Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz Janaboy #168289 üzenetére

    Ami még a reggeli zab feldobására tipp:
    epret feldarabolsz, kevés citrom levével lábasban felforralod majd összepépesíted s öntetként ráteszed.
    áfonyát lábasban felforralod pépesíted s úgy teszed rá
    almát feldarabolsz, fahéjjal (ha még makrókba belefér agaveval) felforralod lábasban s úgy teszed rá.

    nameg másnapos zab (overnight oats) amikor egy bödönbe mondjuk szójaitallal (vagy tejjel) meg ízesítéssel összekevered hűtőbe teszed s másnap reggel fogyasztod (15-30p után se rossz, de másnap az igazi) teljesen más állaga s íze lesz
    ízesítés ugyanúgy lehet mint zabkásánál, soány kakópor, fahéj, lenmag, kendermag, chia mag (ez áztatva kiváltképp jól megszívja magát, simán kásába nem tenném) tetejére mehet gyümölcs, akár fagyasztott gyümölcs vagy a fentebb írt forralós gyümölcscucc - mehet ez hűtőbe h kihűljön, de reggel frossen forralva meg kontrasztos hideg meleg is jól áll neki.

    én minden nap zabbal kezdek, s kb minden nap változatos tud így lenni :)

    esetleg amarántra is lecserélheted néha a zabot, ha kását főzöl sima amaránt. Ha gyorsba megmikrózod vagy másnaposnak készíted akkor pattogtatott amarántot javaslok :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák