Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Yepp, aliról veszem 22mm garmin nylon strap, gyári csappal használom.
A bal oldali quick fites, kicsit kotyog (szigszallaggal bélelem emiatt) az adapter.
De ez legalább igazi QF adapter, nem pici 20mm tengelyesről 22QF-re alakítós mint sok olcsóbb szíjnál.Azért QuickFites, mert vizezéshez, dzsuvához meg szilikont rakok fel. [link]
-
Orgi
addikt
válasz
V.Stryker #1667 üzenetére
Én rendszeresen rendelek Aliról szíjakat, szeretem fél évente váltogatni őket. Rendkívül egyszerű cserélni, kapsz egy ilyen sim-kártyahely kinyitó eszközhöz hasonló cuccot, benyomod az óra és a szíj találkozásánál látható 2 kis rugós pöcök valamelyikének végét, ezután lejön a szíj és mehet fel az új. Itt meg tudod nézni:
[link] -
MC Pite
veterán
I3 vs I2 Solar beltéren, lapos szögben és szemből
-
MC Pite
veterán
-
-
vendingo
veterán
Nagyon tetszik az i3s.
Jelenleg gen1 solarom van, amit nagyon szeretek, de a 3 már van annyival jobb, hogy legyen értelme lecserélni. A lámpa és fizetés funkció nálam a húzóerő.
Mennyiért lenne érdemes eladni a 2 éves solarom? Teljes feltöltés után 26 napot ír ki, közel a gyári adatokat hozza. Szinte hibátlan állapotban van. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
kuntics #1654 üzenetére
Amúgy van értelme ezeknek a pántoknak?
Én csak azért gondolkodom rajta, mert az óra néha nem mér jól. Ilyenkor leveszem, leállítás nélkül, visszateszem és akkor helyreáll.
Közben rendeltem egy ilyen mellkaspántos érzékelőt. Essünk túl rajta. Olyan rég ki akarom próbálni. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
MC Pite #1652 üzenetére
Köszi a pontosítást. Az i2-ben melyik érzékelő van?
Igazából a H7 szenzor linkjét akartam elkérni, csak figyelmetlen voltam. Amúgy abszolút nem gondoltam, hogy a pántok tönkremennek.
A használata meg úgy van, hogy magával az órával párosítod a pántos szenzort edzés előtt és utána indítod az edzést? -
V.Stryker
nagyúr
Az egyik yt videóban azt mondják,hogy az Instinct 3 Gen4-es szenzort tartalmaz, míg az Amoled-es verzió Gen5-t. Talán ez sem elhanyagolható különbség.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
MC Pite #1640 üzenetére
Köszi a leírást.
Igazából csak arra volt jó, hogy felizgassál, mégis kéne cserélni.
Bár most egy kicsit úgy érzem, hogy tényleg reszeltek rajtuk, de mégis hiányérzetem van. MIért kellett a sima i3-ból kispórolni a beépített memóriát, miért nem kapott annyit, mint az OLED-es? A procija vajon ugyanaz legalább? Az OLED verzióból miért hiányzik a Solar?
Mondjuk talán a legjobb hír, hogy kezdi kezelni a szundi módot. Így a délutáni szunyát is is rögzíti?[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
MC Pite #1646 üzenetére
Köszi az infót. Esetleg átdobnád az alis pánt linkjét?
Mostanában engem is csípett a fos óracsere ügyben, de semmi hasonló tudásút nem találtam, mitn az i2 Solar Tacticalom. Viszon az új I3 OLED-es verziót minél többet nézem, annál jobban tetszik és érzem,hogy ő az igazi.De mivel 200k, nagyon nem kell izgulnom, hogy megvegyem.
Még az Amazfit T-Rex Ultra -t néztem, de fizetni nem lehet vele asszem vagy csak valami nyomi fizetési megoldást tud, így ki is esett anélkül, hogy komolyabban belerágjam magam. -
MC Pite
veterán
Az optikai szenzorok ilyenek.
Mindegyik (ANT+) pánttal jó, de a garmin ill polar nagyon tartós, és megbízható.
3 db olcsóbbal (aldi, decathlon, kínai) szívtam sokáig, mire meguntam. Azóta 1-2 évente pánt csere (alis), a szenzor nálam H7.Más: Solar tulajoknak érdekes lehet, ilyenkor már inverzbe látni (a kettesese tutira, de azt hiszem az egyesen is) a kijelzőt,
I3 Solar lapos szögben, háttérvilágítással: [kép][ Szerkesztve ]
-
Addel
senior tag
válasz
V.Stryker #1643 üzenetére
Jó a Decathlonos is, de vannak korlátai, hogy melyik a jó neked, attól függ mi a cél és mennyi a keret.
Én kb. 1 éve vettem a decathlonost, mikor kerékpározásnál feltűnt, hogy a rövid (100-200m) emelkedőre feltekerek az óra szerint pulzusváltozás nélkül, közben meg kiköptem a tüdőmet, aztán lefele jövök a túloldalon mikor észbekap az óra. Erre jó volt. -
Addel
senior tag
válasz
V.Stryker #1636 üzenetére
Szia, nekem van Decatlhonos mellkaspántom, müködik az i2x-el , meg van egy Garmin HRM Pro plus-om is az is megy vele. Amúgy elvileg minden kompatibilis vele, ami ANT+ -os. A Decathlonos mem túl megbízható, extrém körülmények közt gyakran elveszti a fonalat, nekem HIIT edzésnél 200 kürüli pulzusnál sokszor nem érzékel, meg az tűnt fel, hogy a póló statikus feltöltődésére is érzékenyebb.
-
MC Pite
veterán
Miután valaki nemsokára ...rákérdez a vaktérkép vs térképes óra részre, némi magyarázat:
I3 és F8 vak és rendes térképpel:
Színes transzflektív óra nincs kéznél szemlélteni, de jövő héten talán 955-el össze lehet fényképezni.
Az felhős időben nem túl acélos, bringán (főleg terepen) a kellemesnél tovább kell nézegetnem, hogy merre kell mennem. 90%ban elég a rezgés, de térkép nézeten ha látni szeretném hogy merre, akkor a monokróm vaktérkép egy lejtős szegmens teljesítése közben is fél pillanat alatt látható.Ha ez sem elég, akkor pedig jellemzően meg kell állni, és megnézni a térképet. De a legtöbbször előkapom a telefont, és megnézem az Explore appon, hogy merre mennék, milyen alternatívák vannak, stb. Ha át kell tervezni, párszor próbáltam órán, de köszi, mazochistáknak és telefon nélkülieknek meghagyom.
Telón mapy.cz-n összeikszelem merre megyek, gpx megosztás, connect ha van mobilnet (akkor lesz utasítás), vagy explore appal (ez net nélkül is megy, de nem lesz utasítás) rátöltöm az órára, és rakom el a telefont, kattan a pedál, indulok.Gyalogosan jobban van idő nézegetni, de amikor a 955öst használtam, akkor is a tesztelésen túl sokkal inkább a fenti telefonos megoldást használtam (külön megnyitva a gpx-et, vagy csak simán új útvonalat készítve), hisz sokkal sokkal gyorsabb, nagyobb a kijelző, jobban látható, normálisan látom merre tervezett, nem vakon bízom az eszközre. Viszont a térképes órák nem tudják az Explore appot használni (nem értem miért), és az órán kell scrollozgatni hogy merre megy az útvonal, merre lehet a böhöm kidőlt fát/hatalmas dagonyát kerülni.
Szóval nálam a kontrasztos vaktérkép + Explore / Mapy.cz+Connect app kombó gyorsabb, jobban használható.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz
Etikusz #1637 üzenetére
...Nézd meg az általad kinézett órák adatait szerintem.
[Akkuidők]
A Solar sokat bír, az amoledes meg mint az Epix.Instinct 2 Solar vs Instinct 3 Solar
Az összehasonlító cikkek amiket idáig olvastam, láttam azok... felületesek.
Mármint egy részét írják le a difiknek.
Pl:
The biggest differences between the two watches is in the hardware.
The Instinct 3 introduces three main hardware improvements: a) multi-band GPS, b) the LED flashlight, and c) improved solar charging.A valóságban?
Sokkal jobb kijelző (és a világítás). Kontrasztosabb, élesebb (kis betűknél és a diagrammoknál, nincs a solar réteg előtte, nem 'szellemképes' mikor háttérvilágítás megy és mozgatom).
Erősebb (linear ha jól sejtem) vibramotor. Finomabb gombok. Sokkal erősebb és fehér(!) háttérvilágítás! Mármár AMOLEDESen tisztán látszanak az értesítések bármikor a az erős fekete/fehér kijelzéssel, nem olyan 'MIPesen' (beltéren).
Nem barnás lilás, hanem fekete solar panel. Nem lassabban merül, hanem már tölt a napelem benne, sokkal jobban bírja kültéri edzéseknél. Napelem nélkül is 30ról 40órára nőtt a GPS-es runtime, solarral 48ról 130ra. Ez azt jelenti, hogy kevesebbszer kell a (még mindig) kínosan lassú töltést megvárnom, így egy héten 20-30%al kevesebbet merülhet, elég a hajmosásos borotválkozós idő neki a madzagon.
Giroszkóp került ebbe is (I2 az erősítős edzéseket nem túl jó hatásfokkal ismerte fel), nagyobb memória (appok, widgetek nyugodtan frissülhetnek, és így fértek el a városok is a térképen). A lépésszám sem egyezik a kettessel, jellemzően kevesebbet mutat a hármas, hajlok arra hogy ebben pontosabb talán a giroszkóp, de nem számoltam meg.A proci sokkal gyorsabb mint a kettesben, a napi jelentéstől a mentésektől, a widgetek lapozásától kezdve a fizetésenél, stb, de szinte mindenütt érezni. Egy nagyobb pályabetöltés végre nem sok perc mire elindul menet közben. Ja, a telefonnal való szinkronizálás is sokkal gyorsabb végre. Az Explore használata is pörgősebb, amikor elő kell venni, módosítani, gyorsan megy.
Én jobban szeretem a monokróm MIP vaktérképpel mint a térképes kombót, mert bár jó ötletnek tűnt az Epixen /FR955-ön, a valóságban, főleg bringán nem adta ki.
Plusz a garmin share is, egész gyorsan tudtunk vele pályát átlőni másik órákra.
A GPS baromi gyorsan talál jelet (szintén a felsőpolcosok ill 2X idáig is tudták, de bent épületben is sokszor pozícionál, és kültéren pár másodperc, független attól hol voltam korábban; plusz sziklás részeken is pontosabb, nem basztat annyit montis sziklás mászáskor hogy megállítja mert szerinte kb állok). Pontosággal idáig se volt bajom, picit pontosabb, de az nem érdekel; az a lényeg hogy nem kell 10-20 másodpercet várni másutt indítok tevékenységet mint korábban.Szoftveresen az Instant billentyűzet hasznos, sokat gyorsít a használaton (szintén a nagyobb tapis modellekről jött át) mikor pontokat, pályákat, szenzorokat nevezek el/át. Az új adatok a tevékenységek után tök jók (emiatt vettem elő a telefont ezeket megnézni), megérkeztek erre is a mappák a widgeteknél (egy sorban egyszerre több dolgot is kiír, belelépve a mappába meg amiket beleraktunk, így nem kell 15 elemesre csinálni, elég pl 5×3asra), ez nagyon kényelmes.
A zseblámpa tevékenységeknél (napnyugta után akár automatikusan) tud villogni a beállított módon.
Az útvonalpontokat végre támogatja az óra (frissítőket, egyebeket hozzá lehet adni, mutatja addig a pontig a távot a teljesen túl; imádom maratonon vagy multigeoládánál az ilyet!). Alvás téren is hozza a nagytesók tudását, szundi kézzel vagy automatikusan (mikor beváltok alvó módba megkérdi indítson-e szundit, mikor felkeltem rákérdez kikapcsolja-e).
Reszeltek kicsit a pulzusmérésen is, kb a FR955 és az I2 között van (a FR többet 'szűrt', az I2 gyorsabban állt neki lekövetni a változásokat, de többet is tévedett ), picikét pontosabbnak nevezném, de optikai vonalon Elevate4 használható, ahol meg gyenge, úgyis pánt kell. A menüket, opciókat is kicsit frissítették, logikusabbá tették; pl végre hívás közben láthatom az időt a karomon, nem azt hogy kivel beszélek - autóban még idegesítőbb, mert a központi kijelzőn is a hívott felet látom, és I2-vel se az órán se az autón nem látom közben az időt.Bónusz az alu gyűrű. Tegyük fel, hogy elhiszem, hogy még erősebb így az óra - de ezzel idáig sem volt gond. Összességében a sík, nagyobb üveg (nagyobbnak tűnik az óra ettől), a fekete panel, a csavarok csillogása és ez a színes fém qrva jól néz ki, sokkal ütősebb mint a kettes. És nem kell a sarat a kis pöttyök közül kitakarítgatni, mert sima a perem belül.
Nekem ez így felér esztétikailag a volt Epixemmel kb, ez persze ízlés kérdése.Szóval szinte minden téren reszeltek rajta, erősebb, tartósabb, sokkal jobban látható. Mindenki döntse el, hogy ez megér-e némi felárat.
Képek: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz
Etikusz #1637 üzenetére
Szerintem fusd át pl ezt, ott vannak az adatok is, de én Instinct 2 tulajként külön érdekesnek találtam a cikket. Gondolkoztam egy váltáson, de ezen az áron ezek a fejlesztések nem elegendőek szerintem egy sima Instinct 2-höz képest sem. Majd ha lejjebb megy az ára a 3-nak és bele pakolnak még pár dolgot, amit a 2 már nem kap meg és van is értelmük, akkor talán...
[link]
Btw én aztán igazán sokat vagyok kint a szabadban, de 50% alá egy nap alatt azért még sosem sikerült merítenem a sima 2-est sem.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Esetleg valaki próbálta, hogy a Garmin HRM mellkaspánt kompatibilis az órával? Vagy más (pl. decathlonos) mellkaspánttal tud kommunikálni?
[ Szerkesztve ]
-
Etikusz
tag
válasz
MC Pite #1633 üzenetére
Szia,
Köszi az infót, eddig 40-es órám volt azért kérdeztem, de ahogy írod elég lesz a 45. Nem azon a 20.000-en múlik csak nem szeretnék egy búvár karórát.
Epix szóba se jött nálam, mert sokat vagyok szabadban és nem szeretnék tölteni. Nem tudom hogy mennyivel bírna többet az 50-es mint a 45-ös főleg ha mindig kap napfényt.
-
MC Pite
veterán
válasz
Etikusz #1630 üzenetére
Átlag férficsuklón (19,5cm) teljesen jó a 45ös. 26os szíjat nem próbáltam, de a plusz 4mm is soknak tűnik (Epix Gen2 ill 955 határeset volt méretben, Epix súlyban sok is).
Nagyobbnak tűnik mint az I2, pedig nem az, csak a nagyobb üvegfelület teszi, meg a kivágások, meg optikailag a fekete napelem is segít, meg a kisebb belső perem (a szürke, amina kettesen érdes). [I3 vs I2]Mi az a szűk keresztmetszet az I3 esetén, ahova kevés az akksi?
Vagy te az Epix deriváltat nézed?Az nem Instinct, ahelyett korábbi Epixet kell venni, súly kivételével mindenben jobb.[ Szerkesztve ]
-
Etikusz
tag
Sziasztok,
Érdemes Instinct 3 ból az 50-eset venni a 45 helyett az akkuidő miatt?
Talán az már túl nagy.Ti mi alapján választottatok?
-
vendingo
veterán
válasz
sherlock82 #1627 üzenetére
Kedvenc üzenetem 2-3 óra alvás után, hogy megszereztem az alvás bajnoka kitűzőt. Soha nem értettem. Mindig melóban kaptam meg, amikor örültem, ha volt egy szusszanásnyi időm éjjel.
-
MC Pite
veterán
Az automatikus kör, automatikus érzékeli a köröket. Te indítod a tevékenységet, meg állítod le, de
- körönként is láthatod az adatokat a telefonon
- körönként ad egy üzenetet, pl a kör átlagsebességével és átlagpulzussal - konfigurálható (akár hangosan is bemondja a telefonon amit beállítasz neki, külön a kiírt szövegtől).A sí/snowboard elvileg érzékeli a felvonót és addig nem mér, abból lehet másolni, bár nem lesz bringás tevékenység (mondjuk felvonósan nem is az
).
Vagy beállítod, hogy pl 15km/h alatt legyen autopause, az kb jó lehet hogy csak a lejtőzés legyen benne.
sherlock82: Attól hogy nem aludtál jól, még lehet benne annyi bodybatter meg normális hrv, hogy jó üzenetet dobjon fel, mert pl 60%ról indítod a napot és az még mindig okés.
Betegen, túledzetten véletlenül sem ír ilyeneket. De nyilván sokat nem kell ezekre adni, de azért kolerrálni szokott az enregiatartalék meg az üzi.Inctinct 3 újdonságai közé tartozik, hogy egész használhatóra bővítették a tevékenység utáni jelentést:
[link]
Valamikor összeszedem a ketteshez képest a különbségeket, főleg amiket a tesztekben nem írnak. -
sherlock82
senior tag
válasz
kuntics #1621 üzenetére
Szerintem teljes random írja ki ezeket a dolgokat.
Első körben kiírta a reggeli jelentésben, hogy keveset és rosszul és nyugtalanul aludt , (későn aludtan el és rosszat is álmodtam ) erre a végén kiírja hogy bármit hoz a mai nap ön készen áll vagy valami hasonlót ami előzőkkel nem függ össze.
-
válasz
kuntics #1621 üzenetére
Megbarátkoztam az alvás dologgal, meglátjuk, hogy változik-e a jövőben. A fontosabb dolog a lépésszámlálás volt, ma sokat sétáltam és teszteltem, száz lépésenként egy-két darab volt az eltérés hol az egyik, hol a másik irányba, ez nekem tökéletes így. Egyébként nagyon megszerettem az órát, mocskosul bejön ez a nyomógombos megoldás.
#1622 V.Stryker: nekem az első napon kérdezte, hogy kérem-e a reggeli jelentést, de amúgy Menu gomb hosszan - Appearance - Morning Report, itt be tudod állítani, hogy mikről adjon tájékoztatást.
-
kuntics
aktív tag
Képes az instinct 2 a nappali alvást is észlelni, nálam legalábbis működik. Csak szimplán a sleep mode-ot nyomom be, alvási időkkel nem szórakozok. Viszont már lassan egy éve hordom, lehet kell neki a több alvási adat az elemzeshez (el tudja dönteni, hogy mikor alszol)
anomáliák azért így is vannak, szintén éjszakás műszakban reggel 4kor furcsa látvány a “jó reggelt” felirat az órán, de a 2 hetenkénti töltés, a süllyesztett kijelző meg még jó pár tulajdonsága bőven kárpótol pár hiba miatt.
Apple healthbe is képes átküldeni az adatot, bár én annyira nem használom.
-
MC Pite
veterán
A tevékenység beállításai, Auto Lap, Automatikus pozíció.
-
Dr V
őstag
Hogy lehet beállítani, h a köridő mérés két gps pont között legyen csak? DH-nál mindig ugyan ott van a pálya vége, illetve felvonótól fix helyről indulok. Kézzel mindig elfelejtem indítgatni, leállítani, meg ha van GPS , az se dísznek legyen...
Versenypályára melyik üzemmód a legjobb? Sebességek, gyorsulás, lassulás, köridő, részidő, ami számítana. -
MC Pite
veterán
Írták, hogy hatékonyabb a töltés az I3-ban, és valóban.
Akár tölt is, nem csak lassabban merül.Ma teljesen felhős időben tekertem, és még így is töltött valamicskét - a kettes itt meg se moccan ilyenkor.
Százalékosan ill luxórában[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
The Quantified Scientist
Garmin Instinct 3 In-Depth Scientific Review [link] -
zzola
titán
válasz
sherlock82 #1612 üzenetére
Na ugye, hogy nem mindegy, hogy 10e vagy 9700.
4 pontot ad érte.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz
sherlock82 #1610 üzenetére
Pedig ha 30x egymás után megvan a 10e lépés, akkor kapsz kitűzőt.
-
sherlock82
senior tag
Ez a lépés szám nekem is szokatlan volt hogy reggeli órákban mikor járkálok a lakásban és jelentős különbséget mutat. Azt, hogy mitől van nem tudom, összeégésben figyelem a dolgokat és nap végére szerintem elég reális számot mutat.
A sport funkció mérése nekem a fontos hogy és az benne elég pontos. Most hogy a nap végére 10000 lépés van a lábamban vagy 9700 kb mindegy nekem.
-
zzola
titán
Előfordul.
[Tutorial - Garmin Tips: How to measure stride length?]
Megnéztem, nekem 0,95 m a futás lépéshossz, de ez nem összekeverendő a séta lépésével. Én még soha nem állítottam azt az értéket.
[ Szerkesztve ]
-
Na, még egy bajom volt az órával, ez pedig a lépésszámlálás. Vagy alvajáró vagyok, vagy csak rosszul számolja, de amikor reggel kapom az üzenetet, hogy gratulál, végre nagyon jót aludtam, erre azt látom, hogy már 30 lépés körül járok, akkor gyanús volt, hogy valami nincs rendben.
Az előbb beállítottam egy egyedi lépéshosszt, remélhetőleg így már kevésbé fog felfelé csalni. Csak referenciaként mondom, hogy 178 centis férfiként 0,67m-re jött ki, ha esetleg valaki tudja valamire használni az infót.
És azért a feleségem arca is megérne egy misét, amikor a hajnali ötkor vízért indult, kinyitotta a hálószoba ajtaját, és azt látta, hogy félmeztelenül egy maximumra kihúzott mérőszalaggal térdelek a folyosón és éppen piros filccel rajzolok a padlóra, mialatt a nyúl így figyeli minden mozdulatomat. -
MC Pite
veterán
Az egyik legfontosabb dolog Instinct 2 vs Instinct 3 témában, a sebesség:
[Pályabetöltés I2 vs I3]Frissen ráküldve, tevékenységek a kettesről lepucolva, pár nem nagy track van amúgy rajtuk.
Bónusz: A telefonon keresztül lehet írni (mint az Epixnél, stb) az órába (valószínűleg a beállításokban a tapintás is ezt jelenti).
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
2-3 este magamon hagytam a 2x-et
de csak levettem ejj.. konnyebb nelkule
jo lenne monitorozni.. de na… -
J.C.G.
aktív tag
válasz
sherlock82 #1603 üzenetére
Igen, erre az esetre van a szerkesztési lehetőség, korrigálható. Mivel olvasás közben csak a szemed mozgatod szinte, ezért a pulzusod is alacsonyabb a napi rutinnál. Vagy rosszul gondolom?
-
Orgi
addikt
Az adat mozgása hasonlít a valóságra, de túl sok értelmét nem látom. Magamtól is érzem, hogy leamortizált az egész napos túra és nem lep meg, hogy utána az alvás és pihenés regenerált valamennyit. Egy 5 napos túrán már a 3. napon 1-en álltam, mégse omlott össze semmi, ugyanúgy letoltam a napi adagot és nem is érzetem magam annyival gyengébbnek, mint amennyit csökkent a pontszám.
Nem azt mondom, hogy egy hülyeség az egész, de aki tényleg sportol, az nem ebből fog kiindulni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Garmin terepórája nem okos, mindig aktív kijelzője pedig csak nem is színes, ellenben kifejezetten szívós és profi, ha kihívásokról, küldetésekről és aktivitáskövetésről van szó.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Építő/felújító topik
- Odébb van még a One UI 7 frissítés
- Mobil flották
- Gigabyte alaplap topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gran Turismo
- További aktív témák...