Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Szüleim még a T2 átállás előtt cseréltek ki egy Strong és egy Amico box-ot a Prime-ra. Előtte egyikel sem volt ilyen hiba.
Az eszköz menüje szerint bár a jelszint alacsony, a jelminőség 100%.
Most vagy az van, hogy a kijelzés hibás és amúgy tényleg van bithiba (a menüjében sehol nem lehet megnézni ugye), vagy tényleg van valami inkompatibilitás a használt H.264/AVC kódolás és a box között.
HD adók érdekes módon probléma mentesek, igaz azok az A mux-on vannak.
Mindenesetre ha hosszútávon se javul meg, akkor antenna csere lesz.
-
azbest
félisten
válasz
Doky586 #19296 üzenetére
Nem csoda, hogy zúgott
Köszi, ez jó hír. Mármint, hogy a föld jó helyen van.
Ugyanis, ha nem tévedek, akkor ezt egy ilyen kombóval rövid madzaggal lehet kezelni:
(a rendes videokábel ground-video-right-left) De így csak fel kell cserélni a videót és a jobb oldalt). Már csak el kell juttatnom hozzá valahogy... valsz egyszerűbb rendelnem neki, mint a sajátomat feladni postán.Onnan ez a megoldás, hogy van egy kínai android boxom, ahol szintén egyedi a kiosztás. Ha jól látom a képen, akkor az meg ground-right-left-video volt [link]
Persze a saját kábele + scart toldó + scart-rca + rca - jack aljzat átalakító is működne, de szerintem azzal a kábelkorbáccsal anyám körbekergetne a ház körül
Egyébként mással is gyűlt már meg bajon. Például a mi box3 -jackbe a xiaomi mikrofonos fülesem nem jól működik, kell közéjük egy 4 pólusról sima 3 + mikrofon szétválasztó kábel, mert valsz nem a tövénél van a groundja bekötve. A camcordereknél meg tán kicsit hosszabb a jack, ott meg azért nem szokott működni néha még a megfelelő kiosztás sem. Szóval van kavar rendesen.
Ezen kívül hdmi -> vga+audio átalakító is jó lehetne, olyanom is van, és vga bemenettel is elmenne a monitor.
Sőt, hdmi -> hdmi + audio leválasztóm is van, de az dvi bemenetű monitorral nem jó, mert olyankor az eszközök sem szoktak kiadni hangot a dvi miatt. Szóval tényleg sokmindent láttam már és csináltam már, csak most a távolság volt akadály, hogy rendbe tegyem neki. Ha szerncsém van, akkor a hozzá közel lakó rokonnak van kölcsön kábele és akkor nem kell postázni sem -
-
DarkByte
addikt
válasz
peppe79 #19291 üzenetére
Még az előnyeit nem élvezhettük, csak a hátrányait.
De amint elkezdik HEVC-esíteni, illetve majd beindul a csatornák átrendezése/szerződés hosszabbítása is, a lehetséges opciók:
- több HD adó
- még több hasonlóan agyontömörített semmirekellő SD csatornaA kockásodást remélem javítják vagy firmware-ben, vagy adó oldalon kodek profil hangolással, mert ez kritikán aluli, és látszólag sokunknak jelentkezik.
-
peppe79
senior tag
Azt lehet tudni, hogy ez az új szabvány, vagy micsoda, miben jobb, mint a régi volt?
Mert én, mint totál laikus, csak annyi változást látok, hogy most gyakran "kockásodik" a kép, meg hogy ezzel a dekóderrel lett egy sokkal áttekinthetetlenebb műsorújságunk.
De lett valami kézzel fogható haszna is? -
cof
veterán
válasz
SztiviVander #19289 üzenetére
Tehát akkor ez a teszt csatorna hasznos. Akinek van kép és hang is, neki T2-t is tudja a tuner.
-
SztiviVander
addikt
itt pesten is sima dvb-t -n ment a hevc teszt amíg az első körben az extrás programok fele ment át t2-re, régi cuccon persze csak hang volt, aztán amikor a második leállásnál átlökték az összes csatornát t2-re akkor ment át a teszt is. azóta a régi tv-n már egyáltalán nincs teszt csatorna csak az ingyenesek. de végülis idő volt rá kipróbálni, akinek meg nem tudja a t2-t se a tv-je annak igazából tökmindegy a hevc.
-
cof
veterán
Ahogy sejtettem, nálam még semmi nem jön DVB-T2-n. Viszont a teszt csatorna az H.265/HEVC. Szóval aki lát képet, és hall hangot menni fog a többi csatorna is. [kép]
Sajnos csak sima DVB-T tunerem nincs, hogy ellenőrizhessem, hogy ott mit produkál, de elvileg ott nem lenne kép sem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
brazos #19282 üzenetére
hevc-re még egyik tv csatorna sem állt át, az majd az utolsó lépés lesz. dvb-t2 -re állt át már több torony, többek közt a kérdezett kabhegy is. dvb-t2+hevc meg jelenleg csak a 24-es teszt csatorna, szóval a kérdeznek teljesen igaza van, ha az megy akkor jó eséllyel ősszel is fog menni. hacsak nem lesz más majd akkor a hevc profil mint a mostani teszt adásban -ahogy itt páran vizionálják- de ezt kétlem mert teljesen logikátlan lenne. Az én értelmezésben a 24-es teszt csatorna azért van hogy az előfizető lássa teljesen jó lesz-e a tv-je szeptembertől. Nem mellesleg ezt is kommunikálják minden felületükön.
-
azbest
félisten
válasz
brazos #19277 üzenetére
Arra rájöttünk, meg kellett növelni a türelmi időt, mert lassan vált csatornát a tuner t2 esetén, azért nem találta meg a csatornákat.
Azóta már az volt a kérdés, hogy a mediaportál miért nem kapcsolódik a kártya kezelő programhoz - erre írtam hogy az acamd plugint kell megnézni a mediaportal alkönyvtárában.(#19278) brazos
ha esetleg van multimétered és rá tudsz mérni hogy a sárga dugó közepe melyikre van kötve a jack oldalon? Egy lg projektorhoz kapott ilyen adapternél például a képen lévő első sor szerinti: a jack kábel felőli részénél a föld (ez a külső része az rca csatiknak), a második a sárga video közepe és persze a jackhegyén van a két hang oldal. -
brazos
senior tag
Az AstroMeta oldaláról a sima DVB T/T2 BDA driver:
AMDVBT2 BDA Driver 170427 [link]
https://www.dropbox.com/s/ffckhetzp3vmjio/AMDVBT2_Setup_170427.exe?dl=0
ezt kibontva, a benne lévő AMDVBT2BDA.inf fájl tartalmának egy részlete.(a vége)[Strings]
Proxy.CLSID = "{17CCA71B-ECD7-11D0-B908-00A0C9223196}"
KSCATEGORY_BDATuner = "{71985F48-1CA1-11d3-9CC8-00C04F7971E0}"
KSCATEGORY_BDACapture = "{FD0A5AF4-B41D-11d2-9C95-00C04F7971E0}"
KSSTRING_AMDVBT2TunerFilter = "{9d4afc32-0f42-45d9-b590-af9295699871}"
VenderName = "Astrometa"
VENDER = "Astrometa"
AMDVBT2Tuner.FilterDesc = "ASTROMETA DTV Filter"
AMDVBT2DEV.DeviceDesc = "Astrometa DVB-T2 Device"
AMDVBT2DEV.USB_Desc = "Astrometa DVB-T2 USB Driver"
AMDVBT2DEV.BDA_Desc = "Astrometa DVB-T2 BDA Driver"
AMDVBT2DEV.BDAFM_Desc = "Astrometa DVB-FM BDA Driver"
DiskName1 = "AMDVBT2 Device installation disk"Az AstroMeta letöltő oldaláról a DVB-C ismerő BDA driver:
AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 170427 [link]
https://www.dropbox.com/s/g7ckkst7gib86sc/AMDVBC_Setup_170427.exe?dl=0?rnd=0.16400528352607346
ezt kibontva a benne lévő AMDVBT2BDA.inf fájl tartalmának egy részlete.(a vége)[Strings]
Proxy.CLSID = "{17CCA71B-ECD7-11D0-B908-00A0C9223196}"
KSCATEGORY_BDATuner = "{71985F48-1CA1-11d3-9CC8-00C04F7971E0}"
KSCATEGORY_BDACapture = "{FD0A5AF4-B41D-11d2-9C95-00C04F7971E0}"
KSSTRING_AMDVBT2TunerFilter = "{9d4afc32-0f42-45d9-b590-af9295699871}"
VenderName = "Astrometa"
VENDER = "Astrometa"
AMDVBT2Tuner.FilterDesc = "ASTROMETA DTV Filter"
AMDVBT2DEV.DeviceDesc = "Astrometa DVB-T2 Device"
AMDVBT2DEV.USB_Desc = "Astrometa DVB-T2 USB Driver"
AMDVBT2DEV.BDA_Desc = "Astrometa DVB-T2 BDA Driver"
AMDVBT2DEV.BDAFM_Desc = "Astrometa DVB-FM BDA Driver"
DiskName1 = "AMDVBT2 Device installation disk"Mindkét esetben a Realtek RTL2832U chip driver az infra driver.
[Strings]
; *******Localizable Strings*******
VENDOR = "Realtek Semiconduct Corp."
;RTL2832U_IRHID = "Realtek RTL2832U IRHID Driver"
RTL2832U_IRHID = "HID Infrared Remote Receiver"
;DISK_NAME = "Realtek IR Driver Disk"
DISK_NAME = "HID Infrared Remote Driver Disk"
; *******Non Localizable Strings*******
és mindkét esetben ugyanaz a 2012-es driver van mindkét driver csomagban.
[Version]
Signature="$CHICAGO$"
Class=HIDClass
ClassGuid={745a17a0-74d3-11d0-b6fe-00a0c90f57da}
Provider=%VENDOR%
CatalogFile=RTL2832U_IRHID.cat
DriverVer=01/19/2012,8664.001.0119.2012Ahogy a fentebb belinkelt cikk is írja, a két usb tunertípus drivere gyakorlatilag teljesen azonos, a különbség csupán csak a konfigurációs fájlokban van. Az is igaz, hogy a fentebb linkelt cikk szerint a BDA kompatibilis driver még csak a tuner DVB-T-s részéhez készült, viszont a linkelt gyári AstroMeta driver oldalán már a T2 driverek szerepenek, ezeket linkeltem én is az írásom elején.
A nagy kérdés pedig az, hogy a H-265/HEVC-hez és az ezt tudó kezelőprogramhoz milyen szoftvert használjunk, ehhez a gyári oldal ezt írja:
For viewing HEVC/H.265 programs:
Download and install H265/HEVC decoder (ex. LAV decoder)
Illetve a saját TVR 4.8.0 nevű programját ajánlja fel letöltésre, gyári linkje itt: [link]
https://www.dropbox.com/s/ymmv0w6tiw4di0e/TVR_Setup_V4.8.0.exe?dl=0
alternatív link: [link]
https://mega.nz/#%21KMQ3GaAQ%21VZXcMc6Lwg7WhR827NnlZZehXTZDvGUEtBuUsLoYFTcHa a kérdező nem boldogul a MédiaPortal szoftverrel, talán célszerű lenne a cég saját TVR 4.8.0 nevű tv kezelőprogramját használnia.
-
brazos
senior tag
Azért nem jó a jelenlegi Teszt csatorna mert ott már másféle prfillal adnak, mint a normálisna mondható, már átállított DVB T2/HEVC területeken! Ezért most a Tesz csati nem mérvadó!
Amúgy meg, ehhez az Asztrométa tunerhez egy dolog, a képen is látható usb-s kütyü tud DVB C-t is, de akkor, ha azt használjuk, akkor meg az ahhoz való driver legyen csak fenn a laptopon. Ha pedig eleve DVB T(T2?) rendszerben használjuk a tunert, akkor meg az ahhoz való driver legyen fenn a gépen.(lehetőleg a legfrissebb. [link] )
A gond az, hogy a Windows Eszközkezelője T2-es tunernek ismeri fel az usb-s eszközt, de a kérdező által használt Médiaportal szoftver meg csak DVB T-nek ismeri fel.(lehet, a Mediaportal szoftvert sem ártana frissíteni) -
brazos
senior tag
Elvileg a kérdező bena_butus szerint az Ő Astrometa tunerjei DVB T2-ek, de kérdés a belső rész, arról kéne egy(vagy több) jó közeli kép, ahol a külső ház nélkül csak a panel azon oldala látszana, ahol a panelra beforrasztott chipek és azok esetleges felirata is jól látszana, akkor esetleg ki lehetne deríteni, valójában milyen rendszerű a nála lévő Astrometa tv tuner.
És nem a HEVC teszt csatornán kéne nézni, hanem egy már DVB T2-re átállított helyen, ahol a Mindigtv Extra csatornák már át vannak állítva DVBT2/HEVC-re, az a mérvadó, nem a Teszt csatornán futó(jelenleg kísérleti) adás! -
brazos
senior tag
válasz
azbest #19268 üzenetére
A H265/HEVC-et ismerő, tudó Amiko boxokhoz van gyárilag mellékelve (külön is megvehető) ilyen négypólusú 3.5 jack-RCA kábel, az jó a Prime boxhoz is. Annak a bekötési sémája után kellene nézni, hátha ott másképp van a jackdugó bekötve. Az újabb standard 4 pólusú jack bekötésben valóban a 2-es a Ground, az 1-es a Videó, a többi elvileg ugyanaz.
Igen, többféle gyártó szerinti bekötésű ilyen kábel létezik, ez pl,. a Panasonic és a Sony kamkoderekhez való hasonló kábel, korrektül beleírva(igen ritka ez!) a leírásba a jack bekötés is.
[link] -
brazos
senior tag
válasz
brazos #19276 üzenetére
Hasonló a problémája bena_butus nicknevű fehasználónknak, mint ezen a weboldalon,
[link]
a (#679) emerzee nicknevű illető hozzászólásban leírtak esetében.
Az usb tunerről ebben a cikkben van írva pár dolog, linkek is:
[link]
illetve egy más fantázianevű, de gyakorlatilag ugyanazt a belsőt használó eszközről meg itt írnak. [link] -
brazos
senior tag
Itt nem boxokról van szó, hanem kínai usb-s tv vevőkről! A szoftver meg egy laptopon fut.(na)
Elvileg DVB T/C vevők, de egyik-másik elvileg tudná a DVB T2-öt is, legalább is, a kínai oldal szerint.(gyanítom hogy az usb tuner mellé adott kinai tv szoftver nem tudja a hevc kódolást, az külön kell(lett) hozzá letölteni a termék honlapjáról. Lehet, hogy azokhoz az Astrometa usb tuerhez(ekhez) egy frissebb drivert sem ártana a laptora feltenni, ez szintén [link] a tunergyártó weboldaláról elérhető. -
-
bul07
nagyúr
válasz
bena_butus #19260 üzenetére
Nekem olyan volt hogy jogosítás nem volt meg a eszközre amit nekem küldtek, és nem mentek a fizetős csatornák
Kártya frissítést jogosítás frissítést kellet csinálni, és megjavult a dolog, ügyintéző indította el, fizetős csatornára kellet tenni és ott kellet hagyni egy órára, bár nem kellet neki sok idő és megjavult
A három új bokszból egynél volt ilyen gond
-
válasz
azbest #19268 üzenetére
Én próbáltam a box hoz adott scart adaptert is a plazma tvm el. Tökéletesen működik, sőt jobban mint vártam. Azzal próbálod?
Nyilván az eredeti két képeden kívül még kell egy scart közdarab is. A Rca szétosztódba pedig sima stereo jack kell nem olyan amit mutatsz. PC hangszórókon is sima stereo (3 pólusú) jack van. -
-
azbest
félisten
No, megpróbálták anyámék beüzemelni a prime boxot. Annyi specialitás van, hogy egy olyan képernyő van odatéve tévé helyett, amin nincs hang. Ezért a régi boxon a scart-ról volt levéve az analóg hang scart -> banándugó -> jack aljzat adapterrel, ami ment is megfelelően.
Viszont a prime box jack aljzatába közvetlenül bedugva állítólag isznyúan zúg.
Arra tippelek így távolról, hogy a sima 3 pólusú jack nem passzol az AV jack aljzat kiosztáságoz. Lehet a videó is rákerül így a hangra, s valójában azért zúg. A scart adapter meg kapufa most, mert a mellékelt kábel apa, az adapter meg szintén apa, szóval nem tudják összedugni.Tudja valaki esetleg, hogy a többféle közül melyik kiosztású lehet az AV aljzat a prime boxon?
Valami hasonló adapterrel valsz működhetne, ha nem földhurok hanem a 4 pólusú av és a 3 pólusú hangfal jack inkomatibilitás. -
DarkByte
addikt
válasz
Doky586 #19262 üzenetére
Teljesen attól függ hogyan valósítják meg az eszközön, illetve hogy a TV gomb megfeleltetések a távirányítón hogyan viszonyulnak a CEC-es kódjukhoz. De alapvetően igen, mert a standard gombok jó eséllyel mindenütt ugyanazok (csatorna fel/le, epg, stb.). Ilyenkor csak pár gomb nyomása marad a TV-nél (pl. Source), amúgy minden mást CEC kódként átereszt az eszköznek.
Amit már használtam működésben és jól teljesítettek:
- Raspberry Pi + Kodi + LG TV kombó
- Xiaomi Mi Box 3 + Samsung TV kombó (legalább is nagyon elejében néztem és úgy emlékszem ez is működött)Szóval ennek ha a box-ban nincs hardveres akadálya simán bele fejleszthetik utólag.
-
Jester01
veterán
válasz
Doky586 #19262 üzenetére
Másik lehetőség az okos távirányító. Öcsémék most vettek samsung tévét annak a távirányítója tudja kezelni az UPC-s dobozt is. A mindigtv-t nem próbáltam mert nekik nem az van. Persze külön is lehet univerzális távirányítót venni.
Az a baj, hogy ez a doboz nagyon buta és a kockásodás miatt még simán tévézni is fájdalmas vele.
-
lócitrom
őstag
válasz
Lasersailing #19257 üzenetére
ez világos, de meg kell érteni, hogy felgyorsultak a dolgok és hogy nincs már végletekig tartó analóg antennázás. 12 éves etapok vannak ebben a szolgáltatástban. többi meg fejleszt amikor fejleszt. ez kábelesre és műholdra is érvényes egyaránt, maximum más időközönként. az ember vagy elfelejti, hogy 30 évre vesz tévét, vagy kénytelen a körülményekbe beletörődni ilyen-olyan módon. a kártyás megoldás ettől eltekintve változatlanul működik, csak ugye a tévé függvénye.
(#19258) azbest
kis kábelesek gyakorlatilag, meg UPC Direct. szóval nem is igazán értem én ezt. főleg, hogy itt változatlanul megmaradt a modulos megoldás. más kérdés, hogy ki milyen hardvert hajlandó használni vagy venni, ugye. -
-
azbest
félisten
válasz
bena_butus #19260 üzenetére
Mivel ahogy mutattad oscan logot, nem is szerepelt benne, hogy rákapcsolódna, ezért esetleg ott a hiba, hogy az addon nem megy jól. Néztem a leírást, hogy acamd addon kapcsolódna rá, ami a mediaportal egyik könyvtárában van azt hiszem. Annak a konfigjában érdemes ellenőrizni, hogy jó ip cím van-e megadva, ha esetleg nem localhostként volt és a belső hálózaton esetleg valamiért másik címet kapott a minipc.
-
bena_butus
csendes tag
No, felhívtam a MindigTV-t, azt mondják, a kártyám nincs letiltva. Akkor nem értem, miért nem tudja megjeleníteni a kódolt csatornákat? A mediaportalban nem változtattam semmit az átállás előtt se, utána sem (csak amiket itt írtam), az oscam-nál azt mondjátok ez így jó, a MindigTV azt mondja, a kártya aktív. Akkor mi van?
Mit csináljak?
-
DarkByte
addikt
válasz
azbest #19258 üzenetére
A CEC-nek úgy tudom hardveres követelménye is van, szóval jó kérdés, hogy a HDMI transceiver a box-ban támogatja-e. Talán ha kiderül milyen SoC van benne, annak az adatlapjából meg lehet fejteni.
De igen, ez egy elég hasznos feature lenne, és akkor a box-ot el lehetne dugni, és a TV saját távirányítójával mehetne az egész.Viszont egy 9 éves plazmában jó kérdés van-e egyáltalán HDMI-CEC. (azt külön nem értem hogy ezt az egyes gyártók máshogy is brand-elik, pl. Samsung Anynet-nek, LG SimpLink-nek, stb.)
-
azbest
félisten
válasz
Lasersailing #19257 üzenetére
Mondjuk kábeles digin kívül van még más olyan szolgáltató, akiknél nem kell doboz? Egyébként a mozi csatornákhoz diginél is kell box.
Ha a plusz távirányító a gond, akkor arra megoldás lehet, ha a cec támogatást beteszik a boxba, ahogy a legtöbb tévé okosítónál van erre lehetőség és a tévé is támogatja ezt.
A box maga egészen kicsi, szóval nem lehetetlenség eldugni valahová, még lehet a tévé mögött is van annyi hely, a prime boxnak nincs kijelzője sem.
Ha a plusz fogyasztás, hát az is eléggé elhanyagolható, pláne plazma mellett.De persze mindenkinek szabad választása van, aszerint, hogy milyen szolgáltatás érhető el náluk.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
lócitrom #19245 üzenetére
Sokan azért mentek mindig tv-hez (én is), mert így nem kell +1 doboz.
Gyönyörű képe van a 9 éves plazmámnak és eszem ágában sincs lecserélni e miatt. Hamarabb fogom a mindigTV-t lecserélni.Folyamatban is van: kizárólag a STB miatt, nem érdekelne a digi +30-50 csatornája, de a -1 STB igen.
6 előfizetés minusz MindigTV-nek. -
brazos
senior tag
-
-
Aktív témák
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Riasztó topik
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest