- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz BUZZLGHTYR #157099 üzenetére
BIOS telepítőt csináltál nem uefit.
Penndive tartalmáról egy kép?
uefit legacy vagy csm módba téve elindul?[ Szerkesztve ]
-
TiberiusX
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
válasz teptep #157108 üzenetére
Így-így! Kijátszottam screencastra és a firefoxos linkjét betettem a yt.dlg-be. [alakformáló] Fél óra múlva leszedem.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Ha a hálózati boot is engedélyezve van az lehet percekig kereshél(ne) mielőtt megjelenítené a többit. Kapcsold ki a network bootot.
Pendriveot a MS saját eszközével vagy filekezelővel készítsd, ne használj hozzá 3.fél programját. -
-
teptep
senior tag
válasz hcs57 #157095 üzenetére
Win10-11 laptopokon és asztali Win11 gépen próbáltam. Mindegyik a proci teljesítményétől függően pár másodpercig (vagy pár 10 másodpercig) 20-30%-on pörgette a procit és utána elindult. A VLC vitte rendesen [kodekinformációk]. A Windows beépített Médialejátszója, illetve a indows Media Player Legacy ugyan úgy mojolt egy kicsit s majd lejátszotta. Ezeknél viszont nem volt lehetséges az idővonalon mozogni. (A VLC-nél ez is rendben.) A 10 éves LG TV viszont kifagyott tőle. Mobilomon csak a File Manager+ van fönt. Az is lejátszotta, csak szintén nem működött az idővonal.
-
King Unique
titán
A speciális rendszerindításhoz és az alaphelyzetbe állításhoz mégis miért kellene bármilyen pendrive, amikor mindkettő megoldható az éppen futó Windows 10 alól indítva is?
Aztán a leírtakból nem derült ki az sem, hogy maga a telepítési adathordozó, a Windows 10 telepítőjét tartalmazó pendrive hogyan lett létrehozva, MCT-vel vagy a Rufus programmal, netán egyéb módon, a BIOS-ban az UEFI boot vs. Legacy boot beállítás annak megfelelő-e, stb.
+ Az sem teljesen világos, hogy miért kell egyáltalán újratelepítés, nem működik rendesen a már feltelepített Windows 10, vagy már be sem bootol, vagy vírusos lett, vagy csak úgy megszokásból telepítsük újra X havonta / évente.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Nem csak "legacy" pen-t csináltál? Ha rányomsz a boot 1-re, nem uefi mód választható?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz King Unique #157098 üzenetére
NEzegettem, igen, de mivel nincs masik gepem, igy egy uj pendriveot nemtusok csinalni, csak erdekes, mert mikor a laptopt csinaltam a boot beallitasokba felismerte a pendriveot, kiirta a nevet, hogy kingston g3 8gb stb., ittmeg semmi, usb key, nemertem miert nem latja, pedig az usb villog
Agyilag teljesen lefarasztott xd -
King Unique
titán
válasz BUZZLGHTYR #157097 üzenetére
A #157094-ben leírtak ki lettek próbálva, speciális rendszerindítás, alaphelyzetbe állítás és egyebek?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Nemlatszodik, barhova dugom, nyilvan az elso helyre is bevan allitva
Ugynezki elkell vinni szervizbe, nevetseges xd
-
válasz BUZZLGHTYR #157092 üzenetére
A pendrivera már telepítve legyen a telepítő.
Pent kihúzni, hátsó alaplapi usb be bedug, restart.
Ezután látszódnia kell. -
King Unique
titán
• Egyszerű Win10 telepítés MCT-vel
• Windows 10 telepítés UEFI gépre v1
• Windows 10 telepítés UEFI gépre v2
• How to Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10
• How to Boot from a USB Flash Drive in Windows 10
• How to Clean Install Windows 10Na és az 1. opció szerint speciális rendszerindítással a WinRE menübe bootolva és ott kiválasztva az eszközt mi a helyzet, ott sincsen semmi?
Az "Enter Setup" menüben nem lehet továbblépni, almenü nincsen?
A Secure Boot kikapcsolása normál esetben nem szükséges, meg modern, UEFI-s PC-re amúgy is bekapcsolt UEFI boot + Secure Boot beállítással kellene Windows 10/11-et telepíteni.Ha van már a PC-re telepítve egy Windows 10, akkor az újratelepítéshez adja magát az alaphelyzetbe állítás, ami akkor is jól jöhet, ha valamiért nem tud a felhasználó pendrive-ról bootolva Windows 10-et telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
És ha belépsz a bios-ba és ott állítod be a pen-t elsődlegesnek?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
RoyBatty
aktív tag
válasz tordaitibi #157080 üzenetére
Az összes DRM megoldás egy kalap sz...r, kedvenceim azok a DVD lemezeim, amiknek az elején átugorhatatlan kalózkodás ellenes reklám van. Inkább letöltöttem a filmet és úgy néztem
Ugyanez igaz a régiókodos marhaságra (értsd megveszek egy csak az USA-ban kiadott filmet és Európában nem játszhatom le) is.
De felhozhatom példának azt a magyar e-könyvemet is, amin olyan online másolásvédelem volt, amihez tartozó szolgáltató megszűnt és így olvashatatlan lett a nálam lévő példány. -
Csupingo
veterán
válasz BUZZLGHTYR #157087 üzenetére
Nem az lehet mint régebben a laptopoknál, hogy amíg nem kapcsoltad ki a secure boot-ot, addig nem engedett külső eszközről boot-olni?
Hibátlan a pen, más gép indul vele?Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
válasz BUZZLGHTYR #157087 üzenetére
Biost állítsd alapra.
-
válasz BUZZLGHTYR #157085 üzenetére
Ne a biosban keresd a boot menüt.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello, pendriverol akarnam ujratelepiteni egy adott gepet, ami ma kerult hozzam, de a boot menube semmi semmjelenik meg, se a pendrive se az ssd
A pc neve: medion akoya p32010
-
teptep
senior tag
válasz hcs57 #157083 üzenetére
Egy letöltési linket meg tudnál adni?
Vagy az egyiket feltölteni ide:
https://wormhole.app/ -
veterán
válasz ekkold #157078 üzenetére
Ez óriási.
Tehát én naponta 25x 5 éven keresztül prémium előfizu nélkül, reklámblokkolóval reklámmentesen megnézhetek egy videót. Akárhányszor. Ha vállalom a reklámot, akkor úgy. Letölthetem (még igen, de lesz ez sajna máshogy is...)De ha előfizum van, akkor titkosítva, mindenféle megkötéssel, időkorlátosan tölthetem le, és csakis célszoftverrel nézhetem meg. Tehát fizetek a korlátozásokért.
Ugyanaz a fájlt amit több 100millióan előfizu nélkül nézhetnek, letölthetnek.
Ha valaki ennek a fizetős korlátozásnak, tiltásnak az értelmét elmagyarázza annak igen hálás lennék.
Fizetek hogy rosszabbul járjak, ez tökjó.[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz tordaitibi #157076 üzenetére
Kicsit utánaolvastam. Youtube alkalmazásban mobil eszközön, vagy PC-n böngészőben megy a letöltés, premium fiókkal bejelentkezve. A lejátszáshoz ugyanez kell, tehát yt alkalmazás, vagy a böngésző amiben beléptél az accountoddal.
Ismét levonhatjuk a (szokásos) tanulságot, a "kalzóz megoldások" (minden egyéb, de amúgy szokásos állítással ellentétben) jobbak, és stabilabbak... Egy regisztráció, és bármiféle account nélkül letötött youtube videó esetében nem lesz időkorlát, akkor és annyiszor nézed meg, amikor és ahányszor csak akarod...Idézet a gyakori kérdésekből:
Miért nem jelennek meg a letöltött YouTube-videók a galériában?
A rendszer az eszközön titkosítva tárolja a videókat, és csak a YouTube alkalmazásban nézheted meg őket.
Letöltött videók megtekintése
A számítógépre letöltött videók megkeresése és megtekintése:
Nyisd meg a youtube.com oldalt bejelentkezett Premium-fiókodból.
A bal oldali menüben kattints a Letöltések elemre.
A letöltött videók legfeljebb 29 napig játszhatók le offline. Ezt követően csatlakoztasd újra az eszközt az internethez. Az alkalmazás így ellenőrizheti, hogy a videó továbbra is rendelkezésre áll-e, valamint értesülhet a videót érintő esetleges változásokról is. Ha a videó már nem játszható le offline, akkor a következő szinkronizáláskor az alkalmazás eltávolítja eszközödről.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Geth
veterán
válasz idegen lény #157073 üzenetére
Azt csinálsz amit szeretnél a
132601889akárhány nyitott lappal, csak egy tipp volt, hogy lehet hatékonyabban kezelni ennyi lapot. -
veterán
válasz ekkold #157075 üzenetére
Én ismillió videót töltöttem le yt-dlp-vel. De ez nem erre vonatkozik, hanem YT. premium előfizetésekre.
Mivel nekem nincs ilyenem, nem tudom ellenőrizni, és az is lehet tévedek ebbe a témakörbe.Idézet a YT. erre vonatkozó leírásból:
"A letöltött videók legfeljebb 29 napig játszhatók le offline. Ezt követően csatlakoztasd újra az eszközt az internethez. Az alkalmazás így ellenőrizheti, hogy a videó továbbra is rendelkezésre áll-e, valamint értesülhet a videót érintő esetleges változásokról is. Ha a videó már nem játszható le offline, akkor a következő szinkronizáláskor az alkalmazás eltávolítja eszközödről.Egyes országokban/régiókban a tartalmak legfeljebb 48 óráig játszhatók le internetkapcsolat nélkül. A videók letöltéséhez be kell jelentkezned a Premium-fiókodba. A letöltésekhez hozzáadott videókat csak akkor játszhatod le, ha azzal a fiókkal jelentkeztél be, amelyet a letöltésükhöz használtál. Egyes funkciók, mint például a hozzászólás és a tetszésnyilvánítás, csak akkor állnak rendelkezésre, ha eszközöd Wi-Fi-hálózathoz kapcsolódik. További információ az offline YouTube-videókról."Az egész a szokésos értelmezhetetlen katyvasz mint pl. egy Windows eula vagy egy Facebook súgó.
Mi az hogy ha offline lejátszható, akkor se mert internetkapcsolat kell, akkor most le van töltve vagy nincs, ha igen, hova, lehet nem nyutható meg pl. VLC-vel, vagy a fene se tudja ezt értelmezni.
Letöltötted de mégse, nem a tiéd.[ Szerkesztve ]
-
ekkold
őstag
válasz tordaitibi #157072 üzenetére
Most hallok először ilyen időkorlátos videóról, tényleg van ilyen? Mondjuk nem hinném, hogy a windows beépített médialejátszóján kívül sok olyan szoftver lenne, ami foglalkozik ilyesfajta időkorláttal . Ugyanakkor töltöttem már le youtube videót, ami régóta megvan, és nem ütköztem sose ilyesmibe.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Gyöször
senior tag
Jó, de én akkor is VLC vel akartam lejátszani :-) azt hittem a hiba a videofelvétel exportálásakor történik. A dvrben még volt hangja, gépen nem..
Ha már itt tartunk. Vettem ezt a dji osmo action 4 kamerát és akadozva játsza le a felvételét a vlc. Szerintem gépnek jónak kéne lennie egy 4Khoz, 5600G ryzen, meg kapott egy 6700Xt-t is. Ha már nem használsz kodek pakkot feltettem a klite pakkot így lett mpc-hc is a gépen, azzal is szakaszosan játsza, de máshogy ezzel úgy megszalad vagy mit csinál néha a kép, aztán lemarad picit majd megint hietelen utoléri magát, ha idétlen is de csak így tudom elmagyarázni.
Ötlet? Win11en kívül bármi jöhet## szerk: ez nyilván a rocksteady lesz a kamerában, mert csak a kamera forgatásánál jön elő. Az erdő normálisan szalad mikor vonatozunk. bocs, kitöröljem? Azt hogy kell?
[ Szerkesztve ]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
idegen lény
őstag
Szöszölhetnék vele, de ha így is ugyanúgy működik minden, akkor minek? Úgyis alvó állapotban vannak. Csak az nincs, amelyiket használom. Az alvó lapok meg nincsenek hatással a teljesítményre.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
veterán
-
ekkold
őstag
válasz hcs57 #157063 üzenetére
Ez nem kodek probléma lesz, valószínűleg megsérültek a fájlok, és azért nem tudod lejátszani. Ha teheted töltsd le újra ami kell. Már nagyon régóta nem találkoztam olyan video fájllal, amit a VLC ne tudott volna lejátszani
-
Gyöször
senior tag
volt egyszer egy problémám, hogy a hikvision kamerából nem játszotta le a hangot se a vlc, se az mpchc, se egyik windowsos player. a VLC kiírta ő maga a codecet, de nem szólt a hang.
vsplayer volt egyedül a megoldás, a hikvision oldalán találtam meg. Semmilyen codec pack nem segített.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Geth
veterán
válasz idegen lény #157061 üzenetére
A könyvjelzőket lehet könyvtárakba rendezni, illetve van reading list. De lehet van ilyesmi célra extension is.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Letöltöttem több torna videót, amit akkor meg is tudtunk nézni.
Nem tudom mi történt, de ezek a videók nem játszhatók le, a lejátszó szoftver csak gondolkozik.
Próbáltam a VLC- vel is, de úgy tűnik, mintha kodeket keresne..
Mivel lejátszani most nem tudom, így átkódolni sem.
Hogyan boldogulnék?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
DPISTI00
csendes tag
válasz King Unique #157060 üzenetére
Ezt a tanácsot kaptam és eddig úgy tűnik használ:
a hálózati kártyánál az energiagazdálkodás fülnél ki kellett vennem a pipát -
idegen lény
őstag
válasz RégiPC #157055 üzenetére
Laptop annyira olcsón, hogy szinte fillérekért és 16GB RAM-mal, Windows-zal
#157057efi99
Mert minden érdekel, de nincs időm mindent befejezni, és mindig jön valami új. Jelenleg csak 1889 oldalam van megnyitva. A könyvjelzőimet meg sem tudom már számolni. Oda csak azt teszem, amit nem akarok, hogy elvesszen. Nem a befejezetlen dolgokat, mert akkor elfeledkezem róluk. Ráadásul a könyvjelzők nagyon nehezen kezelhetők még Edgen is.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
King Unique
titán
válasz DPISTI00 #157059 üzenetére
A külső antivírus programok tudnak bosszantó anomáliákat okozni, pl. ezeket és ezeket pont a vírusirtó topik topikgazdája írta korábban...
"Kikapcsoltam a vírusirtót, letöröltem, de úgy is ezt csinálja."
Mármint a saját uninstaller programjával (Panda Generic Uninstaller)?
Ha csak a hagyományos módon lett eltávolítva, akkor lehet maradtak még utána összetevők."Ha bekapcsolom a gépen utána egyből újra kell indítanom, hogy normális legyen a net, de kb. 1 óra netezés után ismét belassul és megint újraindítás kell. "
Ezt rá lehetne fogni első körben a gyorsindítás (Fast Startup) kikapcsolásának vagy a Shift + leállítás módszer alkalmazásának hiányara, de ha újraindítás után sem működik megfelelően, akkor elvileg nem ez lehet a probléma oka.
[ Szerkesztve ]
-
DPISTI00
csendes tag
Sziasztok!
Egy éve használtam Panda Dome-ot eddig hibátlanul. Most kellett rá előfizetem egy év után és mintha utána rendszeressé vált volna, hogy belassult a netem. Előtte nem volt ilyen problémám. Ha bekapcsolom a gépen utána egyből újra kell indítanom, hogy normális legyen a net, de kb. 1 óra netezés után ismét belassul és megint újraindítás kell. Egyszerű böngészés is katasztrófa. Kikapcsoltam a vírusirtót, letöröltem, de úgy is ezt csinálja. Lehet a Panda az ok? Még Win Update-re gondoltam. Hogyan lehetne orvosolni ezt? Ez az álladó újraindítgatás idegesítő. -
Maelephant
aktív tag
válasz RégiPC #157055 üzenetére
Szia,
a használtpiac (szerintem az alkatrészek ritka jószág és keresleti piac jellege miatt) nagyon sajátos, valóban nincsenek igazán jó áron régebbi, de még használható, mármint relatíve friss, nem ősöreg alkatrészek, viszont ez a helyzet nem új, már jó ideje ez van, sajnos ezen a vonalon nemigen jársz sikerrel (én is mindig visszajutok a boltban vásárláshoz).
Ha viszont kiegyezel új, bolti cuccal, az SSD kapcsán van saját téma (SSD kibeszélő), a hardverek kapcsán meg az adott procik/alaplapoké.
Ha Intelt szeretnél, nem méregdrágán, akkor 12400-13400-14400 valamelyike, ezeknél drágább, 100E Ft környéke a 14600K, az már jóval gyorsabb, ezekhez párosíthatsz max 48 GB DDR5-öt sebességvisszafogás nélkül. Ami korszerű konfigból ajánlható volna, az mind elég húzós árral bír (Ryzen 9700X, Intel Ultra 265K vagy 285K munkához).[ Szerkesztve ]
-
efi99
őstag
válasz tordaitibi #157038 üzenetére
Meglepő módon elég sokan 100-es, sőt 1000-es nagyságrendben tartanak nyitva állandóan lapokat. Én sem tudom mire jó. Átláthatatlan, azt se tudja már mik vannak megnyitva és miért. És léteznek ugye úgynevezett könyvjelzők is.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
RégiPC
kezdő
A 157040-ben irt Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek? topikba tegnap rendesen, szabályosan beirtam milyen gépet akarok. 1 ember válaszolt, figyelmen kivül hagyva az üzim nagy részét, VGA kártyát, gagyi SSD-t, DDR4-et irt, amikor beleirtam hogy nem kell VGA (AMD-ben is vannak IGP-s CPU-k), normális SSD kell, és DDR5-öt akarok (mert a következő 1-2 tipus Intelnél és AMD-nél is még DDR5-ös lesz, DDR4-nek nincs értelme). Csak AMD-re irt dolgokat, amikor irtam hogy sosem használtam ilyet, csak Intelt. Az ilyen válaszokkal nem megyek semmire.
Hol van az a nagy segitség, amit másoknál látok, hogy megkapják?
Miért alig van rendes használt cucc a HA-n socket 1200 és 1700-ra? Csupa új dolgokat hirdetnek boltok. Ezeket boltban is meg tudom venni kb. ugyanannyiért, akkor minek hirdetik itt?
A HA lényege az olcsó, még jól használható, 3-5 éves (nem 7-1x éves, amikkel tele van) használt cuccok lenne, az új ár feléért, vagy olcsóbban. Hol vannak ezek? Kb. csak M.2 SSD-t akarok újan venni, a többi jó használtan, féláron, vagy olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz tompa torma #157053 üzenetére
-
efemm
tag
válasz fecke78 #157047 üzenetére
Az energiagazdálkodásban Gyors rendszerindítás kikapcsolva? Kikapcsoló gombra Leállítás vagy csak alvás? sfc /scannow és DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth megvolt? Felesleges Alkalmazások törlése és Indítópult kiürítése? Játék alatt proci hőmérséklet? Táphiba? Milyen alaplap, mennyi memória, milyen proci, mennyi és milyen diszk van? Külön víruskereső?
-
idegen lény
őstag
válasz RégiPC #157049 üzenetére
Idézlek: "gagyi 2GB-os VGA". Mihez gagyi, ha nem is játszol?
#157050Cs1csó
Ezt mondom én is. Ha nálam elég 8 GB 13.260 oldalhoz, akkor másnál is elég kell legyen 100 oldalhoz. Egyszerre úgysincs mind aktivált állapotban, csak amelyik éppen nyitva van vagy például zene megy rajta. A többi alszik.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz idegen lény #157046 üzenetére
Ez nem jelent semmit, "intelligens" a memóriakezelés: ha van elég akkor nyújtózkodik, ha nincs elég akkor takarékoskodik. Nekem cakpakk van 8GB RAM-om és ha több oldal van nyitva akkor sincs tele.
-
RégiPC
kezdő
Ha nem akartok rendesen segiteni, akkor persze hogy nincs eredmény. Máshol is ez van.
Sosem irtam hogy külön VGA kártya kell, sosem kellett, most is az IGP megy.
A könyvjelző nem jó megoldás, mert minden használt lapnak kinyitva kell lennie. Az energiatakarékos mód sem jó. -
fecke78
senior tag
WIndows 10 alaphelyzetbe állítása nem sikerült . Gyereknél sokszor összeomlik a gép játék közben ...
Ilyenkor csak az újrarakás segít? -
idegen lény
őstag
válasz Cs1csó #157034 üzenetére
Nálam most 13.260 oldal van nyitva 8 GB memóriával.
#157036RégiPC
Minek Neked VGA, ha nem játszol? Milyen böngészőt használsz? Én Edge-et, meg se kottyan neki 13.260 oldal.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz RégiPC #157041 üzenetére
A megnyitott oldalak memóriahasználata kikerülhető azzal, hogy nem hagyod őket megnyitva, hanem könyvjelzőket használsz.
Így nem is kell munkaállomást vegyél 96 GB memóriával.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
flash-
veterán
windows 10 ben picit a kép elcsúszott jobbra és le. egy pár centit. így csak a start menü és a tálca felső fele látszik és az új értesítések ikon(jobb alul) fele.
felül és bal oldalt van egy centis fekete csik.
mi történhetett?mi a megoldás? -
Maelephant
aktív tag
válasz RégiPC #157041 üzenetére
Ne haragudj már,
szerintem vajmi kevés alapod lehet felháborodni, ez a W10 oprendszer (mint rendszerszoftver) topikja, most már jó pár hsz óta félfiktív-elméleti fejtegetésekkel floodolod a témát, szerintem vonulj vissza kicsit, gondolkodj el azon, van-e és ha igen, mi a ténykérdésed, ami biztosan ide tartozik és utána tedd fel azt.
Egyébként a Chrome (-ium) böngésző(k) memóriakezelése rengeteget javult a "20 tab összeomlasztja a gépet" mémkorszak óta, illetve ha zavar a Chrome "magas" memóriahasználata, kapcsold be a memóriatakarékos módot, ami még tovább csökkenti a memóriahasználatot, cserébe újratölti a tabokat aktívvá váláskor.[ Szerkesztve ]
-
RégiPC
kezdő
efemm: Néztem itt használt munkaállomásokat, szerver cuccokat, 140e-ért 96GB-os (512GB RAM-ig pakolható) gépet is találtam 8 slottal, de hiába, ha 2017-es a gép, socket 2066. Mennyi üzemóra lehet bennük?
tordaitibi. Az egész üzid értelmetlen. 100 lap (nem hetekig tartom nyitva, hanem 5+ éve igy netezek végig) nem foglalhat 20GB-ot, ilyen nincs. Akkor foglal ennyit, ha elburjánzik a böngésző miatt a RAM használat. Nyiss ki 100 lapot, használd igy a gépet pár napig, és meglátod mi lesz. Ezt persze csak 32GB-tal fogod tudni megtenni. Minél több lapot nyitok ki, annál több az alap RAM használat, és annál jobban és gyorsabban elburjánzik a RAM használat. Oprendszertől és hardvertől függetlenül. Ezt nem tudták kordában tartani, amikor 100+-os verzióknál tartanak a böngészők. Vicc.
Milyen pontosan a vett Thinkcentre géped? CPU?
Gyöször: Vagy segits rendesen, vagy ne irj ide semmit. Nem kioktatásért, beszólásért, leszólásért, becsmérlésért, stb. jöttem ide.
King: Értem hogy sokféle CPU-val működne a Win 11 felerőltetése. A hivatalos listás linkeden még a 3770 sincs ott. Akkor mit ér a lista? Nem az a problémám, hogy nem tudok Win 11-et használni a 2 gépemmel.
Azt tudom mondani, ami efemmnek is irtam, 100e alatt csak szemét cuccok vannak. 120e-ért találtam itt i5 14400F (erő 25691, 2024 Q1) + B760M lap + 2×8GB DDR4 cuccot. Külön-külön is ennyiért lehetne ezeket itt megvenni másoktól, Akkor mi a hirdetés értelme? Nem olcsóbb semmi. A CPU újan boltban 70e. Ha ezt 32GB-ra bővitem (50e) + lesz egy 1TB M.2 SSD (990 pro 45e), akkor igy is 215e-nél leszek. Nem jó. Hiába lenne kb. jó cucc, ha túl drága. -
King Unique
titán
válasz RégiPC #157026 üzenetére
Attól hogy a linkelt blogbejegyzésben Intel Core I7 i7-3770 CPU-val szerelt PC-re lett telepítve a Windows 11, nem jelenti azt, hogy pl. I3, I5 CPU-val szerelt ne lenne opció, ne működhetne olyannal is jól, a hivatalos listában is van több olyan. Sőt, technikailag kb. akármilyen Core i sorozatú CPU-val szerelt PC-re telepíthető a trükközéses módszerrel, mivel a 24H2 verzió óta követelményként bevezetett POPCNT/SSE4.2 utasítást már a legelső Core i sorozat is támogatta.
Nem az lett leírva, hogy okvetlenül a legolcsóbb minimalista PC-t kell megvenni a Windows 11-hez, hanem hogy nem is feltétlen olyan erőgépeket drágán (fél / egy millióért) amiket itt leírsz, bőven megtenné annál visszafogottabb és olcsóbb is, meg nyilván a min. 32 GB RAM is inkább egyéni igény, mintsem a Windows 11 alapvető szükséglete. Amit a "hanem eleve túl erős" kijelentésed is alátámaszt, vagyis tulajdonképpen még magad is elismered hogy túlzás.
A #157017 számú hozzászólásban már le lett írva, hogy ez itt szoftveres Windows téma, nem pedig hardveres milyen CPU-t, alaplapot, RAM-ot, komplett PC-t vegyek, az utóbbihoz linkelve lettek külön topikok, + "egyben" ott van a "Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?" topik is, ott javasolt érdeklődni időtálló hardverkonfiguráció vásárlása és összerakása témában.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz tordaitibi #157038 üzenetére
Ez az egész egy hamubasültfasság már úgy ahogy van az elejétől kezdve. Neki űrhajó pécé kell, hogy 5 év múlva ne mondja azt az oprendszer, hogy már nem jó a gépe. De most windows98is elég lenne neki. Szerintem ne etessétek a trollt.
-
veterán
válasz RégiPC #157036 üzenetére
"Sosem fogom megérteni, hogy a böngésző programozók miért nem tudták megoldani a mai napig, hogy pár nap alatt a teljes RAM-ot ne töltse meg a böngésző, legyen bármennyi RAM a gépben"
mondd Te tudod miket beszélsz...?
NEM a programozók tehetnek erről hanem Te mint felhasználó.
Kinyitottál 100 lapot. Mindegyik kér 200megát.
Ez (egyszerűség kedvéért) 20GB ram. Mert szerencsétlen HOVA tegye a lapokat ha nem a ramba, tegye egy vödörbe ami a pc mellett van..?
Ha kiswappolja lapozóba, meg leszel sértődve hogy de tetűlassan tölti vissza, ha újratölti az oldalt webről az se lesz jó.
Van egy autód ami 80 lovas tud menni 150-et. És Te lefikázod a tervezőjét mert nem tudsz vele 300-al menni.
A hiba nálad van, vegyél 10x áron olyan autót ami tudja az igényeidet.
Ha nincs rá keret, maradj a régi autónál de ne hibáztasd az anyagi helyzetedért az autó tervezőjét.
Megkockáztatom hogy fél magyarországon nem találni még egy felhasználót aki hetekig 100+ lapot tart nyitva egy böngészőbe.
Ha ezek nálad tényleges igények, akkor áldozz rá, ugyanúgy mint az oled monitorra.
Örültem az eddigi eszmecserének, részemről elköszönök, tőled és a felvetett témától is. -
RégiPC
kezdő
Mindenkinek. Leirtam a hardvereimet, elég visszaolvasni. Nem elég most sem a régi (újabb 12 éves) cuccal a 32GB RAM, mert minden ki van nyitva a gépemen, ami fontos, ez 100+ lap (nem nonszensz). Már néhány napos, napi néhány órás használattal a 3-szorosára nő a RAM foglaltság az elburjánzás miatt, és 25GB körüli lesz a RAM használat, ekkor be kell zárnom a böngészőket, hogy felszabaduljon a RAM, és újra kinyitni. Ebből van elegem, ezért kéne inkább 2×32=64GB. Amúgy is többet fog használni a Win 11. A 4-8GB-tal el lehet lenni mondaton csak röhögni lehet, mert már 2016-ban kevés volt a 2×4GB, 4×4-re váltottam, 2018-ban 24GB-ra, majd 32GB-ra.
Sosem fogom megérteni, hogy a böngésző programozók miért nem tudták megoldani a mai napig, hogy pár nap alatt a teljes RAM-ot ne töltse meg a böngésző, legyen bármennyi RAM a gépben. A frissen kinyitott böngészőkkel + a Winnel 8-9GB, pár nap múlva 25GB úgy, hogy ugyanazok a lapok vannak nyitva. Miért?
Cs1csó. Win 11-es 2 gépet linkeltél, amiknél Win 10 Home és Pro van irva. Meg sem nézted miket linkeltél? Direkt megirtam, hogy a mostani helyzethez túl erős hardver kell, hogy 5+ év múlva is jól használható legyen. Erre megirsz 2 olyan cuccot, amikben 2017-es CPU-k vannak, socket 1151 és AM4. Nem értelek. A CPU benchmark oldal szerint az 1151-es i3 7100T 3776, az AM4-es 2400GE 7665 pontos. i5 12400, 12500 körüli erőben gondolkodom, ezek 19340 és 19901-es pontszámúak. Mind2 cucchoz 8GB DDR4 van, és 256, meg 240GB SSD. Mindkettőnél a 16GB RAM-ot beállitva 42800 és 56800FT lesz az ár. Mindkettőnél azt irja, hogy max. 32GB SO-DIMM 2 slottal. Miért nincs 32GB RAM választás? Akkor sem tudnám megvenni, ha az alaplap, CPU, SSD megfelelne nekem, mert 16GB RAM nem elég semmire. Már a socket 1200-nál max. 128GB DDR4/5-öt (4×32GB-ban) kezelő alaplapok, CPU-k (11500) voltak, az 1700-nál 192GB-ig vannak.
Miért akarnék ezek alá menni, 8 éves régen elavult cuccot venni? Az ilyen cuccokat eleve mindig figyelmen kivul hagytam, mert nem érnek semmit.
A linkelt boltban 6400T CPU-s gépek is vannak. Érthetetlen.
30db PC van, ár szerint növekvően néztem, nincs 1200-as és 1700-as sem, csak 1151-ig. A legdrágább csak a 2066-os, Xeon W-2133-mal (12674-es pontszám), 32GB DDR4, 512GB SSD, Win 11 pro, gagyi 2GB-os VGA, 172800-ért. Hiába van max. 256GB RAM lehetőség a 8 slottal, sosem kéne ilyen gép, pláne ennyiért. -
veterán
-
Cs1csó
félisten
válasz RégiPC #157032 üzenetére
Továbbra sem értelek. Milyen "átlagos" tartalom (böngészés, zenehallgatás, filmnézés, domumentumok szerkesztése, olvasása) fogyasztásához kell 32GB RAM ?
Ha nem akar valaki egy időben 100 weboldalt nyitvatartani (ami szerintem nonszensz) meg még 4-5 programot futtatni akár 4-8GB-al is el lehet lenni.
Mini PC-k 2 év garival Windows 11-el:
[link] [link]Netezős gépnek meg amire te írtad bőven jók, még ha 2-3-5 évig használod is.
Jó nem 14. gen i9, RTX 4090-el 64GB RAM-al M2-es SSD-el.
[ Szerkesztve ]
-
RégiPC
kezdő
válasz tordaitibi #157030 üzenetére
A 157031-re Cs1csóra is. Ha erre az üzire rendesen válaszolnak, kapok adatokat, akkor átmegyek a gépösszerakóba, vagy hasonló topikba. Sehol sem irtam olyat hogy játszok. Sok weboldalas böngészés, böngészős játékok, videók, zene, stb.-re használom. Ezért nem mehetek 32GB alá, és muszáj a DDR5, mert most a socket 1851, és a következő néhány évben az utána következő 1-2 adag is DDR5-ös lesz.
A mini PC-knél, barebone gépeknél pont ez volt a fő probléma, mert még most is 4, 8, GB-os a nagy része, kevés 16GB-os, a 32GB-osból meg néhány van, csilliókért. A CPU-k is gyengék a nagy részüknél, és az alaplap minősége ismeretlen, nem lehet rákeresni, mert nem irják a tipust. Ha csak a 32GB + normálisabb, min. i5 12500 szintű CPU-t nézem, már alig pár ilyen gép van, drágán. Hol van még az M.2 SSD, stb.?
Kérem a pontos hirdetést, az adatokat (alaplap, CPU, RAM, árak, stb.) hol lehet venni 100e alatt, az emlitett Thinkcentre-t, és a CS1csó mini PC-jét is. Sehol sem találtam hasonlót sem. A 45e-es Win 11-es mini PC-hez mi van? Csak alaplap + ház + OS? CPU + RAM + SSD + tápot külön kell venni 100+e-ért? Igy mit ér 45e-ért?
Most néztem a hardveraprót, a socket 1700 alaplapoknál 32 találat, csak EGY db használt lap 45e-ért, amit még most is lehet 49e-től újan kapni. Az újak meg alig olcsóbbak a bolti árnál, akkor minek? 1700-as CPU-k 67 találat, 0db 12400, 12500, nem kellenek F-esek, csak a teljes. Használt normális sincs sehol, 12100 és hasonló gyengék nem kellenek, soha többet i3-at. DDR5 asztali gép RAM 50 találat, a legolcsóbb 1×32GB (azért ilyen kell, mert az alaplap 4×32GB-ot kezel, ilyen kell, lehessen bőviteni, nem vehetek 2×16GB-ot, se 4×8-at) 55e, ez is ECC szerver RAM, bár jó lenne sima 1700 lapba is. Miről beszélünk, ha semmi értelmes sincs a HA-n használtan? Egy lap+CPU+RAM-ot nem tudok összerakni, pláne nem 100e alatt. Akkor honnan szerezzek értelmes áron bármit?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz tordaitibi #157030 üzenetére
2 év garival mini pc van Windows 11-el kb. 45k HUF-ért. -
veterán
válasz RégiPC #157018 üzenetére
Elsőre,
akkor miért használsz Windowst...? Játékra?Ha meg nem játszol, én 4 hónapja vettem egy használt 6 hónap garis Thinkcentre I5 16GB ram 256-os NVME sse-s beépített BT. wifis mini PC-t 84ezerért. Ajándékba járt hozá egy örök életes legális Windows11 Pro. (amit eddig nem használtam el mivel W10 ment rá saját retail liszensszel fiókomhoz kötve)
A gép mindenre, komolyabb játékon kívül tényleg mindenre tökéletes, villámgyors és csendes, kisfogyasztású
Beteszed usb házba az 1 terás lemezedet háttértárnak és kész a tökéletes média és tartalomfogyasztós pc.Az hogy neked oled monitor nyűgöd van félmillióért, ez hogy jön ide...?
megbocsáss számítógépről szól a siránkozás, ha hozzávennénk mondjuk egy multifunkcióst, upst, új pc asztalt, a szoba festését meg a ház tatarozását, esetleg a számítógépes szoba nyílászáró cserét is,
bocs de ezeknek a perifériáknak közük nincs a pc-hez.
az meg kijön 100alatt bőven.Ha játékra kell akkor az egész írásomat tekintsd semmisnek ha viszont valaki gamer gépet akar az ne vakarózzon az árakon. Régenmindenjobbvót... nem nem volt jobb, én 2000-ben a P3mas első pc-met használtan havertől 4 havi fizetésemért vettem.
Lehet venni olyan win-pro liszenszet 13ezerért számlásan amire garit ad az eladó, én 2 ilyet használok, az elsőt több mint 5 éve vettem és nem oem vicc hanem retail. itt a hardveraprón.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz Nagus #157022 üzenetére
Amúgy elírtam, mert a 2003as ofiszhoz már nem kell a fileformatconverters-t felrakni, csak az én gépemre a 2003at tettem fel, mert modernizáció volt. De sikítok tőle, annyira utálom. Ezért írtam véletlen 2003at. A lustaság miatt van még fent. Az asszony gépére tettem fel a win10re reflexből az office 97et, mert nem akartam hallgatni, hogy "ezen hol kell elmenteni?" szóval +1 hogy vidáman megy a win10essel az öreg irodai programcsomag.. és ő használja is, én nem sűrűn.
-
idegen lény
őstag
válasz RégiPC #157026 üzenetére
Nem tudom, nekem csak régi konzoljaim vannak, GC és Wii. De ha nem játszol, akkor egy mini PC egy kínai oldalról, előretelepített W11-el tökéletes lenne neked.
[ Szerkesztve ]
-
RégiPC
kezdő
válasz King Unique #157021 üzenetére
Eljutottam a gépem fejlesztéséig, a 2013-as gépet 8GB-tal vettem, 250GB SATA3 HDD-vel, most a max. 32GB van benne, és 120+500GB-os SSD. Tovább nem megy, a régi i5, i7 1155 CPU-k az egész gépem mostani alacsony árához képest még most is drágák.
Nem minimalista cucc kell Win 11-hez, hanem eleve túl erős, hogy 5+ évig jól használható legyen, mert nem akarok többet úgy járni, mint a mostani gépemmel, hogy túl gyengét veszek, és valami miatt (pénzhiány, válságos drágulás, fejlesztés szarakodás, mint az 1151-nél volt) sokkal tovább kell használnom.
A 157010-ben ezen [link] a linkeden volt ez [link], itt i7 3770-es gépre telepitette a Win 11-et, ami 2012-es CPU. Ha nekem is min. egy 3570 lenne a gépemben, nyilván Z77, B75, Q75, Q77 alaplappal, esetleg megérné a Win 11-es szivás. Csak H77-em és i3-am van, mert mint irtam kb. 5 évre terveztem ezzel. 2018-ban kellett volna vennem újan 1151-es kb. H370-es cuccot i5 CPU-val. Aztán 2023-ban kellett volna 1700-ast vennem min. i5 12500-zal. Most megnéztem, 2013-ban újan a H77 alaplapom az i3 CPU-val 66e volt. A Z77 lap + i5 3570K (a 3570 nem éri meg, nem vagyok gamer, csak hosszútávra tervezve erős gép kell) 95e lett volna. Ez a mostani áron az infláció miatt min. 300e lehet. A 3770K 98e volt.
157025: Milyen konzolra gondol, tipusok, képességek, sebesség, CPU, RAM, árak?
Nekem jó lenne kis egybegép is, barebone, stb. is, sosem volt ilyenem. Ezeket azért hanyagoltam eddig, mert drágábbak, mintha én rakok össze sima PC-t. A barebone, stb-kben lehet forrasztott CPU, nem lehet CPU-t cserélni, meg nem lehet simán RAM-ot bőviteni, stb.. Ez nem tetszik. Ezekért (meg dupla ár) nem volt soha laptopom sem. -
idegen lény
őstag
Hát akkor RégiPC-nek is egy konzolt kéne vennie. Kapna egy gépet olcsón, akár használtan is lehet szerezni hibátlan konzolokat, tökéletes játékokhoz és még netezni is lehet velük.
-
Geth
veterán
-
idegen lény
őstag
A konzolokon milyen operációs rendszerek futnak? Azokon is lehet netezni, nem? Azoknál nincs ilyen átállás probléma?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Akkor nem fizetsz, csak mint opció lett leírva arra reflektálva, hogy "Win 10, de csak 2025. okt-ig támogatott", ami max. az alapvető ingyenes támogatásra igaz, ellenben a fizetős ESU és 0Patch támogatásra nyilván nem. Sőt, akár az ESU esetében sem feltétlen kell.
Attól hogy nem támogatott hardverkonfigurációra van telepítve a Windows 11, még működhet akár azon is jól, itt a fórumon is sokan úgy használják, sőt pl. nekem is van olyan PC-re telepítve és évek óta gond nélkül működik..
Ha nem is cél esetedben a Windows 11 telepítése és használata, akkor viszont nem világos miért lett itt felhozva, meg pláne hogy van azon témához külön Windows 11 topik is.
Azért 12 év alatt normál esetben el szoktak oda jutni a felhasználók, hogy a meglévő PC-n fejlesztenek valamit vagy akár új / használt PC-t vásárolnak.
A Windows 10-hez és még a Windows 11-hez sem feltétlen kell fél milliós vagy 1 milliós PC, megoldható jóval olcsóbban is megfelelő és kompatibilis hardverkonfiguráció, használtan meg pláne. De ez ugye inkább az előbb linkelt topikok témája, ott kellene ezt tovább fejtegetni.
Az ide nem kapcsolódó társadalmi témáknak meg ott vannak a Társadalom, közélet és Sport, életmód, utazás, egészség témakategóriák topikjai, azt meg értelemszerűen ott kellene.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Régi gépre Linux nem lenne jó? Én szerintem anyámnak azt fogok feltenni, ha tényleg megszűnik a W10 támogatása, amire használja a gépet, a Linux bőven megfelel.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
RégiPC
kezdő
válasz King Unique #157017 üzenetére
Nem fogok fizetni a Win 10 hosszabb támogatásáért, mert éppen elég az, hogy minden adatot gyűjt rólam, ami lehetséges. Nem véletlenül mondják, hogy kémprogram beépitett oprendszerrel. Ezért nem rakom fel a másik gépemre.
Nem szivatom magam a Win 11-gyel nem kompatibilis gépeimre a 11 felrakással. Mit tud a Win 11, ami kell nekem, és nincs meg a 10-ben? Az MI nem kell nekem.
Nem az a problémám, hogy mindenképpen kell nekem a Win 11, és egyik gépemre se menne fel normálisan. Az a probléma, hogy 2013 óta nem tudok újabb gépet venni, 12 éve nem tudom lecserélni az 5 évre vett gépemet, mert mindig felverték valamivel az alkatrészárakat, a RAM-okat, SSD-ket. Hol árviz, földrengés, stb. az ázsiai gyárakban, hol válságokat csináltak, hogy minden dráguljon. Használtat se tudok venni, mert ezek is hozzá drágultak az újakhoz. Nem éri meg bőviteni és költeni a mostani 2 gépemre, mert régen elavultak. A modernebb gépet nem fogom tripla áron megvenni, legyen új, vagy használt az alkatrész. Min. ilyen kéne, ennél gyengébb nem éri meg: Socket 1700 lap, i5 CPU, min. 32GB DDR5, max. 128+GB RAM kezelés, 2×1TB M.2 NVMe SSD, új táp, OLED monitor. Ezekért csak 2020 tavaszi árat akarok és tudok fizetni (monitor újan 200e, a többi cucc újan+használtan 150e), senkinek nem fizetek óriási hasznokat. Nem én csináltam ártalmatlan betegségből járványt, és nem én szivattam az oroszokat, hogy az egész visszaüssön az EU országokra, többszörösére növelve a rezsi árakat, ami miatt itt tartunk a tripla termékáraknál. Tudom mi mennyi volt néhány éve, sosem fogadom el, hogy a mostani árak reálisak, normálisak. 2020 tavasszal 3xyFt volt 1kg kenyér, a nem átlagos 500Ft, most ezek 9xy és 1500-2000. Ha lenne 1 millióm a megirt cuccra, akkor se venném meg, mert gyorsan elavulnak, veszitenek az értékükből (tesznek róla), nem fogok 3 év alatt fél milliót bukni a cuccon. Valahogyan mindenképpen szereznem kell jó cuccot harmadáron, mert a mostani cuccok bármikor elromolhatnak. -
King Unique
titán
válasz RégiPC #157013 üzenetére
• A Windows 10-nek az általános támogatása tart 2025. október 14-ig, ellenben ha hajlandó fizetni a felhasználó a + támogatásért, akkor opció a + 3 év microsoftos ESU, meg + 5 év 0Patch támogatás.
Az ESU-nál lehet lesz majd itt is ilyen lehetőség, de arról ugye csitt.
• A Windows 11 Home és Pro kiadásoknál csak az aktuális 24H2 verzió támogatott 2026. október 13-ig, nem a Windows 11 alapvető támogatása tart addig, egy 25H2, 26H2 stb. verziónál újraindul a megjelenéstől számítva + 2 év támogatás, illetve a Home és Pro kiadásoknál 2 év a támogatási idő, az Enterprise és Education kiadásoknál 3 év.
• Megoldható a Windows 11 telepítése akár nem támogatott hardverkonfigurációra is és nem nem feltétlen kell új PC-t vásárolni, összerakni, max. a 15+ éves muzeális CPU-knál nem fog menni a POPCNT/SSE4.2 utasítás hiánya miatt, ami a téma topikjában nemrég ki lett fejtve.
• Az operációs rendszer működésének gyorsasága szempontjából eleve a kis méretű fájlokkal végzett random (4K) olvasási és írási műveletek, valamint az elérési idők számítanak, nem pedig a nagy méretű fájlokkal végzett műveleteknek megfelelő szekvenciális olvasási és írási sebesség. Amiből következik, hogy az SSD-nél majdnem kb. mindegy is hogy SATA 2 vagy SATA 3 porthoz van csatlakoztatva a PC-n, mert nyilván SATA 2 (3 Gb/s) porton is eleve gyors lesz SSD-vel az operációs rendszer és a programok működése, sőt jóval gyorsabb mint HDD-vel.
• Ez itt a Windows illetve Windows 10 téma, nem pedig CPU, RAM, alaplap, videókártya, monitor, stb., az utóbbi témák kitárgyalására ott vannak az Alaplapok, chipsetek, memóriák, Processzorok, tuning, Videokártyák, Monitorok, stb. témakategóriák topikjai, azok ügyében értelemszerűen ott kellene érdeklődni, biztos tudnak ott segíteni Windows 11 kompatibilis hardverelemek ajánlása témában is.Ennyi, felesleges ezt tovább ragozni.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Cs1csó #157014 üzenetére
mikor hazudták, hogy nem lesz már "új" Windows
That (in)famous statement was actually spoken by Jerry Nixon, a developer evangelist at Microsoft, whose job is to get developers excited about developing for Microsoft Store, at the 2015 Microsoft Ignite. Nevertheless, the technology media blew it up, and soon everyone was accepting it as gospel. But it never was.
Mindenhol Jerry Nixon-t írják, nem az MS-t. Fel akarta hype-olni a Store alá fejlesztést, kicsit félreértették, és már ment is mindenfele, hogy az MS azt mondta, hogy de ez a utolsó!!
Egyébként a helyesen: a Windows 11 24H2 support időszak végét lőtték be 2026-ra. Más konkrétum nincs, szerintem a hídon akkor menjünk át, ha odaértünk
-
-
RégiPC
kezdő
157009-157011-re. Nem használhatok P3-at, mert ez csak Win 98-ig mehet, ezzel ma nem lehetne netezni sem. 2001-ben jött ki az XP a P4-ekkel együtt.
A 156996-ban irt 2 gépem van, az újabban (2013-as) SSD van, de i3 CPU-s, még Win 7-es. Lehetne a max. Win 10, de csak 2025. okt-ig támogatott. A régibe (2009-es, akkor 10/9 szintu 4 magos Core2Quad socket 775 Q9550 CPU) nincs értelme SSD-t rakni a SATA2 miatt, a gép SATA2 max. sebességén fog működni, de az SSD sokkal gyorsabbat tud. Ha valamit javitok a gépeken, akkor nem éri meg Win 10-nél maradni.
Jól látom, hogy a Win 11 csak 2026-ig kap frissitéseket?
Az AMD-ről nem sokat tudok, sosem használtam. Néztem, a B450 2018-as cucc, 7 éves. Ez felelhet meg az Intel 1151-nél kb. a B365-nek?
A gépeimben minden elavult, a SATA3 is 2008-ban jött, nem is SSD-khez, hanem HDD-khez tervezték a max. 500MB/s sebességgel. Az NVMe SSD-k 1500-7000MB/s-ot tudnak, csak ez éri meg. Nyilván nincs egyik gépemben sem M.2 port.
Bőven itt az ideje leváltani a 16 és 12 éves gépeket, egy átlagosnál erősebb cucc kéne, hogy 5-7 évig használhassam. De mire? 2020 óta 2-3-szoros drágulás volt, a jövedelmem jó ha 40%-kal nőtt. Nem tudok 300+e-et költeni a 156996-ban irt 1700-as gépre. 2013-ban komplett új gépet vettem monitor nélkül 70e körül. Ez most 400e körül lenne.
Rendes gyors frissitesű monitor is kéne, de ez még ma is lehetetlen LCD-vel. Hiába várok 10+ éve az OLED-ek árcsökkenésére, a válságok visszaemelték az árakat, értelmetlenül telt el min. 10 év. 500e alatt nincs normális, még 27 collos sem. Ugyanez van az OLED TV-nél is. Használt csak hibás, vagy pixelhibás van, nem tudok jó OLED monitort, TV-t 200e-ért venni, márpedig nem ér többet. -
veterán
válasz RégiPC #156996 üzenetére
Te Atyaúristen... Mit használsz P3-mat ATA33 csatolós lemezzel?
Amit leírtál az valami rettenet, én nagyon türelmes fazon vagyok és vannak ratyi gépeim.
De amit leírtál, azt egy 10 éves mini pc, Intel N3150/8GB ram 128GB ssd 10x lekörözi. Pedig ez se atomerőmű.
Valamit váltanod kéne...[ Szerkesztve ]
-
-
RoyBatty
aktív tag
válasz RégiPC #156998 üzenetére
Az én ár-érték arányos listámon még mindig az AM4 foglalatú lapok vannak. Egy b450 chipsetes lap + 6-8 magos proci + 16GB DDR4 RAM kijön 40k körül, mindenre is elég Win10 alatt (már ha nem a legújabb játékokat futtatod 4k-ban rajta). De ahogy a szakkollégák írják az első lépés egy SSD berakása rendszerlemezként, csodákat fogsz látni frissítésnél is.
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Az alábbi problémában tudtok segíteni?
Frissen telepített Win 10 pro van a gépen és a böngészőből nem megy sem a Netflix sem az HBO.
Próbáltuk már több féle böngészővel de semmi. Telepítés előtt meg ment.
Van erre valami ötletetek miért nem megy?
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz INTELligent #156990 üzenetére
Valaki esetleg tud segiteni ezzel kapcsolatban? #156990
Koszonom elore is!Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
-
kutga
nagyúr
-
Gyöször
senior tag
Mondjátok már meg, hogy aki 2, 5, vagy 10 ezerért árul jogtiszta windows kódot az ugyan azt a keygent pörgeti meg mint amit én is megtehetnék ingyen?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Egérpad topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Ukrajnai háború
- Íme az új Android Auto!
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 990 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok