-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Az FSR3 piszok jól sikerült. Konkrétan a legjobb képgeneráló modul van jelenleg benne. - az előző verziókhoz képest lehet, de a tesztvideók és képek alapján a DLSS 3.5 élesebb és jobb minőségű képet ad. Te élőben összehasonlítottad a kettőt?
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kétlem, hogy ilyen áron jönnének az új VGA-k. Nem indokolja a gyártóknak leadott teljesítményadat.
#42380 gbors : Itt igazából a legnagyobb probléma, hogy megdrágult a fejlesztés és a gyártás. És persze nyilván része ennek az, hogy a GPU-ban van kismillió, grafikára nehezen használható elem, ami a tranzisztorok lassan 30%-át kiteszi. Tehát költségben felszámolják, de nagy hasznod azért nincs rajta, mert xy dolgokat meg lehetne csinálni brute force nélkül is, tehát az AI nem egy hasznos dolog a játékosoknak.
#42381 szasanyi : Az FSR3 piszok jól sikerült. Konkrétan a legjobb képgeneráló modul van jelenleg benne. Ez volt a célja.
#42385 hahakocka : Egy VGA nem csinál nyarat. A 7800 XT nyilván piszok jó ár/teljesítménnyel rendelkezik, ezért végez manapság a DIY eladások elején, főleg a csúcsán. Ez egy kiemelkedően jól sikerült VGA lett, de ez csak egy VGA. És egy termékskálának vannak jobban és rosszabbul pozicionált darabjai. Például az NV-nél a GeForce RTX 4070 és 4080 a két legrosszabbul pozicionált megoldás. Nem véletlen, hogy a 4090-re inkább fizetnek sokan többet.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #42393 üzenetére
Volt egy angol cikk hogy megugrott a 7800xt forgalma meredeken, (S ixit az Amd share) az EU sok orszàgàban első is ,a Mindfactoryban is jól szerepel. Majd munka utàn belinkelem ha megtalàlom. Szóval nem az a pár szakmai ismerős vàltott csak . S most kapott sok új FSR3 game tàmogatást is sok gpu tulaj. Cybert pl.
-
D55
aktív tag
válasz
Busterftw #42396 üzenetére
"Én az Nvidianak azért szavazok személy szerint bizalmat, mert konzisztensen hoznak egy jó szintet, generációk óta."
Ez részemről is fent áll technikai megközelítésből, több generációt követően AMD-ről visszaváltva teljesen elégedett vagyok azzal hardware létében, amit kaptam, de:
- A chiphiány vége felé vásároltam, amikor még egy ideig ment az eth pow bányászat is. Mondhatni hajlandó voltam megfizetni a felárat, hogy nekem kell egy korszerű VGA. Ezek után éreztem első szembeköpésnek, amikor az FG-t nem adták nekünk oda mindenféle "az az OFA nem is olyan OFA" magyarázkodással, holott előtte olyanra is volt példa, hogy RT gyorsító nélküli kártyákon engedélyeztek DXR támogatást és hasonlók (ez konkrétan bátorított, hogy több generáción átívelő támogatásra lehet majd számítani az új feature-ök terén). És tessék, itt is a példa, hogy az AMD féle FG meg simán hasít, holott még nem is hivatalos implementációkkal, hanem mindenféle sufnituning modokkal próbáltam csak eddig, tehát kellő akarattal simán kivitelezhető jó eredménnyel ez a feature ennyire speciális részegységek nélkül is.- Nem fogadom el azt, hogy ha volt egy évekig tartó ínség az elbénázott gyártókapacitások és a bányász scalperek miatt, akkor utána ne igyekezzenek az akadályok elhárulta után (és persze ez nem csak az nVIDIA-nak szól) maximálisan versenyképes ajánlatokkal meghálálni a türelmünket. És nem kíváncsi közülünk senki arra ezek után, hogy melyik szektor mennyi profitot hoz, hogy milyen árrés szükséges a fenntartható R&D-hez (és ide vissza is kanyarodok még mindjárt), stb... amikor nyilvánvalóan (persze kissé szélsőséges példát mondok) MOST ÉPP MATEMATIKAILAG MEGTEHETNÉ MÉG AZT IS a cég, hogy akkor is kényelmes rekordprofitokat termeljen, ha RAJTUNK EGY FILLÉRT NEM PRÓBÁLNA MEG KERESNI. És álljunk meg ott, hogy az egész datacenter lineup magjait tudtommal a mai napig ugyanazok a GPU architektúrák adják, amiknek a kifejlesztését ki is finanszírozta évtizedeken át egész mostanáig? Jééé, hát a gamer piac. Akkor meg ha arról van szó, miért is ne működhetne ez akár most teljesen fordítva? És persze lehet vele jönni, hogy "de hát az üzlet az akkor is üzlet és hol élek én", csak ha itt te úgy gondolod, hogy a 40 ezer dolláros datacenter termék az egy erős érv, akkor én meg közöltem, hogy szerintem meg egy 1,8 milliárdos lélekszámra becsült nemzetközi közösség az szerintem bizony bárhogy is nézzük, végsősoron még erősebb érv tud lenni, ha nem kezdik el nekik a kellő tiszteletet megadni... Vagy esetleg lemaradtam valamiről és amikor korábban "megszavaztuk" a korábbi haszonkulcsaikat ugyancsak az (a saját jövőbeli érdekeinkkel párhuzamosnak látszó) R&D költségeket belátva, akkor volt itt szó bármiféle AI / datacenter piacról, amit majd ezekkel szép csendben megalapoznak (ami így még nem is lenne gond önmagában, de), majd erre hivatkozva - ha jól értem - egyre nyíltabban ilyen mostohaként kezdenek minket kezelni? Na itt van az a pont, ahol szerintem drága hobby ide vagy oda, ki kell kérnünk magunknak a fejőstehéncsordánál különb bánásmódot!
-
Busterftw
nagyúr
Azt értettem, hogy a datacenter bevételeket a felhasználók (mi) nem tudják bojkottal/pénztárcával manipulálni.
Én az Nvidianak azért szavazok személy szerint bizalmat, mert konzisztensen hoznak egy jó szintet, generációk óta.
Legyen az szoftver, hardver és innováció.Van ennél drágább hobbi is.
-
D55
aktív tag
válasz
Busterftw #42382 üzenetére
Kell egy jól átgondolt SXM-to-PCIe board és ahogy nézem semmi sincs még veszve a műszaki tartalmat tekintve, jók lesznek azok 300-400 dolláros gamer kártyáknak. Bár kicsit lehet előreszaladtam, mit is kérdeztél? Hogy miért olyan sérülékeny a datacenter piac iránti bizalom amióta egyre szenzitívebb és kritikusabb workflow-kat is egyre inkább cloud computingra bíznak, illetve amióta különféle AI megoldások is megvetették a lábukat jellemzően hasonló technikai alapokon? Én megmondom őszintén ötletem sincs hirtelen, de a becslések szerint 1,8 milliárdos lélekszámú PC gamer közösség tagjai között biztos lesznek sokan akik rálelnek majd ennek a pontos okaira, ha ezt a hűtlenséget tényleg ennyire komolyan gondolja az nVIDIA, ahogy arról itt manapság hallani
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #42392 üzenetére
A gaming-ben Nvidianal nincs benn az AI, ahogy AMD-nel sincs.
Nvidianal csak gaming kartyak vannak, AMD-nel viszont a konzol IS."DYI piacon feljövőben az Amd"
Es? Hagyjal mar a sok ismeros statisztikaddal....
Az en ismeroseim meg Nvidiakat vettek, na most mi lesz igy a piackutatasoddal?Generaciok ota globalisan 75-85% kozott ingazik kb az Nvidia piaci reszesedese.
Par % nem jelent semmit globalisan, nem hogy par ismeros.... -
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #42391 üzenetére
Igen S abban benne van minden AI is ami Nv-n ek nagy siker S arra fókuszâlnak viszont a DY piacon feljövőben az Amd nemcsak a Mindfactorynàl. Nagyon sok 15 èbig NV S ismerősöm S IT sok is vették 7800-7900xt T eddig ilyet microban nem tapasztaltam S makröban is tendencia most. Règen volt hogy Nv fogyasztott sokat nem èrdekelt azt vettem az akkori jobb ár èrtèk miatt. Most az Intel Arc is sokat fogyaszt de âr èrtèke jó. Driverek is javulnak. Superek szerintem hasonlóan a 2060-2070 2080 superekhez lesz az árban, amit szintèn a jó Amd Rx 5700 család miatt adtak ki utólag. Ott is annyival drágàbb volt sőt mint amit telj. hozott a sima vàltozatokhoz kèpest.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #42389 üzenetére
Az altalanos piaci viszonyokat a globalis eladasok mutatjak meg, na latod pont ezek a szamok vannak meg Jensennek, hiszen az Nvidia pontosan tudja, mennyit adott el.
Probalj kicsit gondolkozni.
-
Raymond
félisten
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #42385 üzenetére
Mi az, hogy nagy siker?
Az AMD gaming bevetele Q3-ban konzollal tokkal vonoval kevesebb mint fele, mint amennyit az Nvidia csinalt.
Steamen meg a hardware statisztikaban sincs benne 3 honap alatt.Alogonomus
Jensen 1 webaruhaz adataival kel fel es hozza az uzelti donteseket.
Ne rohogtessel mar.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
hahakocka #42385 üzenetére
Akkor mièrt nagy siker most a piacon a 7800xt? - honnan van olyan infód ami megalapozza ezt a kijelentést? Nem kötözködésképpen, tényleg kíváncsi vok.
Ti. jelentősen (RTX 4070 + 25-30%) nagyobb fogyasztása, ált. jelentéktelen vagy éppen semmilyen az FPS többlet (1-1 nagyobb különbség játéktól függően mind2 esetben előfordul).
Plusz az FRS3 hátránya a DLSS 3.5-tel szemben, ill ott a gyengébb RT képesség is. Valóban érdekelne, hogy nagyker vagy ki más adott adatokat ami alapján a kijelentésed valós.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #42383 üzenetére
Akkor mièrt nagy siker most a piacon a 7800xt? 200-220e közt kapsz már jókat 16 GB rammal. 4070 12 GB al 270-280 de sok 300 ast is láttam .
Superek tuti nem lesznek olcsók . Egyrèazt Nv T mèg nem láttam olcsón soha szinte talán csak a Gtx 960. Másrèszt 2060-2070 superek is a vègső bolti àrban dràgâbbak voltak mint vàrtâk a sima változatokhoz kèpest. S nem adó miatt persze.
-
Devid_81
félisten
Es majd mi lesz a hires AI companyval amikor esetlegesen par ev mulva mar egy smart phone is kepes lesz a hires Skynet futtatasra?
Akkor kinek a penzet fogjak majd elkunyeralni?
Mert ez az AI (baromsag) kb olyan mint a banyaszas, majd egyszer csak lemegy a kereslet mert az AI vagy a technika olyan szinten lesz, hogy nem kell szerverfarmokat fentartani erte.
Majd jo lesz a genyo gamer penze megint, elvegre abbol huztak fel magukat a "semmibol" regen isBar ha igy copatjak a nepet remelem mindenki inkabb konzolt vesz majd par ev mulva VGA kartya arak toredekeert.
...
-
szasanyi
félisten
Szerintem meg az a legnagyobb probléma, hogy az AMD továbbra sem tud lépést tartani ezért nincs kényszer a NV-nek a mérsékeltebb árazásra. Akárhogy nézem, a 7800XT pölö 30-40%-kal többet fogyaszt és és az FSR3-at sem sikerült olyan jól megcsinálniuk mint vártuk. Miért???
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Szokásos mind games. Szerintem az NVIDIA továbbra is úgy fog árazni, ahogy a legtöbb profitot várja - ha kicsit olcsóbb áron sokkal jelentősen több eladást kalkulál, akkor olcsóbban fogja adni, ha nem, akkor nem. Annak van a legkevesebb értelme, hogy gyártják a grafikus képességekkel is rendelkező "AI-chipeket", belőlük a kismillió SKU-t, aztán a nyakukra rohad a készlet.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Ha a 4080 super 1000 dolcsiért jönne a 4070 Ti super meg 799 $ lenne akkor mivel lenne drágább a Geforce,mint a Radeon?Bosszuból veszel egy Radeont ami ugyan annyiba kerül és nem gyorsabb?
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pont nemrég írta meg a CEO körlevében a cég munkatársainak, hogy az NVIDIA "AI company" lett. Ez azért fontos, mert ezzel jelzi Jensen, hogy mi a prioritás, ami a pénzt termeli az az AI. Ha nem veszitek meg a mostani áron a GeForce-okat, akkor az már nem jelent problémát, mert nem ez a kritikus piac. Ezért sem fogja érdekelni az NV-t, ha haragból vesztek Radeont. Mi van akkor? Majd kevesebb pénzt fektetnek be, és még inkább az AI lesz a prioritás. Az egyetlen dolog, ami fontos, hogy drágán vegyél GeForce-ot, mert ha olcsón akarsz, akkor nem éri meg kifejleszteni a hardvert.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
D55
aktív tag
válasz
Raymond #42373 üzenetére
Az én nézőpontomból azok élnek egy (rém)álomvilágban, akik mostanában ilyen simán beletörődnek, hogy az elmúlt évek különféle nehézségein nyerészkedők most bebetonozzák ezeket a kényelmes pozícióikat azoknak a fogyasztóiknak a kárára, akik nélkül ezek a cégek sehol sem lennének. 5-10 éve még egy ilyesfajta mentalitás miatt bármelyik cég eláshatta volna magát a népharag miatt. Tudomásul kell venni, hogy van egy egyensúly és az pont olyan irányban billent ki, hogy most törvényszerűen az ellenkezője következik. Rajtunk pedig annyi múlik, hogy mikor adjuk meg hozzá azt a lökést, ami a holtpontból (ami a spekulatív kereslet és a kínálati szűkösség megszűnése után már csak az nVidia kényelmes technikai fölénye volt) ki tudja mozdítani. Erre mondtam én az egésszel, hogy az nVidia-nál gamer fronton szerintem most van itt ennek a tökéletes lehetősége, amikor a DLSS FG-vel összemérve egyébként is igen versenyképesnek tartott FSR 3 FG szépen bedarálja a teljes 40-es széria azon technikai fölényét, amivel mindeddig az nVidia a nyers teljesítményben nagyon közeli előző 30-as széria árazásához képest feljebb tudta ezeket pozícionálni... És a lineup refresh időzítése is pont tökéletes, hogy most helyezzük nyomás alá a céget, hogy azokhoz már megfelelő(bb) MSRP-ket határozzon meg.
-
D55
aktív tag
válasz
Raymond #42371 üzenetére
Csalódás akkor lesz, ha az emberek nem hisznek a hangjuk erejében és nem gondoskodnak a saját érdekeiket szolgáló hangulatról. Ez mostanában egyre gyakoribb hiba valamiért, pedig a piac így működik. Akire jobban odafigyelnek, akinek jobban meghallják a hangját a népek, az szabja meg az árakat. Egyszerű tehát. Az nVidia AI termékeit ignorálni kell, ne essen róluk egy szó sem, mintha nem is léteznének. Beszélgessenek a befektetőikkel magukban amit akarnak, de a piac kizárólag a gamer termékeik tarthatatlan és mostmár teljesen elfogadhatatlan árazásától legyen hangos, ezen belül is oda téve a hangsúlyt (ez fontos részlet), hogy ennyiért nem veszünk semmit, tehát a kereslet behúzta a féket, pánikszerű árcsökkentés indokolt.
-
D55
aktív tag
válasz
szasanyi #42369 üzenetére
Nem baj, mondom most rúgta ki a sámlit a 40-es széria alól az FSR3 FG. Terjedjen minél jobban a hír + a modok, update-ek, jöjjön mindenkinek a dupla fps RT címekben 20-as és 30-as szériákon is és az nVidia kénytelen lesz újra barátságos árazást alkalmazni. És mostmár tényleg csak ez a titka, terjedjen a hír, legyen urrá a hangulat a piac minél nagyobb részén és kész vagyunk.
-
szasanyi
félisten
Valószínűleg, bár az úgy már közel sem akkora mértékű hiszen a legtöbbünknek mind1, hogy 335 vagy 352k-ért nem vesszük meg. Persze alapvető probléma - de úgy is mondhatnám pofátlanság netovábbja - a 12GB@192bit + a magas árazás.
-
válasz
Raymond #42359 üzenetére
jah igen a 4070 marad. Akkor 4070 super úgy 699$ de reménykedek abban hogya 4070 ára csökkeni fog a 4060 Ti ből kiesik a 8 GB verzió és csökken az ára.
Én azt gondolom hogy kényetelenek felvenni a kesztyűt és árat csökkenteni.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
D55
aktív tag
válasz
szasanyi #42362 üzenetére
De úgy van, ez a szép benne
A DLSS Super Resolution, tehát az upscaling marad, ugyanúgy használhatod azt, csak a DLSS FG-t váltja ki a DLL mod (https://github.com/Nukem9/dlssg-to-fsr3)Volt is közben időm kipróbálni azóta már és nekem eddig meggyőző, szerintem bőven hozza azt, amit hivatalosan egy DLLS FG-vel kapnék ha a kártyámat nem 3060 Ti-nek, hanem 4060 SUPER-nek hívnák...
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Bár úgy lenne, de sajnos én nem azt láttam. FSR 3 esetében a textúrák mosottak, életlenebbek [link] míg a DLSS 3.5 teljesen jó (nem telefonon nézve látszik, ez gondolom evidens).
-
D55
aktív tag
válasz
szasanyi #42356 üzenetére
Meg most kijött az FSR3 FG támogatása elvileg minden DLSS3 FG cím alá, ahol a DLL csere megoldható (RTX20 és 30 szériák támogatottak). Igaz még nem volt lehetőségem kipróbálni, de nagy csalódásra nem számítok. Innentől a 40-es széria mesterséges technikai fölényének vége, visszakerültek majdnem egy súlycsoportba a 30-as szériával. Bármit is terveztek tehát az áraknál, 200$-t szerintem minimum vágjanak még alá ha értékelhető eladásokat szeretnének... Megmondtam én a múltkor, hogy december elején kellett volna ló halálában kijönniük még velük
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Ezt nehéz kitalálni és még ha úgy is lenne abból nem következik, hogy nálunk milyen kínálat és milyen árakon lesz elérhető. Sok más területhez hasonlóan már itt sem ízom a pozitív változásban, bár lehet az NV kiszórná a sima 4070-eket kedvezőbb áron (már többször előfordult, hogy hasonló helyzetben az NV árat csökkentett de az nálunk nem igazán jelent meg az itthoni árakban).
-
Raymond
félisten
De miert? Eleve az van hogy a 4070 marad (ezert is van akkora elorelepes a 4070->4070S eseteben). A 4080S marad ahol a 4080 van, a 4070TIS ahol a 4070Ti van a 4070S pedig a sima 4070 es a 4070TiS koze megy arban, van ott hely eleg.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
szasanyi
félisten
A legérdekesebb az árazás lesz, mégpedig 2 okból. Egyrészt mert a jelenlegi kártyák is piacon lesznek (egy ideig mindenképp) másrész a Mo-i kereskedelem és árazás, ami gyakran nem úgy alakul mint máshol.
Persze érdekelne érdemes-e várni rá az ára, ha másért nem akkor a 4070 árának változása miatt, de itt ugye bármi lehet (meg annak az ellenkezője is).If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
-
válasz
gainwardgs #42348 üzenetére
Jogos , némileg lassabb lesz, de már egybemostam a 4070 Ti superrel.
-
-
gV
őstag
igen, az szép lenne, ha minden mindegy alapon a GF-eket mostantól baráti áron adnák mert úgysem innen dől a lé, még a bányász időszakot is idevéve a jelenlegi H100 stb termékekkel összehasonlítva, de én nem így ismerem az nV-t. inkább úgy, hogy innen is kiszedik a maximális pénzt.
-
igen, ez benne van a pakliban de pont ezért árazhatnak alá éppen vagy akár le is szarhatják és adhatják drágábban. Meglátjuk mi mellett voksolnak.
-
Na igen de azt azért érdemes nézni, hogy már az új generációs kártyákban is az AMD annyit ad el közel mint Nvidia. Azaz némi konkurencia harc jelen van, nem magukkal versenyeznek jelenleg csak.
A 4080 S pedig a pletykák szerint nem lesz igazán nagy előrelépés.
Szerintem a 4070 super átveszi a 4070 Ti posztját és árát de annál némileg gyorsabb lesz A 4070 Ti super lesz kérdőjel mert az meg szerintem a mostani 4080 hoz lesz közel, de az is egy új SKU, amilyen még nem volt. Tehát a 3 ból 2 igazából új helyre és néven jön.
Az árazás attól függ mennyire tartja komolynak az AMD piacszerzését most Nvidia.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz
gainwardgs #42339 üzenetére
+1, a 4070TiS ha $800 lesz az nem vallana a jelenlegi nV-re, a 4070S lévén marad a 4070 is szintén nem lehet $600, az meg, hogy de és emiatt elkezdjenek árakat csökkenteni ami alatta van elég scifi. 4080S talán marad $1200, de ez nem is lesz jelentősen erősebb és a simát kivezetik.
-
Így van. Persze attól előfordulhat. A 4070 super biztos hogy drágább lesz de megmarad a mostani infók szerint a sima 4070 elméletileg, szóval az egy új SKU lesz.
-
válasz
gainwardgs #42339 üzenetére
Statisztikailag ezek az in-generation upgrade-ek elég kiegyenlítettek voltak a 2000-es / 1600-as szériában - két kártya azonos áron jött, kettőnél volt 10 dollár emelés, az 5. pedig komolyabban drágább lett. Akár azt mondod, hogy drágább lesz, akár azt, hogy ugyanannyiért fog jönni, az jelen ponton csak jósolgatás, nem támasztja alá semmi.
-
válasz
gainwardgs #42337 üzenetére
Értem a szót mire használják, csak ehhez a hírhez nem passzol.Legalább is még nem tudni, emelnek e az áron. Remélem nem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gainwardgs #42335 üzenetére
Mire gondolsz?"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
huskydog17 #42332 üzenetére
Már csak a Lightning kellene 😍
-
huskydog17
addikt
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Quadgame94 #42328 üzenetére
Amúgy azt nézted, hogy a képen 4K Ultra 1% low eredmények vannak?
Így néz ki az 1080p Ultra avg:
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
csaba951
veterán
-
gV
őstag
4070 és a 4070 Ti között 40% a különbség, talán az L2 mérete az Avatarnál van a legnagyobb hatással a teljesítményre azonos AD10x-t nézve (36MB / 48MB). a 4090 megint megéri a pénzét (MSRP).
Avatar: Frontiers of Pandora Performance Benchmark Review - 30+ GPUs Tested - Performance & VRAM Usage | TechPowerUp -
válasz
Raymond #42322 üzenetére
Gondolom az lehetett a fő oka anno (merthogy a super változat már jó ideje fehér holló valóban), hogy az 1650S 40%-kal nagyobb GPU-ra épül, és ahogy abban az árrange-ben csökkent az érdeklődés, nem akartak szaros +10 dollárért ennyivel többet adni. Gyanítom, hogy az olcsóbb kártyán több volt a profit mind az NVIDIA-nak, mind a gyártóknak.
-
válasz
Yutani #42318 üzenetére
Nem azt írtam hogy jó ,csak nincs igazán más 75 w korlatozassal,aminek eleg a PCIE.Az 1050 óta nem volt ilyen teljes értékű multimédiás kártya.A 6600 sokkal többet fogyaszt és szararabb multimediára,az 1650 nem teljes értékű.Nincs jobb és az 1050 kártyák már igen regiek.Ha a tobbi uj generacios kartya arat nezem ez erre a helyen van,hisz nem veletlenül korlátozzak le a teljesitmenyet.Nem jó,de nincs más.Anúgy az 1050 karimat anno 42 ezerert vettem.
Nem vagyok en sem elragadtatva,de en celpiac vagyok,örülök neki,hog, végre lesz egy ilyen kártya.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Erdekes hogy meg mindig a 150-160EUR aron a sima 1650 a belepo az NV-nel (az 1630-at ugy veszem hogy nem letezik*
) es az anno alig dragabb (10-20EUR difi?) de sokkal gyorsabb (kb. 40%) 1650 Super teljesen eltunt.
*nem is igazan kaphato, ami van raktaron az epdig latszolag elfekvo keszletek az 1650 aran.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
válasz
Devid_81 #42316 üzenetére
Hát, húdejónak nem húdejó, csak a 300 dolláros RTX
40504060 mellett van létjogosultsága. A 250-260 dolláros RX 7600 már fogósabb kérdés, de a 60-70-80 dollár árkülönbség még mindig lehet jelentős.#42318 Yutani: ez a 110 dolláros 1050 utódja, utószezonos kiadásban. Ha kibogozza az ember az összekavart nevezéktant, akkor 60-80%-os áremelést hozott az RTX 4000-es széria - ez a kártya abba pont belepasszol, nem jobb, de nem is rosszabb.
-
válasz
Yutani #42313 üzenetére
Nem ertek egyet.Az 1050 kartyanak nincs igazi utódja,az 1650 nem tudott NVence plmeg extra ficsőröket,mint videó és játék felskálázás.
Ez egy elég jó multimedias kártya 75 W kerettel,nem igényel tápcsatit,könnyen,akár passzívan hűthető.Ha nincs kibutíva multimediasan,mint a 6500 karik voltak akkor jó lesz a célközönségnek,pl nekem projektor mellé,kevés alkalmi játékra.Szerintem nincs ezzel gond.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Devid_81 #42314 üzenetére
Gondolom azért, mert rájöttek, hogy a 150-200 dolláros ársávban is lehet profitot termelni - csak oda az új gent nem viszik le, akinek ilyen kell, az vegyen eggyel korábbit.
1650 upgrade-ként amúgy pl. teljesen piacképes lehet egy 200 dollár alatti, 75W-os kártya (lehet, hogy az NVIDIA szerint most jött el a pillanat, amikor az emberek beletörődtek, hogy a GPU is annyival drágult, mint a kenyér). Az integrált ettől borzalmasan messze van, ahol ez a kasztrált 3050 tud majd 60 FPS-t, ott egy 5700G olyan 20-25-öt produkálhat...
-
-
S_x96x_S
addikt
mindenki diverzifikál [ nVidia (Blackwell) + Samsung ( packaging ) ]
2023.12.04
Samsung orders 'significant' number of 2.5D bonding equipment from Japan
Could signal company expects packaging order to increase from Nvidia
출처 : THE ELEC, Korea Electronics Industry Media
https://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=4692
"""
For the GPU itself, Nvidia doesn’t use Samsung Foundry but its main partner TSMC.
But for the packaging work, which is done after the GPU wafer is made, Nvidia is seeing enough demand to use both TSMC and Samsung - which also makes memory chips and offers packaging services - as well as Amkor.
Wafers for GB100 are expected to start fabrication around the year’s end at TSMC’s fabs.
Wafers take up to four months to fabricate so the assembly and packaging will likely start approximately during the second quarter of next year, so Samsung is preparing ahead of time."Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
GPU piac / Jon Peddie Research -
"JPR cautioned that it might not be a sign that 2024 will be the year of the GPU"( via )
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
Abu: "Figyelmeztette az USA az NVIDIA-t, hogy ne tervezze át a gyorsítóit"
https://prohardver.hu/hir/figyelmeztet_usa_nvidia_ne_tervez_gyorsito_kina.htmlMottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
Bővebb cikk a TomsHW -től.
https://www.tomshardware.com/news/us-govt-warns-sanctions-swerving-gpus-will-fall-under-their-control
- US govt warns that sanctions swerving GPUs will fall under their 'control the very next day'
- Secretary Raimondo said she didn’t want to specifically call out Nvidia.
- “We can't let China get these chips, period,”- Raimondo said she had noticed “Nvidia for example” was slicing chip specs “just below that [specification] cut.” This was traditionally how export controls worked, admitted Raimondo, but said she was seeking “a new way to have a continuous dialogue with industry where our Engineers can go toe-to-toe with their engineers, and we go to them and say our intent is to deny China technologies that can do XYZ.” In other words, sanctions may be readjusted somehow to target capabilities rather than levels of performance.
If companies don’t cooperate with this new type of relationship, the US Commerce Secretary hinted that specific export cut lines could be adjusted “the very next day.”
The above speech from Raimondo is a clear indicator that the government wants US firms to follow not just the letter, but the spirit of the rules concerning AI and computing export controls. We discussed this in our report last month after the Cerebras boss called Nvidia ‘Un-American’ for its apparent sanctions-swerving GPU reconfiguring.Of course, the US Commerce Secretary would like there not to be sanctions like those outlined above, for the greater benefit of American companies. However, she said her department was “eyes wide open about the threat from China.” She implored tech companies to “work together so your businesses are strong and lead the world, but also so our national security is protected.”
"""Mottó: "A verseny jó!"
-
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #42303 üzenetére
Inkabb az USA-nak kellene akkor tisztabban fogalmaznia.
"If you redesign a chip around a particular cut line that enables them to do AI"Akkor mondjak meg, hogy semmi nem mehet Kinaba, ami AI futhat...
De ha megszabjak, hogy 100W ego felett nem mehet export Kinaba, aztan utana javitjak, hogy ja amugy az alatt sem, a lenyeg hogy legyen naluk sotet, akkor nem ertem ez miert az Nvidia sara. -
gainwardgs
veterán
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Raymond #42302 üzenetére
> Meg mindig ugyanott vagyunk. Ez nem valtoztat semmit.
Az nVidia kínai terveit érinti.
Meg a tervezett: HGX H20/L20/L2 termékek jövőjét.Az üzenet egy finom figyelmeztetés az USA kormányától az nVidiának.
És az a célja, hogy változtasson az nVidia a hozzáállásán.
"""
In a recent interview with Fortune, US Commerce Secretary Gina Raimondo issued a cautionary statement to NVIDIA. She warned that any new product representing a redesign of a previously prohibited processor would promptly become subject to additional restrictions.
"""> Ez nem valtoztat semmit
szerintem az üzenet lényeg az,
hogy nem az nVidia vagy akár te vagy az én értelmezésem számít,
hanem az USA kormányáé.És ha minden rendben lenne az nVidia és az USA kormánya között,
akkor erre a figyelmeztetésre se lett volna szükség.Mottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Raymond #42299 üzenetére
> A penz nem a 4090-bol van hanem az AI/DC termekekbol
> ott pedig nem valtozott semmi.Az US Commerce Secretary - üzenete az AI/DC/ML -re szólt
és bár a 4090 -et is lehet erre használni ,
de ott az új Kínai piacra tervezett H20, L20, L2 sorsa (lehet) még kétséges.Persze még nem biztos, hogy elkaszálják a megjelenés után ..
de a pakliban benne van a lehetősége.
Attól függ, hogy az Amerikai hivatalnokok - a szankciók megkerülésének, vagy betartásának értelmezik az nVidia terveit. És persze bármikor még tovább szígoríthatnak (~ pontosíthatnak) a szankciókon.
Az hogy nem 8 hanem 20 gyorsítót kell beépíteni a kínaiaknak ezután, hogy ugyanazt a teljesítményt elérjék, önmagában Kínaiakat nem fogja vissza AI terén.
És a H20 -ban ott van az NVLink ( 900Gb/s )Vagyis a törvény szándéka szerint az NvIdia megkerüli .. De a törvény betűje szerint meg betartja a szankciókat. A friss üzenet jelenleg az, hogy ebben az esetben a törvény szándéka nagyon fontos!
"Nvidia also has H20, L20 and L2 AI GPUs that are designed to sit under the performance and density restrictions for sale in China. These new AI GPUs are due for release in 2024."
-------------
(Nov 9, 2023)
NVIDIA Preps Even More Hopper AI GPUs For Chinese Market In Accordance With US Policies
https://wccftech.com/nvidia-preps-more-hopper-ai-gpus-for-chinese-market-in-accordance-us-restrictions/[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest