- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsocó
aktív tag
Tiny10 x64-et használok.
Ami érdekes, hogy 23H2-ből telepítettem, de a rendszer 21H2-őt jelez.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem tudok hálózati meghajtót csatlakoztatni? -
Egy W10-hez hozzáadtam egy online fiókot. Mikor azzal lépnék be, kéri a jelszót, a 2fa kódot, és a pin kód létrehozásakor valami félrecsúszik, és kidob a login felületre, hogy válasszak felhasználót.
Mit rontok el? -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tudom hogy van Chrome topik, de ott sajnos nem jött válasz. Nem tudom a Chrome-ot frissíteni, a következőt látom:"Hiba történt a frissítések keresése közben: Frissítés-ellenőrzési hiba: A kapcsolat a kiszolgálóval rendellenesen megszakadt . (hibakód: 7: 0X80072EFE -- system level).További információVerzió: 135.0.7049.97 (Hivatalos verzió) (64 bites)"
A neten rákerestem a hibakódra, többféle javítási módot találtam, amit tudtam azt kipróbáltam, a TLS titkosítási kulcsokra vonatkozót nem, mert az nagyon túlvan az én ismereteimen.
Futtattam a Gépház További hibaelhárítók funkcióból az internetkapcsolatok, a hálózati adapter és a WU hibaelhárítóit. Csak az utóbbi esetében talált hibát:
Nem tudom ez mit csinált, de a hiba nem szűnt meg. Kasperskyt használok, az egyik javaslat alapján kikapcsoltam a tűzfalat, de nem volt eredmény (nem tudom, hogy a tűzfal kikapcsolása után újra kellett volna indítani a gépet, erről nem találtam semmit).
Lefuttattam az SFC és DISM parancsokat, de nem jelzett hibát.
Egyébként a WU rendben működik, a 04.22-i patch kedd frissítései rendben megtörténtek. Van EDGE is a gépen, annak a frissítésével semmi probléma nincsen.
Próbáltam a Chrome netkapcsolat nélküli telepítését is, ami minden bizonnyal sikerült, mert el tudtam indítani a böngészőt, de a verzióra rákeresve ismét a fenti hibaüzenet jött elő. -
Én sem használok, illetve hazudok, 6 évig használtam majd nem volt rá szükség, jött egy 6 éves kihagyás.
Most megint kéne.
Ennyi.
Biztosan bennem van a hiba ismételten, miután a most 10 perce installált Thunderbird 2 perc alatt lett bekonfigolva és működik. Engedély megadva neki és itt az összes mailom a gépen.
Én kérek ismételten elnézést. -
efemm
tag
válasz
bringasisti #158013 üzenetére
A support.hp.com-ról töltsd le és tedd fel majd a "HP LaserJet Full Feature Software and Driver" cuccot, szerintem az jó lesz.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158014 üzenetére
Rákeresve van hivatalos néhány lépéses leírás, illetve ahogy nézem sokan megugrották ezt.
Lehet nem az app-pal van a baj?Már megint rögtön ki lett húzva a felhasználói hiba, mint leggyakoribb ok.
Én amióta gmail és outlook fiókom van, soha nem használtam dedikált klienst. A végtelen szenvedést látva a mail kliensek kapcsán, ez is egy jó döntésem volt.
-
Okéoké igazad van.
DE. Ez a nyomorult outlok, 1 órája szenvedek vele, ez meg NEM tud a gmailomhoz kaopcsolódni!
Ekkora f@stalicska gyári appot... A Posta simán megtette, csak nem működik mert ugye azonnal átírányít erre a tehetetlen redmond-szemétre.
Mindent megadtam az Outloknak, a g-fiókomban, ott is van mikor weben bemegyek hogy Windows alkalmazás teljeskörű hozzáférést kapott a gmailomhoz.
Menjenek a fenébe, nem tudnak 2025-be összerakni egy appot ami működik is?
Bocs a kirohanásért.
Marad külső mail app, csak mégegyszer, nekem most teljesen megfelelne a Win10 gyári appja. Ha működne. -
efemm
tag
válasz
bringasisti #158011 üzenetére
Van 15eFt-ért is használt lézer mondjuk, bár az ugyanolyan idős, mint a meglévő nyomtatód.
Pontosan mi típusa a nyomtatódnak? USB-n, hálózaton keresztül, wifi-n, vagy még párhuzamos porton kapcsolódsz, esetleg jetdirekt-en keresztül? Amelyik nyomtató megy windows10-zel, az fog menni w11-gyel is. Inkább a korábbi Windows7-hez írt 32 bites driverekkel szokott probléma lenni W7->W10 átállásnál.
-
bringasisti
őstag
Nem értek az informatikához, ezért lehet hogy hülye a kérdés. Van egy ösrégi nyomtató amihez nincs már termék támogatás. Másikat 50 ezerért adnak. Azt meg e lehet csinálni, hogy mikor Windows 10 ről 11 re váltok hogy a gépen legyen aktuális biztonsagi frissítés, akkor meghagyni a 10 es verziót is és csak nyomtatásra használva elkerülni a sebezhetőséget? Ha igen akkor hogy kell kivitelezni? Köszönöm
-
ekkold
őstag
válasz
tordaitibi #158008 üzenetére
Egy jó ideje a Mozilla Thunderbird-et használok levelezőprogramnak, csak javasolni tudom. Mondjuk én hordozható módban használom, hogy könnyű legyen mentést készíteni róla időnként. A Microsoft levelezőjét (Outlook Express-t) utoljára windows XP-n használtam valamikor... De a böngészőhöz is hasonlóan állok hozzá régóta...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158008 üzenetére
Lehet hasznos lenne, ha ilyenkor lefordíttatnád amit kiír, mert a jelek szerint a teljesen ignorálom hozzállás nem volt célravezető.
Az Outlook for Windows nevű app van helyette (lehet nem ezen a néven fut épp).
Ha az nincs fent, akkor tedd fel Store-ból. Nem tudom hogy frissülnie kellett volna-e magától, mert én se a régit se az újat nem használom. -
Eskuszom nem neztem, meg magyar windowsf hasznalok, nekem ne angolul irkaljon. Tudod mennyire buta vagyok angolbol, nagyon.
Soha nem hasznaltam ezt a Postat, sos-be kellett volna egy mail helyben, nem weben. startmenube rakkattintottam es indult a szivas.
Akkor miert van benne meg ha hasznalhatatlan, raadasul uwp app. Gyaluljak ki.
Ott van a kepen amit csatoltam hogy belepett a gmailomba, csak hasznalhatatlan, akkor egyaltalan minek ez az egesz hercehurca ha adnak egy mar nem tamogatott hasznalhatatlan appot?
Az Outlok meg ameddig volt idegzetem vegignyomkodni egy darabig a procedurat, szinten webes lenne. Pont nem ez kene, weben elerem barmikor a gmailomat.Most pont jo kisfiu akartam lenni, itt amugy is lekiabaljak az ember fejet ha kulso appot mereszel hasznalni, a gyari meg hasznalhatatlan.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158005 üzenetére
Oda van írva jóóó nagy betűkkel: no longer supported.
Nem hiszem el, hogy nem látod -
norba69
senior tag
válasz
tordaitibi #158005 üzenetére
Két dolgot tudsz tenni.
Vagy átállsz az outlook(new) nevű ...-ra, vagy exportálod az adataid és a levelezésed innen, majd telepítesz egy rendes levelezőprogramot, és oda importálod.
Nem véletlenül kerülik sokan a windows beépített vackainak a használatát. -
Bocs hogy itt kérdem,
Hogyan lehet ezt a sz@rt eltüntetni?
Bármire nyomok az Outlokot akarja, felvisz a netre böngészőt nyit meg 5 ablakot nyitogat. hogy a rossb bele. de nekem nem kell. ez a Posta alkalmazás.
Ott vannak a mailjaim látom de ezt a rohadt ablakot hogyan lehet átugrani?
Semmit se lehet csinálni. -
válasz
viperabácsi #157998 üzenetére
A whynotwin11 progi mit jelöl meg oknak?
-
teptep
senior tag
válasz
viperabácsi #158000 üzenetére
Bocsi, Win10-en nem tudtam megnézni. Ezek szerint csorbi útmutatója csak Win11 rendszeren belül a 22 vagy 23H2-ről 24H2-re váltást érinti.
-
-
viperabácsi
addikt
Hi srácok .
Adott egy ryzen 5 7600 giga b650m aorus elite AX ice alaplap 2x16gb trident z neo 6000 cl30 ram.
Win 10 pro aktiváltan , miért nem ajálja fel a win 11 re frissítést ? -
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #157964 üzenetére
Értem Köszi a válaszokat.
-
-igu-
addikt
válasz
norba69 #157995 üzenetére
a telepites le se fut, csak a copying files, installing files megy vegig, a features install elott keri a halozatot, onnantol kerul vegtelen ciklusba
innen homokorazik kicsit, majd ujraindul
"Próbáld ki a helyi fiókkal történő telepítéshez leírtakat, szerintem segíteni fog."
Ezt hol lelem?
-
efemm
tag
válasz
-igu- #157989 üzenetére
Nálam volt már ilyen, (w11 telepítésnél), hogy csak többedik alkalomra fogadta el a wifit. Lan-on keresztül viszont ment. Első lépésben viszont átállítottam Számítógép javítása - parancssor-ban diskpart-ban letöröltem minden partíciót, és convert gpt-vel át is állítottam típusát, utána ment csak rá a telepítés. Bios-t is megnézném, hogy AHCI-e a lemez, nem Legacy, vagy raid.
-
-igu-
addikt
válasz
tordaitibi #157991 üzenetére
A telepitesi folyamatban nem volt lehetoseg kikapcsolni a driverek frissiteset - csak a nyelvvalaszto dialogus volt elotte, ill. a wifi kivalasztasa kesobb. Innentol van a loop. Gyakorlatilag semmilyen beavatkozasi lehetosegig nem jutottam el.
-
válasz
-igu- #157989 üzenetére
Nyugodtam Mintezhetsz, én a linuxos topikba Winezek rendszeresen.
Még nem láttam fekete autót megállni a házam előtt
Szerintem,
leszed magának valami drivert az update ami nem jó és emiatt beborul.
Telepítés után próbáld meg hogy kikapcsolod a driverfrissítést, még mielőtt adnál neki hálózatot.
Most nem tudom megnézni hogyan kell, nincs a fejembe a procedúra, egy Ubuntu előtt vagyok és nincs most W10 a közelemben.
Ha így jó, valahogy meg kell keresni a bűnös drivert és csak annak a frissítését letiltani. -
-igu-
addikt
Udv urak,
az oreg laptopomat szeretnem idotallova tenni egy Win 10 Enterprise LTSC verzioval. Elozoleg Win7 volt a gepen, azt teljesen legyalultam.
A telepites utan frissitest keres a rendszer (wifi adatokat megadtam neki), es innentol vegtelen ciklusba kerul a gep, ujraindulas utan hianyolja a halozatot, es csak egy NEXT gomb van a kepernyon, amit ha megnyomok, fel perc gondolkodas utan ujraindul a gep. Probaltam kabeles kapcsolattal is (hatha csak a wifi nem megy valamiert), de ugyanaz a helyzet.A laptop egy Lenovo T520, valami oreg i5 processzor, 4GB RAM es 120GB SSD van benne.
A telepito .iso file a Microsoft oldalarol van, pendrive-ra irtam ki Rufus-szal.Szeretnek legalabb addig eljutni, hogy elinduljon es kiprobalhato legyen a rendszer, hogy ezen a vason van-e egyaltalan ertelme hasznalni, meg ha csak alap dolgokra is.
B opcio egy Linux Mint, de ezt csak halkan mondom (megiscsak egy Windows-os topikban vagyunk).Valaki talalkozott mar ezzel a problemaval? Van ra valami megoldas?
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157985 üzenetére
A lényeg, hogy mégis úgy sikerült feltenni a w10-et, hogy előkerült egy Hirens boot dvd, amiről hosszas bebootolás után a kicsomagolt iso-ból indítottam el a setup.exe-t.
A Hirens is w10 alapú volt (winPE), így sanszos, hogy a legutolsó letölthető hivatalos w10 telepítő setup.exe-je inkompatibilis a meglévő w7 rendszerrel, csak elindul, de aztán hibára is fut. -
-
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #157984 üzenetére
Ez max. a direkt módon letölthető
install.wim
fájlt tartalmazó 64 bites standard Windows 10 ISO-ra igaz, ellenben a MCT-vel letölthető ESD ISO-ban azinstall.esd
fájl kisebb 4 GB-nál, alapértelmezetten a Microsoft weboldala is eleve az utóbbit ajánlja fel. -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157983 üzenetére
FAT32 partíción nem lehet 4 gigánál nagyobb fájl már másolás szintjén sem!
A win10 wim fájlja pedig majd 5 giga. -
King Unique
titán
válasz
Attila0 #157982 üzenetére
Igen, létrehozol egy 5-6 vagy max. 8 GB-os FAT32 / NTFS fájlrendszerű - attól függően Legacy / UEFI bootolás a cél, UEFI-nél mit támogat a firmware, stb. - partíciót és odamásolod a fájlkezelőben felcsatolt ISO-fájlnak a tartalmát 1:1-ben. Ennyi!
A másikhoz ha újratelepítés alatt tiszta telepítés (clean install) értendő, akkor ott "2009" verzió max akkor lesz, ha 22H2 helyett "2009" verziójú ISO-val történt a telepítés. Bár ez megint édekes, mert "2009" verzió eleve nincs is, 2004 vagy 20H1 van, 20H2, stb.
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157977 üzenetére
Szóval, akkor a külső HDD-n hozzak létere egy partíciót, és arra készítsek egy bootolható telepítőt?
De ha már itt tartunk, még egyszer megkérdezem hogy miért 2009 lett a windowsom verziószáma a múltkori 22H2 helyett?
-
-
Attila0
őstag
válasz
King Unique #157973 üzenetére
Nálam sajnos a külső vinyós telepítés sem jöhetett szóba ugyanis backupnak használom.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157973 üzenetére
Egyszerű boot verziót próbáltam. Sokáig látszik a 4 felé osztott kék ablak (windows logo), majd egyszerűen rebootol később a gép!
Amúgy a vicc, hogy pont azt az iso tartalmat másoljuk ki ilyenkor gyökérbe, mint amire írod hogy a setup.exe indítása csak frissítésre való. (Biztos ez amúgy hogy arra?) -
King Unique
titán
válasz
Aureal #157972 üzenetére
• Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive
• Egyszerű boot (pendrive és DVD nélkül)Ez sem lehet akadály.
+ USB-s telepítési adathordozó nemcsak pendrive lehet, hanem akár külső HDD / SSD meghajtó, SD memóriakártya USB-s adapterbe helyezve, stb. -
Aureal
őstag
válasz
King Unique #157971 üzenetére
Viszont nincs nálam pendrive mint írtam és a linkelt leírások is ezzel kezdik cím szerint már. 🫤
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #157968 üzenetére
• How to Upgrade to Windows 10 from Windows 7 for Free
• How to Upgrade to Windows 10A
setup.exe
futtatása módszerrel upgrade-elni lehet Windows 7-ről Windows 10-re egyazon meghajtón, ellenben a hagyományos telepítést az alábbiak szerint szokás elvégezni egy másik meghajtóra.• How to Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10
• How to Boot from a USB Flash Drive in Windows 10
• How to Clean Install Windows 10• Egyszerű Win10 telepítés MCT-vel
• Windows 10 telepítés UEFI gépre v1
• Windows 10 telepítés UEFI gépre v2
• Egyszerű bootEzekkel a módszerekkel kellene a klasszikus tiszta telepítést (clean install) elvégezni egy másik meghajtóra.
-
-
Aureal
őstag
Win7 rendszerre letöltöttem a win10 telepítő isot és kicsomagoltam.
Van egy üres ssd a rendszerben, erre szeretném a win10-et felrakni.
A telepítő iso-ból futtatom a setup.exe-t, de az ellenőrzés során azt írja, a telepítőnek nem sikerült megállapítani, hogy van-e rendszer számára elég hely.
A windows.bt/sources/panther elérésű setupact.log utolsó hibabejgyzése: error type 3211266Miért van ez? Miért nem látja az üres meghajtót?
(diskpart, clan, format ntfs dolgokat is megcsináltam már, az ssd jelen van a rendszerben!) -
jackal79
aktív tag
válasz
tordaitibi #157966 üzenetére
Olyan mint ha minden újraindításnál vagy napnál törölné.
Csak mai dátummal vannak thmbcache file-ok. -
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Jó pár éve nyúzom már a mostani Windows 10-et és ráfért egy "nagytakarítás", ezért törléske kerültek az ideiglenes file-ok.
Azóta viszont a képek előnézete nem jelenik meg sem az intézőben, sem az asztalon:
Ugye korábban , itt a kép ikon helyett magát a képet láttam. Gondolom olyan file-t sikerült törölnöm, ahonnan ezeket beolvasta.
Hogy tudnám visszaállítani?
Köszönöm!
-
7Heads Drago
veterán
Hello
Alaplapot szeretnék cserélni a gépben. Minden más marad a gépben a régi. Elég kicserélni a lapot és csökkentett módban elindítani majd utána meg normálon? -
Debilon
addikt
válasz
Sztyepadzso #157961 üzenetére
-
Debilon
addikt
válasz
Sztyepadzso #157959 üzenetére
itt lesz a válasz: [link]
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
van egy laptop, amire kb 3 hete feldobtam az eddig W10 helyett a 11et, home-ot.
Hetente kb kétszer-háromszor használjuk, feszt updatelem, amikor feldobja, van rajta kb 3 extra progi(TC, MC, VLC).
Most ezt láttam a frissítésnél feldobva:
Mi a bánat az ott, a sárga háttérrel?!
Miért szeretné javítani? -
-
-
-
Attila0
őstag
Sziasztok!
Szeretném egy általam driver frissítési hiba miatt teljesen újratelepíteni a Windows 10-et (Igen, tudom, hogy nemsokára lejár a támogatása és ezért már nem érdemes. De még nincs kedvem a 11-el kísérletezni) Szóval úgy tudom, hogy Pendrive hiányában ez helyi lemezről is megtehető. Szóval a kérdésem. Bátran legyalulhatom-e a C: meghajtót ha közben egy másik SSD-n lévő D: meghajtóról folyik a telepítés, vagy ezzel a módszerrel még a partíciónálás/formázásig sem jutnék el?
-
Werkly
őstag
2 külön meghajtón van 1-1 W10 oprendszer.
A gondom az lenne, hogy az egyik ami HDD-n van ott telj.centr. üzemmódban fixen tartja az órajelet a CPU játék alatt.
Az SSD-n viszont ugrál pedig ott is ugyanaz a séma. Lehet bebugoltt valami a power sémában a másik oprendszernél? Valami okosság? Köszönöm! -
abw6291
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e, de
Windows 10 SSD-re telepítve mitől lassulhatott be hirtelen olyan szintre, mintha legjobb esetben is hagyományos noti merevlemezen működne?
Windows Intéző, böngészők stb. minden röcög csomó újraindítás után is.CPU terhelés látszólag minimális, szabad memória van elég, tárhely is.
Mikor nagyon lassú és rámegyek a Feladatkezelő Teljesítmény fülre, nemegyszer el is crashel az egész gép és újraindul.Vajon SSD, Windows vagy egyéb hiba?
SSD HD sentinel szerint rendben.Hogyan lehetne ezt lehetőleg Win újratelepítés nélkül megoldani?
Köszönöm
-
-
Weaver
senior tag
azt hol / hogy tudom megnézni, hogy a rendszer gpt vagy mbr módban lett-e telepítve?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Oprendszer Windows 10. Nem most telepítettem a windowst.
Ha magára hagyom a gépet valamennyi időre, akkor fogja magát és kijelentkezik. Ekkor minden programot is leállít.
Miért csinálhatja ezt ?
Volt a napokban egy bios frissítésem. Nem tudom hogy lehet-e köze hozzá. -
playmore
tag
Sziasztok! Adott egy Lenovo LOQ 83GS00MHHV notebook egy RTX2050el. Nemrégiben vásároltam és Windows 10et telepítettem rá. Olyan problémám van, hogy ha játszom bizonyos játékokkal akkor kilépés után 10-15 másodpercenként mikroakadások vannak a Windowsban minden ablakban. A játék alatt nincs semmi gond. Az akadások megszűnnek újraindítás után. Nem látok semmi különöset a feladatkezelőben. Az egyetlen ami esetleg eszembe jutna, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy az Nvidia kezelőfelület váltogat az integrált és a 2050 GPU között? Lehet ezzel valamit csinálni?
Nem jutott jobb eszembe, hogy hol kérdezhetnék erre rá. Előre is köszönöm. -
válasz
teptep #157937 üzenetére
& Cs1csó:
Igen, ezt így eddig is sikerült, de a Win10 meghalt es ügye nem indult, se recovery se semmi...aztán most újra jó.Win10 volt mikor ez a gép lett csinálva/gyártva (Clevo DTR FlagShip X170SM-G model), de Win11 (TPM 2.0) is támogatott, hardveres és szoftveresen is 100%
Van egy újabb és egyben utolsó verzió is, mely X170KM-G model, azon lehet csak Win11 lesz (csak azt tettem rá)
[kép]
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #157936 üzenetére
Nem tudom milyen hardveren fut, de ha 100%-osan Windows 11 kompatibilis akkor+1 teptepnek! Engedd el.
-
teptep
senior tag
válasz
MaxxDamage #157936 üzenetére
Gratulálok, hogy sikerült összehozni a multiboot rendszert.
És sajnálom, hogy nem sikerült meggyőzni, hogy engedd már el azt a Win10-et -
-
King Unique
titán
-
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #157930 üzenetére
Ha lehet nem szeretném partícionálni, ha program akkor meg jó legyen akár win 11-re is
Kár, hogy alapból nincs a winben jelszavas mappa/fájltitkosítás! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #157929 üzenetére
Na persze akkor, ha van a külső merevlemezen annyi szabad terület hogy egy külön partíciót lehessen ott létrehozni, a megfelelő mérettel mert ha nincsen és kb. teljesen tele van másolva az egész, akkor nyilván nem opció a külön partíció BitLockerrel. Vagy max. az összes fájl lementése és az egész újraparticionálása majd visszamásolása után, de az meg vélhetően nem opció, mert macerás és időigényes.
-
King Unique
titán
válasz
makoss #157924 üzenetére
Ilyen felállásnál szvsz eleve a BitLocker, illetve hordozható külső meghajtóknál a BitLocker To Go használata lenne célszerű egy különálló partíción vagy akár a teljes meghajtón attól függően hogy csak az említett mappák vagy a többi tartalom elrejtése is cél, nem feltétlen mappákkal kellene itt szórakozni, mint már le lett írva.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #157923 üzenetére
Ez a Folder Lock jó lenne, de szerintem fizetős
-
válasz
makoss #157921 üzenetére
Hogyne lenne jelszavas. A windows jelszavad védi adott gépen. Ez a windows infrastruktúra része. Más gépen (vagy újratelepítéskor) a kiexportált kulcsoddal tudod megnézni. A kép home-on készült ezért szürke [kép] de ha a kulcsot importálod akkor meg tudod nézni a filet bárhol.
-
King Unique
titán
válasz
makoss #157918 üzenetére
• How to Encrypt Files and Folders with Encrypting File System (EFS) in Windows 10
• Step-by-Step Guide to Password Protect a File or Folder in Windows
• How to Add a Password to a RAR File
• How to password protect ZIP files and folders on PCPro kiadástól adott ehhez a beépített EFS titkosítás, de vannak erre jobb 3rd party célprogramok is mint pl. a Folder Lock.
Ha kis adatmennyiségről van szó, akkor megteszi akár a RAR és ZIP fájloknál beállítható jelszavas védelem is.• How to Turn On or Off BitLocker for Operating System Drive in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Fixed Data Drives in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Removable Data Drives in Windows 10Vagy egy külön partícióra rendezni a titkosítandó fájlokat és magát a teljes partíciót lejelszavazni, titkosítani, nem mappákkal szórakozni. Amihez Pro kiadástól rendelkezésre áll beépítetten a BitLocker meghajtótitkosítás.
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Win 10 alatt, hogyan lehet jelszóval titkosítani mappákat?
-
Emunem
őstag
válasz
King Unique #157912 üzenetére
ott kérdeztem, ahova terelve voltam, báránylelkem van.
De értem amit mondasz, bár azt mondják, mindent a maga topikjában kérdezzek meg. -
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #157913 üzenetére
• Dual Boot Windows 11 with Windows 10
• Change Default Operating System to Run at Startup in Windows 11
• Change Boot Menu Time-out to Choose an Operating System in Windows 11• How to Reset Windows 10
• Reset Windows 11 PC• How to Delete Boot Loader Entry on Boot Options Menu at Startup in Windows
• How to Remove and Uninstall Windows 7, Windows 8, or Windows 10 from Dual Boot PC -
teptep
senior tag
válasz
MaxxDamage #157913 üzenetére
Nem mutattad meg, ezért továbbra is csak feltételezem a partíció listádat:
1. EFI System (MultiBoot)
2. Microsoft Reserved
3. Win 10 System
4. Win 10 Recovery
5. Win 11 System
6. Win 11 Recovery
Most a Win10-et nem megszűntetni, hanem újratelepíteni akarod tisztán. Beteszel egy Win10 telepítő pendrive-ot, és a célterület választáskor törlöd a 3-4 partíciókat. Telepítés után a MultiBoot megszűnik, és csak a Win10 lesz indítható. Például az EasyBCD alkalmazással újra létre tudod hozni a MultiBoot indítást, és választhatsz a Win10 és 11 rendszerek között. De szerintem a Win10-et már temetni kellene és nem újratelepíteni! -
válasz
teptep #157836 üzenetére
Arra gondoltam az is kivitelezhető, ha törlöm azt a felét az SSD-nek és újra telepítés lenne ugyanarra a részre a Win10-t?
Ez így működhet?Boot lista az hogyan lenne?
Újra telepítés előtt rendezni kellene, vagy a Win10 csak 1x szerepelne a Win11 mellett és jó lenne?Jelenleg a Wi 11-t használom és a Boot listán azt is tettem előre.
Win10 is még a meghajtón van. -
King Unique
titán
válasz
Emunem #157910 üzenetére
• How to Delete a Storage Space from Storage Pool in Windows 10
• How to Remove Disk from Storage Pool for Storage Spaces in Windows 10Ha bekerült a HDD / SSD meghajtó a tárolóhelyekhez, de nem cél annak megfelelően használni, akkor normál esetben onnan törölni majd eltávolítani kellene.
How to format a new hard drive on Windows 10
Ha még nincsen particionálva és formázva a HDD, akkor először értelemszerűen inicializálni, majd particionálni és formázni kellene a lemezkezelőben.
A tárolóhelyes módszer csak azért lett említve, ha a lemezkezelőben nem sikerül megoldani mert nem jelenik meg ott az SSD. -
Emunem
őstag
Végül sikerült... eltávolítottam a maradékot is a tárolóhelyek-röl is, újraindítás után benne volt a lemezkezelőben. Utána ezt követve megvolt a nagy dolog. Sztem valamit be bug-olt a rendszer, aztán nem adta ki a dolog (nem láttam lemezkezelöben, Bios-ban se mindenhol) most restart után ment, ahogy mennie kellett volna, köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Emunem
őstag
válasz
norba69 #157908 üzenetére
igen, de most, hogy eltávolítottam, ez a lépés sem játszik...
-
efemm
tag
válasz
Emunem #157905 üzenetére
Először is a DVD meghajtódat tedd el valahová hátra, mondjuk Z: meghajtónak nevezd át.
A duplikált tárolóhelynek azonos diszken nem sok értelmét látom. Szerveren használok olyat, hogy Fizikai diszk -> Strorage -> Volume.
Azt jól értem, hogy a C: rendszer HDD-n van, a többi meg M2 és az új NVME?? Ha így van, akkor áttenném a rendszert az NVME-re.
Egyébként végülis telepítheted akármelyik, akárhányadik meghajtóra a programokat. -
Emunem
őstag
válasz
efemm #157900 üzenetére
Jaj, még egyszer:
Vettem egy 2TB-os ssd-t. Berakva, utána nem látta a gép. végül így sikerült megoldanom, hogy lássam sajátgépen is az SSD-t. Na a lépések közben, amikor a rugalmmasság volt a kérdés, akkor én egyszerüre állítottam be, nem kétutas tükrözésre. (olvasatomban azzal helyet veszítek) Na most ha csak játékoknak, és képek/videók tárolására szolgálna a meghajtó (esetleg biztonsági mentések) akkor elég-e neki az egyszerü, vagy kellett volna a kétutas tükrözés?
Illetve olvastam máshol, hogy nem biztos, hogy a legjobb, ha csak Tárolóhelyként van jelen. Van még 1 TB-os WD ezex, meg még 1 TB M.2-es szintén WD-s meghajtóm. Azok mind2 helyi lemezként jelenik meg sajátgépen, az új, 2tb-os meg csak adattárolóként. Ez probléma, ha Játékok mappái is rákerülnek? Windows-t nem akarok rá rakni.
illetve így néz ki a tárolóhelyek résznél.Továbbá így a lemezkezelöben.
Ha meg minden ok, akkor lehet csak én aggódom túl, eddig még nem volt ilyen jellegü dolgom egy bármilyen merevlemezzel, memóriával, adattárolóval. Elnézést, ha láma kérdésnek tünik.
Elöre is hála!! -
norba69
senior tag
válasz
Emunem #157899 üzenetére
Nem lehet, hogy tárolóhelyként adta hozzá az ssd-t sima particionálás és formázás helyett?
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest