-
IT café
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
őstag
válasz
Ringman #104993 üzenetére
Gyakorolhatják és hirdethetik a nemzeti öntudatukat. Nem sokszor látni egy helyen, egy célért küzdeni a Barca és pl. az Espanyol játékosait. Ugyanez igaz pl. a Székely válogatottra, hogy csak egyetlen példával éljek.
Túlmutat ez a két futball$zövetségenSőt, még különböző tornák, világbajnokságok is van ezen válogatottak számára.
@DeathAdder: én nagyon boldog leszek, ha Griezmann a Barcában köt ki, főleg az elmúlt átigazolási szezonokból kiindulva, mondhatni aprópénzért. De nem igazán látom még magam előtt, hol és hogy illeszkedne Ő a csapatba. Ha nem távozik sem LS, sem Dembélé, akkor talán Messi középpályás játéka lehetne a megoldás, kérdés ehhez Ő miként áll hozzá.
Messinek valószínűleg pályára kellett lépnie szerdán a szerződés értelmében.
szerk1: elnézést, ebben a topicban nem is szóltam még hozzá korábban; szóval sziasztok
szerk2: Gianluigi épp most jelentette be, hogy elhagyja Torinót, visszavonul. Bár soha nem voltam Juve-drukker, óriási ikonnak tartom, az utolsó mohikánok egyikének, szegényebb lesz nélküle a klubfutball.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
drachoHUN #104996 üzenetére
volt ahol írták, hogy vezetőedzőként vagy sportvezetőként képzeli magát a jövőben, ezért nem hinném csak pl. az MLS folytatást, de simán benne van még akár 2-3 év, a magam részéről örülnék, ha nem akasztaná még végleg szögre a kesztyűt, de ez már a családján is múlik (ami pl. kizárhat egy tengerentúli kalandot)
-
Peterhappy
őstag
A napokban elbucsuztattuk Wengert, Buffont, ma Andrest. (Juve drukker nem vagyok, Arsenal es Barca viszont kiskolyok korom ota). Fura latni, ahogy ilyen erak vegeternek.
Puyol visszavonulasa ota Iniesta volt a kedvenc jatekosom (elottuk bizonyos Dennis Bergkamp...). Elenken emlekszem az elso meccseire (ahogy Karesz es Leo meccseire is). Andres "csak" egy korszakos ikon volna, de a Vb-cimet hozo gol es a polo a mez alatt legendava, halhatatatlanna tette.
Griezmannak orulok, ez sajnos apropenz, a helyet meg mindig nem igazan latom a Csapatban.
Szerk: szerintem is elkeserito, mennyire hatterbe szorult la Masia. Ertem en hogy a futball ma mar szinte csak uzlrt, de epp emiatt volt eddig a Barca "tobb mint egy klub"
Amilyen neveket a Madrid eseteben rebesgetnek - ha csak a harmada is erkezik, nyilt lesz jovore a bajnoksag. Igy hirtelen: Neymar, De Bruine, Salah, De Gea, Hazard, Lewa, Kane...
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
Richard! #105161 üzenetére
Szerintem soha nem lesz olyan jó, hogy stabil játékos lehessen a Barca középpályáján, de én lennék a legboldogabb, ha rámcáfolna.
Nemrég kezdtek belőle szélsőhátvédet faragni. Az egyetlen poszt, ahol van/lehet jövője a Barcaban. Messze nem olyan rossz már, mint egy-két éve volt, de védekezésben még bőven van hová fejlődnie. Szerintem egyik poszton sem képes Barca-szintű teljesítményre, de mondom: cáfoljon rámJuják ha hazatér, sanszosabb hogy a Fradiba jön. De ahhoz jócskán le kellene adnia a fizetési igényeiből, szóval lehet, hogy inkább összelabdázik még kint némi Lamborghinire-valót.
-
-
Peterhappy
őstag
válasz
DeathAdder #105183 üzenetére
Épp most olvastam. Nem viszi ki Icardit. Nem normális.
-
Peterhappy
őstag
válasz
forceberg #105216 üzenetére
Legyen igazad.
A korabban felroppeno nevek kozul szinte barkinek jobban orultem volna.
Arteta helyett lett o a befuto, allitolag egyhangulag megszavazva.
A hona ala csaphatna Cavanit is, egybol oszintebb lenne a mosolyom.Kivancsi vagyok, kap-e melle penzmagot is, mert a minap emlitett 50m font ma mar semmire sem eleg.
-
Peterhappy
őstag
válasz
DeathAdder #105235 üzenetére
Neeem, nem lennék boldogabb, szerintem meg sem tudná az Arsenal fizetni, csak szeretem a játékát, a mentalitását
Auba-nak nagyon örültem, világklasszis játékos lehet belőle, vele elől szerintem is megvannak az ágyúsok. Hátul és középen viszont szükség lesz vérfrissítésre és erősítésre, ha tervezik, hogy idővel ismét a BL-ben kívánják megmérettetni magukat.Allegrit és Tuchelt pedzegették korábban, illetve most Artetat és Henryt. Arteta nekem azért tetszett volna inkább, mert csak Pep mellett tanulta a szakmát az utóbbi időben és mindig is nagyon intelligens játékosnak tartottam. Hátha húzott volna vele, vagy akár Henry-val az Arsenal egy olyat, mint anno a Barca Guardiolával, vagy a Madrid Zizouval.
Azt viszont sosem tartottam szerencsés dolognak, ha az edző feje fölött adják-veszik a játékosokat. Na majd meglátjuk, mi sül ki a dologból.
Egyébként anno - ha jól tudom - AW kinevezését nem fogadta valami jól a közvélemény (igaz Ő akkor Japánból tért vissza Európába) és lám, neve egy életre összeforrt az Arsenallal. Ez akár még jó ómen is lehet.szerk: Közben a Dortmund kinevezte a korábbi Nice-edzőt, Lucien Favre-t.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
DeathAdder #105272 üzenetére
Épp ezt a hajviseletes anekdotát akartam leírni. Nagyon nagy játékos volt, az egyik legjobb csatár, akit valaha játszani láttam. Egészen hihetetlen, hogy az akkori elnök inkább elengedte egyetlen év után Barcelonából, semmint elé rakott volna egy zsírosabb szerződést.
Arra nem is emlékeztem, hogy ennyire sokat hagyott ki a VB előtt. Volt abban rizikó dögivel, hogy beválogatták. Minden ami azután jött pedig már-már hollywood-i forgatókönyvet sejtet
-
Peterhappy
őstag
válasz
Tibiajax #105276 üzenetére
Marhajo a kep.
Nekem ugy remlik, elobb volt a vonakodas, utana az Interbe vagyas, de nem emlekszem mar. Akkortajt meg csak a heti BL-meccsekbol tajekozodtammeg persze a nyomtatott Nemzeti Sportbol.
En akkortajt Milano masik felenek sikereiert szoritottam. Volt egy Milan-fanatikus osztalytarsam es atragadtram egy kicsit a lelkesedese, imadtam Maldinit, vagy eppen Nestat es Gattusot.
Utobbirol epp ma olvastam egy cikket.
-
Peterhappy
őstag
válasz
DeathAdder #105286 üzenetére
Talán én is könnyebben emésztettem volna meg Emery-t, ha egy hónapja nem arról szól a fáma, hogy Allegri és Tuchel a legesélyesebb a posztra.
Most jut eszembe, rebesgették Mou és Klopp jobbkezét is (utóbbi ott is hagyta a Májmedencét) - látatlanban bármelyiküket szívesebben láttam volna én is, mint Emeryt...
Esetemben is 20+ éves szerelmről beszélhetünk, nem mondok le az ágyúsokról az első tétmeccs előtt, meg aztán ki tudja? Mókás így visszagondolni, de utoljára ennyire elhibázott edzőválasztásnak Guardiolát éreztem a Barcánál...
-
Peterhappy
őstag
válasz
DeathAdder #105290 üzenetére
Ő legalább fel tudta venni a ruhadarabot, ellentétben Marioval
Jól beletrafáltál egyébként, nálam anno Klopp lett volna a tökéletes választás AW helyére. Aztán az öreg csak rá húzta még azt a felesleges három évét... (jó, fakupát nyert). Remélem szombaton Jürgen felér a csúcsra.
-
Peterhappy
őstag
válasz
venember83 #105310 üzenetére
Van arra esély, hogy együtt játszanak idén - Manchesterben. Rémlik, hogy az United tárt karokkal várná M-S-t.
@DeathAdder: köszi, érdekes cikk volt. A legjobb kifejezés valóban az, hogy Emery-nek megvannak a maga korlátai. De benne van a pakliban, hogy ezeket az Arsenalnál leküzdheti. Nekem is a Sevilla-hasonlat ugrott be; biztos, hogy könnyebb dolga lesz, mint a párizsi szupersztárokkal és az is tuti, hogy rosszabb edző nem lett az ott eltöltött évek alatt. Sajnos AW utolsó éveihez képest előrelépni nem lehetetlen, akkor pedig lehet realitása akár BL-t érő helyezést megcsípni. Azt a pluszt épp az ellenfelekből történő alapos felkészülés jelentheti - ha ezzel csak +10 pontot hoz a konyhára idegenben, már ott lehetnek az Ágyúsok ismét a PL elitjében.
Mindettől függetlenül én még mindig Mikelnek örültem volna jobban.
Arról meg inkább nem mondok semmit, hogy egy szóbeli egyezségtől az utolsó pillanatban visszakoztak. Nem az első eset, hogy bizonyságot nyer, Gazidis nem lenne versenyben az "év tulajdonosa" címért. -
Peterhappy
őstag
válasz
Cartevo #105315 üzenetére
Előttem van a kép, ahogy Zizou a meccs előtt hergeli a játékosait, hogy "ha a mocskos lyoniak* meg tudják csinálni, akkor ti is"
Sajnálom, hogy Jakabfi nem játszott. A Lyon egyenlítő gólját azonban Marozsán készítette elő, nem is akárhogy!
Szerk: @LyonnaisFan1: a "mocskos lyoniak" csak a marseille-i születésű Zidane miatt volt, no offence
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Nainggolan-saga - 3. szezon 21. rész
"Tisztában voltam vele, hogy ez a döntésem nem tesz majd népszerűbbé. Persze, talán könnyebb lett volna, ha másként választok, de az mindenki számára hiba lett volna. Egyszerű lenne, ha azt a huszonhárom játékost vinném ki, akikre a legtöbben számítanak, de akkor a világbajnokságon aztán rádöbbenhettem volna, hogy nem mindenki azt csinálja, amit kérek tőle.”
„Nehéz döntést hoztam meg. Nem azért, mert így akartam, hanem a teljesítményeket figyeltem, és azt, hogy a válogatottnak és a különböző egységeknek mire van szükségük, hol és milyen stílusú játékos kell. Mi profi és igazságos döntést hoztunk, és nem az elmúlt hetek alapján tettünk így, hanem olyan információk alapján, amiket az elmúlt két év alatt gyűjtöttünk össze. Ismétlem, könnyebb lett volna másként dönteni, de az mindenki szempontjából hiba lett volna, és nem az lett volna a megfelelő választás.”
„Bízom a meglévő információimban. A szövetség által kapott dolgokat használom, emellett beszélgettem az edzőkkel, akik együtt dolgoznak a játékosokkal, emellett persze azt is nézem, hogy a válogatottban ki és milyen szerepet tölthet be. Nem a »nevekre« bökök rá, a lényeg, hogy a nemzeti csapat számára milyen hasznot tud hozni egy játékos. Talán pár döntés nem lesz népszerű, de ez a szövetségi kapitány feladata. Vannak, akik megérdemlik a válogatottságot, de mégsem kerülnek be a keretbe, sajnos csak huszonhárom játékost vihetek el magammal.”
-
Peterhappy
őstag
válasz
dudu5130 #105669 üzenetére
Egyetertek. Uefaek eldontik majd, lesz-e realis eselye beleszolni a Milannak a dobogos harcba.
L'pool szepen erosit, ha szereznek egy top kapust (Oblakot emlegetik, nem tudom mennyi eselyuk lehet ra) es egyben tartjak a tamadosort (na erre mondjuk nem sok eselyt latok), jovore meg jobb csapatuk lesz.
Madridban CR-Neymar cseret vizionalnak, allitolag Bale-ert 200m, Asensio-ert 150m fontos ajanlatok ropkodnek, a Barca meg jo ha nem bukik Andre Gomesen vagy pl. Rafinhan... sokkal tobb koltopenze lesz iden a Madridnak, felek jovore a PD sem lesz meg... Nem ertem miert kellett ennyire ignoralni a la masiat.
Szerk: bocs az omlesztesert, nem akartam duplazni. Van esetleg vmi infotok, lesz-e a Digin Spiler tv (1, 2, 3?)? Neten nem talaltam erre utalo infot...
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
NyxNyxNyx #105673 üzenetére
Lehet, hogy a klub nincs rászorulva, de ha belebegtetik a sztároknak a PSG, a Madrid a Barca vagy pl. a ManCity nevét, lehet hogy közülük meginog legalább egy. Salah-ért és Firmino-ért minimum fél Európa sorban fog állni nyáron, kérdés mennyire bírják az ostromlást.
Real esetében csak summáztam az elmúlt órákban olvasott pletykákat. Hogy mi igaz belőle és mi nem - pár hónap múlva kiderül, de az biztos, hogy a Madrid sokkal jobban értékesít mostanság, mint a katalánok. Az utóbbi évek nagy Barca tehetségei, Rafinha, Thiago, Munir, Dulifuli, Sandro... mind aprópénzért mentek el, de a kiegészítő embereken is rengeteget buktak. Perez ebben sajnos sokkal jobb.
Ha meg végül elkótyavetyélik Umtitit, tuti elsírom magam. -
Peterhappy
őstag
válasz
NyxNyxNyx #105676 üzenetére
Ebben van valami.
Salah-ra én kíváncsi leszek. Valahol olvastam (talán a goal.com-on?), hogy ha mégsem érkezik Grízmanó, akkor rárepülhetnek a katalánok.
Olyan összegek repkednek most a sajtóban, hogy én nem lepődnék meg, ha 200m feletti összegekért mozognának játékosok (Kane, Neymar, Salah).
Bale árába szerintem beszámítanák de Gea-t, már ha egy ilyen BL-döntő után el akarnák engedni. -
Peterhappy
őstag
válasz
omfgk #105678 üzenetére
De Gea szerződése jövő nyáron lejár és egyelőre marhára nem akaródzik neki hosszabbítani. A felesége (barátnője?) Madridban él. Ha tényleg oda akar továbbállni (írtó szimpatikus módon a múltkor azt nyilatkozta, neki mindegy, hogy Real vagy Atletico, csak Madrid legyen), akkor ha az United pénzt akar látni érte, most engedi el.
Mahrez mellől elvittek több kulcsjátékost (Kanté, Drinkwater), azért nem (sem) tudott azóta úgy teljesíteni. (és szerintem Ranieri játékrendszere is jobban ízlett neki)
Természetesen Salah-ban benne van, hogy egyidényes a csoda.A München biztos, hogy nem fizetne irreális összegeket senkiért, így Bale is csak akkor jöhet szóba, ha valóban nem 100+m árcédula fityeg rajta. Esetleg ott szó lehet egy Bale-Lewa ügyletről?
szerk: nem írtam oda mindenhová, hogy "szerintem" és/vagy hogy "véleményem szerint", szóval lehet, hogy osztani kell legalább hárommal a gondolataimat
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Na ugy nez ki, Cancelora rarepul a Juve. A Barca meg Eriksenre, ha Grizmano megsem erkezik.
Ekozben Jordi Alba durcizik allitolag, mert meg nem hosszabbitottak vele szerzodest, igy a Chelsea es a ManUtdtart karokkal varna... -
Peterhappy
őstag
válasz
dudu5130 #105715 üzenetére
Igen, Ederrol olvastam a minap. Kerdes, ha igaz a Jyve-pletyka, a jatekos mit preferalna. Nem hiszem, hogy a Juve-ban (eleinte?) stabil kezdojatekos lenne -bar olasz focibol biztos, hogy nagyobb ismerettel rendelkeztek nalam.
Ha mar Inter-Juve. Esti pletyka(?) szerint Higuaint+50misit adnanak Icardiert.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
ZavaBalazs #105728 üzenetére
En meg mindig azt mondom, lehet ebbol Lewa-Bale biznisz.
Chelsea nem BL-indulo. Zzerintem a kekek igy nem johetnek szoba. -
Peterhappy
őstag
válasz
DeathAdder #105770 üzenetére
Wenger
Akkor jövőre a kupagyőzelemre lehet csak esélye a Madridnak -
Peterhappy
őstag
Jaja, hivatalos, Zizou nyomott egy Alt+F4-t.
-
Peterhappy
őstag
Pochettino-t emlegetík épp az utódjaként.
Azon sem lepődnék meg, ha Zizou nyomna egy év pihit, ahogy anno Pep. Vagy megpályázza Allegri helyét? Mégis csak a Juve a szíve másik csücske.[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
gyuromoj #105783 üzenetére
Én erre nem látok esélyt. 3 év intenzív pörgés a világ talán legnagyobb klubja élén - szerintem vagy pihi, vagy másik topklub, de szövetségi kapitánynak még "fiatal".
Így, hogy Allegri távozik, a Juve-nél most lesz "üresedés", adja magát a dolog, de (ezért most minden zebrától elnézést kérek) szakmailag az most visszalépés lenne neki. De ha hiányzik neki Torinó, ha tényleg szerelme a Juventus és új impulzusokra vágyik, logikus döntés volna. Máshol most el sem tudnám képzelni.Esetleg a Bayern, de így, hogy a Juve kispad jó eséllyel üres lesz, szerintem az sem realitás.
@DeathAdder: Nem hinném, hogy Pérezt ez annyira izgatná
Egyébként is lehet, hogy épp úgy hosszabbított, hogy van egy záradék pl. a RM hívása esetére.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
NyxNyxNyx #105790 üzenetére
Bocsánat, ezt lehet, hogy benéztem
Pár hónapja a fogadóirodáknál Ő számított a legesélyesebbnek AW utódjának és akkor olvastam több helyen is, hogy vagy az Ágyúsokhoz megy, vagy Conte helyére a Chelsea-be, de mindenképpen Londonba.Aztán bennem maradt az info és lehet, hogy deformálódott... Bocs, ha hülyeséget írok, mindenféle fociinfot begyűjtök, csak sajnos fos a memóriám és torzul odabent az info
Gyakran előfordul..
-
Peterhappy
őstag
válasz
ZavaBalazs #105792 üzenetére
Igen, ezt így gondolom én is.
Érdekes, idén micsoda edzőkeringő van. Kíváncsi vagyok, ki következik.
-
Peterhappy
őstag
válasz
omfgk #105807 üzenetére
Úgy hiszem a mostani keretből sokkal erősebb kezdőt ki lehetne állítani, mint akik a döntőben pályára léptek. Általában a keretet is erősebbnek hiszem és jó páran csak jobb játékossá váltak az eltelt két esztendő alatt. Ha együtt tudnak működni csapatként és Deschamps sem szabja el, szerintem a dobogó a minimum.
-
Peterhappy
őstag
válasz
NyxNyxNyx #105790 üzenetére
"...Aki viszont valós célpont lehet, az a Tottemhamet irányító Mauricio Pochettino, akinek a kinevezése háromszoros pénzt érne (3/1). Az argentin tréner májusban 2023-ig szóló hűségesküt tett a londoni klubnál, de a megállapodásba állítólag belefoglaltak egy záradékot, mely szerint a Real Madrid érdeklődése esetén nem gördítenének akadályt a távozása elé..."
-
Peterhappy
őstag
válasz
DeathAdder #105822 üzenetére
-
Peterhappy
őstag
válasz
NyxNyxNyx #105830 üzenetére
Benne volt, sőt továbbmegyek, szerintem Pochettino hívta fel Zizout, hogy ugyan mondjon már le, mert nemsokára itt a névnapja és amúgy is félreizél az asszony és olyan depis, hogy mindjárt öngyi lesz. Állítólag két tálca Estrella Damm-ben fogadtak is, hogy Pochettino is triplázni fog.
@venember83: azt hiszem Milánó pirosabbik részében tárt karokkal várnál Abramovicsot
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz
paatrick #105837 üzenetére
" Sky Sports úgy tudja, a kivásárlási záradék mellett szóbeli megállapodásuk sincs a Spurs vezetőinek a szakemberrel arról, hogy Spanyolországba szerződhessen."
Na most kinek higgyunk? Nekik vagy a Marcanak?
Viccet felre, gondolom azert van az a penz... De betojok, a vegen meg tenyleg AW lesz a befuto
-
Peterhappy
őstag
válasz
#16741888 #105850 üzenetére
Ebből szerintem is Guti lesz. Löw ha hajlana is a dologra, rosszabb esetben (német döntő) még egy hónapig nem számíthatna rá a Madrid. Pochettino mai nyilatkozata nem nagyon enged a váltásra következtetni, bár biztosan van az a pénz, amiért Levy elfogadtatná vele az állást.
Én Wengernek örülnék, de én ugye Barca- és Arsenal-szurkoló vagyok, szóval a véleményem nem számít
De megnézném, mit tud az Öreg kihozni egy Real-ból, és úgy általában egy csapatból, nyitott pénzcsap mellett.
Plusz láthattuk, hogy Zizou hasonló helyzetben mit ért el. Guti vére is lila-fehér, játékosként az intelligensebbek közé tartozott. A bajnoki dobogó még kb. velem is garantált lenne, a BL számít, oda pedig kell persze a taktikai felkészültség, de főleg a motiváció, a fő meccsekre való felpörgetés a kulcs. Ebben volt Zizou zseniális, ahogy abban is, hogy tudott és mert rotálni. Láthattuk ennek hátrányát (bajnoki bronz) és előnyét (BL arany). Erre Guti is képes lehet.
-
Peterhappy
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #105876 üzenetére
Ne legyen igazam, de szerintem az előző fordulóban elég jól látszott az, várhatóan ki marad bent és ki nem. Ahol kellett, a 90. perc után kezdtek el potyogni a gólok...
Ilyenkor bánom, hogy tiltja a "vallásom" a sportfogadást. Ha múlt szombaton megteszem, amiket tippelek, azt hiszem pezsgőben fürödtem volna az éjjel
De ne legyen igazam. -
Peterhappy
őstag
válasz
Cartevo #105881 üzenetére
ez egy hét kitiltást jelent?
Röstellem, én nem bánom, hogy ez a két csapat pottyant ki - és egyetértek Cartevovel, Szombathely és Miskolc elég nagy város ahhoz, hogy első osztályú futball legyen ott. Így is sorolni lehetne azokat a nagyvárosokat, ahol jó, ha másodosztályú foci van.
Másfél hónap a mennyei nélkül... marad addig is a biszembaszom vébé vagy mi a szösz.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Cartevo #105897 üzenetére
Egyetlen évig volt 12 csapatos mennyei, egy oda-vissza vágós körrel és külön eggyel, felső-, illetve alsóházban. Szerintem az volt a legjobb lebonyolítás. Talán még az sem lenne baj, ha a két kiesőn felül egy osztályozót játszana.
Szerintem a 12 csapatos nb1 nagyon jó döntés volt. A mostani lebonyolítás kritikán aluli. Valóban gáz, hogy pl. ha peches vagy, épp a nehezebb csapatok ellen játszol több meccset idegenben, de idén pl. az is a Vidi malmára hajtotta a vizet, hogy a Fraditól kaptak ellenfelet (azzal játszottak, akivel a megelőző fordulóban a zöld-fehérek).
De ki merem jelenteni, az összes érdemi kérdést idén a játékvezetők döntötték el. Ebbe viszont inkább bele sem megyek jobban.
-
Peterhappy
őstag
"Egyetlen évig volt 12 csapatos mennyei, egy oda-vissza vágós körrel és külön eggyel, felső-, illetve alsóházban. Szerintem az volt a legjobb lebonyolítás."
Akkor vehetem úgy, hogy egyetértünk?
Amíg ennyi pénz áramlik a futballunkba, nem lesz tízcsapatos felsőosztály. Bevallom, én ezt annyira nem bánom, így is alig vannak vidéki fellegvárak; így meg lenne négy pesti csapat, plusz Felcsút és melléjük minden évben egy-vagy két Mezőkövesd-Kisvárda-Balmazújváros stb. kisebb város.
Attól már sokkal inkább tartok, hogy épp a beöntött pénz miatt (és mert már Mucsatanya-röcsögén is milliárdos stadion épül) visszaemelik 14 vagy akár 16 fősre a bajnokságot. Na azzal megint csúnya öngólt lőnénk, ne legyen így.
A következő szezontól nem lesz a kötelező fiatal szabály, így várhatóan több légiós lesz, de legalább várhatóan visszaesik a magyar
focistákjátékosok ára és fizetési igénye.Én speciel örömmel indítanék egy petíciót, hogy bevezessék a videóbírót. A műszaki infrastruktúra mindenhol adott. Töredékére eshetne vissza a vélt és valós játékvezetői tévedések száma. (azzal együtt, hogy láttuk, az a rendszer sem tökéletes - lásd pl. német kupadöntő)
-
Peterhappy
őstag
válasz
Ringman #105901 üzenetére
Bocsánat, nem engem szólítottál meg, válaszolok, ha nem bánod. A dán futballban alkalmazták ezt tizeniksz éven keresztül. És a poén, hogy míg mi arra hivatkozva vezettük be, hogy mennyire bevált ez náluk és milyen nagyszerű rendszer, addig a dánok évek óta lázadtak ellene, utálták és épp akkor készítették elő (azóta be is vezették) az új bonyolítású ligarendszert.
Náluk azt hiszem most 14 csapatos a bajnokság és alsó-felsőház van, de erre már nem esküdnék meg.Szerk:
Igen, nálunk a '15-16os szezon volt az első ilyen, miközben a dánok épp 2015 június végén döntöttek arról, hogy végleg megszabadulnak tőle (és a belga modellt veszik át, 14 csapat szerepel és az első hat csapat a bajnoki címért és "Európáért" játszik, az utolsó nyolc két csoportban a kiesés elkerülése ellen - azaz nem írtam teljesen jól az előbb)[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Annyira galád módon lopták szét akkor a Fradit, hogy arra még a mai "TAO-s" világban is elégedetten csettintenének. Élen az akkor elnökkel, furulyás jánossal (így, csupa kisbetűvel).
Ha akkor az összes pénzt visszaforgatják a Csapatba, egyeduralkodható lehetett volna egy időre a Fradi.
Mindezt úgy, hogy akkor még csak három légiós volt a csapatban.Loki, Vidi: Akkor még volt esély a csoportkörre, most töredék annyi (sem) lesz, hála az EL/BL átszervezésnek.
Kisebb csoda kellene, hogy a következő években bármely klubcsapatunk is nyomot hagyjon Európában. -
Peterhappy
őstag
Na allitolag Pochettino megszerzeserol letettek Madridban es Nagelsmann is nemet mondott.
-
Peterhappy
őstag
Na, lehet hogy megvan Zizou utódja? Pinyő otthagyja Felcsútot.
Én nem hiszek a véletlenekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest