Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz cyberkind #21773 üzenetére
A 960 is 128bites volt, de a savszelesseg a lenyeg, ami 224GB/s. Amugy pont, hogy orulni kene ha 128 bites lesz (olcsobb pcb), mivel 192bitnel csak 6GB-t kapna megint. 4GB-t pedig mar nem raknak ra, mert az visszelepes lenne. Bar kitudja lehet a 2050/2060 4GB-s lesz, a 2070/2080 meg 8GB a kenyszer helyzet miatt.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Heroes fan
őstag
válasz gainwardgs #21797 üzenetére
Ezek még nem a guru 3D meg a többi, de így elnézve rengeteget javultak minden játék bőven 60+ fps van 4K-ban.
-
Heroes fan
őstag
válasz gainwardgs #21797 üzenetére
Nem láttam még. Belinkeled?
-
gainwardgs
veterán
válasz Heroes fan #21794 üzenetére
Már kint vannak
A 2080 köröket ver a Titan V-re
-
snecy20
nagyúr
válasz huskydog17 #21790 üzenetére
Az RTX Off mód nekem sima grafikai butításnak tűnik bizonyos szituációkban, hogy kontrasztosabb legyen a különbség.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
addikt
válasz Heroes fan #21794 üzenetére
Annak aki nem olvas vissza, este 11:30.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Heroes fan
őstag
Holnap hány óra körül lesz a tesztek?
-
devast
addikt
válasz huskydog17 #21790 üzenetére
Erről van szó. Csalásokkal is nagyon szépen meg lehet csinálni a dolgokat, és muszáj azt is implementálni, hisz nagyon keveseknél lesz elérhető a raytracing a közeljövőben. A kettő közötti vizuális különbség megéri-e a hw felárat, és a teljesítmény veszteséget, az a kérdéses
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Metro Exodus RTX Ray Tracing: The Next Level in Lighting? - Digital Foundry
Itt vannak ray tracing nélküli jelenetek is. Szerintem ray-tracing nélkül is nagyon szép a játék.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
bombibmw
veterán
válasz huskydog17 #21788 üzenetére
Hát nem tudom...
Nekem annyit nem dob a RT a látványon.
A játék viszont nagyon várós. -
huskydog17
addikt
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
törölt tag
RTX FE Cooler Tear-Down & Secrets of NVIDIA's Apple-Like Design
Gamers Nexus szétszedte apró darabokra a REF kártyát és elmondja az előnyeit és a hátrányokat is, érdekes videó.
Amit nagyon hiányolok azok a heatpipe view-k, mindenki a dizájnokat mutogatja meg a PR-t nyomja, amúgy tényleg szép a ref kártya és nagy előrelépés az előző refekhez képest de vannak nagy hibái is és csak az egyik a szervizelhetősége.
Nagyon meg fogtok izzadni vele ha folyékony fémre akarjátok cserélni a pasztát.
Amúgy mutatja a Vaporkamrát ami elég nagy csak a hűtőborda ventihűtése a fura
szerintem ez az eddigi legszakmaibb videó erről a sorozatról.[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz Raymond #21774 üzenetére
Nézd meg milyen kategória a 1050 és meglátod hogy talán nem (nekem mindenképp nem mindegy), ergo a kategóriában lejjebb lép(het) a 2060, de árban nem fog, ez a gond.
(#21775) Puma K
Persze, van idejük bőven, de mivel akkora az előnyük most meg is léphetik ezt, ha meg a 2060TI-re gyúrnak, még nagyobb lesz a szakadék az alap 2060 és 70 között, durván felosztják a kategóriákat újfent.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz cyberkind #21773 üzenetére
Ameddig az Nv nem erősíti meg, addig célszerű fenntartásokkal kezelni.
Bár így belegondolva... csak nem egy később megjelenő RTX 2060 Ti-nek csinálják a helyet...?
Bár az értelmesebb GTX 1060 Ti-ből se lett semmi... pedig kellett volna az 1060 és az 1070 közé félúton valami kártya...[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Z10N
veterán
Idokozben a wiki-n ilyen infokat irtak be az RTX 2060-ra:
TU116
core config: 1536:128:32 (12SM, tensor 192, rt 24)
baseclk: 1410MHz
boostclk: 1560MHz
memsize: 8GB @ 224.0GB/s
memclk: 14GHz @ 128bit
tdp: 120W# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
sakal83
addikt
-
Z10N
veterán
Akkor miert kapnak A suffix-t a TU102/104/106 lapkak gyarilag?
TechPowerUP explains the difference between Turing A and non-A GPU variants
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Jack@l
veterán
válasz t72killer #21763 üzenetére
Temetni még azért nem kéne az első publikus driver előtt.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #21763 üzenetére
Valami órajel bug, szerintem hamar kijavítják.
Ettől függetlenül most úgy tűnik a best buy kártya az 1080 Ti lesz használtan... amíg el nem kapkodják.
Januárig szinte biztosan...2080-al szerintem az lesz a baj, hogy RT-ben gyér lesz, előrelépésben nem akkora 1080 Ti-hez képest... főleg a régi játékokban... és undorítóan túl lesz árazva. Tehát szerintem is vagy 2080 Ti vagy semmi.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
Dare2Live
félisten
elég pontosan ki lehet számolni 2080 eredményekből.
más: Nekem egyre jobban tetszik az RT. [link] A probléma tényleg az, hogy vagy 2080TIt kell venni... vagy meg kell venni a 7nmes kiadást.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
fauv
őstag
Érdekes, hogy a 2070-ről szinte semmi info nincs, még kiszivárogtatott info sem, ami mutatná egy picit a teljesítményét. A 2 nagyról azért már van valami, de erről miért nincs
-
hoolla
aktív tag
válasz gainwardgs #21755 üzenetére
Szerintem az Eastern time ejfel, tehat az otthon reggel 6.
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
gainwardgs
veterán
Szóval teszteket fellövik ma éjfélkor vagy erre is van külön embargó?
-
MODERÁTOR
Szerintem ne firtassuk a dolgokat. Továbbiakban kérlek használjátok a privát funkciót!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
westlake
félisten
Bizonyítsam be valaminek a nemlétezését? Szerintem ezt gondold már át megint... aztán újra és újra addig, amíg rá nem jössz, hogy badarság, amit írtál.
Látom, azért rendesen beképzeltétek ezt az egész dolgot. Végig sem olvassátok, hogy miről volt szó, vagy miről van szó. Az egész az azzal kezdődött, hogy válogat-e bárki is tuning szempontjából GPU-kat. Most meg már ott tartunk (te is ezt írod), hogy szerintem semmilyen tesztet nem végeznek egy kész terméken. Soha, egyszer sem írtam ilyet. De csak gratulálni tudok mindannyiótoknak!
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
VTom
veterán
Még mindig összekeveritek a dolgokat, ill. inkább két külön dolgoról megy párhuzamosan a diskurzus, ebből adódnak a félreértések.
A GPU tesztelése a gyárban egy dolog (működik-e, mennyi feszültséget vesz fel, mennyire melegszik, stb.) ez nem mocskosul drága, ez minden gyártósor végén zajlik, zajlania kell. (Nem az nvidiánál fog kiderülni egy chipről, hogy nem működik, mikor már beépítették a nyákba..)
A GPU "tudásának felmérése" egy másik. Ez drága, nyilván minden partner magának végzi a panel gyártása során.
Az elsőből lehet következtetni a másodikra, ezt nevezhetjük válogatásnak.
Ez ilyen egyszerű.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
devast
addikt
Szerintem is ennyi amit a kollega írt. Aki többet képzel bele, az még nem látott/dolgozott ilyesmi gyárban... Max annyit tennék hozzá, hogy kézi bga rework állomásokkal cserélik a kártyán a gpu-t szerintem ha az adott pcb széria legalját se tudja teljesíteni a chip, utána meg újrafelhasználják a gpu-t és a pcb-t is. értsd: pcb/gpu soha nincs kidobva...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Depression #21743 üzenetére
Ezt hozza csapnam, ugyanattol a sractol, ok nem valogatnak, de! NV ugy nez ki igen.
ja, A Mester is ezt irta
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Senki sem kap tuningra tesztelt GPU-t. Ez úgy működik, hogy megvan a lapka tokozott formában, és arra van egy gép, ami azt képes tesztelni, de az a gép a referenciaparaméterekre van állítva. Az NV-t például egyáltalán nem érdekli, hogy 100-200 MHz van még benne, mert ők nem arra vállalnak garanciát. Ha a lapka tudja a referenciát, akkor eladható egy adott termékbe. Onnantól kezdve az NV leveszi róla a kezét, a gyártópartner azt tesztel még amit akar, de olyan költséges ezt megoldani, hogy manapság nem így működik a gyártás. Ehelyett az NV-nek van egy adatbázisa arról, hogy az adott leszállított lapka a wafer melyik részéről származott. Ez alapján szoktak döntést hozni a gyártók, hogy mi hova kerül, de mélyreható tesztelés nem igazán van, mert nagyságrendekkel kisebb költség bevállalni azt, hogy a gyári tuningos VGA nem stabil, és azt cserélni garanciában, mint egyenként végigtesztelni mindenen a beállítható órajeleket. A nem stabil VGA visszamegy, és eladják referenciaként. Ezért van annyiféle sorozat a gyártóknál, hogy ha kiadnak egy nem stabil gyári tuningost, akkor azt el tudják adni újra, csak egy új BIOS kelljen rá, esetleg hűtőcsere.
Ez minden cégnél így működik, mert tesztelni mocskosul drága, garanciáztatni nagyságrendekkel olcsóbb, és azt kell itt mérlegelni, hogy bevállalod-e 10 kártya nagyon drága tesztelését, miközben a statisztika azt mutatja, hogy abból 7-8 jó lesz, 2-3 pedig majd visszajön gariba, és eladható egy kategóriával lejjebb. Logisztikai költsége ennek is lesz, de arányaiban sokkal-sokkal kellemesebb, mint mélyrehatóan, napokig tesztelgetni mindent.
Persze a gyártók nyomják a vakert, hogy nálunk tesztelés és válogatás van, és nagyon figyelnek erre, de amíg nem látod a kártya árcéduláján a 2000-2500 dollárt, addig ez kamu, mert iszonyatos humánerőforrást igényelne az, hogy napokig méregetik egy VGA stabilitását, miközben nagyjából a garanciára visszaküldött áruk fele lenne megspórolható vele. És persze az a fele nem kevés, de ez még mindig nagyságrendekkel kisebb költség, mint a szükséges erőforrást beleölni a mélyreható tesztelésbe.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
VTom
veterán
-
regener
veterán
Tehát akkor ma lesz 2080 teszt vagy mikor is?
-
Depression
veterán
válasz Dandris #21741 üzenetére
"The GPU's are not binned, but the entire card is." Elég egyértelműen le van írva.
Minőségibb cuccokat raknak alá, amivel az egyéb tényezőket lehet javítani, és stabilabban fogja maga a gpu bírni a tuningot, de a gpu-t nem válogatják előre.
És azt a sebességet garantálják, ami a dobozon van, semmi kiemelkedő, extra tuning képességet.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
BiP
nagyúr
válasz Dandris #21741 üzenetére
Ezt úgy tudom elkepzelni, hogy az evga már alapból kategorizált (binned) gpukat vásárol.
Az 1.osztályúak mennek a kingpinre, a többi meg a többire.
Aztán amikor meg kész a nyák, tesztelik, és az eredménytől függően lesz belőle Elite, Gaming, FTWstb.NV (TSMC) oldalról 100%, hogy van valamilyen gyártástechnológiai tesztelés. Asic quality, egy gyors ipari tesztpad (ahol nem 3dmark megy, csak hogy jól gyártották-e le, működnek-e a modulok, esetleg mennyi órajelet bír, mennyi feszültséget kér)
Gyártanak egy ideje gpu-kat, ez alapján be tudják lőni, melyik lesz jó, melyik átlagos, stb.
Meg ugye az NV és a TSMC is a gyártás minősége alapján alakitja a szerződésben a fizetési feltételeket.[ Szerkesztve ]
-
Dandris
tag
válasz Depression #21737 üzenetére
Az nem lehet, hogy az evga már nem válogat? Hiszen eleve válogatva, osztályozva kapják a gpu-t, minek válogatná tovább?
-
core i7
addikt
Én arra vagyok kíváncsi holnap már fent lesz a driver? Az RTX 2000 hez
[ Szerkesztve ]
-
Heroes fan
őstag
1 hetet késik a TI holnapután csak a sima 2080 lesz kapható, de aki megrendelte a kártyákat azok viszont megkapják.
-
VTom
veterán
válasz westlake #21710 üzenetére
Tényleg utána kellene nézned, mert nem sok fogalmad van az elektronikai gyártàs folyamatáról (ezért indokolatlan a lekezelő stílusod is, de az más téma)
Én is mondhatnám, hogy bizonyítsd be, hogy gpu-t nem lehet teszelni.Gondolod, hogy egy gyár úgy állít elő több millió terméket, hogy a folyamat végén nincs teszt? Az nvidia meg felvásárolja a késztermék készletet, beépíti a GPU-kat, aztán húz egyet a vállán, hogy irgum-burgum, ebből a 100 ezres batch-ből most csak 70000 lett jó?
A válogatást ne úgy képzeld el, hogy egyenként fél órás tesztet futtatnak a gpu-kon, de nyugodt lehetsz, hogy a gyártás végén a gyártó meg tudja mondani, hogy melyik GPU működik. Erre lehet külön tester jig-jük, vagy megvizsgálják mennyire melegszik, stb. de az biztos hogy a gyártás ciklusidejébe bele van számolva a végső funkcionális teszt.És ezekről elmentik az adatokat a gpu sorozatszáma mellé.
Aztán rendelésre a megfelelő paraméterekkel rendelkező chipeket veszik le a polcról.Erre bizonyítékot kérni irreleváns, mert a fórumozók közül senki sem dolgozik a TSMC-nél, hogy az állását kockáztatva kiadja a gyártó tesztfolyamatait. Ezek nem olyan adatok, amiket a neten megtalálsz.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
-
TTomax
félisten
válasz Raymond #21731 üzenetére
Ott a pont bizony,arról nem beszélve hogy a ref kártyák tdpje,és teljesítménye virít a 0 órás tesztekben tehát ez alapján ítélik meg a kártyát.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Kucsek
aktív tag
Arra leszek kíváncsi mennyi lesz a coilwhine probléma. Anno 1070-nél a Giga hallatta a hangját, az Asus ami a helyére került azóta is csendben teszi a dolgát. Ilyen árak mellett ks mondják majd, hogy ez normális? 🤓
Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
NightGT
senior tag
@westlake: referencia kártyákra top gpu-t tenni nem hülyeség. Ref kártyára rohadt sok aftermarket hűtési megoldás van, pláne vizes. És egy csomóan azért veszik azt, mert kapásból vizezésben, vagy akármilyen aftermarket hűtésben gondolkodnak...nekik a blower gondolom azért kell, hogy kipróbálják jó-e, futtassanak rajt egy tesztet, hogy artifact nélkül elindul-e, aztán akkor jöhet a hűtő install. Legalábbis US fórumokon ezt olvastam...
Egyébként azért (is) tettem fel a kérdést, mert egy potens, és tetszés/szükség szerint beállítható aftermarket hűtő, +alap, esetleg akciós custom kártya max. annyi, de inkább olcsóbb, mint a top custom. És legalábbis hűtés szempontjából még annál is jobb, de 2x120mm, vagy 140mm fanekkel akár még halkabb is. Másik topicban írva lett a Morpheus 2 típusnév, rewiev-kban röpködnek az ilyen "koppra húzott 1080Ti 2x500RPM silent ventivel 60 fok max" szövegű 5 csillagok. És az a cucc 20-25k. Na de ez nem is a "hogyan modoljak VGA-t" topic
Persze amúgy jó eséllyel fasság is. Mert a top customon azért biztos(?), hogy jobb, vagy legalábbis nagyobb a VRM. Meg komolyabb a lap, jobbak az alkatrészek(??)...lehet hogy nem kell válogatni GPU-t, hanem elég csak komolyabb alapot építeni neki, és kapásból nagyobb, meg stabil(abb) lesz az OC. Érdekes lenne ezeket tudni, de jó eséllyel ezek üzleti titkok. És tuti, hogy minden custom gyártónak megvan a maga külön technológiai éle, titka, módszere. Érdekes lenne egy nvidia marketinges véleménye is. Hogy megéri-e nekik pl. valamivel több GPU-t/vram-ot legyárta(t)ni, de akkor abból tényleg válogatni (minőségellenőrzés biztos hogy van, olyan nincs, hogy az nincs, csak hogy hol, meg mikor), és jól OC-zhető cuccot árulni a népnek, hogy pörögjön a hype...vagy, hogy magát a gyártósort magát milyen szabvánnyal/költséggel csinálják meg, ráfeküdnek-e a gyártástechnológia finomítására, stb...de ezek biztos, hogy kőkemény, bizalmas, belső, és ott is upper level infók/döntések...
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
félisten
válasz westlake #21732 üzenetére
nem én arra hoztam bizonyítékot hogy így kell okosan trollkodni ahogy te csinálod.
Annál a cikknélk te kértél számon másokat hogy merik ezt kétségbe vonni, hogy válogatnak itt meg te követelsz rá bizonyítékot. Nem érzed morbidnak?mert én oltári cikinek tartom rád nézve.ember te állítod az ellenkezőjét annak amit alátámasztanak a tények. Neked kellene erre bizonyítékot hozni, hogy nem válogatnak a Gigánál és a KIngpin szériánál, és hazudnak, és valami isteni csoda folytán garantálják a minimum órajeleket tuningban és mennek 2400 MHz-t sokszor OC alatt.
A másik fele , hogy kérdezd meg Abu-t mit jelent a termikus paraméterezés, hogy használják ezt GPU vagy félvezetők válogatására és osztályozására.És még ezek után is azt írom, hogy szerintem ( vélemény) részben igazad van, mert lehetetlennek tartom, hogy Asusnál, MSI nél a tömegesen eladott népkártyákat valóban válogatják, ha csak nincs rá valami nagyipari módszer, de ezt se én meg ahogy látom nagyon senki nem tudja, de KIngpin -nél vagy KFA -nál a kézzel válogatást simán elképzelhetőnek tartom.
részemről kiszálltam értelmetlen vita volt meggyőződésekről, főleg itt, ebben a topikban.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
westlake
félisten
Tehát bizonyítékként linkeltél egy PH-s cikket, aminek az "alapja" a Gigabyte? Köszönöm, teljesen meg vagyok győzve. Kértem, hogy írd le, hogy működik a dolog, hiszen azt állítod, hogy van ilyen. Nem tudod, hogy működik, de van ilyen, hiszen ezt állítja a Gigabyte. Tiszta sor, ezzel a gondolatmenettel nem tudok vitatkozni (igazából nem is akarok). Te biztosan olyan ember lehetsz, aki mindent elhisz, amit leírnak az újságban. Mondjuk lehet így is...
De mint mondtam, vásároljátok csak a válogatott GPU-s kártyákat. Én csak örülök neki, ha a gyártóknak több pénzük van. Nekem ettől mondjuk nem lesz, de nekik legalább igen. Megyek sorozatozni, legalább addig sem irkálok ide baromságokat.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Raymond
félisten
válasz westlake #21727 üzenetére
"A referencia kártyák hűtése szar a custom hűtésekhez képest."
Ezert kellenek ra a legjobb chip-ek mert azok mennek a legjobban az adott orajel/fesz kombinacioval.
"A hatékony tuning alapja a jó hűtés és a novelhető vGPU. Minek tennének top GPU-kat olyan kártyákra, ahol a hűtés az egyértelműen szűk keresztmetszet?"
Mert a top-GPU-nak leg a kisebb hutes is hogy jo eredmenyeket erjen el.
"Erre van bármi bizonyíték, vagy ez is csak ilyen városi legenda, amit valaki elkezdett terjeszteni?"
Tobb mint ket eve kint a Pascal a piacon, a legtobb 2100Mhz-et stabilan biro kartya az FE-k soraibol kerult ki.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
válasz westlake #21699 üzenetére
na látod itt a gond hogy fröcsögsz mindenkinek össze vissza, nyomod a tenyérbemászó stílusodban és csak írsz nem olvasol.Joshi is megkért hogy próbálj meg értelmesen háborgás nélkül kommunikálni.
Nem értem hogy miért beszélsz mindenkivel ilyen lekezelő stílusban.
Nézzük itt a giga extremről ennél a cikknél[link] csak mit is kértél számon [link]Idejössz állítasz valamit és te vársz rá bizonyítékot. Akkor bizonyítsd be, hogy a Giga extreme és a Kingpin miért fut magasabb tuning órajeleken mint a legtöbb átlagos kártya, ha nem válogatott. Józan paraszti ész pontosan azt diktálja, hogy ezek valóban jobban bírják a tuningot mint az átlagos GPU-k.
Azt hogy hogyan válogatnak és tesztelnek ipari környezetben azt majd kérdezd meg Abu tól, hátha ő már járt ilyen csoda gyárban.Ott fentebb linkeltem neked a Kingpin kártya adatait, ahol le van írva, hogy DE garantálják a tuning órajelet abban az esetben 2025 Mhz-t . egyébként a fórumban nem ritka a 2400 Mhz-n futó Kingpin kártya. Ezeket csak válogatott GPU val lehet garantálni és az ilyen extrem magas órajelet, mint a 2400 is csak akkor tudod elérni. A boost órajel minden GPU nál pár százalékon belül mozog az általad hozott Kingpin és MSi is egy referencia GPU amiben a Kingpin az átlagosnál nagyobb tuningpotenciált rejt. de ugyan ez igaz a Giga extremre is ami itt a PH fórumban is magasabb órajeleken megy tuningolva, mint az egyszerű gaming verzió általában.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
korcsi
veterán
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
westlake
félisten
válasz TTomax #21726 üzenetére
Ennek semmi értelme. És nem is lenne értelme. A referencia kártyák hűtése szar a custom hűtésekhez képest. A hatékony tuning alapja a jó hűtés és a novelhető vGPU. Minek tennének top GPU-kat olyan kártyákra, ahol a hűtés az egyértelműen szűk keresztmetszet? Máris nem top GPU, ha nem lehet az "egekbe" emelni a GPU sebességét, mivel túlmelegszik a kártya.
Erre van bármi bizonyíték, vagy ez is csak ilyen városi legenda, amit valaki elkezdett terjeszteni? Mert az ilyenek a kedvenceim.Vagy csak félreértettelek és arra gondolsz, hogy mivel a kiadás előtti tesztelők FE modelleket kaptak, az NVIDIA azt akarta elérni ezzel, hogy jobb legyen a véleményük a kártyákról, mert jól (jobban) tuningolhatóak? Mint annó az Intel az ES processzorokkal? Mert ez az Intel processzoroknál már réges-rég nem így van. Azokat a CPU-kat valóban válogatták, mielőtt kiosztották őket. Ha így értetted, akkor arra nem tudok mit mondani. Lehet. De ez nem jelenti azt, hogy az összes FE-n jobb a GPU, mint a custom modelleken.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
TTomax
félisten
-
Joshi
titán
válasz #45997568 #21721 üzenetére
Tudom, és az is biztos hogy ilyen gyártósort nem lehet fellelni a neten ami mondjuk az 1080Ti-ről készült. És igen, ez gyakorlatilag a kész termék, tehát a gpu tesztelésről semmit nem árul el.
A legszomorúbb, hogy az emberi erő még mindig a legolcsóbb (Zotac-nál biztosan).
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz keIdor #21714 üzenetére
A "binning" mint maga gyakorlatilag annyit jelent hogy "valogatas". Gyartas utan a chip-ek le vannak tesztelve eloszor is funkcionalitasra es ott van az elso valogatas hogy mi is lesz belole valojaban ha valami vagy megy a kukaba mert olyan helyen van a hiba hogy nem lesz belole semmi. Aztan jon az hogy mit tud milyen feszen az elvart parametereken belul. Ebbol lehet annyi valtozat amennyit a gyarto akar, tehat annyi kosarba/ladaba/dobozba (bin) osztodik a termeles amennyi akarnak. A Pascal-nal mar szerintem csak talan ket vagy maximum harom szint lehet. Az legjobbak mennek a klasszikus FE-be (nem a mas gyartok kesobbi ref alapokon letezo utanzatokba) es a Quadrok-ba, a tobbi meg omlesztve a kartya gyartokhoz talan meg feloszta ket szintre, de ez se biztos a Pascal-nal latott OC eredmenyek alapjan) aztan azok akik ugy gondoljak megeri neki azok csinalnak megy egy kartya alapu tesztelest es a jobb peldanyokat eladjak a csucs-xtreme-superoc kartyanak. Gondolom azert a top bin chip-ekbol is rendelhetnek valamennyit mert regebben is ugy volt es most se latnam ertelmet hogy ne igy legyen ha van keszlet.
A Turing meretu chip-nel azert komolyab binning van. Ez latszik azon is hogy hivatalosan masok az FE orajelek mint a partner kartyake.
-
devast
addikt
válasz #45997568 #21717 üzenetére
Ipari motyókat teljesen máshogy tesztelnek, más a hozzáállás... a videón is látni, ezek gyakorlatilag alkatrészeket hánynak rá a pcb-re a lehető leggyorsabban és legolcsóbban, több technológiát nem érdemes tőlük várni. Tesztelés kimerült abban hogy elindult-e a heaven lol
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz westlake #21708 üzenetére
"Részemről elengedtem a témát, mivel amúgy sem tudok semmilyen bizonyítékkal szolgálni. Csak logikusan gondolkodom."
Most ne támadásnak vedd amit írok, csak én is logikusan gondolkodom. Ha csak komplett kész kártyákat lehetne tesztelni, akkor egy Kingpin egyedi tervezésű méregdrága kártya akár kuka is lehet, ha arra egy zs kategóriás gpu kerül(véletlenül). Szerinted a mai világban a véletlenektől függnek a dolgok? Szerintem nagyon nem. -
westlake
félisten
ASUS Announces Its NVIDIA RTX 2070 Graphics Card Lineup
Legalább ezek valódi képek. És ahogy azt már a szemfülesek észrevették, nincs rajta NVLink csatlakozó. Magyarul ez csak a 2080-as kártyák kiváltsága. Vagy csak az ASUS "vicceskedik". Én az előbbit tartom valószínűnek.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
keIdor
titán
válasz Raymond #21709 üzenetére
Én azt tudom elképzelni, hogy amit "binned"-nek neveznek, az jön a wafer közepéről, megy a panelra és ha ott a teszt alatt hozza a minimum elvárt szintet, akkor mehet eladásra. Annak idején 980(Ti)-ből az EVGA kínált ilyen feláras minimum (azt hiszem) 76-78-80-82% ASIC Quality-vel rendelkező kártyákat. Nyilván talán köthettek olyan szerződést, hogy wafer közepéről felárral kérték a GPU-kat, az ment a panelra és amelyik 76-82% között volt, az ment eladásra.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Joshi
titán
Abu85 gyere, mert te talán helyre tudnád tenni a tesztelős kérdést.
-
Dyingsoul
veterán
válasz westlake #21708 üzenetére
"Komplett VGA-kat tesztelnek, nem GPU-kat. Ez nem olyan bonyolult. Egy GPU-t nem lehet tesztelni panel nélkül."
Ez most azért kicsit fájt, remélem te is érzed. Nézz utána a dolgoknak, sok jó szakmai és tudományos cikk van a neten.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
westlake
félisten
válasz Raymond #21709 üzenetére
A CPU egy egyedülálló hardver, amit Géza néni is tud tesztelni a sufniban. Nyilván egy komplett gép részeként. Egy GPU-t nem lehet tesztelni, csak egy VGA részeként. Olyan értelemben, ahogy ti értitek, persze.
#21711: Lehet, hogy utána kellene néznem, de a tesztelés, mint fogalom, egy elég tág dolog.
De mint mondtam, elengedem a dolgot. Vegyétek csak a válogatott GPU-kal szerelt VGA-kat.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Raymond
félisten
válasz westlake #21705 üzenetére
"mert NEM lehet GPU-t tesztelni (se váloganti)"
Dehogynem, es csinaljak is (ugyanugy mint a CPU-knal), csak itt max az NV szintjen mert nincs ertelme a kartya gyartoknak ezzel foglalkozni. Az NV-tol megkapnak azt ami a hivatalos orajeleken es feszen 100% megy mert azok boven a chip hatarain belul vannak, erre tesznek par Mhz-et hogy meglegyen az "OC edition" es hurra. A komolyabbak mint a csucs Kingpin vagy AMP Extreme atmennek egy board level teszten (amit az EVGA is mondott a forumban) es ha OK akkor lesz belole adott SKU.
-
westlake
félisten
válasz Dyingsoul #21706 üzenetére
Komplett VGA-kat tesztelnek, nem GPU-kat. Ez nem olyan bonyolult. Egy GPU-t nem lehet tesztelni panel nélkül. Ha nem az adott panelen van, akkor máris nem ugyanaz a környezek. Tudomásom szerint a minőségellenőrzés mindenféle *szkópos mutatvány, nem pedig valódi teszt.
Részemről elengedtem a témát, mivel amúgy sem tudok semmilyen bizonyítékkal szolgálni. Csak logikusan gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz westlake #21696 üzenetére
"In order to undergo binning, manufactured products require testing. Finished products enter a machine[5][6] that can test hundreds of pieces at a time, taking only a few hours to complete. Each piece can be tested to determine its highest stable clock frequency and accompanying voltage and temperature while running."
Wikipedia - Product binning.Tökre úgy viselkedtek, mintha ez valami új fogalom lenne. Amikor megvizsgálják a chipet akkor nem csak azt vizsgálják, hogy "oké, ezek a magok jól működnek". Azt is vizsgálják, hogy hány V-on mehetnek, mekkora frekit bírnak stb. Ez egy minőség-ellenőrzési folyamat. Hogy most ezt az NV GPU-k esetében egy 8 karú polipgép végzi vagy egy kemencébe dugják őket a fene tudja, látogass meg egy gyárat de nem hiszem, hogy beengednek.... Szerintem a minőségellenőrzés folyamata nem publikus legalább is nem a teljes folyamat.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
westlake
félisten
Ott a válasz a #21701-ben. Erre próbálok rávezetni mindenkit, de ahogy látom, nem sok sikerrel.
Nem tesztelnek GPU-t, mert NEM lehet GPU-t tesztelni (se váloganti)! VGA-t tesztelnek, mert azt lehet tesztelni és azt lehet válogatni! Pont.K|NGP|N egy olyan személy, aki az LN2-es tuningjaival hívta fel magára a figyelmet. Jó ideje már besegít a VGA-k tervezésébe az EVGA-nál (részben ott dolgozik). Mivel ért hozzá annyira, a valódi tervezésben is részt vesz.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Raymond
félisten
"az EVGA a Kingpinnek már egy tesztelt kártyát ad el"
A Kingpin csak egy branding, olyan mint a Fatal1ty az alaplapoknal. Az EVGA nem ad el semmit "a Kingpinnek", ezek az o termekeik. Asrock Fatal1ty = EVGA K|NGP|N
Szerk: latom mar lejott
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Dare2Live #21700 üzenetére
Erről mutass légy szíves egy dokumentációt, vagy egy cikket. Lehet, hogy így logikus, de gondolkozz már el azon, hogy hogyan is lehet egy GPU-t tesztelni panel nélkül. Komplett panel nélkül! Tényleg kíváncsi vagyok, hogy szerintetek ez mégis hogyan kivitelezhető.
Tudjátok ti, hogy mennyit ront egy ilyen chip minőségén, ha "lemelegítik"? Vagy hogy ennek milyen költsége van, akár még gyártó szinten is? Szerintetek a gyárban ráforrasztják egy panelra (akármilyen panelra) a GPU-t tesztelik (válogatják, persze), majd leforrasztják szelektálják, hogy egy mehet az XTREME panelekre, az meg a sima panelekre, majd újból felforrasztják? Tisztában vagytok egyáltalán a gyártási folyamattal? Pontosan eleget keres az NVIDIA egy GPU-n ahhoz, hogy ha 1000 darab kész kártyából nem működik 10-20 darab (1-2%-os hibaarány), akkor azt jóváírja egy "gyártónak". Az a baj, hogy egyáltalán nem gondolkodtok logikusan.Play nice!
-
Joshi
titán
válasz westlake #21699 üzenetére
Na jó, de ezzel elárultad hogy az EVGA a Kingpinnek már egy tesztelt kártyát ad el, mert különben honnan tudná hogy az jobb az átlagnál?
ui.: akkor a Kingpin olyan mint a Fatal1ty? Szerintem a Kingpin nagyobb név vga körökben mint a Fatal1ty alaplaposban.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Ez a kerdes rendszeresen elojon az EVGA forumban es mar tobbszor megmondta az EVGA hogy komplett kartyakat tesztelnek hogy az adott SKU orajeleit/homersekletet tartja-e. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok