- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Facebook és Messenger
- Aliexpress tapasztalatok
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowbull
addikt
válasz Woodslave #51685 üzenetére
hat ugye.
Az aminosavak szállítása és raktározása
Az aminosavak normális koncentrációja a vérben 35 és 65 mg/dl között van. Bár a különböző aminosavak precíz megoszlása a vérben rendszerint az elfogyasztott fehérje típustól függ. Egy olyan étrend, amely nem a megfelelő arányban tartalmazza az aminosavakat, korlátozhatja a fehérje szintézist. Ezért a legfontosabb jellemzője egy fehérjének, hogy biztosítsa legalább a kilenc esz-szenciális aminosavat és megfelelő mennyiségű nitrogént, hogy szintetizálja a többit. Ha valamely aminosavból túl sokat viszünk be a szükségeshez képest, akkor a fehérje szintézis korlátozott, hiszen a szervezet célja a komplett fehérje előállítása, részeket nem állít elő. A fel nem használt aminosav pedig zsírként raktározódik. Az étkezés utáni 2-3 órában a vér aminosav koncentrációja nagyon lassan emelkedik, így csak kisebb mennyiségű aminosavat enged felszívódni egyszerre. Ezért nagy mennyiségű aminosav soha sincs jelen a vérben. A felesleget 5-10 percen belül a test sejtjei felszívják, többségét a máj. Amikor a vérplazmában az aminosav koncentráció a normál szint alá esik, az aminosavak a sejtből a plazma hiányának korrigálására elszállítódnak. Így biztosított a plazma nagyjából állandó aminosav szintje.
A fehérjeraktározás felső határa
Minden sejt raktározási képességének van egy felső határa. Ha ezt a szintet eléri az aminosav mennyiség, a fennmaradó mennyiség vagy energiaként felhasználásra kerül, vagy zsírként raktározódik. Az energiaként történő felhasználás azzal kezdődik, hogy az aminosav nitrogént tartalmazó csoportját leválasztja a szervezet, így ammónia termelődik. A máj semlegesíti a mérgező ammóniát úgy, hogy széndioxiddal vegyíti, így egy másik salakanyag keletkezik, ami a véráramba kerül. A véráramból a vesén át pedig a húgy-rendszerbe kerül és vizeletként kiválasztódik.
Összegzés
A túlzott mennyiségben fogyasztott fehérje felesleges aminosav lesz a szervezetben, amit a szervezet nem tud tárolni, így az aminosav más összetevőkké alakul, megszabadul a nitrogéntől, acetil koenzim-a-vá alakul (közvetlenül, vagy közvetetten a citromsav ciklusban). Ha az energia szükséglet úgy igényli, akkor az acetil koenzim-a nem bomlik tovább, helyette zsírsavvá alakul és testzsírként tárolódik. Végül tehát a felesleges fehérje nem izmot, hanem zsírt épít.
http://eletformafitnesz.hu/hizlal-e-a-tulzott-feherjebevitel/
Pazarol a világ, én meg segítek neki.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Lunar Lander Beyond teszt
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Alkoholista nevelde
- Gitáros topic
- BestBuy ruhás topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen