Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Petykemano #36516 üzenetére
5nm TSMC-t mondanak a Lovelace-re. Jelenleg...
-
-
keIdor
titán
Párhuzamosan is futhat a kettő és szerintem ez is lesz.
A GH202 elég csak a Navi 31 ellen, kiadják Titan H vagy 4090 néven, gondolom könnyen lesz 3000€ akár.
Az AD102 meg mehet hagyomány szerint 4080Ti-nak, esetleg 4080-nak ha úgy döntenek, hogy megint belerakják a 80-ba a nagy GPU-t is.Egy MCM GPU sem lesz olcsó, az AMD is a 2000-3000 dolcsis kategóriába rakja a sajátját. Ami érthető, mert hiába drága, a 3090-et is tényleg mint a cukrot úgy viszi a nép.
-
keIdor
titán
Pont volt is róla szó, hogy kivégzik a 400 dollár alatti piacot, mert semmi sem jön oda.
RDNA 2-ből a 6600XT lesz a legkisebb SKU, Ampere-ből meg az RTX-3060.
S ez a jövőben sem változik, a használt piacra bízzák a szegényebb vásárlókat. Meg gondolom az is közre játszik, hogy egyelőre a PS5 és Xbox Series konzolokkal nem tudnak versenyezni, azok annyira olcsók. Az AMD eleve nem is akarna.PC elég drága mulatság lesz.
MLiD mondta, hogy a Navi 31 az 3090/Titan árkategória lesz.
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #36470 üzenetére
Nem csak a 160CU lesz ott, hanem ugyanolyan IPC ugrás lesz, mint az RDNA 1 és RDNA 2 között, tehát nem csak kétszer annyi CU lesz, hanem újabb architektúra.
Ha a 3-as szorzó nem is, de 2.3-2.5-ös szorzó így még meg is lehet. -
keIdor
titán
Bizony, diagram is van már egy ideje.
De itt a fórumon majdnem mindenki brutál szkeptikus.
Én nem, simán elhiszem, csak nem lesz minden helyzetben igaz.
RT-ben simán elhiszem, hogy Navi 31 = 3 x 6900XT, mert van honnan javulni.
Viszont a szkeptikusoknak abban igaza van, hogy nagyon régen volt már hasonló.
Talán legutóbb a 7900GTX -->> 8800GTX volt ilyen 15 éve.
Viszont az ezredforduló körül sok ilyen volt, csak a túl fiatalok erre nyilván nem emlékeznek.
-
keIdor
titán
MLiD Tom szerint a sima GDDR6 nagyon megdrágult. [link]
4:10-től van róla szó. -
keIdor
titán
Mindig két évente jönnek egyébként az új generációk, erre vannak ráállva már.
2010 Fermi
2012 Kepler
2014 Maxwell
2016 Pascal
2018 Turing
2020 Ampere -
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #36441 üzenetére
GA103-ról beszélnek, ami 256bit-et kapna.
Sima GDDR6-al meg mehet a 16GB, mert abból van 2GB IC, az AMD is azt használ.A GA103 lehet egy GA102 teljesítményt hozó új GPU is. Majd meglátjuk, az nV-nek olcsóbb lenne gyártani, az biztos.
A marketing nem tudom mivel adja majd el a sávszél csökkenést mondjuk. -
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #36432 üzenetére
A Turingnál nem volt Ti csak a 1660Ti és 2080Ti, így lehetett frissíteni, de most mindenből van Ti, így szerintem is értelmetlen már. A Ti=Super körülbelül…
A 1660Ti és 1660 Super is ugyanaz volt, annyira közel voltak egymáshoz, hogy ha most nem Google-zok rá, meg se tudom mondani melyik volt az erősebb és mennyivel.
Valamint itt van ez. Szerintem a 3060 Super és 3070 Super értelmetlen, mert ugyanaz, mint a Ti. Főleg ha kiadják 8GB-al…
-
keIdor
titán
TSMC 7nm GA103 2021, ő írta, nem jött be.
Nincs GDDR6X-ből 2GB verzió, a hátlapra meg nem raknak. 2020 decemberre mondta, szintén nem jött be.
Switch Pro-t mostanra írta, jött helyette a régi OLED-del.
A Nintendo nyilatkozta, hogy idén nem adnak ki másikat, nincs is Pro.Nyilván lesz majd utódja, egyszer, más források 2023-at írtak.
Nem mondom, hogy biztos téved, de nem mindig jönnek be az írásai.
-
keIdor
titán
Kopite is sokat találgat. Mondok is példát:
-TSMC 7nm 2021 Q2
-3080 20 GB 2020 december
-Nintendo Switch Pro Ada Lovelace TegrávalEzek nagyon nem jöttek be neki.
Szóval várjuk ki a végét, én MLiD Tomnak sokkal jobban hiszek, ő többször betalál, ha meg nem biztos valamiben akkor azt ki is emeli, többször.
A Navi 33 monolitikus marad, de ez is gyorsabb lesz a 6900XT-nél elvileg, efelett meg chiplet design. 2x80CU és 2x52CU-t mondanak, ez a Navi 31 és 32.Szerintem nem lesz olyan messze a Lovelace egyébként, 2022 Q3-Q4-et mondtak legutóbb és szerintem ezt tartják is.
-
keIdor
titán
"The NVIDIA GeForce RTX 30 SUPER Refresh will be part of 'Ampere Phase 2' which our sources state has gone into production this quarter. The GPUs will be different than the Ampere SKUs we got this and last year and will focus on design optimizations along with retaining their hardware-level block on crypto mining algorithms. Aside from that, NVIDIA is expected to utilize attach the legacy node GPUs (Samsung 8nm) to wider bus interfaces with higher VRAM capacity to drive up performance."
"This is also stated by Kopite7kimi who states that there would be no node change in the GeForce RTX 30 SUPER Refresh for both desktop and mobile platforms. The GA103 GPU is one of the new SKUs we will see in the lineup but based on his tweets, it looks like we will see a few more SKUs. It was also revealed just recently that NVIDIA's GA103 will have an 'S' SKU which will feature a smaller package in part with its 256-bit memory controller as opposed to GA103's full 320-bit interface & GA102's full 384-bit interface."
Mi a véleményetek? Van ennek értelme? Tényleg fps-enként egy kártya...
A GA103 256 bit-je miatt lesz majd 16GB-os kártya. Ami tök jó, mert az AMD után nekik is lesz. Rendben, de egyébként?Annyira mondogatják, hogy a next gen 2x, 2.5x szorzókat hoz, hogy ha fele igaz, az is lemossa a mostani kártyákat... engem az érdekel inkább. 2022 Q4-2023 Q1-ben jön az nVidia ha minden igaz, az AMD sokkal hamarabb hozza az RDNA 3-at elvileg.
-
keIdor
titán
válasz
Dyingsoul #33568 üzenetére
Csak úgy lehet ezt tesztelni szerintem, ahogy már felvetettem régebben.
A 3090-et vissza kell venni órajelben, hogy az kb. a 3080-al legyen egy szinten. A memória sávszélességre is figyelni kell.
Amint ez megvan, a 3080 és 3090-el is mérni kell frametime-ot és keresni tüskéket, amennyiben van, megnézni hány ms-ről van szó.Amíg nincs 20GB variáns, addig máshogy nem tudod.
Más architektúrákat belevenni felesleges. -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
gejala #33444 üzenetére
Milyen érdekes, hogy a három Balti állam és Szlovákia megvan vele.
Sorra hagyja le mindenki bezzegországot...
Bulgáriában és Horvátországban is jön 2023-ban.
De tartsatok ki a forint mellett, rekord magas inflációval, ígyis-úgyis nyugati árak vannak már.Hallottam már olyan érvet az euró ellen, hogy akkor mindenki érezné, hogy milyen szar a fizetése. Látszik, hogy mennyi buta ember van, egy osztás 360-al meghaladja a képességét sokaknak. Komolyan, botrány.
Most is szarban van a gazdaság, azért tart a forint 364-nél.
szerk: off, mert mindig elfelejtem.
szerk2: A görögök a hazugság miatt estek be a gödörbe. -
keIdor
titán
Nekem már csak a megszokás és a hardverek iránti érdeklődés miatt van a PC.
De sokkal jobb döntés lenne egy only PS5 és Series X-et fenntartani. Ha a PC-t eladnám, egy 77"-es OLED sem lenne akadály, de még mindig nem jutottam el oda. Hiányozna. Úgyhogy az Xbox helyett van a PC. -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Aki rosszul van Linus sikoltozásától, annak itt egy MKBHD videó is, komolyabb formában.
Can You Actually Game in 8K? (RTX 3090 Gameplay!) -
keIdor
titán
3080 vs 8K Gaming [link]
Tudom a 3090-et DLSS 2.1-el reklámozta a kabátos, natívba esélytelen lesz...
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #32952 üzenetére
Annyit azért hozzáfűznék, hogy nem sok olyan szép játék van PC-n, mint az RDR2.
Rosszul fut, de gyönyörű is, pici állítgatással meg gyorsabbá is tehető a látvány butítása nélkül. Nem sok szemmel látható különbség van a tüköződés Ultra és High között, csak hogy példát mondjak.
Úgyhogy annyira nem optimalizálatlan az, akkor lenne hulladék, ha ronda lenne a játék, de nem az.
Amúgy Turingon szépen is fut a játék, a Pascalt nem szereti... -
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #32926 üzenetére
Egyébként tényleg csak 3090 tesztet kell megvárni, onnantól a 3080-al együtt mérni kell csak és kiderül, hogy mikor és hol fogy el a vram az utóbbin.
A DigitalFoundry és Gamers Nexus úgyis utána néz. Szerintem a Hardware Unboxed is, ez a három a legalaposabb ilyen téren. Kiderül. Úgysem jön meg 3080 preordere senkinek sem, még jövőhéten sem.
Egyelőre mindenki csak a rendelés gombot nyomta meg, nem mostanában leszünk kiszolgálva. -
keIdor
titán
válasz
Yutani #32918 üzenetére
A fórumra gondoltam.
"ne vegyél 980Ti-t, mert jön a Fury X, várd meg"
"várd meg a Vega 56-ot, ne vegyél Pascalt"
...és hasonló hozzászólásokra.Én két G-Sync kijelzővel úgysem választom az AMD-t, nem azért, mert márkab**i vagyok vagy valami, hanem nem arra rendezkedtem be.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #32903 üzenetére
Cserés már a 1080Ti-m, októberben tölti a 3 évét a példányom, semmi baja amúgy.
Én inkább a VGA-kra pörgök rá, olyan nekem, mint neked a system memory.
Kíváncsiság.A videómemóriával meg úgy vagyok, hogyha itt a nagyobb, akkor ráfizetek arra, ha indokolt is lesz. Ha nem, akkor 2 évig úgyis elég, a Hopperre ugyanilyen kiváncsi leszek 2022-ben. Szóval úgyse birom ki.
Annyi szivárgott csak ki a Gigabyte jóvoltából, hogy 3070 16GB és 3080 20GB mellett is beváltható lesz a Watch Dogs Legion kupon.
De mikor lesznek ilyen kártyák? Mennyiért? Semmi nincs tisztázva. A 2GB IC-ket a Micron 2021 januárjára ígéri. De mit ígér? Ez sincs tisztázva. Az AiB-oknak, hogy onnantól vihetik? Az több hónap ismét, amire lesz VGA belőle nekünk. Vagy januárban már a userek vihetik haza az ilyen IC-kkel szerelt kártyákat? Érted. Nagyon nem mindegy...Mennyibe fognak ezek kerülni egyáltalán?
Elő van rendelve nekem is két Strix és egy EVGA. 1 magyar, 2 osztrák üzletből.
Ott tartunk, hogy 699€ az msrp. Én semmiképp nem úszom meg 840€ alatt egyiket sem, de a 900€ sem kizárt. Ekkora felár van rajtuk, de mindegyiken, egy TUF sem sokkal olcsóbb.
Nem véletlen nem vettem 2080Ti-t, 1300€-ért a 20GB-ot is dugják fel maguknak, kb. 1000 felett nem szeretnék költeni.Nagyon sok a kérdés és semmi nincs tisztázva belőle. Én ezért nem várok, kihagytam a Turing családot teljesen, nem szeretnék tovább várni. Ami meg az AMD-t illeti, bennem kristály tisztán él a Fury X és a Vega 64 emléke. Ugyanez ment...
-
keIdor
titán
válasz
KRoy19 #32886 üzenetére
Az is egy elképzelhető forgatókönyv, csak hamarabb tudtunk a 3080 létezéséről, mint a 3090-ről, utóbbit még volt idejük kitalálni később.
Sajnos ez az nV titka marad.
Lehetséges, hogy az eredeti terv egy 3080 16G (GA104), 3080Ti 20G (GA102) és egy Titan Ampere (GA102) lett volna, csak megtudták, hogy milyen lesz a Navi 21 és lépni kellett, 2GB GDDR6X meg még sehol nem járt... csak a Titan mindig dupla vramot kapott, mióta kitalálták a Kepler érában, ez azóta így van. -
keIdor
titán
válasz
hoolla #32875 üzenetére
Ez régen találgatós topik volt, én is csak találgatok, de a 3090 meg szerintem a 3080Ti, csak változtattak a neveken.
Már érveltem, hogy miért gondolom így.-júliusi Strix hűtő kiszivárgás 3080Ti felirattal (3080 Strix hűtés = 3090 Strix hűtés)
-ha azt mondod, hogy a 3090 az új Titan, akkor még jófejnek is tűnnek, hogy olcsóbb lett, ha azt mondta volna a bőrkabátos, hogy ez az új Ti, akkor anyáztak volna az áremelés miatt. Rengeteget számít a kommunikáció.
-Titan mindig is dupla vrammal jött, ez egy 3080 20G és 3090 24G-vel nem lenne meg. De pletykálnak 48G Ampere Titan kártyáról már.
Meglájtuk kinek lesz igaza.
-
keIdor
titán
Az sem mindegy, hogy 20x1 vagy 10x2-vel. Előbbivel elszáll a fogyasztás méginkább, utóbbit a Micron 2021 elejétől adja.
Csak az sincs tisztázva, hogy onnantól vihetik az AiB-ok és lehet vele kártyát gyártani, vagy onnantól a usernek lesz elérhető a kártya? Melyik? Több hónap különbség, azért nem mindegy.A GA102-200 meg biztosan egy szivárgósabb chip a GA102-300-hoz képest, mert így szokott lenni. A letiltott részek sem feltétlen hibásak. Csak a 200-al durvább fogyasztás lenne.
-
-
keIdor
titán
Steve megmondja és igaza van: [link]
Ezek szerint valahol már gyűlölködésig fajulhatott a dolog.
-
keIdor
titán
válasz
ScomComputer #32649 üzenetére
Kereslet-kínálat... biztos lesz olyan arab csemete, akinek 2 nappal hamarabb kell és ad érte 3 milliót.
-
keIdor
titán
Itt is problémát fog okozni a túlnépesedés. Kijön valami új, nem lehet kapni, mert túl sok lett a gémer.
A PS5-öt is egyből venném, elég baj az, ha verekedni kell majd azért is.
-
keIdor
titán
válasz
DeathAdder #32513 üzenetére
Hát az alapján a 2080Ti-t aki szaré-hugyé dobálta, annak jár a keksz.
-
keIdor
titán
válasz
KRoy19 #32375 üzenetére
Még valami, csak eltelt az 5 perc. 3080Ti = 3090.
A 3090 ürügy az áremelésre és mondhatod, hogy új kategória.
3080Ti névvel nincs meg ez az ürügyed... a júliusi Strix hűtésen még ott vigyorgott a 3080Ti felirat. Aztán rájöttek arra, hogy lehet ezt szebben is kommunikálni. -
keIdor
titán
válasz
KRoy19 #32375 üzenetére
3090 szerintem meg a 2080Ti-t váltja. Ár alapján full ugyanazt a réteget célozza.
Egyszerű... ha azt kommunikálod, hogy ez a Titan helyett van, akkor az jön le, hogy de jófejek, olcsóbb lett.
Ha azt mondod, hogy itt a Ti utódja, akkor meg a dörmögés, hogy miért +300$.Kommuniáció... ennyit számít.
-
keIdor
titán
A Quadron azért van GDDR6 szerintem, mert a 48GB az X-el nem lehetséges. Simából van 1GB és 2GB IC is. X-ből csak 1GB van egyelőre. 2021 Q1-re mondják, hogy a Micron elérhetővé teszi a 2GB X-et is.
Onnantól lehetséges lesz azzal is a 48GB a 24x2 felosztással.A legjobban sikerült GA102-k lehet nem fogyasztanak ám annyira rosszul. Leválogatják őket, a legjobb GPU-k mindig Quadroba mennek. Kiderül.
-
keIdor
titán
Úgy látszik mégis lesz Titan Ampere. [link] 48GB
Tehát csak jól gondoltam, hogy a 3090 = 3080Ti, az helyett van... -
keIdor
titán
Tudod az a gond, hogy én még nagyon jól emlékszem, hogy ugyanilyen ígéretekkel volt tele a padlás a Fiji és Vega idején. Sőt, még az R600-ra is tisztán emlékszem, de azt most hagyjuk, 13 éve volt. Csak annyi a különbség, hogy ott a gyártó is hypeolta a nagy semmit, most a gyártó csendben van. Ez akár jelenthet jót is, de annyit is jelenthet, hogy Lisa Su tisztában van azzal, hogy a régi stratégia inkább visszafele sült el és csendben maradni jobb választás.
Arra is emlékszem, hogy a 4GB HBM1 mindenhova elég és GDDR5X után nem lesz több ilyen design, mert mindenki HBM-re megy. Még az nV is. Meg kurva gyors lesz kurva drágán.
Mindketten tudjuk ki mondta ezeket.Oszd el kettővel, vagy hárommal...
AMD-nél ígyis-úgyis nagyon megszedik magukat majd azzal a két APU-val, amit a konzolokba tesznek. Illetve három APU-val, mert ott a Series S is most már.
Nagyjából meg merem tippelni, hogy milyen szinten lehet a Series X 52CU-ja. Onnan el tudom képzelni, hogy a 80CU mit fog menni. Gyors lesz, de nem várom a 3080 fölé, inkább a 3070 és 3080 közé. Raszterben.
RT-ben fogalmam sincs... arról semmit nem tudunk.A 10GB csak egy adat, nem mindegy a tömörítés, nem mindegy a sávszélesség. Az a 10GB sokkal többet ér, mint pl. a mostani kártyámon a 11GB. Hiába több +1GB-al, sokkal lassabb memória, sokkal elavultabb architektúrát szolgál ki. Továbbra sem tudjuk, hogy melyik játék mennyit kér valójában, mert az összes csak lefoglal helyet, de nem biztos, hogy használja.
A 3090-en is azt látnád, hogy ugyanaz az x %-ot lefoglalva. De használja is? Nem tudjuk.
Hogy lesz-e több vramos kártya? Szerintem lesz, de refreshként és nem decemberre, hanem jövő október körül. -
keIdor
titán
válasz
carl18 #31751 üzenetére
Én biztos vagyok abban, hogy a 3090 = 3080Ti, annak szánták a nevét még a nyáron.
Itt egy két 2020.07.05-éről: [link]
Akkor még semmit nem tudtunk, de a Strix hűtése már akkor kiszivárgott. Nézd a bal alsó sarkon a feliratot.Ez most a 3090, ezt a nevet adták neki végül.
Akinek a pénztárcája megengedte a 2080Ti-t 2 éve, annak most a 3090 opciót ajánlják upgradenek. Nem véletlen az ára, az annak a rétegnek szól. Az, hogy a Titan helyett van csak egy ürügy az új nevekre, mert szerintem nem lesz Ti innentől, hanem majd egy év múlva szokásos refresh körben jönnek a Superek. Hogy dupláznak-e vramot nem tudom, de a Samsung 8nm-en bőven van mit javítani, szóval a GA102-250 és GA102-350-es Refresh (Turing minta alapján, ott is így volt) simán elképzelhető.
Nincs is jelenleg hova berakni egy SKU-t a 3080 és 3090 közé. Miért kéne kötelezően lennie egy 999€ kártyának? A konkurenciának sincs. Miért, magyarázza el nekem valaki, hogy miért kéne berakni valamit a kettő közé, ha a konkurenciának sincs ott semmi. Soha nem volt olyan erős AMD kártya, hogy ennyit elkérjenek érte.
-
keIdor
titán
válasz
DeathAdder #31664 üzenetére
2 éve a 1080Ti-t még a 2080 sem igazán fogta be.
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #31615 üzenetére
Biztos, hogy a konzolokban a fullos RDNA 2 lesz? Minden benne van? Nem tudjuk egyelőre.
A Samsung 8nm nem valami nagy eresztés állítólag, szerintem azért ennyi a fogyasztás.
-
keIdor
titán
válasz
#98320896 #31600 üzenetére
Én a legerősebbet várom a 3070 és 3080 közé, megmagyarázná a pletykált 549$ cédulát is.
A második meg 3070 alá picivel.Nem lesz jobb az nV-nél, a 3090 is azért annyi, amennyi, mert annak már a közelében nem lesz. Nagyon kicsi az esély arra, hogy 10 év kullogás után akkorát ugorjanak, hogy a 3080 fölé érkezzenek. Ráadásul itt első generációs Ray Tracing hardver lesz, nV-nek van két év tapasztalata már ezügyben, tőlük a második generáció jön. AI upscaleről is elmondható ez, nV-nél van 2 év tapasztalat. Tensor magokból a harmadik generációt hozzák (első a Voltában volt).
De nem is kell, hogy a 3080-at hozzák. A legtöbb ember 200-500 dollár között vásárol, oda kellenek ütős termékek, abból fognak megélni. -
keIdor
titán
válasz
Something_ #31525 üzenetére
De drága hely az a Magyarország, hogy 847-986€-ba kerülnek a 3080-ak.
Ugyanez németben -100€.
De hát végülis MO jóléti állam, beleférnek a skandináv adók is, van miből csengetni. -
keIdor
titán
Nem.
Tervezhetsz 256bit-re GPU-t, 384bit-re és 512bit-re.
Majd ezeket lefele tudod vágni. Én erre gondoltam, csak, hogy ne értsük félre egymást.Olyat nem lehet, hogy a 256bit-re tervezett GPU-t (GA104) 320bit-re csinálsz. Felfele nem megy, csak lefele.
GA102-t meg nem tettek a 3070-re, sosem volt még xx70-en 102-es GPU. -
keIdor
titán
A GPU felépítése. A 104-esek sosem mentek 256bit fölé, az drágább PCB-t és nagyobb (drágább) GPU-t eredményezne, mert több memória vezérlő kéne. Arra ott vannak a 102-esek.
A 192bit meg egy vágott 256bit. Azt csinálhatna, de miért is kéne? Csökkented vele a sávszélességet.
-
keIdor
titán
Ugyanakkor az Pascal volt, azóta eltelt 2 generáció, 4 év, valamint a memória is sokkal gyorsabb.
Lehet nem elég a kapacitás, de sok minden változott azóta. Más a hardver is.
Azért sokaknál olvasom, hogy régi játék moddolásával futnak ki a mostani 11GB-ból is.
Skyrim és társai. Az egy őskövület engine, elavult, egy modern engine memóriakezelése sokkal feljettebb. Meg aztán a moddolás nem egy hivatalos dolog, szerintem beállítás/mod kérdése és a 24GB-ból is ki lehet futni. -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #30605 üzenetére
Ugyanez ment, amikor jött a Fiji meg a Vega. Meg a Vega 7nm.
Hogy kurva gyors lesz, meg az épp aktuális GeForce killer. Poor Volta, stb.
Mindkettő bukta volt, de főleg a Fiji. (Fury X)
Én is kíváncsi vagyok, hogy mit sütött ki az AMD, de elég sok bukta termék volt náluk az utóbbi időben és főleg ezek a nagy GPU-ik nem sikerülnek olyan jól. Amiket felsoroltam, azok pont egytől egyik "Big GPU".Még a Polaris és a Navi jónak mondható, RX480/RX580. 5700XT ugye, de ezek középkategóriák.
-
keIdor
titán
válasz
core i7 #30596 üzenetére
Folyton változtatgatják a neveket.
Nekem a mostani szimpatikusabb, semmi betű nem kell, a szám tökéletes.
Nekem a GTX-280 -> GTX-285 refresh elnevezés tetszett a legjobban.
Általános iskolás első osztályos kiigazodik rajtuk.
Nem kéne semmi Ti, Super, Ultra, XT anyámkínja. Csak szám. -
keIdor
titán
Szerintem Superek lesznek és a szokásos refresh ciklusban fognak érkezni, ami kb. jövő nyár, mert 9-12 hónappal kell számolni. Az nV így refreshel.
Ki is jön a matek, ha januárra tervezi a Micron hozni a 2GB IC-ket, akkor onnantól kezdhetik a tömegtermelést, ami megint azt jelenti, hogy nyárra lehet 3070 Super 16GB, valamint 3080 Super 20GB.
A Lenovos 3070Ti meg hülyeség, az az oldal valóban két éve emlegette a GTX-1180-at. Az se létezik.
Szerk.: Hozzátenném gyorsan, hogy az nV-t a Vega VII 16GB ramja se érdekelte. Ott volt a Titan tőlük 24GB-al. Most ott a 3090. Nem fogják lereagálni, két éve se foglalkoztak vele.
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #30551 üzenetére
Ezért nem hiszek a 3080Ti-ben, nem létezik. Vagyis de, a 3090 az.
Lehet Titan utódnak nevezni, de az a 3080Ti. Pár hónapja még annak is tervezték elnevezni, mert az Asus Strix 3080Ti már akkor kiszivárgott.Árban lenne hova elhelyezni egy harmadik SKU-t, de teljesítményben nem, felesleges egy +10%-al gyorsabb VGA 1100 dodóért.
-
keIdor
titán
válasz
TESCO-Zsömle #30459 üzenetére
Az újabb játékokban egyáltalán nem megy az SLI, van erről több videó.
Semmit nem csinál ha erőlteted.
Ahol meg elindul, van hogy artifactol a kép meg tele lesz frametime spikeokkal.
Az SLi halott a jelenlegi formájában, engedjétek el... -
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #30443 üzenetére
Majd itt mutogatja mindenki a kártyáját a fórumon, meg ezekről fogunk beszélgetni hetekig.
Kérdés, hogy megállod-e?
Szerintem ez egy elég jó és érdekes generáció váltás lesz.Itt van a linkelt Doom videó: [link] ez fix, hogy valós lesz. Lévén hivatalos.
Ez vagy hasonló várható mindenhol. Nem azt mondom, hogy kótyavetyéld el a kártyád, de többet ettől már nem fogsz érte kapni csak kevesebbet.Neked kell eldönteni, hogy kibirod-e. Szerintem nem fogod, ezt most én se bírnám, nagyon kíváncsi vagyok már. A 270k HUF-ot, 699€-t én már készpénznek veszem. Lesz ennyiért és nem is egy kártya. 3080.
Szerk.: Azt hozzátenném, hogy az Ampere-re való váltás főleg a Maxwell, Pascal tulajoknak, mint nekem is szól, akik kihagyták a Turingot. Te szerintem max kapnál egy 20-30%-al gyorsabb kártyát, én kapok egy kétszer gyorsabbat, nagyon nem mindegy.Neked kell döntened.
-
keIdor
titán
Azért le a kalappal, marketingből szokás szerint csillagos 5-ös az nV!
Tehát mindegyiket olcsóbban adják.
RTX Titan 2499$ -> RTX 3090 1499$ (én nekem ez drága így is)
RTX 2080Ti 1199$ -> RTX 3080 799$, ezt veszem meg.De még a 2080Ti verő RTX 3070 is csak 599$, egyáltalán nem rossz.
Szegény 2080Ti tulajok, most nem lennék a helyetekben, sub 600€-t ér a kártyátok innentől.
-
keIdor
titán
Olcsó gyerekek...
799$ a kiszemeltem. 3080.
599$ a 3070 és gyorsabb, mint a 2080Ti. -
keIdor
titán
Kezdődik
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #29487 üzenetére
Tudod mi a baj?
Hogy a 3080 20GB mellett a 3090 értelmét veszti.
Gyorsabb az utóbbi, 15%-al az adatok alapján. Körülbelül. De a 3080 20GB kannibalizálná a csúcskártyát.
Ezért nem számítok 20GB kártyára. Ha lesz is, később akár, de startra nem.
Olyasmi szitut képzelj el, mint a 780 és 780Ti, csak utóbbi kétszer drágább. Senki sem venné.
A Navi 21-től sem félnek szerintem, ha megkapja a 16GB-ot az és gyors is lesz, még mindig mondhatja azt, hogy "nálunk a 3090-en több van, és gyorsabb is" és igaza lenne a bőrkabátosnak.Gondolkozom és kijön a matek.
Abu is mondta, hogy most kurva drága a GDDR6X. 24db kell belőle, ezért ilyen drága a 3090. De látod, megint lesz mire fogni az 1400$-t. Ami ugye itt €/£ lesz...
VR nálam nem cél, nincs is, a 4K az lenne. Szóval azt találtam ki, hogy 3080 10GB-ot veszek, mert a 20-asra nem számítok és ha majd lesz nagyobb vramos kártya jövőre, 3080S?, akkor arra ráfizetek.
-
keIdor
titán
Mivel az Asus Strix 3090 kép is valós lesz, nekem az a gyanúm, hogy 3 hónapja még a 3080Ti nevet akarták használni, mert ugyanilyen kártyáról már akkor jött kép 3080Ti Strix néven.
Úgyhogy a 3080Ti az új 3090.
Azt, hogy később lesz-e Super, nem tudom. Gondolom bőven van hova fejlődnie a 7nm-nek, szóval lesz GA102-250 és 350, idő kérdése.Dyingsoul: Szerintem elhagyják a Ti nevet. 1660Ti-t dobták 1660 Superre, ebből gondolom, most egy pár évig ezt használják majd. Csak egy megérzés, a gyártók szoktak a nevekkel variálni. A 3080Ti a 3090 lett és szerintem ennyi lesz.
-
keIdor
titán
válasz
egyedülülő #29319 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Gyúrósok ide!
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest