára nő.

A kritikusok szerint nem kaptak elég időt, hogy foglalkozzanak a bővítések következményeivel, továbbá a város lakóit is meg kellett volna kérdezni minderről. Már csak azért is, mert egy évtizeden belül a tech cégek terjeszkedése miatt 850 ezerről 1 millióra nő majd a város lakossága.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASML

Azóta történt

Előzmények