-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorinser
senior tag
válasz
rainman72 #96169 üzenetére
Dirket LED és sajnos valóban nincs P5.
Philips TV 2024: Die PUS8209 QD-LED-Serie mit Ambilight 3 und Titan OS - Toengels Philips BlogPoco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
rainman72
Topikgazda
válasz
maestro_ha #96177 üzenetére
Speckók alapján az egyik legjobb.
Jól össze rakott tv-nek tünik plus ott a hang is meg a kinézet.
De jobb lett volna VA panellel IPS helyett.
De ettől függetlenül szívesebben kipróbálnám mint 1 oledet.
Mondjuk ott ahol árulják előtte rákérdeznék hogy nem-e bemutató darab ennyiért[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Celtis
veterán
válasz
dangerzone #96176 üzenetére
Sokan szállítják fektetve a tv-t. Személyautóba máshogy nem is fér be, főleg a nagyobbak. Nyilván fekvőrendőrön óvatosan kell átmenni, de amúgy nem lesz baja a gyári csomagolásban.
-
maestro_ha
csendes tag
Hisense 65UXKQ mini led most szintén 400
Local dimming zónák:1456 , 1500nit nem tudom ez mennyire számít most jónak -
dangerzone
addikt
Sziasztok, picit más jellegű kérdés. Vettünk a szülőknek 2 db 55"-os LED tv-t. A terv az volt, hogy egymásra pakolva őket a csomagtartóban, autóval szállítjuk őket haza. De miután kiszállították nekünk, akkor láttam a dobozukon, hogy csak állítva szállítandók. Gondolom a kijelző épsége miatt.
Szerintetek mennyire problémás a dobozukban, hungarocellel gyárilag kibélelve, egymásra rakva szállítani őket? Vagy inkább akkor vigyük őket külön-külön? -
rainman72
Topikgazda
válasz
freeland0806 #96173 üzenetére
Titan OS-el jön a legtöbb modeljük idén,oled is van közte,ez az első év.
A PUS8209 is idei model a 9 a végén ezt jelenti,a tavalyiak 8-ra végződtek."Vagy ez is olyan, hogy nem mindegyik tv kapja meg a frissebb verziót? "
Ezt nem értettem pontosan
Ja hogy új Titan OS?
Azt arra értettem hogy eddig nem volt,android volt és régebben Saphi.[ Szerkesztve ]
-
freeland0806
junior tag
válasz
rainman72 #96169 üzenetére
55"ösről volt szó, azt elfelejtettem odaírni. Hát.. ezzel többet segítettél, mint a Philips support amúgy.
De amúgy Titan OS-el reklámozzák nem? Vagy ez is olyan, hogy nem mindegyik tv kapja meg a frissebb verziót? Az gáz. Főleg, hogy ez tudtommal nem egy régi tévé[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
rainman72 #96171 üzenetére
Ez durva, a mostani Hisense fényévekre van tőle, bár végülis mindegy, mit csinál kopogtatásra, mert az nem kifejezetten normál használat...
A beazonosításhoz meg elég 5 koppintás, és tudod, milyen panel van benne.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
rainman72
Topikgazda
Az eddigi VA Philipsek nagyon villogtak
[Ez én voltam 1szer régen😁][ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
rainman72 #96168 üzenetére
Az már egy másik kérdés.
Én is kopogtatom, de érdekes, a mostani hisense-nél alig látszik a fehéresedés. Nem és értem, milyen hülyeség ez a belsős infó, meg üzleti titok..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
rainman72
Topikgazda
válasz
freeland0806 #96167 üzenetére
A Philips sok modelben inkább ips-t használ.
65"-ban például nagy arányban.
Az 50" az biztos VA az 55" meg esélyes hogy szintén IPS.
Háttérvillágítás döntően direct led szokott lenni 1-2 kivétellel.
Régebben nem volt rájuk jellemző a DSE,de tavaly óta ott is megjelent.
Általánosságban ennyit tudok segíteni.Fotó alapján direct lednek mondanám a PUS8209-t.
Ami vissza tart tőle az hogy nincs dedikált P5 Engine és az új Titan Os.(Járt nálam kb 20 Philips tv az elmult pár évben)[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
freeland0806 #96165 üzenetére
Azért 2024 végén, 2025 elején, amikor az emberek többsége már évek óta online rendel, ráadásul sokan nincsenek felkészülve egy ekkora dobozba rakott nagyméretű termék szállítására, viszont néhány fontos infót mégiscsak kellene tudniuk, elég viccesen hangzik az a mondat, hogy a boltban ellenőrizd, milyen panel van a tévében.
Részemről örök életre meg is tarthatják a továbbiakban is a bizalmas meg belső információikat...Ez nem úgy működik, hogy szeretnénk a választásban segíteni, és tálcán kínáljuk ezeket az információkat?
-
freeland0806
junior tag
Egy kis érdekesség. Még tavaly év végén érdeklődtem a Philipstől (alias TPVision, még az email címük is az) a 8209 QLED tévéjük felől. Azt kérdeztem többek között, hogy milyen típusú a háttérvilágítás (direct led, vagy edge led) és hogy ezeknél a tévéknél mennyire van jelen a DSE. Ezekre kaptam azt a választ, hogy ők ezeket belső információként kezelik, ami szerintem elég furcsa. Hogy lehet a háttérvilágítás típusa belső információ? Ez szerintem tök fontos információ lenne. Még a DSE-t azt megértem, hogy nem akarják kiteregetni mekkora náluk a tűréshatár .
A panelre sem kaptam igazából kielégítő választ, hogy VA vagy IPS e. Na nem mintha megakarnám venni, de egy ismerősöm kért meg, hogy kérdezzek már rá dolgokra[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
rainman72
Topikgazda
válasz
iamgroot #96160 üzenetére
Meg kell próbálni ezt az Lg-t akkor [link]
Se a Hisense vidaa se a TCL google tv rendszere nem problémás amúgy.
Tökéletes feketét meg hogy ne legyen semmi felhő se blooming csak oledben találtok.
Az Lg B4 szokott 500e alatt lenni vagy most még 400e a Hisense 65A85K oled.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Liberator24 #96161 üzenetére
Van az op.rendszer.
708 google tv
759 Titan OS ami sokkalta fapad.
Képileg nem igazán lesz difi.
Ha új a 708 annyiért az jobb vétel szerintem.
Én is azt használok itthon 718 számon fut.[ Szerkesztve ]
-
Liberator24
tag
Sziasztok,
Ha szeretnék ambilightot:
A PHILIPS 55OLED759/12 - 330k-ért
Vagy a PHILIPS 55OLED708/12 - 300k-ért
Jó vétel lehet? Van egyáltalán lényegi különbség köztük? -
iamgroot
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, vagyis inkább tapasztalatok alapján szeretnék dönteni.
Minimum 65"-os TV-t szeretnék venni, és nagyon - nagyon fontos, hogy tökéletes legyen a feketéje, ne legyen szellemképes, fehér foltos.
A rászánt összeg max 500.000 forint.Illetve nagyon örülnék, ha írnátok tapasztalatokat a Hisense és a TCL tv-k kezelőfelületéről. Ki mennyire van megelégedve vele?
Mennyire gyors /könnyen kezelhető?Férjem nagyon elzárkózik ezek elől, mert LG-vel van jó tapasztalatunk, de sajnos ők a mi árkategóriánkban nem gyártanak olyan TV-t, ami mindenben megfelel...
Bocsi, hogy kicsit összeszedetlen vagyok, remélem azért kapok pár jó tanácsot, tapasztalatot.
Köszi előre is
-
Rick4
félisten
válasz
zgospel #96158 üzenetére
Annyival előrébb lettél, hogy egy fontos, menj el, nézd meg valahol őket, a saját preferenciáid alapján dönts. Pont azt írtam, hogy ami másnak tetszik, lehet neked nem lesz jó.
-
zgospel
őstag
Ezzel mondjuk nem lettem előrébb, hogy akkor melyiket válasszam?
A Samsung Q60D és Q70D-t sikerült kizárnom.
Jelenleg van a Hisense U7N meg a TCL C745, mindkettő 300 ezer Ft újonnan az árukereső alapján. Az eddig olvasottak alapján a TCL a befutó eddig.LG-ből így 300 ezer környékén 65QNED80 van, Sonyból KD-65X80L, ezeken érdemes elgondolkodni?
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
blueye
veterán
válasz
Napfénysüti #96156 üzenetére
-
Napfénysüti
nagyúr
Hisense 50U6NQ korrekt vétel lehet 200k alatt?
Magát a márkát nem ismerem igazán, akinek van Hisense tévéje ajánlja a márkát?
Itt írtam mik az igények: #96101[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Rick4
félisten
válasz
zgospel #96153 üzenetére
Ahogy eltér az emberek látása, hallása, szaglása. Ízlése, sőt ízlése is, úgy van aki lát dolgokat, van aki észre se veszi. Nincs egységes álláspont, mi a szép, a színes, vagy a színhű, a fényes vagy a sötétebb szóval azon túl, hogy nincs kalibrált tévém, én a természetességre törekszem, de ezt is kb 3 hét volt,.mire mindent végig próbáltam, mert elég összetett a képbeállítás menü, mivel mindent nézek, végig kellett próbálgatom egy egy beállítást akár egy napon keresztül.
Másnap úgyis csak a műsor tartalmára emlékszem, egy junosztyon is nézhetném, a pillanatnyi élményt viszont nagyon hozzáaa 100", miközben a kép a saját preferenciáimnak megfelelő, homogén, nincs de, a háttérvilágítás tökéletesen egységes, a fekete fekete, miközben a részletek se vesznek el, a színes színes, miközben nincs túlszínezve. Ha már a filmet nézem, és nem azt hogy milyen sötét vagy világos a kép, akkor jó a beállítás!
Kb 15 éve voltam utoljára áruházban tévéket nézegetni, szimplán nincs erre igények, utánaolvasok, megnézek pár yt videót, és fórum hozzászólást, ha nincs gond. Jöhet.
Olyan is volt, hogy csak rányomtam, majd másnap mentem a tévéért. Ha mégse jönne be, ahogy az 2 éve az iPS paneles 75-ös samsunggal történt, visszaviszem.Nincs semmi összehasonlítási alapom se miniledes cuccokkal, se oleddel, se tcl tévét nem láttam közelről, de konkrétan élőben sem.
Nekem ez nem egy olyan dolog, hogy hónapokig rágódok, gyűjteni se szoktam ilyesmire, egy óra eldönteni, de eddig nem érzem, hogy rosszul döntöttem volna, sőt, konkrétan rosszabbra számítottam.
-
zgospel
őstag
van ez a profil, ami összesíti az eredményeket. Például itt a Hisense leírás [link] ami alapján a TCL C745öt egy jobb alternatívaként jelöli meg.
Nem tudom megítélni, hogy mennyire egy tech sznob írás ez vagy mennyire az én átlagjóska szintemen értékeli.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
SpZ
senior tag
Sziasztok, a 9 éves LG 60"-tvm elkezdett vízszintes fekete csíkozni. Utódját keresem, segítséget szeretnék kérni.
300 000Ft
Tévénézés, PS5
3,5m távolról, 65 vagy 75"
Sötét többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhén oldalról, többen nézzük
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Minden streaming fontos, airplay pip nem.
Jack csatlakozó mindenképp, legfrisebb HDMI
Mind két megoldás érdekel
Nincs preferenciám
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
semmi
Csak új, garanciális -
freeland0806
junior tag
válasz
Csabi_ #96142 üzenetére
Úgy látszik ma már tényleg eladnak minden szart. Küldd vissza. 3ból 3 tévémen volt látható DSE (Philips és 2 TCL), A Philipsen a legzavaróbb, de még az sem ennyire durva mint nálad. Nem garantált, hogy sokkal jobb lesz a csere, vagy nem lesz e más baja (dead pixel pl) de érdemes megpróbálni hátha.
Ugyanitt ha valakik tudnak ajánlani olyan tévét minimum 43" maximum 55"ban 350K környékén ahol ez a jelenség minimális és tökéletes streamingre és Xboxhoz azt megköszönném. Amikor a C805öt vettem azt gondoltam a mini led technológia a DSE-t képes kiküszöbölni, de hatalmasat tévedtem. Lutri a panel homogenitás itt is. Oleddel nincs tapasztalatom. Ott is jelen van ez a probléma? Mondjuk egy Philips 769nél pl, vagy egy LG C4nél? Mert ha nem, akkor én inkább összerakom rá -
zgospel
őstag
válasz
rainman72 #96133 üzenetére
és #96134 Poti73
Köszi nektek! Elkezdtem beleásni magam a témába, és pont ettől féltem, hogy egy véget nem érő, ellentmondásokkal teli utcába tévedek be ezzel...Redditen a Samu Q60D, Q70D, és Hisense U7NQ mind a nem ajánlott kategóriába esik, ebben az ársávban a TCL C745 ott az ajánlott (EU régióra).
A miérteket nem igazán értem, számomra döbbenet, hogy 300-350 ezres TV-k egyáltalán nem ajánlottak.
rtings.com-on is sok mindent végigpörgettem már, és az ottani eredmények alapján a Hisensere voksoltam volna, erre olvasom a #96142 hozzászólást...Szóval nem tudom merre tovább. A TCL milyen minőséget és tartósságot képvisel?
-
-
Csabi_
csendes tag
Sziasztok!
Hisense topic-ba már betettem, de itt hátha többen tudtok véleményt formálni.
Múlt héten vettem egy Hisense 65U7NQ tv-t.
Sajnos számomra elég zavaró a DSE amit produkál. Főképp focimeccseknél.
Linkelek egy videót: [link]
Szerintetek mennyire elfogadható mértékű ez a DSE?
Fogadjam el, hogy az LCD/LED tv-k ezt a szintet tudják, vagy vigyem vissza és vegyek másikat? Mekkora az esélye, hogy annál nem lesz ilyen gond?
Egy LG QNED86T-t cseréltem le, mert ott meg nagyon sok volt a black light bleed a szélekről. Viszont ott nem volt DSE. -
Vhiktor
veterán
válasz
István 67 #96140 üzenetére
Sajnos még nem találkoztam vele így nem tudom, de a Samsung nem tud Dolby Visiont.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz
Quadgame94 #96138 üzenetére
S90D az oled, a QN90D miniled.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ClubJana
friss újonc
Sziasztok!
Ma rendeltem egy Hisense 55 U7Nq-t a telekomnál 240ezer 5év gari +sky ingyenes szállítással.
Az előző már megérett a cserére vagyis megkapja a gyerkőc, egy LG 42LF652V
Kezdetben valami olcsóbb tv-t néztem kb LG 55UR78003LK kategóriát, aztán elkeztem beleásni magam és lassan kúszott felfele a limit. mint ahogy az általában. Rátaláltam a Tcl 55c655 re annak is aztán a pro változatása, gondolom megéri a különbséget. az a 20-30k. Atzán ahogy itt is olvasgattam be jött a képbe a a Tcl 55C805 és a hisense. Egyik oprendszert sem ismerem, de kb mind1is. végül sokan írták hogy valami nem ok a 805 el akad stb, ezért lett a u7nq.
Kiváncsi leszek, hétfőn szállítják. Biztos űrteknika az előzőhöz képest.
Amugy emagnál 55c655 pro 188ezer, de én elvből nem rendelek emagnál.
nem vagyok guru de 200 alatt nekem ez a lett volna a befutó, a mini led miatt létem csak egy szintet. -
István 67
tag
QE55QN90DAT kb milyen szinten van a tclc765 képest ?
-
zgospel
őstag
Sziasztok,
Költözés miatt keresek új TV-t a nappaliba, és kezdek elveszni a különféle márkák betűkódjai között, mindenből annyi van, mint égen a csillag. Legyetek kedvesek segíteni és irányba rakni.
Alapvetően semmi extra igényem nincs, tök alapszintű TV néző vagyok, nem kukkolom a pixeleket, a csilivili képjavító funkciókat ki szoktam kapcsolni, mert nagyon természetellenes hatásúak amiket tapasztaltam, nem kell csúcskategória, nem kell az eye candy. Autós példával élve egy Skoda Octavia megfelelőjét keresem1. Tévére szánt összeg, forintban?
Jó lenne 300 000 Ft-ból kihozni. Ha nagyon nyomós az indok akkor feljebb tudok menni.
Telekomos set-top boxon jön az adás, focimeccsek, Forma 1, MotoGP, letöltött filmek és sorozatok, YouTube, streaming. Napi 2 óra használat átlagban.
65 col
Világos, nappali. Kb 60% este, 40% nappal nézem.
Többnyire szemből
Airplay és a hálózaton megosztott fájlok lejátszása a legfontosabb, a népszerű streaming appok gondolom mindenhol alap manapság, más nem kell.
HDMI, USB, WiFi, Bluetooth
Falra lesz szerelve
a, Megbízhatóság nagyon fontos!
Az előző Panasonicom 6 év után mondta fel a szolgálatot minden előjel nélkül, most a korábbi 14 éves Samsung LCD-met használom, ami hibátlanul működik, csak kicsi, nincs hálózat, gyenge a hang, stb.
b, Akadásmentes, gyorsan használható OS és menü, gyors bekapcsolás.
c, Ha a beépített hangrendszer valami normálisabb 2.1 az előny lenne. Soundbart egyelőre kizárnám, mert elszállna tőle a meghatározott büdzsém.
Nincs
ÚjItt a topik alapján képbe került a HISENSE 65U7NQ, de fogalmam sincs hogy kell-e ez nekem, picivel a megcélzott kereten felül van. Nem tudom, hogy az 65E7NQPRO vagy a 65E7NQ is bőven elég-e, nem annyira értem a különbséget köztük. Az árát viszont értem
Másik gyártóktól milyen típusok lehetnek jók ezen a szinten?
Olcsó budget márkát és típust nem szeretnék a nehézkesebb support, lassú és nem elterjedt OS, illetve a megbízhatósági gondok miatt.
Nem sürgős a vásárlás, van rá 1 - 1.5 hónapom.Köszönöm előre is
-
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
koppasz1986 #96127 üzenetére
Azért erre nem mernék megesküdni.
-
Ha ránézésre nem megállapítható egy scart csatlakozónál, hogy tud-e RGB jelet fogadni, (értem ez alatt, hogy nincs logo-zva, feliratozva sem), akkor milyen eszközzel van lehetőség ennek ellenőrzésére?
Olyan kis méretű TV-t keresek 22-24" környékén, ami tudja fogadni pld egy Amiga500 RGB kimenetének jeleit.
Sok régebbi kb 2010 környéki tv-ken nem jelzik ennek tényét.
Pár márkásabb tv-n rászitázzák az RGB feliratot, vagy 3 db ponttal jelölik.
Az újabb tv-ken már nincs is euroscart csatlakozó.
Az amigát nem vihetem magammal mindenhová üzletekbe, otulet, használt-cikk boltokba,hogy ellenőrizzem.[ Szerkesztve ]
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
freeland0806 #96123 üzenetére
Hát gondolom amennyi panaszt kaphat emiatt a szériától a gyártó, többet egy tcl sem fog akadozni.
-
Songo
senior tag
Sziasztok
BUÉK mindenkinek.
Nem kimondottan tv de szorosan hozzá tartozik.
Mennyezetre szerelhető motoros tv tartót keresnék 77" S95D-hez.
Fontos hogy olyat kerersek ami nem csak a képernyő tetejénél lévő zsanérnál hajlik mert akkor túl a képmbe nyitná a tv-t
Tudtok esetleg valamit javasolni? Bújom a netet láttam is párat ami talán megfelkelő is de inkább kérdezek is.
Köszönöm -
plaszy
őstag
válasz
freeland0806 #96123 üzenetére
Igen, abban már 65 colosban is megsokszorozódik a zónák száma, a mostani U7KQ-mhoz képest. De kétszer olyan drága is, nekem ennyit még nem ér meg.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Rick4
félisten
válasz
Donki Hóte #96111 üzenetére
Nekem a 100-as változat van, én is teljesen elégedett vagyok vele, a táv mellett telefonról is tudsz mindent vezérelni, és megy minden app.
-
plaszy
őstag
válasz
freeland0806 #96118 üzenetére
Én azt vettem, mármint Hisense 65U7KQ-t
-
rainman72
Topikgazda
válasz
MarciKING24 #96110 üzenetére
Köszi
Ja és nem szoktak itt rugdalózniPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
plaszy
őstag
válasz
Szia! Ezt betehetnéd a Hisense LCD és LED TV-k topikba is...szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz
Spotify hiányát el tudnám engedni, de hogy nincs rá KODI, sem jól működő Plex, az nálam kiüti a VIDAA rendszert. Persze meg tudnám oldani, mert van alatta egy pc és egy xbox is, de ha már a lehetőség adott, miért ne játszhatná direktben?
-
MarciKING24
tag
válasz
Donki Hóte #96111 üzenetére
Szívesen! Igen, minden elérhető (Netflix,Max,Disney,Sky,Prime,Yt), ha nem lenne Sky nem vettem volna, lányom csúnyán nézett volna
Straight outta Compton
-
Pista0001
addikt
Az előző hsz-t olvasva felmerült bennem, hogy van-e valahol típusjelzés magyarázat a lehető legtöbb márka kódrenszeréről? Könnyebb lenne eligazodni a sok típus között. Pl Hisense-nél úgy tűnik, az E alacsonyabb kategória, az U magasabb, utána az 1 számjegy a generáció, aztán van N vagy K, amit jó lenne tudni, mit jelent, a végük Q, ami megint nem tiszta (quantumpontosak ezek mind?
), stb. Ugyanígy a többi elterjedtebb márka rendszere is érdekel, Hisense, TCL, LG, Samsung, Philips, stb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Akkor az első rugás: köszönjük a tesztet, hasznos volt
Kérdésem az, hogy az összes stream szolgáltató appja telepíthető rá? Egyes helyeken hallottam olyat, hogy a SkyShowTime nem érhető el rajta.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
MarciKING24
tag
Sziasztok!
Múltkor vettem egy 85U7KQ-t és erről szeretném megosztani a tapasztalataimat. Előtte kicsit több mint egy évig egy LG55C3 volt, tehát igen, mondhatni "visszalépés", de mivel nem volt kedvem 1,2M-t elkölteni egy 83as C4re így a Hisense-re esett a választásom. Ezt a 85ös tv-t a nappaliba szántam, amolyan sorozatozós, yt nézős, ps5ön játszósnak. Nos, azt kell mondjam, és amiért írom ezt egy -kevésbé erre való helyen- nagyon bejött a tv. Kb sokkal jobban szeretem így 1 hét távlatából mint az LG Oledet. Ok, a színek talán kissé fakóbbak és nem is annyira éles, és a betekintési szög is tökéletesebb az oleden, de alapvetően iszonyat rendben van a kép, főleg annyi pénzért amennyiért vettem (460k) és élmény vele ps5ön játszani, szépen együttműködik a géppel. Biztos hogy perverz vagyok, de nekem ez a Vidaa rendszer sokkal jobban bejön mint a webos, gyorsabb (v annak érződik), egyszerűbb és itt is minden kéznél van. A hangja szuper, ebben is jobb mint az Lg, pl. diablo4ben nagyon kijön a térhatás, elképesztő hogy hallod merről jönnek. Lehet telefonról irányítani, nekem az app is jobban bejön mint a kisebb tvn, az egyetlen negatívum, hogy a telefonos Disney+ app nem látja a tvt átjátszás során így nem tudom telefonról kitenni a képet. Szóval nagyon szeretem ezt a tvt és igen, jobban bejön mint a C3 oled, így az ment a hálószobába ahová sajnos kicsi, így gondolkodom hogy eladom és veszek oda is egy 85U7KQ-T (ott 4.3 méterről nézzük a tvt, a nappaliban 3.3ról). Szerencsére nálunk picit sötétebb a nappali, vagy legalábbis így van kialakítva hogy ez a fele ahol a tvt nézzük itt jóval kevesebb fény van (34m2). Nálam minden tv a falon van, nem volt könnyű az 50kgos tvt feldobni faterral
. A távirányítót is jobban szeretem, az lgs magic remotes bohóckodás többször frusztrált mint lett volna haszna. Itt a távirányító alumíniumból van, sokkal prémiumabb érzést nyújtva és jól kitapintható sötétben. Na, kicsit hosszú lett, remélem nem lesz semmi gond a tvvel és minden így marad, ha igen, nálam abszolút bestbuy, ez a tv minden forintot megért, és köszi azoknak akik ezen az áron u7kq felé terelik az érdeklődőket, ajánlom én is
jöhetnek az okoskodó, belém rúgó kommentek akármi is miatt[ Szerkesztve ]
Straight outta Compton
-
válasz
Donki Hóte #96106 üzenetére
Az Alzánál "rendes" garancia van akkor is, ha cégként vásárolsz.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
sbravub
csendes tag
Hali,
Olvasgatom itt a kommenteket jó pár hónapja és több dilemmán mentem keresztül. Először teljesen más ársávban gondolkodtam, így TCL55C805 vsTCL65C745 között vacilaltam, majd a kivárás mellett döntöttem. Év vége felé ez átcsapott 55C765 vs 65C805 be. Majd szépen lassan bekuszott a LG 55" oledje is a jelöltek közé...Végül, lehet a panaszosok miatt de kezdem elengedni a TCL t. Aztán volt az alzanal a Philips 65OLED769 - 400k huf ért de arról lecsúsztam.1. Tévére szánt összeg, forintban? 300-400k
2. Mire használnád leginkább? Streaming és fortnite meg egy PC és NAS van rákötve.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3,5 m a filmezés és 1,5 m ha fortniteozok.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Minimális a nappal használat és akkor is sötétitek ha kell.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új
Többi pont nem lényeges nálam.Most felcsigazott a Donki Hóte által említett 65A85K. De nem tudom mi tévő legyek. Megvan a gempa rá de a 400 ezer mintha a fogamat húznák...
Pls help.Előző tv-met is itteni tanács alapján vettem 9 éve és nagyon jó vételnek bizonyult.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Donki Hóte #96104 üzenetére
Elég jó árnak tűnik, viszont szinte 1 tesztet sem találtam róla. Ezt a modellt csak az EU-ba szánta a Hisense.
-
-
válasz
Donki Hóte #96104 üzenetére
Az a bajom, hogy az alza nem árulja, így céges számlára nem merem megvenni, az ársávos garancia miatt.
Amúgy elgondolkodnék rajta. Szerviz háttérről van tapasztalat a gyártóval kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Aki 65 inches OLED TV-t keres nem túl drágán, az esetleg megnézheti ezt a Hisense 65A85K TV-t, több helyen is árulják 400 eFt-ért.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok,
Sok év után elgondolkodtam hogy lecserélném a régi tévénket.
Max 200k.
Sport, streaming szolgáltató, filmek.
Kb 2,5 méter. 43-50 col (utóbbi necces hogy elfér-e).
Változó.
Szemből, 2-4 fő.
Nincs ilyen.
HDMI.
Mindegy.
Semmi preferencia nincs.
Nincs ilyen.
Csak új.Més que un club!
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- További aktív témák...