Új hozzászólás Aktív témák

  • Radnix

    senior tag

    válasz 1eske #141859 üzenetére

    Na mielőtt elmegyek edzeni erre válaszolok, mert tele van szaftos kezdő tévhitekkel a kérdés!

    1.: Szuper, hogy sportolsz, de ha a célod az esztétikus testalkat, akkor 1 ilyen célú edzés hetente nem elegendő. A kardió jellegű mozgások nagyon szuperek, nagyon egészségesek, ne hagyd abba, ha élvezed, de több "testépítő" jellegű edzésre van szükséged, ha eredményeket szeretnél elérni.

    2.: Fogyás, VAGY hízás, a kettő egyszerre nem megy. (max az első pár hónapban moderált negatív kalóriamérleg mellett, megfelelő edzéssel, fehérjebevitellel, pihenéssel...).

    3.: Zsír és izom is gyarapodni fog ha tömegelésbe kezdesz, csak nem mindegy milyen arányban valósul ez meg. 10%-15% testzsír között érdemes tömegelni. Itt is inkább ésszel, lightosan szintentartó energiabevitel felett párszáz kalóriával érdemes haladni.

    4.: Nem tudsz lokálisan zsírt égetni, mint ahogyan arra se lehetsz hatással, hogy hol rakódik le több és hol kevesebb zsír a testeden, ez már eldőlt amikor megszülettél. Ne félj, azok az izmok is gyarapodni fognak amiket tisztességesen megedzel.

    5.: A természetes út az azt jelenti, hogy nem élsz illegális teljesítményfokozó szerekkel. A fehérjepor nem illegális teljesítményfokozószer, hanem egy nagy segítség, hogy be tudd vinni a megfelelő fehérjemennyiséget tökéletlen étkezés mellett is.

    6.: Ne csak a csirke-rizs menjen, mert pár héten belül megutálod az egészet, és rossz esetben felhagysz az egész sporttal. (itt jön képbe az előző pont is: ha már a könyöködön jön ki a hús, bekeversz 50 g fehérjeport és kiváltasz vele 20 deka csirkét...)

Új hozzászólás Aktív témák