-
IT café
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz sztivo #140887 üzenetére
Köszönöm a reagálást, ezt néztem ki az apróban: [link] Vélemény? Jelenleg próbálok egyeztetni az eladóval, de még nincs lefixálva.
Nem szoktam játszani a PC-n, miért járnék jobban szerinted egy gamer monitorral?http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
sztivo
Topikgazda
válasz ekkold #140853 üzenetére
Szia!
Mindneképp valami gamert nézz, árban már alig tértek el egy 60 Hz-estől egyes modellek.
Gigabyte M32Q, Acer XB323QUNV stb, ha van konkrét kiszemelt, küldd elszMartin17
Asus VG34VQL3A, Dell S3422DWG, LG 34WP65CP, 34WN75CP, Gigabyte GS34WQC, illetve IPS LG 34GN850P - de ebből utóbb sok hibás darab volt elérhető (zöld pixelhiba/fóliahiba).Zöld Mókus
Szerintem rendben van mind a két monitor, bár inkább a Strix-et venném.makkmarce
VA-nál a széleken már nem olyanok lesznek a színek, mint középen, így gondolom ez kilőve. IPS-ből ekkora méretben kb Asus PG38UQ van, vagy OLED, akár egy LG C4. -
deathbird69
csendes tag
Sziasztok!
Igazából javaslatokat szeretnék ajánlott monitorokat ebben a kategőriában amivel nem nyúlok mellé.
21:9-es monitorom van csak kisebb méretben de nem lenne gond a visszaváltás sem 16:9-re.
Ha lehet akkor 16:9-en és 21:9-en is javasoljatok.
Előre is köszönöm a segítséget.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 120.000 Ft
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?32-34 col. 16:9 WQHD felbontás vagy 21:9 ennek megfelelő. (4k-ra nem lesz pénz és a vas se bírná) Ha van ajánlott jó monitor akkor a Full HD vagy 2560 x 1080 (UW-FHD) is megfelelő lehet
100 Hz-et tudja
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)Eddig IPS volt, de ha van ajánlott VA akkor az jó lehet.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)50% játék, a maradék netezés és/vagy munka
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?Rx 6650 XT AMD Freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)Min 1 HDMI és 1 Displayport
8, Fontos számodra a HDR funkció ?Igen legyen HDR
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Falra rögzíthatő 100:100"A rőzsetűz messzebre látszik, de hamarabb lohad le a szarból rakottnál: erre gondolj ha magaddal együtt másokon is könnyíteni akarsz"
-
szasanyi
félisten
válasz Hauptmann #140883 üzenetére
Jó kérdés. Meg az is, hogy mennyuivel fog többe kerülni, hiszen mindig van jobb és szebb mindenből, de gyakra közel sem jobb és szebb annyival mint amennyivel többe kerül.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz szasanyi #140880 üzenetére
Jogos full igazad van. De legalább jó helyen vettem. Lehet azért vagyok ilyen laza mert szinte alig gariztattam hw-t, mindig mákom volt. Reméljük most sem lesz másképp köszi!
Hauptmann: Részletesen nem tudom, de gondolom mindenben picit jobb lesz megint. [link]
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ASUS ROG XG27ACDNG OLED 360Hz /
-
Hauptmann
addikt
válasz sid.:Rc211v #140872 üzenetére
Én is nemrég váltottam QD-OLED-r3e, más világ, mint az IPS. Pedig nem épp rossz IPS panelről jöttem.
Mi a különbség a 3. és 4. QD-OLED panel között?
-
szasanyi
félisten
válasz cikasz #140879 üzenetére
Úgy látom ahhoz a tpushoz nincs frissíthető FW tehát a leírás ezért az USB-kábelkapcsolat
csak USB-port USB-elosztóként működik. Használati útmutató 16. oldalIf someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Gomez1984 #140876 üzenetére
Kétlem, hogy csalódnál, bár az esetben lehet nem monitorral lesz gond.
Azért majd mondd TE mit tapasztalsz, kíváncsi vok. Az LCD monitorunk is hasonló kaloberű szóval a viszonyítási alap meg van, plusz én is világos szobában vagyok (bár az ablak mögöttem van nem szemben).sid.:Rc211v: pedig érdemes odafigyalni arra is (pont az RMA hiánya és a mindenféle magyar garancia és/vagy hozzáállás miatt ). De úgy tudom a FORAMAX a jobbak közé tartozik és hivatalos ASUS partner is ami mindenképpen előny. De használd egészséggel és megelégedéssel ilyen ügyintézés szüksége nélkül!
#140879 cikasz: a balfelső USB-re gondolsz? FW frissítéshez kell.
[ Szerkesztve ]
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Vettem egy LG Ultragear 34GN850 monitort és van egy érdekes csatlakozás hátul aminek a másik vége usb és a számítógéppel lehet össze kötni. Tudja valaki, hogy az mire jó?
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
MODERÁTOR
sose volt ilyen olcsóEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
őstag
válasz szasanyi #140875 üzenetére
Köszi! Az nem valami jó hír, hogy sokan panaszkodnak asus-ra. Ezt garis oldalát nem is néztem, nekem nem szokott szempont lenni vásárlásnál. Amit tudok hogy 3év garis és ez beégésre is vonatkozik.(including panel burn-in.) Ez asus oldalán is ott van. Még aznap be reggeltem az oldalon. Azt kb ennyi. A Foramax-tól vettem.
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ASUS ROG XG27ACDNG OLED 360Hz /
-
szasanyi
félisten
válasz sid.:Rc211v #140872 üzenetére
Remek monitor! Esetleg a garanciális feltételek és ügyintézés tekintetében volt infód? A neten sok helyen panaszkodtak az ASUS-ra ilyen miatt, ráadásul nálunk nincs RMA szóval az üzletre kell hagyatkozni ahol meg lett vásárolva (ami valljuk be sok sesetben nem túl bíztató). Ha erről (is) lenne infód azt szívesen hallanám.
-
-
makkmarce
őstag
Szeretnék segítséget kérni, monitort keresek a következő paraméterekkel:
ami szükséges:
- kb 36"-49"-ig
- 4k+ felbontás
- 75hz frissítés legalább
- jól olvasható szöveg, a lehető legkevesebb utánhúzás.
- napi 8+ órás használatra
- nem ultrawide
- QLED kizárvajó lenne még, de nem kizáró ok:
- 90%+ DCI-P3
- jó beláthatóság a széleknél is
- nem ívelt, vagy kicsit ívelt maximummax ár: legyen mondjuk 400k
ami nem fontos:
fekete szint, csilliós kontraszt, nvsync, miniled és egyéb agybajokelőre is köszönöm a segítséget
okoskodom, tehát vagyok
-
őstag
Sziasztok! Nekem hétfőn jött meg ez a monitor. ASUS ROG Strix XG27ACDNG. [link] Kis info, vélemény róla.
Ugyan azt tudom elmondani, mint amit a neten írnak az ilyen monitorokról. Tökéletes kép minőség mind színek mind mozgás tekintetében. Nincs szellemkép vagy bármilyen elmosódás, mindezt hibátlan szín megjelenéssel párosítva. A fekete az tényleg fekete stb. A szöveg megjelenés is hibátlan semmi gondom vele, még úgy is, hogy a szövegméretezést 125%-on használom. A fényerő bőven elég. De nekem már sok 100%-on. HDR-on is max játékba ok. Ott viszont durván megdobja "hatást". Engem minden tekintetbe megvett. A kezelése is nagyon jó a kis joystickkel, de az ASUS Display widget center-el még könnyebb. Nagyon sok állítási lehetőség van: képmódok, színterek, HDR, oled "cuccok" Így mindenki megtalálja a megfelelő beállítást.
Azért erre esett a választás, mert 3.gen QD-OLED a panelja ami jelenleg a legfrissebb.(Még pár hétig mert jön 4.gen QD-OLED). Plusz ennek a dizájnja tetszett a legjobban. A képernyő felülete szerintem jobb mint a glossy és a matt panel. Ennek Anti-Reflection.(Tükröződés mentes) kvázi fél fényesnek mondanám. Az ára sincs úgy elszállva mint pl az ugyan ilyen paneles GIGABYTE AORUS FO27Q3-nak vagy MSI MPG 271QRX-nek amikhez a YT-n legtöbbször hasonlítják ezt a monitort, illetve a kicsit olcsóbb Samsung odyssey G6-tól vagy az egy árban lévő(most kicsit olcsóbb) Alienware AW2725DF-től is "jobbnak" mondják YT-n ezt.
Egy Acer Predator XB271HU 27" QHD, IPS 165Hz-ről váltottam. 2016-os modell tudom nem mai darab, de eléggé szembetűnő a különbség. Sokkal szín hűbb, élettel telibb a kép és ghosting mentes. Főleg ezek miatt cseréltem és azt maximálisan hozta. Nincs képi anomália. Itt minden szögből ugyan azt látod, legyen az játék, vagy video nézés. Tényleg nem semmi.
Tény, hogy nem olcsóak ezek az OLED-ek. De jelenleg ez a legjobb, és ha évekig megtartja az ember, akkor így nézve már nem olyan vész. Ez a méret és felbontás is tökéletes játékhoz. A 360HZ meg úgy gondolom több mint elég. Amit sajnálok, hogy ez csak 26,5"-os. 0,5 colt lenyúltak amit nem értem miért kellett. Lehet a nagyobb pixelsűrűség miatt. Nyilván nem érvágás, de észre veszem hogy kisebb. A másik ami nem tetszik a kábel elvezetés. Ugyan úgy látom a kábeleket a monitor alatt, nem valami szép. A predator-on ez jobb volt.
Most már kezdenek elérhetőbb áron lenni az OLED-ek. 260-270k ami már elfogadható ár. Régóta nézegetem már, de horror áruk, és a pár negatívum miatt nem inkább hanyagoltam. De ez a gen3. QD-OLED el is döntötte hogy erre benevezek. Más kérdés ugye a hosszú távú használat, ami idővel majd kiderül. Remélem, hogy ez a sok védelem ami benne van(ASUS OLED Care+) ér is valamit.
-
csaba17
senior tag
sziasztok!
A héten megérkezett mindkét aoc q27g4x monitor.
ha a másodlagosat kikapcsolom és pl ott volt egy böngésző lap megjelenítve akkor bekapcsolás után a böngészőt átrakja a főképernyőre, és ez így van bármivel ami a kikapcsolás előtt rajta volt.
ha videó megy a főképernyőn majd bekapcsolom az időközben kikapcsolt másodlagosat akkor a videó beszaggat, a hangja is. ez mért van?
időközben a másodlagos frissítését levittem 60Hz-re, azon úgy sem játszok, de így sincs változás.
tudom picit off itt, a helyén feltettem a kérdést de még nem kaptam választ, hátha itt -
Fifi77
újonc
Sziasztok
Esetleg tudna valaki nekem segíteni , hogy mennyiért tudnám eladni
Lg Lg 34um95-p monitoromat.
Ajándékba kaptam de szeretnék helyette Íveltet.
Előre is köszönöm a segítséget -
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #140865 üzenetére
Megpróbáltam, de ugyanaz. Bár, most hogy így gondolkodok, friss Win11-en is ugyanezt csinálta, pedig végig az AMD kártya volt a gépben.
Én arra gondolok, valamiért az AMD kártya és a PokerStars kliense nem tud együtt dolgozni, most is az összes mag 50% felett pörgött stabilan, míg ugyanekkora terhelésnél az nVidia kártyával 2 mag megy kb 40%-on, a többi max 10%-on...
Lehet megelégszem a 85 Hz-el, aztán ha találok 1030-ast DisplayPorttal, akkor beruházok egyre.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
szasanyi
félisten
válasz Gomez1984 #140864 üzenetére
Úgy én nem is gondolkodnék rajta, mivel fényévekkel jobb képminősége és mozgás megjelenítése van mint az LCD-k többségének (amelyik vmilyen téren vetekszik vele a uo. drága).És ha neked az ára is jó... de nyilván neked kell elhatároznod magad. Nálam sokkal árnyaltabb a kép, amin sajna az újabb generáció sem fog változtatni.
-
csabyka666
veterán
válasz Askformore #140860 üzenetére
Aha ugyanarról a gépről van szó.
DDU-t ismerem, de eszembe nem jutott használni! Megpróbálom, legyalulom az nVidia driverét, mert ahogy mondod, az nVidia kártya volt benne korábban, és utána tettem bele az AMD kártyát.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Gomez1984
aktív tag
válasz szasanyi #140863 üzenetére
Mondjuk nálam kicsi a valószínűsége a beégésnek, napi 2-3 órát megy a gépem, annak 80% játék. Lehet megvárom kövi OLED generációt.
Ejj pedig telekomnál "jó" áron hozzájutnék a G60 hoz. Nem tudom mit csináljak.7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
szasanyi
félisten
válasz Gomez1984 #140862 üzenetére
Na, így már kissé jobban érzem magam. Hasonlít a helyzetem mert egyrészt a jelenlegi MAG274QRF-QD alapvetően jó monitor, másrészt mert ezzel együtt kellene használniom az OLED-et a negatív sajátosságai miatt (napi 8-9 órában 80%-ban statikus tartalom van a kijelzőn). Nekem is kicsi (120x50) asztalom van szóval nem lenne ideális.
Véleményem szerint drágák is mivel nem mindenre használhatók jól és/vagy hosszú távon. 55" OLED TV-k árakhoz viszonyítva különösen nem értem ezt az árazást.
Persze nálunk a hazai "sajátosságok" miatt szinte minden drágább, plusz céges vásárláskoz - az ára miatt csak ez jön szóba - több özlet csökkentett garanciával adja (nincs elég sz@rság, kiegészült ezzel is ). Ezek miatt hezitálok még mert nem vok meggyőződve, hogy összességében valóban jó választás az OLED.
IPS Black jónak ígérkezik (jobb színek és 3000:1 kontraszt) de úgy tűnik nem lesz gamer kivitel és OLED-hez hasonló magas árak várhatóak.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz szasanyi #140861 üzenetére
Hát az első fontos nálam a talp mérete, azaz ha a falnak tolom mennyire elől van maga a kijelző, mert nem valami mély az asztalom.
Az AGON prot én is néztem, de annak fényes nagyon a felülete, ablak mellett nekem az off, ugyanugy mit az ASUS DMG végű is, pedig annak a legkisebb a talp része és fényerőben is jó. Lassan fél éve győzködöm magam hogy kellene egy OLED, de mindíg mikor rányomnék a vásárlásra, mindíg beugranak a negatívumok is. AZtán hazaérek, bekapcsolom a gépem és rájövök hogy tök jó a mostani monitorom is, gyors, jó a képe ( IPS hez mérten ) és lebeszélem magam.
Aztán jön a másnap, unatkozás melóhelyen, megint OLED böngészés.
Ez megy lassan fél éve7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
szasanyi
félisten
válasz Gomez1984 #140857 üzenetére
És pontosan melyik G6-ot illetve miért pont azt? Azért kérdezem, mert én is tervezem OLED vásárlását, és a kinézett AOC AGON PRO AG276QZD2-t még nem vettem meg. De releváns tapasztalatok nincenek itt egyik típusról sem.
-
Askformore
senior tag
válasz csabyka666 #140856 üzenetére
Az RX550 VGA drivere rendben van? Jól értem, hogy egy gépen belül cserélgeted a 1030-at és az 550-et? Mert akkor összeakadnak a driverek, ha Nvidiáról cserélsz AMD-ra, akkor kell neki egy DDU, majd úgy telepíteni az RX550 drivert.
-
őstag
válasz Gomez1984 #140857 üzenetére
Nekem is az van, jobbra az asztaltól van egy nagy ablak, ahol fel van húzva általában a redőny nappal, szépen besüt a nap igaz max fényerőn használom, de tökéletes, nem érzem hogy kellene plusz fényerő, sötétben meg akár sok is lehet a max, ez egy esti kép, de mást hirtelen nem találtam. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Gomez1984
aktív tag
Sziasztok
Kinéztem egy OLED monitort, ami a Samsung G6
Sajnos a monitort nem tudom bekapcsolva sehol kipróbálni és tesztelni a fényerejét.
A gépem ablak mellett van, így elég fontos.
Jelenleg egy S2721DGF moncsit használok, kb 50% fényerővel. Szerintetek akkor elég lehet a samsung max 250 nit fênyereje?7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
csabyka666
veterán
Üdv ismét!
Beszereztem egy hiperszuper 4k / 2k aranyozott HDMI kábelt, de az RX550 és a GT1030 is csak 85 Hz-et tud - illetve nem teljesen, mert a GT1030 84.957 Hz 8-bit, míg az RX550 85 Hz 10-bit, ezeket az opciókat látom. (Szemre semmi különbséget nem veszek észre.)
A korábban említett PokerStars ugyanazokkal a beállításokkal (HDMI kábellel) a GT1030-ason röccenésmentesen siklik, míg az RX550-esen akadozik már az egér mozgása is, sőt böngészés közben is meg-megakad egy görgetésnél például, ezt a GT1030-ason nem tapasztaltam.
Amit még észrevettem, hogy a processzor (i7-920) mindegyik magját kb 50%-on használja az RX550, míg a GT1030 alig 10%-on ugyanazon körülmények között. Olyan, mintha processzorból akarná megoldani, és nem használná kellő mértékben a VGA-t.
Mit gondoltok, hol lehet a hiba? Szóval vagy megelégszem a 84.957 Hz-el, de cserébe folyamatos minden, vagy ragaszkodok a 100 Hz-hez (ami érezhetően kellemesebb), de itt kénytelen vagyok használni az RX550-est, ami miatt viszont akadósabb az egész.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Zöld Mókus
újonc
Sziasztok!
Mostani FHD DELL moncsimat szeretném cserélni idővel, ebben kérnék tanácsot.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
200-300k, de ez abszolút nincs kőbe vésve
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32 és 140 felett
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS matt
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
tartalomfogyasztás, játék, később lehet látványtervek készítése
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
G-sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem annyira, de nem zavar.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Jó lenne, viccet félretéve, nem reális elvárás.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Igen kell minden.Ő kell nekem: ASUS VG32AQL1A vagy ASUS ROG Strix XG32AQ
A konfig ami mellé megy egy Asus Proart házban sok kicsi Asus cucc, szóval hajlok kicsit erre, de nem minden áron.
Köszi -
szMartin17
tag
Sziasztok segítséget kérnék!
150-200eFt.
34" (+-2) képátlóval, 2560x1440 felbontású, 21:9 képarányú monitort keresnék.
Főleg munkára lenne használva, néha xbox series s szóval 120hz körülre gondoltam de nem elsődleges szempont.
Volt IPS és ívelt VA paneles monitorom is, nincs jelentősége számomra szerintem.
Kis görbület jöhet, de ne 1000R-es.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Főleg irodai munka, excel, néha xbox series s.
Laptop integrált intel VGA és Xbox series S.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack
DP, HDMI)
USB-C fontos lenne hogy képet vigyen át, HUBként is működjön és töltse a laptopot. És ha usb c mellett egy hdmivel is egyszerre összekötöm a laptopot a monitorral akkor két képre osztható legyen, ha létezik ilyen.8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Jó lenne ha lenne.
Hagyományos
Pivot nem fontos, viszont legyen dönthető és magasság állítható.Ezek alapján Philips 346B1C-t néztem, mi a vélemény erről?
Van esetleg a megadott árban ilyen (jobb/olcsóbb) tudású eszköz?
Köszönöm előre -
ekkold
őstag
Sziasztok!
Maximum 100eFt, vagy inkább kevesebb, de ennek megfelelően használt piacon is fogok nézelődni. Ráérős a dolog, nem sietek, ki tudom várni a megfelelő vételt..
31,5"....32" képátlóval, 2560x1440 felbontású, 16:9 képarányú monitort keresnék.
Hz - nem tudom, valószínűleg amire kell ott nincs nagy jelentősége - de javítsatok ki ha tévedek...
Nekem eddig mindig az IPS paneles monitorok tetszettek jobban, maradnék ennél.
Csak sík jöhet szóba, az ívelt nem nekem való.
Irodai alkalmazások, programozás, filmnézés, képszerkesztés. Fontos, hogy villogásmentes legyen (ne pwm-es fényerőszabályzása egyen). Sötét szobában is használnám, tehát olyan kellene ami kis fényerőre letekerve (hogy ne égesse ki a szemem) is jó képet tud adni.
Az egyik PC-ban csak a prociba integrált intel, a másikban egy régi nvidia quadro k2200
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack
DP, HDMI
Nem.
Hagyományos
Semmi extra nem kell. De később lehet, hogy az állvány helyett valamilyen tartó karra, vagy fali konzolra tenném - tehát nem baj ha vannak rögzítési pontok ehhez - de ez sem feltétel. Nem érdekel, ha nem szép vékony, nem keret nélküli stb.. csak legyen strapabíró, mert sokat üzemel...Tehát szerintetek milyen márkákat ill. konkrét típusokat nézzek? (vagy éppen mit kerüljek el)
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
csabyka666
veterán
válasz sztivo #140845 üzenetére
Pontosan egy ilyen RX550 van a gépben. Direkt a DP (és a 100 Hz) miatt szereztem be, de mintha a GT1030-cal folyamatosabb lett volna pl a böngészés, ezzel viszont néha meg-megakad. Nem élvezhetetlen, csak néha van egy-két röccenés.
Én online pókerre használom a gépet (azért is kellett a nagy monitor), a PokerStars kliensének semmi extra gépigénye nincs, VGA oldaláról csak az OpenGL 2.0 kell neki, ezt simán teljesíti mindkét kártya, mégis, ha az animációkat nem kapcsolom ki, az egér is elkezd szaggatni, amikor pl a lapokat adja le a kliens. Próbaképp vissza fogom tenni a 1030-ast, nem emlékszem, annál is akadozott-e ilyenkor. Win10-en és Win11-en is csinálja, hiába teszem fel a gyártó driverét, nem változik semmi.
Az RX550 ráadásul kb 20%-kal jobb is, mint a GT1030, előbbi 4 GB-os, utóbbi 2 GB-os.
Megpróbáltam az RX550-est 3 db HDMI kábellel, mindegyikkel csak 85 Hz elérhető max, bár egyik kábel se high-end.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
$R64
tag
Hi all!
Valakinek van itt Dell g2524h monitora?
Decemberben lefutott a monitor sagam... volt itt asus, samsung dell g2724d.
Sztivo ajánlottad a 2524-et, specifikációk alapján, méretben nekem ez lenne a top. Még csak most tesztelem.
Asztalon képernyő beállításoknál "csak" 240 hz tudok beállítani. Miért?? A monitor papíron és minden forumon 280-at tud! :/ (Asus rtx 4060 videókarim van, az nem kezeli a 280 hz-t?)
Köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz csabyka666 #140844 üzenetére
Próbáld meg a másik kártyát is HDMI-vel. Egyébként mi a másik kártya?
-
csabyka666
veterán
válasz Patice #140843 üzenetére
Enyémhez így kinézetre valami low budget kábelt adtak, de átnézem a dobozt, hátha van benne jobb is.
Max felbontást átviszi, de csak 60 / 85 Hz-re tudom tenni. DP-n megy a 100 Hz, csak az másik kártya eleve.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Patice
nagyúr
válasz csabyka666 #140842 üzenetére
Fejből nem vágom a szabvány specifikációit.
Hasonló monitorom van, az is csak akkor tudta megjeleníteni a max felbontást max frekin, amikor a mellé csomagolt HDMI kábellel kötöttem be.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
csabyka666
veterán
válasz Patice #140841 üzenetére
Akkor igaz, hogy a HDMI 2.0b amúgy tudná a 100Hz-et? Mert a monitor leírásában sincs lebontva a portokra, csak hogy "amúgy" 100Hz-et tud...
-
Patice
nagyúr
válasz csabyka666 #140840 üzenetére
Simán lehet a HDMI kábel.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Légyszi segítsetek. LG 35WN75C-B monitorom max 100Hz-et támogat (DP-n bizonyosan, de elméletileg HDMI-n is), viszont a GT1030-as kártyámmal HDMI-n csak 85 Hz-et tudok max beállítani. 3440 x 1440 felbontáson használom a monitort. A 1030-ason HDMI 2.0b port van, ez elméletileg tudja a 100Hz-et, a kérdésem pedig, hogy ehhez valami spéci HDMI kábel kell, vagy engedjem el a kérdést?
Most egy RX550-nel használom a monitort, DP-n, itt hibátlanul megy a 100 Hz.
Köszönöm a segítséget előre is!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Shev acm7
tag
válasz sztivo #140824 üzenetére
Köszönöm! Ezek közül az LG a legszimpatikusabb, de a környéken elsőre nem tűnik annyira egyszerűnek a beszerzése.
Nálam a szűrőben még egy termék maradt bent: Acer EK221QHbi UM.WE1EE.H01 > van esetleg erről infó, hogy ez is jó lehetne, vagy netán kerülendő?[ Szerkesztve ]
-
lockdown90
senior tag
válasz Prérifarkas #140829 üzenetére
nekem nem volt gondom velük, mondjuk nekem nem volt raktáron sem a termék, de kb 1 hét alatt megkaptam
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
3800+
őstag
válasz sztivo #140796 üzenetére
Szia!
Végül a Dell U2724D lett és teljesen élhető, nincs hatalmas különbség a Retinához képest. A zöld gainből 10%-ot le kellett húzni így szinte azonos a színvilág, a kontraszt más persze, de azt nem is lehetne összehozni.
Nagyon köszönöm a tippet, bevált!
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Corsa02
őstag
Nekem hétfőn hozott egy monitort a futár tőlük, amit pénteken rendeltem, minden oké volt.
The Truth Is Out There --->
-
Prérifarkas
csendes tag
válasz sztivo #140831 üzenetére
Huh, erről a nickről most beugrott pár bejegyzés még abból az időből amikor az IPS technológia új volt. Jó kis Dell U2711, amúgy pont annak a helyére fog kerülni. Mindegy, marad a kivárás hátha megoldódik azért...
Unfortunately I'm not your service desk! Nice try, however...
-
sztivo
Topikgazda
válasz Sebaj Fóbiás #140827 üzenetére
Szia!
Gigabyte G24F-2 ha oda is kellene gamerebb monitor, ellenkező esetben Samsung F24T450FQR,
Ahelyett az LG helyett inkább 27GS85Q -ebben van USB HUB is, esetleg Asus VG27VQL3A. -
sztivo
Topikgazda
Nem tudjuk mi történt a cégen belül, nincs is infónk, itt esetleg Brekk tudna valamit mondani, de ő már nagyon ritkán jár fel erre a fórumra.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Blackhole13 #140828 üzenetére
Szia!
Mindenképpen csapj le egy BenQ Zowie-ra, XL2540(K) vagy XL2546(K). -
Prérifarkas
csendes tag
Urak, Oázisnál történt valami ufójárás vagy túlszívták magukat szilveszterkor? Még a régebbi múltban vettem náluk pár monitort elég jó tapasztalatokkal, most ismét aktuálissá vált a vásárlás egy PA278CGV képében és megörültem hogy még üzemelnek, főleg hogy raktáron is van ebből nem is rossz áron. Illetve lenne. Ehhez képest a rendelés 1 hete áll "Készlet ellenőrzésre vár" státuszban, ma azért már meguntam és felhívtam őket. A kissé(nagyon) elcsépelt jelenleg "minden munkatársunk foglalt" válasz fogadott vagy 5x, vagy kicsörgéssel vagy anélkül. Kicsit gáz ez szerintem 2025-ben, az ünnepi hajtást még meg lehet érteni de január közepére azért illene fölvenni a fonalat.
Esetleg kurrens feedback másoktól? Nem szeretnék 1 csillaggal kezdeni egy google értékelést, tavaly volt belőle sajnos több is és ők talán nem érdemlik meg, bár ki tudja...mondjuk legalább kifizetve még nem lett.Unfortunately I'm not your service desk! Nice try, however...
-
Blackhole13
senior tag
Üdv!
- Használtan 100.000 Ft
- 24", FullHD, minél több Hz
- VA, TN
- Sík
- Játék a szűk keresztmetszet, de ezt nézném munka miatt is 8 órát, szóval valami szemkímélő üzemmód jól jön
- 5700XT, V-sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
- DP, HDMI
- Nem
- Hagyományos
- Dönthető, magasság állítható.Jelenlegi VG259QM helyett keresnék nem IPS technológiás monitort. Azt vettem észre, hogy sokat fáj a fejem a használata után és kipróbálnám, hátha a kijelző technológiája az oka.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi feltételeknek megfelelő monitorokat szeretnék találni, ehhez kérném a segítségeteket:
a.) Belépő kategóriás, 24 collos, 1080p, min. 75Hz, IPS monitor irodai munkához. A keret annyi, amennyiért már élhetőt lehet kapni, passz. 50-60k? HDMI gondolom alap, ha lenne DP az előny lenne, mert kettesével lesznek gépre kötve, és jellemzően egy HDMI van, meg DP-ok. Ha létezik nem eszement felárral USB-hubos, netalántán legalább magasság állíthatós, az szuper lenne, de nem elvárás. (Öregedő, haldokló Samsung S24C350-eket cserélnénk.)
b.) 27-es, 1440p, szintén legalább 75Hz-es IPS. Itt is akkor tudnék keretet mondani, ha nem kéne kérdeznem. 100-120k? Itt már mindenféleképpen kéne állítható magasság, HDMI+DP is, meg ha belefér, akkor USB hub is.
Az előző oldalak alapján az LG UltraGear 27GS75Q-B monitort nézegettem, ez USB hub híján tökéletesnek tűnik. A 27GS75QX-B miért kerül 30K-val többe?
Thx!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
sztivo
Topikgazda
válasz hahakocka #140816 üzenetére
Szia!
Huhh, hát nem egyszerű.. Használtan szokott lenni 24" 4K Dell monitor aprón, talán még most is van.
60 Hz ha neked elég, akkor vedd meg az LG-t nyugodtan.
TN, IPS, VA benne van az összefoglalóban, VA-ban jobbak a feketék, szín jobb mint a TN, IPS a legjobb színekben, kontrasztban alacsony, TN a leggyorsabb válaszidő, de béna színek és kontraszt.
3-400 nit bőven elég, hidd el.Bár azért egy maximum keret nagyon sokat segítene a választásban.
-
sztivo
Topikgazda
válasz easy...rider #140821 üzenetére
Szia!
Teljesen jók ezek a monitorok, 21:9 képaránnyal LG 34WP65G és 34WQ650. -
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #140821 üzenetére
bocsánat, azt kifelejtettem hogy ha lenne valami ajánlott 21:9 monitor, akkor ott úgy látom csak hajlított van. lehetőleg kisebb görbülettel, 1800R környéke, talán max 1500R
köszönöm
-
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #140820 üzenetére
bármilyen típusra nyitott vagyok, ilyeneket találtam amúgy, de ha van más/újabb/jobb, ne kíméljetek
GIGABYTE GS27F
LG UltraGear 27GS60F-B
LG UltraGear 27GQ50F-B
BenQ MOBIUZ EX240N monitornak kerestem volna még ha létezne 27"-os verziója, de a EX2710S kicsit drágának tűnik-----------------------------------------------------------------------------------------
Másik téma, akinek van 2560x1440 monitora, az kipróbálná milyen ha a felbontást 2560x1080-ra állítja?
Gondolkodok 21:9 képarányon, meg hogy milyen lehet ha egy 2560x1440 monitor 2560x1080 felbontáson megy ¯\_(ツ)_/¯
de lehet 21:9 képarányhoz egy ténylegesen 21:9-es 34"-os monitor kéne -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
60-70 vagy 100 max
lehetőleg nem költenék 100nál többet rá, de inkább 60-70K környékén valami jó ár/érték arányú lenne a legjobb.
27", 1080p, sok HZ
igen, tudom, 1080p nekem elég. VGA miatt is jobb lenne, meg most 24" van 1080p és az újat messzebbről nézném majd. (új asztal)3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
szerintem IPS
panelből lehet VA is, de úgy érzem nekem fontosabb számomra a jó színek mint a "sötétebb" fekete.
sík
MM-ban (tudom nem a legjobb összehsonlítás) néztem ívelt monitort, de végül maradnék síknál. Lehet tetszene, de túl erősnek tűnt az ív.5, Milyen területen lesz használva a monitor?
játék
6600 XT, FreeSync
nem10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
jó lenne magasság állítás, forgatás nem lényeg -
Shev acm7
tag
Sziasztok!
Másodlagos monitorra keresek alternatívákat, azaz képernyő kiterjesztést szeretnék teljesen alap funkciókra; multimédia és gaming az elsődleges monitoron lesz csak.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 30e
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 22', többiben laikus vagyok
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) nincs preferált
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) irodai
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? integrált, Ryzen 3 2200G
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) egy DVI és egy VGA port "szabad"
8, Fontos számodra a HDR funkció? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? dönthető, magasságában állíthatóKöszönöm előre is a válaszokat!
-
hahakocka
őstag
LG 27MU67-B
BENQ EL2870U 9H.LGTLB.QSE
Samsung ViewFinity S8 (S27A800NMU)
S ezek közül még esetleg valamelyik ajánlható? Előre is köszönöm! -
hahakocka
őstag
A TN és VA vs IPS esetén TB és VA-ban jobbak a feketék, IPS jobb gamingre ha jól emlékszem ugye?
300-400NIT meg nem valami sok igaz ha jól tudom. De ebben az árkategben többet nem kap az ember.
Emellett mennyire éri meg használt monitorokat venni manapság? Bár gondolom ez változó teljesen egyénileg.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Sziasztok!
LG 27UP650P-W Monitor
Mi a véleményetek erről a monitorról 4K-ra? Olvastam rosszat s jót is róla. Sokszor 88e ft ért meg lehet venni amúgy. Ár értékben nem rossz nem? Hamarosan megjelenik a 9070-9070XT-5070Ti ezekre gondoltam mellé. Meg egy Ryzen 9700x vagy Ryzen 7900 proci mellé. Idén tavasszal majd.
Főleg gaming, streaming lenne de azért a 4K s filmjeimet (s sorozatokat esetleg streamingen stb) is néha megnézném rajta. Bár tudom ez nem a HDR csúcs amit ez a monitor nyújt 24 colos 4K s tévé már nem nagyon van ugye? Nekem az lenne ideális a kis szobához. Egyet találtam de 150e ft akciósan....
LG monitor 24" 4k UltraFine - 24MD4KL-B
S LG IPS el jön Gamingre IPS a jobb még mindig nem?Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Laptophoz szeretnék egy másik monitort venni a közeljövőben. Egy RTX 3070-es kártya van benne, ami nyilván nem egy erőmű, de jelenleg még teszi a dolgát. Egy bő 10 éves Dell monitor lenne lecserélve, aminek a bal széle vibrál, és be is szokott égni, úgyhogy kb bármire cserélem le nekem már megváltás lesz Felhasználás szerint videóvágás illetve játék lenne a fő szempont, de sok filmet is szoktam nézni, ha esetleg ez szempont. 3 monitort néztem ki így első körben, tehát az összeghatár ezek között mozogna, illetve fontos szempont, hogy a monitort át tudjam rakni a saját állványáról egy monitor karra, a jobb mozgathatóság miatt.
Samsung Odyssey G7 S28BG700EP
LG UltraGear 27GR93U-B
LG UltraGear 32GP850-B
De ha van jobb ajánlatotok azt is szívesen meghallgatom -
bobalazs
nagyúr
válasz Askformore #140811 üzenetére
Nem. 60 hzen is brutalis a fekete szín után húzás.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Itt még nem mondtam.
LG UltraGear 32GN650-B van. Brutál nagy a ghosting rajta. Ha valaki erre érzékeny, tudjon róla. -
cikasz
őstag
Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogy ez a monitor tudja-e a g-sync-et?
köszi
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
bitwalker
újonc
Sziasztok!
A lassacskán 10 éves Dell U2414H monitoromat szeretném lenyugdíjazni. Szeretném ha a következő monitorom is hasonlóan kiszolgálna. Egy monitort ami mindenre jó, de nem kell tökéletesnek lennie semmiben.
330 eft-ig
27-32 hüvelykes, UHD, 16: 9 vagy 21:9 képarány, munka szempontjából 21:9 jobb választásnak tűnik. Jelenlegi monitoromtól 80 centire ülve még kényelmes. 160Hz +
Engem ez az OLED beégés eléggé taszít, a monitor amit most vennék, azt a következő 6 – 8 évre venném. Tartósság fontos szempont. Ez alapján inkább IPS vagy VA.
Sík
Nagyrészt multimédia (web, film), munka (office, linux). Képeket szerkesztek, de nem professzionális céllal. Rendkívül ritkán játszok, akkor sem kompetitív multi játékokkal.
RTX 3060 Ti OC PRO, Sync mindegy de legyen.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort, HDMI, USB-hub. KVM hasznosnak tűnik.
8, Fontos számodra a HDR funkció?
Igen
Hagyományos.
Forgatható, magasságában állítható.
A MSI MAG 322UPF és a Asus XG32UQ nézegettem korábbi kommentek alapján, bár ezek lehet hogy túl nagyok lennének a munkaterületemhez. Túl sok az információ, túls sok az opció. Így javaslatokat köszönöm a megfelelő monior kiválasztásához.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Reklámblokkolók topikja
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...