- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
Valakinek van tapasztalata eSIM-mel az OP13-ban?
Konkrétan az érdekel, hogy jobban meríti-e az akkut, vagy nincs eltérés?A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Snike
aktív tag
Jól látom, hogy az utolsó teszt Oneplus-ból a 8T volt itt a mobilaren-án?!
PS5, mert az jó! :)
-
manokaki
addikt
-
manokaki
addikt
válasz
sharkypeti #283 üzenetére
Ez igaz üvegfoliát már 1500 Ft-ért is tudsz rendelni , hydrogel foliát általában rendelni 3000 + szállitás ..-tól indulnak
Attila
-
tomp
félisten
válasz
sohajda90 #274 üzenetére
Nem standard fólia hanem valami spéci.
Amivel vágják(géppel) benne van az adatbázisában is a telefon. Kiválasztják, belerakják a fóliát(kb A3-as méret), kivágja a gép és felrakják.
Amit én kértem elég jónak tűnik. Még mindig olyan mint új korában azaz még mikrokarc sincs. -
sohajda90
tag
Na mai nappal én is belépek azok sorába akik fóliát keresnek a készülékre. Történt ugyanis, hogy ma a kocsiban amikor próbáltam jobb kézzel üzenetet írni, balkézzel pedig bekötni magamat, sikerült úgy meglódítanom a biztonságiövet, hogy a csattja nagyot csattant a kijelző kellős közepén. Először irtóra megijedtem, mert konkrétan megsemmisült egy olyan 5mm sugarú körben a védőfólió, féltem, hogy esetleg az üveg is sérült alatta, de jó hír, hogy bármit jelentsen ez a ceramic glass, amt az OP használ most csillagos ötösre vizsgázott, mert maga az üveg sértetlen maradt. Egyébként lehúzva a fóliát meglepődtem, hogy milyen vastag, nem csoda, hogy szépen felfogta a becsapódást, korábban csak régebbi Huawei-eimről kellett idővel leszedni a gyári fóliát, azok ennél sokkal vékonyabbak voltak...
Sokan írták előttem a Media Markt-os fóliát, ott valami standard fóliát méretre vágnak, vagy hogyhogy OP13-ra is van való?
-
metal01
őstag
válasz
hunhool1979 #270 üzenetére
Hello!
Nincs mit! Én most egy ilyet használok. Nagyon tetszik és minőségi darab.
Az értesítés hibák és a widget-ek nem frissülése elég bosszantó. De gondolom, hogy ez az új Android hozadéka. Elég sok a panasz, így reménykedem, hogy lesz javítás...
-
EgySrac
tag
Sziasztok!
Van valakinek kínai verziója Oxygen OS 15-tel? Az enyém is kínai verziós OOS15-tel, viszont a 405os verziorol rosszakat hallottam -
tomp
félisten
Ha már téma a töltési teljesítmény íme a Sharge Pouch ami 50W-os SuperVOOC-t tud.
Szerintem oké: [kép] -
metal01
őstag
Hello!
Van pár szoftveres problémám az OOS 15-tel (OP13 teló).
Azt vettem észre, hogy a Widget-ek amiknek napi szinten kellene frissülni, azok nem frissülnek. Pár program esetében, pl. Duolingo nem működik az értesítés. Ugyanazok a programok/widgetek OP11-en, OOS 14 esetében hibátlanok.
Megpróbáltam már mindenféle akkus optimalizálási beállítást, de nem segít.
Van ezekre valami megoldás? :/
-
Újabb kábel teszt:
100W gyári töltő + [kép] = 30W, de nem ilyen egyszerűen. Ugyanis 10W -al indul, majd 18W majd pár perc után 30W-ra ugrik és nem írja ki h gyorstöltés sem pedig h supervooc. Menet közben vált át gyorsra ami nem Vooc.Tehát PD-ben 30W. Vagy nem tom
Valószínűleg 65W-os Realme-vel is így viselkedik. Nem néztem.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
joey04 & Aljasvip!
sharkypeti! Bár ez is ilyen egyszerű lenne mint írod, de nem. A töltő - kábel - telefon együttese adja a Wattot, h mit tud és gyakran amit kiír meg amit mérsz és köszönő viszonyban sincs egymással. Én egy bizonyos kábelt teszek a töltő és a telefon kőzé amibel lekorlátozza 30W-ra. Ez gyári töltő esetén (65 és 100W-nál biztosan) az Ugreen 2m-es 3A-t tudó kábele. Ma is jött egy, mivel a 13 nem tölt csak 18W-al az 1m-es verzióval. A 11 tudta, ez már nem, ennek a 2m-es kell.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
mrThomi
addikt
Katasztrófa a beépített file kezelő...elmondaná valaki miért kellett kivenni a külső tároló formázási lehetőséget ? A 20.adik nyamvadt file managgert töltöm le playből, de egyikbe sincs benne. Android 14 alatt volt rá lehetőség a tárhelynél is azt hiszem, most ott sincs... Beszarok b+... Nincs gépem igy most hogy a retekbe formázzam az usb-t ?
-
kano
nagyúr
válasz
Terentius #262 üzenetére
Media Markt fólia biztosan jó és a hidrogél és valószínűleg jó rá. Ennek elvileg teljesen sík a kijelzője.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Terentius
őstag
Mennyire edge kijelző széle? Sajnos a oneplus 12-őn gondot okoz bármilyen fólia felhelyezése mert a szélén biztos hogy buborékos lesz
OnePlus 12 16/512
-
tomp
félisten
válasz
sharkypeti #260 üzenetére
A töltő és a kábel közé be kell dugni egy mérőt és máris csak 25W megy át.
-
sharkypeti
aktív tag
"Én is 25W-al szoktam inkább tölteni. A OnePlus töltőm van lekorlátozva ennyire. 1óra alatt megvan."
Bocs a láma kérdésért, csak ezt nem értem. Hogyan lehet lekorlátozni? Nekem csak egyetlen töltőm van, a gyári. Arra rádugom, oszt cső. Viszont szeretném, ha a teló azért jó pár évig szolgálna még, mert a családban öröklődnek, nálunk ez már hagyomány.OnePlus 12
-
válasz
Kolondrum #254 üzenetére
Én ugyanezen az elven általában egyel régebbi csúcs mobilokat vettem eddig mindig.
Ezen az éven kicsit jobban ment a sorom, többet sikerült spórolni, ezért úgy döntöttem megéri nekem a legújabb nagy akkus generáció.
A Oneplus (3, 6T, 8T) gyors töltése és az OxygenOS után én már nem tudnék Samsung-ra (lejjebb) lépni.
A céges iPhone-al való szenvedés* pedig biztosított arról, hogy Android-on túlra se nézzek.*Overall béna a rendszer, és még az olyan alap dolgok se mennek, hogy egy 11-es iPhone kamerája nem szűri ki a CRT TV-k képfrissítős csíkozását... Nekem nem volt meg a premium érzés a 2napos üzemidővel se, amit nulla perc (!) SoT-vel hozott egy SIM-el.
-
joey04
titán
válasz
Kolondrum #254 üzenetére
Szoftveres körítés, support, garancia, itthoni jelenlét, ökoszisztéma, egyebek. Nem azt mondom, hogy ez mindenkinek megéri, de van akinek igen. Másrészt sokkal nem drágább. Az egyik 470, a másik kettő 600. Nem mindegy persze, de ha elosztod 2-3 évre akkor alig van difi.
-
tomp
félisten
Most tűnt fel, hogy az új mágneses AirVOOC töltőben TEC van.
Ezzel elvileg jobb a hűtés mint a régebbi AirVOOC töltővel mert utóbbi csak léghűtéses a mágnesesnél viszont maga a töltő felülete lesz hideg ami a telefonon lévő tokkal érintkezik. -
surgery
senior tag
-
Magunk vagyunk senki nem látja mit beszélünk:
Nézem a alma meg samu csúcs hiyper telefonok tesztjeit és esküszöm nem jön át miért kellene nekem a lényegesen többet költeni csúcs telefonra. Ez szubjektív nem? Elismerem, h a 16 pro/max , Samsung S25 szuper jó, de nekem nem jön át. Mire nem jó pl a OP13? Értem én, vannak részletek, de ezek ennyivel többet érnek? Az idei S25 lófütyi előrelépést hozott. Dobtak bele egy Elit-et amit felhúztak és még fele ilyen gyorsan sem használnánk ki, kicsit nagyobb a kijelző, más a sarka és kb ennyi. Ezért kérnek annyit amit sokan nem keresesnek / hó.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
hunhool1979
tag
Használja valaki a gyári vezetékmentes töltőt?
Nekem eddig egész jól működött.
Tegnap este 20%-nál rátettem a töltőt, reggel 6 korül arra ébredtem hogy le van merülve a telefon. Semmit nem töltött. Most ha csatlakoztatom, telefon kijelzi a töltést, hallom hogy elindul a ventilátor, de pár másodperc múlva leáll. Aztán újra indul, leáll, és így tovább.
Valakinek ötlete hogy mi lehet? -
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Akinek már van OnePlus 13 kijelzö folia van rajta gyárilag?
-
-
tomp
félisten
Én is 25W-al szoktam inkább tölteni. A OnePlus töltőm van lekorlátozva ennyire. 1óra alatt megvan.
Oké volt a héten 1 alkalom mikor tényleg gyorsan kellett töltenem mert nem volt időm. Akkor ment 100W-al de nem fogom tartósan így tölteni.
Majd még nyáron a hőségben megnézem a klímával 25fokra lehűtött szobában, hogy AirVOOC 50W-on mennyire melegedik aztán ha 40fok alatt tudom tartani akkor viszont fixen úgy fogom tölteni folyamatosan. -
tomp
félisten
válasz
Kolondrum #244 üzenetére
28%-on megkezdett töltés.
120W-os OnePlus GaN töltő 100W-os üzemben.
A telefonos villámtöltők általában alacsony töltöttségnél(10% alatt) meglökik a telefont a maximális teljesítménnyel aztán szép lassan elkezdi csökkenteni a teljesítményt. Nincs ebben semmi különös.
pl 50% felett van akkor nem is fogja 100W-al megrúgni.
Meg kell nézni az Intelligens gyorstöltés opcióval mivel ott eleve figyelmeztet is, hogy jobban melegedhet a telefon/akkumulátor. -
-
mrThomi
addikt
válasz
Kolondrum #236 üzenetére
Én egy 5W-os Samu traveller adapterről váltottam kb fél éve 25W szintén gyári samu superfast charge-ra és hozzá origi samu kábel. Még az s23 ultrához vettem, kábel adott volt a dobozba. Nekem is bőven elég, van még egy Google 30W adapterem meg egy gyári Oneplus 80W is. Talán 2 év múlva váltok a 30-ra, 10 éven belül meg megcélzom a 80-at
-
kano
nagyúr
Akkor csak ennél a fajta akkunál van? Sima Li-Ion-nál nincs hagyva ilyen "biztonsági sáv". Én nem hinném, hogy ennél külön hagytak ilyet...
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
tomp
félisten
válasz
Tibor7878 #230 üzenetére
Akár olyan lassan is töltheted ,hogy 24óra kell a teljes töltéshez.
kano
Miért ne lenne szabad 100%-ra tölteni? Eleve van egy biztonsági sáv felül és alul. Azt nem tudjuk elérni. Szabad 100%-ra tölteni csak ne tartsuk ott sokáig!manokaki
A gyors töltés=sírba visszük dolog nem egészen így van.
Ez az adott akkumulátor kémiájától is függ.
pl 9 Pro akkumulátorát 1év alatt megsütöttem. 50W-os vezeték nélküli töltővel töltöttem 1 éven keresztül azaz 50W-nál nem kapott többet de volt, hogy 47fokos volt. Kuka lett az akkumulátor.
11-től változott a OnePlusban lévő akkumulátor kémiája. Azóta már nem döglik meg olyan könnyen.
jó példa: kiderült a Teslákban alkalmazott akkumulátoroknál, hogy csökkenti a degradációt ha villámtöltés előtt felfűtik a cellákat 50fok körülire mert ilyen melegen csökken a kikristályosodás esélye.A telefonokban lévő cellák viszont nem ilyenek. Viszont ha 100W-al töltve tudjuk biztosítani a telefonnak, hogy ne melegedjen fel nagyon(40-45fok az egészséges határ!) akkor konkrétan semennyire sem károsabb mint egy 10W-os töltés.
pl 50W-os AirVOOC paddal teszteltem a telefont: Töltés alatt 37,1fok volt a max akkumulátor hőfok. Mire elérte a 100%-ot már csak 30,6fokos volt. Maga a telefon töltés alatt langyos volt, 100%-on már hideg. A legnagyobb előnye a szilícium-szén akkumulátornak, hogy kisebb a belső ellenállása magának a Si-C anódnak így kevesebb hő keletkezik.
Ugye nem véletlenül adták azt a nevet a CATL-OnePlusnál, hogy "Gleccser" akkumulátor.Aljasvip
Ha gyorsan telerakod akkor lehet elmászott a 2cella feszültsége azaz az egyik cella már tele van miközben a másik valójában még csak 95-98%-on van. Bár ezt meg kellene oldania villámtöltővel is.
Én hasonlót csak az intelligens gyorstöltéssel tapasztaltam mivel akkor teljesen más töltési görbét használ a telefon ami oké, hogy hamarabbi feltöltést eredményez de lehetnek a háttérben érdekességek.
pl balanszírozást kihagyjaLehet a ColorOS-ben nem lehet kapcsolgatni így fixen be van kapcsolva.
-
kano
nagyúr
válasz
Aljasvip #233 üzenetére
Nekem is ez volt a tapasztalatom egy Mi 10T Pro-val.
-
Ez olyan téma mint az autóknál az olaj, ki miben hisz. Alma fronton (asszony 15 pro max) alig 1 éves múlt és [kép] . Ezek mellett teszi a dolgát. 20W-al tölti minőségi töltőn.
Én abban hiszek, h még tölt, ne melegedjen kicsit sem. A 30W egy ilyen pont,.de a 65W sem ördögtől való, mindössze nem kell. A 11-es 94%-os akkuval ment el (meglett a csomag nem lett anyagi kár hála égnek). Mindenki mástól alszik nyugodtan.
Nálam az is nagy szó Volt, hogy 18W-ról 30-ra váltottam. A melegség megszűnése volt az oka. Más a Volt - Amper szorzó.
Egy fix: A 100%-on dekkolás nem jó.
Részemről marad a 30W és annyi engedményt teszek, h 20-80 között töltök, eddig 30/40% - 80 között voltam. Így, mellé a lényeges több üzemidő mellett a 11-hez képest, drasztikusan tovább megy el a telefon.[ Szerkesztve ]
-
ede.kovacs
csendes tag
Én egyszer olvastam valahol oneplus fórumon hogy valaki sokat töltötte lassú töltővel aztán meg mikor gyorsan kellett volna, akkor nem ment olyan gyorsan mint a spec szerint kellett volna.
Nekem a OP10Tm volt ez előtt, annak 150W (!!!) töltője volt, mindig azzal töltöttem, össze vissza, sosem figyeltem rá h mikor mennyi töltök, legtöbbször felzúztam 100-ra epp amikor jól esett, és így 1.5 év alatt 92%ig degradálódott (sztem sima lassú töltéssel se degradálódott volna kevesebbett így érzésre)
Sztem 100%-ig töltést se kell túlparázni, mert eleve a teló már lekapcsolja magát 100% elérése után, és így elkezd már majd magától merülni, és 100%on nem lesz sok ideig
aztán majd az idő megmutatja hogy az Si-c aksikra ez mennyire lesz kihatással -
válasz
Tibor7878 #230 üzenetére
Saját tapasztalat, hogy lassan töltve anno az OP8T és most a Find X8 Pro is 1-2 órával több SoT-t tud. Lehet valami abban, hogy milyen gyorsan pakolod bele azt az energia mennyiséget.
Ártani pedig biztosan nem ártasz a telefonnak ezzel.tomp #229
Melyik Ez a tuti beállítás?
Most így hirtelen nem találom a ColorOS-ben, pedig rémlik hogy valahol láttam amikor áttúrtam mindent (is).[ Szerkesztve ]
-
manokaki
addikt
egy aksit a gyors töltés visz a sirba legalább is eddig ugy volt , a lassu töltés az meghosszabbitja az életét !
Attila
-
kano
nagyúr
válasz
Tibor7878 #230 üzenetére
A lassú töltés biztosan nem árt. Ugye itt igazából a töltés során keletkező hővel lenne gond, ha lenne ilyen. Illetve elvileg ezeket az akkukat nem szabadna 100%-ra tölteni, de igazából gyakorlati hátránya nincs ennek egy telefon élete alatt (2-3 év).
[ Szerkesztve ]
-
Tibor7878
tag
Ennek tudatában hozzád intézném ezen kérdésem (OP12 csopiban ezt már kérdeztem, most egyaránt érdekel ugyan ez a töltésmódszer 12 és 13 esetében is, ugyan azt a töltőt használom.)
"Van egy nagyon gyenge teljesítményű vezeték nélküli töltőm. Akár 6-7 órán át tart a töltés vele, attól függ mennyire volt lemerülve a teló. Semmi gondom ezzel, lefekvéskor rárakom, amikor kelek már 100-on van mindig. Inkább a telefonért aggódom. Értem én ,hogy a lassú töltés csak jó, no de nem lehet ez túlzás kicsit..? (Hátha van itt valaki akinek van rálátása ilyenekre. Véleményem nekem is van, de nem vagyok jártas a dologban
)
Köszii!"Tehát használjam mindkét típusnál nyugodtan, vaagy..?
Köszönöm! -
tomp
félisten
válasz
Kolondrum #226 üzenetére
Félreérted nem degradálódik jobban sőt kevésbé fog a hozzáadott szén miatt.
Akkor lenne komolyabb baj ha tisztán szilícium lítium akkumulátor lenne mert akkor 1-1 teljes töltésnél púpos lenne a hátlap.
De mivel a Si-C lítium akkumulátor egyik alapja a szilícium így gondolom belerakták ezt a 100-95% között nem tölti opciót.
Ha kikapcsoljuk nem fogjuk tönkretenni a komplett akkumulátort de bekapcsolva azért mégis csak kap egy védelmet ami igazából a régebbi akkumulátoroknál is jól jön.
Amúgy ez az új akkumulátor eleve jobban tűri a meleget és a hideget. Ha nyáron majd 45fokig melegszik töltés közben az sem lesz gond.
Szóval én konkrétan sokat várok ettől a szilícium-széntől.Maga az akkumulátor technológia érdekel így erről konkrétan 1 héten keresztül csak az infókat gyűjtöttem.
Ezért is áll fel egy Sharge 140-re, hogy látszik van benne cucc. -
kano
nagyúr
válasz
renziNNN #227 üzenetére
Az a VoLTE = HD. A VoWifi nekem nem megy Yettellel. Egyelőre nem tudom miért (mondjuk 12R-em van).
-
-
manokaki
addikt
-
manokaki
addikt
Azért nem semmi ez az akkumlátor , reggel 5-kor vettem le a tőltőről, most 99%-on áll, 1 óra netezés , és 10 perc telefonálás után .
Attila
-
tomp
félisten
A szilícium akksi nem szereti ha folyamatosan maximális cellafeszültségen van.
Oké megfelelő anyaggal keverve(szén) megoldották a max feszültség melletti fizikai dagadást de azért na. Ezen kívül csak az LFP akkumulátor szereti a 100%-on való állást.
Érdekesség, hogy az NCA(nikkel-kobalt aluminium) és NMC(nikkel-mangán kobalt) kémiával rendelkező Teslák se szeretik ha 100%-on áll a lítium akkumulátor. Bekapcsolja az autó a klímát, hogy 90% alá merítse magát. -
McLaca
őstag
Hát itt szerintem kell egy frissítés az accubattery-nek, mert ma töltés közben alig párszáz ampert írt számított kapacitásnak. Egyébként első töltésre is ilyen marhaságot írt, a következőnél meg jó lett, aztán megint nem. Egyelőre max. 10W-tal töltöm.
AOD téma: az a 12-es droid óta bugos. Messenger értesítések ikonja nálam random megjelenik, vagy látszik akkor is, ha nincs olvasatlan üzenet. És a 12-es droid az is, amiből kiszedték az egyérintéses kijelző ébresztést, és azóta sem tették vissza.
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
ede.kovacs
csendes tag
-
manokaki
addikt
Használ valaki Android 15-ön Nova launchert ?
Attila
-
Ötlet h mi az a GPS jel az AOD-on random módon? Igaz most már 1 napja folyamatosan. Olyan mint ha megy a térképek és a wifi jel mellett ott a GPS jel csak ez AOD-on.
Értesítésként kell elképzelni mint bármi. Messenger, app bármi.[ Szerkesztve ]
-
Töltéshez segítség. Ezzel szoftveresen 43W-ot ír ki, ami sztem a közel 65W ha rendesen van mérve konnektor oldalon.
[kép] [kép]
Akku 37.5 fokon. Érezhetően meleg.
Ja ez gyári kábel mellett ennyi, Ugreen 3A-es mellett kerek 30W. Ez az itthoni töltőm amúgy.[ Szerkesztve ]
-
surgery
senior tag
Kicsit vártam amíg be áll az aku pár töltést. Hát azért na másfél óra telefonálás csak mobil neten szerintem ez több mint korrekt.
-
Az új akku technológiával kapcsolatban tudtam ezeket a dolgokat én is, némi utána olvasás után meg közben hallani lehetett itt, ott. Még én is agyalok azon, hogy leengedem 20% köré, 20-ra. Most napi 2* töltöm. Azt meg sztem senki nem tudja még, hogy miként reagál majd amikor valaki az 50 fokos autóba a napon navizni alar vele és megsüti, hogy az mennyire káros neki.
Én a töltést (ugyan még a 11-nél) úgy állítottam be, hogy akkor jó ha 2 feltétel teljesül: Nem melegszik még tölt illetve a töltési korlátig tudja tartani azt a Watt-ot. És ez a 30W, de sztem menne ennél többel is 13-nál. A 65W-ot a 11-es igen hamar ejtette. A 100-at meg aztán végképp. Úgy adtam el, hogy talán ha 2* látott 100W-ot (azóta sincs meg benyúlták a patika telefonom rhdjanak meg).
100%-ra ciklikusan fel fogom tölteni pár hetente.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
manokaki
addikt
valaki esetleg feltudja tenni a Global ( magyarnyelv ) rom pontos számát ?
Attila
-
manokaki
addikt
Sziasztok
Az Oxygen update-vel vajon tudok frissiteni a telefonomon , illetve egy uj Global romot felrakni.
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az egyik legelső 2025-ös csúcsmobil lesz a nemzetközi piacokon.