-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Vismajor01 #332549 üzenetére
Talán én, kollégámnak nemrég, kb. egy hónapja cserélték. 64 kWh-s (hatvannégy kWh) ment az első generációs Leafbe, 3,5 méter.
Kérdeztem, mennyit megy el, még nem tudja, talán 500 km, az autó is még tanulja a kapacitást, százalékot nem ír, csak hatótávot. (Gyárilag ugye 24 kWh, a végén 50 km-t tudott.) -
Tothgera30
Ármester
válasz Vismajor01 #332547 üzenetére
Mikor vettem az autót, az is úgy volt beállítva hogy az előttem lévő kamion rendszámát nem láttam vele, pedig erősen szélárnyékban közlekedtem.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Vismajor01
addikt
Leaf akkucserével kapcsolatban ki írt itt árakat? Emlékszem kérdeztem valakitől de nem találom.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
veterán
válasz Vismajor01 #332547 üzenetére
Legalább a helyzetjelző is ki volt égve, aztán motorosnak látszott?
Azért a full féloldalasok sem épp viccesek.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Vismajor01
addikt
válasz szabonagyur #332543 üzenetére
Tesóm autója van nálam amíg a Lexus gyógyul.
Mondom tesó, nem zavar h egyik tompított nem ég?
á őt nem zavarja csak városban használjaOk, veszek bele izzót, párba. Pont ott voltam autósboltba mikor eszembe jutott, csak a legalapabb cuccuk volt 650 forintért, de a semminél jobb lesz.
Beülök, elindulok, megérkezek. De vissza már vaskosan sötétedés után jövök, ezért ott ki akarom cserélni az izzókat. Hm, le kell hozzá bontani a lököst és kiszedni a búrákat
Ok, megcsinálom.Elindulok, mondom miért nem látok szart se? Ja, fényszóró szintező max 5sre volt állítva, a földet világítottam Visszaállítottam alap nullára és YÉ látok
Na mindegy, csak másik véglet a tesóm: fél lámpával, azis a földre állítva közlekedik és ez igy oké. Ő legalább tuti nem vakított el senkit
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
szabonagyur
félisten
válasz szőröscica #332537 üzenetére
Engem mostaban sok foldszintes auto vakit
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #332524 üzenetére
Egyszer vezettem egy olyat, meg a tehenszemut. Teljesen oke.
#nincsbennetarcsi
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek ez itt belefújhatott a víztérbe?
Ez nekem elég erőteljes koromnak néz ki de ott víz van illetve open deck blokk. Tömítésen viszont nem látszott semmi. -
szőröscica
addikt
válasz szabonagyur #332522 üzenetére
Villogni en nem szoktam rajuk, tudom, hogy ez ilyen fos. Attol nem lesz jobb, ha a szembejovo se lat.
-
aero.
veterán
válasz Tom1939 #332534 üzenetére
Béreltben 5k volt pont, 2 hét alatt beleraktam 3500km-t, pálya 130/140-nel tudja a hatfelet. Így még lehet nektek is kevesebb. Az 1.5-tel lehet kevesebbet fogyasztani egyébként, szinte minden szituációban. Már csak a hengerlekapcsolás miatt is, ami 140-ig működik.
Ez a 95 lovas volt, régebben a 110-es DSG-vel 6.2 volt, de azzal többnyire csak IG-L pálya volt, meg egy 20km szakasz nyélen Münchenből Innsbruckba + Glossglockner.
Debrecenben meg röviden BP-n mentem vele, nem dugózva, dinamikusan haladva ezeket simán lehet 7 alá vinni városban is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz focvis #332527 üzenetére
Még csak 1000 km van benne, de az egy nagy Nyíregyháza Zugló oda vissza utat letudta olyan 6,8 körül pedig volt benne 130 feletti pályázás is. Gondolom mint turbós városban eszegetne de ott nem nagyon fog menni, és ha minden igaz a tsi-k valahol 5k felett jobban fogyasztanak és mennek (de lehet ez csak urban legend).
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz radi8tor #332503 üzenetére
mert Magyarországon aztán az elit mérnökség tervezi meg az európai autók krémjének a lézer lámpáit is... fontoskodáson kívül, (hazafiasnak nem tudom nevezni) egyébként meg mónika / balázs /józsi barát show már...
feketére tüsszentet kínai rugókkal ment át ismerős ladája a hetekben... semmilyen tüv papír nélkül jött meg Aliexpressz-röl, vagy valami hasonló helyről Sárga színről kellett csak lefesteni (amúgy gyárival megegyezö a méretezése, csak kicsit keményebb)"... hát persze ..."
-
őstag
válasz focvis #332513 üzenetére
Az ebben az időben annyi pacitól és turbótól nem is rossz. Ma 25 kilométer 40 perc városátszelés odafele hybriddel is 6,8 volt (vissza már 5,3 de hideg azért ad ennek is átlagban legalább +1 litert, tankolás utáni szeptemberi 890 kilométeres hatótáv tippek már csak 750 körül vannak).
-
kisza25
félisten
válasz focvis #332513 üzenetére
Ja ezt vettem észre én is, minap kiírta, hogy start stop off, igaz itt napokat áll kint a hidegben és felváltva használom a két autót, de akkor sem mennek sokat, ma volt egy Siófok oda vissza, de főleg ilyen 10 km-es utak voltak mostanában, kb 700 km-nél tartok
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Qru
MODERÁTOR
-
szabonagyur
félisten
válasz szőröscica #332512 üzenetére
Akkor mázlista vagyok, sokat járok este/éjszaka és nem villogtak le egyikkel sem (SCROSSAL sem).
-
aero.
veterán
Én is hallottam kollégámtól, hogy rendszeresen villogják a vitaráját, emelkedőn (lejtőn) meg mindig. Én mellettük a Nissan Qashqai-osokat és az előző generációs Transitosokat is egyformán utálom.
-
6030D
őstag
Én is ezt tapasztalom. Az i3-nak is mintha ilyen lenne, de nem mindnek, szóval az lehet, hogy rosszul beállított csak.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Qru
MODERÁTOR
Ugy, hogy az engedelyeztetesre vitteken jol vt beallitva a fenyszoro.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz kisza25 #332494 üzenetére
10 nap kizárólag városi használat után, ahol max. 9 km egy-egy út, a 2 hónapos gyári akkumulátor se támogatta a start-stopot, nem állt le a motor. Ma délelőtt töltőre tettem, délután már működött.
Aktuális csak városi fogyasztás 8 nap alatt: 12,8. Oké, ennyit kért az előd is azonos téli üzemben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #332506 üzenetére
Igen. Lehetoleg vmi google forditos verzioban.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz BigBlackDog #332506 üzenetére
Az Alis-s Ping Min-nek nem lesz magyar engedélyeztetési száma az adott termékhez szvsz
[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
válasz radi8tor #332503 üzenetére
Hol a sírva röhögős smiley?! Egymásnak ellentmondó dolgokat csinálnak, komolyan. Az e-bejelentővel meg a DÁP-al azon küzdenek (mint malac a jégen) hogy ne legyen nálad papír, elég a telefon. Ezzel meg megint a nálad lévő papírok számát akarják növelni.
Tényleg olyan, mint egy kanasztaklubb, ahol a vesztesnek valami ordító faszságot kell kitalálnia, amit másnap be is jelent hivatalosan, tökmind1 mennyire átgondolatlan.
A gyártónak persze valahol megéri végigszenvedni az engedélyeztetési eljárás csak sejteni tudom mennyire bürokratikus menetét, mert megéri nekik az új piac, de akkor is...[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa EVO
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ford topik
- További aktív témák...