-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tothbe #13507 üzenetére
Nem vágom pontosan és köszönöm az infókat a témában.
A unifi network felületén két opció van. Admin és user, mindkettőnél van plusz jel és hozzá is lehet adni Admint vagy usert. Na ebből gondoltam, hogy van külön user és admin. Nekem az admin user eddig nem létező fogalom volt. Vagy admin valaki, vagy user.
-
tothbe
addikt
válasz
balage25 #13506 üzenetére
pontosan milyen userre gondolsz? Mert azt írták le neked, hogyan lehet admin usert létrehozni lokálisan. Másmilyen user nem létezik egy network adminisztrációs felületen, csak adminisztrátor. (Illetve még létezik technikai admin, amit pl. egy másik appban adsz meg belépéshez és/vagy lekérdezéhez, de igazából az is admin, csak max. read only admin)
-
UDM pro-n hogyan lehet local usert létrehozni jelszóval?
-
Mivel megoldható wget nélkül is, csak feleslegesen bonyolítja a dolgot. Nem azért használ wget-et, hogy minden indításkor lefusson. Magát a scriptet azért abba könyvtárba teszi, hogy minden indításkor lefusson. Nem mellesleg egy router újraindítása elég ritka pillanat, igaz a címlista sem frissül sűrűn.
Ja és írja is a videóban, hogy új forrásokat hozzáadva, egy mezei frissítés is hazavághatja az eszközt. már csak ezért is ellenjavallt.
Már végeztem, ezért is publikáltam a plusz telepítést nem igénylő módosított scriptet. Ha teljesen lemásolnám, egy -s paraméterrel elnyomnám a letöltés közbeni üzeneteket, ahogy a wget-nél teszi a -q. A gyakorlatban nem oszt nem szoroz.
Az eleje is túl van misztifikálva. Parancssorban zsonglőrködik, pedig a WEB-es felületen is össze lehet kattintgatni egy új "magyar_cimek" csoportot, ahogy a már egy meglévő tűzfal szabályt is ki lehet egészíteni ezzel a megkötéssel. Egyedül a címeket letöltő scriptet kell a helyére varázsolni. Plusz ha még nem létezik, akkor létrehozni a /config/zonefiles mappát. -
Először nézd meg a videót: https://www.youtube.com/watch?v=Qn5hbdijYJM
Ott látni fogod, hogy először a debian forrásokat kell hozzáadni és a wget-et telepíteni kell.Mielőtt hozzáfogsz nézd végig a videót, abban minden benne van. Egy kis linux ismeret kell hozzá.
Ha jól emlékszem részben azért kell hozzá a wget, mert így újraindításkor automatikusan tudja frisíteni az IP adatbázist.
-
#!/bin/bash
countryList="hu"
firewallGroupName=magyar_cimek
#mkdir /config/zonefiles
function loadcountry () {
firewallGroupName=$1
country=$2
echo "Downloading country definition for $country..." >> /var/log/alex
# wget http://www.ipdeny.com/ipblocks/data/countries/${country}.zone -O /config/zonefiles/${country}.zone -q
curl http://www.ipdeny.com/ipblocks/data/countries/${country}.zone -o /config/zonefiles/${country}.zone
echo "Adding rules to firewall group $firewallGroupName..." >> /var/log/alex
for rule in `cat /config/zonefiles/${country}.zone`; do
ipset add $firewallGroupName $rule
done
}
ipset -F $firewallGroupName
for country in $countryList; do
loadcountry $firewallGroupName $country
doneNálam ez így most működni látszik.
-
Még a wget parancsot sem ismeri a rendszerem, szóval nem olyan egyszerű ahogy ott le van írva.
/config/scripts/post-config.d/country-load: line 10: wget: command not found
cat: can't open '/config/zonefiles/hu.zone': No such file or directoryMiért nem curl-t használ, az alapból a rendszer része?!
-
Gondoltam lekorlátozom magyar IP címekre az l2tp pontokat, de mintha ilyesmi nem lenne benne. Ezt találtam, de elég régi bejegyzés. Ez még mai is jól működik, vagy már nem így kell?
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
Up....hogy visszataláljak olvasgatni !
-
válasz
DJ. Ru$y #13487 üzenetére
Teljesen logikus amit írsz. Így is tettem, de úgy láttam, hogy a hálózat volt korlátos, nem a HDD, mivel a hálózati sebességét mértem fájlok másolásakor is.
Nem állítottam semmin, most jobb lett. Jelenleg 250MB/s a fájlok letöltése a NAS-ról, a feltöltés pedig 175-230MB/s között ugrál.. Mondjuk most jobb, mint a tegnapi 175MB/s maximum.
A switchen lehet/kell állítani valamit? A flow control-t bekapcsoltam, a jumbo frame-et érdemes állítgatni?
itt ez egy kicsit offtopic, ezzel majd átmegyek a Synology fórumba
Nálam a NAS az alábbi teszteredményt adja:
-
Protezis
őstag
válasz
balage25 #13486 üzenetére
Nekem 918+-om van, Mac Mini m2 pro-m, 3x12TB Ironwolf HDD SHR-ben, szintén BTRFS-sel. 2x512GB RW cache, de az itt lényegtelen. 2.5Gb-es USB-s csatolókkal ugyanazon VLAN-on belül teljesen kimaxolom a 2.5Gbitet. Switchből nekem Zyxel van. A NAS-ba Asus adapter van dugba, a Mac minibe meg Ugreen.
Sok az eltérés, ebből mégis látszik, hogy a NAS-od biztos képes lenne még többre is, nem az a szűk keresztmetszet. Amúgy meg iperf3-at használj tesztelésre.
-
válasz
MasterMark #13482 üzenetére
-
2.5G-t szeretném elérni két eszköz között (Mac Mini 4 és egy Synology DS920+). Alapban mindegyikben 1G-s hálókártya van, ezért vettem Aliról két USB-s Realtek 8156B-s adaptert. A két eszköz egy USW-Flex-2.5G-8-PoE 1-es és 2 es portján csücsül. Az egyik irányban megvan a a max sebesség, de a másikban csak 1.4G.
Hálózati elemek:
MacMini 4
Synology DS920+
USW-Flex-2.5G-8-PoE
UDM-Pro
2.5G Realtek USB ethernet adapterekKell valamilyen extra beállítás switch oldalon?
Mi lehet a probléma?
Mivel tudom megnézni, hogy mi a szűk keresztmetszet? -
Nálam pont fordítva volt.
Én sokáig Asus routereket (N66, AC66, 65p) használtam, de megváltás volt Unifire átállni. (először edgerouter + unifi AP, utána teljes unifi infra) Megszűntek a wifi instabilitások, stabilabb lett a wifi kapcsolat, lett normális update nem csak az évente kiadott 1 db. Meg nem lett 2 évente EoL a cucc.Kérdés, neked nem ajánlja fel az Unifi az új GUI-t? Nem lehet hogy a régi gui-n vagy és ezért nem látszódnak neked új funkciók? Nálam volt ilyen kérdés amikor beüzemeltem a cuccot, akkor áttértem az új GUI-ra és megváltoztak az elérhető funkciók.
-
rekop
Topikgazda
Ezek szerint abban a verzióban még nem lehet az UniFi OS-től függetlenül állítani az appok release channel-jét. Így az Unifi OS-t is EA-ra kellene tenned, hogy elérhető legye a beta Network. Én erre tippelek fent leírtakból. (nem használok official release-eket, évek óta beta-n vagyok mindenből...
)
-
Egon
nagyúr
Nekem ott szürke a beállítási lehetőség a Release Channel-nél, ha meg belemegyek az Advanced menüpontba, ott már csak az eszközök firware update-je jelenik meg, a Network nem...
Eleve nem is Release Channel a neve, mint nálad, hanem Application Release Channel, és ha ráklikkelek, ezt írja:
Application release channel currently follows UniFi OS release channel. Application specific control is coming soon. -
Egon
nagyúr
Eeegen, közben rájöttem.
Annak a frissítése meg kifogott rrajtam, mert úgy agyon van bonyolítva az egész, hogy ilyenkor legszívesebben kukáznám a francba...
Btw január után februárban tudott jönni új official verzió, most meg már április van, szóval igazán begyorsulhatnának... -
Egon
nagyúr
válasz
kis.zsolt #13324 üzenetére
UDM-SE UniFi OS 4.1.13 (Early Access). Igen, érdemes feltenni, de csak a megjelenés után 3-4 héttel, és addig sűrűn olvasni az Ubi fórumát. Ebben a verzióban már van CludFlare DDNS:
Most ránéztem, már nekem is lefrissült erre a verzióra (4.1.13), gondolom végleges lett.
Viszont nincs a legördülő listában a Cloudflare...
Kiszedték, vagy rossz helyen nézem? -
bon
őstag
válasz
ArthurShelby #13466 üzenetére
Én legrand márkát veszem mostanában, kábelben, keystone csatiból is (fogó nélkül szerelhetőt), csatlakozóból meg Gembird, patch kábel már ubiquiti volt legutóbb, patchpanelre nem emlékszem, rack szekrény meg Lanberg.
-
válasz
ArthurShelby #13468 üzenetére
Aha, értelek. Nekem ehhez hasonló, noname fogóm van [link]. Lemezekből áll össze, iszonyat súlya van, de eddig nem volt vele gond sem rj45 se rj11 krimelépskor. (Nem mértem soha, de legalább fél kiló, ha nem több. 50-60 dugó után érzi az ember a csuklóját rendesen.)
-
ArthurShelby
addikt
A csövekbe a kábelek be vannak húzva, most derül ki, hogy szakadt e (nagyon remélem, hogy sehol). A saját régi krimpelőm eddig jól működött, de már selejtes lett (oldalra lötyög, nem elég erős, vagy kevés a cat6-hoz rossszul/gyengén csinálta meg a fejeket). A digitus hasonló minőség lehet, csak az még újabb/keveset használt. Ez 9ezer ft volt, alin 3körül van (láttam élőben, jó alis szint volt, szerintem ugyanazt árulják).
-
válasz
ArthurShelby #13466 üzenetére
Én 3 éve estem át ezen. Szerencsére a szomszéd villanyszerelő volt, így nekem sokkal egyszerűbb volt a dolognak ez a része. Felrajzoltuk a falra hova mennyi védőcső kell, melyikbe mennyi és milyen kábelt húzzon be (volt ahova utp és koax is kellett).
Bestmark-on rendeltem Lanberg 10"-es rack-et, panelt, polcot, meg Digitus Cat5e keystone-t.
Krimpelőm volt, kábelből meg CAT6 (talán Excel) vettem.Mi a baj a Digitus cuccokkal? Én nem tapasztaltam semmi problémát vele eddig.
-
ArthurShelby
addikt
Katasztrófa, hogy az ethernet hálózat kiépítés milyen macera egy lakásfelújitásnál.
Helyből a villanyszerő sík hülye hozzá, nem érdekli. Ő behúzta a kábelt, de pl 2db 100mbit-es végpontot csinált volna 1 kábelből (ez a tervezésnél derült még ki). Gondoltam elméletben tudom, krimpeltem már, majd megcsinálom én a lakást.Először úgy gondoltam, hogy nem lesz patchpanel, az fölösleges úrihuncutság. Végül ez a tervem megváltozott.
El akartam menni a boltba, hogy saját szememmel lássam a terméket, értsem meg (elméletben mindent tudok, de gyakorlatban még nincs nagy tapasztalatom). Helyből mindenhol a digitus márkát nyomják. Tőlük van egy gagyibb krimpelő szettem kölcsönbe (2ezer ft volt a szett, boltba láttam most ugyanezt 10ezerért...).
Először 2db villanyszerő (nagyker), és egy elektronikai boltban voltam. Készleten nem nagyon volt semmi, néha digitus patchpanel, de ebben a márkában kevésbé van bizalmam (a fenti krimpelő miatt, illetve egy fehér rack szekrényem van, nem nagyon tennék bele fekete patch panelt, inkább keystone-okat tennék sorba).Végül kaptam ajánlást a dsc-hez, ők a gyenge áram. Semmijük nem volt, egy db keystone-t alig bírtam megvenni, mert a sap-ban nem talált árat, cikkszámot...
Másik ajánlás a lan kft volt kinn a 15. Kerben. Készleten ugyanúgy csak digitus (legalább volt keystone), és krimpelőkből ugyanazok amiket alin sokkal olcsóbban megkapsz. 2-3ft még különbség még nem zavart volna, 5ezer ft fölött már húzom a szájam. Ez volt az első hely, ahol már hallottak az átmenő kábeles ethernet csatkozóról/krimpelőről. Szóval itt is csak egy keystone-t vettem (itt is, mint a dsc-nél kell a vételhez név, lakcím...).
Számomra a tanulság, hogy végül alin fogok megvenni mindent, sokkal olcsóbb, és ugyanaz a minőség.
-
vicze
félisten
Hát... Olcsóbb mint Sonnet, OWC, Qnap hármasé, de nem éppen egy tömegtermék. IOCrest meg fele mindegyiknek, de az is mocsok drága.
Kíváncsi vagyok lesz-e valaha értelmes árú és leginkább méretű adapter.De önmagában nem sok értelme van, ilyen áron, akkor már legyen dokkolóba integrált.
-
bon
őstag
10G Ethernet Adapter UACC-Adapter-RJ45-USBC-10GE: [link] ez most csak nekem új cucc?
-
Strezi
őstag
válasz
MasterMark #13461 üzenetére
"simán csak port-forward meg dinamikus dns és ennyi." ha ezt tudnád picit részletezni, légyszives.
-
Strezi
őstag
válasz
MasterMark #13459 üzenetére
Szerintem egyértelműen leírtam
Bárhol a világból a dejohogyvan.com:1234 menjen 192.168.1.xxx:1234 -re a lokál szerveremen.
a dejohogyvan.com, saját domain, tegnap vettem.
-
Strezi
őstag
Akkor mégegyszer:
Adott UXG-Max, és PCs kontroller
Vettem domaint a Couldflare-nál.
Valaki leírná pár lépéselben mit merre állítsak, hogy a "dejohogyvan.com" címemről betaláljak a LAN szerveremre(mondjuk egy fix port menjen)? Digi, PPPOE, gondolom a Cloudflare DYNDNS-t kell konfigolnom...
Köszönöm ha reagálsz! -
Strezi
őstag
F@szom!, semmihez semmi köze nem volt a kérdésemnek...
-
Strezi
őstag
Itt most töröltek, vagy mi lett
-
jerry311
nagyúr
válasz
MasterMark #13454 üzenetére
Nem mindenki.
-
Egon
nagyúr
válasz
amargo #13451 üzenetére
Szerintem a kockázatvállalási hajlandóság egyénenként (illetve akár cégenként is) erősen eltérő.
Egyrészt ki és honnan tudná, hogy Gipsz Jakabnál otthon rendszámfelismeréssel nyílik az a kapu? Másrészt mi a valószínűsége, hogy hamis rendszámmal bepróbálkozna bárki is? Persze ha komoly műkincseket őriznék otthon, akkor lehet hogy elvetném ezt az opciót. Plusz ha elmennék nyaralni, vélhetőleg kikapcsolnám... -
amargo
addikt
válasz
kis.zsolt #13450 üzenetére
Nézd nekem tök mind1 kit miért engedsz be, ez tényleg a te dolgod. Nem jövőbelátás, egyszerű matek, $200 akarod kiszűrni a fake license plate-et. Hajrá
tényleg kíváncsi leszek a végeredményre
Azért szondáztasd már meg az elméleted az okkosotthonos részben is, mert ott nem láttam. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
amargo #13448 üzenetére
Köszönöm a precíz jövőbelátásodat, nagyon sokat segít építkezni, de a Frigate és a UniFi LPR két teljesen más rendszer, más algoritmusokkal és más célokkal. A BLE és WiFi scan tök jó, ha csak azt akarom tudni, hogy itthon vagyok-e, de rendszámot felismerni nem fog. Ez nem krumpli vs. burgonya esete, hanem kb. olyan, mintha anyu elküldene a boltba kenyérért, te meg tejet hoznál haza, mert ‘az is kaja’. Az eddigi tesztjeim alapján egész jól működik a dolog, és mert csak egy napja ismerem, még finomhangolom, hogy ettől is jobb legyen
DE nem tudom nem észrevenni:
Vannak dolgok egy pár hozzászólás óta amit nem értek: miért fáj? Tényleg: MIÉRT? -
kis.zsolt
aktív tag
Bocsánat, de ez most jó sok lesz:
Ahogy ígértem, írtam egy
rövidbeszámolót. Képeket nem mutatok a GDPR miatt. Később lesz belőle cikk egy másik felületen, ott már lesznek képek és bővebb leírás.Addig is:
Korábban egy G4 Bullet + IR Extender volt azon a helyen, ahová most egy szimpla G6 Bullet került. Az összehasonlítást ennek megfelelően végzem.
A 4K videó lenyűgöző, annyira részletgazdag, hogy szinte "lejön a monitorról". Ugyanakkor néha kásás lesz az élőkép – az okát nem tudom. A visszajátszás viszont hibátlan.
A kamera 100 Mbites Ethernet csatlakozással rendelkezik, és voltak pillanatok, amikor a videó sávszélessége 45 Mbps-ra ugrott fel. Finomhangolásra lehet szükség, de attól tartok, hogy az a jelenlegi precizitás rovására mehet.
A lencse sokkal nagyobb látószögű, hasraütésre körülbelül kétszer akkora, mint a G4 esetében (vízszintesen és függőlegesen is). Emiatt gondot okozott a beállítás úgy, hogy az előírásoknak is megfeleljen. Használnom kell majd a kitakaró Blackout maszkot, mert a kamera látószöge egyszerűen annyival nagyobb, hogy olyat is lát, amit nem szabadna.
Az éjszakai kép csodálatos, annak ellenére, hogy nincs lehetőség IR-extender csatlakoztatására, mint a G3- és G4 Bullet esetében. Mintha egy ipari, több ezer wattos reflektorral világítanák be a kamera előtti teret – annyira jól látszik minden a sötétben, hogy elsőre szokatlan volt. A G3 és G4 meg sem közelíti, még IR-extenderrel sem ezt a minőséget.
A kamera innovatív módon old meg bizonyos problémákat, például a páralecsapódást. Egy ügyes tölcséres, szilikontömítéses megoldással próbálják csökkenteni ezt a jelenséget. Ígéretesnek tűnik, kíváncsi vagyok, hogyan működik hosszú távon.
A kamera háza fémből készült, ami pozitívum. Mivel valamivel több energiát fogyaszt, ezért melegszik is, de tapintásra nem tűnik melegebbnek, mint a G3 vagy G4 Bullet. Becslésem szerint kb. 40-45 fokos lehet.
A felszerelése rendkívül egyszerű volt, egyetlen hátránya, hogy a rögzítő furatok kb. 4 mm-rel távolabb vannak, mint a G3/G4 Bullet szériánál. Szerencsére a spéci vakolat miatt egy számmal nagyobb tipliket használtam, így a csavarokat kicsit megdöntve sikerült rögzíteni a kamerát anélkül, hogy új lyukat kellett volna fúrnom. Az eredmény nagyon masszív és kotyogásmentes rögzítés lett.
A kamera fontossága miatt kapott egy túlfeszültség-levezetőt. Hiába árnyékolt az Ethernet-kábel (FTP), a villámok nem a barátaim – már okoztak nálam nagy károkat. Ez a túlfeszültség-levezető elfogadható áron rendelhető, és szintén UniFi termék.
A G6 Bullet alapból arcfelismerő és rendszámfelismerő kamera. Emiatt képes együttműködni az újabb generációs Access HUB-okkal. Ha egy adott területhez hozzárendelünk egy vagy több rendszámot, akkor a HUB nyitóparancsot adhat az elektromos kapunak a kamera jelzése alapján. Tehát a rendszám alapján natív módon ki tudjuk nyitni az autóbejárót vagy a garázst anélkül, hogy Home Assistant integrációra lenne szükség.Apropó AI:
A kamera képes felismerni az emberi arcokat, valamint a járművek fajtáját (autó, bicikli, busz, teherautó) és típusát (VAN, SUV, SEDAN, stb), illetve színét. Ezek alapján lehet szelektíven keresni a meglévő felvételek között, ami egy magasabb szintet képvisel az eddig megszokottakhoz képest.Home Assistant:
Az UniFi Protect integráció nagyszerűen kezeli a kamera funkcióit, és élő képet is fogad a kamerától. Így automatizálásokban is részt tud venni, akár érzékelőként, akár a kamera vezérlésével kapcsolatos feladatokban.
Végül a legfontosabb, a pontosság:
Az arcokat nem nevesíti, de ha egy adott arcra rákeresek, akkor megtalálja az összes hozzátartozó jelenetet.
A rendszámfelismerés nagyon profi. Eleve furcsa számomra, hogy 20 FPS-sel dolgozó kamera a száguldozó kocsikról leolvassa a rendszámot. Az meg külön érdekes, hogy nem csak akkor, ha telibe olvassa azt, hanem olyan 45-50 fokos szögtől már pontos leolvasást mutat. Ha szemből vagy hátulról olvas "telibe" akkor 90% felett vannak a jó leolvasások (ez sebességtől és megvilágítástól is függ). Ha egy bizonyos szög alatt (45-50 fok) olvas, akkor 70-75%-ra megy le a pontosság. A kapunyitáshoz pedig eddig 100%-ban jól olvasta le a rendszámokat. A régi és új rendszámokat is ismeri.Egyelőre ennyi.. és bocs, hogy hosszú lett.
-
amargo
addikt
válasz
kis.zsolt #13447 üzenetére
Nem igazán fogja tudni, amit szeretnél, kb 3 év frigate használata után írom ezt. Nagyon fontos tényező pl a távolság meghatározása is. Egy garázs nyitását ne ilyenre bízd.. ennél olcsóbb, ha BLE scan vagy wifi scan megy és jóval megbízhatóbb is. Viszont kíváncsian várom majd a teszteket. Próbáld majd ki, hogy egy méret pontos lapot oda raksz majd a kocsira és olyankor mit csinál.
-
kis.zsolt
aktív tag
Értem, mire gondolsz. Nyilván a Unifi LPR nem egy rendőrségi rendszer, de azért az AI OCR is egyre okosabb. Majd megnézem, mire képes élesben, aztán meglátjuk.
A biztonság kedvéért, és hogy ezt a "'úgyse lesz jó" labdapattogtatást lezárjuk, most megkérdezem az UniFi fórumán, hogy ugye ez csak egy AI OCR, és belinkelem neked a válaszokat. -
-
vicze
félisten
válasz
kis.zsolt #13437 üzenetére
Ebben a rendszám levezetésben az a vicces, hogy pl. UK-ben Amazonról rendelhetek rendszámot, csak a színe számít elől hátul meg a betűtípus és méret ezt kivéve olyat csinálsz amilyet akarsz, egy darab műanyag. Pl. a kereskedők rárakják a logójukat, cím telefonszám.
Szóval szerintem egy kicsit sokat képzelsz ebbe.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #13438 üzenetére
Az alábbi képen van egy pirossal bekarikázott páralecsapódás elvezető tölcsér.
A zölddel bekarikázott szilikon tömítések 3 különböző átmérőjű Ethernet kábelt tudnak körbe fogni. Oldalt el vannak vágva, így a kábel belehelyezhető. Aztán ezt beteszed a tölcsér vékonyabbik végébe, a vastagabb része pedig a kamera tövében egy gumilapra támaszkodik. A kamera fém, és menetes a hátsó része, ez tömíti a gumival a tölcsért. Ezzel a megoldással a víz kint marad.Ez van a csomagban:
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #13435 üzenetére
A mostani képek 12 órás tesztüzemet mutatnak. Holnap már nem lesz közterületre irányítva a kamera!!!
"És, ha csinálok egy papírmasé rendszámot" gondolom ez nem így működik:
A fejlettebb rendszámfelismerő algoritmusok nemcsak a karaktereket nézik, hanem a teljes kontextust is – az autó típusát, színét, formáját, a rendszámtábla elhelyezkedését és az optikai jellemzőket.
Ez kicsit olyan, mint az arcfelismerés a telefonoknál: egy fotó nem elég, mert a rendszer mélységet, hőképet vagy más extra adatokat is figyelembe vesz. Egy profi LPR (License Plate Recognition) rendszer ugyanígy nem dől be egy kinyomtatott vagy kézzel rajzolt rendszámnak, mert az optikai jellemzők (pl. fényvisszaverés, dőlésszög, kontraszt, torzítás) alapján is dolgozik. De ki fogom próbálniA vízzárásnál az IP-védelemre gondoltál? Sajna felszereltem a kamerát, de majd mutatom hogyan oldották meg.
Kis érdekesség: A biciklist úgy jelzi, hogy a jármű bicikli, ami rajta van, az ember.
Az autó meg ilyen:
Keresésnél lehet rendszámra, színre, és típusra is keresni:
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kis.zsolt #13433 üzenetére
".. Remélem az API-ban van valami okosság erre, mert szeretném a kapunyitás feltételévé tenni a rendszám felismerést a Home Assistantban ..."
És, ha csinálok egy papírmasé rendszámot a tiéd alapján, akkor engem is beenged majd a kapud? Én itt biztonságtechnikai problémát érzek, ha csak a rendszámra szeretnél hagyatkozni.A vízzárásról mutatsz majd 1-2 képet, ha megkérlek? Miben jobb?
-
kis.zsolt
aktív tag
Ma érkezett egy G6 Bullet:
Élménybeszámoló egyelőre nincs, mert csak bekapcsoltam és hagyom, hogy működjön. Délután fogom felszerelni.Addig is:
Mit is mondjak: elég masszív cucc, azt hittem tégla van a dobozban.
Valóban nincs IR-extender csatlakoztatási lehetőség, de szerintem ez a legkisebb probléma, hiszen külső IR reflektorral talán még olcsóbban is megoldható - már ha kell, mert elég bika az IR fénye alapból (legalábbis a koromsötét szobában).
Jobban van megoldva az Ethernet kábel vízzárása, és a szokásos módon ügyesen csomagolt UniFi holmiról beszélünk.
A kezelőfelülete általános, bár az, hogy arcot, és rendszámot hogyan fog jelezni, még nem tudom, a szobában ugyanis nem fért el a kocsim. Remélem az API-ban van valami okosság erre, mert szeretném a kapunyitás feltételévé tenni a rendszám felismerést a Home Assistantban (de lehet, hogy ez csak egy merész álom marad).Bővebbet majd később.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ez a ubiquiti switch beilleszthető asus router után mindenféle egyéb ubiquiti eszköz nélkül?
-
MrSealRD
veterán
Mindenkinek köszi, az alapos válaszokat és javaslatokat.
kis.zsolt: Nem még.
rekop: Ezt az elemzést azzal csináltad amit kis.zsolt linkelt?
Egon: Hát annyira nem egyszerű a helyzet... A kisebbik gond, hogy a közlekedő közepén egy lámpabúra van. A nagyobbik, hogy nem igazán furhatom meg a falat...technikailag megfurhatom, de nem tudom szépen elvinni a kábelezést arra a pontra.
A legtöbb amit tehetek, hogy egy szekrény/polc-nak a belső felét használom mounting pointnak, és a mellette lévő beugró válaszfalának élére kerül fel kvázi mintha a plafonba rögzíteném... De a közlekedőbe átvinni, elég csekély esély van. -
rekop
Topikgazda
-
Egon
nagyúr
válasz
MrSealRD #13423 üzenetére
Az a kérdésem, hogy lenne ideális elhelyezni az antennák kialakítása alapján?
Szerintem ha egy AP-val kell lefedni az egészet, akkor talán a közlekedő plafonjának kellős közepére lenne érdemes felrakni az AP-t, ott lehetne a legjobb eredményt elérni. Ha tutira akarsz menni, akkor hosszú lengőkábel + maszkoló szalaggal felfogatott AP tesztelése lesz a megoldás, az összes lehetséges helyszínen.PL. Ha nem a plafonra szerelem hanem a mellette lévő falra akkor a mögötte lévő szobában lesz ebből hátrány?
Jó eséllyel igen.Vagy ha a bejárat felőli területet nézem akkor az sokat árnyékol, hogy egy ilyen beugró részben lesz az AP?
Tapasztalataim szerint igen. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
balage25 #13416 üzenetére
Senetic:
U-Cable-Patch-8M-RJ45 kábeleket, és UACC-Rack-Panel-Patch-Blank-24 patch panelt rendeltem pár hónapja - rendelés: 02.13, csomag érkezés: 02.24. Azelőtt mindig mindent az EU Store-ból rendeltem, de drága volt a postaköltség, ezért 6 rugót megtakarítva inkább a Senetictől rendeltem (többet nem fogok, ugyanis azóta lett Fedexes, jóárúsított UniFi csomagküldés, ami már elfogadható, 5,6 EUR - kb. 2300 Ft, ami 200 Ft-tal több csupán, mint a Seneticnél -áron szállít).
Ezzel nem azt mondom, hogy a Senetic rossz, csak azt, hogy így már nem feltétlenül éri meg.EU Store:
4-5 nap a kiszállítás általában. De amíg a UPS-sel küldték, addig sok bajom volt velük. Volt, hogy késő délután érkezett a csomag, és olyan is, hogy azt hazudta a futár (UPS szintén), hogy nem voltam otthon, ezért másnap szállította ki, így duplán figyelnem kellett, hogy mikor érkezik.
Plusz: Az UI Store-ból vásárolt termékeknél már 2x előfordult garanciális probléma - konkrétan az Acces Reader Pro ment tönkre 2x is. Egyik csere sem tartott tovább 4 munkanapnál, és egy forintomba se került, mindet ők intéztek. Nekem csak a fuvarlevelet kellet kinyomtatnom, és a hibás kütyü csomagját elkészítenem. Sőt: nem az egész mindenséget kellett visszaküldenem, hanem csak a hibás egységet. A kiegészítő alkatrészei, csavarjai, doboza maradhatott nálam. -
MrSealRD
veterán
Az alábbi képen a piros pont jelöli a jelenleg AC-s Unifi-t. Pont ilyen pozícióban van kb 40 cm magasan a szekrényre fektetve. Nincs okom kifejezetten panaszra, de nemsokára át lesz alakítva kicsit a környezet és eltenném onnan... Meg valamelyik 7-es AP lesz helyette.
Az a kérdésem, hogy lenne ideális elhelyezni az antennák kialakítása alapján? PL. Ha nem a plafonra szerelem hanem a mellette lévő falra akkor a mögötte lévő szobában lesz ebből hátrány? Vagy ha a bejárat felőli területet nézem akkor az sokat árnyékol, hogy egy ilyen beugró részben lesz az AP? -
jerry311
nagyúr
Szomorú, hogy az elmúlt 1 hónapban több új termék jött ki, mint bugfix. :/
-
bon
őstag
válasz
balage25 #13416 üzenetére
APC termék gariztatása nem volt egyszerű a Seneticnél. Viszont elképzelhetől, hogy a napokban lesz 2db G3 Flex amit gariztatnom kell, de előtte még megpróbálkozok a resettel. Úgyanis pár napja elérhetetlenek lettek, annak ellenére, hogy mennek. Most csak cserélni volt lehetőséggem őket, ha holnap lesz időm megvizsgálom a kamerákat.
-
ui store-ból mennyi idő alatt szoktak megérkezni a cuccok?
Rendeltem múlt héten Senetictől egy switchet, de nem vagyok kibékülve a céggel. Azon gondolkodok visszamondom, mert lehet, a garanciáztatás is hasonló minőségben megy,. Akkor viszont nem én vagyok az ügyfelük.
Tényleg, van tapasztalata valakinek Senetic garanciáztatásban?
Érdekes módon a honlapjuk nem a magyar jogszabályok szerinti 2 év garanciát ír, hanem gyártóit minden termékre. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
ArthurShelby #13412 üzenetére
Is-is: a kamera és a Protect együtt.
A G4 Pro kamerák ugyan AI-képesek, de az arcfelismerés funkció kizárólag az Access G2 Pro kapu kamerájában elérhető az UniFi rendszerében. A G6 termékcsaládra valószínűleg több AI funkció lesz elérhető, főként a magasabb felbontású kamerák (4K/8MP) miatt, de az AI funkcionalitás nagy része még mindig a prémium, drágább kategóriás termékekhez tartozik (pl. autó típus, szín, állatfajok felismerése). A G4 sorozatban valóban hasznos lenne egy gazdagabb AI funkciókészlet, de abban az árkategóriában, ahol ezek a kamerák helyezkednek el, az ár/érték és célcsoport miatt jelenleg nem elérhetőek az ilyen fejlettebb funkciók.
Persze veled együtt örülnék, ha nem lenne igazam. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
ArthurShelby #13412 üzenetére
Gondolom nem kapják meg a régebbi kamerák, pedig megkaphatnák, mert hardveresen elbírják, G6 bullet ránézésre ugyanaz mint a G5 pro bár prociban két maggal kevesebb, kétlem, hogy ezen múlna.
Viszont szerintem nem is okvetlen a kamera csinálja ezt, inkább a protectet futtató hw. Direkt nem upgradelik a régi kamerákat ilyen szinten. És azért van itt még pár különbség ami a G6 bulletet nem hozza G5 Pro szintre. Nem írja ,hogy UV stabilized polycarbonate a G6 -nál, nincs zoom lehetőség, nem tudsz IR extendert kötni hozzá, nem ír FoV -ot G6 esetén így azt nem tudjuk mennyi, kisebb a szenzorméret ergo a képminőség sem lehet jobb. Egyedül az IP védettségben jobb talán az új G6 bullet, az IP66 a G5 Pro meg IP65, illetve nyilván árban versenyképesebb. Viszont még így is úgy is időjárási szélsőségektől védett helyre kell tegyed mindkettőt. 100Mbit/s meg nem probléma továbbra sem, nem szűk keresztmetszet, valahol érthető spórolás volt ez Ubi részéről, mivel a stream meg a teljes adatforgalom bőven 100 Mbit alatt van másodpercenként. Mást meg ezen az eszközön nem csinálsz.
-
kis.zsolt
aktív tag
Igen az első kettőnél nettó 190 EUR-ért van már rendszám azonosítás és arcfelismerés is, illetve 4K-s (8MP). Ez csomagküldés nélkül olyan 90-100 ezer HUF körül van. Szóval szerintem egész elfogadható ahhoz képes, hogy a G5 Bullet 125 EUR, és nem egy liga a kettő.
A G6 Bullet fogyasztása 10W körül mozog, ami már kicsit combosabb (2x annyi, mint a G5-nél), de még csak sima poE és csak 100Mbps-os. Arról ne is beszéljünk, hogy ha jól szemezgettem a sorok között, a G6 Bullet többet tud mint a G5 Pro (349 EUR).
Most elkezdtem számolni a 200 Ft-osokat a malacperselyben... -
jerry311
nagyúr
válasz
MasterMark #13406 üzenetére
Elso korben reboot.
-
MasterMark
titán
Unifi kontrollerben nem tudok ikont kiválasztani új klienseknek, mert nem tölt be semmit.
Ennyit ír:
No Results Found
No results match your search critetiaNincs beírva semmi, de ha rákeresek bármire akkor se mutat semmit.
Mi lehet itt a hiba?
Ami már be van állítva, ott megmaradt az ikon.
szerk.: Böngésző konzol log:
Failed to load resource: the server responded with a status of 404
():8443/v2/api/fingerprint_devices/0:1
Failed to load resource: the server responded with a status of 404
():8443/v2/api/fingerprint_devices/0:1 -
MasterMark
titán
Akinek unifi gateway-je van, annak megy a VoWifi / Wifi hívás?
Kell ehhez valami extra konfig?
szerk.: Téves. Mobilhálót lekapcsolva csak wifin átvált wifi hangra a telefon. Akkor csak simán nem preferálja. -
jerry311
nagyúr
válasz
MasterMark #13403 üzenetére
Jelen esetben tekintsunk el a frame/packet megkulonboztetestol.
Nem olvastam miket tud, de okosnak tunik, lehet meg layer 3-on felul is tud valamit.
Az biztos, hogy VLAN ID opcio van a classifier-ben, mert a nekunk aktivalt flow csak layer 2, es csak a 2 VLAN-t engedi at, ami nekunk kell.
Jobban orultem volna ha csak "layer 1" flow-t allit be nekunk az admin (MUX1/port6/8 <--> MUX2/port6/8), de a lenyeg, hogy mukodik vegre ujra. Hab a tortan, hogy mindket VLAN megy. -
jerry311
nagyúr
válasz
jerry311 #13145 üzenetére
Szoval, ma megoldodott a problema vegre...
RAD Data Communications a gyarto, a termek pedig Megaplex-4.
Mindket oldalon van egy ilyen, kvazi parban. Akkor megy A-bol B-be csomag, ha megfeleloen van felkonfiguralva mindket oldalon a port, es azok ossze is vannak kotve egy 'flow'-val. Ha a beallitasok nem jok akkor a flow classifier nem oda kuldi csomagot ahova kellene, vagy eldobja ha egyik flow-ba sem illeszkedik.
A Megaplex admin csutortokon konfigolt valamit, ami miatt megszakadt teljesen a kapcsolat. Azota kiproblat sok dolgot, aminek eredmenye, hogy ma vegre ujra van kapcsolat.A Unifi switchecken pontosan ugyanaz a konfig, mint ahogy kiszallitas elott mukodott itt az irodai teszkornyezetben.
-
vicze
félisten
Abban teljesen igazad van, hogy túlgondolom, mert próbálok bárminemű logikát keresni valamiben amiben nincs...
UAP-XG egy ultra sűrűségű AP volt dual 4x4 5G-vel és 4x4 2,4G-vel, 1500 user kapacitással. Szóval nem én gondolom túl az elnevezéseket, hanem Ubi úgy döntött hogy random generálja őket konkrétan. Teljesen értelmetlen az egész.
Gyakorlatban a U7-Pro-XGS a Pro Max leszármazottja, kisebb lite mounttal, 10G-vel, drágábban.
U7-Pro-XG a sima Pro leszármazottja (nincs Zero Wait DFS és RT spectral analízis), lite mounttal drágábban, ráadásként a Pro-XG-n 0 szükség van a 10G-re, nem tudja kihasználni.
Azonos elnevezésű termékek, de tök más képességek. XG csak a 10G-t jelöli és oda kellett nyomorítani még egy S, mert fogalmuk nem volt mi legyen a neve.Az aktív hűtés a Pro-n és a Max-on meg akkora elbaltázás, hogy...
E7 dupla fogyasztás, nem jelentősen nagyobb gain-es antennákkal, ráadásul US-en kívül kisebb a 6G antenna gain mint a U6E-n. Én nincs benne 2,4 4x4, ami nevetséges azért az árért. Végképp nem tudom hova, mire szánták.
Azt hiszem az összes termékcsaládnál eljutottunk oda, hogy az ég világon semmilyen lépcsők nincsenek, csak teljes összevisszaság nevekben, és képességekben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia ( 63)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest