-
IT café
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faresz1976
aktív tag
válasz dilajoska1 #44009 üzenetére
Nagyon Megir 2242 beütése van , gyanúsan .
Ettől függetlenül tetszik!____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #44021 üzenetére
Talán dzsi képén látszik a legjobban, mennyire diszharmonikus a bracelet és tok találkozása, az óra kifejezetten fejnehéz lett. De hogy tekintélyelvű hivatkozást is mondjak, H-linkről vizuális emlék etalonként Sinn 556 ugrik be, 38,5mm tok, 20/18 bracelet, mennyivel arányosabb is ott az illeszkedés, az SM esetében ráadásul az egyenes lug kivágás sem segít optikailag, picit bumszlibb tőle a tok.
Na jó, nem ragozom túl, nekem nem jön be, ennyi, písz, láv, heppinesz:) -
dzsi23
addikt
válasz driv4r #44018 üzenetére
18? Azt nem is figyeltem... az enyém 20-as, eszembe sem jutott, hogy ez is változhatott. Pedig írták is a változásoknál, de ezek szerint felületesen olvastam.
Egyébként az új tok és szíj összhatása nagyon hasonló lett, mint az SN0142-é. Utóbbi talán még érdekesebb, mint ez a frissített SN0118, tok és szíj alapján azt választanám. Annál 20-as a szíj, de sajnos ugyanúgy 16-osra szűkül, amit én sem szeretek. Mostanában ez a divat, szerencsére nem zavar minden órámnál, van olyan, aminél elviselhető.
-
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #44019 üzenetére
Lehet, hogy pont a tokfül chamfer miatt növelték meg 1-1 millivel a fülek szélességét, ezzel csökkentve 20-ról 18-ra a kivágást.
Mindegy, egyszerűen nem veszi be a szemem, pont olyan rémes, mint a maxi case Sub, melyet aztán szintén a bracelet szélesség megvariálásával állítottak félig-meddig vissza az eredeti arányokhoz. Nagyon feminin a 16mm végződésű szíj, lusta vagyok most fotózni, itt egy régi kép, Tangente Sport, 36,5 átmérő, 18/16 szíj, nagy ritkán felveszem, és kicsit értetlenül nézem a csuklóm belső oldalát. Pedig nagyon
szépkeskeny kezem van, a csuklóm meg kb. 16,5. -
bigmasterg
addikt
válasz driv4r #44018 üzenetére
+dzsi23
Nekem is jobban tetszett az előző mesh, de gumiszíjjal most is lehet kapni.
A tok viszont kicsit komplexebb kidolgozású lett, az szerintem pozitívum.
Ha akciókban / más oldalon tud a régihez húzni az ár, akkor okés, de a jelenlegi alis valóban sok. Inkább venném még máshonnan olcsóbban a régit. -
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #44016 üzenetére
Szerintem béna lett, ezen a 40mm órán kifejezetten hülyén áll a 18/16mm bracelet, melyet még optikailag is szűkít a H-link design. Nem értem, mire volt ez jó.
-
dzsi23
addikt
válasz bigmasterg #44016 üzenetére
3 órája jött ki, szóval még nem volt, én is most akartam bedobni ide.
Háááát, jó drága lett, a H linkes fémmel már duplája annak, amennyiért én vettem gumiszíjjal. Amúgy a H-s szíj a kedvencem, de talán most is gumival venném, szerencsére a maracuja jobban néz ki fémszíj nélkül. -
Faresz1976
aktív tag
60 óra .
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
addikt
válasz Keil Walker #43999 üzenetére
Nekem ez a [Fehér] jön be nagyon, pláne féláron.
My name is Bond, James... Dean.
-
zoarden
tag
válasz driv4r #43979 üzenetére
- jó játék az egy előre kettő vissza, mondanám többet ér mint eredeti precízsége, "elvesztette közpé...akarom mondani központi lényegegzisztenciáját azaz egykattnyi egységét, cserébe nyerve egyéniséget
- á szóval neked is erős a hang-memóriád.
Nem szeretik annyira az autószerelők. Én is minden korábban nem hallható/apró változást észreveszek és szólok hogy van valami.
legalább felépítheted köré magad a pszeduó-legendáját, úgy még jobban esik viselni és ránézni. Most is csuklón van?ELADÓ órám: https://drive.google.com/drive/folders/1PW0O3w1z3wrkQ9KJWzrldT3lQi1kzZs4?usp=sharing
-
dilajoska1
őstag
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
dilajoska1
őstag
Nem tudom milyen szerkezet van benne de nagyon pontos és 59 óra járástartalékot mértem neki.
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
speedimi
csendes tag
Én is gondolkozok már egy hasonlón,de nekem a 15mm-es vastagság sok sajnos...
-
petipetya
nagyúr
Szerencse, hogy a Roncs (Wreck) automaták közül mindegyik túl nagy lenne, mert a fekete és a rozsdabarna nagyon jól néz ki: honlap link
"nincs rá lezsóidő"
-
driv4r
aktív tag
válasz Keil Walker #44004 üzenetére
Gratula:) Hát ezért szeretem ezt a topikot, a folyamatos és bajtársias támogatásért:) Igaz, hogy néha kicsit sokba kerül, de legalább megvan az a ‘barátok a bajban’ érzés, az meg megfizethetetlen, főleg manapság.
-
Keil Walker
aktív tag
Rábeszéltetek, megrendeltem
-
5-ös kezelő
senior tag
-
dzsi23
addikt
Az korrekt ár, de ez sem rossz 158 euróért.*
Meg ez sem 218 euróért.*
* Bár gondolom, ezekre még rájönnek a közterhek, mert nem EU...
-
Faresz1976
aktív tag
Túl sok óra Nincs!!!!
Főleg ha a kék hiányzok a kollekcióból!
Tessék megvenni!!____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
zolikaDB
veterán
Most nekem pont túl kevés van, kék nincs is
-
driv4r
aktív tag
válasz Churpik #43996 üzenetére
Igen, de már ki is nőtték a dobozt a lányok órái, pár Seiko és Tissot már társbérletbe is kényszerült, párosával hajtják párnára a fejüket. De ezt kérlek kezeld bizalmasan, fagyalllo joggal akadna ki, hogy egy mondatban szerepeltettem ezt a két márkát:) A jobb felső Elgin nem női, de tényleg marhára pici, azért annyira nem vagyok vintage bolond, hogy napi hordásban legyen, lányom veszi fel néha.
De kell venni majd új filteres dobozt és rendelni új párnácskákat, mert tavaly is jött pár darab, a jobb szélső automata day-date Technos pedig már idei, kora januári termés. És akkor van még egy standard hatos Lidl a drágábbaknak, plusz a lányom imitt-amott elszórt darabjai, múltkor a szennyes-tartó kosárban találtam egyet, de lehet, hogy a macska játszotta bele. Tisztára a Durrell könyv, a Családom és egyéb állatfajták, ami itt megy nálunk. A legnagyobb állat persze én vagyok, ezzel a hülye hobbival:)
Nem baj, idén megkomolyodom, keresek valami mást, állítólag a játékkatonákkal való bíbelődés is elég idegnyugtató tevékenység.
-
zolikaDB
veterán
válasz dzsi23 #43994 üzenetére
Köszönöm!
Faresz1976: neked is! Lehet, most a kvarcot elengedem, de kitudja, még ránézek.
* nem jó, nincs dátumablak...Amit még találtam és tetszik, az a San Martin/Seestern 62MAS. Nem rossz, 170$ körül.
Mármint az SN0007G-B modellszámú.[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz zolikaDB #43993 üzenetére
A 19,5 csukló nem nagy, szinte minden óra fémszíja tudja ( egy-két filléres órát kivéve ). De ITT egy átfogó YT teszt. Watchdives- nak is van ilyen órája 50-e környékén vh31 kvarc verzióba.
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
zolikaDB
veterán
válasz bigmasterg #43992 üzenetére
Ó, GMT-t ne
Van valakinek amúgy ilyen órája itt?
19.5cm-es a csuklóm, aztán kérdés, hogy milyen hosszú vajon a szíj...
Írtam nekik mailt, aztán annyit mondtak, hogy:
"You can try it after ordering to see if it fits your wrist. If you need an extension chain, we can arrange for a replacement."
Sajnos kupont nem akartak adni, pedig kértem -
zolikaDB
veterán
Hát nem szóltok
Alin 232$-ra jönne ki a San Martin Pelagos SN0121T verzió.
Erre nézem, hogy van EU raktáron a saját honlapjukon, 258$-ért: [link]
Így lehet jobb vétel... -
bigmasterg
addikt
válasz Tarsi88 #43971 üzenetére
Azért akadnak olcsóbb SanMartinok [link] , második oldalon több búvár is van (meg elsőn egy).
Shippingnél van "tax-free shipping" opció is, de még innen nem rendeltem.
Szerk.: másik az általam már többször említett skb eu warehouse [link] , itt is van ez-az 250usd alatt.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz driv4r #43987 üzenetére
Bakker, elszaladt három évtized. - Az általam említett képen (amire nem tudom, h lehetne rákeresni) egy vidéki ember gumicsizmában, vasvillával a kézben áll egy csűrnél, egy ócskavasnak tűnő bogárhátú maradványai mellett v a tetején. Nyomorúságos évek voltak, egy órai bérem nem volt elég egy liter 98-asra (taxisblokád). MÜSZI
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
driv4r
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #43985 üzenetére
Az a Kovács úr - VW reklám 1994-ben tényleg mindent vitt, a visszaválthatós 2 literes Pepsi meg 79 forint volt, de Népszabi sincs már.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz driv4r #43976 üzenetére
Nekem a kép van meg talán a HVG-ből, amikor a nagy jólétre célozva a szöveg "Kovács úr 26 év elteltével megtartotta régi autóját" volt.
Nekem nem vált be a titán Berny, vhogy nem passzolunk össze. 420819 kétéltű van rajtam mostanában a leggyakrabban. Ébredés után visszafogom egy kicsit a mp mutatót, párat húzok a koronán. Unalmas nyugdíjas hétköznapok.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz Tarsi88 #43981 üzenetére
Elvileg mindent csomagot vámkezelnek, az enyémeket gyakorlatilag is, nem tudom, neked hogy csúsztak át. Kíváncsi lennék, milyen összeget mutatott fizetéskor az ali, meg a nyomkövetésre, hogy milyen utat járt be. Na mindegy, reméljük, hogy a továbbiakban is mázlid lesz!
[ Szerkesztve ]
-
Tarsi88
csendes tag
válasz zolikaDB #43978 üzenetére
150 euroig, az ali számol mindent, amit ott látsz összeget annyit fizetsz nem jön rá semmi.
150 felett az ali amikor fizetnél le fogja vonni a végső összegből az áfát és annyival kevesebbet fizetsz ott, viszont ha megfogják a vámon, akkor ott a postának be kell fizetni az áfát, pár száz forintos vámot és a vámkezelés költségét ami 10k.
Nem tudom alis csomagok milyen eséllyel jönnek át a vámon, nekem idén kínábol a ciga simán átjött és 24-ben egy san martin jött az aliról azt sem fogták meg. De erre a többiek akik többet rendeltek az értékhatár felett többet tudnak mondani. -
driv4r
aktív tag
válasz zoarden #43977 üzenetére
Mi az hogy, nagyon is:) akkora lötyögős játéka van a lünettának, hogy az teljesen új értelmet kölcsönöz a backplay kifejezésnek: egy osztást tekerek előre, majdnem kettőt tudok visszafele. Közben meg olyan hangokat ad ki, mint egy szétalázott Ryobi 23 a gyerekkoromból. A bónusz feature meg az üvege, ha megkocogtatom, eskü pont olyan hangja van, mint valami nagyon vékony polikarbonát lemeznek, pont olyan kocogós, mint ennek a teafilteres doboznak az 'üvege'.
Nagyon szeretem, a hibáival együtt is, pontosabban pont azok miatt.
-
zolikaDB
veterán
Köszi a tippeket!
A San Martin Pelagos homage titánium verziója alin 230$ körül jönne ki.
Kerámia bezeles Seestern 600T pedig 130$.
Ekkora értékű cuccokat sosem vettem még alirol.
Jelenleg hogy van? Ezekre még kell sarcot fizetnem?
Nektek mi a tapasztalat? -
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #43878 üzenetére
1967-ben Kovács úr megvette élete első autóját.
2025-ben Driv4r úr megvette élete első titán óráját.
És azóta se tud betelni vele, már egy teljes hete le se jött a kezéről. Valószínűleg el is felejtette, hogy rajta van, annyira könnyű, annyira kényelmes, annyira jó, annyira egy édes kis semmiség. Plusz kvarc, nem kell állítgatni, csak úgy van és kész.
Nagyon boldog vagyok most ezzel az ütött-kopott kis Casio kvarccal, ma egy
államtitkárralmagát rém fontosnak gondoló emberrel ebédeltem, direkt nem vettem fel flancosabb órát, de nem tett rá megjegyzést, amúgy simán lehet, hogy észre se vette, annyira szürke, annyira semleges ez az óra, maga a megtestesült lopakodó üzemmód.Lemértem, csak 71 gramm, kb. 39mm x 10,5mm. A titán sötétszürkéje nagyon tetszik, az is olyan rejtőzködő-semleges, a számlap színe meg valami érdekes átmenet a szürke és az olajkék között. Nincs rajta Casio jelzés, csak a 'Lineage', alatta meg 'Titanium'. A mutató szett klasszik kombó, de abból is egy elég pilincka kivitel, a lume elhanyagolható, a hajtogatott csatszemek részleges polírozása mára megkopott, a pótszemeken látszik csak, milyen is volt újkorában.
Nagyon élvezem, nem is értem, eddig miért maradt ki ez a titán feeling, Pelagos 39 volt már a kezemen, de nem volt kémia. Aztán jövő héten talán már megjön a harmadik januári vétel, akkor meg lehet, hogy az lesz az új liebling. Szörnyű egy hobbi ez, állandó elcsábulás, partnerváltás, erkölcsi fertő, fúj.
[ Szerkesztve ]
-
Tarsi88
csendes tag
válasz Faresz1976 #43974 üzenetére
Én ez alapján a videó alapján ahol azért elég jól összeszedték a hibáit az órának azt mondanám, hogy finiselésben messze a pagani fölött vannak, de összeszerelésben és néhol anyaghasználatban elmaradnak a san martintól.
Az árazás valóban egy kicsit magas, valószínüleg ezért nem kattintottam még én sem a buy now-ra, de ha azt nézzük, hogy a paganik ára is igencsak megemelkedett az év végére már, akkor azért nem vészes az az árazás. -
Faresz1976
aktív tag
WM több videó alapján is kb képlékeny . Hol jó órát gyártanak, hol meg "nem jót" 😀. Én egyenlőre max csak azokat venném meg amiket az tesztelők jónak ítélnek. Kell nekik még szerintem idő. De az óráikat elég magasan árazták be, kicsit talán magasabban is mint amit megilletnének.
-
Tarsi88
csendes tag
válasz zolikaDB #43968 üzenetére
A San martin biztos, hogy jó választás, de eléggé megdrágultak már, neccesen férnek bele a keretedbe. A steeldive, watchdives, seestern vonalon nézelődnék főleg a helyedben.
IItt van pl 2 seestern, elég funky számlapok is vannak:
https://www.aliexpress.com/item/1005004575486532.html
https://www.aliexpress.com/item/1005003214550744.html
Esetleg ez a Welly Merck:
https://www.aliexpress.com/item/1005007887063200.html
Ezek nem azok az unalomig ismert submariner vonalak. -
pulutodurumo
addikt
Willard kopit vegyél, az egy jó dolog. Alin akcióban 60-70-80$ , van nekem is. Az egyik kedvenc mindennapos órám, nem kell sajnálni, de közben elég jó minőségű.
A San Martin egy polccal feljebb van, bátran mehet az is. De most az Erebus búvár is 250 (plusz közterhek)."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
andrew01
tag
Több mindenben nem felel meg, amit mutatok, de nálam ez a búvár, ami képes volt átütni több ingerküszöböt is. Így nem is feltétlen neked válasz, hanem közszemlére téve:
Érdemes megnézni a képeket a link alatt, rengeteg további szép fotó van az óráról. A pikkelymintáson a hátlap gravír más (sárkányos-az mondjuk nem tetszik), de a hullámosé igen.
Van élpolír, a szíj nem éppen szokványos, lünetta szél-mintája sem, a mutató egyszerű, de számomra így nagyszerű, az áttörést meg én spec. csípem.
A 12-es index szép, a márka írás jelzés szerencsére lekerült a számlap aljára és felül csak a logó maradt, ami személy szerint nagyon tetszik.
39,5mm átmérő, így univerzálisabb is. Az ajándék gumi szíj sem a legkommerszebb. Eddig egy review-t(videó) találtam róla. /A szíja 20-as, a leírásban rosszul van írva a 22-es, képeknél már jól van feltüntetve/
Ha nem volna tele a padlás búvárral már érkezne, így is gondolkodom, hogy a kék vagy a zöld megy és cserélődik erre, de mondjuk kéne várni akciót, hogy kuponnal ~250 dollárra csökkenjen az ára.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Napok óta kutakodok (hetek ), hogy milyen búvárral folytassam az órás mindennapokat...
Őszinte leszek, végignyálaztam keresztbe-kasba az összes Citizent, Seikot, Casiot stb-stb, de ami számomra megfizethető, az egyhangú, nem túl izgalmas...
Eddig egy Citizen Promasterem volt, de eléggé unalmas óra, solar kvarc, meg nem tetszett benne, hogy sem zafír, sem kerámia, szóval semmi luxus Persze, az acél szíj az tényleg király. És maga az óra az perfekt, mindig pontos, elemcsere sem kell, szóval, igazi bestbuy, de néha tudni kell továbblépni.100e körül keresgélek (250$) max, de magam sem tudom, mit szeretnék
Full acél, mart szemek, mart csat, netán búvárhosszabbító, brutális lume, és megfelel az NH35 is, legyen dátumablak, ZAFÍR, KERÁMIA - ezek a fő szempontok.
GMT semmiképp nem kell! Elég a 3 mutató!Egy szépséget sikerült találnom első körben: San Martin SN0121T
Kékben és dátumosan persze!
Hab a tortán, hogy ez titánium. Persze az acél is megfelelne!Szóval:
1, a fenti feltételeknek megfelelően akinek lenne tippje, kérem ne tartsa magában. A 250$a a plafon, nem baj, ha kevesebb, max beérem egy Willard homage-al a végén
2, ezt a San Martint ti mennyire tudjátok letornázni árban? Vagy hol érdemes venni, ha nem ali?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Lev Abalkin #43963 üzenetére
Ha nem lenne rajta a seagull felirat, akkor nem lenne gond, de így valószínűleg hamis, mert szerintem ezt nem a seagull gyártja. (A tévedés jogát fenntartom.)
A 30 perces segédszámlapost semmiképp sem ajánlom. [link]
-
Lev Abalkin
tag
Amúgy meg [ez] az esélyes befutó jelen állás szerint.
-
Lev Abalkin
tag
Panda kronográfokat nézegettem, és elkezdte a kereső bedobálni ezt: [link]
Nyomott áron (már 11 000-ért is láttam) adják az ebayen, a hátlapja szerint Sea-gull, amiben azért nem vagyok biztos. Alapvetően 24 órás és 60 perces segédkörei vannak (ha jól sejtem, így másodpercet alapból nem mutat) de előfordul 60 és 30 perces segédmutatókkal is (???).
Érdekelne amúgy, főleg mert végre 42 mm-es, kvarc, meg talán tényleg fehér (és nem ezüstös) a számlapja + a megrendelők is áradoznak az árhoz képest jó minőségéről.
Ez jó vétel lehet, vagy már a kínait is hamisítják? -
Faresz1976
aktív tag
válasz Tarsi88 #43959 üzenetére
Gratulálok, ez egy igazán különleges óra.
Pár fényképet oszthatnál meg itt a fórumban.[ Szerkesztve ]
-
Tarsi88
csendes tag
Nekem is megjött az első idei vásárlás, egy ciga design eye of horus. Méltatlanúl kevés szó esik róluk a topikban, pedig ha valaki skeleton órát szeretne akkor kevés jobb választás van. 6 nap alatt itt volt az óra és semmi többletköltség nem volt a honlapon szereplő árhoz képest pedig én számoltam vele, hogy vámolni kell majd. Persze lehet csak szerencsém volt.
Elsőre nagyon nagyon tetszik, ha valaki szereti az automata órákat működés közben látni, akkor ez egy kötelező darab. Szép a szerkezet. Az ember bele tud feletkezni, hogy csodálja.
Egy negatívumot tapasztaltam, hogy aműanyagbioceramic ház miatt kicsit hangos a rotor. Szerencsére a kicsi lug to lug miatt még az én keskeny csuklómra is jó, viszont a formája és a vastagsága miatt inkább pólós időszakban lesz több csuklóideje, mert a pulcsi alá nem igazán csúszik be. -
Faresz1976
aktív tag
válasz Churpik #43957 üzenetére
Nem rövid a szíj, szokásos méretű 2 szemet vettem ki. ( 2-3 szemet szoktam kivenni ) A csat a kicsi! Fel is raktam a gyorsállítósat helyette. Egyébként az eredeti csattal nem tudtam belőni a csuklómra, ha két szemet vettem ki kicsit nagy volt, ha 3-at akkor meg szorított . A számok a lünettán feketék , csak a kék számlaposnál kék.
-
Churpik
tag
válasz Faresz1976 #43955 üzenetére
Nem rossz ez, kicsit Aquaracer-es. Kár, hogy a fémszíj rövid.
Jól látom, hogy a számok sötétkék színűek?[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz dzsi23 #43954 üzenetére
Idei rendelés.
Régóta kerülgettem már de valahogy eddig kimaradt. Ahogy írtam már, vegyesek az érzelmek, barátkozom vele. A lünetta elég laza a mutatók és az indexek is lehetnének kicsit testesebbek. A csat rövid 2 lyukas. A tok az nagyon tetszik, és a szíj is az árkategóriában megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #43950 üzenetére
Zsír! Ez már idei rendelés, vagy csak idén ért ide?
-
andrew01
tag
válasz Faresz1976 #43950 üzenetére
Na de jó, hogy tetszik? : )
-
Faresz1976
aktív tag
Megjött az idei első "fecske"
-
Faresz1976
aktív tag
válasz pulutodurumo #43948 üzenetére
Nálunk is. Kb 1,5 hónapot vártam míg megjött.....
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz dzsi23 #43946 üzenetére
Köszi, ma is tanultam valami újat;) rendeléskor meg se néztem a szállítási opciókat, megvettem az első szembejövő legolcsóbb csatot a korábbi félrement FKM-hez. Mindegy, nyárig csak befutnak:/ addig meg veszek két rücsis FKM-et a meglévő 18 millis csatokhoz, utálom a pazarlást. Oh wait.
-
dzsi23
addikt
válasz driv4r #43945 üzenetére
Ezek az ecsc-s csomagok elvileg nem követhetők, írja is rendeléskor a szállítási módnál, hogy "tracking unavailable", emiatt nem is szoktam ezt választani, inkább ráfizetek a nyomkövetős szállításra.
Ennek ellenére legtöbbször egy ideig követhető az ecsc is, leginkább addig, amíg európába vagy magyarországra nem ér, ahol már nyilván letojják, és vagy megérkezik valamikor 2 hét és fél év között, vagy nem. Egyedül ezt a filléres oroszlánt rendeltem nem követhető Cainiao Super Economy szállítással, az kapott ecsc-s számot, magyarországig volt követhető, onnan semmi, aztán egyszer csak megérkezett. Több mint egy hónapot futott, ebből csak 4 napot töltött a magyar postánál.[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #43944 üzenetére
Olcsón megszámítom, az elem grátisz:)
Ezzel a szolgáltatóval már volt dolga valakinek? Dec 25 rendelés, két 16 millis csat, tracking szerint jan 3 óta ott dekkol náluk, de azóta se híre, se hamva. Ha jól értem, ez nem egy futárcég, csak begyűjtő / elosztó. A későbbi rendeléseim (3 darabos olcsó bundle meg egy szóló bicska) közben meg már rég befutottak, ExpressOne és királyi posta volt az elkövető.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz driv4r #43943 üzenetére
Nem kicsi óra . Nekem tetszik ez az integrált szíj, meg a tok is.
Más téma.
Ez a 14.-i ali akció sajnos nem kedvez az óráknak, ez nem a mi időnk.[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #43942 üzenetére
Mi az hogy, nagyon is; sőt, robog, mint az úthenger (generációs allúzió halmozás).
Ilyen szép számlapú órám még nem is volt, de nem tudom egyelőre hova tenni az arányait. Annyira integrált a szíja, hogy úgy néz ki kézen, mintha valami karkötő lenne, amire by the way rátettek egy órát is, kicsit olyan TH Link feelingje van, nekem túl sportos.
Még nem született meg az ítélet, ha nem szokunk össze, akkor mennie kell (mint Kádárnak; újabb generációs allúzió).
Ezek még az elemcsere előtti képek. Az ébresztő jópofa, az aktiváláshoz ki kell húzni a 8 óránál elhelyezkedő gombot, azt elsőre túl nagy svunggal sikerült, kirepült a padlóra. Pici tengelyen van, azon két pici o-gyűrű, hevesen dobogó szívvel nyomtam vissza, de működött utána is.
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz nebancsa #43939 üzenetére
Most jövök a Conrad boltból, délután pedig kiderül, ez volt-e a Casio problémája. Tegnapig lehetett volna lemondani a Vinted rendelést, de ez is egy vicc, hétvégén Pesten nem fogsz találni speckóbb elemet. Nem mondtam le, ha nem az elem volt a gond, max szerzek bele új modult, és úgy adom el, valszeg bukóval. Amúgy tök szép kis óra, sajnálom, hogy csúnyán indult a kapcsolatunk. -
nebancsa
senior tag
Az elemhez kapcsolódó, kicsit a reklám helye.
Kaptam egy óracsomagot, nézzem át. Örökség volt, nem foglalkoztak vele egyáltalán. Mind kvarc volt és 10-ből kettőt tudtam csak megmenteni, mert a kifolyt elem tönkretette őket. Egy lemerült elem nem volt kifolyva, még 99-ben rakhatták bele. Energizer elem volt benne. A többbibe nevesincs elemek voltak, lehet ez is volt a folyás oka.
-
dilajoska1
őstag
válasz @mriya@ #43937 üzenetére
Pont múltkor olvastam hogy gyártásnál se tudják biztosítani mindegyik óránál hogy pont ugyanaddig fog működni benne az elem, mivel hiába új elemeket használnak azok közül nem tudják hogy melyik elem állt tovább a legyártása után vagy készült régebben és így veszíthet a kapacitásából.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz dzsi23 #43929 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy most legalább végre volt alkalmam kipróbálni a nyáron 5 dollárért vett tekerős présemet, és marhajó, teljesen feleslegessé tette az itthon hatszor drágábban vett "nyeles présemet".
-
dzsi23
addikt
válasz Churpik #43932 üzenetére
Semmi helyett sem választanék Sunont, mert ha már megtehetném, nem gagyit választanék, de sajnos nem tehetem meg, ezt az órát ezzel a Seikoval adják... máskor legfeljebb nem veszek 10k alatti órát, és probléma megoldva. A másik opció egy Boccia 3631-01 lett volna, de annál meg a méret nem stimmel, mert 38mm, és 40-est kerestem. Na mindegy, ez a Myterious jár, ameddig jár.
-
dzsi23
addikt
Végül csak felnyitottam ezt a Mysterious Code-ot, de továbbra sem vagyok benne biztos, hogy ez acél, és az elem sem egyezik a leírással, mert SR936SW-t írnak, de SR626SW van benne. De legalább a szerkezet tényleg japán (bár szingapúri gyárban készült), egy TMI (Seiko) PC21S dolgozik benne... hogy finoman fogalmazzak, nem éppen a szerkezetgyártás csúcsa, elég bizonytalannak tűnik a járása és a beállítása is, nem véletlenül dobálják 1 dollárért.
Mindenesetre odaadtam fateromnak tetszik neki, és jobban látja rajta az időt, mint a Timexén, szóval marad.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz andrew01 #43925 üzenetére
Errre vártam már egy éve, de nem tudom... a sárkány szerintem is izgalmasabb volt. Mindenesetre megvárom, mik kerülnek a kérdőjelek helyére, mert egyelőre eddig úgy néz ki, hogy kihagyom.
Arra számítani lehetett, hogy az SN0144 lesz az alapja, nincs is ezzel baj, elég jól eltalált modell, ráadásul itt mintha letöréseket látnék a mutatókon, ez még tovább emelheti a minőségérzetet.
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #43921 üzenetére
Én is ezt az oldalt szoktam nézni, tegnap is megnéztem, mielőtt válaszoltam a kérdésre, és a 14-ei pirosbetűs akció még nem volt ott, most meg már ott van...
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
Elvileg ez lesz a kígyós SM, 5x99 darabra limitálva Most úgy tűnik a letisztultság a vezérfonal.
A tavalyi jobban eltalált volt szerintem, a lünetta feldobta a dolgokat:
-
mr.perfect
tag
válasz Alpachino #43906 üzenetére
Timex Deepwater, innen van.
https://www.irisimo.com/hu/timex-tw2w74800
jelenleg ezt találtam legolcsóbbnak[ Szerkesztve ]
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
driv4r
aktív tag
válasz Digitalpimp #43922 üzenetére
Köszi! Én is ebben reménykedem. Dec 27-én adta fel lengyel partner, tegnap érkezett, akkor az kb. két hét valóban és hidegben. Megyek akkor most gombelemért a gombelem boltba.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz driv4r #43920 üzenetére
A hidegben utazás-tárolás leamortizálhatta annyira a már nem túl acélos elemet, hogy produkálhat ilyen hibajelenséget. Ha egy ideig nem piszkálod, akkor kicsit még magához tér éppen annyira, hogy ezeket a funkciókat ilyenformán még "működtesse". De ezt biztosan csak egy elemcsere után lehet kijelenteni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Faresz1976
aktív tag
A következő nagy akció március 28.-án lesz. Ebben a hónapban még 14.-én, 20.-án kisebb, illetve a szokásos hó eleji. De megnézheted az akciós naptárt.
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #43918 üzenetére
Update: elindítottam, szépen elkezdett
rángatózniugrani egyet-egyet előre, tehát rendesen működött, de aztán kb. 10 másodperc múlva meggondolta magát, leállt vagy leült, elfáradt. Nullázásra ugrik előre kb. 8-10 egységet, de aztán úgy marad.Reflexből finoman megrázogatom az órát, de semmi nem történik, hiszen ez egy kvarc, a modern és kifinomult technológia vívmánya, hogy a rosseb egye meg, egy nyomorult kis gombelem miatt szopok itt már órák óta?
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #43592 üzenetére
És akkor életem egyik első igazán noob, komolyan láma, nevetségesen béna kérdése a mélyen tisztelt topikhoz, de már semmi nem számít. PLS HELP!!!!
Nagy a pofám, amikor mechanikus szerkezetekről van szó, de a kvarcokhoz még kevésbé értek. Van ez a Casio kvarc kronó, most este bontottam ki a csomagot. Érdekes, de nem lett szerelem, annál is inkább, mert nem működik rendesen. 2714 modul, itt a PDF manual.
A hibajelenség röviden: a pusher megnyomására nem indul el a központi mp. mutató, inkább mocorog, vibrál, enyhén remeg, de néha még ennyi életjel sincs. A 6 óránál lévő subdial picike mutatója bezzeg elindul, pörög, mint a veszett fene, újbóli pusher lenyomásra megáll. Nullázó pusher lenyomásának semmi hatása a központi mp. mutatóra, hiszen az el se indult, a segédszámlap pici mutatójára van hatása, egyszeri lenyomásra a valós másodperc pozícióba viszi, a másodikra meg elindítja.
Össze-vissza nyomogatásra plusz nagyon hangos káromkodásra meg szintén össze-vissza elindulások és leállások vannak az óra részéről, pl. simán előre ugrik a stopper mutató 10-15 egységeket is, aztán olyan is van, hogy ő negyedóráig nem csinál semmit, én meg közben elszívok még egy doboz cigit és kicsit halkabban káromkodom, mert rám szólt a család.
A manual alapján a reset / alignment se működik teljesen jól, korona 2. pozíciójában az 'A' pusher nyomogatására a centrál mp. mutató ugyan step by step előre ugrasztható, de az alsó, 'C' pusher nem nullázza ki az órát / percet.
Fentiek alapján lehetséges, hogy az elemmel van gond? Arra gondolok, mint vállaltan kvarc analfabéta, hogy talán annyi kraft még van benne, hogy a léptetőmotor működtesse a picike subdial mutatót, de a nagyobb tömegű központit már nem képes.
Eladóval cseteltem, esküszik, amikor feladta, teljesen oké volt, de azt már nem tudta megmondani, mikori az elem. EOL funkciót ez a modul szerintem nem tud, szép nyugodtan lépeget egyeket a kismutató.
Nagyon ciki, de ez van, elfogyott a tudományom, soha se vettem komolyan a kvarc kronókat, és most jól bosszút álltak rajtam:) Vasárnapig kéne zöld ágra vergődnöm az ügyben, addig vagy megjavul, vagy refund. Ráadásul Vinted vásárlás volt, ott még nem is csináltam ilyet:(
-
dzsi23
addikt
Az Origin 38 most csak 250 dollár, ha esetleg érdekel valakit. (+szállítás, +közterhek, de akkor is elég jó ár.)
-
dzsi23
addikt
válasz LimaBravo69 #43914 üzenetére
Az eladott órákat nem követem, azokat jobb elfelejteni, a felét hiba volt megvenni... és a felével még keveset is mondtam.
-
driv4r
aktív tag
válasz LimaBravo69 #43914 üzenetére
Valami angol bank historikus adatait használtam. De a WatchCharts csak 10 órámat ismerte fel, nem volt gond manuálisan bevinni. Nem mintha nagyon számítana, hány euró is volt 2010 környékén az az akkori 12 ezer forint, amit akkor adtam egy Pepsi teknőcért;) és ami most +483% piaci átlagár növekedést jelent nominálisan;)
-
LimaBravo69
tag
válasz driv4r #43913 üzenetére
MNB oldalról letölthetőek az árfolyamok, egészen 1949-ig visszamenőleg (nem elírás, tényleg 1949).
Excelben egy függvénnyel bármikor frissíthető automatikusan, a táblázat megnyitásával. Innen már csak egy ugrás az átszámolás (feltéve, hogy megér ennyi fáradságot).dzsi23 #43912 - gondolom láttad, hogy az app az eladott órákat is képes nyomonkövetni, sőt, én már a wishlistet is kitöltöttem (bár nekem eladott órám nincs, talán nem is lesz)
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
driv4r
aktív tag
válasz LimaBravo69 #43911 üzenetére
Ez szép volt, őszinte elismerésem:)
Én a WatchCharts oldalt / appot használom néhány órám aktuális piaci értékének követésére, és rettentő sokat szenvedtem az adott, jellemzően forint alapú bekerülési ár euróban való meghatározásával az adott időszak középárfolyamán.
-
dzsi23
addikt
Január 19-20, asszem.
LimaBravo69 #43911:
Zsír! Én is gondoltam rá, hogy jó lenne forintban (kit érdekel a gagyi dollár meg euró ), de üzenetetírásig nem jutottam.Egyelőre csak azokat rögzítettem, amiket viseltem is. Aztán majd, ha valamelyiket sokáig nem rögzítem fel,
akkor az kukaakkor az mehet eladásra. -
LimaBravo69
tag
válasz dzsi23 #43812 üzenetére
Tegnap este letöltöttem az appot, jól elszórakoztam vele, míg a gyűjteményt rögzítettem.
1090 Ft-ért megvettem a reklámmentes verziót, és kitöltés után írtam a fejlesztőnek, hogy klassz lenne, ha a Ft is elérhető lenne, mint válsaztható valuta.Ma délután válaszolt, küldött képernyőmentést.
A következő fejlesztésben benne lesz"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Alpachino
veterán
válasz mr.perfect #43904 üzenetére
Ez az első Timex, amely kimondottan tetszik. Egy linket dobnál esetleg, hogy hol lehet egy ilyet beszerezni ?
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
5-ös kezelő
senior tag
-
mr.perfect
tag
Mai szerzemény. O.K. nem egy nagy különlegesség de nekem bejön
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
dzsi23
addikt
Ha egy 76 ezres órára 34 ezret fizetett rá, akkor valamit benézett, legrosszabb esetben is (vagyis ha a posta végzi a vámkezelést) max. 28-29 ezret kellett volna.
A Berny oldálról rendelve rá kell majd fizetned a 27% áfát és a vámkezelési költséget is... inkább aliról rendelnék.
Szerk.: Ja és megvárnám a következő alis akciót. Csak aztán nehogy elfogyjon addigra.
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
Vámot biztosan nem kell fizetned, mert nem haladja meg az értékhatárt. Max az áfát, ami valószínű a végösszegben benne lesz.
Az SM meg gondolom 100e feletti óra volt, utólag a vámot, áfát meg a kezelési költséget fizette meg az illető.Update:
A Berny oldalán is 52e Ft.[ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
A rendeléssel akadtam el. A Berny global website-ról rendelt óránál valószínűleg kell vámot és ÁFÁ-t is fizetnem. Itt olcsóbb.
A másik forrás az Ali, ahol bár drágább az óra, de nem kell számolnom egyéb költségekkel.
Jól gondolom?
A FB kínai órás csoportban volt egy poszt, ami egy SM vételét írta le. Abban a 76e órára 34e lett az egyéb költség.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Videós, mozgóképes topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OTP Bank topic
- Garmin Venu 2 - ritmusérzék, stílusérték
- Path of Exile 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...