Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz Drizzt #44578 üzenetére
Nemtom, most üzemeltem be nem rég a 4070-et és Hogwarts Legacy a második alany. Hitman 3-ban nem vettem észre durva artifact-ot, de Hogwarts Legacy Ultra grafikán és FG-vel egy katasztrófa. Tele van artifact-tal, grafikai bug-gal és az UI-t se választották le az FG-ről. Vagyis szellemképes az UI a kamera forgatásakor. Csodálatos alkotás.
Amúgy a folyamatossággal nincs gond. Egy élmény 100+ fps-el játszani. De cserébe meg lett erőszakolva a grafika.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Drizzt #40971 üzenetére
Ő a Remedy fejlesztője,a játék egyik készítője.[link] Igazából elég hivatalos munka ez így, csak nem tudod rá feldobni az áruházból.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Callisto
őstag
válasz Drizzt #38103 üzenetére
Hány darab az a "minden" játék Nem éri meg ép ésszel. Persze van akinek megéri 1-2 játék miatt 2x annyit fizetni amivel használja is. DLSS/FSR pedig olyan szintű minőségromlás, hogy az én szemem nem bírja.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Alogonomus
őstag
válasz Drizzt #38103 üzenetére
Az egyik kérdés, hogy valóban elégedett lennél egy 1000 dollár fölött (forintban bányászláz nélkül is 700 ezer fölött árult) kártyával, ha az a DLSS Quality segítségével tudja elérni FHD esetén a 80-90 fps-t a Cyberpunk játékban? Ami egyébként úgy is a 2000 dolláros 3090 Ti nyersen elérhető 70 fps-e fölött lenne.
A másik megállapítás pedig, amit Abu is írt: "Az a legtöbb fejlesztőt nem érdekli, hogy az eljárás, amivel erre reagálnak nem annyira DXR-barát, meg tudják oldani az egyes effekteket raszterizálással is." Az RT látványt alternatív módszerekkel is ugyanúgy meg tudják oldani. Például a DXR kódot nagyon nehézkesen kezelő RDNA2-s konzolon futó Spider-Man nagyon látványos az alkalmazott sugárkövetési megoldásnak köszönhetően. És ugyanúgy nagyon látványos a DXR nélküli UE5 demó PC-n és konzolon is. A DXR csak egy a sok lehetséges megoldási mód közül. Ráadásul látszólag nagyon megakadt a jelenlegi állapotában, plusz - az AMD hardver miatt - a konzolra is szánt címekhez nem is ideális választás, mert a piac elég nagy részén (konzolok tízmillióin) komoly hátrányban lesz, aki szimplán DXR alapon próbálja megoldani a sugárkövetést.
-
warcat
veterán
válasz Drizzt #36274 üzenetére
Ha erre biztos választ tudnék adni, akkor jövőre nyugdíjba is mehetnék miután minden létező hitelt felvettem és befektettem
Igenlő válasz esetén a cryptók árfolyama, de legalábbis az ETH brutálisan elszáll.És persze függ a beszerzési ártól is, egy bányász ha sikerül neki msrp áron venni lhr kártyát, akkor valószínűleg szívesen cserél veled a 3070- 3070Ti illetve a 3080-3080 Ti vonalon.
3080 LHR- 3070-ért és hasonló üzleteknek nem sok értelmét látom.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
nubreed
veterán
válasz Drizzt #34398 üzenetére
Akkor ajövőhét érdekes lesz, radeon és nv kártyák is jönnek. Bár nem tudom elképzelni, hogy AMD-t vegyek, de ha csak abból lesz készlet normális áron, még bármi lehet. Bár franc se tudja hogy sikeról nekik az 1. szériás RT -t támogató megoldásuk az nV -nek mégiscsak több tapasztalata van benne. És nincs dlss amd oldalon, ez is ellene szól.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Interceptor
addikt
válasz Drizzt #30780 üzenetére
Nem arról van szó, hogy bonyolultnak kell lennie, pl egy Fallout 1,2-hőz sem kell annyira tekerni az agyad, de ettől még egy kiváló hangulatú igazi rpg, ami a mai napig be tud húzni huzamosabb időre, vagy meg tud mosolyogtatni, még ha elég bugos is itt ott
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
gejala
őstag
válasz Drizzt #28105 üzenetére
"Akkor egyszeruen nem lenne ilyen kartya, az nv mernokei meg elmennenek valami mas munkat csinalni, amivel hasonloan kereshetnek, mint most."
Ez csak hosszú távon igaz. Ha most szeptemberben állna elő egy ilyen helyzet, akkor nem zárnák be rögtön a céget, hanem az árazást igazítanák a kereslethez első körben. -
Simid
senior tag
válasz Drizzt #28033 üzenetére
Ez azért nem így működik ám! Az, hogy a dollár árfolyama csökken az azt jelenti, hogy külföldi pénzértékben számolva olcsóbban megkapod (vagy kevesebbért tudod eladni). Viszont az amerikai cégek (tehát pl Nv) ebből nem fogja azt érezni, hogy mondjuk 1m$ most nekik kevesebbet ér mint eddig. Ahogy egy magyar pék sem kezdi elmelni a kenyér árát csak azért mert gyengül a forint. Persze az import/exportra erősen támaszkodó cégek esetében ez komoly hatást eredményezhet, de ez akár lehet pozitív is. Az Nv esetén ez inkább pozitív lesz, főleg a ha bérgyártónak dollárban fizetnek. Gyanítom egyébként, hogy az egyéb tényezők jobban fogják befolyásolni az árazást, mint a dollárárfolyam.
-
-
csaba951
veterán
válasz Drizzt #23803 üzenetére
1) Meg kell valamivel nyugtatni a befektetőket.
2) Baromi nagyok a 20XX chipek. Ettől egyrészt baromi drága a gyártása, másrészt baromi sok selejt lehet. Utóbbi egy részét el lehet így adni, ami a cégnek sokkal jobb, mintha csak simán kidobnák a szemétbe.
3) Minden fórum tele lett sírva azzal, hogy milyen drágák a 20XX kártyák. Muszáj kidobni valami olcsóbbat. A magas gyártási önköltség miatt nem lehet árat csökkenteni. A "selejtes" chipek eladásával viszont "olcsó" kártyákat lehet hozni. Örülnek majd a népek.
4) Befektetői pánik azért volt, mert a töredékére estek az eladások az ünnepi szezonban részben a horror árak, részben a csekély érdeklődés miatt. Muszáj kijönni olyan termékekkel amiket megvesz a nép, és jön valami bevétel. És ez tök független attól, hogy előáll-e az AMD valami életképes kártyával. Ha netán igen, akkor meg pláne kell valami termékpaletta amivel tarolni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Drizzt #23803 üzenetére
Szerintem azért ,mert nagyon drága a gyártása ezen a csíkszélességen ekkora méretben az RTx nek.
Jelenleg az RTX 2060 GPU is nagyobb és összetettebb, mint az 1080 TI-é. Samu 7 nm egy sokkal kisebb GPU -t eredményezhet, de csak jövőre, esetleg lehetséges hogy bemutat rajt valami NV már az idén év végén de nem consumer piacnak.
Tippre ez a széria akkor fog megjelenni ilyen formában, ha AMD a Navival a pletykált áron valóban kijönne, ezt dobná ki NV válaszként. Még mindig jobb ha ők kannibálízaljak a saját piacukat, mint ha a konkurencia tenné.
persze ezt fenntartásokkal kell kezelni, de ezért is ez a topik címe, hogy találgatós.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Drizzt #23751 üzenetére
ez szuper hír!
Jöhetnek a Tv-k VRR támogatással és az olcsó monitorok.
Közel 550 modellt fognak letesztelni rá. egyenlőre itt van pár amivel már tuti működni fog jan 15 től:[link][ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Drizzt #23257 üzenetére
szerintem az ASUS Turbot
most nézem, hogy az EVGA-nál lassan elérhető lesz a 2070 520€-ért, a teszteken igen jól szerepel, halk, hűvös, és az OC-t is szereti a mini NYÁK ellenére is (6 fázis, mint az MSI Armor, 64°C és 34dB full load )
és nem mellesleg 26,5cm hosszú csak! (nekem is csak 30,5cm kártya a max a Define Mini C-mbe)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
félisten
válasz Drizzt #23206 üzenetére
nem olyan rossz ám az, persze elmarad a nem mókuskerekes megoldásoktól.[link].
OC val elég szépen megközelíti az 1080 Ti-t [link]
t72killer: szerintem olvasd el azért a cikket ....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Drizzt #23173 üzenetére
Az armor nem volt rossz pascal alatt sem.nem azélrt mondom mert nekem az van, de hangtalan már 2 éve és szinte ugyan azokat a hőfokokat hozza, mint a gaming.( +1-2 fok)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
-
NightGT
senior tag
válasz Drizzt #23117 üzenetére
Erre felfigyeltem én is a tesztekben...175 watt max. fogyasztást, 60-62 fokokat, csendes működést írnak neki. Ehhez mondjuk hozzátartozik, hogy ezekben a tesztekben nincsenek még kihasználva a Tensor, és az RT magok, azokkal együtt vsz. ez is más lesz...
Én nyáron vettem 1070Ti-t 155ért újan, nem bántam meg. A 2070 sem tett rám benyomást Réj trész 2070en felejtős lesz, a DLSS nem érdekel (az alapvetően nem arra van kitalálva, hogy jobban nézzen ki, hanem hogy majdnem ugyanazt a képminőséget adja jóval kevesebb erőforrásból). 1080p-re bőven elég ez is még évekig...persze a Nvidia kedvéért lehet venni G-synces monitort is 1000+ Euróért
Speed is the only truly modern sensation
-
t72killer
titán
válasz Drizzt #22339 üzenetére
Valóban, az kb 10%-kal a 1080Ti-k alatt van, de 230W-ra is elkél már egy komolyabb hűtő, a Strix-eket sose csíptem (290x-esem volt belőle anno).
Valaki lemérhetné a karikat (súlyra), abból kiderül, hogy mennyire lopták ki a rezet a sima 2080-asok hűtőiből.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
NightGT
senior tag
válasz Drizzt #21586 üzenetére
Nyilván...jelenleg az Nvidia mondja meg, hogy mivan. Pláne, hogy a bányászat úgy meghízlalta őket anyagilag, és súlyra, mint egy túlszteroidozott bikát.
Részükről a profit rövid távon legalábbis biztos, hogy meglesz...nyilván kellett új feature is. Pláne most, mielőtt a bányászat - nagyon úgy tűnik, hogy - összeomlik. És amikor a rigeket bontják, akkor hogyan is adnám el az új hardware-t bányász áron...? Sry, ez is csak egy teória, de részemről egy tipp: már senki se vegyen nvidia részvényt. Azt lekéstük.
Aztán én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy számomra ez a PC, és a PC gaming egészét tekintve már nem izgalmas. Pedig most először nem a pénztárcámon múlik...majd fél-egy év múlva kiderül, hogy aki vásárolt, annak szórakoztató marad-e. Ha nem, akkor bármikor ott a konzol...
Speed is the only truly modern sensation
-
Joshi
titán
válasz Drizzt #20922 üzenetére
"Ez a generáció annyira különbözni fog az eddigiektől..."
Nagyjából minden új generációról ezt gondolják, aztán csak mindig ugyan az a kötelező előrelépés. Nem kell ebbe túl sokat belelátni. Most gondoljunk bele abba, ha a 2080-as széria lépne 200%-ot, na akkor aztán évekig senki nem venne vga-t az biztos. -
Interceptor
addikt
válasz Drizzt #16755 üzenetére
Kösz. Legalább van aki leellenőrzi bizonyos felelőtlen kommentelő ez esetben (#16754) whatnot hozzászólását, mert különben simán félreviheti az embert ha nem néz utána magától is, aztán úgy terjed a hülyeség. Bár személy szerint, csak akkor adok tovább bármit is ha arról magam is megbizonyosodom.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
félisten
válasz Drizzt #16490 üzenetére
Ez azért valamennyiben másabb dolog egy memóriamenedszment dolognál.
A Voltánál már ez a dolog alapból máshogy működik a speciális gyorsítótár miatt, de ATS-sel egy Volta GPU a rendszerben lévő CPU memóriájához is hozzáférhet, tehát támogatja az egységes, illetve egységesen címezhető virtuális memóriát, a CPU-k és GPU-k közös címtérben dolgozhatnak.Persze ez IBM prociknál jöhet jelenleg szóba , ugye x86 nélkül...
Volt valami mérés ahol a Volta az IBM Power 9-cel 3.5 x gyorsabb volt mint a Xeon-nal ( persze nem játék ról beszélve)[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Drizzt #14020 üzenetére
Már ne haragudj, de a nem kis forgalmat bonyolító nagykerek hogy adhatnának meg konkrét forintos árat, ha nem lenne konkrét az eredendő dollár ár? Két magyar nagykerben is vannak dollár és forint árak is. Mit kell ezen még konkretizálni? Vagy szerinted egy kereskedő megrendel valamiből 100 darabot úgy, hogy szállítás után kapják meg a random összegű számlát. Azért, mert az iponban nem látsz árat, az még nem azt jelenti, hogy nincs konkrét ár.
Play nice!
-
nagyúr
válasz Drizzt #13846 üzenetére
Nekem már a 700 USD is sokkal drágábbnak számít, mint az 550, de akár többet is el tudok képzelni. Ha 600 és 700 közé érkezik, az mit mond a várható teljesítményről? Félúton a 980 és a T-X között, vagy a T-X tulajoknak megy egy, "sorry, guys"? És ehhez képest hol lesznek a Fiji alapú kártyák? Állati nagy katyvasz ez az egész, én 1 hónapig mindenkit lebeszélnék a VGA-vásárlásról
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Crytek
nagyúr
válasz Drizzt #13778 üzenetére
Semmi nem garantálja ilyet nem is mondtam.Én ugyanúgy vélekedek mint amit te most leírtál.
Csak most bárminél ami szarul fut (egyszóval kb minden új címnél) megy a mert a sz*r szem*t dx11 limitál szegény fejlesztők egyszerűen nem is tehetnek mást csak így optimalizálatlanul kényszerűek kiadni a játékaikat.Szegények.De majd a dx12 aha.....
Next PC Upgrade: 2022
-
Crytek
nagyúr
válasz Drizzt #13724 üzenetére
390X közelébe se lesz az nv bármit adnak majd ki. Majd esetleg a Maxwell 3-al lesz keresnivalója ha lesz egyáltalán olyan.
Nem véletlen nagy a kuss az AMDnél ,kb alázás lesz amire NV még nincs felkészülve. Ami látható is már most hogy megy a pánik. Nem lepődnék meg ha a 980Ti-n kívül még 1-2 valamit bejelentenének gyorsan csak legyen valamijük..Televan : Az enyém biztos nem fog. Én amióta élek és ezután is csak "papíron" nézem ezt a harcot. 110K feletti VGA-m soha nem lesz nem látom értelmét!
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
schwartz
addikt
válasz Drizzt #13631 üzenetére
Extraprofit az amit a semmiert fizetsz pluszba. Azt meg benyelem egy-ket luxustermeknel (mint pl az oram) vagy olyan dolgon amin nem szoktam (vagy nem szabad) takarekoskodni. De ez egy mezei PC alkatresz ami jelen esetben csak a masodik leggyorsabb asztali gamer VGA a 295X2 utan.
[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
ÁdiBá
veterán
válasz Drizzt #13306 üzenetére
Ezzel én se értek teljes mértékig egyett mert GM200-ról beszélünk. Nagy a gpu, amiben biztos lesz hibás chip is, amit úgy árusítanak majd mint a kistesot.
3072 Cuda 384 bit 6gb vram helyett lesz 2560 cuda 320 bit 5gb vram még az se rossz.
(Csak mondtam rgy számot, ne vedd véresen komolyan)[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
válasz Drizzt #13306 üzenetére
ez egyelőre két okból is nyitott:
- egyrészt továbbra sem tudni biztosat arról, hogy a 8 ROP és 256K L2 letiltásának volt praktikus indoka, vagy a jobb (harvested) kihozatal miatt kellett
- másrészt a GM200-ban minden valószínűség szerint 6 backend blokk lesz, és abból egyet már simán le lehet tiltani - pl. 20 SM (2560 cuda core) + 40 ROP + 320-bites busz esetén a fő funkcionális egységekből egyenletesen az 5/6-a tűnik el"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
deicide
veterán
-
-
nagyúr
válasz Drizzt #12638 üzenetére
az akció most leginkább a Borderlands: The Pre-Sequel hozzáadásában nyilvánul meg. a neweggen 440 USD a legolcsóbb 780 és 600 USD a legolcsóbb 780Ti, úgyhogy odakint sem tört ki a "780-at mindenkinek" mozgalom.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
MaUser
addikt
Levették, mert még nem járt le az NDA. Mostanában ezt csinálják a TPU-nál, nem az első eset, amikor nagyon várt review véletlenül kikerül pár órával az NDA lejárta előtt néhány percre.
Így ők mondhatják, hogy baki volt, közben meg mindenki az ő oldalukat nézi és róluk beszél. Ki van ez találva kérem szépen.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
keIdor
titán
Azért az RV800-akról közel se tudni annyit, hogy ezt így kijelentsük, hogy az ATi nem fejleszt... másrészt az RV770 is szinte már majdnem tökéletes a DX11-re, csak hiányzik valami, ezt pótolják. Ami jó már valamire azt minek megpiszkálni?
Én már nem hiszek az nV-ben, semmi tapasztalatuk nincs, eddig a saját fejük után mentek, ismerik a CUDA-t, de mást nem igen...
Szerintem is készül valami az nV konyhájában, de én már nem várok egy ütős valamit.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- Synology NAS
- Valami készül...
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest