- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Synology NAS
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Proxmox VE
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Farkassacred
őstag
Én az Animelist miatt preferálom jobban a japán féle címeket. Könnyebb listázni az animéket. Max a streamingeken érzem az angol címnek több értelmét, bár a Netflixen pl sokszor csak magyarra fordított névvel ismeri fel az animét..
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
coco2
őstag
Azért örülök neki, hogy akik listát publikálnak, még véletlenül sem említik a japán nevet, csak az angolt. Így legalább nincs mindenki rákényszerítve, hogy japánul tanuljon boldog boldogtalan.
Az iróniát meg az "i" betűnél lehet a lexikonban megtalálni, ha valakinek szüksége lenne rá.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Shiro
senior tag
válasz emiki6 #55043 üzenetére
Class? Azt anno helyes módon "Kurassu" fotmában írták volna. Ebből is látszik, hogy egy lezűlött korban élünk.
Kirai, államfő a feudális társadalom élén, a forradalom óta ez a szó a japánoknál a gyűlölet és az utálat szinonimája, manapság már csak ezen jelentésében használják.
Kekkon = házasság.
-
emiki6
veterán
válasz Sordoran #55041 üzenetére
Nem te voltál kiszemelve, már előtted Shiro-nál is majdnem írtam, csak kellett két egymasutáni hsz, hogy szóvátegyem. Itt pont zavart, mert annyi japán szót azért nem ismerek, hogy tudjak belőle asszociálni. A salaryman meg az ojisan otome volt csak értelmezhető számomra a romajisok közül.
Class no Daikirai na Joshi to Kekkon suru Koto ni Natta ez mondjuk pont tele van olyan szóval, ami ismerős, de nemtom mi. Daikirai (mondjuk a dai a nagyon/nagy), kekkon szürü, koto. Mondjuk a joshi asszem a lány, a natta meg a válik, de hogy milyen lány és mivé válik...
Igen, amúgy szoktam énis pislogni egy-két unofficial szótagos rövidítésen vagy olyanon, amikor sikerül egy full általános szót kiragadni.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
SQX_Barto
addikt
válasz emiki6 #55040 üzenetére
(Igazán írhatnátok angol címet is amúgy a romaji cím mellett. )
Akartam en is irniIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Sordoran
addikt
válasz emiki6 #55040 üzenetére
Nekem tetszik még mindig, de nem meglepő ha valakinek nem jön be, 3. rész után itt nem nagyon lesz megváltás, ezt a szintet hozzák akkor elfogadható, de nem több.
Én amúgy szoktam írni angol címet és linkelem is pl. bemutatoknál a MAL oldalát, esetleg később hagyom el. Szóval rosszul esik, hogy pont engem szólsz meg érte. ( )
Teszem hozzá még így is kereshetőbb, mintha csak 1-1 szót kiragadnánk belőle és úgy hivatkozunk rá.[ Szerkesztve ]
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
emiki6
veterán
-
Sordoran
addikt
Nekem is nagyjából összeállt a téli szezon menetrendje:
Hétfő
- Salaryman ga Isekai ni Ittara Shitennou ni Natta Hanashi
- Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou S3
- Kuroiwa Medaka ni Watashi no Kawaii ga Tsuujinai
Kedd
*szünnap* (Unnamed memory lehetne, de még első évad félbe van hagyva)Szerda
- Ameku Takao no Suiri KarteCsütörtök
- Akuyaku Reijou Tensei Ojisan
- Blue boxPéntek
- Class no Daikirai na Joshi to Kekkon suru Koto ni Natta
- Kusuriya no HitorigotoSzombat
- Solo LevelingVasárnap
- Shangri-La Frontier
- Kimi no Koto ga Daidaidaidaidaisuki na 100-nin no Kanojo
- Zenshuu (minap döntöttem úgy hogy nézni fogom, de még első részt se láttam, ma pótlom)Persze a lista még bővülhet, a Sakamoto days-en is gondolkodom még.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Shiro
senior tag
Egy pár első két rész amire volt "időm"
Van jó pár érdekesnek tűnő alkotás, de mivel megfogadtam, hogy Isekait nem nézek a szezonban, ezért kicsit szűkösebb a kínálatom.
Solo Leveling S2 1-2 rész.
"Mérnöki" szempontból ez egy jó anime, de ebben a mostani érában, ahol minden 10 animében van 150 óverpóvermainkarakter, valahogy nem tud sok pluszt adni, azon kívül hogy a mostani lusta szokással ellentétben a harci koreográfia és animáció ki van dolgozva.
Egy kicsit rossz időszakban érkezett, illetve a never ending shounenekhez hasonlóan lehet lobb lett volna, ha az első évad után nem hagy szünetet és megy hétről hétre.
Mert: egy a 14 résszel marhán az elején vagyunk, kettő meg nem mondom pontosan mi volt az első 12 részben. (Legfeljebb nagy vonalakban).
Unnamed Memory S2 1. rész
Egy kiszámíthatatlan reboot. Valahogy nem éreztem az első évad hangulatát, de lehet ez a szokásos, az első rész túl kevés a bevezetésnek.
Dark Zelda 1. rész (Übel Blatt)
Mérget rá, hogy a mangaka Köinzellt Linkről lett mintázta, majd bedobta egy dark fantasyba.
Köinzell, úgy hangzik mint egy sörmárka.
Fuguushoku [Kanteishi] ga Jitsuwa Saikyou Datta: Naraku de Kitaeta Saikyou no [Shingan] de Musousuru 1. rész.
Főszereplő nagyon szenved, megalázzák elárulják felszeletelik...stb
Remélem második részben már erősödik egy kicsit, de azért ne túlságosan, na!
Hazure Skill "Kinomi Master": Skill no Mi (Tabetara Shinu) wo Mugen ni Taberareru You ni Natta Ken ni Tsuite 1-2. rész
Ha eszel egy varázsgyümölcsöt kapsz egy speckó képességet, ha eszel még egyet meghalsz. Hmmm, vajon ez honnan olyan ismerős?
Természetesen a főszereplő a legrosszabbat eszi, amiről persze kiderül, hogy a legerősebb.
ui. hülyén néz ki a kardja. -
Farkassacred
őstag
válasz SQX_Barto #55034 üzenetére
Egész jó kis lista, be van akkor ütemezve nálad is a tél rendesen.
Én ezeket fogom követni: (de hogy milyen rendszerességgel és hogyan.. az még kérdéses. )
-Ameku Takao no Suiri Karte (Dinó, mi lesz ebből.. hát meglássuk.)
-Class no Daikirai na Joshi to Kekkon Suru Koto ni Natta (romantikus vígjáték, adja magát.)
-Kisaki Kyouiku kara Nigetai Watashi (Shoujo, meglepően érdekes volt.)
-Medalist (Koris sport anime, azt hittem rosszabb lesz. Várom a folytatást.)
-Okinawa de Suki ni Natta Ko ga Hougen Sugite Tsura Sugiru (Okinawa!)
-Ore dake.. nem folytatom. Jó kezdés, korrekt fantasy még mindig.
-Zenshuu. Ezt még nem láttam, de kíváncsi leszek rá.
-Kono Kaisha ni Suki na Hito ga Imasu (Felnőtt romantikus anime, meglepő első rész.)
-Kuroiwa Medaka ni Watashi no Kawaii ga Tsuujinai (Romantikus iskolai, valszeg állatság lesz, de hajt a kíváncsiság.)
-Hana wa Saku, Shura no Gotoku (Vers szavalós, egész hétköznapi kis kellemes szösszenet.)
-Tasokare Hotel ( A szezon meglepetése eddig, Hűha. Ez aztán különleges animének ígérkezik.)
-Honey Lemon Soda (Shoujo, ez nem hinném hogy kitartana végig nálam. De lepjen meg..)
-Nihon e Youkoso Elf-san. (És éljenek az elfek!)
-Sakamoto Days (Ezt biztos megnézem majd minden héten, jó kis esti műsor.)Folytatások: (Amikre jelenleg a büdös életben nem látok szabad időt.. ) :
-Watashi no Shiawase na Kekkon
-Unnamed Memory 2
-Dr. Stone: Science Future
-Kusuriya no Hitorigoto
De hátha mégis akad majd idő.. egy pár dobás után.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
SQX_Barto
addikt
Blue Box (Netflix) Romantikus/sport anime, mar jo ideje megy, 13. resz volt most, azt hiszem.
I May Be a Guild Receptionist, but I'll Solo Any Boss to Clock Out on Time (Crunchyroll) most kezdodott, fantasy anime, nem veszi tul komolyan magat
Azota a Sakamoto days is bekerult a listaba (Netflix) elvileg hires manga adaptacioja, nyugger bergyilkosrol, most kezdodott ez is.[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
SQX_Barto
addikt
My Happy Marriage - Hetfo
Blue Box - Csutortok
The Apothecary Diaries, I May Be a Guild Receptionist, But I'll Solo Any Boss to Clock Out on Time, Ubel Blatt - Pentek
Solo Leveling, Medalist, Sakamoto Days - Szombat
Zenshu - Vasarnap
Eleg zsufolt lett a mostani szezonIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Farkassacred
őstag
válasz etomcat #55028 üzenetére
Elég rossz animékre keresel akkor rá, legalábbis úgy tűnik hogy azok totál nem neked készültek. Én amik nem tetszenek trailer alapján fel sem írom, kevesebb az idegeskedés. Egyébként amiket eddig én megnéztem (fantasy még nem volt (Solo Leveling nem számít. ) köztük, max egy középkori shoujo) azok közt voltak elég jó címek, érdemes lenne jobban átnyálaznod a szezont.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Komplikato #55031 üzenetére
Köhöm, Crunchy...köhöm
szerk:
Vicces amúgy, minden előfizetésem lemondtam, egyedül ez maradt meg.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Komplikato
veterán
Meh. Véletlenül az Amazonos (japán) Solo Levelinget kezdtem el nézni, de csak pilláztam, hogy ki kicsoda, mivel ugye az összes nevet japánra cserélték.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz bandiras2 #55029 üzenetére
Erre írtam azt máshol, hogy a régi korok valamire való mozijai és sorozatai közül, amik egyáltalán nem gyerekebarát animék voltak, mindegyik mögött volt egy erős szponzor. Pioneer, Sony és sok más akkor még nagynak számító japán cég. És ezeknél a promora is volt pénz, így nem buktak meg. Most meg erről szól az ipar, hogy ha egy szezon után nem pörög fel a BD eladás és vagy a manga folytatás/vizual novel eladás, akkor kukázzák is.
Tényleg, anno az Eve no Jikan azzal szerzett magának nagy figyelmet, már amellett ugye, hogy marha jó volt, miszerint Kickstarteren szedték rá össze a pénzt. És össze is jött, meg is csinálták, jó is lett. Ebből később miért nem lett hagyomány? Se annak a stúdiónak, sem másiknak nem jött össze másodszorra?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
bandiras2
senior tag
válasz etomcat #55028 üzenetére
Sajnos el kell tűrni ezt a tucatszart, mert ebből van a pénz, amiből a rizikósabb egyéni dolgokat meg lehet csinálni(amit aztán mindenki másol, mert abból van a pénz).
Hiába kimagaslóan jó a Redline (2009), ha megbukott a pénztárnál. A pénz bősége az ami megnyitja a péncsapokat a kísérletező kedvű rendezők előtt, és csakis kizárólag ennek köszönhetjük, pl a Cowboy bebop-ot is.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
etomcat
tag
Nem hiszem el, hogy az anime ipar még mindig az isekai-dungeon-MMORPG-guild-elf-hárem szubkultúrát szolgaian kiszolgáló, oda-vissza egymásról másolt, bugyuta sablonokból összerakott szemetet tolja szakmányban! Végignézek a mostani szezonon és ha a fentieket kiszórjuk, talán a termelés egyharmada marad. Szerintem nem volt még ennyire hulladék évad.
Közben a Crunchyroll új, Sony-tól jött CEO-ját ekézik a fórumok, hogy ki merte mondani, az anime műfaj gyerekeknek való. Hát aki a fentieket nézi, az vagy gyerek vagy fejben gyerek maradt...
Sőt, akik készítik, azok is! Annyira belterjessé vált az iparág, hogy pusztulásra van ítélve. Minden újítás vagy értékesebb történetekkel való próbálkozás lepereg róluk - pedig a rajzolt anyag lehetővé tenné mindennek a megvalósítását, ami élőszereplős filmben elvileg vagy anyagilag lehetetlen. H.M. sensei jogosan volt elkeseredve már 15 éve is.[ Szerkesztve ]
-
etomcat
tag
válasz Michell #55020 üzenetére
> Yokohama Kaidashi Kikou
YKK az híres és nem csak cipzárban. Emlékszem a manga egyik kötete pl. arról szól, hogy a robotlány megpróbálja kijavítani egy játék repülő motorját.
> Akciókedvelőknek kínzással érhet fel, annyira nem történik benne semmi.
Az ARIA egyik seiyuu-ja nyilatkozott annó olyasmit az iyashikei / SoL műfajról, hogy: "nothing ever happens, but in a really good way" (kb. soha semmi nem történik, de az igazán jól).
Pedig az ARIA a maga "5 kilometers per second" gondolázási sebességével egész akciódús volt a korabeli SoL / CGDCT / healing műfajon belül. Épp ott van a kutya elásva, hogy sok SoL annyira lassú és nem történik semmi, hogy emiatt nézhetetlen, pl. a Tamayura Comatose...)
-
Sordoran
addikt
A címe önmagáért beszél, hidden OP főhős, humoros szituban. Főhősnőnk egy recepciós aki a kalandorok ügyeivel foglalkozik. Viszont mikor egy szörnyet a kalandorok nem bírnak legyőzni, egyre többet kell túlóráznia a papírmunka miatt, megunja a helyzetet és egymaga intézi el a szörnyet, legyen az akár félelmetes sárkány is. Bármit megtesz, hogy nyugalmas, és legfőképpen túlórától mentes élete legyen.
Ezt a sorozatot vártam még nagyon, és nem kellett csalódnom első rész alapján. Főhősnőnk szimpatikus, és tetszik hogy nincsenek kalandori vágyai, tényleg csak nyugodt életre vágyik, stabil munkahely, jó fizetés és fix munkaidő. Hogy ezt sikerül-e megóvnia az, majd később kiderül.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Az én ízlésemnek megfelelő volt, pont hogy pozitívnak éreztem, hogy itt nem az a hebrencs stílusú főszereplő túltolt reakciókkal van fókuszban. A villainess művek többségében ugye a főszereplő menekülni akar a végzetétől, és közben mindenki (férfi és női szereplők is) belezúgnak. Észre se veszi, hogy míg ő retteg hogy megölik, valójában mindenki védelmezi őt, okuk sincs utálni.
Itt viszont ugye az óriási kor, valamint a nem különbség miatt is máshogy áll hozzá főszereplőnk. Remélhetőleg a romantikus szálat nem erőltetik majd, 1-2 poénnak belefér hogy ő mint lélekben 52 éves férfi és egyben apa is, kénytelen elhárítani a fiatal férfiak közeledését. Viszont az jópofa, hogy tyúkanyóként próbálja egyengetni a fiatalok életét, példát mutat nekik az illemre.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Akuyaku Reijou Tensei Ojisan / From Bureaucrat to Villainess: Dad's Been Reincarnated!
Tegnap indult az egyik általam legjobban várt sorozat a szezonban. Nem azért mert olyan jónak ígérkezett, hanem mert nem tudtam mit várjak tőle. Már dunát lehet rekeszteni a sok villainess anime-ből, ez is ezt a témakört boncolgatja, de nagyon szórakoztató volt első rész alapján. Ezúttal a villainess bőrébe egy 52 éves irodai munkás férfi, családapa került. A megvalósításától féltem (hogy viszonyul, viselkedik majd egy 52 éves férfi egy tinédzser lány testében a helyzethez), de eddig jól megoldották az alkotók, szóval nálam várós lesz minden héten az új rész.
-
Michell
tag
Egyelőre a szezonosok beindulásáig régieket nézek, újra nézek. Így botlottam bele egy – 1998 és 2002 : 2+2 rész Iyashikei / Sol / SciFi - animébe:
Yokohama Kaidashi KikouAkciókedvelőknek kínzással érhet fel, annyira nem történik benne semmi. Tényleg csak életképek „slices”. A Shoujo Shuumatsu Ryokou hangulata pasztellszínekben.
Itt ajánlani nem tudom, csak egy érdekesség, hogy anno is volt ilyen.
Utána olvasva a mangáját dicsérik nagyon - sz.:Ashinano, Hitoshi. Ezt angolra fordítva 2022-ben még Amerikában is kiadták ( 5 vagy 7 "omnibus kötetben"). -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz emiki6 #55018 üzenetére
Azaz, nekem egyelőre tetszik. Persze egyeseknek megy a sírás hogy nem isekai-ra számítottak, holott adta magát (első előzetesben is voltak erre utalások amúgy). Első két trailer még átverősnek tűnt, ezért a harmadikra fixen megmutatták hogy miről van szó. MAPPA cucc, szóval az art is bejön nekem.
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, lemaradtam jött új Fate sorozat?
Fate/strange Fake
szerk: Kezdett Zenshu is \o/
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
bandiras2
senior tag
válasz Sordoran #55011 üzenetére
Nem túl érdekes... nem is azért nézzük mert olyan bonyolult a cselekménye.
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
⚔️We're very happy to announce our partnership with Aniplex to bring an anime series based on Ghost of Tsushima: Legends to
@Crunchyroll
in 2027!!!Takanobu Mizuno (Star Wars: Visions "The Duel") került a rendezői székbe. Ok az arttal valszeg nem lesz gond.
Live-Die-Respawn
-
Sordoran
addikt
Gondolom ez lehet: Beheneko: The Elf-Girl's Cat is Secretly an S-Ranked Monster!
Nekem nem tűnik túl érdekesnek, így nem néztem rá.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
bandiras2
senior tag
A szezonból egyelőre a macskás elfet nézem. Majd jobban körülnézek van e valami ami tetszik, de most kevés az időm.
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Sordoran
addikt
Kuroiwa Medaka ni Watashi no Kawaii ga Tsuujinai / Medaka Kuroiwa is Impervious to My Charms
Szokásos harem romcom sorozat, csak azért kezdtem bele mivel mangát régóta követem, de ettől még nem magasztalom egekbe. A főszereplő hölgy az iskola méhkirálynője, mindenki rajong érte, a külsejének és pozitív kisugárzásának hála a fiúk kedvence, hozzá is szokott ehhez. Éppen ezért rökönyödik meg rajta, hogy a nemrég érkezett srác minden közeledését elutasítja, közömbös vele szembe, már-már undorodik tőle. Rész végén persze kiderül, hogy ennek oka van.
Szokásos sablon sztori, a lány eleinte hiúságból, később valódi érzelmekkel közeledik felé, de a srác hárítja ezeket, és közben más lányok is feltűnnek majd a színen.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
etomcat
tag
válasz emiki6 #54996 üzenetére
> A shuumatsu kétlem, hogy akkor nagyot ütött volna, bár fene tudja, annyira azért nem epic vagy kiemelkedő.
A SukaSuka anime változata alapvetően egy romantikus pszichológiai dráma, ahol a lényeges dolgok a főszereplő lány fejében történnek. A Light Novel forrásból nagyrészt kidobták az "epic" akciódús dolgokat a megfilmesítéskor.
Viszont az LN szerzője bekönyökölte magát a "production committee"-ba és ragaszkodott a hülyeségeihez, így a stúdió nem tudta megtenni mindazt amit akart (pl. több felesleges mellékszereplőt és mellékszálat kihúztak volna, illetve úgy tudom alternatív befejezésben is gondolkodtak). Emiatt is tényleg felemás lett. -
etomcat
tag
Zenshuu nevű hulladékról még lesz tuti szó: úgy reklámozták, mintha nem isekai anime lenne, aztán az lett. Továbbá Hayao Miyazaki-sensei üzeni, hogy kéri vissza a lézervető szájú birodalmi lépegető titánját, mert ennyire pofátlanul lopni azért mégis csak ciki...
Ellenben a Medalist korcsolyázós animétől el van ájulva az otaku világ az 1. epizód után - főleg mert a produkciós stúdió és a sorozat rendezője is B-kategóriás, így mindenki hulladékot várt tőlük. Ehhez képest elég jól eltalálták a dráma / humor arányt, a karakterek szerethetőek és az animáció sem méltatlan a forráshoz (ami az egyik legelismertebb sport manga Japánban).
Kérdés mi lesz később, mert az előzetesekben mutattak vélhetően 2-3-4. részhez tartozó jeleneteket, amik silánynak tűntek. Igaz a PV-k akár 1 évvel az adásba kerülés előtt készülnek és néha nincs sok közük a végeredményhez.Ave Mujica (BangDream franchise n+1 folytatása) agyon van hype-olva Japánban, mint minden zenei anime csimborasszója, pszichológiai horrorral nyakon öntve. Ehhez képest olyan buta, mint a kő és olyan darabos a 3D animációja, mintha fából faragott bábok lennének.
-
etomcat
tag
válasz Aljasvip #55002 üzenetére
> Áhh, hogy a SukaSuka 2017-es... Akkor bő 10 évvel lekéste a tragikus összecsapott végű anime korszakot
SukaSuka / WorldEnd témában érdemes tudni, hogy az alapanyaga egy 5 kötetes light novel volt, amiből az anime stúdió csak az első 2 és 3/4-ed kötetet dolgozta fel és ezért nem lehet eléggé megdicsérni őket! (Miután a főszereplő csajról kiderül, hogy nem főszereplő és megy a kukába, az LN további része minősíthetetlenül vacak. Később az LN szerzője elkövetett egy SukaMoka című folytatást - amit szerencsére senki sem akart megfilmesíteni eddig - illetve egy Lilia című előzményt 2019-ben.) Mindazonáltal a kevés felhasználható LN alapanyag megmagyarázza, hogy miért sikerült félre az anime.
Egyébként a WorldEnd / Plastic Memories / Angel Beats animéket szokták együtt úgy emlegetni, mint az a nagy hármas ami képes lelkileg tönkrevágni az arra fogékony nézőket.
-
emiki6
veterán
válasz Aljasvip #55002 üzenetére
Tényleg, Light egy edgelord (mentségére szóljon, hogy a jobbik fajta). Első animéim egyike, akkor még nem vágtam ezt az edgy anime dolgot, utólag meg lemaradt az összeillesztés.
Mondjuk nem ezen csúszott el, hanem a céltalan vergődésen.
Misának nem az volt a szerepe, hogy elviselhetetlenül idegesítő legyen? Nálam ott esett a sorozat élvezhetősége, amikor becsatlakozott.Az akame ga kill annyira edgy volt és infantilis, hogy már a legelején elengedtem.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
senior tag
válasz emiki6 #54996 üzenetére
A Death Note-ot én megértem, mert L és Light pont azt a két edgelord' kamasz karaktertípust testesítette meg, akivé sokan akartak válni.
És ahogy a gyerekkornak is egyszer vége, úgy lett .nekik is
Plusz Misa. A goth girlfriend mém azóta is él és virul.Nekem hasonló "nem értem miért népszerű" anime a Resonance in terror. Az OST zseniális, de azon túl... nem tudtam se a zseni őrült terroristákhoz, se a vesztüket okozó lelki-nyomi lányhoz kapcsolódni.
Áhh, hogy a SukaSuka 2017-es... Akkor bő 10 évvel lekéste a tragikus összecsapott végű anime korszakot, és ilyen szempontból az Akame ga Kill "anime original ending" után már nem tudott labdába rúgni szegény.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
#55000 🥳
-
Sordoran
addikt
Számomra ami hasonló (OP főhős, modern világban megjelent fantasy fenyegetésses manhwa), kvázi ennek pótléka:
- The Return Of The Disaster-Class Hero
- Solo Max-Level Newbie
Nem mondom hogy ugyanaz a szint, de nekem kellemes szórakozást nyújtanak. Art minőségében nincs probléma velük, és itt több a humor.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Egyszer végigolvastam, és azóta nem vettem elő. Számomra idő után elég sablonos és érdektelen lett (nem volt semmi izgalom már, túltolták a menő harcokat, így kiveszett az íze).
Ennek köszönhetően viszont már nem is emlékszem mindenre, így az anime élvezetesebb. Nincs az hogy mindent előre tudok, így számomra kellemes élményt adott az új rész.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
emiki6
veterán
válasz Aljasvip #54995 üzenetére
Jogos a monogatari hasonlat, abból talán 2 évadot néztem meg, de az se ragadott el. Úgy tűnik ez a misztikus vonal nekem annyira nem gyengém (ellentétben pl a fantasyval), az in:spectre-t is abbahagytam asszem az első évad végén.
A shuumatsu kétlem, hogy akkor nagyot ütött volna, bár fene tudja, annyira azért nem epic vagy kiemelkedő. A death note is kult anime lett, pedig szerintem borzasztó, szóval fogalmam sincs milyen lehet egy-egy adott időszakhoz tartozó általános megítélés.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz emiki6 #54989 üzenetére
Nahát, ez egy érdekes vélemény.
A Bunny Girl Senpai-ra szokták mondani a fórumokon, hogy a szegény ember Monogatari-ja, és amúgy szerintem meg is érdemli ezt a címet.
Ha nem kapott el, akkor ez van, de amúgy érdekes story-k vannak benne később: testcsere, emlék vesztés, alterego/skizofrénia egy kitörni vágyás miatt, saját félelmekkel való küzdelem, időutazás és ebből paradoxon... mindeközben egy egészséges kapcsolatot mutat be, ahol a pár végig támogatja egymást.
Az opening és ending is "banger", szóval tényleg egy Monogatari hasonmás.Anno szerintem azért is futott be annyira, mert kiemelkedő volt a sok szezonos isekai/fantasy trash között.
emiki6 #54993
Én is nemrég néztem meg a SukaSuka-t, de nem hagyott olyan mély nyomot. (7/10-et adtam neki)
A főhős a szokásos 2000-es töketlen de jólelkű felnőtt ( ), és rengeteg foreshadowing nem lett kibontva, ahogy a vége is össze lett csapva.és pedofil?
Anno biztos nagyot ütött ez az anime, a mai szemnek már lassú, de hatásos drámával.[ Szerkesztve ]
-
Michell
tag
válasz emiki6 #54993 üzenetére
Shuumatsu: Jó zenéket választottak hozzá. Anno tetszett, de így visszatekintve biztos nem fogom elővenni. Pedig mostanában pont újra nézek pár light sorozatot és a Rascal-on is gondolkodok - talán inkább a filmen.
Más, filmek: Megnéztem a Look back-et és a My Oni Girl-t. Ajánlani nem nagyon tudom őket, az első inkább művész lelkeknek, nálam maximum az "érdekes" kategória. A második pedig gyerekes, de ahhoz képest meg komolyabb akar lenni.
Esetleg romantikát és egy kis misztikumot kedvelőknek egy régebbi élőszereplős film:
Boku wa Ashita, Kinou no Kimi to Date Suru. -
emiki6
veterán
Shuumatsu Nani Shitemasu ka? Isogashii desu ka? Sukutte Moratte Ii desu ka?
WorldEnd: What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?Még valamikor bekerült ide egy malos lista, abban találtam.
Elolvasod a címet, megnézed a borítót és számítasz valamire. Hát egész más. Ez egy battle fantasy, némi érzelgéssel vagy SoL-féle fantasy némi battle-lel? Nagyon kellemes meglepetés, erősen ajánlott!Nem hiszem, hogy fog kapni folytatást, 2017-es. A sztori alapvetően lezártnak tekinthető, de azért elég sok kérdés nyitva maradt a lore-ral kapcsolatban, azt sajnálom, mert kifejezetten érdekesnek találtam.
-
Komplikato: Kínai animáció, aha. Sőt, az volt előbb. [link]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Solo Leveling
Ep.13Jött új rész végre. Napokban olvastam újra, szóval rá volta hype-olódva, így tetszett a
első harca. Alig várom hogy néhány epic jelenetet animálva lássakred gate-es epizód, meg Igris felbukkanása brutális lesz például., Bellion és a sereg [ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Komplikato
veterán
válasz emiki6 #54989 üzenetére
King's Avatarból vam animált verzió? Csak az élőszereplős verziót ismerem.
Solo Leveling S2 EP1 megadta az alaphangot, csak ugye a "szokásos" függő befejezés mellé ez inkább egy félbevágott pilot epizód volt.
-
Sordoran
addikt
Ameku Takao no Suiri Karte / Ameku M.D.: Doctor Detective
Mikor Dr. House egy tinédzser waifu, és Sherlocknak képzeli magát. Röviden ennyi ez a sorozat. Első rész alapján egész szórakoztató darabja lehet a szezonnak. Első rejtély egész ötletes volt, ha ezt a szintet tudja tartani akkor nem lesz gond.
-
emiki6
veterán
Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai
Megnéztem 3 részt, viszont nem fogom folytatni, nem érdekel eléggé, viszont gondoltam megemlítem, mert amúgy nem rossz, sőt kifejezetten üdvös lehet a műfaj kedvelőinek.
A cím ne tévesszen meg senkit, misztikus SoL, némi romkommal megfűszerezve.
A harmadik rész vége rendkívül kínos volt, de elismerést érdemel, hogy ennek értelme is volt, nem a nézők öncélú sanyargatása volt a cél, ilyennel még sosem találkoztam.-
Feladtam még a King's avatart is annak ellenére, hogy nem rossz, mert bár az is gamer "anime" (kínai), valahogy mégsem haladta meg az enyhén szórakoztató szintet, inkább nézek valamit, ami kicsit lelkesít. Amúgy ajánlom, ha valakinek épp nincs semmi a radarán. (van 40 másik anime bekönyvjelzőzve, amikre rá kéne nézzek és akkor még nem kezdtem el animék után keresni.)
-
emiki6
veterán
Én láttam a great cleric-et, nem volt szar (benne is volt a listában, amit nemrég screenshotként betettem). Mondjuk most így nem jut eszembe hirtelen, hogy miről szólt, tehát emlékezetesnek nem mondható. Shiro jól összefoglalta.
Az exorcist vagy assassin isekai azért jobbak nála, noha hasonló kategóriák, mint a cleric. (Manhwa-ból az overpowered sword és a beginning after the end műveket követem, azok is ez a zsáner igazából).
Illetve ott van az ossan newbie adventurer, ami bár nem isekai, de gyakorlatilag salaryman fantasy (az én asszociációm szerint legalábbis).
[ Szerkesztve ]
-
Shiro
senior tag
-
coco2
őstag
Nézzétek csak, Salaryman-ből itt van egy és kettő (MAL találata alapján). Természetesen látom, melyik sorozat indult éppen most, csak gondoltam, rákérdezek, hogy az elsőt anno nézte-e valaki?
Apropó a második csak holnap után indul, ti hol néztétek meg
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
-
emiki6
veterán
válasz Sordoran #54982 üzenetére
Na jó, ez a salariman nem volt teljesen szar, kap egy esélyt, szeretem a wholesome dolgokat. Az első rész tényleg gagyi volt, de ki tudja, lehet ez még jó is.
Ha az a mag koncepciója az egésznek, amire gondolok (munkakörülmények, megbecsültség stb), akkor a richest man in game valszeg jobb (csak az nem fantasy).
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Mivel ekkora hype volt körülötte, így felírtam magamnak, de aztán első előzetesek után elég sablon romcomnak tűnt. Végül mivel még éppenhogy indul a szezon így megnéztem első részt, és engem is sokban emlékeztet "kakukkpárosra".
Nem lehet komolyan venni a címet, persze most még fújnak egymásra, de tudjuk mi lesz később. Ennek tudatában a sztoritól nem várható sok, szereplők lehetnek esetleg szerethetőek, de jelenleg eléggé ötlettelenek. (máshol is láttunk már ilyet)Még a salaryman isekai első részét néztem meg, de az se erőlteti meg magát. Az első rész nagy "rejtélye" amit csak főhősünk tudott megoldani ultra gagyi. Ránézésre pedig itt is inkább a hárem építésre fognak erőforrást pazarolni, ahelyett hogy okos sorozat legyen. Kihagyhatónak tűnik első rész alapján. (kivéve ha valakinek pont zsánere a kissé bugyuta, demi-human waifu gyűjtögetős sorozatok)
-
coco2
őstag
Szóval megkezdődtek az aktuális szezon animéi. Mindjárt elsőként I'm Getting Married to a Girl I Hate in My Class. Aki látta anno a kakukkpárost, ne várjon semmi újat (cicán részek péntekenként 1800 után).
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Amúgy tényleg. Nem volt ehónapban semmi átütő szerintem, csak kellemes produkciók, kinek éppen melyik műfaj fekszik jobban.
Farkas: Én a danmachit talán a második részénél dobhattam? Mármint az első évadnak második részénél. Túl edgy volt, rossz értelemben. (Ehónap Talkere pl rávilágított, hogy az edgy-t lehet jól is csinálni )
-
coco2
őstag
válasz emiki6 #54977 üzenetére
Szétesős és lapos volt ebben az évszakban minden. Semmi sem volt kijelenthetően korlát fölött, hogy a minőség számított volna. Még a danmachi sem. És ilyen felhozatal mellett igazán csak kinek a pap, kinek a papné kérdése, hogy akit egyfajta stílus jobban érdekel, azzal szemben elnézőbb, a többivel szemben meg nem.
-
emiki6
veterán
válasz Sordoran #54976 üzenetére
A villainess igen, egész kellemes volt, de semmi extra, ajánlott.
Viszont a do over damselt én nem tudtam végignézni. A pedo részt és cringe-et én is eltűrtem egy darabig, de amikor a sztori koherenciája teljesen szétesett, akkor inkább elengedtem, nem erőltettem tovább. Talán a 9-edig rész volt az utolsó, amit láttam.
-
Sordoran
addikt
Most hogy már csöpögnek a téli szezonos sorozatok első része, így lezárva az őszi szezont, gyors kritika a véget ért sorozatokról, amiket végig néztem. Vagyis arról ami folytatódik, vagy csak félbe lett vágva, és hamarosan folytatják (pl. Dadadan) azokról nem lesz szó.
Raise wa Tanin ga Ii / Yakuza Fiancé: Raise wa Tanin ga Ii
Az első rész végén még nem tudtam mit várjak tőle, és összességében azért pozitív élmény volt a sorozat. Bár a kategorizálása romance, de azért ez ne tántorítson el senkit, de ne is bátorítson. A két főszereplő között jó a kémia, szórakoztató páros, de nem éreztem azt hogy drukkolni akarok neki. Egy oldalúak az érzelmek a srác felől, a lány elfogadja, de nem viszonozza őket, leheletnyi reakciókat vált csak ki. Nincs az, hogy meglátja az érzékeny lelket benne, amit sokan várnának.
Kicsit nehéz ajánlani, bár ez hogy nem sablonosan alakul a főszereplők kapcsolata, és a yakuza szál jelenléte izgalmassá teszi, de az első évad kevés volt kicsit, nem indult be eléggé, hogy várjam a folytatást. Szórakoztató volt, de ennyi.Kekkon suru tte, Hontou desu ka / 365 Days to the Wedding
Aranyos felnőtt romcom volt a sorozat. Nem voltak nagy drámázások, könnyed hangvételű, szórakoztató mű. Aki szereti a stílust az előveheti nyugalmas óráiban, kerek egész, megfelelő lezárást kapott.Rekishi ni Nokoru Akujo ni Naru zo / I'll Become a Villainess Who Goes Down in History
Ahogy szezon elején is írtam, ezt már mangában régóta követem, de az anime picivel túl is haladt (LN az alapmű) a végére. Szórakoztató volt, de azért kissé kiszámítható. Talán csak én éreztem így manga alapján, de nekem picit túlságosan nagy figyelmet kapott a a romantikus szál, valamint lehetett volna picivel sötétebb a főszereplőnk.
Aki szereti a villainess stílusú műveket az nyugodtan tegyen vele egy próbát.Yarinaoshi Reijou wa Ryuutei Heika wo Kouryakuchuu / The Do-Over Damsel Conquers
The Dragon Emperor
A szezon legnagyobb csalódása volt számomra. Az alapötlet jópofa volt, viszont nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. A két főszereplő között igen jelentős korkülönbség van, így nehéz a romantikus szálat komolyan venni, még ha a fiú oldaláról próbálták azzal kiegyenlíteni a viszonyokat, hogy éretlennek mutatják a szerelem szintjén. Ennek ellenére a pedofília belelátása azért nem hagyható figyelmen kívül. (még ha a lány lelkiekben 16-17 éves is, akkor is egy felnőtt férfi és egy 10-11 éves lányról van szó!)
Önmagában még emiatt nem lenne csalódás számomra, mert nem léptek át semmilyen határvonalat ami miatt botránkozni kéne. Viszont a vágás megbocsáthatatlan. A vicces jelenetek, komoly pillanatok és harcok váltják egymást olyan dinamikátlanul, hogy az botrányos. Többször is értetlenül álltam, hogy ez miért. Egy dráma pillanatot egy hülye poénnal feloldanak, vagy a semmiből egy komoly harc kerekedik, amit aztán szintén valami gagyisággal söpörnek félre.
Röviden tömören, nem ajánlom, lehet csak ez az adaptáció volt rossz, de nem látok benne értéket.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
senior tag
válasz KISDUCK #54966 üzenetére
Öh, lehet magas labda, de az eredeti Ginga Eiyuu Densetsu - Lenend of the Galactic Heroes OVA? [MAL link]
Én sokáig kerülgettem, hogy ilyen régi cuccba ugyan bele nem kezdek, aztán az első 6 rész után nem bírtam letenni. A végén még levadásztam minden kis mellék sorozatot is, csak többet lássak ebből a világból.Oriic-nak ajánlottam itt korábban a GUNBUSTER és Diebuster (alap és folytatás) szériákat. Az előbbiből eredeztetik a "Gainax jiggle" témát.
Első ránézésre azt hittem bugyuta lesz, de atyám, az a sci-fi világ amit mögé tettek...Cross Ange is kellemes csalódás lett a végére, hiába kezdték egy bugyuta ecchi mecha irányból.
SaeKano [MAL], aminek úgy indulsz neki, hogy "csak egy újabb romcom", aztán mégse.
Megnézem majd még a kis listámat, mert sok ilyen címet láttam, de nem ugrik most be több.
-
emiki6
veterán
válasz KISDUCK #54970 üzenetére
Fusd át ezeket, van a mainstream cuccok között elszórva pár furcsaság.
Ez a "követett" könyvjelző listám, amiket streamingen néztem és várom a folytatását. Mai szemmel már párnak nem kezdenék neki és lehet törölnöm is kéne ezt-azt a listából. Mindenesetre ezek között ha találsz valamit, ami kimaradt, akkor arra szerintem ráugorhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Shiro
senior tag
válasz emiki6 #54969 üzenetére
Igaz, ennek pozitív hozadéka, hogy úgy tudok régi animéket újra nézni, mintha most látnám őket először.
Másrészről meg egyre kevésbé emlékezetesek az új karakterek. Amihez persze hozzájárul az is, hogy 784 megnézett anime után már elég nehéz.
Lehet valamit innen kellene újra kezdenem
Az Oreimot, azt tudom miért hagytam ott, pedig szerettem.
De a Kibát, vagy a Wolf's Raint nem értem, mert csak pár rész volt hátra.
Saber Marionettnél lehet nem volt felirat.
Ranma története meg mintha megakadt volna, bár nem tudom, hogy fillerek voltak e?
Ha nem lesz elegendő néznivaló a téli szezonban, akkor majd valamit választok innen, úgyis megfogadtam, hogy nem nem nézek iszekájt. -
KISDUCK
addikt
válasz Farkassacred #54968 üzenetére
Köszi, erre ránézek majd, ha befejeztem a mostani otome game-s isekai animemet. Mostanában nagyon kiléptem a komfort zónámból és megneztem pár olyan alkotást amiket 99% hogy elkerültem volna amúgy.
-
emiki6
veterán
Valahogy a 2010 előtti animékre jobban emlékszem, mint a mostaniakra.
Öregszel. 10-20 év múlva szerintem én sem fogok már ilyen jól emlékezni.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz KISDUCK #54966 üzenetére
Így hirtelen nekem csak a Boku no Kokoro no Yabai Yatsu jutott eszembe, mint trashként induló kész csoda.
Sajnos ritka az olyan, hogy a rosszból jó anime kerekedik ki.. ellenben egyre többször sikerül jóból iszonyat rosszat készítenni..
Mondjuk az induló animéknél így szerencsésebbnek mondhatom magam, tisztább a lelkiismeretem az első rész alapján dobásoktól..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
KISDUCK
addikt
válasz etomcat #54964 üzenetére
Szerintem jobb volna ha a politikát inkább ráhagynánk a politika topikra és inkább maradjunk az animéknél, mangáknál, manhwáknál, novelleknél, jpop idoloknál meg rámeneknél meg ázsiai élmény beszámolóknál.
On:
Tud valaki valami jó kis meglepetés animét amiről az ember az eslő, meg a második ránézésnél azt hinné hogy szemét, de valójában kincs? -
etomcat
tag
> 2009 Bakemonogatari, női főszereplő, az ollós lány
"I wish it came into fashion. What? Senjougahara fascination"
> 2011 időutazós scifi
A Steins's Gate minden idők 4. legmagasabb értékelésű animéje a MAL-on (9.07 pont)
> Valahogy a 2010 előtti animékre jobban emlékszem, mint a mostaniakra.
Régen minden jobb volt - ami nagyrészt igaz is az anime világban. Ma sokkal több sorozat készül minden szezonban, de sokkal nagyobb részük ipari hulladék, így minden belefullad a zajba...
-
etomcat
tag
válasz consono #54954 üzenetére
> Arról nem is beszélve, hogy Trump nem Japán, hanem az USA elnöke lesz...
Értelemszerűen az animék USA-beli forgalmazását fogja betiltani. Ez nagyon fog fájni a japán stúdióknak, mert pl. a Crunchyroll most bődületes jogdíjakat fizet nekik.
Erkölcsjavító intézkedésként szerepel a tiltás a "Project 2025" nevű szélsőségesen konzervatív politikai programban, ami gyak. a Trump-kampány forgatókönyve volt. Ez nagyjából zsidó-keresztény fundamentalista királysággá akarja átalakítani az USA-t: a libsiket, melegeket, muszlimokat, ateistákat, zöldeket, BLM-eket elbocsátják vagy akár deportálják - úgyhogy sokan félnek tőle, hogy 2. amerikai polgárháború lesz a vége.
Hatáskörileg a tiltást meg tudja tenni Trump, pl. az elődje, Biden a Kaspersky vírusirtó szoftverek USA-beli forgalmazását tiltotta be.
Lehet, hogy megtámadják az USA legfelső bíróságon (SCOTUS), de az republikánus-konzervatív nézetű bírákkal lett kitömve az első Trump-elnökség alatt, akik már kinullázták pl. a nők abortusz jogát.
Illetve az 1970-es évekből van egy SCOTUS döntés, hogy minden film élvezi az 1. alkotmány-kiegészítés szerinti szólásszabadság védelmét, még a pornófilmek is - kivéve azok, amelyek semmilyen jobbító hatásnak még a lehetőségével sem rendelkeznek (bears absolutely no redeeming value), pl. az anál öklözős pornó, ami akkor a per tárgya volt, az nem védett. Sajnos az anime műfaj jelentős része a vérfertőző - pedofil - polipkaros megerőszakolós témában utazik, úgyhogy könnyű céltábla lesznek.Illetve nem elfeledni, hogy Japán ma is USA katonai megszállás alatt van és Kína megerősödésétől félve rájuk is van szorulva Tokió - szóval ha Trump toppint, akkor nem sok választásuk lesz, ahogy az európai NATO tagoknak sem volt, amikor katonai hozzájárulás növelést követelt tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz callmeakos #54948 üzenetére
Akkor több animét is néztél 2024-ben mint én, tehát ha letudod a one piece darát, akkor sima liba lesz jövőre a szezonosokra koncentrálni. Már ha érdekelnek persze.
Jó kis év volt akkor ez nálad is.Buék. Az internetet meg tessék letölteni, mert Trump elintézi hogy ne tudjunk animézni többet. Bele se gondoltam eddig, hogy teljesen átvehette már felettem az irányítást a japán popkultúra.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz callmeakos #54959 üzenetére
Nem tudtad hogy Trump a világ elnöke lett?
[forrás: megtekintés szigorúan csak saját felelősségre] -
-
Michell
tag
-
Shiro
senior tag
válasz etomcat #54951 üzenetére
Kíváncsi voltam hány karaktert ismerek fel. (A kakrakter neve, vagy, hogy melyik animében szerepelt, akár körbeírással is) szigorúan anélkül, hogy utána néznék.
2005 - 10
2006 - 13
2007 - 11
2008 - 12
2009 - 8
2010 - 9
2011 - 5
2012 - 7
2013 - 5
2014 - 6
2015 - 5
2016 - 4(+2)
2017 - 1
2018 - 3(+2)
2019 - 6(+1)
2020 - 5(+1)
2021 - 3(+1)
2022 - 6
2023 - 6
2024 - 4
(zárójelbe azokat raktam, ahol nem láttam az animét)
Az első 3 helyezettek név szerint (majdnem)
2005
3. Misuzu2006
1. Suzumiya, 3. Lulus2007
3. Talán egy sellő? (A története kb ugyan az, mint a To Love Runak)2008
1. Luluch2009
1. Bakemonogatari, női főszereplő, az ollós lány
2010
K-On-ból az egyik lány.2011
2. (időutazós scifi, a karakter nevére nem emlékszem
3. EKUSU KARIBAAA! Saber2012
2. láttam de már nem tudom miről szólt
3. Az iskola újság szerkeztőiről szól,melynek neve egy szójáték Ice Cream ~ I screem. 2013
1. Eren, az aggancsos kóla gyártója.2016
1. Aqua 2. Amelia2017
Made in Abyss gyerekek egy feneketlen gödörbe mennek felfedezni2018
3.Kodomo... Komodo...Kamado Tanjirou2022
Szintén Abyss2023
2. Hoshino Ai
3. Frieren
Valahogy a 2010 előtti animékre jobban emlékszem, mint a mostaniakra. -
etomcat
tag
A japán net pöcegödrének számító 5chan (korábban 2-chan) az utóbbi 20 évben mindig szavazott a legjobb 30 anime szereplőről. Itt lehet megnézni az ebből keletkezett mozaikot.
A törzsközönség összetételére tekintettel nem meglepő, hogy tavalyelőtt egy szociófób nyert, tavaly egy autista, idén meg egy tenyérbemászó hisztis ADHD-s.[ Szerkesztve ]
-
etomcat
tag
válasz Farkassacred #54947 üzenetére
> Legjobb romantikus anime (az elmúlt 10 évben legalább): Boku no Kokoro no Yabai Yatsu Season 2
Én nem vagyok teljesen kibékülve a BokuYaba 2. évadával - szerintem csak az epizódok fele sikerült jól, illetve a befejezést kiherélték a később érkező moziváltozatra tekintettel. Emiatt az 1. szezon minőségét szerintem nem érte el a történet-vezetése, bár az animáció minősége jobb lett.
BokuYaba legnagyobb erénye, hogy el lehet hinni róla, hogy nem egy mesterségesen csinált sztori, hanem magától, szervesen fejlődött oda, ahol most tart! (Eredetileg nem is romantikus, hanem elsősorban komédia manga volt - amiatt, hogy a mangaka egy tehetséges 5 éves szintjén tud rajzolni, érdemes megnézni az első 2 kötet borítóját ha akartok csúnyát látni. Valamiért mégis működött a szerelmi szál, népszerű lett és a 3. kötettől a kiadó asszisztenseket szerződtetett, akik tudnak rajzolni, így a mangaka a történetre koncentrálhatott.)
-
etomcat
tag
> Miben látsz te ott erkölcs nélküli világképet?
Főszereplő kiscsaj kivégezteti az öreglányt olyasmiért, ami 20 éve történt. Aztán kiderül, hogy emiatt az öreglány 77-ed ízigleni rokonságát is száműzik a palotából - köztük több tucat saját korosztályába tartó tinilányt. Ez a kiscsajt nem zavarja, viszont a szórásba ő is belesik, amiből már szívesen kimentené saját magát, de beképzeltségében eltaktikázza - aztán pénzért visszavásárolják és ennek nagyon örül.
Egyébként a kiscsaj (mostoha)nővérei kurvák, amire szintén nagyon büszke, a bordélyt futtató nagyi meg kábítószeres ... és így tovább. Ezek azok a dolgok többek között, amiért Trump be fogja tiltatni az animét, hogy ne tudja tovább rombolni a nyugati erkölcsök még megmaradt részét.
-
válasz Farkassacred #54947 üzenetére
Én leszokóban vagyok az újévi fogadalmakról, de ha egy valamit meg akarok fogadni, az az, hogy sokkal több animét szeretnék fogyasztani, és nagy változatosságban. Az idei évet nálam gyakorlatilag elvitte a teljes One Piece dara, és csak akkor kezdtem el mást nézni, amikor már naprakész lettem. Így fért bele elkezdésre a Shangri-La Frontiers, Alya Sometimes Hides Her Feelings in Russian, Tensura S3, és most a Dan Da Dan, Solo Leveling, Danmachi, és a Frieren.
Hurka egy lista, ez van
A jövő év eleji dara áldozata már megvan, mert nálam a One Piece mellett a másik nagy anime, amivel állandóan betalálnak ismerősok, meg kollegák, hogy miért nem láttam, az a Food Wars
Én láttam belőle jeleneteket..... félekIlletve azt is megfogadtam, hogy a legismertebbek közül is ki akarok többet végezni. Jövőre a JJK-n vagy a Fairy Tailen gondolkodok, meglátom mi lesz belőle.
All→M8
-
Farkassacred
őstag
Az idei év (megjelenés alapján) legjobb animéje azok közül amit láttam az a Dandadan.
Átnyálaztam a listámat, de valahogy ez a sorozat váltotta ki a legtöbb érzelmet belőlem. Na meg kapásból egy baromi ritka műfajba nyúltak bele a készítők és jó is lett szerencsére.És akkor pár műfajok szerinti kedvenc idénről.
Akció: Kaijuu 8-gou (ő nálam erősebb volt, mint az Ore dake Level Up na Ken)
Shounen: Wind Breaker
Romantikus iskolai: Giji Harem
Romantikus felnőtt: Kekkon suru tte, Hontou desu ka
Slice of life (iskolai): Make Heroine ga Oosugiru!
Slice of life (felnőtt): NegaPosi Angler
Paródia: Shikanoko Nokonoko Koshitantan
Shoujo: Yubisaki to Renren
Dráma: Yoru no Kurage wa OyogenaiAz év legkülönlegesebb animéjére két jelöltem is van. Shoushimin Series és a Kenka Dokugaku. Ezek megleptek rendesen.
A legjobb folytatásnál nem igazán tudtam dönteni így darabokra szedtem őket.
Legjobb romantikus anime (az elmúlt 10 évben legalább): Boku no Kokoro no Yabai Yatsu Season 2
Legjobb vígjáték: Mashle Season 2
Legjobb dráma: Oshi no Ko Season 2
Legjobb akció: Ide meg két anime is belefért nálam, egyszerűen nem tudtam dönteni.. Mushoku és Kimetsu.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
-
Michell
tag
válasz Farkassacred #54939 üzenetére
Listázások: Ahány annyiféle - még a megtekintések számszerűsítése is lehet eltérő (súlyozott/natív).
Érdekességképp egy összehasonlítás 2 nemzetközi és pár japán oldal adatairól, 2024 ősz (persze egy teljesen szubjektív szempontból "értékelve"): 24-Q4Az évre visszatekintve ajánlhatóként nekem is az Oshi no Ko S2 jut elsőként az eszembe, illetve a saját érdeklődésem alapján még a Hibike S3, Tsumaho, Mom I sorry - hogy egy kis kínai is legyen benne :) .
Az Apothecary Diaries nekem is nagyon tetszett. Láttam nem egy értékelést, amelyben megelőzi a Frierent (ennyire messzire azért én nem mennék el). -
coco2
őstag
válasz etomcat #54940 üzenetére
A szerzője pszichopata
Hmm? Nem vagyok benne biztos, milyen alapon írod. Miben látsz te ott erkölcs nélküli világképet? Van egy kicsi culture-shock, az minden. És egy kicsit talán elfásult a szereplő, de arra bőven van magyarázat a sztoriban.
-
etomcat
tag
válasz Farkassacred #54939 üzenetére
> Apothecary Diaries (ő nem mostani szezonos)
Három fő problémája van:
- A szerzője pszichopata
- A főszereplő kiscsaj pszichopata (és a legtöbb másik szereplő is)
- A nézők pszichopaták vagy azok lesznek a hatására. Animét pedig főleg gyerekek néznek és ez lesz nekik a követendő példa...A komédia mögött egy rendkívül visszataszító, nem is cinikus, hanem totálisan erkölcs nélküli világképe van a sorozatnak. Valamiért ezt szeretik Kínához kapcsolni - nem csak animében, de pl. a scifi irodalomban újabban ajnározott "Three Body Problem" regény sorozat is ugyanezt az amorális univerzum felfogást reklámozza.
Ha már japán kitalált Kína szerűség a téma, akkor a "Raven of the Inner Palace" lényesen komolyabb történet - de annak nem készült el a 2. évada, így sok szála elvarratlan maradt.
-
Farkassacred
őstag
válasz Michell #54925 üzenetére
Én a mostani szezonból behoztam a lemaradásaimat a nagy pörgés után, nem igazán unatkoztam velük szerencsére.
Volt egy kis Blue box, kis Orb a Netflixen, és befejeztem a Ranmát is. Az Orb az egy csoda, a Ranma meg marha jó szórakozást nyújtott végig, a Box az viszont éppen okés kategória, meglássuk mi lesz a végére belőle.
Amit még néztem és meglepett az a Negaposi és a Apothecary Diaries (ő nem mostani szezonos), az utóbbi valami eszméletlen alkotás.
Ha összeszedtem a gondolataimat nagyjából (meg az elmaradt részeket még) akkor megírom a legjobbakat a részemről a szezonból.
Meg az év legjobbjait is összeszedem. Volt is szó felettem valami animés díjazásról, én azzal az Oshi no Ko eredménnyel totál egyetértek. Viszont a legjobb anime részen agyalnom kell rendesen.. nem egy egyszerű jelölés.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
etomcat
tag
Japán otakuk ki vannak akadva, hogy a Sakamoto Days előzetesei nem elég akciódúsak és látványosak, rossz a stúdió, rossz a rendező választás. Mondjuk mi lenne, ha a történettel foglalkoznának helyette?
Sasayaku (Whisper me a Love Song) fél évvel a gyártás összeomlása, a stúdió csődje után visszatért és adásba került a záró két epizód. Közben a színpadi musical változatot előadó társulat is csődbe ment, elátkozott egy projekt.
Közben lement a Comiket #105 vásár első napja, esetleg volt kint valaki Pokióban?
-
coco2
őstag
-
-
coco2
őstag
-
Shiro
senior tag
Talán egy olyan FB short okán újra néztem a Freezinget (bár vehetjük első megtekintésnek is, mert semmire sem emlékeztem)
Az alap koncepció nagyjából annyi, hogy metahumán diáklányok különféle szúró-vágó fegyverekkel verekszenek és egymás vérének lecsapolása mellett a testszövetet is ritkásra kaszabolják. Teszik ezt mindazért, hogy felkészüljenek a interdimenzionális idegen kívüli lények elleni harcra. A koncepció fogalmát bővítve egy ilyen Ikki Tousen + Infinite Stratos + Neon Genesis Evangelion (ez utóbbi inkább a második évadban érződik) +nagy adag fanservice fura keverékét kell elképzelni. Persze a "látvány mellett" van bőven karakter dráma is és a harcok koreogrráfiája is egész jónak mondható.
Az átadott élmény tekintetében éreztem egy olyat, amit pár éve a Code Geass újra nézése kapcsán. Mégpedig a: "Mégis hogy vagyok képes ennyi isekai szemetet nézni?" érzést.
Ami azért fura mert Anime-Palnet/ MyAnimelListen az átlag pontok tekintetében (3,6 illetve 6,7) kb ugyan ott helyezkedik el, holott én mostani szezont nézve nyugodt szívvel odaraknám a Dandadan, vagy a Danmachi mellé.
Valahogy fura, hogy anno ez számított a "trash" kategóriának. Most meg már egy harc koreográfiát sem tudják tűrhetően megcsinálni, karakter ábrázolásokról (vagy azok hiányáról) nem is beszélve. S az olyan elvont ötleteket nem is említve amik nagy valószínűséggel úgy születtek, hogy az író és a szerkesztő elmentek italozni és másnaposan vették észre, hogy a szerződés köti őket.Egy kicsit a második évadról míg az első évadban a látványon és a szórakoztatáson volt a hangsúly a másodikban inkább a karakter dráma került előtérbe.
A második évad közepén a férfi főszereplővel kapcsolatban feltettem azt a kérdést, hogy: "Te mégis mi a búbánatos francnak szerepelsz ebben a történetben?" (Amikor azt várnád, hogy felfogja a szituációt vagy tesz valamit, vak és passzív marad).
Oké pár évtizede még a férfi főszereplők gyengébbek voltak a női főszereplőknél és ilyen szupport mágus szerepet töltöttek be a fantasy történetekben. (Kb, mint Shirou a Fate/stay Nightban), de legalább jellemben tudtak erősek lenni, nem úgy mint ez a szerencsétlen.Végszónak annyit, a Mihoyo (Genshin, Honkai) mondhatni elég sok ihletet meríthetett ebből az anilinéből, de erről majd a másik topikban.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz Komplikato #54930 üzenetére
Köszönöm a tippet, utána kotrok a híreknek.
-
etomcat
tag
Az Abema TV (~japán Netflix) mai "Anime Trend Awards 2024" szavazásán az Oshi no Ko s2 lett a fődíjas (ami mondjuk nevetséges, de gondolom nagy üzleti érdek tolta).
Dandadan megkapta a legjobb nyitó főcím animáció díját és a közönség díját.
Girls Band Cry 8. része lett az év legjobb anime epizódja, az együttes fel is lépett a show-ban.[ Szerkesztve ]
-
válasz Komplikato #54930 üzenetére
Szerintem jól tettem hogy pihenőre küldtem, és csak akkor nézem meg, ha az egész kijött. Már a nyolcadik résznél is volt csúszás. Az a baj hogy ez az évad eddig kicseszett jó
All→M8
-
coco2
őstag
Nincs új danmachi cicán, de lusták ezek a népek karácsonykor
[ Szerkesztve ]
-
-
Sordoran
addikt
válasz Michell #54926 üzenetére
Szerintem logikus, mivel sokan akkor pontoznak ha már látták összes részt. Én se pontozok addig egy sorozatot, amíg nem végeztem az évaddal. Lehet eleinte nagyon tetszik aztán leül, vagy fordítva, a végére lesz igazán élvezetes.
-
Michell
tag
válasz consono #54924 üzenetére
Beastars: Az első évad jó volt, de annyira nem keltette fel az érdeklődésem, hogy a másodikat nézzem.
MAL érdekesség, hogy pár animének az utolsó pár héten ugrott meg valamennyire a pontszáma, vagy épp ugyanennyivel esett. Ez utóbbi például a Seirei Gensouki.
(A többség értékelése stagnált, vagy alig változott, többnyire lefelé - emlékeim szerint.) -
Michell
tag
válasz Farkassacred #54921 üzenetére
Kellemes ünnepeket és Boldog új évet minden t. lakónak, a maradék napokra – némi pihenést.
Azt nem tudom mondani, hogy jó sok animével – magam is inkább csak újra nézek pár számomra emlékezetesebb részt. -
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Csak én aludtam be, hogy van új évad a Beastarsból? Remélem jó lesz ez is
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Farkassacred
őstag
Boldog Karácsonyt kívánok minden animésnek itt a topikban.
A pörgés után ami egy családi ünnephez szükséges, jól is fog esni utána már egy laza animés nap.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Sordoran
addikt
Érdekes módon én láttam harcot is, pedig majdnem elhitetted velem, hogy semmi nem történt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nem sokszor fordul elő velem, de szembejött véletlenül egy anime youtube short. Szóval ennek az lett a végeredménye hogy ünnepek alatt rewatch lesz a teljes szériából és sajnálkozok, hogy nem kaptunk évek óta folytatást hozzá.
Live-Die-Respawn
-
emiki6
veterán
Persze, vágom, hogy nem top kategóriás anime, de én nagyon élvezem és ezt itt is kifejezem. Farkas kollégával értek egyet.
Én pl a dandadan hype előtt állok értetlenül, amennyire megragadott itt sokakat, annyira semmi extrának élem én meg. Minden héten jobban vártam egy slf, talker, maou 2099 vagy villainess részt. ¯\_(ツ)_/¯
Egy dolog adta be nagyon a dandadanban és az hogy mennyire delusional a rózsaszín hajú csaj, azon és kb csak azon mindig jót derültem.
-
Michell
tag
válasz Farkassacred #54914 üzenetére
Sunraku: Számomra pont ő, illetve a „személyisége” az egyik, amiért nem kedvelem a sorozatot. A másik a hosszas harcok, másnak persze pont ez tetszik.
Nekem akkor már inkább a SAO GGO2, Kirito nélkül. Aminek pont az az erőssége, mint ami a hátránya, hogy pörög. Egy 10 perces fight-ot nem nyújtanak el három részre. Persze így egy teljes „arc” lefut 3 rész alatt és marad a kérdés, hogy a többi epizóddal mi legyen. -
-
coco2
őstag
válasz emiki6 #54909 üzenetére
Pedig messze nem olyan jó, mint hype-olod. Nincsen sztori. A mai részben is mi történt? Már boss fight előtt volt vége előző résznek, és boss fight előtt lett vége ennek a résznek is. Igen, menni fog 25-ig, de sokat nem várnék tőle.
-
SQX_Barto
addikt
válasz etomcat #54910 üzenetére
> Ellentétben az Oshi no kóval, aminek az elején nagy volt a hypeja, aztán kidurrant, és nem is élt meg 2 szezonnál többet.
Be van jelentve a 3. evad, datumot meg nem talaltam, de gondolom jovore.If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
etomcat
tag
válasz callmeakos #54902 üzenetére
> Ellentétben az Oshi no kóval, aminek az elején nagy volt a hypeja, aztán kidurrant, és nem is élt meg 2 szezonnál többet.
Azért a Dömdödöm meg az OnK nem egy súlycsoport - az előbbi egy B kategóriás Nemere István ponyva, a másik meg nyilvánvalóan Hamlet-utánzatnak indult, aztán úgy sikerült ahogy. (A szerző, Aka Akasaka túlhajtotta magát amíg az OnK-t párhuzamosan publikálta a Love is War-ral, utóbbi egyébként egy bűn rossz és teljesen mesterkélt romkom.)
Amúgy az OnK anime fő problémája, hogy rossz fejezetet választottak a második évadhoz: OnK-t az néz, aki nem akar 9 éveseknek való kardozós történeteket nézni - de akkor miért egy bugyuta kardozós mangáról, meg annak az infantilis és autista szerzőjéről szól az S2? Továbbá ezzel a témával a srác húgát is sikerült félretenniük egy évadra, pedig ikrekként egyformán fontosnak kéne lenniük!
-
emiki6
veterán
Ma jött ki a shangri-la S2 11-edik része, ránéztem MAL-on, hogy mennyi lehet hátra az évadból, 2-3? A jó hír az, hogy 25 részes az évad.
Én meg már azt hittem, hogy nem fogok semmit nézni hétről hétre a kövi szezonban. A Sakamoto meg a solo leveling érdekelt csak, a solo levelinget nem tudom akarom e hétről hétre nézni, mert nem igazán élveztem az első évad cliffhager-eit, lehet jobb lenne egyben nézni. Ha már marad a shangrila, akkor lehet nézem majd folyamatosan a sakamoto-t is.
A Trillion game meg 26 részes lesz? Akkor az is velünk lesz a kövi szezonban. Egész élvezetes, tervezem végignézni, ha útközben nem szaródik el. 👍
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Hehh, mostanra egész tucat anime van listára írva nálam jan 3 .. 11 kezdettel. Köszönöm a tippeket mindenkinek. Jóllehet, szerintem mind tudjuk, hogy ezeknek minimum a 3/4-ede csalódás lesz.
Ja igen, leköszönő évszakból Arifureta: From Commonplace to World's Strongest Season 3 egészen február elejéig fog futni. Nem egy unikum minőség, azt senki se várjon tőle, de akinek kell még egy nem teljesen silány militáris stílusú isekai a listájára, adjon neki egy esélyt.
-
SQX_Barto
addikt
Ez is igeretesnek tunik.
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Michell
tag
válasz SQX_Barto #54879 üzenetére
Következő szezon.
A két folytatást talán túlzottan is várom, várjuk. Ritkán tudják hozni a kezdeti lendületet.
Minden elvárás nélkül persze bele fogok nézni jó pár sorozatba - hogy ne csak a végeláthatatlan robot várjon rám:
Akuyaku Reijou Tensei Ojisan; Around 40 Otoko no Isekai Tsuuhan;Class no Daikirai;
Guild no Uketsukejou desu ga; Honey Lemon Soda; Kono Kaisha ni Suki;
Okinawa de Suki ni Natta; Unnamed Memory Act.2 .
Itteni ajánlásra: Zenshu
És 0-nál egy kicsit több elvárással: Nihon e Youkoso Elf-san.
Maximum félbehagyom őket. -
coco2
őstag
válasz KISDUCK #54901 üzenetére
A season 1 part 2 episode 13 ott ér véget, ahol a manga chapter 52. A jelek szerint 2 chapter per 1 anime rész. A manga 64-nél jár, ami ahhoz képest +12 chapter / 6 anime rész. A manga egy következő fél anime évaddal jár előrébb.
-
Farkassacred
őstag
válasz callmeakos #54902 üzenetére
Az Oshi-nak már bejelentették a kövi évadját nem? Nekem legalábbis valami rémlik.
-
Most tegyük félre azt a felesges hypot ami e körül van, de alapvetően azért megérdemi a figyelmet, mert tényleg üde színfolt volt. Lelőli meg nem fogják mert egyszrészt az anime közel se ott jár ahol a manga, és a hype pedig vinni fogja, az értékelések meg az egekben. (kicsit túlságosan is) Ellentétben az Oshi no kóval, aminek az elején nagy volt a hypeja, aztán kidurrant, és nem is élt meg 2 szezonnál többet.
Én pl szenvedek mostanság, hogy valami olyat találjak ami meg is ragadja a figyelmem. Persze ajánlatokkal tele a padlás, most kezdtem el a Solo Levelinget és a Freient, de egyik se robbantotta le az agyam hogy felüljek a hypevonatra, de ugyanz volt a Dan Da Dannal is, sőt, a negyedik rész után kaszálni is akartam, de jól tettem hogy nem. Úgyhogy én örülök, ha valami elkezdi nézetni magát, és egy kis hypeot tud generálni a sok egykaptafára menő hárem meg isekai phostenger közepette.
All→M8