Hirdetés
Hozzászólok Aktív témák
-
Sesy
aktív tag
megint lépcsővel kapcsolatos kérdésem van.
ki lehet valahogyan kapcsolni a burkolatot?
a burkolatot nem akarom a statikusnak küldeni, mert neki csak a vb szerkezet kell(ene)
ha kiveszem a pipát a burkolat négyzetből, akkor automatikusan átszerkeszti a lépcsőtBorn stupid... Try again!
-
daninet
addikt
De azt javaslom ne szenvedj vele. A beton résznek más az építőanyaga, az IFC-ben is látszik, hogy az egyik burkolat a másik betonTrust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Sesy
aktív tag
válasz
daninet #6052 üzenetére
mi volt az eleje, amivel nem kéne szenvedjek?
olyan megoldást találtam, hogy kikapcsolom a szerkezetet, akkor csak a burkolat marad, azt meg kivonom a komplett lépcsőből és akkor csak a vasbeton marad...
a gond az, hogy az emberem szerintem nem tudja használni megfelelően a programját, és bezavar, ha ott a burkolat is
Born stupid... Try again!
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Irodában találtam egy AC12 cd-t. Ezzel így magában tudok valamit kezdeni?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
copass
veterán
-
-
OgreImre
senior tag
Én mindig kiszerkesztem a lépcsőt. Egyszerűen nekem így egyszerűbb. Persze örülök ha kapok az építésztől tervet róla, de az esetek 90%-ban az maximum egy alaprajz, általában nincs elmetszve sem. Van egy szintmagasság meg az alaprajz, aztán hajrá. Úgyis az én tervemből építik, engem lehet b@szogatni.
Nagyon sok munkám van az építész kollégákban, hogy ne orbitális baromságokat tervezzenek[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Sesy
aktív tag
válasz
OgreImre #6059 üzenetére
nekem meg a statikusaimat kell beidomítanom, hogy olyan legyen amilyet szeretnék...
őket nem igazán érdekli, hogy fog kinézni... legyenjó szerkezetileg oszt jónapot az, hogy nem jók a metsződések, a fordulóél ott van ahol van az már tök mindegy...esetleg privátban küldjél már nekem egy elérhetőséget
-
OgreImre
senior tag
Nekem annyi előnyöm van, hogy 12 évig építész irodában dolgoztam 80%-ban építészként, 10%-ban rendszergazdaként és a maradékban gyakoroltam a szakmát
Soproni Tűztorony felújításától a siófoki Tescoig minden is volt."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Raysen623
addikt
válasz
OgreImre #6059 üzenetére
Nagyon sok munkám van az építész kollégákban, hogy ne orbitális baromságokat tervezzenek
Ezt kikérem magamnak! Szerintem voltak és vannak kivételek
É csak a lépcső méreteket egyeztetem a tartószerkezettervezővel, utána mi adjuk a kiszerkesztett geometriát. Így minden is jó tud lenni.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Sesy
aktív tag
a bramac cserepezőt életre lehet kelteni valahogyan ac24-ben?
most jutottam oda, hogy a készülő projektre fel kellene tennem a tető burkolatot, és látom, hogy csak ac23-ig van... meg lehet oldani, hogy ac24-ben is működjön?
nehogy már vissza kelljen emiatt pakolni mindent 23-ba, mert sírva fakadok...Born stupid... Try again!
-
-
Hunattila
tag
Esetleg hozzáférhetőbben is megtennéd? Köszönöm.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Korlátot kellene szerkezstenem AC23-ban és eddig minden össze is jött, mait zsrettem volna, egy dolgot leszámítva.
Azt szeretném, hogy a mellékelt képen látható pozitív sarokban is összeérjen a két üveglap, mint a negatív sarokban. (Illetve plusz pont lenne, ha a végén lévő oszlopoknál is lenne egy vágás az üveglapban, nem csak a belső oszlopoknál. De ez másodlagos.)szerk.:
Illetve most vettem csak észre, hogy az oszlopokat ugye a végén is 25 cm-re kezdi ugyanúgy, mint a sarkoknál. Ez sem feltétlen jó így.[ Szerkesztve ]
-
Sesy
aktív tag
van egy üres ajtónyílásom, ahol szeretném, ha a padlószerkezet ámenne az ajtónyíláson
a képen a födém teteje -0,25 méteren van az ajtónyílás a fal aljától 235 cm magas
ha 15 cm-es padlószerkezetet (réteges szerkezet) teszek be, vagyis a teteje -0,10 m-en van, akkor jó az eredmény
de ha 25 cm-es padlót teszek bele (nem réteges zerkezet), vagyis a teteje 0,00 m-en van akkor nem:
a fal 620 a padló 600 erősségű réteges szerkezet/nem réteges szerkezet, ha nem réteges szerkezet, akkor nem jó az eredmény
ha a nem réteges padló erősségét 630-ra veszem akkor persze jó lesz, de akkor nem metszi ki a falakat automatikusan a padlóból, sőtt fordítva történik vagyis a falat metszi a padló
van erre valami megoldás?
vagy csak a réteges padlót nem szedi ki a falnyílásból?vissza olvasva kicsit zavaros lett, de szerintem érthető a problémám
-
Sesy
aktív tag
közben azt látom, hogy a réteges szerkezetet is csak akkor hagyja benne a falnyílásban, ha a réteges szerkezet alja egybe esik a falnyílás aljával... tehát ezekszerint azt nem tudom megcsinálni, hogy a padlóm kettő réteges szerkezetből áljon össze, mert akkor a nyílásba eső rész eltűnik... wtf
-
nauro
aktív tag
Sziasztok,
egy ismerősnek segítek összerakni egy új gépet a munkájához. Látványtervezéshez használ Archicad Blendert meg 3D Maxot. Segítsetek, milyen videókártyára érdemes rámenni. (tudom, hogy most a piac borzalmas állapotban van, de most van lehetőségük vásárolni)
Mit gondoltok a "gamer" kártyákról a professzionális felhasználásra szántakkal szemben?
Ha gamer kártya, érdemes várni egy jó dealre a 30-as szériában, vagy jó lehet akár egy használt 20-as is? (3070 vs 2080 például)
Mi az a beugró szint szerintetek, ami alatt nem érdemes venni, mert a munka rovására fog menni?
Nagyon köszönöm a segítséget. -
copass
veterán
rtx 3070, 2080-at már nem vennék kifutó és biztos hogy bányásztak vele 24be.
kicsit átrendeződött most a látványtervezés, egyre jobban terjed a valósidejű látvány.
a twinmotion meg ingyen van az építészeknek archicad mellé.
amúgy egy gtx 1660(nekem is az van most) már elég mindenre, de ha teljesítményt akarsz akkor 3070.
krva bányászok és a rajtuk nyerészkedők tönkrevágják a vga piacot teljesen[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
3060 is jó választás, feltéve ha lesz. de valószínüleg nem fogják kapkodni, ha igaz hogy korlátozzák a bányászteljesítményt.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Raysen623
addikt
Itt egy link, ahol le van írva mire érdemes odafigyelni ArchiCAD esetén. Blenderhez itt egy másik link. 3Ds Max-hoz meg vegyesen ajánlanak mindent, de szerintem oda inkább a professzionális kártyák a jobbak.
Gamer kártyáknál meg azt vedd amit kapsz és nem kell csak és kizárólag NV kártyára fókuszálni. A lényeg a VRAM mennyiség, de azokat látod a linkek alatt megadva.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
copass
veterán
válasz
Raysen623 #6077 üzenetére
nem a vram a lényeg, hanem a cuda (tensor/rt) mag, ezért is vérzik el az összes quadro 3D teljesítményben.
a quadrokban azért van olyan sok ram, mert sok adatot tudnak így mozgatni de ez kevés magában. ha nincs elég mag a 3D-hez akkor megette a fene az egészet.
cuda:
rtx 3070 8GB ram 5888 mag vs rtx quadro 5000 16GB ram 3072 mag
radeonokban nincs se cuda,rt,tensor mag, mert a saját megoldásait használja.
pl. raytracing 6800xt-nél finoman szólva is siralmas lett.
jellemzően a több milliós rtx quadrok teljesítenek jobban, de az se a szent grál..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Hozzászólok Aktív témák
- [Re:] Bomba áron, a világ legvékonyabb áthajtható ultrabook-ja, DELL XPS 13 7390, i7-1065G7/32GBRAM/1TBSSD
- Ford topik
- Óra topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Netflix
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [adlersson:] „Easter egg” a tajvani Galaxy S21 szériában
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Wellness Gate System Kft.
Város: Budapest
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest