Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz FIREBLADE78 #60088 üzenetére

    Lábra, ha nehezen is fejlődik, de azért lehet picit javítani...
    Nekem is az volt a baj vele egy ideig hogy semmi fejlődést nem láttam, hiába edzettem magamhoz képest beszarósan erőlködős súlyokkal is. Az volt a baj hogy leedzettem a szokásos 4 szett 8-10 ismétlést a lehető legnagyobb súlyokkal, tehát guggolás vagy lábtoló, feszítő, hajlító, ülő és álló vádli... és annyi.

    Aztán rájöttem hogy túl nagy volt a súly és a mozgástartományokkal is bajok voltak (nem nagy, de volt).
    Kicsit kisebb súlyokkal, de a lehető legnagyobb mozgástartományban helyesen kezdtem edzeni (szinte újra kellett kezdenem elölről az egészet) és jött/jön is az eredmény rendesen.
    A másik meg hogy a gyakorlatok száma/volumen sem volt elég már. Így mostmár van hogy 5-6 vagy mégtöbb szettet is megcsinálok valamiből.

    Szóval szerintem próbálj meg változtatni az edzésen, és nagyon nézd meg mindent jól csinálsz e, helyesen és a teljes! mozgástartományban e.
    Csak egy példa például a vádli, volt hogy régen bazi nagy súllyal csináltam, de a mozgástatomány csak a negatívtól a vízszintesig ment jól az álló gépben... és égett az izom meg minden megvolt, azt hittem minden jó.
    De mint utólag kiderült mégsem volt jó, mert most hogy kisebb súllyal csinálm és meg tudom csinálni a "pipiskedő" szakaszt is normálisan és lassan, kitartva, helyesen máris megindult a fejlődésem újra kisebb!! súllyal. (Tehát a sarkam negatív, vízszintes, pozitív "pipiskedő" szakaszon végig megy lassan és helyesen kitartva picit a két végponton.)
    De a lábtolás guggolás sem mindegy... ott is lehetnek problémák, hasonlóak is akár. Mekkora a terpesz, hogy áll a lábfej, hogy mozog a térd, mozgástartomány, sebesség, kitartás stb stb.

    Szóval a láb trükkös, és nem feltétlen attól kell csak várni a fejlődést hogy pakolod a súlyokat eszetlenül felfelé... a gyakorlat minősége sokkal fontosabb. Meg a volumen, gyakorlatok/ismétlések száma sem mindegy.

    Nézd át mit csinálsz és javíts rajta! Biztos hogy van még hova fejlődni ha úgy érzed nem stimmel valami! ;)

    Huh jó hosszú lett, elnézést... ez csak az én tapasztalatom.

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák