- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #44025 üzenetére
Én raktam egy másik VBIOS-t a 4070 TiS-re ami a gyári +5% helyett +10% power limitet enged, de nem érzem azt, hogy arányosan annyival többet hozna (thermal throttling természetesen nincs és van is azért mérhető eltérés, de a 90% PL és a 110% PL között csak olyan 5-6%-nyi, ami közel sem 20). Hozzátartozik még az is, hogy bár én UV+OC curve-el tolom, elviekben a maximális feszültség is korlátozva van, hiába adsz neki nagyobb keretet wattban, afölé úgy sem engedi.
Szerintem tehát nagyjából belőtték már gyárilag is ezeket oda, ahol a leghatékonyabban tudnak dolgozni és ennél többet kihozni már egy meredek emelkedőn felfelé lehet csak belőlük. Aztán lehet, hogy egy kevésbé vágott AD103, pl. egy 4080 vagy 4080S még tudna ennél tovább nyújtózkodni, de a 70-es AD103-ak esetén ezek után tényleg meglepne, ha mégis tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztalos klub
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Ukrajnai háború
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest