- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
- XPEnology
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz
Morris #26368 üzenetére
Pedig az alvás része is fontos, hisz a regeneráció nagyrészt ezen múlik. Persze lehet úgy is edzeni, hogy mit érzel a testedben, de szerintem az sokszor csalóka, bármennyire is hangoztatják egyesek, hogy érezni kell, mert az óra hülyeségeket ír. Pláne az edzések kezdetekor az ember lelkes, buzgó és hajlamos túlhajszolni magát, aztán meg jön a sérülés. A másik véglet meg az, hogy lusta és fáradtnak érzi magát, ezért nem indul el. A Garmin elég jól mutatja, hogy mennyire vagy készen az edzésre, és hogyan terheld aznap magad. Hobbi sportolóként szerintem ez nagy segítség. Fiatalabb koromban kevesebb sérülésem lett volna, ha van ilyen technika. Így közel az 50-hez, heti 4-5 edzésnél már inkább figyelek az ilyesmire.
Ha csak edzésekhez kell az óra, és nem teljes egészségkövetésre, akkor az, hogy az Apple Watch nem mér folyamatosan nem kell, hogy gond legyen. Ha edzést indítasz, akkor folyamatosan mér az is. -
DeFranco
nagyúr
válasz
MC Pite #26369 üzenetére
DeFranco: Vagy venni egy olcsóbb aktivitáskövető órát, ami viszonylag pontosan mér - létezik ilyen?
Pont az egészségkövetés meg a sportkövetésben gyengék (időt, értesítést mutatni meg fizetni jók leginkább).
Én ilyeneket kerestem, rossz a szóhasználat, okoskarkötőt kellett volna írnom. A szükséges pontosság nagyon egyéni kérdés, amiket én választottam a családban (olcsó opciók, ismert brandekből) azok kategóriájukban pontosan mérnek, nem mérnek hülyeséget, cserébe nem várok el +-3 bpm-en belüli pontosságot. Sag' schon, annyi elég hogy magas, közepes, alacsony, a pulzus véroxigénben szintén, más mért fiziológiai értéket meg nem nézek (távot, időt, stb. igen).
Pontos típusokat nem írok, mert belekötni mindenbe bele lehet, az elv a lényeg.
Hogy miért a band és AW a két opció, közötte semmi, nem teljesen értem, hisz azoknak is van jogosulstsága.
Ha megfigyeled, azt írtam, *én* ezeket mérlegelném. Bandet mert olcsó és ha nem válik be nem fáj, AW-t pedig az ökoszisztéma miatt.
Mindenki a saját stratégiájára esküszik, akit az motivál, hogy egy fél sportkórházhat magára köt, az csak azt fogja ajánlani, aki meg felül a bringára és annak örül, hogy gyűlnek a kilométerek meg könnyebben teker fel hídnak felfelé és mire végez, tele van endorfinnal a mozgástól, az meg azt fogja ajánlani hogy mindegy csak mozogj.
Ezért írtam az olcsó opcióval kezdést, bár tudom (és ne vedd pejoratív megjegyzésnek) hogy a PH!-n nagyon sok helyen a "csak a legjobbat vagy semmit" elv alapján ajánalanak bármit is.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz
MC Pite #26369 üzenetére
Ezzel nem feltétlenül értek egyet. A lokális zsírégetés valóban bullshit, de a megfelelő pulzus tartomány nem. Nem az izomzatot akarom elégetni, hanem a zsírt. Ezért nem akarok magas pulzus tartományú HIIT-t csinálni. Viszonylag alacsony intenzitás esetén könnyebben nyúl a szervezet a zsírhoz, mintsem a szénhidráthoz (vagy glikogénhez) vagy a könnyen lebontható fehérjéhez kardio esetén. Nálam legalábbis működik ez a verzió.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Androidon a színes kijelzős újabb garminok fogadják a képet, válaszolni sablonnal (vagy gsm billentyűzeten az újabbakon) lehet régóta a legtöbb garminnal.
Főként sporthoz kapcsolódó appok vannak rájuk, okostelefonosak nincsenek.DeFranco: Vagy venni egy olcsóbb aktivitáskövető órát, ami viszonylag pontosan mér - létezik ilyen?
Pont az egészségkövetés meg a sportkövetésben gyengék (időt, értesítést mutatni meg fizetni jók leginkább).
Hogy miért a band és AW a két opció, közötte semmi, nem teljesen értem, hisz azoknak is van jogosulstsága.
A használt AW SE jobb kiindulás szerintem is, amellé egy használt garmint lőnék, elevate 4es szenzorral, vagy akár Instinct/Fenix/Forerunner korábbijait egy pánttal.Morris: Felületesen bármi tudja. Megbízhatóan már kb 100k a keret.
Ha a sport nem is annyira fontos (egészség legalább közepesen), akkor is Garmint szoktam elsőként ajánlani. Ami átlagban kell a telefon mellé, azt tudja, mindennel is - pl myfitnespal a fogyáshoz- kompatibilis, normális üzemidőket tud. Ha az ember elkezd még valamit edzeni, és rájön hogy crossfit, intervallokra, HIIT-re, sok súlyzós edzésre nem jó az optikai szenzor, akkor nem mindegy hogy lehet mellé pántot venni vagy sem, és akkor óracsere.
Ergo a pulzusomat a zsírégető tartományban szeretném tartani.: ilyen NINCS. Sokan mondják, meg hogy hasról égetünk zsírt, meg hasonlókat, ha érdekel, olvass utána. Normális intenzitással végzett sport, felpörgetett anyagcsere van, hogy mit mikor hogy bont a szervezetünk, az más, és sajnos nem így működik.FallN: in/polar/coros/suunto tökéletesen megfelel, nem kell rá app, és így is több adatot fogsz látni az edzésekről mint okosórán kliens appal.
A többi is amit írsz, pl az összes garminunk tudta (és a legtöbb konkurens is amit felsoroltam) szóval nem igazán értem.
Nem akarok venni edzésterveket, mert nagyon jók vannak a garminon, és benne van az árában. Jó a fejlődés és egészség követés, a regenerálódás figyelés, az értékelés, a tippek, a léptékek (futásosakat próbáltam). A normális adatokért, fejlődéskövetésért mindenütt fizethetsz, de garminnak pl benne van az árában, nem kell 15k éves előfizu mellé - és még itt is bőven kevesebbet tud a strava mint a garmin.
Plusz egy strapabíróbb óra bírja is a súlyzós, kettlebelles edzéseket, ami a domború üveges okosórákról nem feltétlen mondható el. Illetve pulzusmérésben görgess a "kell hozzá a pánt" részhez.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Morris
veterán
Köszönöm mindenkinek, hogy segítetek.
Pontosítok akkor: Súlyzós edzéseket végzek teremben. Nem vagyok kövér, de van rajtam egy kicsi plusz. Azaz le akarod "száradni". A kockákat akarom elő hozni a hasamon. Kőkemény diétán vagyok. Fehérje, kreatin, cla, l karnitin megy.
Alkalmanként (heti minimum 4) 40 perc intenzív teljes test edzés van superset módra, majd 30-40 perc alacsony intenzitású kardio.
A kardio részre kellene nekem a folyamatos pulzus mérés, mert a gépek teljesen mást mérnek. Ergo a pulzusomat a zsírégető tartományban szeretném tartani.
Utcán nem szoktam futni. Nyáron néha biciklizünk a párommal de nem sportolás céljából.Vezetem a napi bevitt kalória mennyiségemet. Viszont a napi elégetett kalóriával teljesen vakon vagyok. Fogyok. Jó az irány, de kellene a konkrétum.
Az alvás rész nem érdekel. Nem is fog. Nem is hiszek ebben.
Talán tényleg lehet hogy elegendő a Huawei band, de akkor a fentiek tudatában is marad ez a felállás?Amúgy tuti örülnék egy Apple watch-nak. Csak az ugye a folyamatos pulzus mérés hiánya miatt kiesett. Viszont maga a ökoszisztéma meg tök jó lenne. Persze az akku meg vicc. Szóval ezért nem egyszerű. Nyilván a telefonomat is töltöm minden nap, gondolom nem lenne nagy érvágás ezt is a töltőre rakni, de látva hogy a konkurencia akár 6 napot is elmegy, na azóta már egyáltalán nem egyértelmű hogy maradnék az apple mellett.
Mióta megnézegettem az órákat amiket ajánlottatok illetve a MM-ban, azóta már egyre jobban kéne.
Nem akarom szétoffolni a topikot a döntés-képtelenségemmel, sorry
De tényleg jó sok hasznos infót olvasni. -
xhege
veterán
válasz
zsamiatt #26366 üzenetére
Ez nekem a nem működik kategória
Adamsky: Edzéstervet szerezni nem annyira nehéz manapság, de tény a Garminban van ilyen funkció is, igaz én sosem használtam. Súlyzós edzésekhez egyébként egyik óra sem igazán jó, ezt viszont sokat próbáltam. Max az edzés végén a kardió részhez, ha valaki úgy edz (nálam mindig van 1 óra súlyzós edzés után egy 30 perc kardió is).
Viszont, amit a Garmin ad szoftverben, kvázi az óra árába építve, azt bizony nem tudja más, vagy legalábbis én még nem találtam mást. Apple Watch-hoz van pár egészen ígéretes külső app, mint pl. az Athlytic, de ez sem tudja elérni a Garmin tudását sajnos.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Garminnál ezek az edzéstervek külön fizetősek, vagy ... "
Van egy csomó ingyenes (de lehet akad fizetős is), valamint – ahogy a link-elt videóban is láthattad – te is összeállíthatsz kb. bármilyet (máshonnan szerzett edzésterv alapján). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Morris #26357 üzenetére
" ... én sem tudom hogy szükséges e nekem az okosóra feature ... "
Szerintem egyszerű. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha még akarsz is valaha – teszem azt – okos otthont vezérelni róla, akkor hány olyan alkalom lesz, hogy úgy egyébként nem lesz nálad vagy a közeledben telefon (esetleg kényelmesebbnek találod az előbbiek elvégzését egy kis kijelzőn)?
Utána tedd mellé, hogy mit, hogyan, hol, és mennyi ideig sportolsz. → üzemidő.
Ahogy korábban már itt is írtam, nekem nem kellett még egy "telefon" (ezúttal a csuklómra), sokkal inkább egy olyan eszköz, ami sportolás közben viszont pontosabb, ellenállóbb, és tovább bírja, mint egy telefon.Azt írod fogyni szeretnél. Ezt eleve nem lehet máshogy, mint valamilyen tudatos(abb) edzéstervvel. Az, hogy pl. mindig futsz 5 kört a tömb körül nem az. Az elején még lehet elég is lesz (mert 3-at sem bírsz), de egy idő után kevés lesz (és a kezdeti fejlődés hamar megáll).
És akkor itt kérdezném, hogy pl. az almás órák mit tudnak e téren (ezt én sem tudom)?
Az én Garmin Forerunner-em – a saját "paramétereim" alapján – magától ajánl futó - vagy épp bringás edzést. Az idő ill. a fejlődésem előrehaladtával egyre nehezebbet. Ezen felül lehet külön futó távokra (1/2 maraton, maraton) felkészítő edzéseket is kérni, ami megint figyelembe veszi, hogy mikor, mit sikerül teljesítened. Szóval nem egy sima Excel tábla vagy kockás füzet.#26362 Fall-N
" ... hogy bármilyen fitness alkalmazást rá tudsz tölteni, így nem vagy rákényszerítve a beépített alkalmazásra."
Ennek azért meg van az árnyoldala is. Ezekért az app-okért jó eséllyel – havi rendszerességgel – fizetned kell, ha azt szeretnéd, hogy olyan szinten legyenek, mint pl. a Garmin app-ja.
"Még súlyzós edzést is lehet monitorozni külső alkalmazással ... "
Ilyet a legtöbb Garmin is tud. (pl. link).[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
Morris #26357 üzenetére
Az a jó a két okosóra platformmal, hogy bármilyen fitness alkalmazást rá tudsz tölteni, így nem vagy rákényszerítve a beépített alkalmazásra. Például van Strava, Runtastic stb. az órára. Na meg rendes edzéstervet is lehet követni ezekkel az alkalmazásokkal. Még súlyzós edzést is lehet monitorozni külső alkalmazással, ami gyárilag egyik aktív karperecen sincs.
-
xhege
veterán
Csatlakozva az előttem szólókhoz kezdésnek nem lenne rossz gondolat, akár egy használt Apple Watch SE sem. Megnézed mit tud, fel tudod-e dolgozni a napi töltögetést. Ha tetszik jöhet egy újabb darab vagy egy Ultra. Ha nem, akkor árában vagy max pici bukóval eladod. Garmin ilyen szempontból talán macerásabb, mert kevésbé mozgalmas a használtpiac.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Morris #26350 üzenetére
Volt itt a Mobilarénán nemrég Watch D2 teszt - engem pont nem győzött meg, ráadásul ha ki akarod használni a vérnyomásmérés funkciót, akkor egy bazi vastag, béna szíjon kell hordanod állandóan.
Egyetértek Franco-val: kezdj akár egy okoskarkötővel (pl. Huawei Smart band), próbáld ki, mennyire támogat és utána menjen a nagyobb beruházás. Vagy nézz használt eszközt (akár AW, akár Garmin). -
DeFranco
nagyúr
válasz
Morris #26357 üzenetére
Én erre nem vennék első körben profi eszközt, mert nem tudod, hogy mire van valójában szükséged. Én napi szinten mozgok másfél órát két részletben de mostanra már csak az alkalmakat és a távot mérem, a többi nem érdekel, beállt vagy szándékosan nem nézem (átlagsebesség pl.) mert többet árt mint használ.
Én két opciót fontolnék meg:
Vagy venni egy olcsóbb aktivitáskövető órát, ami viszonylag pontosan mér (amazfit, régen a honor is jó volt most nem tudom, de tesztek elérhetőek) és a tapasztalatok alapján később váltani egy komolyabbra (pár ezer forint differenciával el tudod adni).
Vagy beruházni egy apple watch-ra. Én nem ismerem, nem használtam, de ismerős, aki egyébként nem szokott felülni a tech trendekre, nagyon szerette mert nagyon hasznosak voltak az apple ökoszisztémán alapuló megoldások, kis gimmickek amiket más nem hoz. Azt kevésbé tartom valószínűnek, hogy az elfogadhatónál, vagy a jónál rosszabbul mérjen, egy drágább céleszköz biztosan jobb, csak neked nem biztos, hogy arra van szükséged.
Az edzésnél amúgy is a rutin, a rendszeresség a lényeg, főleg az elején, eddz fél-egy évig valami alap eszközzel (vagy aw-al) és ha tényleg hiányzik egy profi eszköz, mert az olimipai szintű pulzus- és szaturációkontroll hiánya az, ami miatt nem fejlődsz, akkor válts.
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz
Morris #26357 üzenetére
Ezeket sajnos neked kell kitapasztalni. Én szerettem az okos funkciókat is nagyon, de nem életbe vágó a dolog. Több olyan ismerősöm is van, aki még a Garminon az értesítéseket is kikapcsolja, mert zavarja. Neki csak a sport és az eü funkciók miatt kell. Szóval nagyon egyedi ez mindenkinél.
A fogyást és a mozgást mind az Apple Watch, mind a Garmin tudja támogatni. Fontos infó még, hogy ha a Garmin eü funkcióit akarod használni, akkor nagyjából 0-24-ben kell viselni az órát, mert az alvás monitoring is kell a legtöbb dologhoz. Mondjuk ez az Apple Watch esetén is így van, csak az nem ad annyi plusszot. -
Morris
veterán
Az baj, hogy én sem tudom hogy szükséges e nekem az okosóra feature. Mivel még nem használtam ilyen kütyüt, ezért teljesen idegen számomra.
Elkezdtem edzegetni, fogyni szeretnék, és ehhez az első szempont az, hogy monitorozni tudjam a haladásomat. Pulzus edzés közbeni szinten tartása, elégetett kalóriák, stb stb. Ehhez egy ilyen óra tökéletes lenne. Aztán nem tudom mit profitálnék az apple watchból. Normál hagyományos karórát nem használok amúgy sem.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
"okos otthon" mondjuk ezt pont lehetne ha nem b***ta volna el ezt is a garmin. Home assitant megy rajta de csak https-n. Nem tudom mi a töknek kell ezt erőltetnie local lanon tök mindegy lenne.
Képeket képes néhány alkalmazásban fapados módon megjelenek emlékeim szerint. Talán az MMS-ben minta betöltené.Das fapad.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
xhege
veterán
válasz
Morris #26352 üzenetére
A Garmin nem okosóra, hanem sportóra némi okos funkcióval. Vagyis nincs a csuklódon a telefonod. Amit tud okos funkciót az az értesítések megjelenítése és mondjuk a telefon keresése. Nekem ez nagyjából elég is, mert ellensúlyoz a többi pozitív tulajdonság.
Viszont nem tudsz hívást fogadni, indítani (mondjuk a Venu 3 fogadni tud), nem tudsz üzenetekre válaszolni, nem tudsz képeket fogadni, nem tudod az óráról irányítani az okos otthont, nem tudod órán kezelni a telefon fókuszokat vagy a telefont némítani, repülő módban tenni, nem tudod a kamerát óráról irányítani stb.
Hogy mi hiányzik? A kamera kezelése, az óráról fókusz, repülő mód stb kapcsolása, illetve 1-2 apróság ami komfortosabbá teszi az Apple Watchot. Ilyen az, hogy ha leveszed akkor tudja, hogy nincs rajtad és nem zizeg a polcon.
Ezek vállalható kompromisszumok részemről. -
xhege
veterán
válasz
Morris #26350 üzenetére
Több Garminom is volt már, jelenleg Epix Pro Gen 2 51mm van (zafír-titán). Igen, összességében nagyon elégedett vagyok vele. Főleg a majdnem 2 hetes üzemidővel, heti átlag 5 edzés mellett.
Igen iPhone mellett használom, de korábban Samsung S széria mellett is tökéletesen működött.
Egyébként szerettem az Apple Watchot is (volt sima meg Ultra is), de az állandó töltögetést nehezen viseltem, illetve a Garmin sokkal több adatot ad az egészségkövetéshez. Nekem ez fontosabb, mint az okos funkciók. -
Morris
veterán
Nekem nagyon meggyőző volt a Huawei watch D2. Hozta a szokásos értékeket. Nálam is és a páromnál is.
Nekem az is benne van a kalapban amúgy.
És ha minden igaz egészségpénztárra is meg lehet venni.Neked melyik Garmin van? Elégedett vagy vele? Nm bánta meg, hogy azt választottad? Gondolom akkor neked is iphone van.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DeFranco #26343 üzenetére
Jó helyen vagy, csak úgy látszik, aki érdembe hozzá tudna szólni, az nem jár errefelé
Nekem már ott felszaladt a szemöldököm, hogy van külön Honor Health. Igaz nem most volt, de én a Honor Watch Magic órámat a Huawei Health-el használtam.
Keresgélve a neten nem nagyon találtamgyárimegoldást az adat transzferre. A Honor Health-ről az ilyen 3rd party konvertálós app-ok nem is hallottak.
A band-ekről nem tudok nyilatkozni ... -
xhege
veterán
válasz
Morris #26345 üzenetére
A Garmin folyamatosan mér. Ha egészségfigyelés a lényeg, akkor nagyon hasznos benne a body battery, stressz szint, HRV és regenerálódás is. Nagyon sokat ingáztam az Apple Watch és a Garmin között, de végül én a Garminnál kötöttem ki.
hurrikán: A vérnyomást szerintem nyugodtan vedd ki a pakliból, nem igazán megbízható még ez a funkció az órák tekintetében. A Venu 3 szerintem jó irány lesz.
-
hurrikan
addikt
Üdvözletem.
A közeljövőben le szeretném váltani, bár kifogástalan általában lévő, de tudásban már számomra szerény Huawei Watch GT2-met.
Mindenképp olyan órát szeretnék, amiben van EKG, bőrhőmérséklet mérés is már, és minél precízebb.
Ja és a minimum elvárás, legalább 6-7napos üzemidő.
További előny lehet a vérnyomásmérés (bár nem tudom ez a funkció mennyire pontos, bármely óra esetén is)
És az érintésmentes fizetés.Amik eddig szóba jöttek:
--
Galaxy Watch7(üzemidő miatt elbukott, minden tesztben 1-2napos üzemidőt emlegetnek, ez számomra elfogadhatatlan) kár érte mert ez az egy amiben minden funkció meglett volna, a vérnyomás és a pay is
-Huawei Watch Gt5 pro, szinte mindenben tökéletes, +bazi jól néz ki, üzemideje is egész jó a tesztek alapján
-HuaweiWatch D2, mindent tud amit az előző, van vérnyomásmérés, ám a tesztek megosztóak, érnek e valamit a mérési... És nem mondanám szépnek. Ráadásul ha vennék hozzá fém szíjat, úgyis oda a precíz vérnyomásmérés
-Garmin Venu 3 (egyáltalán nincs tapasztalatom a márkával, de a tesztjeik elég jók, ráadásul ha minden igaz működik az érintés mentes fizetés)
-Withings SmartWatch Nova, tetszik, hogy hibrid, a számlap maga nem kijelző, emiatt akár 30nap is lehet az üzemidő de szintén nincs tapasztalatom a márkával, pontosság, app stb.Esetleg ha van további ötlet jöhet.
Valamint véleményeket szívesen olvasnék bármelyikkel kapcsolatban.Honor Magic 7 Pro
-
MC Pite
veterán
Épp összeszedtem pár dolgot az Instinct 2 Solar vs 3 Solar témában ha van aki a kettő között gondolkozna (bár a 2X a kettő között van pár dologban): [link]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Morris
veterán
Hát csak kicsit elbizonytalanít a két mért pulzus szám.
Nem tudom hogy az apple esetében mi okozta a sokkal alacsonyabb értéket.Nézegettem a Garminokat is, de az a kerek dizájn annyira nem gyere be. Az ára meg pfff
Max 150k környékén szánok rá. De az is olyan mintha a fogamat húznák[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Sziasztok!
Iphone 15 ProMax-hoz keresek egy nagyon jó okosórát. Jobbára edzésekhez használnám, kalória illetve pulzus méréshez, aztán nyilván van egy csomó plusz feature, amiknek hasznossága majd akkor derül ki, ha már használom ezeket.Voltunk párommal ma a Media Markt-ban, ahol kipróbáltunk két terméket. A Huawei watch D2-t és az Apple Watch S10-et.
Netről rendelném majd amúgy, de méret szempontjából jó volt látni, hogy melyik a legjobb. (a nagyobb)
Viszont teszt alkalmával a két készüléken teljesen más pulzus számot mutattak a készülékek mindkettőnk karján. Az S10 50-55 pulzust mért mindekttőnknél, a Huawei ezzel ellentétben 80-82-t. Mértünk egy vérnyomást is, ami szinte tökéletesen hozta mindkettőnkre jellemző értéket. Nálam hozta a szokásos 141/108-at, páromnál a tökéletes értékeket, de én nem vagyok meglepődve ezen, mert amúgy is dagadt vagyok!
Szóval miből fakadt a két teljesen más értékű pluzus szám? Szerintem a 50 körüli érték nem valós.Esetleg tudtok ajánlani olyan órát amit nyugodtan választhatok? Vagy ezek két termék közül melyiket érdemesebb megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
A B márka kevésbé népszerűsége miatt nincs hozzá semmi. Nézd meg az Apple, Garmin és a Samsung óráihoz mennyi mindent kapni. Én sem gyártanék kiegészítőket egy marginális piaci jelenlétű órához semmit. Én például a Samsung Galaxy Watchomhoz egy Cellect fém szíjat vettem, és hihetetlenül jó minőségű. Teljesen gyári megoldású a gyorskioldó (nem az a gagyibb tolós fajta stift) és szép a zárószem, az óra tokjához igazodik. A legtöbb olcsó szíjnál nincs ilyen, simán ott a rés a tokfülek között. A vicc, hogy 4ezer Ft volt, a gyári szíjak inkább 20ezer körül mozognak.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
Aktivitásmérőknek (mindenféle bandek) van külön topicja, vagy itt lehet kérdezni?
Feleségemnek már a végét járja a honor band 4-e, és cserélném, szempont lenne, hogy elegáns kis méretű okoskarkötője legyen, nem kell extra funkció, tudjon értesítést kezelni, hívásról értesíteni, meg edzést követni (pulzus, táv, idő, stb. semmi extra).
Néztem a honor band 9-et, a huawei band 9-et és az amazfit band 7-et, önmagában bármi jó lenne, de az eddigi edzéselőzmények és a jó tapasztalat kicsit a honor band felé húz, plusz ott van a vendor lock-in, mert az összes előzmény ebben az appban van.
Ezzel szemben a huwaei band 9 sokkal szebben néz ki, pont annyival kisebb, amitől sokkal inkább elegáns, kérdés, hogy milyen most a huawei rendszere, a huawei health app, mennyire használható, mennyire problémás, és esetleg van-e átjárás (importálás) a huawei health és a honor health között.
az amazfit band 7-el kapcsolatban még nem döntöttem, látni kellene élőben, nekem amazfit órám van, szeretem az órát és a rendszert is, de itt feltételezem, nem átjárható az előzmény a honor appból.
-
válasz
flash- #26322 üzenetére
Ez a baj ezekkel a "B" márkákkal, a termék követés nulla náluk. De igazából annak is lehet örülni, hogy frissítenek, nemrég bekapcsoltam a néhány hónapja lerakott gtr 3-at, és jött rá valamilyen update. Amúgy nem is értem, miért nincs náluk szíj meg fólia, tutira el tudnák adni. Az utángyártottak minősége kábé sehol nincs. Persze, ellenpéldaként ott a Fitbit, ahol vehetsz gyári szíjat, csak olyan az ára, hogy nem akarsz.
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
Krisz79
őstag
valaki esetleg tudja, hogy apple watch 8-hoz mennyi garanciát ad az Istyle?
Az óra ára: 170e volthttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Amazfit gts3-hoz szeretnék gyári szíjat(ivory white) színben.
Hol árulnak ilyet eredetiben? -
Sziasztok!
Wear OS 4 alatt be lehet valahogy állítani, hogy a fizetés automatikus legyen? Zavaró, hogy ha fizetni akarok akkor el kell indítani a Wallet appot és csak azután megy
-
Badboys
őstag
válasz
csgabee #26314 üzenetére
Csupán abban tudok biztosat mondani, hogy az E sim brutálisan meríti az órát. A link alapján nem tudni milyen rendszer van az órában. Wear vagy valami saját. Valaki írta itt, hogy nem kezeli a fizetést a Xiaomi aztán volt aki cáfolta. Mivel az OTP nek van működő fizetési appja elképzelhető. Van e Xiaomire azt talán aki használja. A szürke importal óvatos lennék a garancia miatt főleg a no name intézményeket kerülném. Miért nem kérdezel az importőrtől hátha tudnak valami értékelhetőt mondani.
-
csgabee
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Hosszadalmas böngészés után okosórák után kutatva rájöttem,hogy nekem a Xiaomi watch s3 kell. A közel 1 hónapos intenzív böngészés után rátaláltam a M2313W1 termékszámú kivitelre.Ami elvileg esim funkcióval rendelkezik.Xiaomi watch gold elvileg az e-simes. Illesztek be linket,ahol tisztán látható,hogy az óra tényleg rendelkezik azzal a tulajdonsággal is. Talán csak kínai piacra szánták,de láttam webáruházakban is.Ha létezik is frissíthető valószínűleg magyar nyelve,valamint fogja kezelni szerintetek az OTP kártyát?
Xiaomi watch s2 pro tetszene még,csak rövid az üzemideje.Igazából nem tudom használnám e az esimet,csak gondoltam,ha tudja az nem lenne baj.
Esetleg max 80000Ft-ig mit ajánlanátok?
[link] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bondix #26311 üzenetére
" ... 3honapja azóta nincs panasza ... " – a kérdés, mire használja?
Szubj. vélemény: ez az az óra, amit a zabpehely mellé szoktak adni ajándékba.
Másképp: ha az időt mutatja, az app-ja működik (nem dobálja a kapcsolatot, nem meríti fölöslegesen a telefont, stb.) és jelez, ha a telefonon történik valami, – és a használójának nincs is más igénye, – akkor igazából már megérte az árát.
Talán még a magyart is, de ha Ali-ról rendelsz, akkor ~24e Ft-ért kapsz 4-et. -
MC Pite
veterán
válasz
Krisz79 #26303 üzenetére
Fitbit, Garmin óráit ajánlanám ami kb belefér. Meg nyilván nem árt tudni milyen egészségügyi funkció, de HRV, energiaszint, tűrhető alvásmonitorozásra jók, és eredendően megbízható cuccok.
-
Bondix
tag
Ez az órája van valakinek?
Egyik ismerősömnek van 3honapja azóta nincs panasza de gondoltam azért rá kérdezek -
válasz
Krisz79 #26303 üzenetére
Nézz szét a Withings kínálatában. Már akkor konzumer "okos" EÜ termékekkel foglalkoztak, amikor a többi cég még a csattogós lepkét tolta csak ezen a területen. Nem hibátlan eszközök, de a mellé pakolt ökoszisztéma szoftverestől, hardverestől, kifejezetten az EÜ területre helyezi a hangsúlyt.
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
Badboys
őstag
válasz
waszabi07 #26308 üzenetére
Szvsz. mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy egy megbízhatatlan órának hisz EÜ. terén vagy egy jó minőségű mandzsettás vérnyomásmérőnek. Nem azt sugalltam, hogy sport terén milyen megbízhatósággal működik egy óra, hanem EÜ terén mire számítson. Én gyakorlatilag egyik gyártó termékére sem bíznám rokon, ismerős, sem jó magam. Egyébként pár éve amikor ezek a blődségek megjelentek az Apple termékek megbízhatóságáról nem sokára utána meg is cáfolták. Nem szeretnék OFF ba menni ezen téma kapcsán úgy, hogy részemről a téma lezárva. A kérdező meg majd vissza olvasgat és eldönti azok alapján amit mások is írtak.
-
Badboys
őstag
válasz
waszabi07 #26305 üzenetére
A mondták és a valóság nem ugyanaz. Sajnálom aki egy ilyenre bízza az életét, de szíve joga, hajrá. Kihangsúlyozta az érdeklődő a "stabil, megbízható" jelzőket és ott a pont. Rá bíznád az életed? Valószínűleg nem. Tehát a kérdése az úrnak szerintem megválaszolva. Volt már 5-6 db órám tudom miről beszélek.
-
-
Krisz79
őstag
Sziasztok!
Családtagnak szeretnék androidos rendszerhez megbízható okosórát, 100 000 Ft értékig kinek mi vált be?
Fontos az egészségügyi funkció stabil, megbízható működése.
Köszönöm a segítséget!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
MC Pite
veterán
válasz
poolbig #26300 üzenetére
Ó, ez ismerős.
Bringás ismerőseim 20-25%a szív vagy mozgásszervi problémák miatt kezdett tekerni (én is).
Miután rájöttek hogy a dokik elég rossz vágányon vannak.Mindenkinek akkor javultak az eredmények, mikor saját kezünkbe, meg normális szakemberek kezébe adta az irányítást.
Gyanítom olyan mint pl a tribológia, itthon félig helyesen tanítják, és a legtöbb szetelőnek/dokinak ez sose tűnik fel.Nem azt mondom, hogy mindenkinél ez van, de (itthon) ez eléggé jellemző.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- PlayStation 5
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest