Hirdetés
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Windows 7/10 telepítőt pendrive-ra létrehozó appok közűl mi ajánlott még? (WoeUSB és a Ventoy-on kívül)
Köszi! -
-
zoltanz
nagyúr
Mx-Linux telepítő/live iso képfájlt szeretnék pendriv-ra írni. Beágyazott rendszeren (stúdió rögzítő Zoom LiveTrack -hez is használom mentésnek a pendrivot) ezért olyanra van szükségen Fat32 (4GB+ fájlokhoz) és ami nem partícionálja többfelé a lemezt, nem szereti Zoom az ilyet sajna.
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1007 üzenetére
Köszi.
Ez jó tud forgalmazni 5GHz-en (dual band) Sztem a Windows nem tud, sőt az Android 12 Google Pixel 3a val is 2, 4-en megy csak -
-
zoltanz
nagyúr
Wifi kapcsolaton keresztűl interneten lógó eszközön szeretném ezt tovább osztani ugyan azon a Wifi adapteren.
(adapter képes rá, Windowson)
Thx! -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy céges pendriveok-ra kell kényes adatokat tennem.
A cégnél minden gép Linuxos.
Windows alatt tudom, hogy a BitLocker az amivel jelszavazni tudom a peneket, azt a Linux rendszerek is "értik"
Linux alatt milyen programmal tudom a pendriveot jelszavazni úgy, hogy a Windowsos gépek is bekérjék a jelszót? -
PociAti
őstag
válasz
Freeman007 #999 üzenetére
lementi az elmúlt x percet
Elsőre nem sikerült pontosan értelmezni a feladatot.Ha megfigyeled miként működik a Twitch és a többi streaming platform, vagy csak sima videó megosztó platformok többsége, akkor adott intervallum hosszúságú, jellemzően .ts kiterjesztésű videó szegmenseket küld neked. Mivel közvetlenül egymás után kerülnek lejátszásra, így egybefüggő anyagnak tűnik (valójában nem az).
Esetedben sem lenne más feladat, mondjuk 10 másodperces, vagy akár 1 perc hosszú szegmentált állományokat kellene folyamatosan létrehozni - akár a memóriába, ha van ott elég hely - és ha nem érkezik részedről igény azok (utólagos) archiválására, akkor dobja el őket.
-
baloo79
tag
válasz
Freeman007 #995 üzenetére
Esetleg a SimpleScreenRecorderrel is tehetsz egy próbát, elvileg csomagkezelővel fel tudod tenni.
Igaz, ő nem egy billentyű, hanem gyorsbillentyű lenyomására (pl. Super + R) tud rögzítést indítani, ismételt lenyomásra pedig leállítani. -
PociAti
őstag
válasz
Az OBS valószínűleg tudja.
Nekem adott billentyűre elindul a felvétel, ugyanarra le is tudom állítani. Időzítve még nem próbáltam, de annyi mindent tud, valószínűleg ez is menne.
Vagy scriptet írsz rá, ami elindítja és X idő után kilövi. -
BoB
veterán
válasz
Állítólag az OBS tud ilyet, de én magam nem próbáltam.
-
Freeman007
senior tag
Sziasztok.
Kde neon-hoz keresek olyan képernyő rögzítő programot ami egy billentyű megnyomására videó formájában lementi az elmúlt x percet(beállítástól függően).
Köszi előre is az infót.
-
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Milyen programmal tudom megoldani, hogy egy MP4 videót azonos Wifi hálózaton lévő tévén játszak le?
-
-
Sziasztok!
Olyan progit keresek, ami egy DVD video-ból video/audio konvertálás nélkül tud sima video fájlt csinálni.
Fontos lenne, hogy a sorozat részeit felismerje.Előny lenne, ha ki lehetne választani, hogy csak egy nyelvet vigyen át a hangból és a feliratból.
Köszi!
-
Necronom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #985 üzenetére
A Brave pont jo erre mindent remekul avesz szinte azonnal
Meg a YT lejatszasi listakat is -
válasz
Fire/SOUL/CD #987 üzenetére
Kössz!
Akkor félreértettem a netes leírást.
-
Nem kell, automatikus a dolog (rég használtam Brave-t, ezért most direkt kipróbáltam)
Összekapcsoltam telóval, Prohardver-t a könyvjelzőkhöz adtam a gépen, pár másodperc alatt megjelent a telón is a Brave-ben. -
válasz
Fire/SOUL/CD #985 üzenetére
Köszi, de az csak egyszeri dync-et tud, ha jól olvasom.
Vagyis időnként manuálisan kell sync-elni, nem? -
-
Sziasztok!
Olyan böngészőt keresek, ami:
- nyílt forráskódú
- Blink motor (Chromium alap)
- van Androidos verziója is, amivel tud szinkronizálniA Vivaldit használom most, de belepiszkálnék a UI-ba, ezért jó lenne a nyílt forrás.
-
PociAti
őstag
A válasz sokkal komplexebb, mert hiába van pár száz epub-om, nem a számítógépen olvasom őket.
Amúgy a Calibre beépített olvasóját használom.
ebook-viewer --version
ebook-viewer (calibre 6.24)
Készítette: Kovid Goyal <kovid@kovidgoyal.net>Viszont a könyveket inkább Calibrével áttöltöm Kindle olvasóra, az eink kijelző sokkal barátságosabb a szemnek, mint a monitor.
De már arról is egészen leszoktam, hogy csak pusztán olvassam a könyveket, inkább mp3-at készítek vele, áttöltöm mobilra, aztán fejhallgatón van hifin keresztül azt hallgatom. (Nehezebb olvasmányoknál olvasom mellette Kindle-ben az anyagot.) Az mp3-nál pedig a témához állítom a lejátszási sebességet.
1. lépés, e-könyvből TXT készítése:
ls -1 | egrep -i '.epub|.azw3|.mobi|.prc' | while read file; do ebook-convert "$file" "$file.txt"; done
Bónusz: az összes text fájlt beraktam egy TXT nevű könyvtárba, és néha rákeresek egy-egy szakkifejezésre, hogy arról milyen említés van a többi könyvben. Pl. Linux kifejezés keresése:grep -Rnw '../TXT/' -e 'Linux' > ./Linux.txt
2. lépés, fejezetekre darabolom a TXT-t.
3. lépés, mp3-at konvertálok belőle, aztán ellátom id3v2 információkkal látom el a hangfájlt + mellé teszem a könyv borítóját, és mehet a lejátszás.(A 2-es lépést néha lespórolom, és az egész könyv lesz egy nagy mp3, amit vagy szeletelek, vagy nem.)
-
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy ki mit használ/ajánl epub, mobi olvasásra? -
IstvánLászló
senior tag
+1 igen
-
baloo79
tag
válasz
Petya XT #978 üzenetére
Szia!
Pl. AcetoneISO, PowerISO, de Terminálból egy sima dd paranccsal is megoldható, ha tudod, hogy hogyan kell paraméterezni a dd-t.
Az AcetoneISO és a PowerISO nem mai progik, nem tudom, elérhetőek-e még Debian alapú rendszereken.
(Utoljára legalább 15 éve - de lehet, hogy több is - használtam ilyeneket.)Esetleg még a Lemezek (Gnome Disks) alkalmazásban is van ilyen lehetőség, ha kiválasztod a CD/DVD meghajtót, akkor fogaskerék ikonra rányomsz, és Create partition image, vagy valami ilyesmi.
-
Petya XT
senior tag
Hi!
Tudnátok ajánlani egy olyan progit(debian alapú), amivel DVD, CD lemezről egy az egyben tudok csinálni egy ISO-t. A Braserót probáltam, de zenei CD-nél problémás. Van egy pár régi DVD-m, CD-m digitalizálnám őket. Előre is köszi. -
0xmilan
addikt
Apropo PDF szerkesztes, a Firefoxba pont most kerult ilyen funkcio.
-
PociAti
őstag
válasz
SunMount3r #974 üzenetére
Hát ez totálisan más igény, mint amit először felvázoltál. A rosszul feltett kérdés iskolapéldája.
"Valamint PDF "nézegetőt", de az is jó lenne, ha szerkesztést is tud."Neked nem PDF nézegető kell, hanem - ahogy előttem is írták - szövegszerkesztő, és a LibreOffice erre tökéletes. A kész dokumentumot az eredeti szerkeszthető formátum mellett kiexportálod PDF-be.
A PDF exportáló bele van építve a LibreOffice-ba (a legelső verzió is tudta már), de ha nem lenne benne, a Linux operációs rendszereken alapból szokott lenni PDF exportáló funkció. Amikor kiválasztod a nyomtatást, akkor felajánlja a PDF-be történő mentés lehetőségét.
Amúgy a LibreOffice csomag is tartalmaz PDF szerkesztőt, Draw a neve, soha nem használtam.Ha meg komolyabb PDF dokumentumokat szeretnél létrehozni, akkor már erősen ajánlott a kiadványszerkesztők használata (pl. Scribus), de attól félek alapismeretek hiányában attól még nagyon messze vagy.
-
válasz
SunMount3r #974 üzenetére
LibreOffice tud PDF exportálni. Elmented kedvenc office formátumodba, és ha kész, vagy módosítasz rajt, exportálsz belőle egy PDF-et.
-
Mit használtok multimédia kezelőnek? Konkrétan a fotók (videók) rendszerezésére lenne szükségem. Konkrétabban:
- ismerje az xmp-be mentett iptc adatok kezelését (pl. importáláskor vegye figyelembe milyen címkéket kapott, milyen albumba tartozik, és milyenkorrekciók történtek eddig)
- őrizze meg az eredetit, ha módosítok rajta valamit (legyen opció az eredeti visszaállítása)
- egyszerre több kijelölt képet is tudjak cimkézni, albumhoz hozzáadni
- ismerje fel a duplikátumokat
- Legyen mobil app (automatikus adatfelöltés/szinkronizáció)
- lehetőleg multiplatform, és ingyenes
- komolyabb szerkesztési feladatok (vörösszem eltávolítás, retusálás, színkorrekció, fehéregyensúly, zajcsökkentés...) -
PociAti
őstag
válasz
SunMount3r #971 üzenetére
Mégis milyen PDF-et szeretnél szerkeszteni? (Na meg minek?)
A PDF tartalmi felépítésével tisztában vagy? Egy szövegszerkesztő vagy kiadványszerkesztő programban a fejezetek szavakból állnak, aminek betűk és írásjelek az alkotóelemei. Egy fejezet egy egységként értelmezhető. A PDF-nél nem így van! Egymás utáni karakterek van úgy, hogy egy egységet alkotnak, de az is lehet, hogy az "és" szó két karaktere 2 teljesen különálló objektum, és egymás mellé van pozicionálva. Tehát ha az "és" szót át szeretnéd írni "is"-re, arra nincs normális lehetőség. Ha a é-t kicseréled i-re, akkor az távol lesz az s-től.
Erre megoldást nyújtanak a sokkal összetettebb programok, melyek megpróbálják értelmezni a PDF felépítését, és újragenerálják. Egyes irodai programok egész jól megbirkóznak ezzel a feladattal, de akkor az eredeti PDF-től eltérő lesz a végeredmény.
Egyszerűbb program csak rendkívül megkötésekkel működhet.
-
PociAti
őstag
válasz
SunMount3r #969 üzenetére
Irodai programcsomagnak a LibreOffice a legjobb.
https://hu.libreoffice.org/Ez alapból része szokott lenni az operációs rendszer csomagjának, akár csak a PDF megjelenítő, ami Xfce esetén általában az Atril
https://wiki.mate-desktop.org/mate-desktop/applications/atril/PDF szerkesztéshez elég jó az Inkscape. Bár ez valójában egy vektorgrafikus képszerkesztő, de pont emiatt kiváló PDF-ek módosításához.
https://inkscape.org/ -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Mint xfce-re keresek Office szerű programot: Open Office? Valamint PDF "nézegetőt", de az is jó lenne, ha szerkesztést is tud.
THX!
-
jdownloader2
Mivel Java nyelven írták, multiplatform, és a youtube-on kívül jó pár másik megosztót is ismer. -
zoltanz
nagyúr
YTDLnis (android) webes video, audio letöltő ( youtube on kívüli odalakon is használható) alternatíva érdekelne debian/Ubi ra
Köszi -
törölt tag
Persze, ismerem a régi sztorit is és az új helyzetet is.
Jobb, de vannak bosszantó dolgok.Például nem igazán tetszik, hogy az nv535 driver óta root jog kell már a ventilátor vezérléshez desktop kártyánál (notebook ugye itt irreleváns).
Azért, mert az nvidia szerint ez így biztonságos.
Ez azt eredményezi, hogy vagy az xorg-ot kell indítani root-ként, ami security issue vagy miután a desktop betöltött (előtte nem aktív) kell kézzel root jogot adva beállítani.Az nvidia-smi egyébként sok dolog beállítását lehetővé teszi, de ahogy én láttam ennyire finoman hangolni a vcore/freq dolgokat nem lehet vele.
-
PociAti
őstag
válasz
#78522999 #963 üzenetére
Hát erre a kérésre Linus Torvalds sokat emlegetett megnyilvánulása jut eszembe:
F*ck You! NvidiaEz a videó pedig 20 napja jelent meg ugyanabban a témában, megemlékezik erről a 2012-es megnyilvánulásáról. Azt mondja, már nem olyan rossz a helyzet.
https://www.youtube.com/watch?v=wvQ0N56pW74Szóval akár még sikerrel is járhatsz, és valaki érdemben hozzá tud szólni, és tud ajánlani valamit.
-
törölt tag
Ismertek esetleg Linux-on használható olyan megoldást, mint windows esetében az MSI Afterburner "Curve optimizer" része?
Egy laptop NVidia dVGA kártyáját szeretném kicsit finomhangolni.
[kép] -
-
-
-
Sz_Imre
senior tag
Ilyen feladatokra ezt szoktam használni és ajánlani másoknak: PDF24 Tools - böngésző felületen el lehet végezni a kiválasztott feladatokat, mindezt ingyenesen.
-
Olyan programot keresek, amivel képeket össze lehet fűzni egy pdf-be.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Linux mint 21.2
Volna itthon egy külső HDD-m amit sajnos véletlenül leformáztam.
Létezik valami parancssor vagy program amivel helyre tudnám állítani rajta az adatokat? -
A Linuxos kezdő topikból áthozom ide is, mivel programok telepítése a téma...
# .deb packages update info, .deb repo check
-
válasz
BullZeye #947 üzenetére
Ez inkább az Android alkalmazások topikjába illik.
-
BullZeye
veterán
Google Photos-nak van egy jó tulajdonsága, hogy minden nap random évekkel ezelőtti képeket mutat mint emlékek, és ezt imádom.
Sajnos viszont a 15gb még ha törlöm is róla a nagy fájlokat betelik pár hét alatt.
Van saját Synology szerverünk, így arra keresünk google photoshoz hasonló programot aminek tényleg csak annyi lenne a lényege, hogy a képek mappából random dobáljon fel képeket Android telefonon értesítésben (saját alkalmazásában).
-
zoltanz
nagyúr
cigam gregory91
köszi
-
ShutterEncoder, fre:ac, ... ja és Audacity.
-
zoltanz
nagyúr
Keresek 192 KHz 24 bit anyagból m4a/flac tud 44/48 KHz 16 bizes m4a formátumú fájlt konvertálni. Köszi!
-
vargalex
félisten
Nálam Chrome alatt jól jelenik meg és ki is tudom tölteni. Viszont, ha ez egy xdp-ből (Lifecycle Designer-el készített) generált pdf, akkor az adobe reader-en tud biztosan jól megjelenni, hiszen lehetnek mögötte scriptek, amiket a többi megjelenítő nem fog futtatni sajnos.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
PDF kitöltése.
Adott egy pdf dokumentum amin szeretném a megfelelő adatokat beírni.
Mikor megnyitom és az adott területre klikkelek be is tudom írni a szöveget de mihelyst elkattintok máshova a szöveg "láthatatlanná" válik.
Windows alatt semmi gond nincs. Ott a PDF24 creatorral vagy a adobe programmal is tökéletesen működik a dolog.Linux Mint 21.1 Cinnamon
Próbáltam: okular, libreoffice draw, dokumentum megjelenítő.
Amenyiben böngészőben nyitom meg (firefox) ott meg eltotan tölti ki a sort
Tudnátok megfelelő programot ajánlani hozzá? -
Csabu82
csendes tag
ez menyiben különbözik a youtube-dl?
youtube-dl<video-url>
-- username felhasználó@gmail.com --pasword Teszt12346 Egy facebook videot probáltam és ezt a hiba üzenetet kaptam:
"This video is only available for registered users. Use --username and --password or --netrc to provide account credentials." -
-
Csabu82
csendes tag
Sziasztok!
TubeDigger és IDM Internet Download Manager programok megfelelőjét keresem Linuxra, ha ingyenes csak előny
Tubedigger: Online videók, élő közvetítések, kamerák letöltése/rögzítése eredeti minőségben
https://www.tubedigger.com/IDM Internet Download Manager: Online videók, fájlok letöltése
https://www.internetdownloadmanager.com/Online oktatásnál nagyon jól jött mindkét program. most hogy már jó ideje Arch a fö rendszerem jó lenne ha találnák valami alternatívát rá.
A IDM egész jól fut Wine alatt de ha kihagyható lenne annak igazán örülnék.
Előre is köszönöm
-
A VLC-n kívül még milyen progit lehet használni dlna lejátszónak?
-
Warton
őstag
Tudnátok mondani olyan programot, amivel RAW fényképeket (főleg Olympus, Canon) lehet szerkeszteni, JPG-gé konvertálni. A saját Olympus progit nem nagyon sikerült linuxosítanom. Jah és Manjarora kéne.
-
törölt tag
Igaz, lemaradt. Gnome ablakkezelőt használok.
BoB: VLC-t kizárólag videózáshoz használom. Régebben a Clementine-t használtam audio lejátszásra, de már nem fejlesztik. Igazából erre keresnék valami alternatívát.
A kép view/edit programokat megnézem, mindenkinek köszönöm a tippeket.
-
törölt tag
Tudnátok ajánlani a következő feladatokra programot? (Arch)
1. Audio player (mp3/aac/wav, id3 tag edit, net stream play)
2. Image viewer-editor (egyszerű, nem kell gimp szintű, átméretezés-crop)Köszönöm.
-
.mf
veterán
Megkérdeztem a fórumtársat, nála simán települt rá az akkori 5.x-es, amit később frissített 5.y-ra. De megemlítette, hogy nála 1.20-as bios van fent. Nálam is az volt, ez is stimmelt - de ha már, rápróbáltam a biosra is, ugyanis van egy újabb verzió. Frissítettem a biost, az SSD-n még fent lévő, de eddig nem bootoló 6.0.24-es OMV ugyan most is kiírta az nv_tco watchdog hibaüzenetet, de most nem állt itt meg, ment tovább és bebootolt
-
.mf
veterán
Találtam most az előbb a ph-s OMV topikban is egy tavalyi bejegyzést, hogy valaki erre a lapra telepítette, írtam neki, hátha még aktív a fórumon... 2020-ban jelent meg az 5-ös, tehát tavaly már valószínűleg ezzel telepíthette.
Hivatalos oldalon sajnos már csak az új 6.0.24 és az "old stable" 5.6.13 van fent, ezeket már próbáltam; 4-esre gyorsan rákeresve nem találtam megbízhatónak tűnő oldalon.Közben megint megpróbáltam telepíteni a 6-ost, most egy másik lemezre, másik kábellel és SATA-porton; de ugyanaz a hibaüzenet. Megpróbálom még egyszer utoljára az 5-öst is, ha most se megy, akkor megy vissza az Ubuntu 20 LTS, az legalább működik, és akkor megpróbálom azt az OS-re telepítős módszert, amit írtál.
Köszi! -
Ez érdekes, mert a fórumán találtam egy 2017-es bejegyzést ami azt írja, hogy ezzel az alaplappal használta, de tönkrement a LAN portja, és új eszközt keres. Szóval lehet egy régebbi kiadást kellene keresned hozzá.
Ill. egy próbát megér ,hogy kipróbálod ezt. Debian-hoz írták de nem lehet nagy difi Ubuntu-n sem. -
.mf
veterán
Köszi a választ!
Az alaplap+proci egy Asrock A330ION, ami egy duál-Atom + nV MCP7A ION chipsetes ITX lap, nem mai, de legalább a 64 bit pipa.
OMV-knél a telepítés (ha) sikeresen lefutott, akkor utána első bootnál egyből a legelején akad el, OMV6 adott csak hibaüzenetet, ott
nv_tco: cannot register miscdev on minor=130 (err=-16)
volt az üzenet, ami az nvidia chipsetre utal; itt megáll és nem tölt tovább.
OMV5 nem adott hibaüzenetet, egyszerűen csak villan egyet pirosan a kurzor, majd utána fehéren villog tovább, de már semmi sem történik.
Ubuntu server 22 LTS-t is 4-5x próbáltam telepíteni, nagyon lassan (bios után percekig csak üres képernyőn villogó kurzor) indult el, majd az eszközök felsorolásánál mindig a SATA portoknál akadt el, ami szerintem szintén az nvidia chipsetre utal.
OMV6-ot 5x (ebből a telepítés csak 3x futott sikeresen végig, 2x hibára futott), OMV5-öt 4x, Ubi 22-t 4-5x próbáltam telepíteni és nem ment, szóval pár ezzel elcseszett este után örültem, hogy Ubi 20 elsőre gond nélkül végigment. Valóban jobb lenne az OMV, de nem akar összejönni.Esetleg Ubi 20 mint host OS és rajta az OMV mint VM / docker container? Jobb ötletem most épp nincs...
-
Pontosan mi és hol akadt el? Csak volt valami hibaüzenet.
- Vírusírtó minek? De igen, még mindég jó választás a clamav időzített futtatása
- Tűzfal minek? Úgyis a belső hálózatodon lesz, és a routeren eleve van. Persze felrakhatod, de csak magadat szivatod vele, hacsak nem rakod ki közvetlen az internetre. Mennyire régi gép? Pl. A pfsense-nek már csak 64bites kiadásai vannak.
- Samba megosztáshoz olvasd át ezt.
- Rsync szervert szeretnél, akkor itt a gyorstalpaló.
- Ha Windows alatt is használod a HDSentinelt, akkor ez a legpraktikusabb, értelemszerűen a platformodnak (x86)megfelelő Linux klienst kell letölteni hozzá.
- Rendszerfigyelésre ott van pl. a Linux DashDe ha nem akarod még1x feltalálni a spanyol viaszt, derítsd ki miért nem fut a gépeden az OMV.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy régi gépet, amin még egy tíz évvel ezelőtti xubuntu volt, hogy majd NASt csinálok belőle OMV6-tal. Nos, valószínűleg a chipset kora miatt már sem az OMV6, sem az OMV5, de még az Ubuntu server 22 LTS sem ment fel rá.
Az Ubuntu server 2020 LTS végül szerencsére még felment rá - csakhogy így kész NAS helyett az alapoktól kell kezdeni az építkezést... Ja és az utóbbi évtizedben nem sokat használtam parancssort, így kissé megkopott a tudásom...
Egy egyszerű otthoni NAS/fileserverként használnám, megosztott mappák és backup; valamint private cloud, hogyha nem vagyok otthon, akkor is elérjek fájlokat, ha kell.
Mi kellhet nekem ehhez?
- vírusírtó? ClamAV még mindig az ajánlott?
- tűzfal? pfSense, vagy van azóta jobb?
- hálózati megosztás - Samba, vagy van jobb?
- backup - rsync, vagy esetleg van valami újabb, jobb, esetleg gui-val?
- valami webGUI jó lenne, ahol van HDD SMART, és CPU/RAM/ETH is monitorozni lehet
- mi kellhet még?Válaszokat előre is köszi!
-
törölt tag
Köszönöm, kipróbáltam. Valóban elég alap és egyszerűen használható. Egy dolgot lenne még jó bele nekem, az áttűnés a jelenetek között. Nem mindig kell, de ha házi videót vágok, akkor jó lenne. Egyéb esetben tökéletesnek tűnik.
Próbából felraktam a Shotcut-ot. Ezen van timeline és megcsinálja az áttűnést a jelenetek között. (Viszont kevésbé tetszik a konfigurációs felülete)
Egyelőre viszont úgy tűnik (valódi tesztelés nélkül még), hogy elég is lesz az igényeimnek ez a kettő.
Köszönöm a tippeket.
-
-
törölt tag
Ajánlanátok olyan video vágó programot, ami in/out elfogad mp4/mkv konténert, h262/h265 video codec és aac/ac3/mp3 audio codec tartalmat?
Semmi extra tudás nem kellene, egyszerű cut művelet és esetleg valami egyszerű fade a két jelenet között. -
Ez a gnome-os recorder elég ismerős, lehet fenn is van alapból! Alakul ez, neked is thnx!
(#901) urandom0
Hát igen, ez valóban jó ötlet....sőt az előző verzióra fel is raktam az Anydesk-et, de a multkori új telepítésre/SSD-re már nem. Mikor feldobtam, milyen klasszul tudom helyette kezelni az asztalát meg a programjait, azt mondta, hogy soha!
Annyira nem lepett meg, mert ismerem, szóval a női lélek kiismerése mondjuk úgy, még folyamatban van.
De az ötlet tényleg remek, köszi!
Egyébként tud terminalból telepíteni, upgrade-elni is. Ezt azért nem vészes letávvezérelni! Lehet menni fog ez a hangfelvételes dolog is, csak én indulok neki túl nagy elánnal....
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Politikai mémek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Windows 10
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- DCS World modulok
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest