- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
-
Srááácok segítséget szeretnék kérni, mert az agyamat eldobom. ruTorrent-et felraktam SynoCommunity-ből és hát szeretném kiengedni a portot, hogy használjam is. Elvileg én beállítottam egyet a GUI felületen, de marhára nem az. Most akkor gondoltam utánanézek, hogy a configba mi van. Hát nem az, sőőőt még az
scgi_port = localhost:8050
, amire ugye be kéne jöjjön a GUI felület, de csak úgy jön be, hogy192.168.1.200/rutorrent
, akkor mondom SSH-val megnézem, hogynetstat -tulpn
, hogy mit a nyitott portok és ott ez egyáltalán nem is látszik(bár ez ugye kilistázza az összes portot ami Syno-n, megy, de címsorba beírva egyik sem az). GUI felületen alul van egy IP rész, ahol látszik a külső IP-t és egy port, amit elvileg routeren kiengedtem, de mégis closed. Valami ötlet, hogy hogyan tudnám megcsinálni, elvesztettem a fonalat?! Köszönöm -
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, tervezem egy új home szerver összeállítását. Dell t320 lesz az alap. Erre felmegy egy esxi 6.7. ami VM ként egy xpenology fog futni. Az xpeno-n lesz egy plex szerver, viszont a transzkódolás miatt jó volna egy VGA alá és itt jön a kérdés. Xpeno esetén kell-e vga alá vagy sem? ha igen hogyan oldom meg, hogy a vm kezelje a vga-t?
-
Boost3er
tag
válasz
ekkold #26491 üzenetére
Közben találtam egy másik külső tápot, ezzel tökéletesen működik, szóval valószínű az adhatta meg magát.
Van egy Eaton UPS-em, amit korábban használtam a NAS elé volt kötve pont ilyen esetek miatt, de valamiért már régóta azt csinálja, hogy ha a UPS a NAS elé van kötve, akkor bekapcsol a NAS a DS Finder meg is találja de egyszerűen semmilyen módon nem tudok rácsatlakozni a hálózatról, tehát megy de se DS Finder, se DS File, se DS Get semmivel nem tudok csatlakozni és természetesen böngészőből sem. Valakinek esetleg ötlete, hogy ez miért lehetséges, valami beállítás lenne? Jó lenne kicsit biztonságban tudni.
A HDD szerencsére továbbra is hibátlan a DS saját vizsgálata szerint.
-
ekkold
őstag
válasz
Boost3er #26490 üzenetére
Egy másik synology/xpenology gépbe kellene betenni a HDD-t.
Esetleg linuxos PC-vel is lehet róla menteni, de nem átlag usernek való feladat.Ha HDD hiba miatt nem megy a gép, és fontosak az adataid, akkor keress adatmentéssel foglakozó szakembert (drága buli lesz), de ha nem vagy adatmentésben gyakorlott, akkor tovább ronthatod a helyzetet, és az adatoknak annyi...
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, áramszünet volt nálunk 3 napja, azóta nem bírom bekapcsolni a jó pár éves Asrock q1900DC-ITX alaplapra épített NAS-t. Amikor be nyomom a bekapcsoló gombot csak egy nyekergő hang van és utána nem történik semmi. A HDD egy darab 2TB-os WD Green HDD ami eddig teljesen hibátlan volt a Synology tesztek szerint. Így, hogy nem tudom miért nem kapcsolható be a gép, van rá valami mód, hogy a HDD elindításra kerüljön ha nincsen másik ilyen gépem? Nagyon fontos lenne, hogy az adatokat le tudjam róla menteni valahogy. Köszönöm! A rendszer ha jól emlékszem a Synology 6.0 volt de teljesen hibátlanul üzemelt eddig az áramszünetig.
szerk: a nyekergés nem a HDD-ből jön, mert lehúztam róla teljesen és úgy is nyekereg, olyan mintha az alaplapból jönne de azt meg nem értem, hogy hogyan.
-
-
joydrv
aktív tag
Az létezik, hogy intel 4130T procihoz nem találok működő DS verziót? Alaplapon realtek LAN van, ez okozhat gondot?
-
válasz
kenand #26482 üzenetére
Az addonok között, de az (ahogy javítottam is magam) nem erre való ("This patch enables transcoding on Synologys DiskStation Manager 6+ without a valid serial number").
Az SS megy helyből, default RR beállításokkal, hogy miért/mi oldja meg pontosan, azt nem tudom, de régebben tuti hogy nem ment, én is sokat szívtam vele, hogy az SS bizonyos verzión maradjon, ahogy fent is írtátok. Valamiért ez a problémakör most megszűnt.
-
-
Nekifutottam újra, mert kíváncsi voltam, és találtam egy h264-es kamerát is. Szóval: tökéletesen működik minden (RR 25.3.3, DSM 7.2, SS 9.2.3). Nem kellett semmilyen addon, vagy egyéb extra patch, beállítás, csak a típust (DVA1622) és a DSM verziót választottam ki az RR-ben, majd build, run. Ezután SS telepíthető a store-ból Video Extension nélkül, és mennek a h265 és h264 kamerák is.
-
Lejárt a szerk.: attól tartok, hogy a h265 miatt megy csak, h264 streammel nem menne, mert ahhoz továbbra is kell az SS video extension, ami persze nem telepíthető. A "codec pack" addon valójában "codec patch" addon (elírtam), és szerintem nincs is köze az SS-hez. Ettől függetlenül az SS telepíthető, elindul, minden oké vele, és nekem nem kell a h264, de ha gondoljátok kipróbálom valahogy.
-
válasz
kenand #26443 üzenetére
Bocsi, úgy tévedtem ide, hogy frissíteni akartam a sok éves Tinycore Redpilles NVR-em (Proxmox vm-ben), és keresgéltem az aktuális megoldások után.
kleinguru, kenand, meg akinek még hasznos, és esetleg nem volt még itt ez az infó: végül úgy döntöttem, hogy csinálok egy új vm-et. A legújabb RR-t tettem fel, DVA1622, DSM 7.2.2. Az RR-ben az addonok között nincs downgrade hack az SS-re (már?), viszont a codec pack addont bejelölve helyből ment a DSM store-ban levő latest Surveillance Station (9.2.3-11755) telepítése, és a h.265-ös kameráimat is jól kezeli. A 8db cam licence is megvan.
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék frissíteni a NAS hardveremen.
Asrock J3160DC-ITX alaplap, 8gb-rammal és a vinyók... Mindez egy Cooler Master Elite 110-es házban. Semmi gond vele, teszi a dolgát, kb 10 éve, csak szeretnék kicsit szöszölni valamivel.( mennyit érhet, ha el akarnám adni?)
Asrock N100DC-ITX-re váltanék... Igazából Plexre használom főleg, meg Home Assistanot futtatok még rajta..
Melyik DS-em passzol az N100-hoz, természetesen a plex szerver az fontos, hogy tudjam futtatni...
Köszi előre is.. -
Mykroft
tag
Nem kell többes számban mondanod, nyugodtan megnevezhetsz egyedül engem is.
A saját elgondolásom amit vázoltam, ami természetesen nem szentírás, és szerencsére nem kell senkinek használnia, mindenki nagykisfiú már, hogy mérlegelje a kapott információkat, és eldöntheti, akarja-e használni a saját megfigyelő rendszerében.
A magyarázat, miért ajánlottam ezt a beállítást:
Egész nap nől a fű a kertben, (szerintem) azt felesleges FHD 4kban rögzíteni, ilyenkor elegendő a butított verzió, amikor akció van (ember, autó jelenik meg a képen) ekkor a tartalom a magas minőségben kerül tárolásra. Ennek eldöntése lehet már a kamerában, vagy lehet a rögzítőben is. Legszerencsésebb, ha össze is tudnak beszélni az eszközök.
Ha szüksége van egész napos FHD felvételre, természetesen nem állítsa át a streamelési profilt a megnevezett "kiegyensúlyozott" és "alacsony sávszélességű" megnevezések szerint. -
rento
őstag
válasz
Mykroft #26472 üzenetére
Bocsánát, hogy beleszólok, de nem értem, hogy miért adunk olyan tanácsokat, hogy butított, rosszabb felbontású képet rögzítsen, azért hogy kevesebb legyen a mérete. Ha egyszer tényleg szüksége lenne a felvételre akkor meg majd nem fog látni rajta szinte semmit, rossz minőségű a felvétel. Amivel érdemesebb lehet a felvétel méretét csökkenteni az kódolás, h264-ről h265-re való átállítása, már ha persze a kamera tudja ezt a kódolást.
Viszont nála azért nő rohamosan a méret mert fut a local display alkalmás. -
Mykroft
tag
a kiegyensúlyozott és az alacsony adatfolyam legyen butított verzió, mert most akármi van, a fullfull minőséget rögzíti.
ha megcsinálod a másik kettőt butítottra, akkor kevesebb lesz a mentett adat, így kevesebb helyet foglal.
csak akkor kell a nagy felbontású kép, amikor eseményt érzékelt a kamera/rögzítő, egyébként felesleges. -
Czimby
addikt
Szeretnék HDD-t cserélni a gépben, mi a legegyszerűbb módja, hogy az adatokat átkerüljenek az újra és ne kelljen a rendszert újraépíteni? Megoldható ez?
-
RedCat
senior tag
23.xx volt az eredeti verzió, korábbi verziót kellett manuálisan a /tmp könyvtárba felmásolni, majd manual update. Ezután működött az online frissítés is.
-
ovika
tag
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni!
Az itt olvasottak alapján sikerült egy proxmox serveren futtatni egy DVA1622 DSM 7.1.1-42962 Update 8. verzió számú rendszert.
Egy darab 500 GB-os 5400-as hdd lett az egyetlen lemez a rendszerben a próba kedvéért!
A kamera egy Imou Bullet IPC-f42-D! A fenti beállításokkal megy és 1 nap alatt már 50 GB adat lett a lemezen.
A file station szerint ez a Surveillance mappa mérete! 50 GB - 15 GB !! A különbség az hol jön elő? Vagy valamit nem jól állítottam be? Elég hamar megtelik így a lemez! Van esetleg valami beállítás, amit nem jól állítottam be?
Szerintetek, hogy kellene beállítani a kamerát, hogy ne generáljon ekkora mennyiségű adatot?Előre is köszönöm!
-
theboobaq
aktív tag
Sziasztok!
Frissítettem 7.1-ről 7.2-re. Természetesen imádkoztam, hogy sikerüljön, mert távol van tőlem a gép, viszont újraindítás után nem látja a HDD-ket. Új loader megoldja a problémát vagy teljes reinstall kell? Szerencsére az adatokat elötte mentettem, mert rizikós volt a dolog amúgyis.
arpl-1.1-beta2a loaderrel volt fent a DSM 7.1.1
Amivel pedig telepítettem az a DSM_DS3622xs+_42962.pat fájl volt. -
akos86
aktív tag
Sziasztok! Buta kérdés de.... a Download Station bővítmény frissült, szeretném a letöltött torrenteket úgy sorba rendezni, hogy a legfrisebb legyen felül de nem találom ezt a beállítást. Tudnátok ebben segíteni? Előre is köszönöm.
-
joydrv
aktív tag
Xpenos gép esetében van értelme rádugni M2-es SSD-t, ha egyébként van rá lehetőség az alaplapon? A DS 9-es széria ilyen eredetiben is, kérdés az xpenó is örökli ezt a tulajdonságot.
Egy ilyen N100-as, 6 satas lapra akarok tenni egy xpenot [link] -
Ittnemaz
aktív tag
Üdv!
Ki tud megfizethetö, alaplapot ajánlani épitésre? 5 éves alaplapom beadta a kulcsot
-
BodyGekko
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Se installálni, se frissíteni nem hagy a DSM 7.2.2. "a rendszerpartíció szabad területe nem elegendő" hibaüzenettel. Hogyan lehetne helyet kreálni?Köszi!
-
válasz
trance89 #26444 üzenetére
A tönkrement BRIX-em HDD-jét átpakolva egy másikba upradeltem 7.2.2-re, sajna vissza nem tudtam váltani, hiába csináltam kisebb loadert, SS 9.2.0-ra sem engedett vissza. De 9.21-es SS elindítottam és egy kamera ment. Nem kartam minden lerombolni rajta, most ugyan nem használom, a Viurtalis gépét -amin a Home assistant futott- áttettem egy másik Xpneology-ra azon 7.1.1 fut és 6 kamera
-
-
Melyik DSM verziót érdemes feltenni, ha szeretném használni a Surveillance station még működő verzióját
Asrock J1900 4GB ram proxmoxElindul az RR boot, de nem találom az addonok között, hogy a régebbi verzióra tudjak visszalépni.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem tudom, hogy biztosan működik-e vele... Az előzőben az volt a kérdésed, hogy biztosan működjön, na a Delock működik. Nem tudom, hogy a vezérlő chip számít-e típus / márka, de a Delock tutira jó. Én anno még 10k körül vettem, de nekem megérte a többitől a felárat, mert én is valamelyik külföldi fórumon lőttem, hogy valaki használta.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Kettesre van tuti megoldásom, van kettő belőle, amit használok is XPE alatt.
Delock 90431
Bármilyet is veszel, arra kell figyelned, hogy nem lehet rajta multiplier chip, hanem közvetlen kell hozzáférjen a SATA vezérlő az egyes portokhoz, így a sok portos bővítőkártyák kiestek. -
rento
őstag
Sziasztok!
Sikerült jó áron vennem egy ASUS N100-I D4 CSM ITX alaplapot. Az a baj viszont, hogy nincs rajta, csak 1db sata port, így kénytelen vagyok hozzá venni egy pcie-s sata kártyát. Legalább 2 portos kellene, de ha 4 az sem lenne gond, tudtok ajánlani olyat ami biztosan működik xpenology alatt?
-
ekkold
őstag
válasz
MrTwister #26429 üzenetére
HDSentinel telepítése Synology-ra vagy Xpenlogy-ra:
- Töltsük le a linuxos 64 bites verzót: [link]
- ZIP kibontása
- NAS-on niyssunk egy konzolt SSH-n, vagy TTYD-vel.
- Másoljuk a zip tartalmát egy könyvtárba a NAS-on
(én midnight commander használtam és az usr/bin könyvtárba másoltam
- A fájl jogosultságait módosítsuk 755-re hogy futtatható legyen.Ezután parancssorból lehet indítani (én a feladatidőzítőből indítom naponta egyszer). Ha fut webszerver a NAS-on, akkor parancssorból érdemes .html riport fájlt generáltatni vele, mert azt böngészőből egyszerűen meg tudjuk nézni bárhonnan, ahol elérhető a NAS.
-
-
MrTwister
őstag
Ide is beteszem, mert nem egyszerű a kérdés:
"Ezt: [link] , hogy lehetne futtatni Syology alatt, nyílván CLI-ben gondoltam, de ott hogy? E miatt a hír miatt szeretném megnézni a FARM értékét a Seagate X20 vinyóimnak."
Hátha... -
gellei
aktív tag
Megvan mi a probléma oka, de a megoldás sajna nincs. Külső vinyóval van nfs, belsövel nincs. Mi lehet az oka?
-
ekkold
őstag
válasz
gellei #26417 üzenetére
Elvileg mindegy mi a forrás, végülis csak egy fájlátvilteről van szó, a fájl tartalma lényegtelen, csak kellő sebesség legyen. Amúgy többnyire sima 1080-as felbontású filmeket nézek, de néha 4k-s is előfordul. A legnagyobb fájlméret talán 86Gb volt, azzal se volt probléma, (ill. a 2,4GHz-es wifi kevés volt hozzá, de 5GHz-en, és LAN-on is jó volt).
-
trance89
őstag
Gondoltam ide is beteszem: [link]
Ő volt az eredeti arpl készítője, az ő munkáját vitte tovább az RR és ARC de az összes többi loaderbe (tcrp stb) is rengeteg fejlesztése bekerült, szóval egy nagyon fontos ember távozott.
Nélküle még kb ma is csak parancssoros loaderek léteznének.
RIP -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
gellei #26411 üzenetére
Ami okosat mondott az AI esetleg:
"NFS verzió és protokoll:
Az NFS különböző verziókban működhet (NFSv3, NFSv4 stb.). Ha a beállításokban nem azonos verziójú NFS-t használ a szerver és az ügyfél, akkor kapcsolatproblémák léphetnek fel. Próbálj másik verziót beállítani, vagy győződj meg arról, hogy mindkét oldal ugyanazt a verziót használja." -
ekkold
őstag
válasz
kgymac #26408 üzenetére
A qbittorrentnek meg kell adni egy létező célmappát, amihez van írási joga - ill. amihez adsz írási jogot, tehát pl: /volumeX/torrentdownload (ahol X a kötet sorszáma).
Tehát kötet, azon belül egy mappa, és írási jog - enélkül nem fog menni.Természetesen célszerű (de nem kötelező) megosztott mappának lennie. De kötet gyökerébe alaphelyzetben eleve csak megosztott mappát hoz létre, (kivéve ha mondjuk terminál (ssh , telnet) felületen hozod, létre egyedi jogokkal).
-
gellei
aktív tag
válasz
ekkold #26407 üzenetére
Qbit megoldva, már "csak" 1 dolog nem megy, ami eddig gond nélkül, az nfs megosztás. Mekem dolby vision filmekhez nagyon kellene, eddig hobátlanul ment. Ezzel a kombóval hiába adok nfs engedélyt az ip jez, egyik eszközöm sem látja a megosztott könyvtár tartalmát. Smb n igen, nfs látja de nem tud belépni.
-
kgymac
őstag
-
gellei
aktív tag
7.2 feltéve,.3622xs+, látja az ssd t, DE
Új kötetet létrehoztam, sajna btrfs fájlrendszerrel. Qbitorrent caak a msata ssd re tud tölteni, m2 btrfs fájrendszerű kötetre nem. Lehet a btrfs fájlrendszer a hibás? Hogy tudom az ssd t újraformázni ext4 re? -
kgymac
őstag
válasz
gellei #26403 üzenetére
passz. sata ahci módban van? én 3622xs+-t és dva1622-t használok a t520-on, tcrp, 7.1.1, ext auto addon felismeréssel. ehhez gépelni kellett a build előtt. detektálja a hw-ket, letölti és beépíti a megfelelő kernel modulokat a build előtt, enélkül nem kezelné az extra hw-imet (tg3, r8168 , mtp3sas, vmxnet3).
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest