-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#25237004 #42699 üzenetére
1. nem nem tudod hogy 100% fake, ez szimpla hazugság. Értelmetlen lenne tennem vigyorgó smileyt.
2. igen valószínűleg ilyen egyszerűen gondolkodok. Én a dohányiparban dolgozok 20 éve, és most is tudnék neked mutatni és adni olyan minta eszközt, ami rohadt népszerű magyarországon, minden 2. ember szájában egy előző generációja lóg, amit ha dohányzol majd egyszer látod 2024 év végén ha nem más akkor az utcán, de nincs forgalomba ez a verziója sehol még a világon...és igen írtam róla itt is nyílt fórumon már, és tudják a cégemnél, hogy az a nick én vagyok.
3 . Csak nézd meg ezta kommentet és a szövegét. [link] amit 6 napja tettem ki tőle.Azt gondoltam már lefutott lemez, világosan leírtam hogy nem garantált az eredetiségük. Tehát nem ,nem te nyitottad fel a szemem és az igazság csak annyi hogy nem garantált az eredetiségük,de fogalmunk sincs róla hogy hamis e vagy nem, nem hogy 100% ig. Én követem a srácot 3 éve, teljesen legitek volt az Ampere leakjei anno,ha hamisította ha nem, de kevésbé értelmetlen, mint az Nvidia és AMD kiközölt 2.4x gyorsabb chartjai. No offense, nem annak szánom,de ennyi.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
"Nem tudod biztosan sajnos hogy fake meg én sem hogy igazi."
Itt tévedsz, mert ezt 100%-ra tudom, hogy fake. Ez nem hiten alapul, hanem Occam borotváján.
"Nem kell vennie, ha a Zotaccal,a gyártóval kapcsolatban áll, ott dolgozik, raktároz vagy bármi bármilyen legális nem legális formában hozzáfér."
Igen, ez pont így működik. Tehát ott dolgozik és szerinted vagy
1. Kap néhányat, csak úgy, nem kell vennie és ezeket csak úgy osztogatja, mert miért ne, mindezt egy semmi pénzt nem hozó Youtube csatornán, jótékonyságból, mert egyébként semmi haszna nincs belőle.
2. Lop néhányat, és ezt osztogatja nyilvánosan.
"nem te nyitod fel a kis naív szemem."
Pedig egyre inkább úgy néz ki.
De elengedem, mert végül is nekem tökmindegy mit gondolsz erről. Egyszerűen csak meglepő, hogy valaki, aki rendszeresen a videokártyás topicokban vitatkozik több tízezer kommenttel, napi szinten foglalkozva a témával, nem látja erről a csatornáról, hogy fake benchmarkokat posztol. -
válasz
#25237004 #42697 üzenetére
Igen ez lenne a lényege,de teljesen értem amit írsz, nem te nyitod fel a kis naív szemem.
Az itélőképességed a hiteden alapul, nem a tudásodon meg az enyém is.
Nem tudod biztosan sajnos hogy fake meg én sem hogy igazi. Ne győzködj feleslegesen.
Nem kell vennie, ha a Zotaccal,a gyártóval kapcsolatban áll, ott dolgozik, raktároz vagy bármi bármilyen legális nem legális formában hozzáfér.
Ha meg kamu sem evszítesz semmit.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
"Ez egy találgatós topik, annak hiszel akinek akarsz."
Leginkább magamnak és az ítélőképességemnek meg annak a kb. 412 gyanús dolognak, amit kb. 3 videójába belenézve észre lehet venni.
Régebbi videójában: 7900XTX teszt, több mint 1 hónappal a kártya megjelenése előtt.Busterftw: De most mit állítasz akkor? Hogy vett 7 videokártyát "valahogy" előre a még meg sem jelentekből és azokat osztogatja, mert annyira megéri a 2000 megtekintésekért?
Ne már, emberek... Erről a csatornáról ordít, hogy fake az egész.
A teljesítményét meg amúgy is szinte pontosan be lehet lőni a kártyáknak, benchmark nélkül is, pusztán a specifikációikat nézve.[ Szerkesztve ]
-
válasz
#25237004 #42686 üzenetére
Igen ,pár éve már felteszi a videókat.
Zotactól vannak állítólag kártyái és az Ampere kártyákról is ő tett fel előszőr igazi bencheket, legalább is nem volt eltérés utána látottakhoz képest.
Ez egy találgatós topik, annak hiszel akinek akarsz.Nem udom hogy valódi e,de nekem annak tűnik. Pár hétre megteszi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Busterftw #42690 üzenetére
Hagyjál már... Ez valószínűleg egy 15 éves indiai gyerek, aki nem érti, hogy működik a Youtube és azt hiszi, hogy ebből pénze lesz valaha. Kb. ezer red flag van, ha megnézed a korábbi videóit is, vagy azt a tényt, hogy pl. soha nem mutat kártyát, bejelentés előtt 10 nappal tolja a tesztet driverek nélkül, az egyik videójában aimbotokat shillel, stb. De hát, minden tartalomra van kereslet, úgy néz ki.
omfgk: Jah, Jensen személyesen adott DracarysGamingnek 7 kártyát közvetlenül a gyártósorról ajándékba, hogy ezt ossza szét jó szamaritánusként a világ bármely tájáról feliratkozó nézőinek még a kártyák hivatalos megjelenése előtt, postázza ki, intézze ennek a jogi/pénzügyi oldalát, mert lenyűgözte, hogy videónként néhány ezer megtekintése van.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
nekem azert tovabbra is gyanus, hogy az rdr2 -nel vagy epp a God Of War -nal a 4080 oldalan meg se moccan a cpuclk ; miert nem bir feljebbmenni vagy eppen leesni az a nyomorult ; miert 4850 es slusz ? nem x3d procit ir a leirasban, ahol kb. ez a teteje.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
omfgk
veterán
válasz
Busterftw #42690 üzenetére
Pontosan azert tolhatja a benchmarkot, mert kicsi
vs
GIVEAWAY ANNOUNCEMENT! 4 RTX 4070 Super, 2 RTX 4070 Ti Super and 1 RTX 4080 Super will be given to my Subscribers !!!
A Jetitől kapta az összes kártyát.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#25237004 #42689 üzenetére
Forditva nezed. Pontosan azert tolhatja a benchmarkot, mert kicsi es nem hivatalos forrasbol (ertsd, Nvidia-tol) kapja review-re a hardvert.
Ha a Digital Foundry ezt megtenne, akkor utana nyista hardver jarna nekik es az Nvidia tiltolistara tenne oket.Ez ot nem fenyegeti.
-
törölt tag
válasz
Busterftw #42687 üzenetére
Minden bizonnyal. És nyerhetsz is egyet, úgyhogy iratkozz is fel a csatornájára.
Nem lehet kis ember ez a 2500 feliratkozós DracarysGaming, ha már a review embargo lejárta előtt, hetekkel a Hardware Unboxed, Digital Foundry vagy bármelyik másik nagy Youtuber előtt tolhatja a benchmarkokat, hetekkel azelőtt, hogy a kártyák megjelentek volna (sőt, napokkal azelőtt, hogy akár hivatalosan bejelentették volna), sőt mindennek tetejébe még nyereményjátékot is szervezhet, ahol mindjárt ki is oszt hetet belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt azért linkelted, hogy reportoljuk a csatornát a fake benchmarkokért?
Most nézem, hogy már 10 napja is volt neki 4070 Super benchmark videó. És azt mondja a kommentekben: "From factory. Early access." Zseniális.
A review embargó az adott kártyák megjelenésének napján vagy a környékén jár le, addig fölösleges ezeket benyelni.[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tökre van értelme. A működés szempontjából a VGA-ra kialakított áramforrás a 12VHPWR. Ez van direkten rákötve arra a kis csatira a PCI Express mellett. A többi csati extra áramforrás máshoz. Azt már tudni, hogy az alaplap be sem kapcsol normálisan egy energiaigényes VGA-val, ha a 12VHPWR nincs rádugva. Konkrétan egy fail-safe üzemmód lesz, ami felhívja a user figyelmét, hogy kihagyta a csatit.
A 8 tűs csatikat használni kell a tuninghoz.
Egyébként ennek az értelme igazából az, hogy a kábelek elrejthetők. De más értelme nincs.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A kiállított verzió mérnöki minta. Azokon jellemzően vannak olyan csatlakozók, amelyek a végsőn nem lesznek. Ennek tesztelési célja van. Nyilván egy készülő termékből még nehéz tömegesen gyártott modellt kiállítani.
Egyébként a 6/8 tűsök fontosak, mert azok szükségesek más komponenshez. De a 12VHPWR kell a VGA-nak. Másképp be sem kapcsol majd az alaplap. És ugyanúgy alkalmazható hozzá átalakító.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Hát hallod én már nem tudom.itt [link] azt írják a kiállított verzión volt 3x 8 pin ez a kép onnan van.
Itt pedig nincs 8 pin.[link]
Szerintem több verzió lesz.jah megvan a TUF BTF lesz 8 pines( is) a ROG nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Többet kell csatlakoztatni, de a VGA-hoz való áramellátást a 12VHPWR csatin keresztül végzi a rendszer. Ez közvetlenül van bekötve. Valószínűleg ezt majd az év vége felé az alaplapokon is leválthatja a 12V2x6, ha lesz hozzá alaplapi szintű hitelesítés. De most még nincs.
#42665 DudeHUN : Semmit sem használ a két csati, hiszen egy csatin átküldhetsz 600 wattot. Az csak pazarlás lenne.
#42667 DudeHUN : Még nem. A 12V2x6-ot egyelőre VGA-ra hitelesítik, és ezen belül is leginkább a gyártók vállalják a kockázatot. Az NVIDIA például a saját új Founder VGA-in még mindig nem alkalmazza. Később majd mindenen 12V2x6 lesz, de ez nem olyan gyors folyamat, hogy hirtelen mindent átraksz erre.
#42669 b. : Ott van a 12VHPWR középen a csavarhely alatt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
DudeHUN #42667 üzenetére
Én úgy látom az Asus oldalán [link] hogy hátul sima tápcsatik vannak,a kisebb 760 nál is. [link]
DE lehet benézek valamit vagy csak a kisebbeknél valóban.[ Szerkesztve ]
-
[LENOVO introduces GeForce RTX 40 SUPER and RTX 4090D Legion GPUs]
Rég volt ilyen ízléses kártya felhozatal a piacon. AMD oldalán is vannak most jók,de a Super nagyon ott lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Hátra nem az új csatit kell csatlakoztatni, hanem a hagyományot ,ezért nem csak az az előnye,hogy nem látszik a kábel.legaláb is én úgy látom.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
Igen. Azért írom, hogy nem oldja meg a kábel problémáját: hogy nem jó az egész. De kevesebb csavargatás miatt jobb, mint a jelenlegi. Talán stabilabb a csatlakozás így. Tartom, hogy masszívabb fej és csati megoldás kellene, plusz a nagyobb kártyákra kettő csati is elférne.
Asus megoldása tetszik. Szerintem amúgyis ráférne egy frissítés az egész ATX szabványra is már.[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DudeHUN #42656 üzenetére
Ez a kábeltől nem szabadít meg, mert annyi történik, hogy átkerül a csatlakozó az alaplapra. Ugyanúgy be kell majd dugni, csak nem a VGA-n.
#42662 hokuszpk : Ott lesz az alaplapon ugyanaz a csatlakozó, ami a VGA-kon van. Ha esetleg véletlenül leégne, akkor az alaplapot kell kidobni és nem a VGA-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
[NVIDIA RTX Remix Open Beta Begins January 22nd; New Half-Life 2 RTX Trailer Released]
Végre. Kíváncsi leszek mik születnek ebből."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
DudeHUN #42656 üzenetére
Mondjuk nekem nem annyiar gond, mert általában Asus lapokat használok ,de lehetne amúgy, egyetértek. Dizájnban is minden eddigit ver a kábel nélkülisége, rohadt jól néz ki, hogy nincs.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
Sajnos csak a saját speckó lapjaikkal jók. Lehetne szabvány.
Amúgy nem értem egyébként, hogy miért nem lehet ezekre a kártyákra akár 2db ilyen csatit tenni (leginkább 4090 vagy OC 4080). A problémák jelentős része megszűnne. Mert ez így sosem lesz igazán jó magából a kábelből és csatiból eredendően.Gamer for Life
-
[ASUS reveals cable-free GeForce RTX 4090 BTF GPU with 600W PCIe connector, no 12VHPWR needed]
4070Ti Super is lesz ezzel csatival."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
huskydog17
addikt
Horizon Forbidden West Complete Edition | NVIDIA DLSS 3, Reflex, DLAA - Announce Trailer
A PC verziót a Nixxes készíti, ami bizakodásra ad okot.Az első résszel sem játszottam még, de idén tervezem bepótolni, most már a gép és a játék is megvan hozzá.
Half-Life 2 RTX, An RTX Remix Project - Ravenholm Trailer
Nagyon ígéretesnek tűnik, erre nagyon kíváncsi leszek.Pax Dei | Official 4K DLSS 3 Reveal Trailer
Számomra csak egy sokadik UE MMO-nak tűnik, engem nem fogott meg egyáltalán.Diablo IV | Official GeForce RTX Ray Tracing Reveal Video
Bár a játék engem személy szerintem nem érdekel, de az biztos, hogy ennek a fejlesztésnek (RT+DLSS 3) sokan örülni fognak.#42651 b.: Az összes új MSI Super kártya szuperül néz ki (bocs, nem lehetett kihagyni!). Viccen kívül szerintem az összes új kártyájuk nagyon jól néz ki, külsőre nagyon szép design-okat csinál az MSI. Remélem azt az EXPERT kártyát valaki alaposan leteszteli abból a szempontból, hogy mennyire hatékonyabb az a módosított FE hűtő rajta. Érdekes design, érdekelne, hogy vajon a gyakorlatban hatékonyabb tud-e majd hűteni, mint az NV FE. Majd idővel remélhetőleg kiderül.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
H.U.-ról :
-
D55
aktív tag
Értem, köszi, így már világos. 21% ÁFA amúgy?
-
Raymond
félisten
Europai arak:
4070 Super 659€
4070 Ti Super 889€
4080 Super 1109€Az aktualis 4070 akkor egy kb. 50-el leviszik meg az arat talan hogy elfogyjanak. Igy lesz 520-550€ 4070, a 4070Ti-nal viszont nemigen lesz eleg az 50, ott inkabb a 100-hoz kozel kell levinni hogy lemenjen 720-750€ koze.
Persze a 4070 jobban is levihetik ha mar ilyen "nagylelku" kedvukben vannak. Az pedig azt jelentene hogy a 4060Ti 16GB-ot is le kell vinni 400 ala.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
A 7800XT még azért nincs megfogva ezzel teljesen az ugye 499$ 16 GB Vrammal,de ez cserébe kicsit gyorsabb lesz RT ben valószínűleg lényegesen.
A 4070 TI Super közel 4080 teljesítmény lesz,ugyan annyi Vrammal,de azért még mindíg meredek árazások ha a nevezéket nézem, egy 4070 Ti ért 800 dollárt elkérni.
Ha a teljesítményt akkor viszont pár évig( következő genig biztos) eléggé rendben van.[ Szerkesztve ]
-
Nem rossz kis bemutató, sok újdonság nincs benne. Hivatalosak az árak végre.
RTX 4070 Super : 599$- január 17-től
RTX 4070Ti Super: 799$- január 24-től
RTX 4080 Super: 999$- január 31-től.[ Szerkesztve ]
-
A 4070 Ti nek kell + sávszél az biztos de a 4080 nál szerintem nincs gond. Amit írtak feljebb, egyszerűen a 4090 -nek kell a magas felbontás és a proci plusz biztos vagyok benne hogy a nagy L2 itt azért segítség.
[ Szerkesztve ]
-
-
omfgk
veterán
-
-
omfgk
veterán
Én főleg abból indulok ki ,hogy mennyire nyílik az olló 4K-n a 4080 és 4090 között.
A cuda nem kezd el hirtelen feljebb ennyire skálázódni.És nem a korai tesztekre gondolok. Amikor még 5800x3d és 12700K vagy 12900K-val teszteltek (vagy a tpu-s 5800x, ismét grat nekik ezért
).
Hanem a 7800x3d-vel, vagy 13900k-14900k-val végzett tesztek.
Ahol rendesen terhelve vannak 1440p-n is a kártyák.És ami fontosabb ,hogy a 3080-hoz képest is ez látszik.
Tehát 1440p-ben pont annyit kap a 3080 a 4080-tól mint 4K-ban. És ezzel párhuzamosan a 3080 jobban tartotta magát a 3090/3090Ti-hoz képest.A sima 4070Ti is látszik ,hogy elfogy 4K-n. Nem a 12GB, hanem a 192 bit miatt.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
nubreed
veterán
Az új Super szériával kapcsolatban... a custom gyártók eltérhetnek a 12VHPWR csatitól? Magyarul használhatnak "régi" PCIE csatit a kártyákon, ha akarnak?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
omfgk
veterán
válasz
Quadgame94 #42624 üzenetére
Egyébként meg EU árazással és magyar adókkal a 4070S nem áll meg 320 ezer alatt. A legolcsóbb 4070 245e szóval kb. 20-22% teljesítményért majd 35 százalék felárat kell majd fizetni.
Hékás, már nem 1:1 az euró dollár. Még az Nvidia is látja mert kétszer is korrigálták a kártyaárakat. Úgy jönne ki az a 300k.
Jó szarul váltva is 280k-n megáll.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Árazás meglepett kicsit.
Pedig már leírtam vagy 5x hogy ennyibe fognak kerülni
Persze viccelek és csak remény/jóslat volt. Egyébként meg EU árazással és magyar adókkal a 4070S nem áll meg 320 ezer alatt. A legolcsóbb 4070 245e szóval kb. 20-22% teljesítményért majd 35 százalék felárat kell majd fizetni. Jobb mint most, de ez nem más mint rossz szegmentálás. Gyengébb kártyát adnak olcsóbban. Hatalmas üzlet.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
-
Raymond
félisten
válasz
Devid_81 #42617 üzenetére
A 7800Xt most 535-569EUR kozott van [link] a 4070 pedig ahogy irtam 579-599 [link] Ha a 4070-et hivatalosan leviszik $549-re az csak annyit jelent hogy papiron elerik az aktualis kb 589-599-es piaci arakat. A 7800XT mar most is atraktiv es ezen semmi nem valtozik ha ugy lesz az arazas ahogy a hirben van.
-
omfgk
veterán
válasz
Raymond #42618 üzenetére
És?
Alzában is van olcsóbban mint ez a 1329 euró.
Az ,hogy utána a gyártók mit kezdenek vele, az más tészta. Nyilván az elején nem lesz esély arra ,hogy alámennek a 4080 Super 999 dollárjának. Ami 1100 euró.4080 FE továbbra is 1199 dollár MSRP, 1329 euró (német).
A párducot ettől még lehet 500 euróért is árulni ha tudják és annyira útban van a raktárakban.Ha mondjuk a közepes AIB megoldásokat nézzük, akkor jóval egyenesebb a grafikon (pl MSI Gaming, Asus TUF, stb).
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
Raymond #42615 üzenetére
Most 1329 euró az RTX 4080 Európában. Német adó. 4080 FE.
Ugye 22 végén 1469-en startolt.
Csak a legerősebb dollár mellett.
Ezért kétszer 70 euróval csökkent az ára az elmúlt évben.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
A 4080-as aktualis piaci ara nem az MSRP 1299EUR hanem 1149-1200 kozott van, az uj ar atszamolva 1089 lenne, gondolom inkabb 1099 lesz minimum ha nem ugynanaz az 1149 mint amiert most a 4080-at kapni.
A 4070Ti Super 869EUR lenne, gondolom ez 899 lesz hivatalosan ami valamivel a 4070Ti aktualis 819-849EUR ara felett van de persze kozel 4080 teljesitmeny es 16GB VRAM.
A 4070 Super 649EUR atszamolva, kivancsi leszek ez lesz vagy durvabban kerekitenek mint a tobbinel es 699 lesz.
A 4070 most 579-599EUR a piacon, ha ennek az arat hivatalosan levinnek 549USD-re akkor az eppen ott van ahol a kartya most kaphato. Mar csak ezert se gondolom hogy a 4070S majd 649EUR lesz mert akkor a 4070-et nemigen tudnak eladni. Tehat vagy olcsobb lesz a 4070 es a 4070S lesz 649 vagy a 4070 marad ahol van es a 4070S lesz 699.
@Devid_81
"talan meg a 7800XT ara is veszelyben van"
Lesd fentebb, ha a 4070 marad ezen a szinten vagy megy is le 20-30EUR-t akkor a 7800XT-re nem sok nyomas jon.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Kivancsi vagyok a pirosakra ezek utan.
7900XTX/XT es talan meg a 7800XT ara is veszelyben van.
Az elso kettot tutira lejjebb kell engedjek.Oszinten megmondom kb igy kellett volna induljon az egesz 4xxx es 7xxx szeria, es meg igy is belekonnyezek amikor latom az RTX 4080 S arat.
Valahol $649-699 korul kellene legyen, oke inflacio akkor legyen mondjuk $799.
De nah, ne panaszkodjunk kerem, kb ez az elso amikor Nvidia valoban arat csokkentett generacion belul, mar ezert jar a pirospont nekik...
-
omfgk
veterán
válasz
Devid_81 #42612 üzenetére
És ahogy az várható volt, a 4080-nak, 4070Ti-nak viszlát van ezzel.Árazás meglepett kicsit.
Számítottam rá ,hogy azért a 4090-es árakat látva Jensen-ék rádobják az 1200 dolláros plecsnit a 4080 Super-re is. *Ezekkel az árakkal azért szépen a 7900XTX és XT nyakára lépnek.
* Persze itt még jöhet a szokásos trükk.
Papíron 999, de ennyiért nincs készlet. Van viszont 1199-ért.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
NVIDIA launches GeForce RTX 40 SUPER series: $999 RTX 4080S, $799 RTX 4070 TiS and $599 RTX 4070S
Csak lett Ti Super is
...
-
válasz
S_x96x_S #42609 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy az ARM nak is jó lett volna az üzlet.
Nvidiának elég nagy CPU tervező teamje van már Izraelben is és amerikában is.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #42608 üzenetére
> Igen, én meg írtam, hogy lásd Apple, nem kell ahhoz megvenni
> ARM-ot. Ha nem találod benne a logikát ...Jensen Huang döntésében keressük a logikát,
vagy legalábbis én ezt kommenteltem erdetileg.Én mellett érveltem, hogy az arm felvásárlásában volt logika,
mert sokkal többet adott volna mint egy arm licenszelés.
vagyis a döntés bár kockázatos volt és nem is sikerült, de stratégiailag az elképzelés jó volt.
Vagyis az nVidia nem volt hülye ..
és Jensen Huang nem volt hülye ..
Persze ezt vitathatodAz NVIDIA Grace -ben Arm Neoverse V2 magok vannak,
amit bárki licenszelhet.
Persze most jön a "B" terv .. és nekiállhat az nVidia saját magok tervezésének - mint az Apple.
De ez nem megy egyik napról a másikra.Az nVidia legnagyobb kockázata,
hogyha az ARM licenszelés alapja a végső device értéke lesz
és nem a chip értéke,
" ARM ... a fee based on the overall price of the final product."
Ekkor egy high end AI APU árát figyelembe véve az ARM elég sokat nyerne ... sokkal többet mint most ..Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #42606 üzenetére
Lehetőleg idézd a teljes mondatomat, mert csak úgy van értelme,
és azért is, mert csak így lesz Jensen Huang felvásárlási szándéka racionális.
Mert mit jelent egy vállalatot kontrollálni ?ezt irtam:
"Az Arm ISA licensz nem jelent akkora versenyelőnyt,
mint kontrollálni az Arm vállalatot - és a fejlesztési irányt.
mert a terv ez volt:
NVIDIA to Acquire Arm for $40 Billion, Creating World’s Premier Computing Company for the Age of AI; September 13, 2020Mottó: "A verseny jó!"
-
Devid_81
félisten
De az nem lett olcsobb, csak gyorsabb nem?
Az RTX 2080 non-founders vagy minek neveztek is $699 volt mint a Super, nem?
Bar az eredeti founders 2080 valoban $799 volt.Szerk: jah akkor okes, jah azzal a founders arral lehetett szorakozni a neppel.
Mindenesetre akkor ha most valoban $999 lesz a 4080S az egy "valos" arcsokkenes lesz.
Nem csodalnam amugy, mert azon az $1199-es aron eleg keveset adtak el belole.
Kivancsi leszek ra a maradek RTX 4080 mennyiert megy majd el, $800-ert eppen nem lenne tul rossz, kb annyiert kellett volna jonnie eredetileg is[ Szerkesztve ]
...
-
omfgk
veterán
válasz
Devid_81 #42601 üzenetére
2080 Super.
A 2080-nál sikerült az a bravúr ,hogy papíron 699 dollár volt, de ennyiért végül nem jött kártya mert a Founders is drágább volt.
Szóval így könnyű volt végül a 2080 Super-t olcsóbban hozni.
Pont mint most.
1200 dolláros 4080 alá vágni... Nem rokkanna bele az Nvidia.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Társasjáték topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X7 Pro bemutató (videó)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest