- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Synology NAS
- Windows 11
- Crypto Trade
- ASUS routerek
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Linux kezdőknek
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
1 nap alatt ne is várj változást. Hetek, ha nem hónapok kellenek hozzá, mert ez egy folyamat lesz. Ha tartósan alacsony marad, esetleg tovább csökken a kriptók árfolyama, először elkezd csökkenni az új kártyákra a kereslet, aminek hatására elindul lefelé a bolti ár. Ezt elkezdi majd lekövetni a használt piac is. A gyenge idegzetű bányászok ekkor kezdik el majd piacra vinni a csákányaikat, aminek hatására további árcsökkenés következik a second hand piacon. Ha eközben ne adj Isten tovább esik a termelékenység, az eddig billegő bányászok is eladják a kártyáikat nagyobb mennyiségben, és ekkor jöhet a gamer Kánaán. De ez, mint mondtam, hetek-hónapok.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Arra írtama LOL-t hogy ott lehetett kapni kint egy Mediaban/ Saturnban 3080 karit , úgy hogy bementtél, kosárba raktad és fizettél a pénztárnál
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. A bányászok között is van sorrend. Először Ampere-t keresnek, és ha nincs, akkor RDNA 1-et, és ha az sincs, akkor RDNA 2-t. Ezt a sorrendet a hatásfok és a szoftveres háttér határozza meg. Nyilván szódával elmegy alapon elviszik az RDNA 2-t is, de ha van Ampere, esetleg RDNA 1, akkor rá sem néznek. Ők sem a saját pénzük ellenségei.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Dyingsoul
veterán
Egyébként ma jött hírlevél az NV-től, hogy jönnek a 3050-nel és 3050Ti-al szerelt notebookok. Ez csak nekem volt új? Eddig mindenütt 3060 volt a minimum amit láttam a túlárazott és a nem létező piacon egyaránt.
Mondjuk arról egy szó sem esett, hogy a bányászvédelemmel mizu a notebookok terén.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-
Segal
veterán
Na de az én csomagom a reptéren állt 1 hetet...
Ott is beszorult egy repcsi menet közben?
Aztán huszadikán végre sikerült is elindulnia
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Dyingsoul
veterán
Egy hétig volt beszorulva szerencsétlen konténerhajó. Március 29-én már kiszabadították. Fennakadásokat persze, hogy okozott, olvastam én is hogy dollármilliárdos károk keletkeztek a szállítmányok késése miatt. De ez már a múlt, a majd egy hónappal ezelőtti történetek mára már megoldódtak.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
188 ezért vettem a 2070 kártyámat, (ROG Strix) szerintem jó vétel volt. Ma már lényegesen jobb, mint a Pascal. Sokan váltottak Pascalból szerintem a kezdeti megtorpanas után.A 2060-2070 és utána a Superek szerintem jó vetelek voltak, a 2080 ból inkább csak a Super.
Persze nem hozta a Pascal váltás szintjét ez miatt sokan csalódottak voltak vagy azok most is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gejala
őstag
Én nem váltás költségében gondolkodom, hanem hogy az emberek árkategória alapján vásárolnak. Aki régebben 150k-ért vett kártyát, az most is valószínűleg hasonló összegben gondolkodik, esetleg felfelé ugrik.
Tehát megvette 150-ért 1070-t, már lassúnak érzi, vesz egy 2070S-t kicsit drágábban, nyer 70% sebességet.
Én is azért vettem 2080S-t, mert ennél gyengébb kártya nekem kevés lett volna, úgyhogy lőttem egyet 220-ért. Nem számolgattam mennyi a váltás költsége előzőről, az csak bónusz, hogy kapok valamennyit a régiért.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
RDR 2-ben vagy Horizonban majdnem 1080Ti szint a 2060S. Cyberpunkban meg konkrétan gyorsabb a 2060S.
Nem is egy időben vett senki 1070-t meg 2070S-t. Megvette 2016-ban 150-ért 1070-t, aztán tavaly kellett valami gyorsabb és vehetett 190-ért 2070S-t. Nem csak megjelenéskor lehet nézni értéket, 2 évig aktuális volt a Turing.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
-
Jack@l
veterán
Az jó, mert 2000-ről lement az "ára" 1400-ra. Lassan majd kezdenek pánikolni a használt kártya scalperek is.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Devid_81
félisten
Valamelyik topikban irtak, hogy amikor egy termek gyartasa elindul mennyi ido, elokeszulet stb kell.
Talan valami tobb honap is kell a vegso kezzel foghato termekhez meg akkor is amikor mar megvan minden, avagy nem kell nullarol tervezni hanem csak ujra beinditani valaminek a gyartasat.
De nem akarok hulyeseget mondani, hatha majd jon valaki es megmondja a tuti.En picit azt eselyesebbnek latom, hogy meglevo keszletet, avagy kesz GPU die-kat csak elkuldenek az AIB partnerekhez es azok intezik a tobbit.
...
-
hokuszpk
nagyúr
"Mondjuk jobb lett volna, ha 3060-3050stb kártyákat hoznak "
ha jolemlexem ezek valami 12nm -en keszultek, tippre abbol van boven kihasznalatlan kapacitasa a TSMCnek, nem kell licitalni a waferre, nem kell attervezni, megvagni, stb. csak eloveszik a szekrenybol a "howto" -t oszt mehet is.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
szabimabli
csendes tag
120 dollár különbség van a 3070 és a 1070 között, a 970 még ezeknél is olcsóbb volt 20 dollárral MSRP alapján,szóval ott is van drágulás rendesen.
Bár ezt inkább nevezhetjük market shiftingnek is, hiszen durván minden kategória egyel feljebb került.
A piac meg annyiért adja el amennyiért megveszik, ez sajnos ilyen helyzet.
-
Sehogy, ha így lesz akkor a sima megszűnik.
Lesz 3080 Super 12GB meg a Ti 20GB. Úgy ahogy a Turingnál is volt.
A Super valszeg marad a 700-750 dollár körüli MSRP-n, a Ti meg lesz 1000-1100 a 6900XT ellen és kész le van tudva a konkurencia állítás.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Segal
veterán
Nekem egy régebbi akcióból megvan a Quake II és a 3080 vásárlásom után ki is próbáltam az RTX változatot.
Brutál jól néz ki, de még ezt a játékot is csak 4x fps-el tudja futtatni a vga 4K felbontás mellett
Szerintem várd meg a winter sale-t, hátha leakciózzák vagy esetleg megint adnak 5 euro kedvezményt 30 euros vásárlás fölött és max mellécsapsz valamit és akkor tulajdonképpen ingyen lesz"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
GeryFlash
veterán
Persze, nem negativan mondtam, csak sokan csodat vartak meg volt ez hogy innentol AMD VGA-hoz nem erdemes Intelt venni es forditva (AMD CPU + Nvidia). Azert errol boven nincs szo. Talan ha lejjebb mennek a memoria arak a kesobbiekben es tobb cachet kap akkor meg jobb lehet.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
épp ellenkezőleg írta, az AMD védelmében, úgy mond ironikus megjegyzésnek szánta. Mondjuk én úgy gondolom néha előfordulhatnak a jövőben még olyan tesztek amiben jobb egy NV kártya valami csoda folytán ( irónia again ) remélem nem fog megsértődni mindegyiknél, ha linkeljük
[ Szerkesztve ]
-
niof
veterán
Az enyém üveg oldalú. Plusz a kártya is statikusan pirosan világít. Más világítás mondjuk nincs benne... De nemrég a hűtőm is le lett cserélve (igaz, kényszerből, mert a rögzítőkeretben 2 csavar anyája is kitört a műanyagból, de amúgy nem volt vele gond), így már az is fekete. Már csak az 500 GB-os WD Blue-t kell lecserélni, és teljesen kész lesz design szempontjából. Már amennyire egy desktop valaha késznek nyilvánítható...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Raymond
félisten
Ja, jo sport nezegetni ahogy fogynak, a ma reggeli komplett RTX ajanlat (Turing es Ampere) a 3090-tol lejjebb:
Kemeny 13 kartya, az egy Asus kivetelevel mindegyik csak egy eladotol. Na es persze a tobbsege irrealis arakon. A 3090-bol egyebkent 6 darab van ott, de csak 3 van a "normalis" 1729EUR aron.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Jack@l
veterán
Zotac van 400 dollár msrp-vel, de rosszabb mint a referencia.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
huskydog17
addikt
Ha a hivatalos ára valóban 400 dollár lesz, akkor pontosan annyiba kell kerülnie, mint a 2060 Super kártyáknak, annak az utódja lesz. 2060 Super kártyák, amíg még normális mennyiségben volt elérhető, 150-160k környékén volt kapható itthon. Ha külföldön már 500 € körül listázzák, akkor kizárt, hogy itthon 200k alatt lesz, nagy valószínűséggel abból is hiány lesz, ezért ennyire veszettül drága.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
lehetséges , hogy lesz 11xx is, akár az Ampere is lehet az, ha az lesz a 7 nm GPU család. Bár esélyes az 17xx is a 7 nm miatt
vagy a 3000 is. Szóval van esély rá
Tippre én azt mondnám, hogy a Quadro Fx 1100 miatt nem lett 11xx.
Én azt gondolom, hogy a pletykált 1160 lett az 1660 kártya..
[ Szerkesztve ]
-
Amiket itt beszélünk azok pletykák, találgatások, úgy is kell kezelni őket. Az elnevezésen én meg speciel nem tudok rugózni, felőlem annak hívják aminek akarják, nem attól lesz jó vagy rossz egy kártya. Lásd Rx 580 - vega 64- radeon 7....ez sem jobb semmivel.
lehetséges hogy 1680 lesz ... mindegy szerintem..[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Valóban jóval csúnyább. Szerencsére nem pont emiatt venné az ember, ha normális ára lenne(és lesz is ha így halad
).
-
Ez a DLSS és a DirectML lényege. Máshogy nem lehet erőforrást nyerni. DirectML egy szabályozható b funkció lesz az ígéretek szerint,legalabb is Abu szerint.
-
nem egészen.
16: 9 esetén:A FHD = 2,07 mpx
Az 1440P = 3,68 mpx
4 K = 8,29 mpxA DLSS az a 4 K 75 % ról renderel ami 6,2175 mpx
tehát a 4 K + DLSS = 6,22 mpx az 1440P pedig csak 3,68 mpx
Lényegen nagyobb a felbontás 1440P nél a DLSS +4K val.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Úgy értem ott számít nagyon, hogy 2560-ban renderelsz vagy 4k-ban. DLSS-nek ez elsősorban az értelme, mert amúgy a minősége az nagyon gagyi.
Ha így jobban tetszik: kicsit jobb minőségű felskálázásra találták ki[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Raytracing miatt kell, nem sima dx11, dx12-es game-ekhez.
-
Pakmara
őstag
Ha igaz a 1060-hoz képest +20%, akkor ez a Rx 590 ellenfele (1060 +10%) lesz. Hasonló +/- néhány % áron ahhoz képest. Engem az érdekelne hogy a 1660Ti felett lesz-e kártya, mondjuk 1770
. Tehát RT nélküli 2060. Szvsz nem, mert az pont a 2060-at nyírná ki (ha olcsóbb lenne, ha egy ár akkor vizont értelmetlen lenne).
-
-Solt-
veterán
Nem kell mindenképpen számolni vele. Attól függ, hogy az eladó magyarországi forgalma meghaladja-e azt az összeghatárt ami után már fel kell számítania az ÁFA különbözetet. Az amazon esetében számolni kell vele, de pl a Caseking esetében jelenleg még nem.
www.smart-bus.hu
-
Raymond
félisten
Ez az elado Mo-i forgalmatol fugg. Peldaul az Amazon atszamolja, a Caseking pedig nem. De ez nem lesz meglepetes, checkout-nal a vegen azt az erteket mutatja amit fizetni kell es latod hogy atszamolja vagy nem meg mielott a rendeles megtortenik.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
-
Jacek
veterán
Pesze csak még mindig nem érted az én problémámat
Az elég egyértelmű hogy ha nem kell az RT akkor kikapcsolom, nade nem nőtt a teljesítmény akkor mértékben és az ár bőduleteset emelkedett....
1: Azt még elfogadnám hogy csak ennyit nő a teljesítmény de kb ugyan annyiba kerül pár hónap után.
2: Vagy drágább de sokkal komolyabb teljesítmény van mögötte.Mert hiába kapcsolom ki az RT-t ha kb hianyzik az előző genhez képest a Ti-k között 20% teljesítmény...
-
csaba951
veterán
-
t72killer
titán
#23154-5-6: értem, ennél jobbunk sajna nincs, akkor továbbra is zsákbamacska, hogy mi lesz a következő lépcsőben
.
Mondjuk igaz, GPU-knál nem hátrány, ha alacsonyabb frekin zargatnak sokkal több magot, alacsonyabb csíkszélen azt is megtehetik, hogy sokkal több tranyót tolnak ugyanannyi mm2 alá és pl 1GHz-en hajtják.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
- = Zk = -
félisten
perpill, nV UK oldalán 569 font, free shipping, az FE edition 2070...ami gugli szerint 213e HUF
szerk
de ugye én itt élek kint, én ezt az árat nézem...[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Ribi
nagyúr
Google 5 sec alatt csodákra képes.
Jack@l: Sebessége az pont mint a többi NVLinknek, kinézete meg ízlés dolga. Szerintem kissé gagyi fröccsöntött kinézete van.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Elsősorban a sebessége meg ára miatt linkeltem, kinézete nem túlzottan érdekel
-
Pitralon
tag
Bocsesz, nem olvastam vissza, minden esetre én beszereztem a hétvégén egy Asus gtx 1070 Dual kártyát, , ami nem egészen négy hónapos, és normális gari van rá..., szerintem 98-ért nem volt rossz vétel, tényleg patika állapotban van, még a dobozán sincs egy karcolás sem.
Egyébként itt van róla egy "szétszedős" videó....: [link]
[ Szerkesztve ]
Miért lenne káros az azbeszt? Hát benne van, hogy "beszt"...Most a Tónikát a Mónikától vagy fordítva...? "Puls Rádió"
-
Jaja... már nagyonis európaihoz közeli bérszínvonal van ott... mostanában már inkább csak a know-how meg a beépült méretgazdaságosság, kapacitás és helyi közelség miatt van ott gyártva sokminden.
Ha beindul egy máshova áramlás, az elég kellemetlen lesz majd kínának is.
Persze pár éves rövid távon azért még nincs mitől félniük, nehéz azért a gyárakat költöztetni "azonnal".[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
-
Jack@l
veterán
Nem biztos hogy roszabbról skáláz fel, sőt, lehet simán csak a 2/4x-es felskálázást és visszaskálázást a tensor mag könnyen és gyorsan megoldja pixelenként 1 lépésben. Ha kb ugyanúgy fut vagy kicsit rosszabbul mint egy fxaa, akkor valószínű erről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Szerintem itt többen félreértik a DLSS skálázását, vagy én értelmeztem rosszul. A Tensor magok nem egyszerűen a meglévő pixelek okos skálázásával érnek el nagyobb felbontást, hanem ML "tapasztalati" adatbázist használnak, olyan, mintha hiányzó részleteket "pótolnának" a pixelek "közti" részeken. Vagyis olyan információkból dolgoznak a magok, ami túlmutat az adott képkockán található információkon és az NVIDIA által (gondolom a driverrel/profilokkal) szállított csomagban lévő adatokat használja fel a felskálázásra.
Nem szakmám a ML/DL, ezért ha túlságosan konyhanyelven és vagy pontatlanul fogalmaztam, nyugodtan javítson ki egy szaki. Mindenesetre ha nem tévedek az alapvető működésben, akkor messze nem egy hagyományos képkocka-felskálázásról beszélünk (különben mindenhol homályosabb, vagy cakkosabb kép lenne a végeredmény (lásd MLAA - pfujj), hanem arról, hogy ahelyett hogy SSAA-val (vagy akár natívan) számolná ki a közbenső pixeleket, a tréningelt neuronhálót használva kitalálja a Tensor, hogy mi kell oda. Arról nem beszélve, hogy a hagyományos értelemben vett felskálázáshoz minek Tensor?
szerk.: Abu írása
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem erről van szó. Persze jól fut, még egy jóval lassabb GPU-n is szakít. Itt viszont arról van a vita, hogy az NVIDIA igen könnyen meg tudja azt oldani, hogy a Turing jobb vétel legyen, mint ma, mert csak annyit kell tenni, hogy engedik a Microsoft DirectX 12-re vonatkozó ajánlásait érvényesülni, és máris nő az olló a Turing javára. A Forza Horizon 4-ben nem az AMD gyors, hanem a Pascal lassú, és ezt a lassúságot nem nehéz átvinni más játékba is. Minden az NVIDIA döntése. Ha úgy gondolják tehát, hogy a Turingnak nagyobb előny kell, akkor a Pascal nagyon egyszerűen visszafogható. És még a potenciális támadások is könnyen lepergethetők, mert az NV mutogathat a fejlesztőkre, hogy ők nem írják az alkalmazásokat az ajánlásaik szerint. A fejlesztő pedig mondja, hogy ők mindent úgy csinálnak, ahogy a Microsoft előírja. Ezen van a vita, hogy az NVIDIA ehhez az eszközhöz hozzányúl-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
t72killer
titán
Annyi bizonyos, hogy a 1070Ti-t is le kéne nyomnia, de abban már nem vagyok annyira biztos, hogy energiahatékonyságban is jobb lesz...
Tényleg elég komoly ziccerhelyzet az AMD-nek, kár, hogy elmentek sörözni
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Pontosan. Nekem akkor már régóta megvolt a 980Ti, nem is váltottam, csak kb. egy évvel később jött a 1080, majd kb. fél évvel később a 1080Ti.
A legnagyobb különbség egyébként az volt akkor, hogy a 1070 árban és fogyasztásban jóval a 980Ti alá érkezett, ezért óriásit zuhant a 980Ti ára, míg most a 2080 meccsel a 1080Ti-vel, alig kevesebb fogyasztással, és 20-30%-os felárral, ráadásul úgy, hogy a 1080Ti is a piacon marad. A kettő felett pedig egy kártya van csak, eszement áron.
Kicsit olyan szagú ez az egész, mintha az nvidia nem akarna sokat eladni a 2080-ból, inkább pucolják ki a gamerek a 1080Ti készleteket, vagy vegyenek 2080Ti-t jó zsíros haszonnal.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Senki sem kap tuningra tesztelt GPU-t. Ez úgy működik, hogy megvan a lapka tokozott formában, és arra van egy gép, ami azt képes tesztelni, de az a gép a referenciaparaméterekre van állítva. Az NV-t például egyáltalán nem érdekli, hogy 100-200 MHz van még benne, mert ők nem arra vállalnak garanciát. Ha a lapka tudja a referenciát, akkor eladható egy adott termékbe. Onnantól kezdve az NV leveszi róla a kezét, a gyártópartner azt tesztel még amit akar, de olyan költséges ezt megoldani, hogy manapság nem így működik a gyártás. Ehelyett az NV-nek van egy adatbázisa arról, hogy az adott leszállított lapka a wafer melyik részéről származott. Ez alapján szoktak döntést hozni a gyártók, hogy mi hova kerül, de mélyreható tesztelés nem igazán van, mert nagyságrendekkel kisebb költség bevállalni azt, hogy a gyári tuningos VGA nem stabil, és azt cserélni garanciában, mint egyenként végigtesztelni mindenen a beállítható órajeleket. A nem stabil VGA visszamegy, és eladják referenciaként. Ezért van annyiféle sorozat a gyártóknál, hogy ha kiadnak egy nem stabil gyári tuningost, akkor azt el tudják adni újra, csak egy új BIOS kelljen rá, esetleg hűtőcsere.
Ez minden cégnél így működik, mert tesztelni mocskosul drága, garanciáztatni nagyságrendekkel olcsóbb, és azt kell itt mérlegelni, hogy bevállalod-e 10 kártya nagyon drága tesztelését, miközben a statisztika azt mutatja, hogy abból 7-8 jó lesz, 2-3 pedig majd visszajön gariba, és eladható egy kategóriával lejjebb. Logisztikai költsége ennek is lesz, de arányaiban sokkal-sokkal kellemesebb, mint mélyrehatóan, napokig tesztelgetni mindent.
Persze a gyártók nyomják a vakert, hogy nálunk tesztelés és válogatás van, és nagyon figyelnek erre, de amíg nem látod a kártya árcéduláján a 2000-2500 dollárt, addig ez kamu, mert iszonyatos humánerőforrást igényelne az, hogy napokig méregetik egy VGA stabilitását, miközben nagyjából a garanciára visszaküldött áruk fele lenne megspórolható vele. És persze az a fele nem kevés, de ez még mindig nagyságrendekkel kisebb költség, mint a szükséges erőforrást beleölni a mélyreható tesztelésbe.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
-
NightGT
senior tag
Utolsó bekezdésre: van van, én voltam a tettes...csak mert már meguntam a másik fajta ovit, mely szerint akinek nem tetszik a legújabb hárdver, annak biztos csak pénze nincs rá
Persze nem biztos, hogy az adott fórumtárs így gondolta a hozzászólását, de én meg ezt olvasom a téma kapcsán orrba, szájba...
De majd ha 10x annyi lesz rajta, amennyi most van, akkor talán én is felfejlődök egy-két komolyabb, pl. hardveraprós arc szintjére...akik annyival a zsebben még a benzin, vagy a BKV-s helyi jegy árát is le akarják alkudni a cuccból. Me drága
A legutóbbi tapasztalatom egy olyan gyerek, aki konkrét bolti bruttó áron hirdette a másfél éves cuccot, aztán kiderült, hogy cége van. Az ÁFÁ-t persze visszaigényelte, semmi probléma...de még ő volt felháborodva, hogy nem fog tudni keresni ezen a bolton, érted.
Szóval én már nem tudom, hogy mi az ovi, itt, vagy úgy általában...
Speed is the only truly modern sensation
-
t72killer
titán
Köszi
. Nekem így nulladik percben az nem szimpatikus, hogy nagy asztalmélységet foglal. És persze kicsit fájlalom a 3D vision hiányát, de az előző monitoron se használtam ki. Viszont a 4k videóimmal már dunát lehet rekeszteni, ideje eredeti felbontásban nézni őket.
#21447: színekben agyonalázza a régebbi TN-paneles csotrogányokat, amikkel dolgom volt... Nekem főleg ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Meg vagy vele elégedve? A monitoros topikból próbáltam előzetes infót kifacsarni, esélytelenül, senki se hallott róla... Pár óra használat után nem vájtszeműként ránézésre kb hozza a laptopom (e7450) ips kijelzőjének minőségét.
-
keIdor
titán
"Ezzel sajnos egyet kell érteni. Bár a grafika fejlődik, de pl. az arcmimika vagy a mozgás még mindig messze van a jótól. Hiába techdemózzák (lásd ezeréves Crysis 1 bemutatói), a játékokban, átvezetőkben még mindig kirakatbábuk mozognak."
PC-nél. De nézz meg egy Sony exkluzívot, pl. Uncharted 4, fejlődik az arcmimika is, van rá több példa is, csak PC-n szar ilyen téren (is) a felhozatal.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
sakal83
addikt
Ertem en. De nincsenek vgaK amiK fullon vinnek a 4kt. Ezek tenyek. Meg premium szegmens. Majd ha az xx70esek viszik siman akkor mar elterjedt. Ha az xx60asok akkor lesz igazan franko.
A tv mar egy kicsit elorebb jar 4kban de meg arra sem lehet mondani hogy eljott a 4k kora. Ahhoz meg sokmindennek fejlodnie kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Ez egyéni soc probléma. Ahhoz ami neked van monitorhoz kell is a 2080Ti. Én maradok 1080p -n mert arra fussa,sajnos nem tudok 400.000+ egy videokártyára elkölteni.Ettől még aki 1080p -n fog játszani egy GTX2050/2060 -s kártyával az nem ér kevesebbet. Annak is meg van a létjogosultsága és a 4K játéknak is.
Mindenbe beleugatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- Hibátlan - MSI AMD Radeon RX 6600 Mech 2x 8G GDDR6 128bit VGA videókártya
- MSI RTX 3090 GAMING X TRIO 24 GB - GARIS
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce GTX 1050 Ti Cerberus OC Edition 4GB GDDR5 128bit VGA videókártya
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest