- Linux Mint
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PR-Telecom
- Milyen program, ami...?
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Direct One (műholdas és online TV)
- YouTube
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.bala31
őstag
Új win 11 frissítéstől a 14900K nagyobb boostot kapott mint az Arrow lake
[link] -
slycugel2000
tag
Sziasztok,
Alien Rogue Incursion VR-t játszanék HTC Vive-on, de úgy látszik, hogy CPU bottleneck-em van a 9900K + 4070 Superrel. Nem folyamatos a mozgás és az fpsVR szerint 44 perc játék alatt a GPU frame time 99.3 %-ban volt a kívánt értéken, míg ezzel szemben a CPU frametime csak 81%-ban).
A többi VR játék teljesen jól megy.A hivatalosan ajánlott CPU 12700K, indokolt ez a gépigény? Emiatt merült fel bennem, hogy legalább 14600K-ra fejlesszek, de ehhez teljes platformcserére lenne szükség. Mivel a többi VR és monitoros 1440p játék jól megy ezen a konfigon, lehet, hogy felesleges lenne csak emiatt fejleszteni. (csak játszom + irodai alkalmazások)
Ha valaki játszik ezzel, tudna mondani optimális grafikai beállításokat, hogy a 9900K-n is jól lehessen játszani, minimális grafikai kompromisszummal?
Köszi előre is! -
Baryka007
őstag
válasz fudi2002 #37685 üzenetére
Ha még két ilyen Hsz.-t mersz írni, akkor berendelek egyet én is... és eldobom a DDR4 es rendszerem ....
Az nvme problémát meg megoldom egy nagyobbra cserével ami kettőt kivált ... Majd max partícionálok, ha nem tetszik ( de az már mindegy )
Problémám a következő ... Szeretnék erős munkára alkalmas rendszert, tehát az AMD-t ki is zárnám ... Mivel 165e körül már van 14900K ... Innen nem is folytatom ...
Ráadásul van DD blokkom is LGA 1700 hoz, szóval ez meg arra ok, hogy ne Ultrára váltsak ...
Aztán menne víz alá minden... CPU+RAM
De ez az ITX ... -
fudi2002
veterán
Köszönöm. Tibcsi rengeteget segített, így én Neki is köszönöm!
Asrock Z790I Lightning
Néhány megjegyzés az alaplapról, hátha valakinek hasznos.
1, Az adie-t rühelli mint a fene. 1,5 hónap szenvedésen vagyok túl, kb napi 3-5 óra tesztelgetésekkel heti 3-4 napon át. Egyszerűen 8200mhz felett annyira megborult a training, hogy mindent is kipróbálva sem tudtam jó eredményt hozni. Nagy nehezen kipréseltem egy stabilnak vélt 8400cl36-ot, de mint kiderült az is a penge élén táncolt.
2, Amennyire "gyengén" működött együtt az adie-al, annyira szuperül az új Mdieal. (gskill 8000cl40 2x24gb)
Egyszerűen nem tudtam beállítani rajta olyat, hogy ne trainingezzen be a lap. Ez megevett minden beállítást és bootolt. Nyilván a stabilitásban kellett tilitolizni, de maga az álom az adiehoz képest. 1,5 hónap szenvedés kontra 2 nap mdie 8533cl36.Egyszerű kis lap, nem mondom hogy über brutál, nem egy apex. De 130.000ftért sztem nagyon vállalható, ha valakinek nincsenek extra igényei.
És igen, baromi bután fest egy HafXben, de az a taktika hogy nem nézek oda.
Én ajánlom összességében!Ideis egy 59P tvb, htoff
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
8533cl36
Váltó p55/e44/r45-ön, nem akartam full vcore-al bántani szegényt.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Attix82
addikt
válasz Ájszii #37679 üzenetére
Figyelmedbe ajánlom: [link]
LSFG -be mindegy, hogy x2 x3 x4 , latency ugyan akkora. Az újabb verzióba most 25%-al csökkentették. + a reflex is ugyan úgy használható.
LSFG-be is lehet alap 200 Fps-ed ha bírja a gép, csak ugye ott x2be már 400 hz-es monitor kell. Egyértelmű ha növeled az alap fps értéked a latency is csökken , viszont azért egy alap 120 már elég mindenre. Ahhoz meg nem kell erős cpu.
-
Ájszii
tag
válasz Attix82 #37678 üzenetére
Szerintem a lossless scalinget meg az FSR-T ne soroljuk ide mert mind a kettő szoftveres megoldás a DLSS + framegen pedig szoftver+hardware. Szerintem ezt ne feszegessuk tovább mert onnan indultuk, hogy a framegenhez nem kell erős processzor és most mégis ott tartunk, hogy csak erős processzor kell hozzá, hogy jól fusson. Nyilván ha 50 ből csinálsz szoftveresen 200-at ott baromi nagy lesz a válaszidő. Ha mondjuk 200-ból csinálsz 380-at ott nagyon jól fog működni. Egyébként ha Nvidia framegent használ az ember akkor úgy lesz a leggördülékenyebb a játékmenet és legalacsonyabb a válaszidő, hogy fps limit nélkül használod reflex On-al minden féle szinkronizáció nélkül (g-sync, freesync, VRR, stb..) max képfrissítéssel és akkor a framegen sem fog extra válaszidőt generálni amellett hogy screen tearing sem lesz. De ahogy azt korábban írtam ha alacsony fps ed van natívban akkor ez nem opció ezért is kell minnél gyorsabb processzor, hogy a kártya memória sávszélességét ki tudja szolgálni és minnél több framet tudjon generálni.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz Ájszii #37675 üzenetére
Ha az alap fps érték növekszik a CPU miatt akkor a számolt FG képkocka is növekszik. Viszont ha már túlmegy a FG képkocka a monitor max HZ-en , akkor már felesleges a feletti rész mert úgyse látod.
Lossless Scaling FG-nél pl limitálni kell az fps értéket Pl alap fpsed 60 és azt x2-vel vagy x3 -al használod. A CPU csak 60-at lát.
Ezért se lesz szükség CPU-ra mert pl a DLSS4 29 fpsből kreál 200-at amiből a CPU csak 29-et lát.
-
veterán
válasz Ájszii #37675 üzenetére
Egy lényegesen gyengébb proci hátránya megmarad.
Ha A proci tud 100 fps-t, B proci meg 180-at, a vga natívban tud 160-at, akkor a Frame gen után marad különbség. Lenne 280 fps, de annak a felét továbbra is számolni kell.
Az már sok az A procinak.Ettől még a frame gen-el nem lesz dolga a 10400-nak.
Tehát úgy maradhat lassabb a gyengébb proci FG után, hogy előtte is lassabb volt.
De olyan nem lesz ,hogy előtte ugyanazt tudták a procik, majd FG után jöttek ki a különbségek.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
veterán
válasz Ájszii #37672 üzenetére
Minek lett ide rángatva a Warzone?
Nagyon egyszerű. A Frame gen által generált, a vga seggéből előhúzott képkockákkal nincs dolga a procinak.
Kész, passz, stop. Ez tény. nem vita tárgya. Nincs fizika amit számolni kell. Még mouse input visszacsatolást se látsz. Erről szól. Előző képkocka és a mostani közé beszúrja ,hogy simább legyen a kép.A Frame gen-nek van egy vga oldalán fellépő költsége. És ennyi. Így tud majdnem duplázni, játéktól függően az FG.
De sose duplázni. Ugye itt most gpu limitet feltételezve. Tehát ha 50 fps-t tud a vga, akkor FG-vel abból lesz 85 kb.És igen, full cpu limites környezetben is működik ezáltal a Frame gen.
Sőt maga a usage is lemegy, mert a vga cost miatt a natív fps-ek száma kis mértékben csökken.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Attix82
addikt
-
Ájszii
tag
Ha semmi dolga nincs a processzornak akkor azt mondjátok nekem, hogy mondjuk egy 10400f-el ugyanannyi fps em lesz warzoneban mint egy 14900k-val vagy egy 9800x3d-vel ha be van nyomva a framegen? Legyünk őszinték azért ez elég hihetetlennek hangzik 😅 Viccet félre téve minnél nagyobb egy kártyának a memória sávszélessége annál inkább igényli a cpu teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fudi2002 #37668 üzenetére
Ez nagyon szép eredmény, gg! De azért máskor ne vizeld le az alkatrészeket
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Ájszii
tag
válasz DroiDMester #37663 üzenetére
Nem igazán értelek, hogy miért írod hogy kamu és hazugság miközben én is leírtam már ezt korábban, hogy a játékok többségében számottevő különbség van az AMD jelenlegi platformja és az intel között. Engem nem szponzorál senki és nem is vagyok elhivatott egyik oldal iránt sem egyszerűen a max teljesítmény érdekel. Az a tény pedig, hogy az AMD platformon bárki pár óra utánnajárás és tesztelés után képes aránylag jó eredményt elérni binelés és "extrém" hűtési megoldások nélkül az szerintem magáért beszél. Ugyancsak az, hogy gyakorlatilag minimális degradáció van és az egyszer stabilan beállított profil másnap is el fog indulni.
Attix82: Framegenhez ugyanúgy szükség van gyors processzorra én aránylag nagy felbontáson játszok 5120x1440 framegen nélkül nem is erőltetném mert értelmetlen lenne. Az agyon binelt teljesen nyélen járatott intel setupomhoz képest sokkal jobb számokat produkál minden féle elhivatottság nélkül a mostani AMD setupom. És ez alátámasztja azt hogy igenis magas felbontáson 100% GPU használat mellett is van "GPU BOTTLENECK."
-
nagyúr
válasz s.bala31 #37658 üzenetére
És nem írták oda a végén, hogy mennyi zsetont adtak a pirosak a győzelemért cserébe?
Amúgy ez is mint a többi, KAMU SZPONZORÁLT, SEMMIT NEM ÉRŐ HAZUGSÁG!
Én bármelyik játékban tesztelem a 265K.mat, mindenhol jobb mint az OC.zott 14900KS.em, itt meg még a 285K is szarabb nála.
-
addikt
válasz s.bala31 #37657 üzenetére
Azért nem mindenki, én még hű vagyok:
14900KF powered by: PIO
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
s.bala31
őstag
Másik inteles topicban már megosztották ezt a tesztet de szerintem itt is elfér:
[9800X3D OC vs 14900K OC vs 285K OC in 40 Games!] -
addikt
Szuper a hangulat a topikban
-
laychi
veterán
válasz s.bala31 #37626 üzenetére
kb 7%-kal gyorsabb, mint a 13-14 gen 8 magon
Kár, hogy az arrowlake nem kapott HT-t. Az picsázná, mert kb 15% IPC növekedés volt.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Pioneer
őstag
válasz kory24 #37647 üzenetére
Szia,
Szakszerű delidelés mellett nem veszik el a garancia sem. De jól írták a többiek. Ez a hőfok nmég nem vészes.
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
laychi
veterán
válasz kory24 #37629 üzenetére
Alul van feszelve?
Ha nincs azzal kezdj, mielőtt delidelnél.
14700k-t kicsit visszaórajelezve meghűtök egy NH D14-gyel.
De játékhoz a vízhűtéssel elmentett magasabb órajeles beállítások is mehetnek.
(És noncs delidelve a procim)[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Baryka007
őstag
válasz kory24 #37647 üzenetére
Egyetértek mcwolf79 el
Amíg nem kap a magas hőfokhoz magas feszültséget addig nem lesz probléme a 75-80°C os játék alatti hőmérsékletektől.
De ettől függetlenül egy sima rögzítőkeretet kipróbálhatsz a léghűtés alá... Azzal tudsz nyerni ~5°C ot ... A kérdés az, hogy a kupak mennyire vetemedett meg ezidő alatt.
Ha ehhez raksz egy AIO-t akkor már ~10°C ot nyersz tehát 70-75°C közé tenném valahol játék közben.
De ha az AIO helyett a delidet választod akkor is nagyjából ide, talán kicsit jobban jönnél ki ~65-75°C közé érnél be
Ezek mind spekulációk, az eddigi tapasztalatok alapján. És összességében ha nem zavar a magas hőfok, és a házban uralkodó magasabb hőmérséklet akkor jó ez így, amint mondtam feljebb, ha nem társul magas feszültséggel akkor bírni fogja ezt a hőmérsékletet -
-
kory24
őstag
válasz Baryka007 #37646 üzenetére
Köszi a részletes leírást!!
Nem használom a gépet csak játékra, olyankor max 75-80ra megy.
Az nem okoz semmi kárt ugye amíg nem lépek az ügyben?Nézek majd rá vmi kompakt vizes hűtést.
(csak annak is még jól utána kell olvasnom milyet, mert még nem volt vizes hűtéssel dolgom)A delid az gondolom garancia vesztéssel jár? Vagy ha úgy van az pl szervizbe küldés előtt vissza állítható nyomtalanul? :)
-
Baryka007
őstag
válasz kory24 #37629 üzenetére
Azzal a hűtővel, ha még nem volt a CPU delidelve, akkor sajnos normális hőfok...
A kupak is lehet, hogy megvan vetemedve ...
Sajnos nehezen hűthetőek ezek a CPU-k...
Vannak lépcsőfokok az eleje ez:
AIO
Innen jön a következő lépés Delid+AIO
Majd jöhet egy Delid+Épített víz
Épített víz+Direct DIE
És a legjobb hűtés az a Hideg víz+Direct die
amire itt egy példa:
Nagyjából ez a legjobb hőmérséklet amit egy 12600K val eltudsz érni:
Ami reálisan megéri, az egy Delid + AIO, esetlegesen ha vetemedett a kupakod, akkor kikalapálás + rögzítőkeret.
Ezt megúszod nagyjából
Delid ~20k
Rögzítőkeret ~5k
AIO 30k +++
És most, hogy mit kapsz ezért az 55-60e Ft.-ért
-(15-20)°C a CPU-n.
Ami ez fölött van, az már irreálisan sok... Pl, egy chiller direct die épített víz ~500,000+[ Szerkesztve ]
-
Durván gyenge eredmények egy közel 300.000 Ft-os Ryzen processzortól. Egy i5 14600K simán hozza ezeket a perf/watt számokat.Poénból megnéztem 88 Watt limitre állítva is a kis i5-öst, így 21.100 pontot ért el (fali konnektor méréssel megerősítve, az egész gép ekkor, a táp veszteségével együtt, 141 Wattot evett)
-
TechN7ne
nagyúr
Szabadon maradt a 12600k m mert lecseréltem egy forrófejű 12700k-ra
Maradék 12600k n gondolkodom ,hogy egy pötön gépet építenék rá.
[Z690 Phantom itx] bírná e a szuflát 5Ghz-re belőve vajon?
Elég kevésnek és gyengének is látom rajta a vrm felépítést ,de javítsatok ki ha tévedek Mesterek.Szép estét ,
-
fudi2002
veterán
válasz DroiDMester #37641 üzenetére
Dehogy fől szét. Ne játszd meg az önjelölt mérnököt, mindkét nagy gyártónak megvannak a sajátjai, nincs szükségük a szakértelmedre. Talán nem véletlen, hogy mindkettő 100 foknál húzta meg a vonalat.
-
nagyúr
-
nagyúr
-
jimpo
senior tag
Watch this before you Delid your expensive CPU
northwestrepair
A videóban lévő alany egy 14th Gen Intel, ami "picit" sérült a DELID során. Hátha némi tanulsággal szolgál...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Attix82
addikt
Lehet én vagyok igénytelen de én Framegent használok mindenbe szinte, limitálom az FPSt 40-70-ig ...azt meg bármilyen CPU kiköhögi ....belépünk a framegen korszakba mert már a legkomolyabb VGAk se tudnak megfelelő fps értéket a legjobb beállítások mellett.
-
gery14
senior tag
Látom, néhány ember lelkébe gázoltam a kazánozással, mert még mindig a régi 13900K konfigurációm van a leírásom alatt. Széthajtottam az Intelt, épített vízzel, deliddel is próbálkoztam. Volt mindkét oldalon tapasztalatom, korábban is használtam AMD-t és Intelt is, most viszont újra AMD-t választottam. Semmi olyat nem írtam, ami nem igaz. A 9800x csak game proci a 13900k 14900k stb az game es munka is ha ezzel dolgoznék maradt volna az intel. En csak gamelek(Tarkov _ Warzone Ranked cs2) néha egy egy Gopro anyagot vágok nekem mindegy nem rendelerek blenderelek stb 10 v 15p.
Droid szerint meg mindenki hülye, csak én vagyok a helikopter, csavez 2.0 kicsit lightosabb stílusban.(Attól még segítőkész az elso vizes építésében sokat segített)Pont az ilyen majd en megmondom rákontrázok emberek miatt vagyok általában read-only módban. Kurvára szerettem az Intel konfigomat, és én is féltem a mikro-akadozástól (stutter), de kurvára nincs, sőt, sokkal simább (smoothabb), mint az Intel konfigurációm volt.
Arról nem is beszélve, hogy az Intel procim degradálódott is, mégsem szidtam, hogy mekkora szar. Cseréltettem, és kész. Zebra barátom, nem volt célom, hogy a lelkedbe gázoljak, de ha így magadra vetted – meg mások is –, hát ez van. Písz, ki is szálltam a topikból. Majd ha az Intel gurít valamit az ultra sorozaton kívül, visszatérek.
Jah igen én nyersen fogalmazok nem ovodások vagyunk vagy mégis ?! Csak a kék444 !!!
Jó lenne fanboykodást kicsit félre tenni azt elismerni azt hogy más is létezik ! Üdv.[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
fudi2002
veterán
válasz s.bala31 #37633 üzenetére
Azért a tisztán látás miatt csak belebubogok.
Az amd azért 90 fokos, mert a kialakítás, csíkszélesség és kupak vastagság hozza magával. Viszont itt 100-150 wattokról beszélünk peak vagy kevesebbről.
Az intel kazánozás az nem csak a 100 fokokról, hanem a 300wokról is szól!
És igen, az amd játék tekintetben majdhogy dobozból kivéve tudja azt (illetve többet)amit a mieink oczva és igen, egy komolyabb léghűtővel simán elmennek.
A 14900k viszont munka szempontból húz el, kb 1.6x teljesítményt nyújt a 9800xhez képest.
Tehát összetettebb a kérdés, mint amin rejszolnak itt a kollégák.
Mire kell, mivel hűtöd, mennyit fektetsz hűtésbe, mennyire időtálló foglalatot akarsz, szenvedni akarsz-e ram vagy cpu ocval, stb stb stb.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
s.bala31
őstag
válasz Shkiz0 #37628 üzenetére
"Azt ugye azert vágod, hogy 9800X3D-nek ez a normalis működési tartománya? Már a 7800X3D esetén is pont ugyanígy volt."
Azt ugye vágod hogy az intelt ilyen hőfokok miatt kazánozzák (lásd a fentebbi hsz-t amire reagáltam) míg AMD oldalon ezt normál működésnek hívják Részemről nem igazán érdekel ez a téma mert mindenki azt vesz amit a pénztárcája enged. De pl 14900Kf-hez sem elengedhetetlen egy Apex lap lásd fudi vagy pl én egy 90 ezres MSI-t használok. -
torma1981
veterán
válasz Shkiz0 #37628 üzenetére
Az meg nem nem is kérdés, hogy egy vadonatúj procit egy rég a piacon lévővel hasonlítunk össze árban. Majd ha lesz készlet nem 270k lesz a 9800. Mi ebben a nem érthető? Az meg, hogy az 14900-et nehéz léggel hűteni az tény. Vajon mért delidelitek a procikat? Gondolom csak a hecc kedvéért, hogy normális hőfokokat kapjatok. Alaplap árak kb hasonlóak. Az egyik félnél sem olcsóbb. A memória az ugyan az. Nekem pl a Dark Rock 4 Pro tökéletes volt az 5900x után a 7800X3d-ra. De egy Intelt nem bírt volna már el. Erről volt itt ezeregy hozzászólás. Egy normális vízhűtés meg nem 2 forint. Teljesítményben meg kb egyformák. De azért az 14xxx szériáról lehetett elég rosszakat hallani, mind hűtés, mind teljesítményügyileg.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy i5 12600KF procim Be Quiet Pure Rock 2 Processsor hűtővel.
Játékok alatt max 75-80 fokig megy.
De R23 tesztet ahogy elindítom a hőfokok felugranak 100 körülre és throttlingol is....
Gondolom ez így nem okés?
Használtan került hozzám a gép, vonaton volt szállítva.
Lehetséges rosszul van feltéve a hűtő vagy elmozdult esetleg vonatozás közben?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azt ugye azert vágod, hogy 9800X3D-nek ez a normalis működési tartománya? Már a 7800X3D esetén is pont ugyanígy volt.
Eddig sem versenyzés volt a cél, meg a faszméregetés ki tud akár 1 fps-sel is rálicitálnia a másikra, csupán azért csináltam az eredeti mérést is, mert kiváncsi voltam illetve gondoltam van összehasonlítás amit más is láthat.
Célom se volt a hittérítés, eddig is meg ezután is mindenki azt vesz amit akar.
Csak ide tényleg kár bármit is összehasonlításként felrakni mert ameddig vannak ilyenek mind Droid is kb felesleges.
Eddig azért nem ért semmit mert mikrolaggos, meg akad most már az a baj, hogy nem jobb meg kazán. Pont erről beszéltem, mindig van valami amiért be kell bizonyítania az igazát.Eleve leírtam asszem pont ebbe a topicba pár napja amikor valaki vacilált mit vegyen, hogy hiába jó a 9800X3D a jelenlegi áron nem opció. Ha majd lesz készlet normálisan az ár is normalisabb lesz.
Azt meg nem kell elfelejteni, hogy legyen a proci 270K, egy lap legyen 100-110K (de akár olcsóbban is van ha nem kell uab4 meg wifi7) veszel egy mezei 6000 c32-es ramot 50k-ert meg egy értelmesebb lég vagy vízhűtést 30-ért és pár óra tesztelgetés után kapod ezt az eredményt amit én is. Itt nem kell binnelni, nem kell SP-t vadászni mint Intelnél.
Ezzel szemben Intel oldalon kell egy erős VRM-es lap, alap követelmény az AIO, kötelező a delid, és a legfontosabb a memória ami mindenképp drágább lesz.Azt pedig szerintem leszögezhetjük, hogy a droid féle eredmény is bőven az átlag felett van.
Szóval amíg a kék oldalon elég sok mindennek teljesülni kell egy ilyen jó eredményhez addig a piros oldalon out of the box kapsz szinte ilyen eredmenyt. De ahogy mondtam nyilván ebbe most belerondít, hogy átmenetileg hiány van a procikból mert mindenki ezt keresi. És ugye azt is írtam, meg ebben is bőven van, mert nincs alkalmazva eclk tuning, és a ramok subjait is lehetne még szűkíteni. OCN-en is meg lehet nézni aki rendesen kihoz ebből is mindent akkor 68K- downtrail pontszám is kijön miközben én 54-55K-t kapok.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz torma1981 #37625 üzenetére
270.e alatt nem kapsz már sehol 9800X3D-t de inkább még annál is többért!
14900KF-et 194.ért lehetett venni boltban, aprón kapsz bontatlan 3.év garist 180.körül.
és ahogy a kolléga is linkelte az AMD is ugyan olyan kazán mint az intel hiába eszik fele annyit ugyan úgy melegszik!
-
s.bala31
őstag
válasz torma1981 #37625 üzenetére
Jelenleg Alzán lehet előrendelni 268 ezerért, és ez a legolcsóbb árukereső szerint. Én 13700Kf-ről váltottam 14900Kf-re ez az upgrade így nettó 60 ezerbe került.
"simán lehet hűteni egy léghűtővel" Itt egy kép AMD-s topicból 2 perc cb23 után 135 watton
hmm...persze akinek nem gond ha felugrik 90+ fokra a cpu az biztos rápakol egy léghűtőt[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz DroiDMester #37624 üzenetére
Hol 100k-val drágább? 240k-ért lehetett venni a 9800-at. amikor volt. De mivel készlethiány van lassan normalizálódik az ár. Nem olyan helyen kell venni ahol 350k-ért adják ami látszik, hogy lehúzás. Az, hogy pl simán lehet hűteni egy léghűtővel nem úgy mint a mostani csúcs Inteleket arról ne is beszéljünk. Szerintem ez már bőven megéri sok embernek, hogy ne az Intel 14900K-t válassza.
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #37623 üzenetére
De ez még mindég SEMMIVEL NEM JOBB mint egy 14900K kategória akkor hová ez a nagy felhajtás?
Hogy mennyire istenkirály a 9800X3D mikor SEMMIVEL nem jobb, még játékok alatt sem jobb csak azonos, máshol meg a béka segge alatt van, cserébe 100.e el drágább a 14900K-tól!Én is zárom a részemről..............
És köszönjük a teszteket, és hogy fény derült arra hogy nem ér 1.Ft-.al sem többet mint egy 14900KF.
-
nagyúr
válasz DroiDMester #37613 üzenetére
Milyen érdekes nem, ha nem 150 éves windowson futtatja az ember...
Frissen telepített W11 22H3 semmi extra állítgatás, nem bench OS
És milyen érdekes, a bench ugyanúgy alacsony FPS-t ad minimumra.
Csak ha ránézel a képre akkor láthatod, hogy azért mert az indulás pillanatában van egy bezuhanás.Részemről itt lezártnak tekintem a témát.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz fudi2002 #37602 üzenetére
Nem is értelek, linkeltem millió hasonló saját tesztet!
300W / 250A. mivel HT-OFF.al készültek a fenti tesztek is!
és itt is MAX 80.fokon vagyok, úgy hogy nincs SEMMI FÉLE DELID, MEG DIREKT DIE!
játékok alatt ezek az értékek még a felére sem mennek fel, akkor miről is beszélünk?
így megfelel?
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Némi szenvedés után csak meglett:
-
F_Zolee
veterán
válasz zebra_hun #37618 üzenetére
Igen beszéltük a ram részt. Cpu bír még gondolom többet is de mondjuk untig elég manapság. Gondolkodtam, hogy valami jobb ramot beszerezni de részemről már kb túlzás lenne költés téren. Ssdt meg házat kéne még cserélni, hogy teljes legyen a kör további reszelés végett de már mostis bőven jobb helyzetben vagyok mint előtte.
-
zebra_hun
veterán
válasz F_Zolee #37617 üzenetére
A cpu oc ennyit hoz. Ezért sem viszem túlzásba. Ram hoz igazán gyorsulást. Azt viszont mérlegelned kell, mert nem 5 perc mutatvány, és csak az egyenes modulokkal lehet.
Tehát a 16 18 18, 18 20 20 stb. modulokkal nem.
Csakis 14 14 14, vagy 16 16 16 és ilyenek. Samu b die.
Szépen kifaragtad, innen már csak az van ha akarod gyorsítani. -
zebra_hun
veterán
Van ám bench mára helyes.
Droid:
HZDRM magyarítást honnan szedted? A simát sem tudom hogyan csináltam magyarra, de az sikerült. Ez most még angol.
Linket bitte. Danke -
F_Zolee
veterán
Na közben odacsaptam a lovak közé +1szorzóval.
CB az 31477-et dobott.
-
nagyúr
-
Celithrandi
addikt
válasz DroiDMester #37610 üzenetére
köszi, ez valahogy csak késve jutott eszembe, akkor nem tesztelek cudimm ramot
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
nagyúr
válasz Celithrandi #37608 üzenetére
Z790.re még nem láttam olyan frissített BIOS-t ami kezelné a CUDIMM-et!
a CUDIMM memóriákon is az van oda írva, hogy Only Intel Z890.
Majd később ha jobban el terjednek lehet adnak ki Z790.re is olyan BIOS-t ami támogatni fogja!
-
Ájszii
tag
Egyébként hamár így szóba került Csavezzal mi történt mert hónapok óta nem látni sehol?
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #37574 üzenetére
erre senki? köszi
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Ájszii
tag
válasz DroiDMester #37587 üzenetére
Én sok éve használok intelt amellett hogy főként competetív játékokkal játszok CS-cod stb... Nálam mindig az a cél, hogy 100% ig micro lagg mentes legyen a játékélmény és úgy gondolom, hogy ehez elég jó szemem van mert a legapróbb akadást is észreveszem Ugyanúgy van micro lag egy nem optimalizált intel setupon is mint egy amd-n. Az elmúlt hetekbben végig teszteltem kb minden lehetséges opciót hogy a leg gördülékenyebb felhasználói élményt adja a jelenlegi amd platform. Ezt ki is fejtettem pár napja a konkurens topikban. Azt kell hogy mondjam, hogy amennyiben dual-rank A-die al van párosítva egy 9800x3d és rendesen be is van állítva akkor az alkalmazás töltési idők közel azonosak egy csúcsra járatott intel rendszerrel játék oldalon pedig én személy szerint sokkal gördülékenyebbnek érzem az AMD platformot mondom ezt úgy, hogy pár hónapja váltottam. A köztudatban elterjedt AMDIP szerény véleményem szerint a nem megfelelő beállításból vagy egyéb háttérben futó alkalmazások által generált válaszidőből adódnak mint pl: afterburner vagy RTSS.
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
-
zebra_hun
veterán
válasz fudi2002 #37602 üzenetére
Hogy érted? Bocs. Y váltó?
Eszméletlen nagy fogyasztás.
Én ki sem próbálok olyat, mert nekem nem tetszik.
Én úgy vagyok vele ismersz, hogy a legdurvább ami előfordulhat, az 200W. De csak Y Cruncher stressz alatt.
Játék alatt 60-80W jelenet és játékfüggően. Az tetszik
Tudom, bír az többet is, nekem így kell. Megfelel az igényeimnek