Hirdetés
Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
macimeister #22401 üzenetére
"Videodekóderek
● Legfeljebb a H.264 4.1 szintje támogatott (az FMO/ASO/RS nem támogatott)"Szerintem jó lesz.
-
Jester01
veterán
válasz
macimeister #22399 üzenetére
DVB-T H264
Ha földfelszíni digitális vételre alkalmas akkor a DVB-T az adott, csak a H264-et kell megnézni. -
Jester01
veterán
válasz
bringasisti #22335 üzenetére
Hülye kérdés de ugye nem a műholdas antenna helyére dugtad, már ha van ilyen rajta? És a csatornakeresést is DVB-T-re indítottad, nem DVB-S-re vagy DVB-C-re?
-
Jester01
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #22271 üzenetére
Mivel a második beltérivel már két adást nézhetsz egyszerre ezért kell érte havidíjat fizetni. Máshol is van ilyen.
-
Jester01
veterán
válasz
regvoltrossz #22262 üzenetére
Nézted a jelerősséget és a jelminőséget?
-
Jester01
veterán
válasz
garga01 #22213 üzenetére
Ha nem bírálod felül a csatornaszámozás bizony a szolgáltatótól jön. Én úgy látom a HEVC teszt az 88-as. Te magad linkelted fentebb a táblázatot, az LCN a programhely száma.
-
Jester01
veterán
válasz
Zorro(hun) #22136 üzenetére
m1-et lehet simán böngészővel https://www.mediaklikk.hu/m1-elo/
-
Jester01
veterán
válasz
pszihopata85 #21885 üzenetére
Milyen modulokat vettél? A sima "független" conax modulok nincsenek párosítva. Ja és a modulokat nem is kell (vagy lehet) regisztrálni. Csak a kártyákat kell.
-
Jester01
veterán
válasz
SPeti1984 #21848 üzenetére
Létezik lapos átvezető kábel amit oda lehet csukni az ablakkal.
-
Jester01
veterán
válasz
stairmaster #21817 üzenetére
Nem csak regisztráció kell? Az szerintem megy előfizetés nélkül is.
-
Jester01
veterán
válasz
stairmaster #21815 üzenetére
alkalmazást szerettem volna letölteni, azt hittem van
Jól hitted, van. mindigTV GO.ha bedugom a koaxot akkor bejöhet valami?
Kérdés mi van a koax másik végén? Ha kábel tévé akkor nem fog menni. Ha antenna, akkor igen. -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Eleve a különböző frekvenciákon különböző teljesítménnyel adhatnak, ezt meg lehet nézni a táblázatban. Aztán az antenna is egy bizonyos frekvenciára van igazából méretezve amire optimális, az attól eltérőeket valamivel kisebb hatékonysággal veszi. Az irányítás is fekvenciafüggő, ha nincs pontosan beállítva az érzékenység a frekvenca függvényében más mértékben romlik. A terjedés útjába eső akadályok is különbözően csillapítják a frekvenciákat tehát az is számít és az aktív zavaró tényezők is máshogy jelentkeznek.
-
Jester01
veterán
válasz
bakonyip95 #21335 üzenetére
Ha esetleg amiatt aggódsz, az 554000 ami egyébként kHz és az 5GHz között azért van egy tízszeres szorzó, nagyon nem ugyanaz a sáv.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Valószínűleg villám megártott a dekódernek. HDMI-n a mindigtv logó bejön egy időre de eltűnik és nem lehet bekapcsolni. Nem találok rajta reset gombot, van valami lehetőség gyári visszaállításra?
-
Jester01
veterán
válasz
Jocek1979 #21039 üzenetére
A pontos paraméterek itt olvashatók. TL;DR: Igen, ezek mind 1920x1080 50p H265 MAIN L4.1 profilú adások. Az M4 az valamivel gyengébb mivel az még DVB-T.
-
Jester01
veterán
Pár hete összeraktam tvheadend + oscam kombinációt. Betettem egy tavaly használt kártyát. Egyszercsak elkezdett működni, befrissítette májusra az előfizetést. Azóta viszont EMM nem jött egy se, most pedig eltelt a hónap. Ennek ellenére egyelőre még dekódol. Keresgélve találtam olyan embereket akiknek szintén nem működött a frissítés de hát nekem egyszer már megcsinálta tehát elvileg jónak kellene lennie. Van valakinek ötlete?
tvh azt írja: cwc: localhost:15050: Will forward EMMs
oscam-ban be van kapcsolva az AUHol jönnek az EMM-ek? Csak valamelyik muxon? Valamilyen konkrét PID-del? Vagy elég ha bármelyik kódolt csatornát nézem?
-
Jester01
veterán
válasz
szabonagyur #20903 üzenetére
Ha már F1 ... biztos valami hülye jogi akadálya van, de hát az M4 ráadásul tök ingyenes és ha akarom rögzíthetem is. A mindigo-ban viszont nem lehet utólag megnézni
F1-től függetlenül is elég bosszantó, hogy nem lehet előre tudni, hogy valamit majd meg tudsz-e nézni később vagy nem, mert műsoronként változik. Szerintem csak olyan szerződést lett volna szabad kötni hogy a teljes csatorna visszanézhető vagy nem. Úgy kiszámíthatóbb lenne.
-
Jester01
veterán
válasz
azbest #20839 üzenetére
Elvileg a "mindigtv extra" megszűnt, helyette van a prémium. A https://mindigtv.hu/premium oldalról az Online ügyfélkapu linket adtam meg. Neked amúgy ez nem működik? Ránézésre mind a kettő link ugyanoda visz.
-
Jester01
veterán
Ügyfélkapu ... lehet, hogy az ide való regisztrálásról beszélt neked az ügyintéző.
-
Jester01
veterán
válasz
Doky586 #20766 üzenetére
Szerintem nem szüntették meg a terjesztését. Csak kötelező conax modullal venni.
De lehet hogy beépített virtuális kártya van, ugyanúgy mint a boxban. Az egyik oldalon ezt írják:
"Amennyiben CI foglalatos televízió készülékében van beépített DVB-T2 tuner, illetve kezeli a HEVC (H.265) videótömörítési szabványt, abban az esetben CI+ modulra van szüksége. A készülékben integrált Conax chip található, külön smart kártya nem szükséges."
-
Jester01
veterán
válasz
Doky586 #20695 üzenetére
Ha már megtalálta és ténylegesen elkezdte a letöltést akkor a hibajavítás ugyanúgy működik ráadásul az adat ismétlődik is. Nekem simán kézben tartott szobaantennával sikerült annó. Csak arra volt nehéz rávenni, hogy elkezdje mert először végigkeresi az összes csatornát és ha éppen akkor nem jó a jel akkor továbblép. Nem tudom, hogy ALI_G melyik fázisig jut el.
-
Jester01
veterán
Nekem is meggyűlt vele a bajom, panaszkodtam is itt hogy miért nincs rajta valami alap szoftver hogy legalább a jelszintet lehessen nézni és/vagy beadni neki melyik frekvenciát nézze. Idegesítő hogy mindig elölről kezdi a keresést így nem tudod az antennát rendesen beállítani. Persze akkor még nem tudtam, hogy ez a csodadoboz legkisebb baja...
A sima mindigtv-t gondolom a tévé tudja, akkor azon nézd a jelszintet és úgy próbáld meg beállítani a legjobbra majd azt az antennakábelt dugd át a dobozba (ha esetleg elosztó vagy ilyesmi lenne azt ne használd).
-
Jester01
veterán
válasz
Killerlaca #20685 üzenetére
-
Jester01
veterán
válasz
Killerlaca #20683 üzenetére
chrome picture-in-picture mód (jobb gombos menü).
Mondjuk nem tudom ez miért van. -
Jester01
veterán
Csudi mindigo tv (a webes) tényleg nem tud csúsztatott lejátszást? Vagy élőt nézem vagy megvárom míg vége van és akkor a felvételt.
-
Jester01
veterán
A mindigtv extra VSC ID-t azt meg lehet adni a mindigo.hu-n utólag? Nem találom.
Ja megvan. Akkor miért is nem jó -
Jester01
veterán
Univerzális távirányító is szóba jöhet. Bizonyos tévék azt is tudják, hogy ha jelet észlelnek akkor bekapcsolnak.
-
Jester01
veterán
Gondolom csatornákat rendezni továbbra sem lehet. Nem baj, haladunk, még pár év és használható lesz.
-
Jester01
veterán
válasz
Toncos #19918 üzenetére
Helyi adottságoktól függően mehet szobaantennával. M4 egyébként van online.
-
Jester01
veterán
válasz
Doky586 #19814 üzenetére
Az a hihetetlen, hogy nem hívhatod a számot bárhonnan. Más szolgáltatónál a rövid csak azért van, mert ingyenes de ha akarod hívhatod a teljeset. Ugyan oda jutsz. Ja meg az is hihetetlen, hogy az ügyfelet hibáztatod ... én is nyilván egy céges telefont próbálnék meg magán célra használni rögtön. A hívószám tiltás akár működhet is.
-
Jester01
veterán
Arról nem is beszélve, hogy 1-2 naponta ki kell húzni mert belassul. Meg kockásodik csatornaváltáskor.
-
Jester01
veterán
Elvileg nem tesz kárt de semmi értelme. A szolgáltatói doboz alapértelmezetten ad tápot, ki sem tudtam kapcsolni amíg a szoftvert nem frissítettem rajta. Az antennát nem tette tönkre. Ha az A jön a B-nek is kellene mivel elég hasonló frekvencián hasonló teljesítménnyel ad. Biztos, hogy jó a hangolás?
-
Jester01
veterán
Nekem is ilyesmi van. Ha az ablakba tettem ~40km-ről tudtam vele teszt célból fogni a Széchenyi hegyet a szolgáltatói dobozzal. A szoftver frissítést kézben tartva végeztem
Persze itt nagyobb az adóteljesítmény de Szegeden helyben van 20kW. Azért a rálátástól is függ.
Ha csak az ingyenesek kellenek azok 2 frekvencián jönnek, A és B mux. Ha az M1 jön de az M2 nem, akkor az A multiplex rendben, de a B nem. Az Szegeden a 31-es csatornán 554MHz-en fogható.
-
Jester01
veterán
Az én kérdésem az akart lenni, hogy ha most van működő kártya+modul+tv kombinációm 1.3-as CI-vel akkor az így ebben a formában használható marad-e, illetve ha esetleg mégis gondol egyet a mindigtv hogy az általuk adott contego modult kötelező használni az megy-e az 1.3-al. Nincs 1.4-es tévém.
-
Jester01
veterán
Mi a helyzet akkor most a CI+ 1.4-el? Ha van régi kártyám régi modullal akkor azt CI+ 1.3-as tévével várhatóan hosszú távon lehet használni? Csak a Contego-hoz kellene 1.4?
-
Jester01
veterán
Kódolatlan, igen. A C multiplexen. A frekvenciatáblázatot itt találod.
-
Jester01
veterán
Igen, az előre fizetett kártya az lejár és fel lehet tölteni. A rendes az havidíjas, szerződést fogsz kötni és kapod a csekket vagy fizeted online. Az, hogy a kártyát már nem fogják külön árulni arra utal, hogy előbb-utóbb már csak a saját boxos változat lesz. Arra sincs semmi garancia, hogy a csatornákat nem variálják át. Távirányítók számának csökkentésére a tanítható univerzális cucc a célravezető. Gyors guglizás azt mutatja, a tévéd nem DVB-T2, nem tudja a HEVC-t és a CI is csak 1.3 nem 1.4. A mindigtv doboza viszont jelen állapotában leginkább a használhatatlanság határát súrolja.
-
Jester01
veterán
Még azt nem értem, hogy ha már adott az androidos mindigo alkalmazás ami többé-kevésbé használható, tud visszajátszást stb. és a saját boxot erőltetik akkor miért nem egy androidosat gyártattak amire egyből mehetett volna az app is és akkor nem kellene duplán szoftvert fejleszteni.
-
-
Jester01
veterán
mplayer linuxon néha kockásodik/akad és ilyeneket ír:
[hevc @ 0x560bda3d9bc0]Could not find ref with POC -23280
[hevc @ 0x560bda3d9bc0]Could not find ref with POC -23287
[hevc @ 0x560bda3d9bc0]Could not find ref with POC -23288De amúgy viszi (rossz képaránnyal).
-
Jester01
veterán
válasz
Apa+Fia #19396 üzenetére
A miénk az a visszakapcsolásról magától leszokott, lehet, hogy a múltkori frissítés óta? Te feltetted az aktuális szoftvert? Ha azonnal kapcsol vissza akkor a távirányító gombját próbáld máshogy, rövidebben nyomni mert úgy tűnt hogy a pergésmentesítéssel sem nagyon foglalkoztak.
-
Jester01
veterán
válasz
Leftwitch73 #19337 üzenetére
Tápot adtál neki? Erősítést feltekerted?
-
Jester01
veterán
Na most kicsit jobban figyeltem: csatornaváltás után pár másodperccel kockásodik a dobozzal de aztán jó.
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő 2025: PlayStation Store márciusi leárazások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Spórolós topik
- Gitáros topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Politikai mémek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest