Új hozzászólás Aktív témák
-
Xelo
addikt
válasz
juve600 #5471 üzenetére
felfelé váltás nem, viszont ha csatlakozol csak akkor tudsz majd kilépni a bétából adatvesztés nélkül amikor kiadják a stabil a16-ot ami valamikor április után várható.
én több évet bétáztam google telefonokkal és ha egy telefonod van amit munkára is használsz én nem javasolnám a tesztelgetést. redditen az android beta témát érdemes olvasgatni tapasztalatokkal kapcsolatban. én azt mondom akkor van értelme tesztelni ha ténylegesen hibákat akarsz keresgélni illetve jelentgetni a google-nek, ezzel segítve azt hogy a stabil verzió majd ténylegesen stabil is legyen.
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
A16 béta2-őt érdemes feltenni ? mindenapi használatra alkalmas ? jól emlékszem hogy a a váltás nem jár adatvesztéssel és nem kell újra belakni a telefont ?
-
tom570
aktív tag
Sziasztok
Az óra és Bt ikon közötti ikon mit jelez?
[link][ Szerkesztve ]
-
BossBoss
őstag
15 Pro-ig iPhone-t használtam kb 2009 óta. Utána jött flip 5 , S24. Pixel 7-et is használtam rövid ideig, de ott is csak a 5G és egyebek nem voltak még. Szerintem jó lesz. Most születetnek ikreink, így a kamera került kicsit prioritásba.
Abban tuti jó lesz. Asszonynak 14 Pro van, igyekszem megtéríteni a sötét oldalra.
Ügyes: Köszönöm! Ránézek.
[ Szerkesztve ]
-
-
manokaki
addikt
teljes Hard Reset-et esetleg csináltál , tudom ez kicsit nagy áldozat
-
Helga0203
tag
válasz
Nandivagyok #5459 üzenetére
Nem lehet, hogy a sok tiltogatás miatt a rendszer küzd az életbenmaradásért és pont ez okozza a problémákat?
Ez egy google telefon, a többi gyártóhoz képest kevés felesleges dolog fut, mi lenne veled egy samsung vagy xiaomi telefonnal? -
Nandivagyok
aktív tag
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
blackmoto #5454 üzenetére
Nálam már a legutóbbi frissítés előtt megjelent, de hiába reméltem, hogy az utána nem sokkal érkezett update majd megoldja. A magyar a telefonomon a másodlagos nyelv, és igen, ha eltávolítom, akkor újra minden angolul jelenik meg.
A magyarra azonban szükségem van például a hangalapú keresés miatt, így a nyelv eltávolítása nem megoldás. Most egyébként épp normális az állapot, és képtelen vagyok rájönni, mitől vált át időnként a kevert megjelenítésre.
-
sub71
aktív tag
válasz
Nandivagyok #5456 üzenetére
Nálad valami beragadt a háttérben. 2 és fél nap, 5 és fél óra képernyőidő és maradt 22%. Nem emlékszem, hogy az utóbbi 10 évben valamelyik telefonommal ezt meg tudtam csinálni, volt hosszabb készenlét, vagy több képernyőidő, de a kettő együtt eddig még soha. Úgy, hogy semmi nincs tiltva.... P9pro...
-
Nandivagyok
aktív tag
November óta használom, ismerem milyen helyzetben hogyan reagál és ez borult fel most. Mivel a legtöbb háttér processt letiltottam és amúgy is csak aktív használatnál csinálja ezt, készenlétben tök jó, ezért szerintem valami teljesítmény vezérlés szintű dolog ment félre valószínű a frissítéssel, mondjuk a cpu frekvencia ramp up szükségtelenül nagy vagy mittudomén
-
Sofian
őstag
válasz
Nandivagyok #5449 üzenetére
Vársz, első 2-3 nap még csomó dolgot csinál a telefon.
-
blackmoto
senior tag
válasz
kiraly.andra #5453 üzenetére
Az én 8a-m is ezt produkálja a februári csomag óta. Előtte nem tűnt fel.
A rendszer nyelvek beállításainál volt a magyar és az angol is "telepítve". Csak oda-vissza váltás nem oldotta meg. Az angol nyelv eltávolítása viszont igen. Így már minden kapcsoló magyar nyelvű. -
kiraly.andra
aktív tag
Megmagyarázhatatlan okból a telefonomon megbolondult a "quick settings" terület: egyes csempék magyar nyelvűek lettek. Az eszközt angol nyelven használom, új alkalmazást mostanában nem telepítettem, rendszerfrissítés sem okozhatta, egyszerűen érthetetlen, mi váltotta ki ezt.
A változás nem állandó, időnként újra angolul van minden, ahogy újraindítás után is rendben vagyunk. Nem látok rendszert abban, hogy mikor vált nyelvet, bár természetesen nem nézem meg percenként. A csempék egy része a Quick Settings alkalmazásból származik, de a nyelvváltás nem csak azokat érinti, és hát az eddig is telepítve volt, frissítése nem történt mostanában, így ezt is kizárnám, mint okot.
Látott már valaki ilyesmit? Bár nem biztos, hogy jó kifejezéssel keresem a megoldást, eddig semmi nyomát nem látom a neten ennek a jelenségnek. A telefon egy Google Pixel 8 Pro, rajta a legfrissebb Android 15.
-
ugyes
senior tag
válasz
Nandivagyok #5449 üzenetére
Vársz 2,5 hónapot. Nálam is hasonló volt a P9P: szinte semmi használat mellett 1,5 napig sem bírta. Most, 3 hónap után, ez 3 nap.
Illetve keress rá a P9/P9P battery time témára és lesznek ötletek, hogy mivel tudod megnövelni. Hátha van még olyan, amit nem használtál ki. -
Nandivagyok
aktív tag
Sziasztok! Péntek óta a P9-em a legrövidebb használat esetén is gyorsan felmelegszik és emiatt az akksiidő is gyatra. A havi frissítést hónap elején már letudtam, új alkalmazást azóta nem telepítettem és a fogyasztási adatok alapján is letiltogattam átmenetileg pár appot, mégse oldódott meg, nem ezek közt van a ludas. Az akksi használat System almenüje alapján a CPU vezet 60%-kal. Még akksikímélőben is annyira hajtja a CPU-t hogy nyugalmi 25 fokból felvéve 2-3 perc átlag használattól 33 fok fölé pörög. Ez alapján a Play Services háttérhasználati fogyasztást is kizártam. Mivel nem a frissítéssel együtt jött elő ezért nem értem mi okozza, volt valakinek hasonló? Mi lehet a megoldás?
-
tom570
aktív tag
válasz
grizlisandor #5443 üzenetére
Bármi lehet. Megoldódott egyesével, így legalább ki is lett válogatva és a valóban szükségesek kerültek telepítésre
Köszönöm -
zzola
titán
válasz
M_norbi #5439 üzenetére
Pedig van kapcsoló, Yettel SIM-mel legalábbis.
VoLTE-re nincsen kapcsoló A15-ben. Szerintem ez már standard beállítás, mármint hogy alapban tudja a készülék és a hálózat felismeri.Nem tudom korábban hogyan volt, de A15-ön ha lezárt képernyőn megnyomom a kikapcsoló gombot, akkor bal felül írja is, hogy "Yettel Hu Wi-Fi-hívás", tehát egyértelműen megjeleníti, hogy aktív a Wi-Fi hívás.
[ Szerkesztve ]
-
M_norbi
csendes tag
Pixel 9 telefonon korábban Vodafone SIM kártyával bekapcsoltam a Volte és a Wifi hívás funkciót. A kérdésem hogy most a One is használja a Wifi hívást? Nem találok semmilyen gombot vagy kapcsolót. A SIM kártya ugyanaz mint korábban.
-
tom570
aktív tag
válasz
grizlisandor #5431 üzenetére
Az S10 csak a Quick share-t erőlteti. a Pixelre telepítettem, de sem kábellel sem wifin nem hajlandóak kapcsolódni. Hol egyik hol másik lép ki, vagy nem is találják egymást.
Ha mégis, akkor a pixel akar adatokat küldeni a régire és nem fordítva.
Szerintem elengedem ezt és majd manuálisan egyesével lesz telepítve mint nekem. Úgy látszik meg kell szokni, hogy ez ilyen...Köszönöm a segítséget
-
sub71
aktív tag
válasz
slice14 #5425 üzenetére
Nálad más lehet a gond.Nekem is van/volt aktív Google One előfizetésem. Amikor átköltöztem a a P9pro-ra, jelzett a telefon, hogy új ajánlatom van (1 év Gemini AI, Google One csomag, 2TB tárhellyel). Aktiváltam, kb 2 perc múlva utalta is vissza addigi előfizetésem tárgyhavi maradékát....
Itt van kikre nem vonatkozik az akció:
"Az ajánlat nem áll rendelkezésre a következők számára:
5 TB-os csomaggal rendelkező Google One-tagok
A családi Google One-csomag felhasználói
Harmadik fél általi számlázást használó Google One-tagok"[ Szerkesztve ]
-
tom570
aktív tag
válasz
grizlisandor #5428 üzenetére
Köszönöm, ez alapján próbáltuk.
Igen, ez alapján lett csinálva, az alkalmazásokat mégsem telepítette, 2x is nekifutva. Majd a Párom elkezdte beállítani magának, de gondoltam utólag még lehetne az appokat egyszerre kijelölve telepíteni a régi S10-ről, megjegyzem nekem sem mentek át az appok P30-ról.. de mindegy is már -
grizlisandor
veterán
-
tom570
aktív tag
Sziasztok.
Van mód már részben beállított pixel eszközre a régi mobilról adatokat, appokat stb. másolni? -
slice14
veterán
-
slice14
veterán
-
zzola
titán
[Google One-ajánlatok Pixel eszközökhöz]
Ezt itt hagyom, hátha valakinek kell.
-
szabeska
addikt
A16 Beta2
-
zzola
titán
Hali.
9P aktiválása után jár most valami G szolgáltatás? YT Premium, vagy az csak december 31-ig élt csak?
-
domper2015
senior tag
-
Hawk02
aktív tag
válasz
domper2015 #5410 üzenetére
Minden működik.
Van 4G-hívás kapcsoló.
Az viszont érdekes,hiába van bekapcsolva az ikon kijelzés, nem jelenik meg.Ez már harmadrangú.Nem fontos.[ Szerkesztve ]
-
manokaki
addikt
válasz
Hintalow #5412 üzenetére
leegyszerüsitve az összehasonlitást a Pro kijelző felbontása jobb ( amit ugyse érzékelsz
) Fényképezője profibb ( + periscope telephoto ) ez az egyetlen amit észreveszel ha fotozol , nagyob a Ram-ja 16Gb 12Gb helyett ( felesleges
) ... ennyi és kb 140,000-rel drágább , hát nekem nem érte meg , volt mindkettő , most sima 9 van és megfelel !
A Note 9s után ez is profi lesz[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Lassan cserélni kéne a telefonomat, és pixel szeretnék venni. a sima 9-es és a pro között mennyi különbség van? Megéri a pro a felárat?
(nem vagyok egy poweruser, egy redmi note 9s-t nyúzok már vagy 5-6 éve) -
Hawk02
aktív tag
válasz
domper2015 #5406 üzenetére
Többit kapcsoljam ki?
Ims be volt kapcsolva. -
Hawk02
aktív tag
válasz
domper2015 #5404 üzenetére
Köszönöm.
ims (IMS helyett)
Ims
Ims- ezt melyiknél állítsam be?
IPv4
IPv4Eldobja ugyanúgy sajnos.Ismét be kell állítani.
[ Szerkesztve ]
-
Hawk02
aktív tag
válasz
domper2015 #5400 üzenetére
Név-IMS, Hozzáférési pont neve-ims,Azonosítás-PAP, Hozzáférési pont protokolja-IPv4,Hozzáférési pont roamingprotokolja-IPv4.