-
IT café
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz szab.tam #131899 üzenetére
A Saturn Moscow - Rotor Volgovrad II meccsre nem lehetett fogadni?
A Saturn anno még orosz I csapat is volt De azóta kicsit lejebb csúsztak.As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
bagyulajuve
addikt
na, akkor mivel foci pangás van, még játszani sem lehet ezért az lenne kérdésem, hogy kinek mi vagy mik az első focis emlékei, sajátok és meccsek nézése is érdekel
Az enyéim:
Sajátok: Én lejártam a helyi beton pályára és ott nyomtuk a zsugát, felnőttek és gyerekek együtt és hát szerencsére jobb voltam az átlagnál, ez 80as évek közepe. Aztán később a Loki utánpótlásba kerültem, de csak rövid ideig, mert sajnos annyira nem voltam jó, hogy megragadjak, meg szüleim sem erőltették a focis pályafutást (aztán jóval később azért volt egy kis "futsal" az életemben).
Mások focija, azaz meccsek nézése:
Első élmények 86-ból származnak.
Első alkalom, hogy kimentem meccsre, Apummal és nagybátyámmal történt, a később híressé vált Loki-Honvéd bundameccsre. Sok mindenre nem emlékszem, csak hogy beton lelátón ültünk és szotyiztunk a Nagyerdei Stadionban.
Ebben az évben volt a 86-os mexikói vb is, amiről a szovjetek elleni meccs maradt meg, Maradona tündöklése az egyik és hát, hogy akkor lettem a németek rajongója (ami 94-es vébéig tartott, amikor az olaszokra váltottam Baggio miatt). A döntőn elaludtam, ezt Apukám mondta el utólag, pedig évekig abban hitben éltem, hogy kemény voltam és végignéztem. Amúgy ő azóta a vb óta alig néz meccset, mert elvesztette a hitét, pedig nagy Újpest és válogatott rajongó volt.
Szintén ekkortájt történt, hogy a Real Madrid-ot kedveltem meg (persze ez 94-ben a Juventusra változott, de ez egy másik történet), mert ott játszott Hugo Sanchez, akiről akkoriban sok hír érkezett, mert rengeteg gólt szerzett, persze akkor nehéz volt követni a nemzetközi focit.kíváncsi vagyok a Ti élményeitekre, szóval ha van kedvetek osszátok meg
Resistencia eterna
-
sh4d0w
félisten
válasz bagyulajuve #131903 üzenetére
Első saját: általános iskola 3. osztály, üres kapu, kb. 6 méterről mellé rúgtam a PVC pöttyöst... Később ez megváltozott és osztálytársaim rám akasztották a "bombázó" titulust.
Első meccsnézés élőben: Videoton-Partizan 5-0, Szabó József 4, Májer Lajos (+) 1. Örökre meghatározó élmény. Valamelyik gól után bedobtam egy pénztárgép szalagot, ami a futópálya vizes árkában landolt, felkavarva a poshadt vizet.
Néhány Milan-összefoglalót láttam később Trapattoni verhetetlen csapatából, de az örök szerelem a Barcelona leigázásakor alakult ki. Hasonló okokból ritkán kedvelem az OM-et és az Ajaxot...https://www.coreinfinity.tech
-
vans?
őstag
Jo otlet!
Sajat elmenyek: csupa jo 7-8 eves koromtol kezdve egesz delutanokat lent voltunk egy betonos grundon a baratokkal, jatszottunk a helyi menokkel, nem volt soha balhe semmi. En nagyon vekony gyerek voltam (most is, de mar azert 70kg megvagyok ), meg szemuveges is, ugyhogy mindig csak akkor valasztottak be a csapatba ismeretlenek, ha mar lattak jatszani. Technikaval es gyorsasaggal tudtam kompenzalni
Egy bokatorestol eltekintve hala Istennek, vegig tudtam jatszani az elmult 20-22 evet, most mar csak heti egy ceges foci, de az is nagyon jo, a multambol elek technikailag sajnos az allokepesseg az mar nincs ott, ahol korabban, de ezert tudok tenni.
Nagyon szeretem a kispalyas focit, ez mar igy marad, foleg kiskapura egyebkent, a fent emlitett okokbol.Meccsek: itt nincs sok elmenyem, inkabb jatszottam mindig, gyori vagyok, az ETO meccseire neha kimentunk, de szamomra sokkal tobbet adott a futsal csapat (meg persze a kezilabda), oda gyakran jartunk korabban. Ja meg persze kint voltam az ETO-Bayern meccsen kb. 2004-ben
A Real Madrid szeretete pedig a 90-es evek vege ota tart.[ Szerkesztve ]
hábm bábm
-
Cartevo
őstag
A labda olyan szervünk volt általánosban, mint a fejünk. Meccsre járni Fischer Pál gólkirályságakor kezdtem, erről idemásolok 1 riportot, amit a siófoki klubhonlapra csináltam, csak az új vezetés eltörölte. A főcíme itt az 1. hozzászólás képe volt.
-Tisztelettel köszöntöm Illés János urat itt a víztoronynál, arra utalva, hogy I. osztályú futballklubok elnöke volt, 12 évig Siófokon, majd 10 évig Kaposváron. Időben közelebbi ez a kaposvári évtized, összességében ez sikerként is felfogható, viszont a végén már sikertelen időszaka is volt a csapatnak. Hogyan él önben ez az időszak? -Én azt gondolom, hogy ahogy az idő telik, úgy általában mindenki a szépre emlékszik szívesebben, azzal együtt, hogy természetesen a rosszabb ízű emlékek, azok a közelebbiek. Kaposvár, ha úgy tetszik, sportváros, mert ott több NBI-es csapat működik, mint Siófokon, de azért elvezetett odáig ez a történet, hogy most 2 évvel ezelőtt a város magára maradt, tehát nem tudott a város bűvköréből kialakulni egy olyan támogatói társaság, egy olyan csoport, aki anyagilag támogatta volna a Rákóczit. Gyakorlatilag a Rákóczi bukásának, én azt gondolom, egyértelműen anyagi okai vannak, mert a sportszakmai okokat hogyha nézzük, akkor a Rákóczi még ma is NBI-es lehetne. -Igen, valóban voltak sikerek a sport terén a Rákóczinál, elsősorban a 2008-as 5. hely, amikor felkérték a csapatot az Intertotó Kupa szereplésre, viszont elutasította a csapat, miután az öltözőben leszavazták ezt a lehetőséget, amiért a szurkolók felháborodtak. Ön akkor elnökként hogyan élte ezt meg, milyen érzésekkel emlékszik erre? -Szerencsésnek mondhatom magamat abban a tekintetben, hogy én tudtam, hogy miről van szó, hiszen Siófokon legalább öt éven keresztül vettünk részt Intertotó Kupa sorozatban, sikereket is értünk el benne, ez a nyári felkészülésben egy szerencsés dolognak mondható, kiváló alkalom, a legszebb emlékeim egyike, tehát természetesen ez szakmailag is indokolt lett volna. Siófokon '93-ban csoportkört nyertünk és azzal mi komoly pénzhez is jutottunk, ez most is jelenthetett volna pénzt, de az elutasítás alapja az volt, hogy nem volt, aki finanszírozza, a város nem vállalta, nem tudtunk útiköltségre annyi pénzt összeszedni, hogy elutazzunk a nemzetközi mérkőzésre. -Igen, ez tanulságos, hogy erre is fel kell készülni egy csapatnál, a nemzetközi szereplésre, ami Kaposváron különösen érdekes, mert ott a tehetségkutatásban nemzetközi szinten is jól működött a csapat, ezen a vonalon. Több neves NBI-es labdarúgót ott fedeztek fel, ami egy nagy erény, mert az egész magyar labdarúgásnak fontos az, hogy kialakuljon egy olyan játékosmegfigyelő hálózat, amelyben szintén, mint ahogyan a labdarúgás több oldalán is, ebben is felvegyük a versenyt nyugati csapatokkal, akikhez fel akarunk zárkózni. Volt-e valamilyen titka ennek, vagy minek volt ez köszönhető? -Én azt gondolom, hogy erre büszke vagyok, mert ez azt mondhatom, hogy az én kapcsolataimnak a révén jött létre. Tehát itt nem volt egy kialakított és kiépített játékosmegfigyelő rendszer, mert erre sem volt pénzünk, de az én, mondhatom, hogy baráti kapcsolataim révén, akár Szlovákiából, Szerbiából, vagy a környező országokban voltak olyan ismerőseim, vagy akár magyar vonalon is, akik bizonyos játékosokra föl tudtak figyelni. Az Alves például amikor Kaposvárra került, az egy érdekes történet, mert szabad játékossá vált a Honvédnál, és mi úgy gondoltuk a vezetőedzővel, hogy esetleg alkalmas lehet Kaposváron. Vagy a Nikolic, a Vasiljevic, a Grumic, a Peric, vagy Szlovákiából a Hajdúch, aki válogatott kapusként került hozzánk, mind olyan játékos, akiből a Kaposvári Rákóczinak nagyon komoly anyagi haszna volt, mert valamennyi, de még sorolhatnám tovább a neveket, 0 Forintért jött oda, tehát senkiért semmit sem fizettünk. És én azt gondolom, hogy a Kaposvár történetében biztos, hogy az egymillió Eurót meghaladta az a bevétel, amit a játékosokból vettünk be az utóbbi 5-6 évben. -Igen, hiszen neves, meghatározó NBI-es csapatoknál a tévéközvetítésekben találkozhattunk ezekkel a nevekkel, tehát ez egy jó példa a többi csapat számára, hogy ez a fajta tehetségkutatás itt Magyarországon is működik. Amikor odament, és elkezdte Kaposváron a tevékenységét, akkor ott még másodosztályú volt a csapat. Ott mennyiben látta a lehetőséget arra, hogy meg tudja állni majd az NBI-ben a helyét, vagy mennyire látszott ez reális célnak? -Ígéretet kaptam arra a kaposvári vezetéstől, hogy anyagilag finanszírozható lesz egy NBI-es csapat. Nekem az volt a feladatom, hogy ezt szakmailag támasszam alá, tehát edzővel, játékosokkal, egyebekkel, tehát gyakorlatilag egy manager típusú vezetőnek szerződtettek oda. Nem nekem kell ezt megítélni, de én azt gondolom, hogy ez sikerült, hát tíz évig NBI-es volt a csapat, és a 10 éves tevékenykedés után sem azon bukott meg a dolog, hogy nem volt elég erős a játékosállomány, mert amikor kiestünk az NBI-ből, majd utána az NBII-ből, akkor is az osztálynak megfelelő játékosállománnyal rendelkeztünk, csak olyan morális körülmények voltak a fizetésképtelenség miatt, amivel képtelenség volt a játékosok felett az irányítást biztosan megtartani. -Ha már ennyire részleteztük a gazdasági oldalát a sportvezetésnek, akkor itt a hazánkban a legnagyobb ilyen változás maga a rendszerváltás volt, ami az ön életében is nagy változás lehetett. Hogyan kellett ehhez alkalmazkodni, és mennyire kellett a vezetői felfogáson változtatnia akkor, amikor tudvalevően az állami támogatásra már nem annyira számíthatott a csapat '90-től? -Ez egy radikális változás volt, a szocializmust a kapitalizmus követte, és ez ennek megfelelő gazdálkodási formát is követelt. Én azt mondom, hogy a '80-as években, így most már visszatekintve arra az időre, nagyon könnyű volt gazdálkodni, mert év elején tisztáztuk a városvezetéssel azt, hogy milyen költségvetésre van szükség, és akkor az nagyjából teljesült. A '90-es évektől kezdődően pedig hiába terveztünk év elején, azt döntő mértékben a klubvezetésnek a feladata volt előteremteni, tehát a klubvezetés magára maradt ebben a tekintetben. Tulajdonképpen most 1-2 éve van az megint, hogy állami forrásokból, szerencsejáték pénzből, tévéközvetítési jogokból, vagyonértékű jogokból a profi csapatokat támogatják. Óriási lökés ez a TAO-pénz igénylés is, tehát ma, megint azt mondom, hogy könnyebb, de volt ez az átmeneti 20 év, ami elég nehéznek mondható. A siófoki, '91-es történet a példa arra, hogy ha pénz van, akkor megoldható minden, most még azt mondom, egy kicsit átfogalmazva, hogy ha úgy látszik, hogy van pénz, akkor is egy darabig működik valami. Mert az első pillanatban Siófokon úgy látszott, hogy megfogtuk az Isten lábát, vagy ha nem, akkor a Ritter lábát, de úgy nézett ki, hogy nemzetközi működéshez szükséges háttérrel rendelkező klub alakul ki, hiszen olyan nevek röpködtek, mint a Günter Netzer, mint tanácsadó, Eduard Geier, az NDK válogatott edzője, mint szakmai igazgató, és Andre Ritter befektető jóvoltából nem okozott problémát az első hetekben a nagynevű játékosok leigazolása. Tehát ez egy szakmai kérdés volt, hogy milyen csapatot tudunk összerakni, ha van pénz, és itt a bizonyíték, hogy ha az anyagi háttér biztosítottnak látszik, akkor a szakmai vezetésnek nagyon könnyű megoldani azt, hogy 7 magyar és egy román válogatott játékos álljon a csapat rendelkezésére. Fodor, Gregor, Fischer, Máriási, Duró, Kámán, Somogyi, és Ilian Zare. A többi kiegészítő játékos is nagyon jó NBI-es szintű szintű futballista volt. Az Olajos Sándor szintén játszott 8-9 évet NBI-ben, csapatkapitányként, tehát a megbízhatóság mintaképe volt, vagy Bíró Imre, akit a szezon kapusának választottak. Amikor úgy nézett ki, hogy van pénz, van anyagi háttér, akkor össze lehetett hozni ezt a csapatot, és ez a csapat arra is példa, ami Kaposvárott történt, hogy hiába van jó csapat, - mert ezzel a csapattal simán bajnokságot nyertünk volna, ha a fizetőképességünket megtartjuk, csak már októberben nem kapták meg a fizetésüket, és mégis 4. lett a csapat, - abban a pillanatban, azt gondolom, hogy a bizonytalanság is eluralkodott és az érdektelenség is eluralkodott, akkor már nem volt az igazi a mentális erő a csapatban, tehát már a '90-es évek elejéről is van egy bizonyíték arra, ami később Kaposváron is bekövetkezett. -A német szakemberek a német tulajdonossal együtt érkeztek? -Akkor még nem volt tulajdonos, csak befektető, de ezeket a németeket ő hozta, igen. -Akkor ő önként jelentkezett? -Ő igen, ő önként jelentkezett, hogy ő futballcsapatot akar működtetni Magyarországon, aminek teljesen logikus levezetése volt, és ismertük is. Pontosan ugyanazt akarta, mint ami a mai napokban történik, hogy a futball és a politika összefonódik, és ennek kapcsán üzleti lehetőségekhez jut. Mert a futballcsapatokból nem lehet pénzt kivenni, csak a kapcsolódó üzletekből, egyebekből. -Igen, és a külföldi, például az újpesti tulajdonosnak az a lehetősége, hogy itt kevesebb pénzből el lehet érni a nemzetközi szereplést Magyarországon, mint a hazájában. Elégedett volt a Siófok nemzetközi szereplésével, vagy esetleg még többet ki lehetett volna hozni belőle? -Az Intertotó inkább a felkészülésünket szolgálta, 6-8 meccset játszottunk nyaranta, a nyári időszakokban a város és a szurkolók igénye ki lett elégítve olyan módon, hogy nemzetközi meccsek voltak, amelyek előnyt jelentettek. Az Intertotó Kupa előtt a Siótour Kupák, ahol Zeljeznicar, Feyenoord, ilyen csapatok szerepeltek. Próbáltuk kielégíteni az igényeit a szurkolóknak, mert nemzetközi meccseket szerveztünk, ennek köszönhető, hogy én elég sokáig voltam MLSZ-elnökségi tag vagy a Liga vezetőségben részt vettem, és a kapcsolatok révén sikerült olyan meccseket idehozni, mint az olimpiai válogatottunk meccse az NDK-val, vagy felnőtt válogatott felkészülési meccsek Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, vagy Málta ellen, tehát amit az MLSZ-nél úgy ítéltek meg, hogy a Népstadiont vagy egy nagyobb stadiont nem töltene meg, azok Siófokon teltházas meccsek voltak a turizmus miatt, tehát ezt sikerült összekapcsolni. Azt is a saját pozitívumomként értékelem, hogy az NBI-ben mindig a Ferencvárossal kezdtünk. Ez annak a következménye, hogy a Ferencváros vezetésével volt olyan baráti a kapcsolat, hogy ebbe belementek, másrészt pedig az MLSZ-nél is el lehetett intézni egy ilyen sorsolást, kiemelést. Aztán azóta ez folyamattá vált, hogy a nyár miatt, a Balaton miatt, a turizmus miatt ez mindig bejött. Tehát voltak ilyen sportvezetői trükkök, amelyekkel a futball népszerűsítésében valamennyire részt vettem. -Érdemes mögé látni ezeknek a folyamatoknak, és elemezni, mert nagyon szerteágazó és sokrétű itt az ok-okozati összefüggés, hogy nem csak sportszakmailag volt szükség a kapcsolatokra, például az MLSZ-vezetésben, hanem a gazdasági oldalon is ismeretségekre volt szükség, a politikában, a médiában, és még rivális csapatoknál is, és minden mindennel összefügg. Itt a válogatott rendezéseket, konkrétan a '80-as évek végén a Magyarország-NDK olimpiai selejtezőmérkőzést, és az 1986-ban az országban elsőként megrendezett női válogatott mérkőzést, az NSZK ellen, konkrétan hogyan emlékszik vissza, hogy hogy sikerült megoldani ennek a megrendezését, és hogy egyáltalán megkapjuk a rendezés jogát? -Az MLSZ berkein belül, egy MLSZ-elnökségi ülésen általában egy döntés kérdése volt, hogy milyen válogatott meccset hol rendezzenek, és ilyenkor ha én jelen voltam, akkor lehetőségként felvetettem Siófokot. Aztán ezt átbeszélgettük, megbeszéltük, és a felvetés kapcsán a lehetőségeket mérlegelve döntöttek. Mert egy női válogatott meccset ha Szegedre vagy Miskolcra, Siófoknál sokszorosan nagyobb lélekszámú városba elvittek volna, nem lett volna annyi néző, mint Siófokon, egy turistacentrumban, ahol az egész napos balatoni lubickolás után kikapcsolódásként még el lehetett menni egy futballmeccsre is, tehát ez szélesítette a palettát. -És más városokból is könnyebben idevonzza a vendégeket, a közeli Fehérvárról, vagy Budapestről az autópályán. -Így van, nem véletlenül volt tízezer néző nyári meccseinken, például a Honvéd ellen. -Tehát sok összetevős ez a történet, természetesen, de mégiscsak ahhoz, hogy elinduljon ez a folyamat, lobbizni kellett, tehát ott kellett lenni, az MLSZ-nél tűzközelben, és fel kellett vetni az ötletet, tehát ez tanulságos, hogy tenni kell azért, és személyesen kell tárgyalni, hogy ebből eredmény legyen. -Most így hirtelen ha számba veszem, a Laczkó Mihály, a Bozóky Imre, és a Benkő László elnöksége alatt, szerintem több, mint 10 évig voltam elnökségi tag az MLSZ-ben. Aztán a Liga vezetésében, amióta megalakult a Liga, majdnem mindig benne voltam, tehát voltak a magyar futball vezetésében kapcsolataim. -Siófokon a '80-as években alakult ki egy olyan nagyobb csapat, amely tényezővé vált Magyarországon. Ez akkor egy politikai döntés volt, vagy mégis minek volt ez köszönhető, hogy a Siófok is szerves része lett a magyar labdarúgásnak? -Ez személyhez köthető, a Szigeti János volt az az ember, aki a politikai kapcsolatait kihasználva elindult ezen az úton és tervszerűen készült rá. 1982-ben kerültem a Siófoki Bányász ügyvezetői székébe, akkor NBII-es volt a csapat, de azt már akkor terveztük, és úgy igazoltunk, olyan lehetőségeink voltak, hogy tudatosan készültünk arra, hogy NBI-esek legyünk. -Még a turizmussal kapcsolatban, a '80-as években a nyári felkészülési tornákon, ahol külföldi csapat is megfordult, az is egy jó kihasználása volt a nyári időszaknak. Manapság, hogyan látja, lehetne ennek folytatása? Mert függetlenül attól, hogy már másodosztályú a csapat, azért nyári tornák megrendezésére sor kerülhetne. -Azt gondolom, hogy egy picit azért más a helyzet, mint 20-30 évvel ezelőtt, mert akkor baráti kapcsolatok révén is összejöhetett egy nemzetközi mérkőzés, ma már azért ez döntő mértékben pénzkérdés, a profizmus. Mert ma már nem biztos, hogy egy olyan csapatok, akik itt megfordultak szállásért és ellátásért, azok most ennyiért eljönnének. Nyilván, ha ez érdekes lehet, akkor ezzel kellene foglalkozni, előre tervezni, kiszámítani. Popkoncert is lehetne, az Abba is fellépett a siófoki stadionban, csak nem nagy sikerrel, mert kevesen voltunk, de a Rapülők nagyobb siker volt. -TNT, Első Emelet. -Tehát voltak próbálkozások a futball népszerűsítésére. Valószínűsítem, hogy ma is előfordulhat, csak ez most már nagyobb munkát és pénzt is igényel. -Tehát mindenféle lehetőségre nyitottnak kell lenni, és tanulságként levonható, hogy a személyes jelenlét, utánajárás, és a kapcsolatoknak a kihasználása is fontos ahhoz, hogy előrelépés történjen a csapat életében. Talán a mai viszonyok között ugyan nehezebb érvényesülni, főleg másodosztályúként, de azért adódhatnak lehetőségek. -Azt gondolom, hogy most a klub jó kezekben van, tehát itt most a klubbal különösebb probléma nincsen hosszú idő után, és érhetnek el eredményeket. Nyilvánvalóan ebbe majd bele fog játszani az infrastruktúra-fejlesztés is, tehát én most a jelenlegi helyzetet, ami Siófokon van, bíztatónak látom. -Köszönjük, hogy tanulságokkal szolgált hozzá. -Én köszönöm.
-
addikt
Saját: Kb öt éves koromban eljött hozzánk az óvodába a helyi megye 2-es focisuli edzője, hogy kinek lenne kedve focizni. Elmentem és onnantól kezdve állandó tag voltam, heti két edzés. Kb. 9 éves koromban kezdett igazán kialakulni a játékom, csatár lettem mert a leglehetetlenebb helyzetekből is mindig bement. Erre edzőmeccseken többször is felfigyelt egy-egy nagyobb volumenű csapat is, és el akart vinni, de lebeszélték róla az edzők, mert asztmás voltam és tudták hogy nem lehetek élsportoló, ráadásul senki nem tudott volna engem utaztatni a közeli városba suli után. Asztmát végül kinőttem, de 14 éves koromban más komolyabb egészségügyi problémáim adódtak amitől mindenféle versenyszintű sportolást abbahagytam (pedig az atlétika egyes ágai is jól mentek), nagyon legyengültem 1-2 évig. Azóta már csak hobbi szinten tolom néha pár haverral vagy kollégával.
Mások nézése: Gyerekkoromban lementünk a helyi megye 2-es meccseket nézni szotyival, 9 évesen a 2002-es VB-n az összefoglalókat már követtem de egész meccset megnézni még túl unalmasnak tűnt, VB döntő amikor ment inkább kint dekáztam az udvaron és már 100 fölött jártam rekordban. Pár héttel a VB után már 300 valamennyi volt. Utána 2003-ban kezdtem el nézni úgy, hogy teljes meccseket is megnéztem már néha. 2004-től pedig már rendszeresen, azóta vagyok Liverpool-szurkoló. A BL-csoportkörből való továbbjutást és a BL-győzelmet már végigszurkoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
én magyar focit soha nem néztem, csak normálisat. de nem is érintett meg soha az ez az pista, passzolj, hova rúgod, tedd le a labdát, köcsög bíró meg hajrá fradiiiii.. '90-es vb volt talán az első, ott a németek. aztán ~'95-től ajax & netherland.
ehhez érkezett R9-el az Inter ~'97-ben amikor átigazolt
de akkor annyira jó volt az olasz calcio, hogy jó volt nézni a parma-t is pl
Kluivert-tel és a sok hollanddal, Rivaldoval nagyon tetszett a Barca is, meg persze kiemelt figyelemmel kísértük az ágyúsokat Bergkamp és Overmars miatt, hát ugye....a szétszedett nagy Ajax..
nagyjából ennyi, mai napig maradtak is őksaját fociélmény..nem tudom, ált. iskolában voltak betonpályán meccsek, főleg tornaórákon, amire legkorábbra emlékszem az egy napos délelőttön ahogy középpályán oldalvonalhoz közel álltam és kapásból sarokkal adtam passzt egy másik gyereknek (a'la del piero bl-döntő vs dortmund), aki beljebb állt. azt sose felejtem el
kár, h akkor nem voltak ott az Inter-megfigyelők..de hát ebbe az országba azok nem járnak -
bagyulajuve
addikt
szuper, jó volt ezeket olvasgatni
Resistencia eterna
-
itouchfan
senior tag
[link] - ez mondjuk eléggé érdekes... kíváncsi vagyok itthon lesz-e hasonló.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
szab.tam
nagyúr
én valamikor 83-84-ben kezdtem el járni. csak a népstadionba, kettős rangadókra a gimnáziumi osztálytársaimmal. fradi, újpest, honvéd, vasas. mind a 4 csapatnak szurkólói voltak közöttünk. semleges szektorban ültünk, (felső karéj közepe), egy kupacban. kb. 7-en, 8-an. kiszívtuk egymás vérét.
egyszer valami kb. 55000-en voltak,utolsó meccsen valamikor 96 tájékán voltam az üllői úton. vincze ottó a középvonalnál ácsorgott, nála a labda, és a közelében sem volt ember. valamit elkezdett trükközni, és konkrétan elesett a labdában. lehullott a hályog a szememről, körbenéztem, hogy mit keresek itt? és többet nem mentem meccsre...
más:
Enhörna IF - FF Södertälje
ez egy tegnapi focimeccs.
semmit nem találok róla.
lejátszották egyáltalán?[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
Ringman
nagyúr
Raktárnak ajánlotta fel az üresen álló stadionját a Real Madrid
A klub közleménye szerint olyan adományokat és orvosi eszközöket tárolhatnak a stadionban, amelyeket fel lehet használni a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.kíváncsi vagyok, hogy a közpénzből épült hazai foci-szentélyeknél előfordulhat-e majd ilyen
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz Ringman #131913 üzenetére
Bizzunk benne. Mindenesetre a dvtk mar felajanlotta a Medical Centert, ha szukseg lenne ra.
Ne legyen ra termeszetesen szuksegAs I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
bagyulajuve
addikt
a Juve első keretének játékosai és Sarri lemondanak 4 havi fizetésükről, a klub így 90 millió eurót "spórol", persze van nekik miből lemondani, szóval nem kell félteni őket és nem is lesznek szentek , de mondjuk a Barca játékosai nem mentek bele a fizetés csökkentésbe a legutóbbi információim szerint
Resistencia eterna
-
Tibiajax
nagyúr
válasz bagyulajuve #131915 üzenetére
biztos mert tudják, a klub tele van lóvéval úgyis. jól is teszik..
a juve gazdasági háttere azért nem a barcáé -
Tibiajax
nagyúr
válasz bagyulajuve #131917 üzenetére
csak józan paraszti ésszel találgatok..
miért, szerinted majd az összes barca-játékos olyan fasz hogy azt mondja, neem, én nem engedek semmit! nem tudok engedni semmit..még ebben a nehéz időben sem
nem hinném. egységesen nem engednek, és erre biztos h van is valami közös okuk. pont, ahogy a juvéseknek is, hogy egységesen engedjenek
vagy csak mert megtehetik, hiszen van pénz a klubban, vagy csak kibaszásból a klubvezetés felé, nem tudhatjuk
ez a hír nem csak arról szól, hogy áh, a barcások nem engednek semmit a fizuból, köcsögök.. azért ez nem ilyen egyszerű történet : ))
és nem, nem védeni akarom őket feltétlen, isten ments..[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz Tibiajax #131918 üzenetére
Én is: szerintem a Barca játékosok nem teljesítik a szerződésükben foglaltakat, ergo nem jár annyi, amennyi a szerződésükben le van írva.
Ha nyitott szemmel jársz, akkor látható, hogy aki a mostani pánik miatt nem mehet dolgozni, csak állami segítséggel kaphat fizetést.https://www.coreinfinity.tech
-
bagyulajuve
addikt
-
LyonnaisFan1
őstag
Az Atletic Madrid csapatára rájár a rúd.
Tegnap egy fiatal 14 éves srácot ,ma pedig egy 72 éves exjátékost kell gyászolniuk.
Utóbbi játékos 269 alkalommal viselhette az Atletic Madrid mezét. A Koronavírus szövődményeibe halt bele.[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
salesman
őstag
Csak a Fradi!
[link]Türűűűdrááá!
-
venember83
nagyúr
válasz bagyulajuve #131922 üzenetére
Douglas Costa szavaiból úgy tűnik, korántsem volt boldog a bérkimaradás miatt.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz venember83 #131926 üzenetére
az egy majom
-
bagyulajuve
addikt
válasz venember83 #131926 üzenetére
én nem látok igazából semmi kivetni valót ebben a nyilatkozatban
Resistencia eterna
-
venember83
nagyúr
válasz bagyulajuve #131931 üzenetére
Akkor csak én vagyok rosszhiszemű. Egyáltalán nincs kizárva. De a sorok között úgy tűnt, egyáltalán nem örül a négyhavi bér megvonásának.
[ Szerkesztve ]
-
bagyulajuve
addikt
válasz venember83 #131932 üzenetére
örülni, de biztos nem örül - de nekem elfogadónak és megértőnek tűnik inkább
Resistencia eterna
-
addikt
válasz venember83 #131932 üzenetére
Évi négy hónapot amúgy is kihagy sérülések miatt.
Egy szava nem lehet.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
nagyúr
válasz bagyulajuve #131915 üzenetére
A Vidi játékosai közül is van aki felajánlotta egy havi fizetésének 10%-át.
Més que un club!
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Napfénysüti #131936 üzenetére
privát szlaszámot esetleg tudsz hozzá? hogy kisegítsem saját pénzből. azért az a 10% fog onnan kegyetlenül hiányozni, és most azt mondják mindenhol, hogy segítsen mindenki mindenkinek, ahogy tud
-
nagyúr
-
ZavaBalazs
őstag
állítólag a barcánál 70%-ról akarták lemondatni a játékosokat, gondolom ezért dobták vissza. vesd össze: a juvénál 33%-ról, a bayernnél 20%-ról mondtak le a játékosok.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
venember83
nagyúr
válasz Napfénysüti #131938 üzenetére
Havi 15 millió forint? Magyar szinten? Európába nem való labdarúgással? Ugye csak viccelsz?
-
nagyúr
válasz venember83 #131940 üzenetére
Nem ez halál komoly. De Nikolicot se aprópénznyi fizetésért hozták haza.
Més que un club!
-
Peterhappy
őstag
válasz ZavaBalazs #131939 üzenetére
Belementek végül a Barcánál.
Kicsit más: hetek óta foglalkoztat a téma és most végre egyre több hasonló cikkbe futok bele: hogy alakulhat a következő években a futball és a kapcsolódó gazdaság.
A Barcánál maradva, repkednek megint a százmilliós ajánlatok, ide-oda. Hogy Grízmanót már most elzavarnák akár kevesebb pénzért is, hogy Neymar-t most már tényleg visszahozzák ~200m EUR-ért (vesd össze: 70%-os fizucsökkentés). Ter Stegen hosszabbításos allűrje stbstbstb.
Ma olvastam, a MU kifizetné a Realnak Valverde 500m-es kivásárlási díját (ez mondjuk szerintem erősen hápog).Lényeg: épp pl. a Barca helyében (és kb. bármely klub helyében, de főleg náluk irreálisan magas a fizu/bevétel mutató) egyetlen játékost sem igazolnék nyáron, sőt ha valakiért egy talicska pénzt kínálnak, talán el is adnám.
Én speciel kizártnak tartom, hogy az árak tovább emelkednének, hogy a jövőben is "mindennaposak" lennének a ~100m eurós árcédulák. Benne van a pakliban, hogy jócskán beszakadnak a bevételek, a tőzsdén jegyzett klubok részvényei, a bevételek okán a játékosok fizetései és persze a vételárak is. Ami talán nem is lenne feltétlen baj. (persze nem ilyen áron)
És akkor még nem is beszéltünk annak az eshetőségéről, hogy nem "egynyári" sztori ez az egész vírusosdi...Az mindenesetre szerintem biztos, hogy az új szerződések kiegészülnek egy olyan ponttal, hogy a játékos a fizetése hány százalékát kapja meg garantáltan ilyen esetben. És ez idővel könnyen jelenthet akár alkupozíciót is.
A magyar bajnokság pont unikum, nálunk a mlsz kvázi eltartja a csapatokat, így több esetben nem is lenne talán létfontosságú a fizetéscsökkentés.
Még a végén a mennyei csapatai lerabolják a környező topklubokat... -
sh4d0w
félisten
válasz Peterhappy #131942 üzenetére
Röhögni fogsz, de pont az utolsó mondatod jutott eszembe tegnap. Éppen most fejeződik be az autoriter rendszer kiépítése, semmilyen gátja nem lesz annak, hogy még több pénzt öntsenek ciszternákkal a fociba...
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
forceberg
veterán
válasz Napfénysüti #131941 üzenetére
Nikolics havi 16-ért visszautasította!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz Napfénysüti #131938 üzenetére
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
sh4d0w
félisten
válasz Napfénysüti #131945 üzenetére
Nekem azért vannak elképzeléseim azzal kapcsolatban, mi történt Géresivel (semmi biztos információ, csak megpróbáltam összeilleszteni információ morzsákat), és ha igazam van, akkor a klub örüljön, hogy megússza ennyivel.
https://www.coreinfinity.tech
-
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
digin megy a ‘14-es juventus uefa-meccse
azért ez egy kemény juventus volt.. tevezzel, pirloval, csúcs pogbával, csúcs chiellini/bonuccival, csúcs contéval.. ezeket se szerettük jobban mint más juventust, de el kell ismerni, brutal voltakezért is volt nagy öröm persze, hogy kb ezt a juvét nyomta le kicsivel később az msn-barca
Új hozzászólás Aktív témák
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest