- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- Router gondok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
válasz it_service #1 üzenetére
+1
-
YB
csendes tag
Évekig magam is Npp-t használtam, mígnem 1.5 évvel ezelőtt rátaláltam a Sublime Text 2-re.
Gyors, könnyen kezelhető, bővíthető, és sok-sok hasznos újítást tartalmaz.
Kedvencem, amit máshol még nem láttam: multiple selection (multi cursor), vagyis lehetőség van több kurzor használtára, akár ugyanazon szavakat kijelölve (video), akár a megnyitott file bármely pontjain, természetesen korlátlan mennyiségben.
További funkciók bemutatásához tudom ajánlani ezt a videót. Letölteni a hivatalos oldaláról tudjátok. -
buherton
őstag
Én is a dev-cpp-t am azt használom jobb híján. Codeblocks nem tetszik, és lusta gyerekként hozzá szoktam az IDE-khez. Viszont mostanában kezdek átállni a cli + notepad++ kombóhoz, mert nagyon jó ez a progi.
Kandós vagy?
(#24) Rhino666: Ilyenkor óvatosabban szoktam fogalmazni
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
netpeti98
addikt
Rémlik mintha láttam volna benne ilyesmit, most meg nem találtam már meg.
(#19) sanchezsa: Javítva!
(#29) Yodafon: Én akkor akadtam erre a programra mikor lekezdtem gyakorolni a HTML-t és a CSS-t, először sima Notepaddal próbálkoztam, kész volt a weboldal, de egy idő után a sima Notepadban egy rémálom volt, itt sokkal áttekinthetőbb a sorszámok és a kódszínezés miatt.
(#35) jlazlo:
Neked is köszönöm az észrevételeket, igyekszem javítani a cikket!Üdv netpeti98
-
disy68
aktív tag
válasz maxinteger #38 üzenetére
Total Commander-nek a licence-ében benne van, hogy egy hónapig használható ingyenesen, utána kéretik megvenni, csak nem tiltják le a program használatát utána se. Egyszer megnéztem, mikor volt egy cikk, hogy a pupák gépét lefoglalták az illegális total commandere miatt.
Jó kis program valóban, bár azért kódkiegészítés nélkül nem az igazi kódolni (van-e hozzá plugin?).
[ Szerkesztve ]
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
ceia
őstag
Én eddig idegenkedtem tőle a túl sok funkció, bonyolultság miatt. Csak jegyzeteket szoktam írni, pl. webcímeket, meg hogyan telepítettem, vagy oldottam meg valamit (legközelebb jól jön, mert ki emlékszik már mindenre..) De az oszlopos kijelölés tetszik, meg a fülek, szóval ki fogom próbálni. A notepadben szeretem az egyszerűségét, és hogy olyan gyorsan előugrik. Második megoldásnak azért mindenképpen jó lehet!
it's more fun to compute
-
premete
veterán
Én is ezt használom, xml fordításokhoz nagyon jó.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
válasz maxinteger #38 üzenetére
Linuxon elég profi az ingyenes Komodo-Edit, próbáld ki egyszer.
-
maxinteger
csendes tag
Nagyon jó kis tool, viszont nagy hátránya, hogy nincs Linuxra.
Úgy féléve már a Sublime text 2-t [link] használom.
- Majdnem annyit tud mint a Notepad++
- letisztult
- gyors
- bővíthető
- multiplatformSajnos shareware, tehát időnként szól, hogy légy szíves vedd meg, de ahogy a Total commander-nél ennél sincs idő vagy funkció limit
-
veterán
Hi!
Azt belehet állítani , ha bezárom a progit , akkor automatikusan zárjon be minden megnyitott ablakot ?
3njoy the Lif3
-
jlazlo
csendes tag
Ez mind szép és jó, de ki védi meg a felhasználót attól, hogy a cikkben is jelenlévő hibákat ne kövesse el?
Írok egy vastagon szedett figyelmeztetést a cikk harmadik oldalán, ami rálóg az előző bekezdésre, ezáltal elvész a figyelmeztető jellege, agyoncsapva vele a lényeget! Legalább egy üres sort tett volna a Figyelem! elé, akkor már formailag is, kinézésileg is rendben lenne a dolog, de így???
A belinkelt képek innentől -a harmadik oldaltól- ráfolynak az előtte lévő sorokra, értem én, hogy szorosan kapcsolódik a szöveghez a képi mondanivaló, na de ennyire???
A program valóban egy jól használható darab, már a kezdetektől hasznos dolgokat adott a felhasználónak az oprendszerbe beépített Notepad puritánságának kiváltására.
[ Szerkesztve ]
-
-
Иван
őstag
Derekas program, mikor volt programozó tripem én is ezt használtam. Hasznos kiegészítő.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
sysys
csendes tag
Én csak jegyzetelésre használom. Szöveg cserékre tényleg nagyon jó.
Fejlesztéshez már karcsú.[ Szerkesztve ]
-
Yodafon
senior tag
Az igazi programozó sima notepadban programozik
I'm gangsta!
-
Tamás9x
őstag
UPP naponta használom nagyon jó kis program,
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Ezenkívül nem csak kód írásnál, de szöveges (sőt bináris!) adatállományok esetén is nagyon hasznos:
- hosszú sorok tördelését nagyon profin végzi
- XML-hez rengeteg funkció: formázás, tördelés, 1-line, stb
- hexadecimális szerkesztést támogatja
- a vezérlőkaraktereket is meg tudja mutatni
- és természetesen multiplatform / multikulti sorvégjel, kódlapokNem tudom, hogy a Windows Notepad mikor lesz képes végre rendesen kezelni a nem DOS típusú end-of-line karaktereket...
-
macilaci78
nagyúr
Nagyon jó program! Előtte sima notepaddel toltam azt a keveset, amit csináltam php-ben, css-ben, de ezzel álom! Mellé Firefox alá egy Firedebug és csók.
Elraktam kedvencekbe, majd átolvasom, hasznos lesz.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
scope2007
addikt
régóta használom... nagyon profi kis program
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
buherton
őstag
Nem akarlak megbántani de a Dev-C++ egy rakás bug halom. Ahhoz hogy használni tudd egyáltalán, úgy kell kezdeni, hogy a megjegyzésből ki kell venni a billentyű parancsokat, és asszem a makenek kell beállítani -g kapcsolót. A Matlabos Simulinkkel vetekszik vele.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
sptkyle
senior tag
BlueFish-t használok, és meg vagyok vele elégedve. Esetleg van tapasztalata valakinek mindkettővel? Érdemes lenne ennek ellenére váltani Notepadra?
+1 kérdés: Csak én nem találok hasonló fejlesztőeszközt Androidra??
[ Szerkesztve ]
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
Rhino666
addikt
Simán jobb fejlesztőkörnyezet mint a Dev-C++...
2025 - a szólásszabadság halála
-
Sanchez638
addikt
"Futtatás: itt tudjuk kódunkat egy kiválasztott programmal futtatni (például: HTML kód futtatása Firefoxszal, Charme-mal, Internet Explorer-rel)." Chrome nem?
Számom az adatlapomon.
-
csibe1
addikt
Nagyon jó program,már nem is tudom hol találtam.
A portable verziót használom belőle egy ideje.
Jó dolog a több fül megnyitása egyidőben,és hogy onnan lehet folytatni
újramegnyitás után, mint ahol előzőleg abbahagytam.
Ez jött be a leginkább ha cfg-t kell szerkeszteni pl.: CoD2 - CoD4.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
gold007
tag
Nagyon jó progi. Főleg HTML szerkesztésnél volt nagyon-nagyon hasznos, hogy a különböző parancsokat különböző színekkel jelzi, sokkal átláthatóbb.
Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))
-
joecontra
addikt
Jó kis program, szeretem.
Én is a portable verziót használom.Üdv,
J -
proci985
MODERÁTOR
php/html/jqueryre tökéletes. lightweight, tud különböző színbeállításokat, van egy csomó hotkey, kiemelés, portable, felosztható munkaterület (több file egy ablakban, ablakkihúzás, bár ezt a modernebb IDEk szokták tudni).
egyébként izé, magyarul? ennyire szereted magad szivatni? (indok: ha bármi beállítás nincs meg, akkor lehetetlen kigooglezni. meg egyébként is, kódot csak angolul).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
csepelball
tag
Jó kis cucc.Már mindent ezzel nyitok meg ami szöveges
-
Zzenit
tag
Van logoutos maszk is vagy ennek nem sok értelme van?
Ha unod a MÁV-ot, egy alternatíva: www.oszkar.com
-
syl5
őstag
Legjobb!
-
Easimer
csendes tag
Én ezt a programot annyira szeretem hogy a .txt fájlokat áttársítottam a Notepad++-ra. Még azis hasznos benne hogy azok az enterek vagy új sor kezdések amiket a sima Jegyzettömb üres négyzeteknek mutat, a Notepad++-ban sima enterek
-
punk17
aktív tag
Nagyon jó program, a Visual Studio után a kedvenc eszközöm Csak kár, hogy linuxra nincs
Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
lapa
veterán
és tud többsoros cserét, ami szintén elég gyakran hasznos.
-
buherton
őstag
Az oszlopos kijelölés eszméletlenül hasznos .
Nagyon sok hasznos billentyű parancs van, amit rendszerint használok pl:
crtl + d -> sor duplázás
crtl + k -> kommentezés (programnak megfelelő komment, batch -> rem, perl -> #, C -> // stb.. )
shift + crtl +k -> komment kiszedés
tab -> alap
shift + tab -> tabokat szedi ki.A style xml-ek könnyen érthetőek és notepad++-al könnyedén módosíthatók .
Viszont csak 1 szálon dolgozik, ami néha szűk keresztmetszet lehet.
-
Amit nagyon szeretek:
- tud kijelölést oszlop szinten is, ALT+egér, vagy ALT+SHIFT+nyilak, stb. esetén
- van benne regexp alapú keresés / csere -
it_service
csendes tag
Nagyon jó, én is ezt használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fujifilm X
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ROG Strix G513QM 15.6" FHD IPS Ryzen 9 5900HX RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- P15v Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Dell OptiPlex 3050 Micro - i5-7500T - 8GB - 500GB
- ÚJ Intel Core i9-14900K / 14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900K)
- Deepcool PF650 650W 80 PLUS Garanciás!
- Újszerű SAMSUNG GALAXY S23 8/256 GB GREEN, 2026.04.17-ig GARANCIÁLIS, PLUSZ 4DB TOK!
- Garis karcmentes Macbook Air 2020 m1, 100%-os aksi