- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Március 26. Óta nem volt kikapcsolva:
1 töltési ciklusnál tart a számláló szerint, miközben folyamatosan használom, nap mint nap
-
Lett egy egérke is
https://logout.hu/bejegyzes/apple_magic_mouse_2024_mxk53zm_a.html
-
-
Ehhe, így legalább lett Alza plusszom.
-
Ennél:
Mért már rajta valaki többet? -
AnTuTu:
-
Azért az eléggé kellemetlen, hogy sem az Edge, sem a Chrome nem támogatja táblagépeken sem egyáltalán a bővítményeket.
Viszont ugye régi dolgom hogy az AdGuard is korlátozottabb mint Androidon, és nincs App szintű szűrés, csak Safari-ra ott viszont abszolút jó.
Mindezekből következik, hogy iPadOS-én nekem bőségesen elég a Safari, egyébként is nagyon szeretem a Safarit, ráadásul exkluzívitással is bír. Így az Edge és a Chrome feleslegesen foglalná csak a tárhelyet.Ha valaki nagyon Chromium alapú böngészőt akar iPadOS-en, reklámszűréssel akkor: Brave.
-
Lényegében belaktam:
és van 100 GB tárhelyem üresen -
Ezy kicsit kiegészült:
-
Megjelent az iPadOS 18.4:
-
válasz
peugeotmate #15 üzenetére
Persze, ha valaki grafikus feladatokra is használja. Nálam az a helyzet, hogy böngészés Safarival, Facebook, TikTok, Instagram, MAX, Amazon Prime, Apple TV.
Mesterséges Intelligencia használata (felhős): CoPilot, Perplexity PRO, Gemini. Illetve majd felteszem a ChatGPT. Újabban Facebook Messengerrel fent van a Meta AI is de azt még nem próbáltam.
Szóval MI-ből nincs hiány, és az is látszik, hogy felhős verzióknál egyáltalán nincs gond a 6 GB RAM-mal, azaz az Apple az Intelligence-t részben legalábbis engedélyezhetné. De ugye ez még az Air-eknél sincs ha jól tudom...
#16janeszgol: Szerintem ár/érték bajnok esélyes. Oké, 40K-val drágább mint a Xiaomi Pad 6, de cserébe az iPad erősebb, és akkor is támogatott lesz, amikor a másik már régen nem! 6 GB RAM Androidos táblán pedig sokkal kevesebbnek számít, mint Apple esetében.
Feltettem rá az Avastot. Mondjuk az iPad 2018-on nem használtam AV-t. Aztán miután láttam, hogy nincs fekvő nézet rajta, beugrott, hogy a Nortonnak sem volt androidos tableteken.
Lehet elhamarkodtam amúgy, mert elvileg iPadOS-re nem szükséges.
Azért az Avastot, mert 2017 óta az androidos táblagépeimen is az van, így egységes a az arculat, és a kezelőfelület is.
Bár gondolkoztam a Microsoft Defenderén is. Illetve a Kaspersky-n
-
janeszgol
félisten
Jó ajánlat ez a táblagép, én is veszek egyet májusban. Együtt az iPad Minivel.
-
peugeotmate
őstag
válasz
GoodSpeed #10 üzenetére
A több magnak is nagy előnye van az M1 javára, főleg grafikus feladatoknál:
Melegedés tesztre is nagyon kíváncsi lennék majd, melyik fogja előbb vissza a teljesítményt.Az AI pont olyan dolog szerintem, hogy 1-2 év múlva már annyira alap lesz néhány feladathoz, hogy nagyon fog tudni fájni ha nem lesz rá már képes a hardver. Vagy pl. már csak az app okán is, amit használsz, ki fogja tudni használni az M1 teljesítményét bizonyos AI feladatokhoz. És most nem ChatGpt meg MetaAI dolgokra gondolok, amik amúgyis cloud base alapúak...
-
válasz
GoodSpeed #13 üzenetére
Áaaaá,
John nem fogja érteni mit beszélek a Meta AI-val.Megkérdeztem magyarul, hogy tud magyarul.
A választ odáig tudtam olvasni, hogy természetesen tud. Azonnal visszatörölt és angolul felülírta magát, hogy nem tud. Majd szól ha tudni fog magyarul.Megkérdeztem miért angolul beszél velem.
A választ elkezdte magyarul írni. Majd visszatörölt és újra elmondta, majd szól, ha tud magyarul.
Németül kérdezve elmondta. Németül és Angolul tud. Szerintem hazudott. -
válasz
Luck Dragon #12 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hieronymus:
-
Használd egészséggel! Remek választás a mindennapokra. Én is nagyon szeretem a Pro-mat, de ha egyszer váltanom kell, lehet, hogy sok év után kipróbálom a droid vonalat is.
-
-
válasz
peugeotmate #9 üzenetére
Az M1 nyerserőben gyengébb AnTuTu alapján. Inkább a 6 GB RAM a szűkebb keresztmetszet, de nekem annyira nem fontos az iPad-en az AI, mert van Microsoft CO-Pilot, Perplexity, ChatGPT, meg az S24 FE-ben Galaxy AI
-
peugeotmate
őstag
Én is mostanában tervezek iPadet beszerezni hasonló áron. Viszont ennyiért én inkább iPad Air M1 irányba fogok elmozdulni, vagy 200k-tól minimálisan feljebb újszerű M2 is van már. Ha ránkzúdul az AI egyszer, akkor tuti h az M proci jól fog jönni, az M1 is még bőven-bőven jó egy Airben vagy Mac Miniben alap felhasználásra.
-
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
Ja én meg azt hittem, hogy a PRO elírás miatt javítottad
Közben rendeltem edzett üveget
Spigen Glas.tR EZ Fit Apple iPad 10.9" 2022 tempered ki
Meg egy ilyen kis extrát:
Kijelző tisztító spray, ajándék antisztatikus törlőkendővel -
-
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Ehh elírtam
Az E2 Prot már eladtam.
-
-
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
Nekem Ninebot MAX G30EII PRO, meg fogom nézni
#1Gabci77:
Ha Streamet nézel akkor mindegyik lemegy 60 Hz-re. Egyébként meg engem nem zavar már. Magam is sokat tépelődtem rajta. Vagy pl anno A54-re azért volt jó ugrani, mert 120Hz-et tudott Xiaomi 11 Lite 5G NE-n. Akkor érdekes a történet ha nagyon gyorsan scrollozol. -
Cr00py
senior tag
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
Ha find my kompatibilis, akkor lehet, igen. Parancsolj.
-
Kérdés!
Azt tudom, hogy a táblagép nem támogatja az UWB szolgáltatás.Azt viszont nem tudom lehet vele Apple kompatibilis eszközt keresni és helyzetet meghatározni?
Vettem egy E-Scootert de csak Apple eszközzel lehet meghatározni a helyét. -
Gabci77
csendes tag
én is ezen gondolkozok, első tabletem lenne, de androidot valamiért nem akarnék tabletből, pedig mindig is droidos telóm volt. Valószínűleg tényleg ez lesz, csak az a fránya 60hz.. Viszont a szoftver+támogatás miatt tuti jó vétel hosszú távra.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Pár hónappal ezelőtt dilemmáztam, hogy milyen iPad-et vegyek, vagy egyáltalán vegyek-e? Akkor az iPad Air 2024 jött...
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest