Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    Na utánajártam kicsit ennek a gumiköteles témának. Több gyártó is van, akik a legkülönfélébb ellenállású köteleket gyártják. Általában a legdurvábbak (ezek már nem olcsók, 50-60 dollár darabja) 100-120 kilót tudnak, amivel már egy guggolás vagy egy fekvenyomás is bőven kivitelezhető.

    A fenti képen levő szett (Monster a lenti táblázatban) például kötelenként 90-et tud, de van még ennél is erősebb, bár azok már hosszúak, főleg sprintelésekhez készültek. Íme egy gyártó köteleinek adatairól egy táblázat:

    Összegezve, ilyen profi kötelekkel teljes körű edzés végezhető, minden erőszinthez belőhető az ellenállás. Egy induló szett ára kb 120 dollár, itt egy összehasonlítás a különböző gyártókról. (Természetesen ez csak egyféle összeállítást vizsgál, a különböző csomagok, amikben mindenféle extra van, eltérnek cégenként. Lehetnek benne fogantyúk, ajtóra szerelhető illesztők, hordtáskák, DVD, kutyafüle.) Ezért az összegért egyébként súlyzókból nem tudnál ilyen terhelést összehozni, az ár/érték aránya nagyon jó ezeknek a gumiknak. A tartóssággal nagy gond nem lehet, minimum 1 év garanciát minden cég vállal, de nem ritka a 2 év se. Nagy ellenállást kapunk tehát olcsón, ráadásul könnyen hordozható is egy ilyen készlet, sokat utazóknak must have ha normálisan akarnak edzeni. Én rendelek magamnak, az tuti.

Új hozzászólás Aktív témák