Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Bocsok #172099 üzenetére

    Szerintem félreértetted ezeknek a videóknak a mondanivalóját. Egyrészt a kijelentésed ("kalciumot sem ajánlott fogyasztani mert káros az egészségre"), azért nem igaz, mert a változatos étrenddel együtt elég sok kalciumot fogsz bevinni. Ha csak nem mekis kaján élsz, akkor kb kikerülhetetlen, hogy valamennyi kalciumot fogyassz.
    Amire te gondolhattál, hogy direkt, plusz kalciumot bevinni, főképp mesterséges formában az esetek nagy részében felesleges (még akkor sem feltétlenül káros).

    Másrészt nem a kalcium a mumus önmagában, hanem a kalcium kis felszívódása, és az ebből adódó nem kívánt helyeken való lerakódása. Ez pedig a D és K vitamin hiány miatt van.

    Megnéztem az elmúlt pár labor leletem. 2.4-2.45 körüli volt a kalcium szintem (2.2 < x < 2.65 az elvárt tartomány). Mindezt úgy, hogy minden nap tejjel eszem a zabpelyhet, elég sajtos vagyok és a konzerv halakat gerinccel együtt fogyasztom pár naponta. Szóval összességében természetes forrásból sokat vihetek be napi szinten, mégis a referencia tartománynak a felénél vagyok (gondolom ezt lehet ideálisnak nevezni). Feltehetően azért, mert D vitamint rendszeresen fogyasztok (a K vitaminokról nem tudok). Még az én esetemben sem lesz káros az esetlegesen pluszban bevitt kalcium, főként nem a szutyok kaján élőknek. A lényeg, hogy rendben legyen mellette a D és K vitamin bevitel.

    És amiről nem szól egyik általad linkelt videó sem, hogy a túlzott fehérje bevitel fokozzák a szervezet kalcium ürítését. Márpedig, ha valahol, a testépítésben bőven előfordul az értelmetlen és túlzó proteinbevitel. A jó hír, hogy ez a kalcium "vesztés" nem érinti a csontok egészségét, nem azokból vonja ki a Ca-t.

    Összességében az, amit írtál, hogy "kalciumot sem ajánlott fogyasztani mert káros az egészségre" nem igaz. El kell menni egy laborvizsgálatra, és meg kell nézni a Ca szintet. Ez alapján kell mindenkink egyénileg eldöntenie, hogy az ő esetében szükség van-e az étrenden, vitaminbevitelen változtatni, vagy sem.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák