Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz Beaumont #29797 üzenetére
Kúl, reméljük szept 17-én releaselik az Aorus 3080-at is, azonos kimenetmennyiséggel, csak HDMI 2.1-re upgradelve
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Bakker most nézem, hogy a Founders Edition kártyákon csak 4 monitor támogatás van, 3 DP + 1 db HDMI 2.1 (ami azért a tv-n játszás miatt nagyszerű)
Tudom, first world problems, de nekem van 4 monitor + tv (+VR), szóval FE kizárva. A 2080Ti-n legalább volt egy USB 3.1, amivel legalább 5 kijelzőt tudtam hajtani, de így kénytelen leszek valamelyik AIB kártyát nézni.Várható szerintetek, hogy valamelyik modellen 6 kimenet is legyen (volt ilyen a 20as szérián valahol?)
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
carl18
addikt
Uuu Bakker Nvidia oldalán RTX 3090!
GEFORCE RTX 3090GPU Engine Specs:NVIDIA CUDA® Cores10496Boost Clock (GHz)1.70Base Clock (GHz)1.40
Jézusom 10496 cuda mag ? WTF? Jézus atya úr isten CrazyHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Devid_81
félisten
Oktober 1-tol eladhatatlan lesz, jo ha a feleert elmegy majd.
En inkabb azt a sok kiskereskedot sajnalom most akinek a nyakan marad egy raklap 2080Ti...felaron nem adjak majd el azokat nem hogy £/$1200-ert
Hasznalt piacon meg aki megvette a 2080Ti-t ezelott 1-2 hettel picit olcsobban mint a boltban az fogja most a fejet rendesen...
-
2xar
tag
Na itt már látszik hogy miért lehetnek ilyen gyorsak az új kártyák. A CUDA magok száma még a 3070-ben is duplája a 2080-nak (5888 vs 2944), a 3090-ben pedig 2,4-szer annyi van mint a 2080TI-ben (10496 vs. 4352). A frekik pedig nagyjából hasonlóak. Nem voltak igazak a pletykák/képek korábbról.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
300EUR-ért eladom a 2070S-t, 500-ért meg veszek egy 3070-et...
1080@60Hz-re bőven elég lesz*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
BITBOYS
addikt
Ha még az új cod-ot is hozzácsapják a 3080-hoz ajiba behalok
-
Mosqu!to
addikt
Magyarországról lehet rendelni nv-től közvetlenül? Ha igen, melyik webshopot érdemes nézni? (uk/de/stb?)
-
warcat
veterán
Előbb-utóbb be szokott állni az ár az amcsi dollár árra csak euróban.
3090 1500 euróról indul, azaz most kb. 534 000 Ft, az AIB extra darabok valószínű +0 - 150 EUR, folyadékhűtéses példányokat kihagyva.
Evga ftw 3, Asus Strix lehet elpofátlankodik +200-igA kisebb kategóriákban 0-100 € felárakra tudok tippelni.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
egyedülülő
őstag
válasz paprobert #29760 üzenetére
A 2070 Superek most kerülnek ennyibe, a gen végén. A custom hűtésüek meg alapból drágábbak.
Én azt mondom a hosszabb távra beállt ár olyan 220e körül lesz a 3070 esetében."Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Alvin_ti4200
félisten
Remélem, a tesztekről nem a megjelenés napján jár le az embargó...
-
nagyúr
-
veterán
válasz egyedülülő #29763 üzenetére
200e
-
OlegG
tag
válasz FollowTheORI #29759 üzenetére
koszi
beszamitas-csere erdekelhet!barmivel kapcsolatban amir hirdetek
-
nagyúr
-
Z10N
veterán
Szoval nem lett olcsobb. Tartjak a Super szintjet.
3070 $499 vs. 2070 (msrp $499, FE $599, super $499)
3080 $699 vs. 2080 (msrp $699, FE $799, super $699)3070 20TFLOPS vs. 2070S 9,06TFLOPS x2.2
3080 36TFLOPS vs. 2080S 11,15TFLOPS x3.23Ezek eleg nagy ugrasok SP-nel. A fogyasztasokat nem irtak.
A 7nm-t viszont nem ertem a szivargasokon. 8nm-t emlietett a videoban.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Raymond
félisten
válasz Yutani #29706 üzenetére
Ja, valami turpissag azert van ott mert hiaba a TFlops-ok, annal a 3070-nel nincs meg se a mem savszel se az RBE teljesitmeny hogy siman egyenlo legyen a 2080TI-vel a zome jatekban RT nelkul.
Nalam marad a 2080 meg egy darabig.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
válasz Laraxior #29717 üzenetére
Igazsag szerint ezt igy kellett volna a Pascal valtasnal is.
En mint 2080 Ti tulaj mondom, hogy had menjen sullyesztobe a Turing, pontosan igy kellett volna legyen eddig is kovetkezo generacional.
Engem nem erdekel ha a 2080 Ti csak £400-450-ert fog elmenni, hasznaltam, kiraly volt, nalam van masfel eve, csokkent az ara, ennyi...
-
OlegG
tag
az arakat, hogy erdemes kb varni/atvaltani dollarban v. euroban plusz afa?
beszamitas-csere erdekelhet!barmivel kapcsolatban amir hirdetek
-
Malibutomi
nagyúr
Azert en a teszteket megvarnam mielott igy begerjedtek.
Masreszt az NV sosem volt jotekonykodo..szoval emiatt az arazas miaat nekem meg egyel tobb ok megvarni a Navi-t
-
JóképűIdegen
tag
Big Navi meg majd atveszi az 5700xt helyet vagyis ugyanoda a xx70-xx80 koze beesik es ismet az lesz hogy Amd nem is akart High End - Enthusiast kartyat csinalni mert azon ugysincs haszon.
Nincs semmi uj a nap alatt -
egyedülülő
őstag
Illetve még mindig a legfontosabb, hogy mennyi lesz itthon az ára az új szériának.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Locutus
veterán
-
Demo77
csendes tag
Azért a teszteket, számokat, izgatottan várom
-
Locutus
veterán
Gigabyte 3090 EAGLE OC képek @TPU [link]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
-
paprobert
őstag
Ami meglepő, hogy az RTX 3080 30 teraflopot előrántott, szemben a híresztelt "alig éri el a csúcskártya a 20-at"-tal.
A másik, hogy jön a DirectStorage, azaz a PC is konzolosul.
Az ár pedig üdvözlendő, az érkező konzolok mégiscsak adtak egy láthatatlan gyomrost az elszállt áraknak.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
veterán
Az a 3070 499-ért elég powernek tűnik! Várjuk a teszteket!
-
nubreed
veterán
A Big Navi mikor is jön? Novemberben?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
egyedülülő
őstag
Mindenki bontja itt a pezsgőt, de igazából a marketingdumán kívül még semmi konkrét. Nagyon pályázom magam is az új genre, de azért nem kell fejjel rohanni a falnak.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
nubreed
veterán
válasz Alvin_ti4200 #29730 üzenetére
Szept. 17.
Vajon a 3060 -at odaadják 350$ -ért? Mert ha igen, az lesz az új népkártya.
#29735 atok666:
Nézzük meg a teszteket, aztán lássuk, hogy mennyire kazán.[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Most akkor mondhatom vissza a frissen megrendelt 144hz 1080p monitorom egy 1440p-re mert a 3070 lazán fogja kezelni?
-
atok666
őstag
Az, hogy kazan, egyszeriben mar senkit sem erdekel?
Atok -
paprobert
őstag
Használt RTX 2080Ti-t $400-ért veszek.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Demo77
csendes tag
Volt szó róla, hogy mindegyik újdonság hdmi 2.1-et támogat, vagy csak a 3090-en lesz hdmi 2.1 csati ?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz BITBOYS #29724 üzenetére
Mondjuk azt nem láttam, hogy ennek is fekete-e hátlapja vagy sem, mert az fontos Még a hűtést be kell fejezni (proci, első ventik), de ide fog kerülni
RTX 3080 elérhetőségéről nem esett szó vagy csak elbambultam egy pillanatra?
Szerk: megvan, szeptember 17. Addigra végzek a Borderlands 3-mal, teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz szmörlock007 #29713 üzenetére
Ampere 2x32fp Turing 1x32fp [link]
-
Dyingsoul
veterán
Abu hol vagy? Szerinted mit lép erre az AMD? Bedobták már a törölközőt vagy van valami világmegváltó hír?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nubreed
veterán
válasz Locutus #29718 üzenetére
Ez az első nem custom kártya ami tetszik az nvidiától. Ha a tesztekben az jön ki, hogy tényleg jó a hűtése, nem fogok custom -ot venni most először életemben.
#29723 Dyingsoul: Igen jól láttad, a 3070 500$.
[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
válasz Alvin_ti4200 #29715 üzenetére
Én is rápillantottam
Na (f)eldobom gyorsan asus 1080 ti-t az apróra[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz keIdor #29714 üzenetére
A 3070 csak 500$ (499), nem 600. Már ha jól láttam, bár fáradt vagyok kicsit...
Akkor jól láttam, keldor te valami más streamet nézhettél.
(#29721) Raymond : Te milyen GPU-t célzol meg VR-ra ha szabad tudni?
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
pohár
félisten
válasz keIdor #29714 üzenetére
499$ az btw
na jó, mire ideér, ebből a jó $/€ vs HUF árfolyam miatt biztos lesz 180k nettó (a 1070/2070 is ilyen áron kezdett nálunk a nagykerben, ha jól emlékszem)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Locutus
veterán
09.17 - 3080 - 699$
Ehhez már elő is lehet rendelni valahol? Igazából ahogy ez az FE kinéz, nem is annyira érdekelnek már az AIB kártyák (na jó azért de, egy kicsit még)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
DonDennis
senior tag
Azért a 2080ti tulajok helyében nem lennék... Kíváncsi vagyok mit virít az amd de addig eddig 3070 best buy, ez az 3080 innen szív és oda fúj az NZXT H1 házamba úgy se működne...
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Alvin_ti4200
félisten
Raknám a kosárba a 3080-at, de még nincs fent az NVIDIA honlapján Remélem, szegény két hónapja vásárolt 2070S-em még nem érzi a vesztét...mondjuk ezek után nem tudom, mennyiért lehet majd eladni, jó ha kapok érte 300-350 fontot (Founders Edition az is)
-
keIdor
titán
Azért le a kalappal, marketingből szokás szerint csillagos 5-ös az nV!
Tehát mindegyiket olcsóbban adják.
RTX Titan 2499$ -> RTX 3090 1499$ (én nekem ez drága így is)
RTX 2080Ti 1199$ -> RTX 3080 799$, ezt veszem meg.De még a 2080Ti verő RTX 3070 is csak 599$, egyáltalán nem rossz.
Szegény 2080Ti tulajok, most nem lennék a helyetekben, sub 600€-t ér a kártyátok innentől.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
szmörlock007
aktív tag
3090-nél a 36 shader tflops az úgy jött ki, hogy összeadták az int meg fp32-es számokat? Mert ha igen, akkor 18 tflops rendesen számolva.
Bár ez a többire is igaz. Marketing szagot érzekAmúgy elsőre nagyon tetszetős, gondoltam, hogy a 3070 jó áron lesz, most nem szálhattak el.
[ Szerkesztve ]
-
Zoltn
senior tag
BFGpu ezen felröhögtem!!!! De azon is hogy a sütőből előkapta.
3070 esélyes nálam a CP-hoz.
"Music is your only friend. Until the end!"
-
2thletme2day
őstag
A szeptember 17-i dátum azt is jelenti, hogy azelőtt nem nagyon kell számítani benchmarkokra és tesztekre?
-
addikt
Volt dátum bármire is?
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Motyi
senior tag
válasz egyedülülő #29704 üzenetére
Van már valamilyen hivatalos időpont, hogy mikortól lesznek tesztek?
-
nubreed
veterán
Na csak megjött a 3090. Gondolom nem véletlenül fogalmazott úgy a 3080 -ra, hogy az a flagship, a 3090 -ből nem fognak (túl)sokat eladni 1500 -ért. Viszont a 3080 -nak ahhoz képest jó ára lett, a 3070 meg $500 -ért nálam a "Shut up and take my money" kategória ha tényleg veri (kicsit) a 2080Ti-t.
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
Várom a valódi teszteket, hogy mire képes a 3070 ténylegesen.
[ Szerkesztve ]
-
yagami01
aktív tag
Ja, közben akkor elő is jött ezek szerint... F_sza. Na majd odaérek én is. Örülök neki. : ))
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- LED világítás a lakásban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 10
- DIGI internet
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós kamerák
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest