- Az ausztrál miniszterelnök megakadályozná, hogy a nagy tech cégek irányítsanak
- A Biden-kormány is szigoríthat a kínai technológiai cégekkel szemben
- Tényleg használták a solarwinds123 jelszót
- A célzott reklámokért kampányol a Facebook
- Borravalóval, csoportokkal és fizetős szuperkövetéssel újít a Twitter
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Hozzászólok Aktív témák
-
HoppMaster
tag
válasz
King Unique #131596 üzenetére
Köszönöm, de egyikkel sem sikerült megoldani a problémám sajnos.
-
King Unique
félisten
válasz
HoppMaster #131601 üzenetére
A leírtak alapján sikerült beszedned egy Shortcut vírust, mert normál esetben nyilván nincsen ilyen jelenség. Amire a linkelt leírásokban ott vannak a megoldások, amiknek normál esetben nyilván működni kell.
-
HoppMaster
tag
válasz
King Unique #131602 üzenetére
Akkor az én esetem abnormális
Addig eljutottam, h leszedte a lnk kiterjesztésü filet, de attól tovább nem jutottam, az adatokhoz nem férek hozzá.A registry-s dolog, ahol kell ott nem találtam azt ami oda van írva, feladatkezelőbe sem fut a megadott file.
-
-
Pityu.
veterán
válasz
King Unique #131605 üzenetére
Semmi szerintem törlődhett valami szívás ez most szarakodhatok külső mentéssel már amit ki tudok menteni és újra telepítés.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
veterán
válasz
King Unique #131605 üzenetére
Ez a b...zi linuxozás kevert be
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
kzoli89
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Windows újraindítás után egyszerűen nem tölt be egy fontot.
A Tide miatt leszedtem a MesloLGS FN fontot, amit installálás után tudtam is használni egészen addig, amíg újra nem indítottam a gépet.
Az újraindítás után a C:\Windows\Font-ban ott van a font, viszont a Windows Settings -> Personalization -> Font alatt nincs listázva. Gondolom amiatt nem látja a Windows Terminal sem, mint ami miatt a Windows Settings.
Ha újra akarom telepíteni a fontot, akkor pedig megkérdezi, hogy felül akarom-e írni. Persze utána már megjelenik mindenhol.Jelenleg Windows 10 Pro-t használok (20H2 update installálva, build: 19042.804)
Köszönöm a segítséget!
-
Geth
addikt
válasz
kzoli89 #131608 üzenetére
Bár én oh-my-posh + CaskaydiaCove NF kombót használom, itt nincs gond a fonttal.
Hogy telepítetted? Én törölném a fontot (ha ott marad Fonts könyvtárban uninstall után is, akkor kézzel is törölném), restart, majd a fontot Install for all users opcióval telepíteném újra.
"Meslo LG S Regular Nerd Font Complete Windows Compatible.ttf" - ezt próbáltad a csomagból? -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Jópár éve vásároltam még egy W7-et amit aztán frissítettem 10-esre, majd azt hozzárendeltem az MS fiókomhoz. Hogyan tudom kideríteni, hogy hányszor aktiválhatom még? Most megint aktuális lesz egy Win újratelepítés.
Az élet négy magnál kezdődik.
-
King Unique
félisten
válasz
kutga #131611 üzenetére
Az nemrég lett itt n+1-edik alkalommal újra leírva, hogy ha megvan a digitális licenc az adott gépen, akkor ugyanazon kiadás újratelepítésénél nem kell újból megadni a termékkulcsot és automatikusan aktiválódni fog a W10, stb. Meg normál esetben egy OEM/Retail licencnél amúgy sincsen limitálva az újraaktiválások száma, max az, hogy egyszerre hány eszközön használható, stb.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
isti732712
kezdő
Sziasztok!
van nálam egy Dell inspiron N5110 notebook! Frissíteni kellene 20H2 re de nem engedi,annyit ír ki hogy a windows 10 nem futtatható ezen a számítógépen! Ebből adódóan nem is telepíti a funkció frissítést! Valami Bios problémára utalgat!
Ilyenkor mi a megoldás? Vagy mi a teendő?segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
veterán
válasz
isti732712 #131614 üzenetére
A hibaüzenetben benne van a megoldás, frissíteni kellene a BIOS-t (ha egyáltalán lehet)
http://www.ezisazis.nhely.hu
-
válasz
isti732712 #131614 üzenetére
Szia. Ennél a típusnál azt kell tudni, hogy az A11-es bios-sal fog menni a win10 rendesen, amúgy amint a vga drivert telepíti elmegy a kép.
-
balazs1956
aktív tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni!
Adva van egy asztali számítógép, amihez 3 db cserélhető ssd van, mindhármon windows 10
rendszer.
A kérdésem az lenne, ha vásárolnék egy Microsoft Office 2019 Plus Prot, ami csak egy pc re jogosít, akkor az működhet úgy, hogy mindhárom ssd-re telepítem?
Ezt egy gépnek fogja érzékelni, vagy háromnak?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen! -
isti732712
kezdő
válasz
balazs1956 #131618 üzenetére
Ha egy gépen 3 ssd ugyanabban a configban akkor igen,egy gépnek fogja érzékelni!
De nem értem egy gépbe minek 3 win10? -
balazs1956
aktív tag
válasz
isti732712 #131619 üzenetére
Köszönöm a választ!
A 3 ssd az cserélhető rack.ben van. Természetesen egyszerre csak az egyik van üzemben.
Biztonsági okokból, ha az egyik elszállna, vagy benyalna valamilyen vírust, akkor csak betolom a másikat, amiket havonta-kéthavonta frissíteni szoktam, és mégsem áll meg az élet. -
isti732712
kezdő
válasz
balazs1956 #131620 üzenetére
Szívesen!
Értem,ez is egy opció,bár ennél vannak kímélőbb megoldások,de ha neked ez így jó akkor, no problem
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
aktív tag
válasz
isti732712 #131621 üzenetére
Nyitott vagyok, de láma!
Milyen kímélőbb megoldásokra gondolsz? -
isti732712
kezdő
válasz
balazs1956 #131622 üzenetére
Egyszerre azért 3 ssd-t használni nehogy elszálljon a rendszer,én ezt luxusnak tartom!
Akkor inkább adott egy rendszer,erről biztonsági mentés készítése macrium reflect programmal! Csinálsz egy bootolható pendrivot a macrium progival,és mikor elszáll a rendszer,akkor visszaállítod egy másik ssd re,onnan ahová a backup file került,pl!
De ez csak egy megoldás a sok közül! De mondom ha neked ez így megfelel akkor no problem!
saját véleményem szerint én azért nem tartanék használatban 3 ssd-t hogy mindhármon a windows 10 ebből kettő a szekrényben csücsüljön,mert mint említettem nekem ez luxusHa 30db ssd-m lenne se tartanék 3 ssd-n rendszert,mert szerintem felesleges......
[ Szerkesztve ]
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
A következő problémába futottam egyik napról a másikra. Az egyik gépen Win7 x64 fut a másikon pedig Win10 x64. TeamViewerrel szoktam távolról kezelni a W10-es gépet. Most ha összecsatlakozok nagyon rövid idő után (~1perc) időtúllépés miatt megszakítja a kapcsolatot a TeamViewer. Találkozott már valaki ilyennel?Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
válasz
Szia.
Nézd ez is egy opció igen, de adatvesztés céljából 100%, hogy adatvesztéssel jár, hacsak nem felhőből éred el a fontos adataidat, vagy nincs folyamatos mentésed küldő háttértárra, vagy felhőőbe.
Ugye akkor is felesleges, hisz egy windowst mindnnel együtt (driverek + alap felhasználói progik) 20 perc kb, ha friss win iso-ból dolgozol, plusz ha egyéb saját progik vannak, vagy speckó beállítások, így a + 2 win frissítgetésével több idő megy el mint ezzel
Ha pedig van folyamatos mentésed, akkor főleg felesleges, mert ha vírust kapsz, (ransomware), akkor legtöbb esetben csak a format c:segít, de akkor megint ha nincs adatmentés, akkor elszálltak az adatok
Csak hangosan gondolkoztam -
sz.j
veterán
válasz
Hátha érdekel a téma ...
(Nálam maga a mentés kb 3-4 perc, a visszaállítás se sokkal több)http://www.ezisazis.nhely.hu
-
King Unique
félisten
válasz
balazs1956 #131620 üzenetére
Elég lenne szvsz + 1 db SSD, arra leklónozva a rendszert, vagy csak a biztonsági mentést tárolni azon és szükség esetén visszaállítani, felesleges egyszerre 3 db SSD ugyanazzal a Windows 10-zel, de te tudod. Bár te legalább gondoltál ilyenre és előre felkészültél, nem mint mások akiknél semmilyen biztonsági mentés nincsen a rendszerről, ez is valami.
A klónozás és főleg a rendszermentés-visszaállítás témában ajánlanám figyelmedbe az alábbi leírásokat, útmutatókat.• Merevlemez klónozás Macrium Reflect Free program használatával
• How to clone a Windows 10 hard drive to a new SSD using Macrium Reflect• Lemezkép biztonsági mentése
• How to Create a System Image in Windows 10
• Operációs rendszer mentése, visszaállítása a Macrium Reflect Free program használatával
• How to Create and Restore a System Image Backup with Macrium Reflect[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: Netrix Internet Kft
Város: Budapest
Cég: Simplexion Informatikai Kft.
Város: Budapest