- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
emelhu
aktív tag
-
emelhu
aktív tag
válasz
arnyekxxx #69 üzenetére
"Addig nem éri meg amíg elképzelhetetlenül drága, és nincs 100% biztonság a rakítaindításoknál. "
A megoldás az űrlift lenne, esetleg a mágneságyú.
Az űrlifttel kis mennyiségekben lehetne feljuttatni földállandó pályán maradásig.
Ott összecsomagolható valami nagy csomagba már (nem hullik vissza) és majd egyszerre elindítani a Napba vagy a mélyűr felé (pl. napvitorlával, hogy olcsó legyen).A mágneságyú is olcsón tudna kis mennyiségeket feljuttatni. Ott a csomagok összeszedése a kérdéses, de tippemre megoldható, ha jól tudnak célozni.
Mondjuk arról nem olvastam, hogy olyan mágneságyú is készülhetne-e, ami azonnal a Napba tudna lőni kis csomagokat? Elvileg miért ne. -
Medocsabi
addikt
Én nem sértődtem meg, szimplán konstatáltam, hogy igazi IT-s arc vagy, aki tőmondatokban kommunikál
Soha nem állítottam, hogy értek a témához, szimplán a VÉLEMÉNYEMET írtam le. Elhiszem, hogy Téged, minden dolgok tudóját ez érzékenyen érint, de erre való a fórum. Én szívesen vitatkoznék veled, ha máshogy gondolod, de veled vitatkozni sem lehet, mert a kommunikáció nálad kierül a "nincs igazad"-ban
Nem baj ez, egy VÉR IT-s arcnak ilyennek kell lennie.
-
Medocsabi
addikt
Nem, valóban nincs. Ilyet nem is állítottam, csupán azt, jhogy BÁRMENNYIBE is kerül, ha lesz rá kereslet, megteremti majd a piacot. Ahogy minden más új dolog is, ami eleinte az emberiség javára készül, aztán fegyver (is) lesz belőle. És onnantól lesz rá támogatás, lesz kereslet, és egy megalomán szociopata multimilliárdos újabb milliárdokat keres majd azon az üzleten, ami amúgy veszteséges lenne piaci alapon, de a támogatások miatt NEKI megéri. Nem azért, mert nem drága, hanem azért, mert rohadtsokat keres vele. Te még nem láttál ilyen esetet gondolom soha sehol? Mindenhol csupa ésszerű, átgondolt üzleti döntésekkel, kizárólag piaci alapon megtérülő lehetőségeket látsz?
-
Medocsabi
addikt
"a maradék (aminek a java része a leállított atomreaktorok betonszerkezete meg ilyenek) meg olyan sok, hogy azt második kozmikus sebességre gyorsítani iszonyatos energiába kerül."
Ezt úgy írod, mintha nem költenének ennél százszor többet sokkal fölöslegesebb dolgokra a cégek/kormányok. Addig nem éri meg, amíg nem foglalkozik ezzel majd egy cég. Onnantól ez is egy piac lesz. MIvel az A.I. fejlődéséhez jóval több neergia kell majd, így szerintem az atomenergia lesz a jövő, amivel exponenciálisan megnő majd az ezzel járó radioaktív szemét is. Bár így belegondolva, inkább a következő generáció problémája lesz, amit mi összehozunk. -
azbest
félisten
ahogy láttam, inkább valamilyen ciklikusság van, 5-10 ezer évente változik az éghajlat Afrikában, esetleg a Föld pályája vagy más hatás miatt. nature, pbs video
Az emberiség számára inkább az probléma, hogy rövidtávű önző célok miatt nem készülünk arra, hogy az átlagember számára jó legyen. De majd a túlélők tanulnak belőle, valsz mi már addigra amúgy sem éljük át.
Egyébként a sivatag terjedése ellen küzdenek most is és meglepően "kis" segítséggel, vízgazdálkodással már zöldül a szahara határa, ahol azért van csapadékos időszak is, csak az állatok kiirtása miatt a növényzet is változott és sivatagosodott [link]
-
Tasunkó
őstag
Lehet, de ha nem lettek volna fák meg óriáspáfrányok, akkor még melegebb lett volna. Van egy elmélet, miszerint a rómaiak hozták létre a Saharát azzal hogy kivágták a fákat. Annyit bevallottak hogy sóval behintették Kartágót, és lehethogy ezalatt értettek is valamit, nemcsak amolyan allegória.
-
azbest
félisten
ha jól emlékszem, akkor melegebb és co2-ben gazdagabb volt a terület, amikor az óriás bogarak és párfrányok uralták a Földet. Ez még visszatérhet.
Az ember számára kényelmes élet kerül veszélybe azzal, hogy megváltoznak a körülmények. Valószínűleg inkább ezzel kéne kampányolni, talán jobban felfognák, mint a morális zsarolásos kampányokat.Hát, majd meglátjuk a hírbéli dolog mi lesz, de jellemzően merketing szokott menni, meg fizetni azért, hogy más kvótájába számítsák bele a termelést.
#43 FattyDove ezek a mai fiatalok sokkal tovább élnek és mindenféle károsanyagtól és mellékhatástól kijön rajtuk minden nyavaja. Régen az átlagember hamarabb meghalt, minthogy rákkal küzdjön. Puhányok
az emberi tevékenység korábban már megkötött anyagokat hoz újra felszínre és önt a légkörbe. Szóval a fa sem feltétlen rossz megoldás, ha elteszik valahová őket, hogy mindig újakat ültessenek helyettük. Vagy meg lehet próbálni visszalapátolni az olajat a földbe. Csak ahhoz meg rengeteg energia kell, hogy mű-olajat csináljanak a légkörből.
-
emelhu
aktív tag
válasz
FattyDove #19 üzenetére
"Sőt, miutan elpusztul a mar megkötött CO2-t szabadítja fel."
Egyrészt ha építőanyagnak használjuk, akkor lassan ereszti ki, sokáig benttartja.
És sok évtizeddel elodázza a CO2-t, mert az anyagában van.
Sok évtized alatt meg sok minden történhet. Pl. komoly ipari fejlődés.Másrészt a fáknak sok más előnye is van. Talán egy-egy hatalmas kifejlett fa klimatizál annyit, mint egy-egy klíma. És akkor ingyen hűt
-
emelhu
aktív tag
"Mivel a fentebb taglalt projekt is kedvezményekre épít, így ennek jövője is veszélybe kerülhet."
Csak előfordulhat hogy az usa termékek és szolgáltatások kapnak majd egy karbon-vám-ot, vagyis ha az usa-ban befürdik a környezetvédelem, elspórolják, akkor az így megtakarított pénz miatti versenyelőnyt vámmal kell kompenzálni.
Ezt nevezik korrekt szabad piaci versenynek.
És ha az MS benne van egy ilyenben, akkor neki meg nem kell fizetnie az EU-ban. -
Nemfértkiaze
kezdő
Félrevezető cím, mert nem mentesít karbont, pusztán az energiatermeléssel nem terheli a legkört további kibocsátással, állítólag. Később majd kiderülhet, hogy mégsem olyan semleges, ahogy szokott a mikroszoft terméknél is. Minden faja az operációs rendszerrel, csak nem nagyon operálja jól a rendszert. A többi stimmel.
-
-
-
dabadab
titán
válasz
FattyDove #38 üzenetére
Izé, mi lenne, ha maradnánk a tényeknél?
Az Asse II lerakatról van szó, amit 1978-ig használtak (vagyis több, mint ötven éve nem, ez az atomenergia kezdete volt, akkori fogalmatlansággal) és a probléma egyik része az, hogy sima tartályokba rakták a cuccot, semmiféle "hiperszuperbiztonsagos" dolog nem volt ott.
Igen, az problémás, tudnak róla, kezelik, évtizedek óta senkinek esze ágába sincs úgy lerakni a sugárzó hulladékot. -
FattyDove
őstag
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
Medocsabi #25 üzenetére
Én simán fogadnék, bár nem lenne nagyon sportszerű.
Egyrészt semmi értelme, mert a ténylegesen sugárzó hulladékok teljesen jó üzemanyagok lehetnek atomreaktorban, a maradék (aminek a java része a leállított atomreaktorok betonszerkezete meg ilyenek) meg olyan sok, hogy azt második kozmikus sebességre gyorsítani iszonyatos energiába kerül. -
Medocsabi
addikt
válasz
FattyDove #24 üzenetére
Én arra gondolok, és most nem feltétlen a co2 kibocsátásra, hogy alapvetően meg kellene változtatni a fosszilis energiahordozókon nyugvó világrendet. Ez már önmagában nagyobb változást jelentene mint bármi. Nem a károsanyag kibocsátás a gond, hiszen ahogy te is írtad, az mindig lesz. Azzal a kibocsátással van gond, ami szükségtelen, és pazarló, ami fölöslegesen terheli a környzetet. Ebből azért van néhány
-
FattyDove
őstag
-
FattyDove
őstag
válasz
Medocsabi #18 üzenetére
A fa este pl pont nem kot meg semmit, CO2-t enged ki. Sőt, miutan elpusztul a mar megkötött CO2-t szabadítja fel. Akkor is ha az erdőben rohad el, és akkor is ha eltüzelik.
Ha megoldást akarsz, akkor olyan mesterséges "fak" kellenek, mint Szingapúrban van a Gardens by the Bay-ben vagy 20 eve
-
Medocsabi
addikt
válasz
FattyDove #17 üzenetére
Azért ez nem így van. Oké, hogy a co2 megkötése egy fának egy emberre vetítve nem sok, és kb 350db fa köt meg annyi co2-t, amennyit 1 ember 1 éva alatt bocsát ki, de az, hogy ha nem ültetek egyetlen fát sem, ugyan annyi marad a co2 szint, nem igaz. Az viszotn tény, hogy az emberiség szaporodása többszöröse a fák gyarapodásának, így ez a folyamat tudatos, techinkai felhasználás nélkül megállíthatatlan.
Meggyőződésem, hogy az emberiség már csak akkor fog észbe kapni, hogy rohadt nagy baj van, amikor nem jön víz a csapból, vagy nem iható. Akkor meg már késő lesz, Egyedüli pozitívum ebben az én meglátásom szerint, hogy én ezt már nem fogom megérni, de az unokáim szerintem már igen, és most vagyok 40. -
FattyDove
őstag
Amúgy a fák többsége nem épp segít ebben. Mivel kb nullára jön ki a CO2 mérlegük. Ha nem telepítesz egyetlen fát, akkor is ugyanannyi lesz a CO2 (nyilván a teljes élettartam alatt), mintha telepítettél volna 5 magyarországnyi fát az EU-ban.. Tehát csak kitolod a kitolhatatlant.
Kb úgy képzeld el, mint az atomhulladék tárolást. Okés, ma elássuk, de jó, de zöld, de cuki. Csakhogy, ezzel baromi nagy gondok lesznek 50-100-200-300 év múlva.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Busterftw #14 üzenetére
Persze, az sosem baj, ha egy nagy tech cég figyel erre. Csak aztán legyen is belőle valami.
#15dabadab
Nem kellene megoldani, ha nem fordítana az emberiség irdatlan erőforrásokat arra, hogy egymást cseszegessük egy vízionált lehetséges jövőbeli konfliktus megelőzésére, mert akkor nem létezne a probléma, vagy nem ilyen mértékben. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Medocsabi #12 üzenetére
Csak ugye ahogy javulnak ezek a technologiak es epulnek karbonmentesito helyek, ez a folyamat felgyorsulhat.
Egy saccperkabe AI szamolas: 6.75 millio tonna szen dioxid, ezt 1 ev alatt 306 millio felnott fa tudna felszivni, mikozben ehhez a 22kg CO2/fa/evhez 10-20 ev kell atlagosan.
Ez a 306 millio fa egy Luxemburg meretu terulet kb.
Tehat en mindenkeppen ugy latom, hogy ultetes mellett kell extra segitseg.
-
Medocsabi
addikt
Vannak ezek a fura izék, fák, na. Esetleg érdemes lenne kevsebbet kivágni, esetleg többet ültetni. És ehhez még csak dollármilliókat sem kellett költsek különböső bizottságokra. Eszméletlen mi? Megbolondult a világ, de teljesen.
-
Attila0
őstag
Bárki bármit mondhat DE, EZT MI FOGYASZTÓK TOLTUK EL. Ugyanis, amire nincs kereslet azt nem is éri meg gyártani.
-
moongoose
őstag
Szóljanak a kürtök, trombiták, fanfárok.
Agymosás következő felvonás. -
arnyekxxx
veterán
-
következő 15 év alatt 6,75 millió tonna szén-dioxidot vonna ki a levegőből
miközben:
A Microsoft 29,1 százalékkal több üvegházhatású gáz kibocsájtásáért volt felelős tavaly, mint 2020-ban. 2023 végén 17,2 millió tonnáról adtak ki jelentést.
Vagyis 15 év alatt harmad annyit fognak kivonni a levegőből, mint amennyit 1 év alatt beleraknak. -
mai ződhazugság-marketing hírünket hallhatták!
Új hozzászólás Aktív témák
it Az AtmosClear louisianai programját támogatja a Microsoft.
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest