Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
senior tag
Hm az új Indiana Jones játék eléggé eszi amúgy! 8gb os kártyával kb nem érdemes elindítani és 12gb a minimum már ha persze nem low-on akarja az emberfia tolni, hanem high-ultran. 4K ra meg alap a 16-20gb. Ez részben az RT miatt van mint kiderült hisz az ott kb kötelező ezért nem tudtam kipróbálni sem 5700-assal RT kb +1-1.5gb ot kér még. Pedig NV sponsor game. Amúgy ezért hogy a 8800xt -n csak 16gb lesz én keveslem 20gb ot minimum vártam volna rá ha már az előző genben volt 24. S én 4K t céloztam be oda meg 20-24 is kell szerintem már 3-4 év távlatig nézve.
Holnap lesz az Intel tesztek sora ugye? Már beindulhatna a 3 vga harc! Az olcsó árakért!Van é valami új hír NV-ről is pl? 1 hónap sincs a megjelenésig. Máskor ilyenkor már kb minden kiszivárog, MSRP ár, adatok, 3DMark
Márciusig tuti kiadják az 5060 at is akkor végül?
x96x : A nem a Kína vs USA dologra gondoltál ? Ott akarnak most versenyjog ellen perelni s NV nek onnét 15% os a bevétele kb ha jól emlékszme.[ Szerkesztve ]
-
-
huskydog17
addikt
Ezek jelen pillanatban a leghitelesebb tesztek abból a játékból. Mi a baj DLC-vel? Ugyanaz a motor, ugyanaz a kód, mint az alapjátékban, ráadásul ott már egészen biztos, hogy a legfrissebb patch volt rajta.
A másik alatt gondolom a PCGH tesztjére gondolsz. Nem értem mi a gondod vele. Ott be volt kapcsolva a felskálázás, mert a nélkül kb. minden kártya játszhatatlan sebességet mutatott volna, aminek abszolút semmi értelme nem lenne.
Természetesen minden sajtónál más a test scene, a CB és PCGH test scene publikusak és bárki lemérheti magának, míg a TPU test scene nem ismert, ők valamiért nem publikálják ezt az infót.
Persze, hogy kisebb a VRAM fogyasztás felskálázás esetén, hiszen olyankor alacsonyabb a rendering felbontás. Az a lényege azoknak. Frame Gen modul növeli a VRAM fogyasztást, de az nincs a tesztekben, mert annak sincs értelme ilyen alacsony sebességnél.
Természetesen a két oldal launch idején is lemérte a játékot.
A PCGH tesztben egyébként találsz natív tesztet is a Raszter grafikonnál. Már ott látszik, hogy ez a játék brutálisan megeszi a VGA-kat natív 4K-n még RT nélkül is, tehát itt sima Raszter, azaz RT nélkül láthatjuk, hogy a natív 4K-hoz így is kell az RTX 4080 és a csúcs Radeon. Ezért nincs értelme PT mellett natív 4K-ban mérni, mert ott kizárólag a 4090 hozna játszható sebességet és nem a VRAM miatt.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
Van teszt, több is, megjelenéskor is volt, illetve a DLC-kől is. Két aktuális teszt, amiket a DLC-k alapján készítettek, tehát ez már patch-elt verzió.
Ahogy láthatod a DLSS/FSR az AMD-n semmit nem segít, ellenben a 12 GB-os Ada kártyák már nem futnak ki a VRAM-ból 4K felbontáson, mert ott is a GPU erős fogy el előbb, ahogy AMD-n, de ez nem számít, hiszen a 12 GB-os kártyák nem 4K-ra valók, nem oda lettek pozícionálva, nem az a célközönség. Ettől függetlenül persze meg lehet próbálni, de nem szabad csodát várni: az Alan Wake 2-ben full maxon, azaz Path Tracing mellett 4K-ban kizárólag az RTX 4080 (Super) és 4090 tud játszható sebességet produkálni.
Full RT (PT) mellett a natív 4K-nak semmi értelme, mert ott egyik kártya sem lenne képes játszható sebességet hozni, talán esetleg a 4090 képes lenne rá, de ott is nagyon necces lenne.
A tesztekben tökéletesen láthatod, amit Buster már milliószor leírt: nem a VRAM-mal van gond, hanem a GPU erő fogy el. Értelemszerűen, ha játszható sebességet feltételezünk, mert játszhatatlan sebesség esetén teljesen mindegy, hogy melyik kártya mennyi FPS-t présel ki, amikor a végeredmény ugyanaz mindnél: játszhatatlan a játék.
Csakhogy még érthetőbb legyen: a 12 GB-al felszerelt 4070-es 60-80%-al gyorsabb, mint a dupla annyi (24GB) VRAM-mal felszerelt csúcs Radeon, de ez önmagában szintén nem jelent semmit, mert a 17-20 fps ugyanúgy játszhatatlan kategória, mint a csúcs Radeonnál a 11 fps. Itt egyébként a 10 GB-al szerelt 3080-al ugyanazt a tempót hozza, mint a 24 GB-os csúcs Radeon, de amint mondtam lényegtelen, mert mindkettővel játszhatatlan.Játszható sebességet csak az RTX 4080 és 4090 tud kipréselni magából, de ha itt kikapcsolnád a Quality felskálázást, akkor ezek a kártyák is diavetítésbe váltanak, de NEM a VRAM miatt, hanem mert egyszerűen elfogy a GPU erő. E miatt ebben a játékban a natív 4K-nak semmi értelme.
A 4070 esetében 4K-ban szintén a GPU erő fogy el, hiszen a 24 GB-os 3090Ti sem gyorsabb, mindkettőn játszhatatlan a 17 fps miatt. Ha 1440p-re váltunk - ahová a 4070 való, ahova szánták -, akkor már játszható sebességet kapunk, megvan a stabil 30 fps. Ez ugyanakkor nem mondható el a 24 GB-os csúcs Radeonról, ami még a 10 GB-os 3080 tempóját sem éri el.Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy játszható sebességet AMD oldalon csak a csúcs kártya képes hozni felskálázott 1080p felbontáson. Ugyanezen beállítások mellett egy 10 GB-os RTX 3080 ugyanazt az élményt fogja adni, sőt jobbat, mert a DLSS jobb képminőséget ad, mint az FSR.
Tehát összességében az Alan Wake 2-ben sem okoz hátrányt a 12 GB VRAM az Ada kártyákon, mert a GPU erő előbb fogy el. Előbb lesz játszhatatlanul alacsony a sebesség, minthogy elfogyna a VRAM.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Busterftw
nagyúr
Ne haragudj, de ahogy tobben is mondtak mar, 4060ti-vel 4K+RT es azzal jovobeni jatekokat jatszani, nem bullshit.
Ez a valosag. Azokkal a kartyakkal, ahol meg jatszanak ilyen beallitasokkal, nem villog az extra jovotallo VRAM a konkurencianal.fenti hsz frissitve, ha esetleg valami kimaradt.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nincs rendben egyaltalan, mert pont azokat a GPU-kat ignoralod osszehasonlitani amelyeket a valosagban 4K+RT-re hasznaljak az userek. Mert ugye ott mar kinos a jovotallo vram tobblet a tesztben.
Azokat a GPU-kat amiket a gyartok maguk is oda szegmentaljak.Se az AMD-t, se az Nvidiat nem lattal also-kozepkategorias kartyaval 4K-RT-vel marketingolni, ahogy egyik epeszu tesztelot sem arra a felbontasra ajanlani.
Ez a legnagyobb bibi.
szerk, hogy ne legyen annyi:
"Még egy kis adalék mert merültek fel benned dolgok hogy emiatt van, az nem merült föl hogy egy 300e kártyán nevetséges a 12GB és most 2 évre megint kapsz 12GB kártyán minima ennyiért."
Erre mar valaszoltam, hogy de, egyetertunk, adhatna tobbet.
De mint user amugy nagyivben teszek ra, ha hozza az elvart teljesitmenyt.
(gondolom emlekszel a 4K 600FPS kerdesre 1GB vrammal)"amit most beraktam a legutolsó 2024 Julius!!!! Ennyit a patchekről!"
Ezt linkelned, nekem nem dobja ki az AlanWake 2 ujratesztet.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Szóval azt mondod, hogy a középkategóriás videókártyámon nem fogom tudni játszani a jelenleg létező leginkább videókártya-igényes játékot natív 4k ultrán kimaxolt rt-vel?
Hát, nem tudom ezt hogy fogom túlélni, ez simán megérte volna, hogy százezerrel több pénzt költsek el videókártyára. Sőt, inkább félmillióval többet, és akkor van egy 4090-em.
Köztudomású, hogy ha nem natív 4k ultra +rt-n játszol, akkor kirohad a szemed tőle, olyan csúnya minden a játékban.Egyébként ez az alan wake 2 annyira jó játék? Nem vágom, csak innen nehéz eldönteni, hogy azért jön elő állandóan, mert ennyire jó? Vagy azért, mert annyira szarul van megcsinálva, hogy semmilyen hardveren nem fut jól, ezért ideális eszköz benchmark-ra?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
5070 megjelenese es arrol talagatas ontopik.
Erre tippelem a 4K teljesitmenyt."Ezt ismerjük majd belinkelsz egy 4K-s benchet RT nélkül és elégedetten hátra dölsz."
De hat nem azert veszunk AMD-t, ahogy hahakocka is irta ezerszer, mert nem erdekel az RT?
Mellesleg a minimum vram ajanlasok, amivel mindenki egyetert( ) nem kimondottan RT-re ertendok, hanem raszterre is. Nem az RT miatt irta a jovotallosagot, hanem amugy.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Érti mindenki, nem kell újra és újra ugyanazt a tpu-s alan wake benchmarkot idemásolni.
Ha elfogy a vram, akkor szopó van. Bezzeg ha nem fogyna el, akkor játszhatnál akár 28 fps-el is. (Vagy 17-el, ha amd kártyát vettél a jövőállóság jegyében)Elméletileg így háromszor vagy akár hatszor jobban fut a játék, mint akkor, amikor elfogy a vram.
Gyakorlatilag meg a 17fps meg a 28 fps szar játékélmény.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Es akkor ehhez kepest a +4GB 7900XT elonye hol van?
A +8GB 7900XTX elonye, ha ugye az AMD a jovotallobb?"Hablaty hablaty, egyből másról beszélés Profin nyomjátok"
De nem gondolod, hogy ez fontos?
Szerinted ki melyik user fogja magat ugy erezni, hogy ahaaaa, bezzeg nalam 10FPS-el elindult 4K-ban RT-vel, a hulye 8GB-s userek meg szottyognak 3fps-en.Azert maradjunk a realitasoknal. Mert ezt az eredmeny nem tudod nagyon a gyorsabb SKU-knal interpolalni.
Nem volt kerdes
[ Szerkesztve ]
-
-
Busterftw
nagyúr
En meg ujra kiemelnem, hogy a 7900XTX-t irta specifikusan, en azt ideztem tole es valaszoltam ra.
A 4060ti-nel epp ugyanaz a GPU (ha jol tudom), ezeknel nem. Sot itt meg a cache, arch stb sem ugyanaz. A nem csak a vram szamit nem jelenti azt, hogy a gpu nem szamit es forditva. Te az elozo es a mostani gen tapasztalai alapjan nagy atlagban az van, hogy a tobb vram nem hozott fordulatot 3-4-5 ev utan, mert nagy atlagban elobb fogyott ki alola a GPU ero.De amugy ezzel nincs semmi gond, mindennek eljon az ideje, letelik a 2-3-4 ev amirol beszel.
A 1000/2000 szeriaban is hallgattuk, hogy vram, a 3000 szerianal mar letelt, ott sem jott be, a mostani szeria feluton van, nem nagyon akar bejonni.
Megvartuk az UE5 jatekokat amikrol beszelt, az sem jott be, megvartuk a Stalker 2 megjelenest amirol beszelt, az sem jott be.Varunk, aztan adatokkal cafolunk. A trendekre viszont lehetne alapozni, meg kicsit visszavenni a joslasokbol, de legfokeppen a hazugsagokbol amit muvel.
[ Szerkesztve ]
-
adr0001
aktív tag
Ami kiemelendő még, hogy a VRAM allokációt a driver végzi. Egy 4090-en pedig kényelmesen el fog terpeszkedni 12220 MB-ig 1080p-n.
4070Ti, 12GB, AW2 kimaxolva 1440p-n, 1080p render felbontással, DLSS-sel felskálázva + FG, elfér, nem akad, viszont egy 24GB 7900XTX nem nagyon tudja utána csinálni azzal a framerate-tel. Úgyhogy hajra kenhető a x2 VRAM.
Ezt csak azért hogy az első mondatomat alátámassza.Már írtam itt a fórumon, CP2077,
6600XT-n nem elég a 8GB RT ultrához, 1080pFSRq
3060Ti-n elég, ugyanehez, 1080pDLSSq
A rém egyszerű konklúzió anno az volt, hogy a 6600XT szar.
Azt senki nem mérte hogy medium textúra beállítással már nem annyira anti-RT példány a kártya, és simán hozza egy 3060 12GB framerate-jét.
(Mindjárt lövök egy képet a 4080 Superen, hogy mennyi VRAM-ot foglal ugyanolyan beállítások mellett, gyanítom h több lesz mint 8GB)Sírva viszem magammal a tíkot
-
Busterftw
nagyúr
Pontosan ahogy mondod, nem mutatja meg, hogy egy 12GB kártyán hogy alakul a vram, mert nem az van a tesztben.
Azt már halkan jegyzem meg, hogy az allokált és a használt vram között pedig játékonként több GB is lehet. Bár az tény, hogy itt nem tudni melyiket értik.
Teljesen egyértelmű, ha van több elérhető vram, akkor nem kell olyan gyorsan üríteni. De ez önmagában nem jelent itt semmit.Hablaty persze mert nem tudsz rá te sem válaszolni.
Nem tudod mire van az extra +4GB +8GB vram AMD-nél, amikor semmi előnye nincs belőle, se 2 év launch alatt se most."Vagy ott tartunk hogy az NV--nél a 280e kártya az alsó kategória?" Ha megnézed azokat a teszteket, ahova a kártya való, egyáltalán nem az jön ki amit állítasz és újra felmerül a kérdés amittte is kerülsz.
1440p+RT alatt a 4070 egál a 20GB-os 7900XT-vel és gyorsabb mint a last gen szuperjövőtálló 6800XT/6900XT 16GB-al.
Még a 10GB-os 3080 is gyorsabb.
De ha feljebb megyünk a szintén 12GB-os 4070ti pedig gyorsabb mint a 24GB-os 7900XTX."Problem hogy a következő gen--en ebben a katban marad a memoria."
Ez csak akkor probléma, ha gond lesz a teljesítménnyel.
A különböző cache technológia, sávszél stb miatt már nem úgy számít a vram, mint "régen".Szerk: amúgy nem volt neked Intel A770 Limited Edition?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igen, az 1080p + max RT az 12220MB (azaz 11.9GB), az 1440p + max RT meg 13186MB (azaz 12.88GB). Ezek még elég kényelmesen elmennek egy 12GB-os kártyán, ennyivel bőven "túlfoglalnak" a játékok, ha van sok szabad memória. A PT és a PT+FG memóriafoglalása már érdekesebb, az előbbi 13.33GB, talán még elfér, az utóbbi 13.82GB, ott már vannak kételyeim - de az sem kizárt, nagyon a játéktól függ. Ezekhez már specifikus mérés kellene (mondjuk 4070 Ti Super VS 4070 Ti), de valahol nagyon ott van a határon.
A beállításokat szándékosan nem hoztam ide, mert az nagyon szubjektív - de amúgy azt gondolom, hogy ha a generáció életciklusának vége felé kevés játékban kevés kompromisszumot kell kötni (a megcélzott szinthez képest), az azért még nem fail. Én rosszabbra számítottam mind a 4060, mind a 4070 kapcsán.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Aktuális a téma valóban, de az idézett teszt pont azt mutatja, hogy amire a 4070 ki van találva, arra még éppenhogy elég a 12GB. Ha ugyanebben a teljesítmény-kategóriában valaki még 2-2.5 évre 12GB-tal indul, akkor várhatóan lesznek gondjai.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Busterftw
nagyúr
A harmadik kepen ez nem latszik, mert a harmadik kepen egy 24GB-os 4090 teszt lathato, kulonbozo felbontasokkal.
"Értem tehát ha szerinted 3 FPS-ed"
Marmint hogy egy nem 4K+RT kartyaval 3fps-em van? Ezen csodalkozunk?Itt a hivatalos Nvidia promo az Alan Wake 2-rol.
Ami korreal a hivatalos gepigennyel:
"ajánlom a 4060Ti 8Gb vs 4060Ti 16Gb 4K+RT mi a memoria következménye"
Ajanlom megegyszer elolvasni a fenti hsz-em, amivel probaltam roviden elmagyarazni a vita elozmenyet.
De hogy valaszoljak erre, senki nem fog 4K+RT jatszani egy 4060ti 16GB-al.
Es nem valasz arra, hogy:
"a jovotallo 7900XTX +8GB vrammal miert van a 12GB 4070ti szintjen raszterben es a 16GB 4080 mogott?
De a 4K RT kepen igy gyorsabb a 16GB 4080.""Most majd lehet szaladni moderátor bácsihoz"
Tolem aztan varhatod, snitches get stitches."hozza tenném ez azért ontopic mert mind a 5070 12GB "
Amirol ugye tesztek nincsenek meg. Csak aztan a 5070 12GB nehogy gyorsabb legyen mint a jovotallo 6800XT/7800XT/7900XT.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Az utolso kep nem jelent semmit, az egy 4090 teszt kulonbozo felbontason, semmi mast nem mutat.
"Tehát a jövő álló 12Gb NV kártyák FullHD+RT-re sem elegendőek.. tudod e értelmezni ezt az egészet ?
Ez a kepeiden hol latszik, ezek 4K meresek, a "12GB nvidia kartya" pedig nem 4K-ra van.De gondolom azt sem kell magyarazni, hogy mindharom ceg, foleg az Nvidia felskalazasra epit, ha RT-rol van szo.
A kep alapjan azt kellene megmondani, a jovotallo 7900XTX +8GB vrammal miert van a 12GB 4070ti szintjen raszterben es a 16GB 4080 mogott?
De a 4K RT kepen igy gyorsabb a 16GB 4080
Mellesleg ha nem tudnad, hahakocka epp azert is ajanl AMD-t, mert az RT nem erdekli.
Nagyon leragadtal az RT-nel, ahol pont az AMD nem nagyon rug labdaba, +vram ide vagy oda.Olyan dolgokat varsz el kozepkategoras kartyaktol, amikre aztan vegkepp nem hasznaljak az userek.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Figy, amúgy tudom, ez meglepő lesz, de nálunk is bejön a techpowerup weboldala, nem muszáj 5 oldalnyi grafikont idemásolni, jó lesz egy link is.
A másik - amúgy mióta miért az alan wake lett a mérce? Ki kell választani azt a játékot, ami a lehető legrosszabbul fut minden gépen?
-
Busterftw
nagyúr
Ez egy launchkori kep, ami nem relevans, mert kb 30% gyorsultak azota a kartyak.
De ezt is linkeltem a multkor, teljesen mas a felallas, a mint a launchkori szar optimalizacio.De se a 4070, se a 6800 nem 4K kartya, nem hogy 4K+RT, ahol tudjuk 16Gb a minimum szoval nem ertem miert hozod ide?
De ott tenyleg nem oke valami, mert 1440p RT Lowban igy nez ki:
Computerbase.denel is van egy frissebb teszt, ha mar felskalazas, ott sem jon ki az AMD vram tobblet.
Arra miert nem valaszolsz amit kerdeztem fentebb?
Ha mar 4K-rol van szo, hol a +4GB +8GB elonye AMD-nel? Valamiert ezt se te, se hahakocka nem tudja megvalaszolni.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Igen, azt értem, 4k natív + RT beállításon ez a játék több vram-ot fogyaszt, mint 12GB.
De ha több VRAM-od van, akkor se tudsz vele játszani, mert ki a f@szom fog 15 meg 22 átlagos fps-el játszani?
Szóval a megoldás, hogy leviszed a felbontást vagy részletességet. Akkor viszont meg már be fog férni a 12GB VRAM-ba a játék.Erről szól az egész gondolatmenet. Hogy kenheted a hajadra a sok VRAM jövőállóságát. Hiába jövőálló a sok vram, ha a gpu nem jövőálló.
És arra továbbra is keresem a magyarázatot, hogy a 6700xt az mitől 2.5x gyorsabb, mint egy 4070ti, ugyanannyi vram-al?
Tudod, ha letesztelsz valamit, és kijönnek olyan eredmények, amik ellentmondanak a valóságnak, akkor nem biztos, hogy a valósággal van baj.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Ez a grafikon pont azt bizonyítja, hogy ebben az esetben nem a memória a szűk keresztmetszet.
Sőt igazából azt sem tudom, hogy ezeket a számokat hogy kell értelmezni?
A 4070ti lassab, mint a 4070, és a 6700xt kétszer gyorsabb mindkettőnél? Vagy hogy a 16GB 4060ti háromszor gyorasbb, mint a 12GB 4070ti?
Ezekről te úgy gondolod, hogy valós, releváns eredmények?[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Akkor megegyszer, pedig mar elmondtam neked is, meg beszelgetes historyt is linkeltem. Nem azt vitatjuk, hogy 2024-ban nem kell minimum 8GB FullHD-ra, 12GB 1440P-re es 16GB 4K-ra.
Egyetertunk, kell, ezt mondjak a teszterek is, ezt mondom en is.Azt vitatjuk, hogy az AMD-nek hol az altala megjosolt elonye a +4GB +8GB vrammal vs konkurens Nvidia megoldasok? Hol latod te itt megjelenes utan 2 evvel, hogy jovotallobb?
Mert o topikrol topikra csak ezt hajtogatta, hogy az aktualis AMD megoldas (legyen az elozo vagy mostani szeria) sokkal jobb valasztas, mert a tobb vram miatt jovotallobb.Most, hogy ezt tisztaztuk, a te kepedet nezve ugyanez mutatkozik meg.
A 7900XTX +8GB-al a konkurenciahoz kepest nem teljesit jobban. (ha mar 4k)
A 7900XT +4GB-al nem teljesit jobban.Ami ennel a jateknal azert is fontos es azert is vartuk a megjelenest, mert o specifikusan ettol a jatektol is varta anno, hogy na majd ebben aztan jovotallosagot meglatjuk.
Ez a jovotallosag se az elozo generacioban nem jott mutatkozott meg, es ket evvel a mostani generacio megjelenesekor sem mutakozik meg, viszont a narrativa marad ugyanaz, ami egy, felrevezeto, ketto, marha idegesito miutan ezerszer cafolva lett.
Tenyleg nem tudom mashogy mondani, az a baj hogy ha nem ismered a vitat ami mar tobb eve megy, akkor magyarazhatom akarhogy.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Szerintem itt most arrol van so hogy a "minor jonnek?" mar nem tema mivel fix a CES bejelentes igy az ebbol (leak, "leak", pletykak) eloknek kell uj tema ami a kattintasokat generalja. Ez pedig a config/spec es igy hetente vagy naponta lesznek mas-mas informaciok posztolva adding amig minden lehetseges kombinacio fel lett hasznalva utanna ismetles
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
S_x96x_S
addikt
szerintem azt a sima 5070 -re mondta.
https://x.com/kopite7kimi/status/1844012353895223499
https://x.com/search?q=from%3Akopite7kimi+5070&f=liveMottó: "A verseny jó!"
-
GEIL
addikt
1080p-re és magas grafikai részletességre elegendő.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GeryFlash
veterán
Nekem 4060Ti dereng, hogy a target, de eleg irrealisnak latom hogy ekkorat ugorjon az Alchemist utan. De ha ossze is jon, akkor se hiszem hogy tudjak olyan jo aron adni hogy megerje 4060Ti/4070 esetleg 7700XT helyett venni.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Chiller
őstag
Mindeközben noti fronton is úgy néz ki tovább fog menni majd a #$&&@@-kodás:
"A Lenovo termékmenedzsere a Weibo-n osztotta meg, hogy az Nvidia az RTX 4050 Laptop GPU-t az RTX 5050 Laptop megjelenése után is szállítani fogja a gyártóknak. Ez utóbbi ugyanis egy magasabb árkategóriába kíván majd tartozni." -
félisten
Mint ahogy itt is tisztában van mindenki azzal hogy miben szar az Nvidia attól függetlenül, hogy Nvidiás topik, Senki nem elvakult rajongó itt, még én sem.
Igen, jó lenne realitás talaján maradni mindenkinek itt.
meg Azt is megérteni mit jelent a személyeskedés meg az hogy ki fanboyoz le kit, mert kettőnk közül ezt te tetted meg felém, csak én felvállalom, te meg megcsinálod...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
A többes szám ugye ott van, X2N barátodnak szólt nem szántam külön posztot neki.
Nem, nem rajongó klubb de nem is Nvidia fika topik lenne szerepe ennek a topiknak
Erre van a AMD vs Nvidia vagy az AMD saját topikja, ahol örülnek neki ha minden nap ezt olvassák milyen jó az AMD és milyen szar az Nvidia 100 posztban. Itt is elmenne véleményként de nem napi szinten heteken át és esténként 60 új posztban 50 ben ezt olvasni.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Tessék ez a te termésed ebben a topikban az utóbbi időben. [link] Áruld el melyik az ami az Nvidia következő generációjával kapcsolatos hír, pletyka, és nem sírás a vram miatt vagy szimpla Nvidia fika flame vagy hogy te mennyivel jobban vettél AMD-t mint Nvidiát?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
De még hányszor akarjátok ezt leírni? Miért folytattok hadjáratot folyamatosan itt AMD kártya tulajként ? Két dolgot írtok le minden nap. Hogy kevés a Vram és hogy az RT szart se ér. De ezt minden nap ide hozzátok.De akkor nektek minek kellene Nvidia kártya akár 20 GB vrammal?
Mi meg már nagyon sokszor leírtuk, hogy mi sem örülünk ennek,hogy Nvidia Vram sóher, ez egy szar dolog, de nem veszünk többen AMD kártyát mert számít az RT , számít a DLSS és elégedettek vagyunk az Nvidia egyéb szolgáltatásaival.
Az mellett van egy nagy és gyors L2 cache meg magasabb sávszél.
A GDDR7 50 % kal gyorsabb mint a GDDR6 ami az RDNA-n lesz.
Az mellett a 12 GB vram nagyon sok embernek elég ,hisz több ezren rántották fel az AMD eladásait is az RX 6700 kártyával.
Nem mindenki 4 K-n játszik, hanem 1440P-n meg DLSS -t használ itt elég a 12 GB vram és sokkal többet vesztünk egy szarabb RT teljesítménnyel vagy a DLSS elvesztésével mint azzal ha van plusz 4 GB vram.. persze a kettő együtt lenne az igazi.
Majd év végén jön a 5070 super 16 GB vrammal .
Nem jó dolog hogy ez van ,de ez van.
Az is szar dolog hogy AMD így bánik az RT vel és nem ad választást annak akinek más a priorítás.
Ezzel a topikot cseszitek szét, nem az Nvidiát és mi nem tudunk mit tenni ez ellen, mert csupán azért sok ember nem fog venni AMD-t mert ad több és lassabb Vramot miközben az RT-t vagy a felskálázást leszarja. Ezt nem én mondom hanem a piaci részesedés állítja ezt.
Az mellett külön vicces ovasni azt hogy 21 GB vramot kérő játékok tesztjeit teszi itt be valaki miközben egyetlen kártya van minkét oldalon ami ezt abszolválni tudja.
7900XTX és a 4090. ha ezt valaki reális igénynek gondolja annak külön gratulálok.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Valamikor nalam is az volt, majd jott 2 gyerek (ikrek) onnan asztali eladva, kiprobaltam 2 gamer laptopot majd a hajam hullott a 65dbi visitastol
Majd jott a PS5+TV neha amikor volt erom nem-halni nap vegen azzal ment a jatek.
Majd most meg oda jutottam, hogy este 8 kor csendes a haz, hoppa van idom jatszani, legyen ujra PC, mert az az igazi!
Van penzem?Nincs...
Akkor mi legyen?
1080p, azt konnyu etetni[ Szerkesztve ]
...
-
S_x96x_S
addikt
> Az NV topicban az NV kartyak memoria mennyisege
> az eljovendo genben nem ontopic?ha rengetegen az előző 5 év memória igényével jönnek - újból és újból,
akkor ez lassan egy "előző gen" -es topikba megy át.---------
És arra semmi komoly reagálás nem történt, hogyha
az nVidia ACE elterjed , akkor az mivel jár.
Nagy csend.
De szerintem a nagy többség nem is tudja mi az - mert az a jövő ..
és itt mindenki csak a múltról akar beszélni.
és arról győzködik a népet, hogy --> 12GB VRAM mindenre is elég. Főleg azért, mert az elmúlt 5 évben is elég volt.[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Busterftw
nagyúr
Jo hat lehet venni AMD-t, mi a problema?
Mellesleg a 4060-4060ti a nepkartya epp Steamen, ott meg van 16Gb ha kell
De hallgattuk a "kovetkezo ev jatekaival kell megbirkoznia" dumat a 2000 szerianal, a 3000 szerianal, a 4000 szerianal, meg meg sem jelent de mar a 5000 szerianal.
Aztan valahogy nem hogy megbirkoztak veluk, de pont az AMD "jovotallosaga" nem jott ki kb soha, mert elobb fogyott el a GPU.Pontosan ezt latod az elozo kepen is.
A nyomorult 12GB ott van a 16GB AMD-sek elott, legyen az a 4070, meg a 4070 Super is.
(Outlaws 1440p.) Jaj bocs a 7900XT kap szaros +4fps +8GB-al.
1080p-ben 1FPS az elonye. -
Busterftw
nagyúr
En egyaltalan nem tapsolok ennek, tolem aztan rakhatnak ra tobbet.
En csak annyit mondok, hogy generaciok ota hallgatjuk a "nem eleg a vram" dumat, aztan teljesen tul van reagalva.Hellwhatever
Pontosan. Ez olyan mintha valaki 800 moddos 4K texturas Skyrim utan csodalkozik, hogy nem eleg ram/vram es crashel. -
hokuszpk
nagyúr
oke, a nagyobb gpuknal tobb a cu ezert alacsonyabb az orajel, de ugyanakkor a 6700XT -m ( ami $default erosebb, mint a 7600 ) nemnagyon megy 2600 fole ; szoval a gyartastechnologiai lepesbol + az aprocska architecturamodositasokbol es a jobb optimalizaciobol csak kijon 3Ghz a nagyobb tesoknak is.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
nemrég volt nálam egy Sapphire RX 7600, ami nem a "ha összeraktad visszük is" kategóriában indult, szóval tudtam picit nyúzni ; simán feszemeles nelkul ment 3.1Ghz -t a Folding&Home és a Topaz alatt is.
// utobbi az erősebb terhelés, amely frekin a 6800XT foldinggal siman elkavircol, ott a topaz kephibakat produkal, mar ha eppen nem fagy le a vérbe. //
szóval nem sansztalan az a 3Ghz magassaga az uj RDNA generaciora.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
Így van. Ráadásul sok problémát az árazással meg lehet(ne) oldani. Ahogy egyszer mondta valaki itt , nincs rossz kártya, csak rossz ár.
Mondjuk az ilyen Twitteress szavazások nem biztos, hogy jót fognak tenni nekünk az Nvidias árazás megállapítására, hisz majd azt gondolják ide várja a pór nép amúgy is akkor miért ne...
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Pl FPS gamekben (First person shooter) a horizonton vagy messze lévő enemyk stb nem látod rendesen FSR-DLSS esetén néha, van ghosting is és artifactolás, szemcsésedés stb. Persze fejlődött azért a DLSS1- FSR 1 óta a dolog na de még nem Natív eleve hogy lehetbe egy 1-2 kateggel kisebb valós felbontás tök ugyanaz ahhoz fejlődni kell még.
Ezeket nem én mondtam hanem DLSS-FSR használók youtubeon s fórumokon mielőtt még valaki az én tapasztalatomra kérdez az még nincs. De majd kipróbálom az új karival év elején ha jó lesz egy 5070-5070 super vagy 8800-8900 xt.A sima 6800 10-15% al erősebb is volt raszterben, s nem csak a vram miatt a 3070 nél ezért is váltottak át ismerőseim 12-15 év NV után rá sokkal olcsóbb volt akkor mint a 3070 és hát dupla vram erősebb raszter. RT be volt 10-15% difi kb?. De RT be főleg a 4000 es karik a jók s a DLSS 3.1 is segít rajta persze aki bírja.
RT s gamekben gyorsabb valamennyivel a 4080 de mennyivel is drágább? 100e ft? De az átlag raszterben 5% al a 7900xtx szokott jobb lenni nála. A + 8gb ram olcsóbb árral meg mért baj? Előny lehet majd itt ott ha 3-4 évre veszi valaki. 4080 meg nagyon jó RT re aki azt akar kifizeti a felárat érte és kész.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Akkora nagyban biztos látod a hibákat Én 24 colról váltottam 27 colra úgy, hogy 70-75 centiről nézem, de a megszokás után is néhány esetben még mindig zavaró, hogy a képszéleket nem látom olyan jól be, mint 24 colnál. Hatalmas. Ennél nagyobb monitorra életem során sosem lesz szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
27" 4K-ban nincs érdemi különbség natív és DLSS balanced között. Én 25" 1440p-n vagyok, DLSS quality tökéletesen jó. Ma már annyira jó a DLSS, hogy nincs értelme 1440p fölött renderelni, de 1080p környéke is bőven jó.
A Super Resolution minimálisan növeli VRAM igényt, pár száz megával max. Frame gennek kell több.
De mivel sokkal alacsonyabb felbontáson renderelsz, alapból több gigát megspórolsz.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Csak az a lényeg hogy a neked tetsző grafikonokat válaszd, itt már mindjárt nem szerepel valami fényesen a 4070 Super, van 12% eltérés teljesítménybe...RT-vel a 7800XT-hez képest, ~40eFt-al al drágább a 4070Super úgy hogy kevesebb vram van rajra :
Amikor elfogy a VRAM van baj a 4070 Super-el :
Mégis ki akar ma 250eFt-ért 12GB-os kártyát venni amikor ennyire tolják az RT-t és lassan az új UE5 játékok is megjelennek?[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Gondolom ez nettó ár vétel akkor? Céged van vagy hogy? Szuper árak . S ott a 20gb vram se rossz 4K ra meg munkára. Sapphire Nitro lett? Remélem a 8800xt nél is lesz 20gb legalább. 4070 Superen mennyi van 12? Most van hír hogy csak azért tolták el év elejére mert hogy annyira jó az ár-értéke hogy nem vennék kb a 7000 eseket Hát majd kiderül azért ez túlzás lehet.
Tuti lesz a mostani 5080-5090 adatok alapján majd 5070-5080 super- Ti is. Érdemes lesz ott is sokaknak kivárni.
Azért mg mindig a 4070 super egy 2. kártya ha lenne egy 7850xt az lenne az igizi hasonlítás. Mint annó a 2060 super vs 5700 asok a simákat szépen verték s utolérték a supereket driverekkel később az új gameknél. Nem nagy dolog 2-3. super ti kártyákkal a másik első vga-ját.[ Szerkesztve ]
-
félisten
És akkor a 4070 super is netto. Teljesen mindegy hogy netto vagy brutto, ha mindkettőre nézed az árkülönbség ugyan az marad....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Néztem GPU trackert [link] a legolcsóbb 7900XT azon 705 euro a 4070 Super pedig 545 ami 30 % eltérés árban. Német Amazonon is néztem [link] svéden most nézem épp ,de nem találok jó áron. [link] ezért írtam amit írtam , hogy szerecsés vagy ha 550 euro körül be tudtál húzni egy 7900XT-t.. nem egy MSRP ben van a két kártya és nem lehet kani 4070 super áron ,de ezek szerint Svédben igen. Ha a legdrágább 4070 Super veszed alapul.de akkor meg ott van a 4070 Ti super 16 Gb ami 800 euro ez van árban a 7900XT mellett, igaz + 13 %.
Még aquaban találtam a két kártya között a legkisebb eltérést. ott akciós most a 7900XT , 296 K az XFX, a 4070 super pedig 248. [link]
itt olyan 20 % eltérés van a két kártya ára között és a 4070 Ti super is drága olyan 350 K itt. azaz 20 % van a radeon javára.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Ez szimplán a különböző felbontások és beállítások gépigényeinek a kérdése.
Ha 4070 kártyával nem megy a 1440p High, akkor tessék csökkenteni a beállításokat vagy lépni gyorsabb kártyára.
Ez eddig is így volt.
Ettől még a 4070 nem fogja magát összefosni, csak azért mert 24GB vram mellett 19GB allokál 4K Ultra+RT - vel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Miattam mondhatod, de ez egy egyszerű hazugság.
Én tudom hogy kevés az a 12 GB Vram néhol ( beállítás kérdése) és hogy az nvidia tudatosan csinálja ezt a 4070 nél, de aki tudatos vásárló azt is tudja mire és miért veszi . Én 12 GB 3080 kártyával játszok vígan elvagyok 1440p-n és 4 K-n is használom az RT-t ,a DLSS-t és nem nagyon van olyan játék aminél ezeket bánnám és a vram akadály lenne. maximum néhol full RT vagy ultra textúra nincs.DE sajnos AMD fanboyok Hite erre épül, tipikus "mi látjuk az igazságot te meg el vagy vakítva a zöld hályoggal" miközben azt gondolom, pont ti vagytok ezzel a gondokodással a legnagyobb akadályai a fejlődésnek, rátok épít az AMD.Mert létezik a 4070 12 GB vrammal.... mellette más kártya nincs,se több vram se options fül. Nem aggódok ezen simán megírtam volna neked én is hogy ezt fogod írni mert te abban az árban veszed mindíg az AMD-t ami nálunk itthon nincs. ( példaként Alzán a legolcsóbb 4070 Super 243 ezer a legolcsóbb 7900XT 320K amit megvennék 336 ezer a 4070 Ti super pedig 356 K tehát nálunk a 4070 Ti Super 16 GB van egy árban a 7900XT vel nem a 4070 Super....No offense. )
kár hogy erre elvittétek a topikot.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem mindegy melyik kartya gyarto Riva128 volt az elso 3D gyorsitom. De lehwt hogy V1.
En most azert vettem AMD mert fontosabb a raszter 4070S arban vettem egy 7900XT ami raszterban elporolja nagyon.
DLSS viszont sajnalom... mert 4K-vagyok 6 eve, de elromlott a szemem lehet vissza megyek 1080P-re -
félisten
hát igen újra immár harmadszor leírom, hogy van amikor kevés a vram ,soha nem írtam hogy elég mindenre , de ezért létezik a 4070 Ti super, a 4080 meg a 4090 meg a 4060 Ti 16 GB.. és most mit csináljunk ezzel? Ez Azokat aggasztja akinek AMD kártyájuk van mert aggódnak az Nvidia tulajokért valamiért. Kedves emberek.
Az AMD topikokban meg az Nvidiások aggódnak hogy miért megy ebben a z szenzációsan megalkotott Ubisoft játékban az AMD csúcskártyája rengeteg Vrammal az 600 dolláros 4070 super szintjén bekapcsolt RT vel vagy a másikban,a Wukongban ilyen remekül és miért olyan fos a z FSR minősége felskálázásban, a tű éles textúrákkal mi lesz így DE sebaj van ott a vram majd megoldja.[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest