- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay
- Videó stream letöltése
- Linux kezdőknek
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz TTomax #13089 üzenetére
"ez miért is lenne máshogy ha ugyanezt a hűtést kapná a 390x?"
Kötekedés nélkül, de kicsit belelovalltad magad a dolgokba nem? Ha kicsit belegondolsz te is rájössz mitöl lenne más....1gpu=/=2gpu ugye.
"Veled ellentétben én ki is próbáltam mindhárom kártyát, a 780Ti is gyorsabb volt a 290X-nél"
Arra emlékszel hogy kiveséztük hogy a te 290x- eddel vagy valami nem stimmelt vagy a driverekkel volt kavar mert közel sem hozta azt amit pl. nálam? Mielött félreérted ezt nem a 780ti vs 290x-re írtam, hanem a "kipróbáltam..."-ra
-
Malibutomi
nagyúr
De nem arról volt szó hogy mikor hozzák ki, hanem hogy tuti alázó lesz mert jól állnak anyagilag. Ha egy éve készül a chip (netán már gyártás alatt ugye) akkor abból a legjobb negyedévi eredmény sem csinál gyorsabbat ha netán a radeon jobban sikerül.
Ez volt a hozzászólásom lényege. -
Malibutomi
nagyúr
Mitöl lenne meleg és hangos, a kipróbált vizes hütéssel, ha meg a pletykált teljesítményt hozza ugyanazzal a TDP-vel mint a 290x, akkor az kb. a 980 energiatakarékossága.
A driveres témát hagyjuk ez mindenkinek egyéni referencia, nekem semmi bajom a driverekkel, fent van és kész.De ez már itt off. Csak arra reagáltam fentebb, hogy a GM200 már olyan lesz amilyen, azon nem változtatnak a pénzügyek.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Pont mint a mantle ami ugye az nv tulajok szerint nem jó semmire, nem hoz semmi gyorsulást, stb,stb.
A postodban ha kicserélnénk a dx12-t mantle-ra, és visszadatálnánk egy évvel, akkor pont azt kapnánk amiért lehülyéztek anno embereket, hogy most azt hiszik majd a mantle miatt szárnyakat kap a középkategóriás kártyájuk.Nem téged hülyézlek, csak arra mutatok rá, hogy amig amd/mantle volt, addig a többségnek szar/semmit sem ér/fos volt, az ugyanazt tudó DX12 meg az isten.
Lásd Starswarm...mikor mantle alatt az AMD-ken ment marha gyorsan az szar, csak egy tesz, semmit sem ér, a mantle ugyis fos.
Most hogy DX12-n is futott, és a 980 is gyorsabban ment a DX11-hez képest, most hirtelen húúú meg hááá, és lehetett linkelgetni, hogy de jól megy a 980 benne. -
Malibutomi
nagyúr
válasz Firestormhun #13412 üzenetére
A 285 meg fele akkora sávszéllel ~25%-ot ver a 290-re, szóval akár igaza is lehet Abunak.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem 649-699$ de lehet optimista vagyok.
Itthon 200 alatt tuti nem lesz mivel 1$=300ft már. -
Malibutomi
nagyúr
Ez inkább melókártya lesz nem?
32Gb vram nem kell gamer kártyára, meg az nvlink is inkább valami szerver cuccos ha jól olvasom. -
Malibutomi
nagyúr
Epp azt fejtegettem mar masik topicban (de meg egy szakerto sem reagalt ra) hogy mivel ha jol tudom a HBM memoriavezerlo a memory stack aljan van, a gpu-t lehetne vagdosni lefele ugy hogy 4Gb marad a Vram...a Hawaii es a Fiji koze beferne akar meg 3 vagott Fiji is akkor a kulonbseg.
(#13987) Csabro
Lehet pont azert nem arazzak le, mert tudjak hogy az AMD kartya sem lesz olcso. Arra is 799-849$-t rebesgettek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz westlake #13992 üzenetére
Nem tudom, a kartyat sem ismerem, azert kerdeztem hatha valaki okosabb nalam. Csak ott valaki feldobta hogyhogy a texture fill tobb mint a titanx-en raadasul ilyen alacsony orajelen.
Erre rakta be a masik srac az altalam linkeltet hogy ha arra az ertekre felhuzza a titant akkor meg a pixel fillrate is sokkal tobb mint ami a leaked gpu-z ablakon van.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Malibutomi #14228 üzenetére
Erdekeset olvastam most miszerint az amd a glofo 14nm-en csak a az also/kozep kategoriat gyartatja (meg a zent), a felsokategoriat meg a tsmc-nel.
Megis ugy fest igazad van rocket. -
Malibutomi
nagyúr
válasz Firestormhun #14229 üzenetére
Csak az nv eddig a HMC memoriat akarta ha jol tudom, csak az besult.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz rocket #14697 üzenetére
Azert a "nem hypolja", es a " maxwell chipet mutogat pascalkent" kozott van nemi elteres.
"Az AMD-nek szerzodese van a GF-el bizonyos osszegu megrendelesre, amit tavaly se sikerult osszehozni, emiatt a Polaris10-et kenyszerbol gyartatjak naluk, egy olyan proccessen ami alacsony fogyasztasu, kicsi mobil chipekhez idealis."
En ugy tudom a 14LPE a kisfogyasztasu mobil process, az AMD chipek pedig 14 LPP-n keszulnek.
"Kisebb csikszelesseg kergetese a multban nem hozott semmi jot, mert a gyakorlat messze volt az elmelettol, a szivargo aram okozta problemak elvettek a fogyasztasi elonyt"
Epp errol szol a FinFet. Mininalisra csokkenti a szivargo aramot.
"Az AMD-nek jelenleg a fo prioritasa a Polaris10-el a 25+millio GTX970 felhasznalo kell legyen, oket kell meggyozni,hogy levaltsak az alapbol 1300+ mhz-re boostolo kartyaikat."
Elejevel egyetertek, de a orajellel peldalozni olyan mintha kocsinal a fordulatszamtartomanyt eltetned. Amig az 1300+-ra boostolo 970 csak annyira gyors mint az 1000MHz-es 390 addig az 1300 csak egy szep szam aminek semmi jelentosege.
Masreszt a Pascal bonyolultabb felepitesevel az NV joreszt (ha nem teljesen) elveszti az orajel es fogyasztas elonyt amit a lekonnyitett Maxwell mutatott.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz rocket #14704 üzenetére
Forditva. Az LPP az LPE fejlesztett verzioja.
14nm FinFET Technology
14LPE – Early time-to-market version with area and power benefits for mobility applications
14LPP – Enhanced version with higher performance and lower power; a full platform offering with MPW, IP enablement and wide application coverageAz orajelre meg en is a teljesitmeny miatt irtam. Tokmindegy hogy ~1300MHz(970) vagy ~1000MHz(390) ha a teljesitmenyuk igy egyezik meg kb.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #85552128 #14709 üzenetére
Jo huzas lenne az NV-tol
Elolvasva az eredeti cikket mondjuk olyan 10% eselyt adok ra hogy van valosagtartalma is.
A WCCF-en mar szepen kisimitottak de az eredeti cikkben meg ugy szerepel hogy GDDR5 vagy GDDR5X-el jon (ami ugy nyarig nem is lesz) szoval az iro nem volt a helyzet magaslatan
Inkabb csak clickbaitnek tunik mint valos hirnek. -
Malibutomi
nagyúr
Mivel fele akkora chipbe boven belefer ugyanannyi cucc mint a 980ti-be, raadasul fejlettebb architektura, ezert vicces lenne ha a felso-kozep kartya nem lenne kicsit gyorsabb mint a 980ti.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz westlake #14761 üzenetére
Miert lenne boszorkanykonyha? Azert nem kell hasraesni egy (valoszinu fake) tablazattol csak mert nvidia szerepel rajta.
Fele csikszelessegen ketszer annyi cucc fer a chipbe, raadasul gondolom fejlettebb is mint a Maxwell.
Nem erdemes csak a TFOPS erteket nezni, viszonyitaskepp a Fury X 8.6 TFLOPS, a TX 6.1-el szemben. Az 40% kulonbseg, raadasul ugyanazon a csikszelessegen.A tablazat meg full legbolkapottnak tunik. Titan HBM2, Ti GDDR rammal?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz westlake #14770 üzenetére
Aha igy mar latom, az eredeti kepeken nem figyeltem a procit csak a tobbit. I3 mellett erhetobb hogy ilyen gyenge a graphics score.
(#14772) westlake
Azt is irjak a cikkben hogy ismeretlen GPU-nal a 3dmark ezt az orajelet irja ki.
Ja es a 980ti (meg lehet az uj chip is)csak az i3 miatt kapott szerintem annyi GS-t mert a stock 390-em kap 18-19k kozott. Egy Ti vagy TX normal esetben vagy 24k GS kellene legyen.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Ott (meg mashol is) az olvastam ha jol remlik hogy juliusra lesznek tomegben kaphatoak a kartyak, azert is kerdeztem.
De egyebkent mokasak ezek a korok amit befutnak a pletykak, a WCCF lehoz valamit ami chiphell vagy ilyesmi helyrol jon, aztan azt par nap alatt korbeadja a tobbi oldal is.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Dyingsoul #14975 üzenetére
250$-rol en sem hallottam, ezt mondtak az AMD-nel:
AMD has just completed the shrink to 14 nanometer [with Polaris Architecture]. What this means is, and this is where it comes home to everyone in this room, is that we can produce GPUs that will run the minimum spec of VR at a lower cost, in larger volume, consuming less power and running faster. That means in the second half of this year and going forward more people will be able to run those headsets which will make a larger for everybody in the room [VR Industry]. – AMD’s Roy Taylor
A minimum VR spec a 970/390 teljesitmeny, azt akarjak olcsobban hozni mint jelenleg ami most 330-350$ kozott van.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Firestormhun #15123 üzenetére
Szoval megprobalja megjosolni hogy grafikus vagy compute feladat jon kovetkezonek, es ha nem jol sikerul, akkor egy ciklusra besul a fele a vegrahajtoegysegeknek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest