Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi1969
tag
Magyarországról és Romániából engedtem be és az összes többi országból tiltottam. Igazad van, ez is veszélyforrás lehet. Megnéztem tűzfal által megfogott kapcsolatokat. Rengeteg országból jöttek és az abuseipdb szerint szinte mind ismert IP cím volt amelyről már jelentettek támadásokat.
Valahogy úgy kell elvégezzem a beállításokat, hogy nem lépek be a NAS-ra csak az otthoni hálózatról és nincs szükség VPN-re.
Az IP elérési védelem fülön vannak szigorú szabályok beállítva. Nem tudom, hogy ilyenkor miért nem jelenik meg a tűzfal által blokkolt IP címek között? Lehet, hogy nem is jó helyen néztem.
-
stefi1969
tag
A Download Station fut 3 torrenttel. A Download Station felé irányítottam a Qbittorrentnek nyitott portot. Ez lehetett a hiba mert amikor kikapcsoltam a nyitott portot óránként 100 alá ment az elutasított csatlakozások száma. A Download Station használható nyitott port nélkül is vagy választani kell másik portot?
-
morfondőr
addikt
Ha jól emlékszem nálam először torrent miatt volt ilyen, mert nem volt engedve a port, ezért az összes bejövő kapcsolatot letiltotta. A torrent pedig így működik, hogy folyamatosan jönnek-mennek a kapcsolatok.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
biga
őstag
válasz
stefi1969 #12418 üzenetére
Latok legalabb 2 érdekes sort:
Engedélyezve: minden forras minden portra egyszer Mo-rol, masrészt az egész vilagrol.
Aztan ez utobbi sorrendben utana tiltva is van.
A tüzfalak altalaban - és én biztos vagyok benne, ugy is kezelem, a QNAP tüzfala is igy müködik - a sorrend szerint kezelik a szabalyokat.
Tehat e szerint minden portod nyitva van mindenkinek a vilagon (én mar a Mo régiora valo engedélyezést is letiltanam személy szerint, de lehet oka van, hogy azt engedted).
Korabban mar beszéltünk erröl:
idealis esetben az elsö beallitas, hogy beengeded a fehérlistas forrasokat (pl a belsö ip-ket). Ezt elvileg a QNAP eleve megteszi (Automatikus LAN engedélyezés).
Ehhez hozzaadhatsz külsö egyéb ip-t, teszem azt egy olyan IP-t, amin rendszeresen el akarod érni a szervert, de ha lehet, itt is csak a szükséges portokat nyitod ki (tehat pl csak az admin felület vagy ftp/smb stb portjait). Ez utobbi kivalthato azzal, ha eleve konfiguralsz egy VPN-t, és akkor azon keresztül mar LAN-on vagy (lasd elsö szabaly).
Aztan tiltasz minden mast.
Ha vannak kifelé is nyitott portok, akkor ez utan - biztos ami biztos - bemész a vezérlöpultba, és beallitasz egy szigoru szabalyt az IP elérési védelem fülön (illetve akar a fiok elérési védelemnél is), ami eleve tilt 3 proba utan mondjuk 30 percre. (Ezzel ovatosan, mert itt akar magadat is kitilthatod). Töled függ, de altalaban hagyd, hogy LAN-ra ne vonatkozzon a szabaly.
Addig is, a mostani helyzetre: mivel ez nagyon nagy szamu blokkolas, realis esélyed van, hogy rögzitheted a tüzfal "Események rögzitése" fülön egy 30 perces idöintervallumban az eseményeket. A végén letöltöd a létrehozott log (pl txt) fajlt és kielemezgeted, mi is probal bejönni.
Siman lehet az is, hogy pl a LAN-on belül egy rosszul konfiguralt SMB kapcsolat (pl megvaltozott jelszo miatt) probalkozik x masodpercenként kapcsolodni, csak a NAS kidobja.
Meg persze az is siman lehet, hogy a nyitott poertok miatt pl egy klasszikus ssh-ra történö bot-rohamot latunk.
De ami a legvaloszinübb, hogy a PSIRT alapjan tilt valamiket (a QNAP altal feketelistazott IP-k)
Igazabol addig nincs nagy gond, mig blokkol a tüzfal (bar azért le tudja ez terhelni az eröforrasaidat), a gond az, ha nem blokkol, de nem tudsz rolaEgyébként az ilyenkor esetlegesen tiltott forrasok tekintetében a QNAP valoban nem tul atlathatoan kommunikal. Ebben tanulhatna a konkurensektöl. Egy ilyen automatikus blokkolasnal a többi gyartonal latod szépen a tiltott IP-ket, esetleg itt ki is veheted a listabol. A QNAP ezt részben a korabban emlitett sajat listajaval oldja meg, de ez tényleg nehezen atlathato.
[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
stefi1969
tag
Sziasztok!
tűzfallal kapcsolatban kérném a segítségeteket. Három napja nagyon megnőtt a visszautasított kapcsolatok száma. Jelenleg több mint 77 ezer kapcsolatot utasított vissza a tűzfal az utolsó 24 órában. Valószínűleg én ronthattam el valamilyen beállítást. Az IP elérési védelem be van kapcsolva de nem látom, hogy egyetlen IP címet is blokkolt volna. Hol keressem a hibát?
-
biga
őstag
válasz
attila.86 #12414 üzenetére
Van ra nagyon realis esély, hogy siman egy masik QNAP-ban latni fog mindent. Sajat tapasztalatom mas markanal van, siman attettem a R5 tömböt egy masik, még csak nem is azonos modellbe, és siman felallt a rendszer.
Viszont fontos, hogy azonos architektura legyen! (tehat egy x86-os rendszer utan egy vmilyen ARM-ben nem fog menni a dolog)''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
attila.86
tag
https://www.qnap.com/en-us/nas-migration/
Kinéz valamit helyette, és itt meglesi, menne-e simán átdobva a lemezeket. -
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Egyik kollégámnak megdöglött a Qnap TS451+ típusú készüléke. Sajnos nincs másolata az adatokról, amelyek egy Raid5 tömbben vannak a gépében. Kérdés: van mód ezek mentésére, vagy mindenképp kellene neki egy ugyanilyen NAS-t beszereznie?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Dzs3ko
tag
Sziasztok,
SSD Cache-ről milyen tapasztalatok vannak ?
Próbálgatom az "all I/O" és a random "I/O" megoldást is különböző blokkméretekkel.
Amire felfigyeltem hogy a "random I/O 1MB" beállítás esetén a legmagasabb a read cache hit rate.
Mekkora cache méret optimális ?
A minnél több a jobb ?
Vagy nincs értelme egy idő után ?
All I/O-val milyen tapasztalatok vannak, az algoritmusa ténylegesen olyan hogy csak azon keresztül enged át mindent - akkor a read esetén nem túl magas a tömb latency ?
Kerestem erről teszteket de nem nagyon találtam. -
cigam
titán
válasz
morfondőr #12409 üzenetére
Akkor egyszerűbb a helyzet ha , bekapcsol, letölti a távoli adatokat, és kikapcsol.
Azt nem tudom hogy az RTRR szerver kompatibilis-e régebbi 4-esen futó kiadással, de az rsync szerver egy gyártó független megoldás/protokol, azzal egész biztosan működik.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy beszerzek egy olcsó régi Qnap NAS-t távoli biztonsági mentésre. A mostanin a legfrissebb QTS 5.2 fut, de a régiek megakadtak 4.x-en. A HBS tudna rájuk menteni ennek ellenére? Terveim szerint hetente egyszer bekapcsolna a backup NAS, megcsinálná a mentést, majd kikapcsolna.
Előre is köszi a választ!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
cigam
titán
válasz
ThodEE #12405 üzenetére
Nálam restart után sem akar újra letölteni semmit, pedig minden héten rendszerének újraindítja magát.
Csak egy tipp: Valóban hibásak a fájlok, mert hibás a fájlrendszer. Érdemes egy fájlrendszer ellenőrzést lefuttatni a "Tárhely és pillanatképek"en belül, a torrenteket tartalmazó meghajtón.
Csak óvatosan, sokáig (akár több órát!) molyol ilyenkor.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
cigam
titán
válasz
stefi1969 #12402 üzenetére
Nekem semmi bajom a Download Station-el. Igaz engem nem érdekel, hogy 10kbps vagy 10Mbps a seed. Láttam már mindkettőre példát, és nem nézegetem 5 percenként. Lefelé pedig általában tudja a 10Mbps feletti sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
stefi1969
tag
Telepíteni szeretnék egy torrent programot is a NAS-ra. Mivel csak 2 GB a RAM valami olyan kellene amelynek még elég ennyi memória. A qBittorrent volt, hogy jól ment de volt, hogy egy frissítés után már teljesen megbénította a NAS-t.
Olvastam qbittorrent-nox programról és gondolkodtam azon is, hogy visszatérek a Download Station alkalmazásra de azzal is voltak kellemetlen tapasztalataim.
Melyik lenne megfelelő erre a TS-233-as NAS-ra? -
cigam
titán
válasz
stefi1969 #12397 üzenetére
Tárhely és pillanatképek -» Lemezek fül (baloldali függőleges lista)
Itt kijelölöd ad adatokat tartalmazó lemezt, és a hamburger menüben "Helyreállítás", majd az új menüben "Tárolókészlet csatolása és helyreállítása".Zizi123
A lemezek szervezése, a partícionálás, és a fájlrendszer 3 különböző dolog.
Indíts el egy live Linux-ot, pl. Ubuntu. Itt indítsd el a "GParted programot, ami egy grafikus lemezkezelő program. Jelöld ki a problémás lemezt, és arról mutass egy fotót.
Vagy csak add ki parancssorban az sudo fdisk -l parancsot, és a kimenetét másold ide.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz
stefi1969 #12397 üzenetére
Esetleg pc-re kötve nem próbáltad megnézni? Illetve ugyan úgy vastag kötetnek állítottad be? Nem lehet, hogy raid lett a fő lemez és emiatt felülcsapta?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Zizi123
senior tag
Az előző levele,hez kapcsolódik, hogy az adatokat hogy tudnám leszedni az elromlott NAS-ról? 1db SSD volt benne, Ext4 filerendszerre formázva. Természetesen az adatmentő programok nem a file rendszer akarják helyreálítani, hanem a file-okat a RAID kötetből.
Ez nyilván azt eredményezi, hogy vagy csak bizonyos kiterjesztésű fileokat akarnak visszaállítani, vagy mindent is amit találnak, olyanokat is amik már régen nem voltak rajta, de a program még mregtalálja a nyomát, így keletkezik 3c annyi szemét is.
Mérgemben Synology-t vettem helyette, így másik QNAP-ba nem tudom berakni.
Linux alatt sem tudtam felmountolni a RAID1 kötetet.
Valami ötlet esetleg?
Köszönöm. -
stefi1969
tag
Sziasztok,
TS-233-as NAS adatait átmásoltam a második merevlemezre. Utána kikapcsoltam, kivettem a második merevlemezt és a NAS újrainicializálását végeztem el. A új rendszer telepítése és beállítása után kikapcsoltam a NAS-t és betettem a második merevlemezt. A NAs felismeri a merevlemezt, hibátlan de semmilyen adat nem látható. Nem tudom, hogy van-e jelentősége, vastag kötet volt, nem volt RAID lemez. Nem tudom mi történhetett. Van lehetőség az adatok visszanyerésére vagy engedjem el a dolgot? Nem tudom, hogy hol hibázhattam. -
cigam
titán
válasz
Speeedfire #12395 üzenetére
Köszi, egy gyorsítótár törlés megoldotta.
-
cigam
titán
Ti betudtok jelentkezi a WEB-es fiokba? (https://account.qnap.com/)
Nálam csak karikázik:Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
still2
tag
Sziasztok,
Pár nappal ezelőtt írtam.
Segítséget kérnék. Az egyik napról a másikra a Download Stationban megállt seed. Letölt és készre áll a szolgáltatás már nem indul meg. Mi a baj és mi lehet a megoldás? Köszi!
Valaki? -
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Van nekem a Qnap TS-231P NAS-om ami egyszer csak nem kapcsol be. Se kép, se hang, csak a LAN ledjei villognak.
Elvileg a tápból kijön a 12V kimértem. Mit tudok vele csinálni? Ennyi volt?
Köszönöm. -
cigam
titán
válasz
Santino #12384 üzenetére
Mert azok SMB megosztáson keresztül kapcsolódnak rá, a TV pedig DLNA-n keresztül. A Multimédia Console-on belül a DLNA szolgáltatáshoz (Media Streaming add-on) csak belső meghajtón tárolt megosztásokat(mappákat) tudsz hozzáadni.
Ha ragaszkodsz a külső meghajtón való tároláshoz, állítsd át smb-re, vagy telepíts másik lejátszót a TV-re (ha elég okos).[ Szerkesztve ]
-
Santino
aktív tag
Sziasztok!
Pont ide kapcsolódik a kérdésem.
A NAS-ra (TS-233) felcsatolt USB-s HDD-t miért nem látom a Multimedia Console alatt?
A hálózaton lévő Chromecast-al Kodin keresztül látom az USB-s HDD-t, tudom olvasni a fájlokat.
A hálózaton lévő számítógépeken látom és tudom olvasni az USB-s HDD-t.
De a hálózaton lévő TV-k nem látják az USB-s HDD-t, csak a NAS általam engedélyezett mappáit DLNA-n keresztül.
Szeretném DLNA-n keresztül a NAS-ra felcsatolt USB-s HDD mappáit látni a TV készülékeken is.
Mi lehet a megoldás?Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
stefi1969
tag
-
cigam
titán
válasz
stefi1969 #12380 üzenetére
Látni kéne hogy milyen kötet, de valószínűleg igen, megmaradnak az adatok. Főleg úgy, hogy az újratelepítés idejére fizikailag eltávolítod a "második" lemezt, máskülönben minden adat törlődik!
Nem lenne elég egy 10mp-es reset?
-
stefi1969
tag
Sziasztok,
ismét szeretném a segítségeteket kérni. TS-233-as NAS-om van, kevés 2 GB RAM-mal és két 4 TB-os merevlemezzel. Személyes adatokat ki tudom menteni a számítógép merevlemezére, nem sok van belőle. Szeretném az egész rendszert újratelepíteni mert a sok kísérletezéseimnek sajnos meglett az eredménye és szeretnék egy rendszert amelyen minimális számú program van telepítve, minél kevesebb szolgáltatás és olyan torrent kliens amely még elfutt ezen a NAS-on.
Az első kérdésem az lenne, hogy ha 2 TB adatot a második lemezre másolok, akkor az elérhető marad újratelepítés után? Az se lenne nagy gond ha a a második lemezen törlődne minden adat, csak kíváncsi vagyok, hogy ez megoldható-e és ha igen hogyan? -
still2
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Az egyik napról a másikra a Download Stationban megállt seed. Letölt és készre áll a szolgáltatás már nem indul meg. Mi a baj és mi lehet a megoldás? Köszi! -
Beni2360
félisten
-
biga
őstag
válasz
morfondőr #12374 üzenetére
A torrent igazabol egy technologia, nem a kalozkodassal egyenértékü dolog. Még ha anno a létrehozasakor valoszinüleg a motivaciok között is volt, de ettöl még csak egy fajlkezelö protokoll.
Mindenképpen gaz, ha egy olyan alkalmazas, ami elvben tudja kezelni ezt a tipusu adatmozgatast, mégis rosszul kezeli.
En kiprobaltam, de aztaln hagytam inkabb a fenébe a QNAP Download Station-t, kifejezetten ritkan van ugyan szükségem ilyen féle letöltésekre, de akkor inkabb hasznalom az ugyancsak hivatalos Download Centert az Asustoron, mert ott gond nélkül megy minden.
De én is dilemmazom, mit fogok hasznalni, ha végül végleg felszamolom azt, és mindennel atköltözöm a QNAP-ra...''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Biga123
addikt
válasz
morfondőr #12374 üzenetére
Az elég gáz ha ellenőrzés helyett újra letölti.
Nem lehet h az ideiglenes letöltőmappa máshova volt állítva neked?
Ja hogy újraindításnál is újra letöltötte???
Az az azért elég para . Sose használtam de nem is fogom ezek után[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
morfondőr
addikt
Szerintem nem fogja megenni a fájlokat a DS, hanem újra le fogja tölteni az összeset! Én egy rövid ideig használtam, de az a néhány letöltéssel is csak szívtam, még egy újraindítás után is képes volt újra letölteni mindent. Persze a DS egy hivatalos letöltő program, nem feltétlenül kell csodálkozni, hogy a kalózkodásra kitalált dolgokat nem támogatja olyan jól. Nálam konténerben fut a Transmission kb. 1 éve, nincs vele semmi gondom, kicsit fapados, de működik.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
cigam
titán
válasz
stefi1969 #12372 üzenetére
A zökkenőmentesség nem garantált. Nyerd ki a torrentfájlokat a qbittorrentből. Etesd meg velük a Download Stadion-t, és a letöltés könyvtár legyen az a mappa, ahova a qbittorrent letöltötte a fájlokat.
-
stefi1969
tag
Sziasztok,
van lehetőség arra, hogy zökkenőmentesen qBittorrentről visszatérjek Download Stationre? Szeretném ha a torrentek ismét aktívak lennének a Download Stationben. -
Biga123
addikt
Közben meglett.
Ez volt a logban mikor megpróbáltam ismét hozzáadni:
"bencoded item count limit exceeded [bdecode:6]"
ezt a két értéket megnövelve már működik ismét:
Lövésem sincs amúgy mi lehet ez , de megoldódott, és csak 1 torrentnél csinálta mondjuk abból elég sok verziót szedtem le + updateket is hozzá, de hát akkor is .de nem 100 meg 1 millió darabot
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
mgergo76
tag
-
Biga123
addikt
Érdekes Qbittorrent hibába futottam bele.
Van 1 torrent amit nem hajlandó letölteni, de sehogyan se kerül be a sorba, se ha RSS -el adom hozzá se ha a torrent filet töltöm le és azt adom be neki, de akkor se ha a linket másolom be . Szóval elég furi, ha van tipp megköszönöm.
Minden egyéb szépen jön lefele és a seed is megy.
-
cigam
titán
-
mgergo76
tag
Nem vagyok én mazo
hpista.
Csak hobbi szinten ténykedem már régóta, de ha valamilyen cuccom meghibásodik, akkor igyekszem ismét életet lehelni bele. Sok esetben tényleg filléres alkatrészeket kell cserélni (ellenállás, biztosíték, stb.), csak a felületszerelt eszközök korában már ezek is olyan b#szott kicsik, hogy agysebészeket megszégyenítő kézügyességre van szükség egy-egy javításhoz.Üdv: Gergő
-
péjé
őstag
sziasztok,
korábban beírtam ide mert a ts431 4 slotjából kettő elkezdett nem működni.
Kiderült hogy nem kapnak feszültséget az érintett hdd-k, 4-ből 2 slot áram nélkül maradt.
Ilyen alkatrészt égen-földön nem lehet kapni (backplate a neve), utánaolvasva elég sok qnap nas-t hazavágott ez a jelenség.
Azért írok ide mert találtam egy normális szakit aki megcsinálta az enyémet emberi áron, most járatom 1 hétig, majd írok mi lett.
Remélem minden oké lesz, szóval aki így jár(t) írjon segítek.
+ infó:kiváncsiságból beraktam egy ssd-t, erre telepítek minden appot. A bootolás nem igazán gyorsult de az appok jóval fürgébbek. -
Shokkolo
addikt
válasz
vargata #12356 üzenetére
Kodi...
Van dedikált medialejátszóm, egy android OS-es TCL, illetve egy régebbi amit szintén egy xiaomi stickel android-ra upgradeltem.
Mind3 eszközön Kodizok.
A megosztott mappákat hozzáadom és boldogság"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Beni2360
félisten
válasz
vargata #12356 üzenetére
Média lejátszóval. Függ a TV -től és milyen videó minőségeket szeretnél. A TV való lejátszás csak egy opció. Erre van külön topik.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
vargata
csendes tag
sziasztok,
olyat szeretnék kérdezni, hogy ki milyen programmal játszik le video file-kat a TV-n?
Kodival? vagy esetleg van más javasolt program is?Olyasmi kellene, ami a szövegfile--kat is tudná kezelni.
Eddig DLNA megosztással néztük főleg, de az utóbbi időben 1-2 film feladta a leckét.
Köszönöm, T
-
Vanka
tag
Közben megoldódott
MICRON 3400 512GB PCIE NVME ebből van 3 új nem mennek együtt
egyiket kicseréltem a gépből 1 WD-re így jó -
Vanka
tag
Sziasztok !
1 kis segítséget kérek !
Néhány napja vettem 1 TS-262-4G t .Ha eddig volt nyugalmam...
Most raktam bele 2 512-es m2 ssd-t. Külön külön látja öket ,ha mindkettő bent van csak az 1-est látja .Ennek így kell lennie ? -
Speeedfire
félisten
-
cigam
titán
válasz
szjoci #12345 üzenetére
Speeedfire
Megoldottunk egy olyan problémát, amikor egyes felhasználók bizonyos körülmények között lassú olvasási és írási sebességet tapasztaltak.Segített a sebesség problémádon?
-
szjoci
őstag
Kijött egy új fw: QTS 5.2.3.3006 build 20250108 (changelog)
Telepítettem, működik.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Nálam a TS133-s van a Zidoo és egy S905x3 amlogic box lóg rajta. Ilyen kapcsolati megszakadása még nem volt. Amit lentebb is írtam teljes elérhetetlen minden egységből lép fel és ki tudja mitől javul másnapra meg.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomej
aktív tag
válasz
Beni2360 #12334 üzenetére
Ez a felállás: NAS TS-228A és Zidoo Z1000 PRO - 5-ös firmware -től kezdte csinálni, hogy csak a Zidoo -t kitiltja, rendre mindig 30 sec-re... Véletlenszerűen. Van, hogy egymás után többször is - van, hogy csak egyszer - addig persze nincs kapcsi. Nekem a Zidoo - kikapcsoláskor nem készenlétbe megy, hanem kikapcsol. Van 2 PC és 1 noti a hálózaton - egyiket sem tiltja. Most - a NAS-ra rátoltam a 3 sec - reset - most okés megint minden... Megjegyzem van a hálózaton egy Zidoo Z9X -azzal semmi baja a NAS-nak..
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz
Beni2360 #12334 üzenetére
Estére sem jött rendbe, kikapcsoltam és ma délelőtt 10 körül bekapcsoltam. Kb fél óra után láttam, hogy elérhető. A Qmaneger appon elértem volt egy rehadli app frissítésre várva. Frissítettem öket és mindenhonnan elérhető.
Volt a tabon egy QVPN Service app elkezdve a beüzemelése de elakadtam és úgy maradt. Okozhatott ez az App ilyen elérhetetlenséget?
Egyelőre mindkét tabról töröltem az appot.
Hol keressem a hiba naplót a leállásról?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cigam
titán
válasz
zsoca29 #12335 üzenetére
Csak azt nem írtad melyik programmal. Ha a gyári letöltőt használod, kérdezd meg a support-ot.
Tipp: Mert a programja úgy érzékeli, hogy hibás a fájl. Ki tudja mi minden van éppen megnyitva mikor elmegy az áram. Pl mert ezekkel dolgozott utoljára, vagy mert megsérül a nyilvántartása, és ezért újraellenőrzi/letölti.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zsoca29
tag
Helló!
Van egy QNAP TS-133 és torrentek mennek róla.
Mikor elmegy az áram akkor sokat újra letölt,vagy még1szer letölti, mért lehet? -
Beni2360
félisten
Nekem is Z1000 prom van de még sosem tiltott ki az évek során.
De ma délután befejeztük a sorozatot, töröltem az a nasról filmeket, ki se k apcsoltam és most este megint nem érhető el a NAS.már kezd unalmas lenni.
[ Szerkesztve ]
-
biga
őstag
Bar nekem sem tiszta, mi és hogyan tilt ki, de esetleg jobb hijan addj neki NFS hozzaférési jogot az érintett mappaknal, akkor elvileg eléred a legtöbb lejatszoalkalmazassal is közvetlenül, lényegében fajl rendszer szinten, nem eszköz szinten. jogot...
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
tomej
aktív tag
Még lenne egy kérdés: Lan-ban van a NAS. Van egy Zidoo Z1000 Pro hálózati médialejátszó - amit valamiért a NAS rendre kitilt. Fix IP cim van TP-link Archer C6-on - a NAS-nak és a lejátszónak is... Hogy lehet 'kivételt csinálni' - hogy a lejátszó teljes hozzáférést kapjon a meghajtókhoz? Ez a kitiltás amúgy eddig nem volt...
Köcce! -
tomej
aktív tag
Sziasztok!
QNAP TS-228A - nem volt elérhető a hálózaton a webes kezelőfelület, de a meghajtók igen. 3 sec reset után nem enged be a Qfinder megtalálta, de a bejelentkezési felületen nem enged be az admin - admin - nal. Van valakinek vmi ötlete? A régi jelszóval sem.
Köszi előre is. -
-
mrots
junior tag
válasz
PHenis #12319 üzenetére
"Az a kérdésem, hogy ha a qnap meghal de a hdd túléli, akkor a tartalma olvasható majd egy linux vagy windows rendszeren?"
A rovid valasz igen. A hosszu valasz, hogy egy korabbi OS verzioval futottam bele olyan bugba, hogy a drive encryption passphrase-nak csak az elso 16 karakteret hasznalta a qnap. Azaz mikor felmountoltam, megadtam a 16 karakternel hosszabb passphrase-t, mukodott, hasznaltam evekig. Aztan egyszer csak migraltam, kivettem a HDD-t, fel akartam mountolni egy linuxban es az istennek nem sikerult. Felkutattam a fel internetet mire megtalaltam ezt a bugot. Utana megprobaltam csak a passphrase elso 16 karakterevel es ugy mar ment kulso linuxon is.A fenti bugtol eltekintve a valasz igen. Ha pedig nem hasznaltal titkositott filerendszert akkor a problema nem is erint.
-
biga
őstag
válasz
PHenis #12319 üzenetére
Alapértelmezéskéntszerintem minden korabbi QNAP (is) ext4-et hasznal fajlrendszernek. Igy az siman olvashato (adat szinten biztosan) egy masik linux alapu rendszeren.
Titkositas szerintem eleve csak a nagyobb/erösebb modellekben van, de az is opcionalisan, altalad bekapcsolva, soha nem alapbol titkosit.
Az ujabb NAS-ok mar hasznalhatnak btrfs-t is, de ezt is te döntöd el akkor, amikor inicializalod majd a NAS-t. Elvileg ez sem lenne gond külsö eszközzel olvasni, de a te esetedre ingabb akkor is maradj az ext4-nél.
Nem nagyon szoktak azért ezek a NAS-ok csak ugy meghalniPersze abban igazad van, hogy jobb mindenre felkészülni.
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
van egy ts-112p nas-om és azt tervezem, hogy kap egy új lemezt és erre fogok biztonsági menteni az épített szerveremről ami nas funkciókat is ellát. Az a kérdésem, hogy ha a qnap meghal de a hdd túléli, akkor a tartalma olvasható majd egy linux vagy windows rendszeren?
Elég régi nas már és ha esetleg valami furcsa fájlrendszert használ vagy titkosítva ír rá akkor inkább hanyagolom. Abban reménykedem, hogy így majd csak nagyon kis terhelést kap, mondjuk hetente egyszer mentek rá és így bírja még egy jó darabig. -
Speeedfire
félisten
Úgy néz ki, hogy hosszú idő után végre sikerült megoldani a problémát. Bár nem igazán értem a dolgot. Illetve ha valakinek több lemeze is van, akkor ez nettó szívás.
A lényeg, hogy minden lemez másik rendszeren újra lett formázva, partcíonálva.
Majd a qnap secure erase (5.2 alatt jött) alatt minden lemezt törölni kellett.
Ezek után újra tudtam építeni a raid 1-et, majd a biztonsági másolatokból vissza az adatok a nas-ra.
Hát, egyelőre nem találok rá szavakat.
Nekem csak 4TB adat volt, de ha valakinek van 10-30TB?!Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
cigam
titán
Köszi!
Új elmélet: A kördiagram a felcsatolt partíciót/kötetet mutatja. Szóval ott van a Tárállomány3-on is, csak nem használja.
Fura hogy csak a szűz rendszert másolja át. Vagy lehet ki kellett volna várni valami időzített szinkronizáció lefutását. Érdekes kísérlet lenne pár nap/hét múlva megismételni ezt a tesztet. Hátha...Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
biga
őstag
Vannak appok, amiket nem lehet atmigralni, nem engedi. (Nem teljesen tiszta, mi alapjan, gondolom a rendszerhez szorosabban kapcsolodokat. De pl a biztonsagi központ vagy a tüzfal siman atmigralhato).
Minden mas app most is a tarallomany 3-on van.
De mondom, varhatoan a közeljövöben fogom böviteni, akkor lesz némi atszervezés, és akkor talan megint lesz valami uj tapasztalat
jelenleg 2x512GB SSD cache-ként funkcional, vagy arra fogom attenni az egész rendszert minden app-al, vagy beteszek még 2 SSD-t a rendszernek és hagyom a cache-t, és a HDD-k csak adathoz lesznek hasznalva, meg a VM-eket szolgalja majd ki (sajnos ehhez lényegében törölnöm kell a rendszer tarallomant, ezért varok vele a bövitésig)
Nem szeretem, hogy az adatok között a pool2-n ott vannak a kötelezö mappak (puvlic, web stb).[ Szerkesztve ]
-
-
biga
őstag
Abban a tarallomanyban (és igy az abban lévö HDD-kben is) nincs rendszer szamara fenntartott.
De nekem eleve mas egy kicsit a megjelenités, pl a pillanatképeket sem mutatja itt, plusz mint latod, mutatja ellenben a tulfoglalast is.
A nalad megjelenö sys reserved viszont sehol nem jelenik meg, az egyetlen utalas a rendszer helyére az, amit korabban betettem (na meg persze a kötelezö mappak, public, web stbaz érintett tarallomanyban )
[ Szerkesztve ]
-
-
biga
őstag
válasz
AiRLAC #12309 üzenetére
Tudom, mar néztem, bar nem emlékszem ra, még az elsö inicializasnal néztem at és teszteltem mindent. (Megyjegyzem, a ZFS miatt magat a fajlendszert nem is olyan egyszerü nézegetni
, a particiokat persz lehet )
De szerintem ez valahogy ugy kezeli, hogy valoszinüleg minden lemezen van valami mag, de a real rendszer az csak dedikaltan.
Amikor pl korabban eltavolitottam egy pool-t az elsö tesztek és beallitasok soran (az volt az 1-es szamu, aklor biza - ujrainditas utan, mert addig nem akart szinte semmilyen app menni - egy, a szokkottnal hosszab inditas utan megjelent a rendszer a pool 2-n, de lényegében le is "reset"-elödött, tehat minden app-ot, minden beallitast ujra kellett beallitanom. (adat nem veszett, pusztan a rendszer let reinicializalva.)
Nem mentem utana aztan, miért, csak következtetek, hogy - mivel kirantottam a rendszer pool - t, ezért a következö ujrainditaskor lényegében ujrarakta azt, az elsö szabad pool-ra.
A jövöben tervezek egy kapacitasnövelést, amikor majd ujra megnézem, mi hogy, söt, tesztelgetem, hogy tudnam magam eldönteni, mit hova tegyen (egyelöre nem feszegetem a dolgot, mert dolgozik a vas folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
Nézd meg SSH-n egy "cat /proc/mdstat" paranccsal hogy melyik md melyik lemezeken helyezkedik el, RAID1 lesz a rendszer meg a swap is szerintem.
"mount" parancs segít kibogozni mi hova van használva."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
biga
őstag
Neked nem ilyen a megjelenités?:
Mert ebböl és a korabbi tapasztalatombol(amit korabban mar irtam) nekem bizony ugy néz ki, hogy a rendszer nem jelenik meg minden HDD-n dedikaltan egy Pool-on helyezkedik el.
De nekem QuTS hero van, igy lehet, hogy neked is igazad van, meg nekem is''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
cigam
titán
Közben kiderült, hogy "tudnak róla":
A régi verzióban volt egy hiba. A régi biztonsági központról az új verzióra történő frissítéskor a fiók munkamenete érvénytelenné vált.
Ezért a biztonsági központ új verziója észleli, hogy a munkamenet lejárt-e, és a felhasználót újbóli hitelesítésre utasítja.
A hitelesítést követően, a hiba többé nem fordul elő.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
Felesleges variálni, a rendszer mindegyik lemezre tükrözve van. Így érik el, hogy bármelyik lemez kiesésekor legyen miről bootolni. Hiába teszel az első fiók(ok)ba SSD-t, és a második kettőbe HDD-t, ugyanúgy fogja pörgetni a rendszer azokat is.
A vezérlőpulton belül tudod beállítani, hogy mikor állítsa le a lemezeket:
Arra figyelj hogy pl. a kötet beállításakor a pillanatképeket bekapcsolod-e. Biztonságosabb lesz, de felébreszti a pillanatkép elkészítéséhez.
-
Beni2360
félisten
Nálam volt két fajta most törőltem öket. Habár egyik sem volt indítva. De rengeteg app és egy rendszer frissítést várt amikor beléptem. Lehet, hogy amiatt állt le?
-
Speeedfire
félisten
Van, de nem befolyásolja.
Konkrétan újra inicializaltam a nast, minden adat törölve lett.
Nulla programmal, raid 1 alatt ugyan úgy lassú a másolás. Support nem tud segíteni.
A 2 lemezt teszteltem win alatt, megvan a sebessége.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
biga
őstag
válasz
Speeedfire #12298 üzenetére
Az ember csak azt tudja joggal szidni, amije van. Synology-d nincs, ezért annak nem latod a hibait
A QNAP szoftvere valoban komplexebb, mint a versenytarsaié, szerintem - mint mar irtam is - nem is kifejezetten az otthoni felhasznalok a célcsoport. En, bar hasznalom magan célra is, elsösorban a pro funkcioit hasznalom, igazabol gond nélkül. Nem mondom, hogy mindennel elégedett vagyok vele (mint az kiderült az mar itt a forumon), de nem gondolom, hogy arra, amire kell, barmiben is jobb lett volna egy masik marka.
Erdemes raszanni az idöt, hogy megértse az ember a szoftver logikajat (ez mindenre igaz) és akkor kezesbaranyként teszi a dolgat (ha meg nem, arra ott a support)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest