-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
huskydog17 #36590 üzenetére
Az a Myst az durva, emlékszem az eredetire, még előre renderelt képekkel operált, ma meg már realtimeban lehet nyomni azt a (sőt,inkább jobb) minőséget.
-
BiP
nagyúr
válasz
tisztelturam #36230 üzenetére
Én is csíptem még annyiért, de ha reálisan nézzük, ma egy 600-as MSRP nagyon messze van a realitástól.
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #36102 üzenetére
Na, megnéztem.
Óriásit csalódtam. Eleve az, hogy "hekkelni" kell, hogy elinduljon a 3070-en, (és persze a neten kell túrni, hogy mi a megoldás, milyen setting file-t kell átírni kézzel, és hogy azért, mert default min.11giga memre van állítva, nonszensz),
de emellett csalódást keltően lassú egy 3070-en is.
Amellett, hogy tudom, hogy a raytrace mint olyan, a világ összes erőforrását be tudná zabálni, de azért reméltem, hogy nem diavetítés lesz. És hogy 1280x720-ra csökkentve legalább játszható lesz, de még úgy is lassú.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
Dyingsoul #36034 üzenetére
Eredetileg poénnak írtam, de simán lehet a mai napig hatása.
Mert minden érintett szállítmány torlódik. A hajó, ami épp akkoriban kelt volna át, nem ér oda időben, ezért nem ér vissza Kínába, nem tudja felvenni a következő rakományt időben, stb.stb.Közben azokat a cuccokat is tárolni kell, logisztikailag meg kell oldani az el nem szállított rakomány tárolását, (és nem a pénz miatt), de óriási időveszteséget tud okozni, hogy felborul az előre tervezett rend. (pl. külső raktárakból kell összevadászni, vagy ha csak pakolgatni kell ide-oda.)[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
gejala #36007 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha megveszem 190-ért a 2070Supert, akkor biztosan nem tudta akkor eladni 150-ért a 1070-esét. (értsd: ez a váltás költsége).
Tehát nem volt egyidőben 150e és 190e, tehát nem tudott 40e-ből váltani.
Senkit nem érdekel, hogy évekkel azelőtt mennyiért vette a 1070-est.2060S: Valóban. Ezek szerint jobban elszállt felette az idő, mint gondoltam. (igaz, nekem tuningos 1080Ti-m volt, Aourus Extreme, így kevésbé éreztem.)
#36006 Televan: Nem tagadom, hogy volt 190e a 2070S. Nem ezt mondtam. Azt, hogy nem egyidőben voltak árban ilyen közel, tehát annyira nem volt olcsó a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
gejala #36004 üzenetére
Ha időben csúsztatgatunk, akkor persze, ki lehet jönni. De nem hiszem, hogy volt olyan időpont, hogy 150k volt a 1070, és ugyanakkor 190k a 2070S. (aztán lehet, hogy létezett ilyen, csak én maradtam le róla, tévedés jogát fenntartom).
Én 1070-ről váltottam, (a 20xx széria bejelentésekor) de akkor még nem volt 2070S, csak sima 2070 és 2080, és akkor kb. egyértelmű volt a döntés. 2070 árához képest nem volt elég gyors, 2080 nagyon drága volt, maradt a 1080Ti, ami a 2080-nal kb. azonos szintet tudott (akkor, és persze az új feature-ök nélkül, de az akkor nem volt szempont, hiszen nem hogy elterjedve nem volt, hanem alig volt valami, ami használta volna)
Azóta eltelt pár év, most már persze, hogy lemarad a 1080Ti a MAI játékokban, (bár a 2060S szint szerintem túlzás) és a DLSS, RTX is erősebb szempont lehet. -
BiP
nagyúr
válasz
Devid_81 #35674 üzenetére
Inkább utóbbit tudom elképzelni, hogy esetleg felhasználatlan/eladatlan chipekből van még nekik. De tuti nem kártyák porosodnak valahol egy elfeledett raktárban.
Azzal kihúzzák addig, amíg elindul a gyártás. Bár szerintem mivel ez régi, bevált technológia, (vagy adott esetben a TSMC még akár most is gyárt a régi node-okon valamit, és még szabad kapacitása is van), a beüzemelés hónapjai biztosan csökkenthetőek, jóval kevesebb, mint egy tök új termék bevezetésénél. -
BiP
nagyúr
Voltak erre próbálkozások, de elhalt a dolog.
Csak akkor lenne piacképes, ha olcsóbb lenne, mint a sima VGA, de legfőképp, ha tömegesen elérhető lenne. Mert azt látjuk, hogy a bányászoknak nem számít az ár, bármit megvesznek bármennyiért. Szóval ha lenne ilyen kártya, akkor se maradna VGA a usereknek, mert felvásárolnák a bányászkártyákat, és mellette a VGA-kat IS.#35672 Devid_81 : Szerintem nem azért jön újra a 1050Ti, mert az nvidiának a raktár mélyén vagy pár raklap porosodó készlet belőle, hanem ezeket hoznák vissza, újra elkezdenék gyártani.
Bár jobb lenne, ha a 30-as kártyából hoznának ki 1050Ti képességű cuccot, de feleannyi fogyasztással. (pl. egy 3030) -
BiP
nagyúr
válasz
huskydog17 #35640 üzenetére
Mire újra a "boltokba kerül" az RTX2060, addigra a sima 3060-as is "kapható lesz"
Ja, papíron, de boltban ugyanúgy nehéz lesz szerezni a 3060ast is, mint minden más 30as kártyát.
És mivel ez a 3060 alá fog jönni, lesz helye.
Főleg, hogy az a terv, hogy a 2060at fogjákntudni gyártani rendesen, legalább lesz készlet. -
BiP
nagyúr
válasz
huskydog17 #35622 üzenetére
most bármit el tudnak adni, amit legyártanak, szóval pénzügyileg megéri.
Marketingszempontból viszont öngól, hiszen egy 3050 kéne oda, és nem egy régi gent kéne visszahozni. Így azt üzeni, hogy csúsznak az új termékek, és régivel kell pótolni.
(megj.: mondjuk pont az NV az a cég, aki nem riad vissza régi gen újrahasznosításától - akár új néven is
)
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Yutani #35608 üzenetére
Nekem volt anno Virge-öm. Szerettem. Trio64V+ után volt benne némi 3D, (pl. NeedforSpeed3 kezelte, még ha hibásan is), egy álom volt.
A Voodoo megfizethetetlen volt akkor nekem. Nem beszélve arról, hogy a 3dfx csak 3D volt, a Virge meg 2D/3D egyben, ami meg csak a Bansheeval jött el 3dfx vonalon. -
BiP
nagyúr
válasz
demmer123 #35551 üzenetére
#35551 demmer123 :"Ha valóban 120-130k kapható lesz best buy kártya lesz nvidia terén. "
Ahogy a 3060Ti-okat is szórták 160k körül, meg a 3070-eket 200körül. Pont annyira lesz ez is 120-130k.
Én is örülnék, de a valóság néha szembejön.#35567 b. :
"szerintem nem olyan rossz kártya ez ha MSRP áron lehet kapni."
Lásd 2 sorral feljebb. Melyik kártyát lehetett eddig MSRP áron kapni az új genből?#35569 demmer123 : "Vicces lenne hogy egy 5 éves 1080ti kártyát ne tudná hozni egy 3060 "
Hol 5éves a 1080Ti? 2017.márciusban jelent meg.A 3060Ti kb. 20%-ot ver a 1080Ti-ra 4K-ban (kisebb felbontásban kevesebbet). Ez alapján be lehet lőni a teljesítményét. Valahol akörül lehet.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
Devid_81 #35516 üzenetére
A cikk meg a cikk végén található táblázat nem kicsit ellentmond egymásnak.
Amúgy ha igaz, nem tudom, hogy fér be a 3060Ti és 3070 közti 10%-os résbe. Így is összeér a 2 kártya gyakorlatilag. A jobb 3060Ti-k utolérik az alap 3070-eket.
Jó, a pluszmemória jól jön, de ha mindezt alacsonyabb sávszéllel kapja meg (256bit vs. 192bit), akkor nem biztos, hogy tuti vétel. -
BiP
nagyúr
Quake II Quad Damage GoG.
2.99$ - kiegészítőkkel együtt
vagy sima Quake II Steam 1.49 EUR.
Bosszantó, nem kellett volna sokat várni.
De még egyszer már nem veszem meg -
BiP
nagyúr
válasz
GeryFlash #35478 üzenetére
Írta, hogy van 300fontos kuponja.Szerintem azzal együtt értette.
Így akkor 900-300=600 lenne az új. (erre mondtam, hogy mindegy, miről vált, megéri, mert itthon ennyi pénzből (240e Ft) max. 3070-et lehetne kapni.
600-250=450-ért (~140eFt) tudná eladni a 1080Ti-t, ami a hardveraprón is tapasztalható árszint. -
BiP
nagyúr
válasz
FLATRONW #35442 üzenetére
csak a linket kellett volna elolvasni
NVIDIA is working on a next generation GPU architecture based on the mathematician Ada Lovelace
wiki (mert amúgy én sem ismertem): [link]Yutani: na igen, kinek mi (ki) ugrik be
De hát ez az egész 30-as széria bevezetése egy nagy torkos, szóval nem csoda, ha ezen a vonalon kutattak valami passzoló nevű tudós után -
BiP
nagyúr
Igen, a demo-t toltam én is. A jelenlegi 5 eurót nem éri meg nekem, akció meg mostanában nem nagyon volt. A quakecon környékén pályáztam az ingyen verzióra, mert ígérték, aztán napokig figyeltem, majd 3 nap kimaradt, és azalatt volt ingyenes persze.
Inkább csak bosszantó, mint valós igény -
BiP
nagyúr
Én sem szeretem a fehéret. De kb.mindegy, mert bár nekem alapjában nézve piros-fekete a konfig, de nem üveglapos a ház, nem látszik. Szóval nem illik bele, mégis beleférne
Azt veszem észre, egyre nagyobb divat kezd lenni a fehér.
(fehér kártyák, fehér házak, tápban is láttam már)#35260 h1ght3chzor : Csomó kártya ciripel magas fps mellett. (>200fps)
Így ha játék alatt nem is mindig, de menünél azért elő szokott fordulni.
De add nekem, engem nem zavarna[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #35229 üzenetére
Az FE-ben is van 7%
De amúgy tényleg nem rossz, így az Asus OC-vel alulról eléri a 3070 teljesítményét.Ha lehetne kapni, akkor végre egy kártya, amire lecserélném a 1080Ti-t. Sebességben nem lenne akkora ugrás (bár 4K-ban 30% nem rossz), de a sok új feature miatt már érdemes elgondolkodni rajta.
-
BiP
nagyúr
válasz
huskydog17 #35219 üzenetére
-
BiP
nagyúr
válasz
Yutani #35151 üzenetére
Ne felejtsük, hogy a 400$ MSRP az az nvidia ára, a custom-ok meg annyi, amennyi.
Ettől függetlenül persze túlárazott így is, csak a most felbukkanó VALÓS árak alapján próbálunk tippelni.És ha azt nézem, hogy itthon meg-meglehetett csípni 3070-est 250e-ért, akkor az a ~200e a 3060Ti-re reális lehet. Ha, talán ebből lesz készlet.
-
BiP
nagyúr
GeForce RTX 3060 Ti spotted in various EU webshops
Bár a videocardz-os linkben több is van, de úgy látszik br.500eur környékén listázzák.
Itthon így talán szűkösen befér majd 200e alá. -
BiP
nagyúr
Csak azért rugózok, mert nem tudom eldönteni, hogy a korábban pletykált 1160-ból lesz-e még valami, vagy az jött ki 1660 néven. Tehát 2 külön kártyáról van szó, vagy ugyanaz.
És mindez csak azért fontos - nem a végleges nevek miatt, az szerintem is kevésbé fontos - hanem a termékpaletta miatt gondoltam, hogy mennyi kártya várható.
Tehát lesz külön 11x0 széria vagy CSAK a 16x0 széria van/lesz, pusztán csak más néven pletykálnak még róla?!Mondjuk a 1160 - 1660 dilemmámra válaszul egy tesztben olvastam egy mondatot, ahol azt firtatták, hogy miért épp 16xx?! És azért, mert ez közelebb van a 20-hoz. Szóval a 11x0 széria jó eséllyel felejtős.
-
BiP
nagyúr
Jó lenne végre "rendet tenni" az elnevezésekben. Korábban rebesgettek 1160-at, de nem jött, viszont jött 1660 Tensor magokkal, meg 1660Ti Tensor nélkül (agyrém amúgy, hogy az erősebb kártyában kevesebb a feature. Na mindegy).
Erre most 1170 meg 1180-ról szól a dolog. Most akkor tényleg várható 11x0 széria vagy ez is 1670 meg 1680 lesz, csak először 11x0-ként pletykálnak róla?[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #24264 üzenetére
"Ha így jobban tetszik: kicsit jobb minőségű felskálázásra találták ki"
Úgy látszik, arra sem jó igazán. [link]Sosem tetszett a DLSS koncepciója, kommunikációja, ez a videó meg végképp meggyőzött arról, hogy ez így ebben a formában inkább kerülendő (részemről mindenképp).
Pedig ez az NV cikk [link] picit segített megérteni, hogy miért úgy kommunikálják, ahogy, de akkor sem szeretem a marketingtrükközéseket. -
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #24264 üzenetére
Na, így már legalább értem, miért írtad azt, hogy "raytracing miatt kell"
"amúgy a minősége az nagyon gagyi" - nekem ez a bajom vele.
"kicsit jobb minőségű felskálázásra találták ki" - arra egyébként még jó is végülis. Kár, hogy nem így kommunikálták, hanem az 1440p-s rendert adják el 4K-nak. -
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #24259 üzenetére
Úgy érted, a raytracinghez a hagyományos AA algoritmusok nem elég jók, ezen segíthet a DLSS ?
A cikkben csak a fordítottját említik, hogy a DLSS bekapcsolásához kell az RTX.(#24257) regener: Mondjuk én eddig csak a Final Fantasy összehasonlításokat láttam, az nem győzött meg. (mondjuk ott maga a benchmark is ocsmány)
BF5-ben lehet, hogy jobban ment a tréning, és emiatt szebben sikerült a DLSS.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
regener #24254 üzenetére
Ha a DLSS lenne maga az antialiasing Szent Grálja, azt mondom, megéri elgondolkodni a kompromisszumokon.
De se nem gyorsabb, se nem szebb mint a már létező AA algoritmusok, úgyhogy innentől kezdve szerintem felesleges is user szempontból pörögni rajta. 1 AA a sok közül. -
BiP
nagyúr
válasz
Raymond #23830 üzenetére
Persze. De ezt csak arra reagáltam, hogy ha Németországból rendel, akkor elsőre ne élje bele magát, hogy csak 360eur, azaz 118.750 Ft-ért fogja a végén megkapni, mert ezzel a kb.8ezres tétellel is majd mindenképp számolni kell. Annyi, hogy amazonnál azonnal látod ezt a költségtételt, ahogy Te is írod.
-
BiP
nagyúr
"a GTX 660 egy kicsit gyengébb volt a 460-nál,"
Mielőtt belekötne valaki, úgy érted, a saját generációjában elfoglalt helye alapján mondod."csak éppen az ára megy rossz irányba."
Mindennek az ára rossz irányba megy sajnos. Tolódik fel mindennek az ára. A felsőkategóriáé meg a középé is. -
BiP
nagyúr
"a teljesítményszintje minden mai játékot felső kategóriás szinten futtat"
FullHD-ban, ami viszont ma már nem felsőkategória.A régi 60-as kártyák (660, 960) ugyanúgy messze voltak a csúcstól, de mivel akkor is már ment a fullhd, ezért akkor a minőségből kellett visszavenni.
A felbontás azóta viszont szerencsére feljebb kúszott. De a FullHd velünk maradt, és legalább ezek a középkategóriás kártyák felnőttek a feladathoz, hogy fullHD-ban is magas minőségben tudják futtatni, akár az új játékokat is. -
BiP
nagyúr
"Pesze csak még mindig nem érted az én problémámat
"
Értem a problémádat, csak nem tudom megoldani és nem tudok vele mit kezdeni. Ez egy rajtunk kívülálló állapot, amin nem tudunk változtatni, leírhatjuk 100x is, hogy drága az RTX és nem ugrott 40%-ot, (szerintem inkább itt a 980Ti -> 1080Ti nagyobb ugrása volt egyedi eset, amiből általános elvárást akarunk gyártani), hogy árban nem tolta lejjebb az előző generációt, de nem leszünk előrébb.
Próbáljunk meg együtt élni vele. Vagy nem veszünk kártyát, vagy használtat veszünk, vagy kipengetjük a felárat. (2080 topikban linkelték, hogy iponban van olcsó(bb) 2080-as [link], az eddigiekhez képest emészthetőbb árcédulával)A feltevett problémákat (4k, 144Hz, VR) pedig meg lehet oldani, mert ezeket az előző generáció is tudta már, a mostani meg gyorsabb 20%-kal. (tudom, nem 40
)
Ha valakit ez meg eltol a konzol felé, lelke rajta, biztos jó dolog a konzol is, olcsóbb is, (és ha már black friday, rengeteg konzolos bundle van akcióban, itt az alkalom) de akkor le kell adni a grafikai minőségből valamennyit, ezt a kompromisszumot kell meghozni. (meg ott meg ugyanúgy nem kapja meg azokat a felsorolt dolgokat, amit itt hiányolnak
)
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Ezt nem vitatom, hogy eltolódtak az arányok, és én sem örülök neki, ahogy szinte senki sem. (más kérdés, hogy ez a téma, hogy drága lett, már baromira unalmas)
Én csak arra a siránkozásra reagáltam, hogy jaj, csak Fullhd, jaj csak 30fps, jaj nem elég a VR-hoz.
Persze, Raytracing alatt már nem hozza ezeket. De ez 1 új feature, ami meghalasztja a kártyát. (mindent meghalasztana, mert a RT önmagában egy erőforrászabáló dolog).
De aki 4K-zni, VR-ozni, 144Hz-ezni akar, az ugyanúgy megteheti, csak nem RT-vel. Ennyi. 1 grafikai kapcsoló a 40 közöl.(#23430) t72killer: Sajnos így van, kocsi, lakás nagyon durván elszállt. És a fagyi sem 2 forint, és a kenyér sem 3.60. (vagyis de, az megint annyi
)
Az elmúlt pár évben minden hardver ára elszállt, legfőképp a proci, memória meg a vidkártya, de ha naponta 30 ember ezt beírja, nem lesz jobb a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
Én amikor 1080ti-t kerestem, akkor pont a guru3d-n olvastam, hogy armort ne, mert az egyik legszarabb hűtése van.
Mondjuk ez valóban csak a 1080ti-re igaz, mert 1070-ben valoban egy jo es csendes típus (csak a ti-hez már kevés).
De gondolom 2070-hez ugyanúgy szép csendben lehűti. -
BiP
nagyúr
válasz
- = Zk = - #23160 üzenetére
A 1060 és a 1070 között elég nagy űr van. Ha gyorsabb tud lenni a sima 6GB-os 1060-nál, akkor lehet létjogosultsága. Főleg, hogy ki tudja, hogy a 2060 mikor jön és hova. (ill. egy esetleges 2050Ti gyorsabb lesz-e a 1060-nál)
szerk: ha meg tempóban ugyanott van, akkor meg szimplán az, amit gbors ír, gyártástechnológiai/pénzspórolási oka.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
t72killer #23153 üzenetére
"akkor az kevesebb lesz, mint a Pascal-Turing lépcső."
Most túl azon, hogy nem összehasonlítható, már miért lenne?
1. nem tudjuk, hogy a 13% ipc-t mivel érték el. Mit változtattak, mit finomítottak.
2. 10% órajel az nem rossz. A Zen-eknél az órajelplafon elég komoly tényező, az, hogy ezen tudtak tolni 10%-ot, szép eredmény az architekturális/gyártástechnológia javulással. Kár, hogy ez a GPU-król semmit nem mond el.
3. A Zen és a Vega tök más architektúra, nem tudjuk, hogy a Vegákra vagy akár a Turingra milyen számbeli hatással lehet a csíkszélességcsökkentés.
4. De ha a fenti 10+13%-ot vennénk alapul a GPU-nál a végrehajtók száma sem annyira korlátozott, szóval annak a növelésével bőven lehet még tolni ezen.Szóval annyit elmondhatunk, hogy nem tudunk semmit
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
t72killer #23004 üzenetére
Az éppen melyik márkájú VGA-t vegyek részt persze. De most épp még a 2070 van a középpontban, és hogy hol helyezkedik el a teljesítménye a palettán, érdemes-e ilyet venni. Én ebből a szempontból közelítem a dolgot. Amúgy szerintem nem, de ha ez offtopik, akkor valóban befejeztem.
-
BiP
nagyúr
válasz
- = Zk = - #22992 üzenetére
"én beleugranék a 1080Ti-be, de... 1 év és cserélhetem le, sztem... akkor meg minek?! veszek egy 2070-et, és jó eséllyel 1,5+ évre elég lesz....1440p-ben.."
Mire lesz elég a 2070, amire a 1080Ti nem? (az RTX-re a 2070 sem elég, a többire meg jobb a 1080Ti)
Miért is kéne lecserélni 1 év múlva?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest