-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#25237004 #43299 üzenetére
Oké, de most seccrypto boom nincs, se semmi.
Illetve AI boom van, mégis hozzá tudsz jutni a kártyákhoz elég olcsón illetve msrp-n.
(én crypto alatt msrp-n vettem a 3080ti FE-t, nyilván nem mindenki volt ilyen szerencsés)"Ez nem segít azon, aki csak játékra használja"
Mármint milyen segítségről beszélünk? Valakinek a játék a hobbija, ahhoz dedikált vga kell, az elérhető felhozatalból tud venni olyat amilyet akar és tud/megengedhet magának.
Vannak ennél sokkal drágább hobbik is.
Én a PC gaminget a mai napig az egyik legolcsóbb szórakoztatási formának tartom.Én azt mondom az érvelés hibás, mert sok olyan dologra használható a vga, ami még meg sem jelent. Az is benne van az árban? Nvidia belekalkulálta az RTX 4080 msrp-be , hogy jövő hónapban githubon valaki feltölt egy Tensor coret kihasználó alkalmazást amivel akár lehet pénzt keresni.
Aligha. -
törölt tag
válasz
Busterftw #43298 üzenetére
Ebben semmi nyakatekert logika nincs. A fent említett dolgok keményen benne vannak az árban. Ha valaki csak játékra használja, akkor is a "teljes csomagért" fizet.
"Aki megvette "crypto boom előtt" a gtx 980-at vagy 1000 szériát, nem fizetett semmi extrát, hiszen még nem nem is volt kb lehetősége pénzt keresni vele."
Irreleváns, arról írok, hogy amikor a cryptoboom közepén egy kártya 3-szor annyiba kerül, mint a cryptoboom előtt, és te mégis csak játékra megveszed ebben az időszakban, akkor nem azért fizetsz háromszor annyit, mert háromszor olyan jó lett hirtelen játékra, hanem azért, mert pénzt lehet keresni vele. Az ár 2/3-át ilyenkor a semmiért (ha csak játszol, akkor számodra semmiért) fizeted. Láttam itt fórumon is olyat, aki konkrétan hitelre vett ebben az időszakban kártyát játékra. Írtam, hogy játsszon inkább a backlogból, ha ehhez hitelt kell felvenni, és várjon 1 évet, mert szarabb ár-érték aránnyal nehéz lenne vásárolni. Nyilván megvette, később láttam panaszkodni."Lásd crypto, bármikor jöhet valami új és más, amire addig nem volt a vga használható."
Ez nem segít azon, aki csak játékra használja.Mivel most sem csak játékra használható, és az, amire használható még, az egyre szélesebb skálán mozog, egyre jobban fizet, ezért ez most is érvényes. Most is benne van a piaci árban, amit kifizetsz akkor is, ha csak játékra használod. Minél több dologra használható, minél többféleképpen tudsz vele pénzt keresni, a játékra való felhasználás súlya annál kisebb lesz, így aki arra használja csak, egyre nagyobb prémiumot fizet.
De most jöttem rá, hogy ugyanazzal az emberrel beszélgetek, akit legutóbb a kamu benchmarkok is megforgattak, úgyhogy már el is engedem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#25237004 #43297 üzenetére
Ez azért elég nyakatekert logika.
Lásd crypto, bármikor jöhet valami új és más, amire addig nem volt a vga használható.
Aki megvette "crypto boom előtt" a gtx 980-at vagy 1000 szériát, nem fizetett semmi extrát, hiszen még nem nem is volt kb lehetősége pénzt keresni vele. -
törölt tag
válasz
Busterftw #43296 üzenetére
Még egyszer a mondat, amire reagálsz:
"Aki csak játékra használja, az ár kifizetésével olyan dologért is keményen perkál, amit nem is használ ki. "
Ezután írtam, hogyan lehet munkára, pénzszerzésre használni. Nem a hardverelemeket nem használod, hanem a képességét arra, hogy pénzt szerezz vele, de attól még ez benne van az árában, ezért is fizetsz. Ha csak játékra lenne alkalmas egy ilyen kártya, akkor valószínűleg lényegesen olcsóbb lenne, ha azt feltételezzük, hogy minden más változatlan.Minél jobban eltolódik az arány a pénzszerzési képességének az irányába, annál durvábban változik az ár. A cryptoboomok idején ezért emelkedett szélsőségesen. Az, aki akkor is csak játékra használta, az extrém prémiumot fizetett érte, mert annak, aki bányászott vele, úgy is simán megérte.
Most nincs ilyen általánosan, magától értetődően, szélsőségesen nyereséges (vagy legalábbis a piacban még nem realizálódott) felhasználási mód, de bőven van abban az árban ebből is.Lásd fenti példák.
Mondhatnánk azt is, hogy aki csak játékra használja ezeket a csúcskártyákat, részben azért is fizet, hogy más pénzt kereshessen vele, kisebb befektetéssel.[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
Szerkesztési idő lejárt. Még azt akartam csak leírni, hogy a cikk fontos eleme, hogy a "gamer" kártyákon ma már nagyon sok dolgot feloldottak, ami régen csak a profi kártyákkal ment:
"NVIDIA recently opened up TensorRT-LLM support on its consumer GPUs while AMD has also opened up ROCm support for a certain range of its Radeon GPUs."
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Raymond #43284 üzenetére
Az mindegy. A 4090-eket Kínában vajon miért szerelik át munkagépbe / szerverekbe való kártyákká?
Ezek a kártyák alkalmasak munkára és ha nagy hiány lesz, akkor nyilvánvalóan a csúcs "gamer" kártyák felé fognak fordulni. A semminél minden más jobb.
[link] Itt mondja el Raja, aki már az Intelnél van, hogy a gamer kártyák szerepe nagy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Busterftw #43288 üzenetére
Videóvágás, renderelés? Használsz Blendert? Használod machine learningre, stable diffusionre? Használtad bányászatra? (ezutóbbi nem feltétlenül tér vissza régi formájában PoW coinokkal) Tudod mi az a DePin?
A lényeg, hogy a kártyákkal rengeteg módon lehet pénzt keresni, főleg a mai világban. Köztük olyanokon, amit a legtöbben még csak elképzelés szintjén sem látnak. Viszont ettől még vannak, akik ezért veszik, és hajlandóak többet fizetni, mint akiknek csak játékra kell.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Devid_81 #43286 üzenetére
A "gamer kártya" már rég nem csak "gamer kártya", az AI témával meg már annyira sem. Aki csak játékra használja, az ár kifizetésével olyan dologért is keményen perkál, amit nem is használ ki. Rohadt vicces szerintem olvasni azokat, akik azt hiszik, hogy a DLSS és az RTX miatt fizetik a súlyos százezreket pluszban.
És amikor az egyéb felhasználási területek egyre csak bővülnek, ráadásul egyre jobban lehet velük keresni, az nem tesz jót annak, aki csak a hobby-ja miatt vásárolja ezeket a kártyákat. A crypto csak ciklikusan tolta meg kegyetlenül az árakat, most a hosszú távú trend szerintem a fokozatos lassú, de érezhető emelkedés (persze ebben is vannak/lesznek hullámvölgyek).
Ezzel egy időben amúgy a játékok 99,99%-ára már bőven overkill az a teljesítmény is, ami most van, meg így is lesz, függetlenül a folyamatos parasztvakítástól, amivel ezt a naiv játékos réteget rá lehet venni hogy 5-800 ezres kártyákat vegyenek játékra, mert "hú milyen kártya kell az Alan Wake 2 4k ultra path tracing min. 1% fps-hez".[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Busterftw #43270 üzenetére
Vicces volt látni, hogy amikor tényleg abszolút beetetés volt az RTX 3000-es, 4000-es szériánál, mert a kriptopiac crashe miatt zuhant a kereslet a kártyákra, akkor mindenki elhitte, meg ment a "most már mindig ennyi lesz a kártya" (aztán soknak az ára zuhant a felére-harmadára
), de amikor többek között a Meta pl. százezresével veszi a H100-akat, az Nvidia bevételei negyedévről negyedévre iszonyatos mértékben nőnek és tényleg lehet a kijelentésnek valóságalapja, akkor beetetés.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
NVIDIA Says Next-Gen Blackwell GPU Supply To Be Limited As AI Demand Swells To New Heights
Egyre közelebb a 3000 dolláros RTX5090
[ Szerkesztve ]
-
Jó pár óra tesztelgetés után azt kell mondanom, hogy neked is, Abunak és Quadgame94 -nek is igazatok van.
Nehéz elszakadni olyan dolgotól amit közel 20 év alatt megszokott az ember,de látom értelmét.
Elég jól összerakták és valóban gyorsabb, jobb a szoftverélmény. Azt nem értettem, miért indít el alapból egy-két szűrő és HDR funkciót, ( RTX Dynamic Vibrrance és auto HDR) anélkül, hogy én aktiváltam volna őket,de kikapcsolásuk után már megjegyezte a beállítást. Amúgy szerintem az RDV működik az asztalon a windowsban mert élesek az ikonok a böngsző, mint ha kapott volna egy élesítő szűrőt .Dolgozik az AI :
Alan wake 2 nél és COD nál is elindította de aztán rájöttem, hogy van külön itt is Global beállítá,s ott kellett offolni.
Este Streameltem COD-ot . Eddig is jó volt,de valamit mókoltak, mert látványosan jobb lett a stream minősége és hangminősége.
Egy barátom külső eszközzel streamel, én nem, de nem volt különbség a látványban igazán.
Az Overlay nagyon egyszerűen hazsnálható, baromi jól néz ki stream, szűrők, HDR fuknciók pár kattintás. Bejött a 120 FPS mód felvételnél.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Nem vagyok benne biztos, hogy az alsót választanám, csak azért mert ez a divat.
De természetesen értem mi ahelyzet, és elég jó dolgokat vartak be eddig az Appba.
úgy látom nem csak egy szimpla Skin, hanem tényleg próbálják használhatóvá tenni, nem pedig menővé.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
PuMbA
titán
válasz
FLATRONW #43274 üzenetére
Attól függ, hogy mit hívsz bazárinak. Szubjektíven lehet annak hívni, de a mai sztenderdekhez képest az NVIDIA vezérlőpult a bazári
Miért? Meg kell nézni, hogy milyen felület van más helyeken és milyen felületeket cseréltek le milyenekre az utóbbi években. A mai modern felhasználói felületek inkább hasonlítanak az AMD és az Intel megoldására.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Igen arra. Szerintem is elég jó lett.
FLATRONW: Objektíven ezek szerint nem lehet megközelíteni. Nekem ciki, neked nem. Sötét mód egyébként van a Control Panelben? Csak kiváncsiságból kérdezem. Amit utoljára láttam (haveromnak van NV kártyája) az nem igazán tetszett. Mint egy windows feladatkezelő. De ezekszerint ez szubjektív.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Quadgame94 #43256 üzenetére
Nekem nem tűnik cikinek. Könnyen használható és átlátható, ez a lényeg.
Az AMD-t azért hoztam ide, mert sokan azt tartják hivatkozási alapnak, hogy milyen modern. Pedig csak egy sima bazári megoldás.
Ha az NV csinál is valami újat, remélem nem viszik el abba az irányba. -
válasz
Quadgame94 #43268 üzenetére
Kezd tetszeni ez az Nvbidia App most fedezem fel a tulajdonságait. Pl a játékok indítása mellé mellé bekerült egyéni profilba- minden játékhoz külön beállíthatóan-a DSR, a HDR a Dinamikus tisztaság , hozzzá beállított energiagazdálkodási mód, automatikusan úgy is indítja el.
ha erre gondoltál akkor igazad van, elég jól átlátható.
A streamen nem tudom mit változtattak,de nagyon fluid lett a kép.[ Szerkesztve ]
-
-
Quadgame94
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #43265 üzenetére
Ezt is kalapálni fogják egy évig. Az AMD is kalapálta eddig. Ez általános egy új felületnél, hogy eleinte sok a bug.
#43266 b. : Biztos nem marad meg minden. Itt egy felület lesz, mert akkor fókuszálható annak a karbantartása.
A bug azért volt az Intelnél, mert új volt a felület. Itt is lesz legalább egy év, mire összerakják kb. bugmentesre. Az AMD felületén is voltak bugok az elején. Manapság azért nincsenek, mert arányaiban azt a felületet fejlesztik a legrégebben a modern opciók közül. De az elején ugyanúgy bugos volt.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jó lenne azért ha megmaradna a választás lehetősége,ha meg nem akkor ne legyen bazári.Legtöbb régi motoros nem ahhoz van szokva szerintem.Tegnap este is már tapasztaltam,hogy DSR meg ,felbontási és skálázási arány meg nem tudom mik jelentek meg az appon,ami hozzáértést igényel.Eddig az experience egy gamer/streamer felület volt,elcseszni nem tudtál ott semmit.
Az Intelnél sok bug volt/van ,nem jó példa.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nem tudom milyen lassusagrol beszelsz, barmelyik opciora megyek akar CP akar GE, egybol reagal az UI. A CP-nel a tree menu pedig atlathatova teszi.
Az Intel vezerlopultja jah, amit 1 evig kalapaltak mert rem bugos volt. Ezt epp emlitette most GamerNexus is.
Mondom, szubjektiv.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Látványos a különbség a sebességben a többi vezérlőpulthoz viszonyítva. De ez normális, nagyjából tizenakárhány éve csak reszelik a kódot, miközben a többiek már újraírták. Kicsit olyan az egész, mintha az NV vezérlőpultja tíz éves gépen nyílna meg... nem jó az a felület már, agyonrétegelt őskövület, ami programszinten is rossz sebességű. Nem véletlenül cserélik le.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
A rém lassútól azért messze van.Jobb egérgomb után szinte azonnal megy.
Nem tudom van e ennek jelentősége,hogy 1 másodperc vagy 2. ezt nem napi szinten használja az ember ami ott van.Az experiencet jobban inkább.
Az érintő kijelzőt adom valóban.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Az NVIDIA vezérlőpultja lassabb, mint a többieké, ez tény. Nyárig volt NVIDIA-m. Elindulása lassabb és a 3D beállítások megnyílása is az, amelyik menüben forog az az NVIDIA logó is lassabban jön be. Most az AMD szoftverét használom, az gyorsabb, illetve a munkagépemen az Intel vezérlőpultja is gyorsabb.
Használható, de nem instant reszponzív mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #43259 üzenetére
Ez azért objektív. Ma az tekinthető modern felületnek, ami egyszerre kezelhető hatékonyan minden beviteli lehetőségről, és eközben kellően reszponzív a kapott élmény. Az NV vezérlőpultja egyiket sem teljesíti, mert rém lassú az egész, és eközben nagyon rosszul kezelhető érintőkijelzőről. Az AMD és az Intel vezérlőpultja mindkettő követelményt teljesíti, mert egyrészt nagyon gyorsak, ami leginkább abból ered, hogy nem évtizedes kódra épülnek, másrészt kellően átgondolt az UI ahhoz, hogy érintőkijelzőről is pont eltaláld, amit változtatni akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #43258 üzenetére
Ez erosen szubjektiv, mi a modern definicioja?
-
válasz
Quadgame94 #43256 üzenetére
Mert milyen? Szerintem ez egyéni ízlés kérdése.Bazári számomra az adrenalin felülete és szeretem a vezérlőpultot,ritkán kell használni.A GE experience pedig modern , akinek arra van igénye az nem elavult kinézetet kap és jó,hogy nincs összekeverve olyan dolgokkal amit az átlag user- nem a Ph kocka közösségére gondolok-azt sem tudja micsoda,csak állitja egy csúszkán ha j ó ,ha nem.Majd gépről pont mutatok egy példát erre az uj Nv appból.
Ettől függetlenül megértem,ha valaki örül ennek,úgy is az lesz,amit Nv akar.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz
FLATRONW #43252 üzenetére
Szemrákot lehet tőle kapni. 2024-ben nagyon ciki már. Illetve attól, hogy az UI modernebb lesz még lehet átlátható. Van ott pénz lóvéra ez rajtuk múlik/múlna milyet fejlesztenek az AMD-nek nem tudom mi köze van ehhez. Mondjuk pont két kattintás az Adrenalinban bármilyen beállítás (megnyitás -> katt a játékra vagy megnyitás -> fenti beállítás ikon) ha ez valakinek bonyolult akkor az...hm... nem is tudom milyen. Ilyet vagy ennél sokkaaal jobbat tudna az NV is csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Nekem valami élesítő szűrő életbe lépett vele,minden olyan lett mint ha valami Sharpening filtert kapott volt. Az asztal, ,böngésző, játékok, minden.
-
válasz
Busterftw #43248 üzenetére
Én pont a vezérlőpultot szeretem a legjobban.
Az AMD féle megoldástól félek, hogy behozzák, ahol már nem is tudom mennyi minden hülyeséget tudsz állítani egy látszólag egyszerűnek tűnő gamer felületen belül.
Az GE pont ilyen Gamer /Streamer /általános lehetőségeket hordozott, a mélyebb driveres dolgok benne voltak a vezérlőpultban.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nvidia’s finally replacing GeForce Experience with this all-in-one ‘Nvidia app’
Kozeptavon az Experience/Control Panel/Studo lesz levaltva.
Elvileg login opionalis.Epp hallgattam a GamerNexust, ott emlitettek, de semmi Google talalat nem volt, pedig emlitette elerheto a pulikus beta. Most mar vannak cikkek es elerheto a hivatalos oldal is.
Test Drive The New NVIDIA App Beta: The Essential Companion For PC Gamers & Creators
Jelenleg ez egy GE reskin, par uj funkcioval, szoval meg gyerekcipo, mig minden at nem kerul ide.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
NVIDIA Announces Financial Results for Fourth Quarter and Fiscal 2024
https://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for-fourth-quarter-and-fiscal-2024Gaming
- Fourth-quarter revenue was $2.9 billion, flat from the previous quarter and up 56% from a year ago. Full-year revenue rose 15% to $10.4 billion.
- Launched GeForce RTX™ 40 SUPER Series GPUs, starting at $599, which support the latest NVIDIA RTX™ technologies, including DLSS 3.5 Ray Reconstruction and NVIDIA Reflex.
- Announced generative AI capabilities for its installed base of over 100 million RTX AI PCs, including Tensor-RT™ LLM to accelerate inference on large language models, and Chat with RTX, a tech demo that lets users personalize a chatbot with their own content.
- Introduced microservices for the NVIDIA Avatar Cloud Engine, allowing game and application developers to integrate state-of-the-art generative AI models into non-playable characters.
- Reached the milestone of 500 AI-powered RTX games and applications utilizing NVIDIA DLSS, ray tracing and other NVIDIA RTX technologies.Mottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
válasz
S_x96x_S #43245 üzenetére
Eleg durva a quantization:
Model details:
Family gemma
Parameter Size 3B
Quantization Level Q4_0Model details:
Family gemma
Parameter Size 9B
Quantization Level Q4_0Mindkettonel Q4_0, valami jobbat (Q5_K_M vagy Q8) manualisan kell osszedobni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #43240 üzenetére
> Gemma - CPU verzió ...
https://ollama.com/library/gemma
2B: ollama run gemma:2b (default)
7B: ollama run gemma:7bMottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
válasz
S_x96x_S #43243 üzenetére
Mixtral 8x7B:
"A prohardver.hu közösségben, akárcsak más hardverrel kapcsolatos fórumokon és közösségeken belül, mindkét oldal hívei találhatók. Néhányan inkább AMD, míg mások nVidia termékeit részesítik előnyben.
Az AMD hívei a cég versenyképes ár-érték arányát, jó teljesítményét, és a javuló, de még mindig nem teljes nVidia-vel megegyező funkciókészletet dicsérik.
Az nVidia hívei pedig a cég hatékonyságát, a technológiai újdonságokban gazdag termékeit, és a gaming szcénában elterjedt, kiváló vezető pozíciót részesítik előnyben.
Összességében, a prohardver.hu közösségben, mint más hardverrel kapcsolatos fórumokon és közösségeken belül, a vélemények és a preferenciák változatosak. Mindkét cégnek van rajongói bázisa, és a legtöbb esetben az egyéni igények és preferenciák határozzák meg, hogy melyik cég termékeit részesítik előnyben."Itt a legjobb most egyebkent kiprobalni [link] Ez egy uj, kimondottan inference-re specializalt chipnek a demoja. Gyakorlatilag kihanyja magabol a szoveget, 533 token/s sebessegel generalja a Mixtral valaszokat igy a szoveg szinte csak megjelenik, nem latnni ahogy "gepeli" mint alltalaban az ilyeneknel.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz
S_x96x_S #43241 üzenetére
A Llama-2-13B sokkal kiegyensulyozottabb
"A Magyar Prohardver.hu közössége általában mindkét gyártót támogat, de vannak olyan tagok, akik inkább az AMD-t vagy nVidia-t támogatják, de ez főleg személyes preferenciára utaló megjegyzésekre korlátozódik."
De ugy latszik ez csak a forumra vonatkozik es a cikkeket/hireket nem olvassakPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
S_x96x_S
addikt
minél több VRAM , annál jobb ..
google blog:
https://blog.google/technology/developers/gemma-open-models/> to local PCs with RTX GPUs:"
biztos lesz sima CPU-s verzió is 24h belül ..
hmmm .. és kész is ..
https://github.com/ggerganov/llama.cpp/pull/5631Mottó: "A verseny jó!"
-
[Google’s newly announced Gemma 2B and 7B models, optimized with NVIDIA TensorRT-LLM - allows developers the ability to optimize inference performance across NVIDIA AI platforms, from the datacenter to local PCs with RTX GPUs:]
A kiemelt rész érdekesnek hangzik: Gemma@
"ability to optimize inference performance across NVIDIA AI platforms, from the datacenter to local PCs with RTX GPUs:"[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
(cpu teszt)
NVIDIA GH200 72 Core Grace CPU Performance vs. AMD Ryzen Threadripper Workstations// amúgy van már nVidia CPU topik?
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Busterftw
nagyúr
Közben frissült:
Update 15:48 UTC: Our friends at Hardware Busters have reliable sources in the power supply industry with equal access to the PCIe CEM specification as NVIDIA, and say that the story of NVIDIA adopting a new power connector with "Blackwell" is likely false. NVIDIA is expected to debut the new GPU series toward the end of 2024, and if a new power connector was in the offing, by now the power supply industry would have some clue. It doesn't. Read more about this in the Hardware Busters article in the source link below. -
M@trixfan
addikt
Robusztusabbnak néz ki. Nem is értem hogyan gondolták ezt a 12VHPWR-t “in the first place”… aki foglalkozik pl. modellezéssel, tisztában van az áramokkal, teljesítményekkel, annak ránézésre is borzasztó. Mechanikai konstrukció is borzalmas ismerve mekkora nyomatékot terhelnek a sprőd, vastag kébelek arra a csatlakozóra.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
[NVIDIA RTX 50-series "Blackwell" to Debut 16-pin PCIe Gen 6 Power Connector Standard]
Isten óvd a királynőt."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Callisto
őstag
válasz
FLATRONW #43227 üzenetére
Így igaz, de vannak kis zárt gömbben élők akik nyilvánvalóan hiszik, hogy - és úgy beszélnek mintha - ez lenne az első. Erre reagáltam. Az elvakult hitnél még rosszabb a tudatlanok tévhite. Nem beszélve a beképzelt kétszínű kettősmércéjű baglyokról.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
Amiről te beszélsz az teljesen más. Láthatóan nem vagy tisztában hogyan is kell konfigurálni stb. Több módon is használható. Egyik az amit mondasz, hogy SDR színtérbe szimulál HDR hatást. A másik, hogy SDR-t HDR-esít. Használtam néhány játéknál jól tudom mi micsoda.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
PC-nél és játéknál maradva pl. Reshade-hez is van plugin évek óta ami ráadásul jobb is. Akár említhetném a MadVR-t is ha pl. PC-s filmeljátszás vagy társait. PC-n kívül sok TV is nagyon régóta csinálja sok-sok éve.
-
FLATRONW
őstag
Lényegtelen, hogy ki volt valamiben az első.
Az a lényeg, hogy valami mennyire működőképes, és hogy megjelenésben ne legyen túl nagy a lemaradás a konkurenciához képest. -
-
Callisto
őstag
válasz
gainwardgs #43222 üzenetére
Nem mintha NVidia lenne az első. Sőt még csak nem is az Auto HDR. Szánalom.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
-
huskydog17
addikt
Gainward RTX 3050 6 GB Pegasus - TPU Teszt
Tökéletesen összhangban van a CB méréseivel. A GTX 1060 és 1660Ti közé ékelődik be, viszont a legenergiahatékonyabb Ampere kártya lett. Ezen felül a Gainward Pegasus tökéletesen bebizonyította, hogy 70 Watthoz bőven elegendő egyetlen ventilátor, ez a hűtő teljes terhelés alatt is néma marad, miközben 64 fokig melegedett a GPU, azaz röhögve lehűti a 70 Wattot, miközben az egész nagyon pici. Ez a Pegasus nagyon cuki lett (
), szerintem kiváló custom design.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Raymond
félisten
Ahogy nezem 35GB download, ebben akkor van valami nagyobb modell. Szerintem tobbet er az LMStudio-t telepiteni [link], ahhoz azt toltesz le amit akarsz, beepitett kereso is van ami a huggingface-rol lehuzza ami kell es a quantized verziok kozott is valogathatsz.
-
Na, most ez beszarás.
Mostantól cseveghetsz a GPu-ddal .offline Chatbot a tensormagokon futatva.
[NVIDIA unveils ‘Chat with RTX’: AI Chatbot powered locally by GeForce RTX 30/40 GPUs]
" you can now chat with your GPU""A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
70W A2000 utód.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Devid_81 #43213 üzenetére
5 % minuszos is volt MSRP alatt kint.persze nem Rog strix.
Na az sem olcsó ,de azért alakul már. Azokra gyorsan lecsaptak,de hamarosan azért lesz még több darab állítólag.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Gondolom mennyire volt stock belole, kb csak mutatoba volt nehany.
Ez varhato volt, hogy a regi 4080 keszletek (mar ahol voltak meg raktaron) nem kapnak pikkpakk -200$ as arat, megoldjak a magas arakat kis 4080S MSRP kartya keszlettel.
Kereskedok megoldjak, hogy ne nyeljenek be egy csomo minuszt.Majd 2-3 honap mulva lesz 4080S MSRP aron, nyaron meg mar alatta is lesz amikor uborka szezon van.
[ Szerkesztve ]
...
-
[NVIDIA GeForce RTX 4080 SUPER stock running low in the US, no MSRP cards available]
Az MSRP vagy az alatti 4080 Super kereslete nagyobb a számítottnál , állítólag."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
NVIDIA GH200 CPU Performance Benchmarks Against AMD EPYC Zen 4 & Intel Xeon Emerald Rapids
https://www.phoronix.com/review/nvidia-gh200-gptshop-benchmarkMottó: "A verseny jó!"
-
lenox
veterán
válasz
huskydog17 #43202 üzenetére
Mint a legjobb, PCI-E kábel nélküli dVGA, idorol-idore. Valoban az A4000 Ada SFF-rol elfelejtkezdtem, azt odaadtam egy kollegamnak, abban dupla nvenc is van 70 wattbol.
Az a2000-et viszonylag sokan veszik mostanaban konzumer pc-be is, a 6 GB-ost $250-ert meg lehet kapni ebayen.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Ezt a tesztet még nem láttam, köszi! Bár workstation, így nem tudom, hogy az ahhoz tartozó driverben ugyanúgy benne vannak-e a specifikus játékoptimalizálások, de a sebesség így is döbbenetesen magas, messze túlszárnyalja az elvárásomat.
Döbbenetes milyen nagy szakadék van Ampere és Ada között energiahatékonyság szempontból. Én eredetileg RTX 2060 tempóra tippeltem, de a 3060/3060Ti tempó döbbenetes 70 Wattból. Remélem lesz ebből majd konzumer változat is, nyilván idén biztosan nem, de az RTX 5000 széria megjelenése után egy ilyennel le lehetne majd váltani a 6 GB-os 3050-et, az pedig egy hatalmas sebességugrást hozna abban a kategóriában. Addigra talán a TSMC 5nm gyártósor is olcsóbb lesz annyival, hogy megérje lehozni konzumer szintre is.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
válasz
huskydog17 #43204 üzenetére
Az pont kiderül belőle, hogy mit tudnak belőle kihozni - itt egy rövid teszt is.
Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy kiadják-e konzumer kártyaként vagy nem, a tudása adott, némi (alacsony) bizonytalansággal a pontos paraméterezés terén.[ Szerkesztve ]
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Raymond
félisten
válasz
huskydog17 #43202 üzenetére
"Ezek után nagyon érdekelne, hogy az NV milyen tempót tudna kihozni 70 Wattból a TSMC 5nm-en, hiszen a Samsung 8nm-ről TSMC 5nm-re való váltás óriási nagy ugrást hozott energiahatékonyság terén, így ha ezen a gyártósoron is készülne valamikor egy 70 Wattos RTX, az még egy nagy ugrást hozna tempóban."
Ilyen mar van RTX 4000 SFF formajaban [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
lenox
veterán
válasz
huskydog17 #43195 üzenetére
A2000 mar van egy ideje. Meg P2000-P2200 is volt...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- MSI Geforce RTX 3080 TI SUPRIM X 12G GARANCIÁLIS
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce GTX 1080 Turbo 8GB GDDR5X 256bit VGA videókártya
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest