Új hozzászólás Aktív témák

  • Angel2014

    addikt

    Tény 1: Az izom víztartalma 75%, fehérjetartalma 25%.
    Tény 2: 1 kg izomgyarapodás tehát 250 g fehérje bevitelével érthető el.
    Tény 3: Ahhoz, hogy az izmokhoz eljusson a fehérje, illetve beépüljön, energiára van szükség.
    Tény 4: Elsődleges energiaforrásaink pedig a szénhidrátok, tehát a megfelelő fehérjebevitelen túl létfontosságú a megfelelő szénhidrát-fehérje arány! Sovány izom építése esetén 1,5 g plusz fehérjét kb. 30 g szénhidrátnak is ki kell egészítenie!

    A szükséges fehérjebevitel mennyisége:

    Sportolók táplálkozásában a fehérjék aránya az egészséges táplálkozáshoz képest magasabb. Az optimális fehérjebevitel különböző módszerekkel pontosan kiszámítható egyénre szabva, de általánosságban elmondható, hogy a felnőtt nem sportolók igénye 0,8 g/testtömeg kg; állóképességi sportolóké 1,2-1,6 g/testtömeg kilogramm, izomtömeg-növelő sportolóké pedig 1,5-2 g/testtömeg kilogramm. Természetesen mindig a célsúlyhoz viszonyítva számolunk!

    Speciális hatóanyagok látványos izomtömeg-növeléshez:

    Akadnak továbbá olyan aktív hatóanyagokat, formulákat tartalmazó kiegészítők is, melyek rendszeres használatával tovább növelhető az izomerő és a zsírmentes testtömeg.
    A leucin, HMB és B6-vitamin együttesen, egymás hatását felerősítve vesznek részt a szénhidrát- és zsíranyagcsere szabályozásában. Egy ezeket optimális arányban tartalmazó készítmény anabolikus (fehérjeszintézis serkentő) és antikatabolikus (izomszövet leépülését gátló) hatása mellett fokozhatja a szervezet védekezőképességének működését is; hozzájárulhat a bőr, a haj, a csontok egészségéhez, valamint számos szív- és érrendszeri betegség (pl. érelmeszesedés, magas koleszterinszint) megelőzéséhez.

    Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák