Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz Qtya123 #184375 üzenetére

    Ezt érdekes volt olvasni, én is születésem óta küzdök az ekcémával. Én is voltam mindenhol, belgyógyásznál is. Próbáltam én is az étrendben keresni a problémát, de nekem azt mondta a belgyógyász, hogy érti mire gonodlok, de rossz úton járok. Ezzel bőrgyógyászhoz menjek, ez bőrprobléma, nem az étrend fogja megoldani a dolgot. Egyébként csirke-rizsen élek, nem eszek kenyeret, szóval nálam biztos nem ez lett volna a megoldás.
    A bőrgyógyászok meg azt mondták, hogy az ekcéma gyakorlatilag egy extrém bőrszárazság. Nem lehet elmulasztani, egyszerűen folyamatosan kezelni kell a bőrt, folyamatosan hidratálni. Végülis több odafigyelést igényel.
    Az én bajom az volt, hogy állandóan kortikoszteroiddal kellett kennem az arcom meg néhány olyan részt, ahol rendszeresen fellángolt. Télen folyamatosan, de nyáron is gyakran. Holott a szteroidos kenőcsöket a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni és X napnál tovább nem is szabadna. Na, nekem a téli hónapokban, hónapokig folyamatosan kellett. És zavart, hogy mikor fog ez visszaütni.
    Azt mondták, hogy folyamatosan kenjem ilyen-olyan hidratáló krémekkel, ápoljam stb-stb. Egyrészt az volt a baj, hogy mint sok férfitársam, kenceficét max akkor használok, ha síkosítani kell, de ha még rá is vettem magam pár hétig, hogy kenegessem magam ilyen kozmetikai szerekkel, gyakorlatilag semmi különbség nem volt, az ekcéma ugyanúgy megjelent.
    Ekkor volt egy ilyen utolsó próbálkozásom, épp a gyógyszertárban voltam, mondom jól van, vegyünk valami hidratáló krémet, hátha. A gyógyszertáros a Vichy krémjét ajánlotta. Gondoltam jól van, biztos ebből kap jutalékot, de nem tűnt rosszabb választásnak, mint bármelyik másik random arcápoló.
    Megvettem, aztán megtörtént az, amit addigi harmincX évem során sosem tapsztaltam. Teljesen el tudtam hagyni sok-sok éve először a kortikoszteroidot. Azt hiszem 2 éve használom és azóta nem voltam bőrgyógyásznál. Ezzel sem kenem minden nap, csak ha eszembejut, vagy már elkezdene előjönni az ekcéma. És úgy tünteti el az ekcémát, mint a kortikoszteroid vagy még hatékonyabban. Én sokszor, sokfélét próbáltam már. Rég nem hittem benne, hogy létezik ilyen, de ez tökéletesen bevált. Nem tudom mi az az összetevő, ami ennyire jót tesz és hatékony. Elvileg a hialuronsav az, ami ebben van és adhatja ezt a pozitív tulajdonságát. Sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom, mert nem használtam még külön hialuronsavat magában, de az biztos, hogy ezt bárkinek bátran merem ajánlani, aki ekcémával küzd.

Új hozzászólás Aktív témák