Aktív témák
-
SztiviVander
őstag
Nekem pl AB cryptobox 752hd van (lehet dokynak is), az olvas ci kartyat is meg van beepitett kartyaolvaso modulja is. Eros kozepkategorias cucc. Nekem is meg regi sima kartyam van, a boxot akkor vettem mikor jott a t2 atallas es a regi tv-m azt mar nem tudta. Mondjuk akkor meg 20 korul volt, jol felment az ara azota. A szolgaltatos fostalicska dobozt (amit keres nelkul kikuldtek) meg egy het utan visszakuldtem annyira vallalhatatlan volt
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
gyoriaa #22038 üzenetére
Nem hiszem hogy barki erti. Dvb-t az a digitalis foldfelszini adas, az a mindigtv. Dvb-c digitalis kabel, az nem ez a topik. Analog adas foldfelszinen kb tiz eve nincs, kabeltv-nel sem tudom elkepzelni hogy letezne meg valahol analog jel. Szoval ott kezdjuk hogy mindigtv szolgaltatasod van es az nem mukodik vagy valami kabeltv-s?
-
SztiviVander
őstag
Egyreszt probald ki a szuro nelkul. Masreszt probald meg balra jobbra forgatni az antennat, 10-15 fokokkal es figyeld valahol nem javul-e. Az enyem se kozvetlen a szava torony fele nez, mert a viaszeverodott jel kb 15 fokkal jobbra allitva a legerosebb/legtisztabb. Direktbe rairanyitani akkor lenne jo ha tiszta ralatas van a toronyra, amire belvarosban kb zero esely.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
Mert gyanitom kint rengeteg zajt osszeszed ez a fajta antenna es nem a jelerosseg romlik hanem a jelminoseg. Sajna a lowband lte csak egy a sok zajforras kozul. Nekem egy ilyesmi van 13-bol szava fele, hazak mindenfele, hibatlan a kep barmilyen idoben minden csatornan, ugy hogy meg szet is van osztva egy egyszeru splitterrel. De nyilvan sokkal rondabb is.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
bizmark6 #21298 üzenetére
Nekem ott van 2015 ota az osszes, 440 pont. Mondjuk pont annyit er mintha 10 lenne vagy nulla, sose nyertem meg semmit ezen az oldalon. Bar ahogy nezem 2016 ota csak a szulinapi pontokat adta, a feltoltesekert semmit. Mindegy, bevaltani valami ertelmesre ugyse lehet.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
Peltár #21198 üzenetére
1. vu+, deeambox, amiko kb ebben a sorrendben
2. wayteq a belepo kategoria. felso resze, amiko meg mondjuk a felso. kategotia alja (mar ha nem a legilcsobbat nezzuk mert abbol. is van ami max kozep kategoria)
3 Nem ertem a kerdest, szabadon foghatokhoz nem kell t2/hevc ergo ahhoz nem vennek semmit mert azt a regi tv-k es regi boxik (pl a wayteq) is tudjak.
4. ezt sajna passzolom, mivel meg tudtam tartani a regi kartyam igy azt hasznalom, nem kellett ci+ modulra valtanom. -
SztiviVander
őstag
válasz
Jocek1979 #21078 üzenetére
google forditorol hallottal már? de ha megirod a postafiokod belepesi nevet es jelszavat (nyilvan ne tedd) akkor szivesen elolvasom a leveket es leforditom neked. egyeb esetben uri gellert kerd meg o talan belelat tavolbol a levelezesedbe. de amugy a postafonok bacsi valsz azt irta h nincs olyan cimzett akinek kuldted a levelet.
-
SztiviVander
őstag
válasz
szabonagyur #20898 üzenetére
Fizess elő a családi csomagra, abban benne van :)
-
SztiviVander
őstag
válasz
Doky586 #20892 üzenetére
Igy van, sokminden van ami nem újkeletű itt balkánisztánba. Régen ki lehetett hozni 2e Ft-ból (csak kártya mindigtv-től + használt olvasó) azt ami most összeintegrálva 9e. És nincs választás hogy veszek simán egy használt ca+ bedugom és kész. De borzasztó naiv dolog is volt azt feltételezni hogy az átallast meg az "ingyen" boxokat nem az előfizetők fogják majd igy vagy úgy kifizetni.
-
SztiviVander
őstag
válasz
brazos #20778 üzenetére
Ez igy nem teljesen igaz, előre fizetős csomagot (kártya + ca olvasó + 6ho extra csomag) még több boltban is árulnak a megmaradt készletből. Persze az más kérdés hogy nem biztos hogy megéri 702-hoz kifizetni az úgysem kellő ca modul árát.
-
-
SztiviVander
őstag
válasz
tibor2010 #20438 üzenetére
cryptobox 752hd-ban mert az okosabb mint a tv-m. de átraktam este meg még reggel is a tv-be is de ott is ugyanaz volt a helyzet.
de jó hogy kérdezted mert ránéztem telorol a boxra és lám az "elromlott" kártya megjavult... legalábbis már van rtl2 meg mozi+ is. most gyorsan irok is nekik hogy nehogy nekem most meg atüssék a kártyát arra amit még ki se küldtek és elqrják nekem megintszerintem a csomag átalakításokkal qrtak el valamit.
-
SztiviVander
őstag
válasz
SztiviVander #20436 üzenetére
Másnál nincs ilyen aki kártyát használ? Azt irta ufsz h ez kártya hiba és küldenek másikat. Azzal meg majd semmi nem fog menni, van rá egy fogadásom, mert annál meg majd elqrják az előfizetéshez hozzárendelést. De talán el is hinném hogy ez a baj, ha tegnap nem írta volna egy ideig az ingyenes pesti tv-re is azt hogy kódolt... Meg milyen kártya hiba az hogy 3-4 fizetős csatorna (ennyi maradt, a többi este sorra elhalt) meg stabilan megy. Gyanítom ez ilyen sablon próbálkozás amivel elfedik a valódi problémát és a megoldásához szükséges időt és akkor lehet azt mondani hogy "sajnos mi nem tehetünk róla h tonkrement a kártya".
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
Tényleg jól megújult a mindigtv. Az az újdonság hogy a fele fizetett csatornára egy csatornaváltás után elkezdte azt mondani hogy bocs de kódolt
Ez a cég egy igazi hungarikum.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
brazos #20329 üzenetére
"ez a használathoz szükséges egyedi kialakítású kiegészítő kábel benne van!"
A használathoz inkább egy hdmi kábelt kellene a dobozba rakni, de ebben az árkategóriában az is fehér holló.
A soros kábel maximum a téglásított boxokhoz kell (mivel a normáls frissítés lemegy usb-ról vagy jobb esetben a dvb-t sugárzással), de ezzel az átlagos vásárló akkor se tudna mit kezdeni ha mellé lenne csomagolvaSzóval meglepő lenne ha egy "szervízeléshez" szükséges kábelt gyárilag csomagolna mellé, mikor ennél a mindennapokban hasznosabb dolgot se.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
DarkByte #20066 üzenetére
Akkor nem csak nekem az az érzésem hogy a sport1 és spiler1 amit már 1920*1080 fullhd-nek mutat a box, olyan mintha valójában csak egy felskálázott hd (vagy sd?) adás lenne. De sem a h265 sem pedig az hogy 720*576 helyett 960*540 -be adják az extra csatornákat nemigen javított a képminőségen. Majd talán 2030-ban -mikor a TV-k már a 128K felbontásnál járnak- megérjük hogy minden csatorna legalább HD lesz
Bár addigra szerintem mindenki megunja ezt a szerencsétlenkedést és átvált netflixre meg jutyubra amikkel nem a 20. század végi képminőséget lehet élvezni még 2020-ban is...
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
Egy kis update a szolgabox visszaküldésről. 08.07-n adtam fel (postán, címzett fizeti opcióval), ma jött egy szerződés módosítás hogy 08.21 dátummal leadásra került a készülék és így az lekerült a szerződésemről. Ügyfélkapun is eltűnt, maradt a smart kártya mint régen. Nem kapkodják el, de legalább a végeredmény oké.
-
SztiviVander
őstag
"Nem tudom milyen jövóbeni codec átállásról beszélsz, az Ügyfsz szerint már megtörtént az átállás nálunk."
Nem magamból indultam ki hanem abból amit és ahogy leírtálDe ha neked azt mondta az üfsz hogy nálatok már hevc a kódolás akkor biztos úgy van. Igaz sehol máshol még nem és a kódolás az központilag lesz átállítva, de ezek csak ilyen bagatell apróságok. Viszont mindenki másnál megy minden rendben, csak nálad nem. Fura dolgok ezek, de hát akkor ez van. Mindenesetre élvezd ki még ezt a két hetet, mert utána a boxodban se fognak menni a fizetős csatornák
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
-
SztiviVander
őstag
válasz
farkas-j #19952 üzenetére
Mondjuk ha elolvasod a mindigtv ászf-et akkor ennek némileg ellentmond az hogy valamikor nem túl rég belecsempésztek egy olyat, hogy csak azon a címen használhatod a kártyát ami a szerződésen szerepel. Továbbá az AH munkatársának (jelentsen ez bárkit) biztosítani kell a bejutást a lakásodba(!) hogy ezt személyesen ellenőrizhesse hogy valóban ott-e a kártya az adott címen. Szép mi? Régen ilyen biztos hogy nem volt benne. És a szerződéssel meg elfogadod az ászf-et. Nyilván megteheted hogy nem engeded be, de akkor az AH meg megteheti hogy szerződést bontson és letiltsa az előfizetést. Elvileg persze. Gyakorlatban nem tudom valaha is kimennének-e ilyesmit ellenőrizni.
-
SztiviVander
őstag
-
SztiviVander
őstag
válasz
lócitrom #19859 üzenetére
Én egyik wayteq-en (2db cx90 es egy 95) se csesztem szét a beállításokat gyári visszaallitassal, csak újrakerestettem az adókat ahogy mellesleg az AH is ajánlja
Azóta is mennek. Ilyen hibánál lehet hogy megpróbáltam volna én is lenullázni, de valahogy kétlem hogy ilyesmi az stb reset-elésével javítható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
GalaxyS9 #19775 üzenetére
Ügyfélkapun látod is hogy aktív a kártyádon az alap vagy a családi csomag (amelyiket vetted)? Egy kártyát látsz csak a szerződésben az ügyfélkapun? Milyen típus az amiko? Valami más eszközben (ismerősnél akár) nem tudod kipróbálni? Ha az ügyfélkapun minden stimmel (kártya száma + aktív a csomag) akkor én inkább gyanakodnék az amiko-ra. Beépített kártyaolvasója van vagy csak CI slotja és te dugsz bele valami olvasót?
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
azbest #19772 üzenetére
Na igen, magyar cégnél ilyen az "ingyen" box. Várható volt hogy előbb-utóbb valakinek majd ki kell ezt az ingyenességet fizetni, de az már ilyen tipik magyaros dolog hogy azokkal is megfizettetik akiknek nem is kell ez az ipari hulladék doboz. Kíváncsi vagyok a hevc átállás után virítanak-e több hd csatornát mert ha továbbra is ez marad a választék ezen az emelt áron akkor szeptember végén viszlát ah és hello upcdirect vagy digi.
-
SztiviVander
őstag
válasz
lotti6666 #19741 üzenetére
Esetleg azt még megpróbálhatod amit az egyik szlovák írt, hátha: "try to upload fw to blank usb, turn off stb from the network, insert usb and hold down the ch + button and turn on stb, it should start downloading it from usb" azaz, másold rá a fw-t (nyilván nem bezippelve) egy üres pendrive-ra, húzd ki a 220-ból a boxot, dugd be az usb-be a pendrive-ot, tartsd nyomva a boxon a ch+ gombot és dugd be (kapcsold be) a boxot. Elvileg automatikusan elkezdni az usb-ról a fw frissítést. Ha mégsem akkor a bootloader-t is sikerült felülverni a rossz fw-el és csak a soros portos megoldás jöhet(ne) szóba. Sok sikert ha nekiállsz, végülis nézd úgy hogy ennél jobban elrontani már úgyse tudod akármit csinálsz vele
Ja és itt egy orosz fórum is, ott is ezzel küzdenek.[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
lotti6666 #19741 üzenetére
Mivel nincs neki rs232 kivezetése mint ez egyel komolyabb boxoknak, így hogy helyrehozd az alábbiakat kellene tenned: keresni a neten egy rajzot arról hogy ennek a pontos típusnak a panelján hova kellene forrasztani a soros kábelt amivel közvetlenül programozható lenne az ali chip, illetve keresni kellene az adott(!) chiphez való programot is ami közvetlenül tudja írni. Ha mind a kettő megvan (szerintem egyik se lesz meg) akkor már csak szét kell szedni, kábelt csinálni hozzá, beforrasztani és a programmal rátölteni a rávaló jó fw-t. Így leírva elméletben nem tűnik olyan bonyolultnak. Csak a gyakorlatban lesz valószínűleg megoldhatatlan. Nem garis már? Mert ha igen akkor be lehet próbálkozni a szervízben egy ártatlan arcos "én nem tudom mi történt vele, egyszer csak nem indult többet el" mondattal, aztán hátha kicserélik. Ha régi és nem garis akkor sajnos neked ez volt a tanulópénz hogy legközelebb jobban odafigyelj mire mit töltesz fel.
-
-
SztiviVander
őstag
Nem lesz tőle semmi baja se az antennának se az stb-nek, mindkettőben van ez ellen védelem. Mint mondtam ilyenem van vidéken csak hama nem home. Itt pesten ahol házak miatt nincs rálátás semmit nem ért, maxra tekerve az erősítést csak a zajt erősítette, közepesen erősítésen épphogy akadozva bejött az m1 mux. Vidéken ahol ha lenne szeme az antennának akkor látná a 30km-re lévő kabhegyi tornyot (ablak torony felé néz + ház dombon + emeleti szoba), ott maxra tekerve az erősítőjét minden mux 75-85% jelszintű/minőségű. Szóval ha az illető ablaka nem a torony felé néz akkor nincs rálátása, akkor csak visszaverődő jeleket tudna venni az antenna amiben ezek az analóg adáshoz készült mini antennák nem sokat érnek. Kivéve ha nagyon közel a torony és nagyon kevés a zavaró jel, de ez utóbbi szerintem szegedre sem jellemző.
-
SztiviVander
őstag
válasz
pusiga #19681 üzenetére
Ha az edigitalos 1* elriasztott a philips-től akkor hogy jött a képbe a sencor? Annak is 1db 1* értékelése van az edigin
Ezek közül a funke az egyetlen ami -tudtommal- csak antennákat és ahoz kapcsolódó cuccokat gyárt igen régóta, a másik kettő meg kb mindent amit el lehet adni. Innentől nekem nem is kérdés melyiket rendelném meg valami megbízható webshopból, aztán lehet hogy az is kevés lesz de akkor meg ott a 14 napos elállás.
-
SztiviVander
őstag
válasz
peppe79 #19666 üzenetére
A 752HD ha egyszer betöltötte akkor az stb kikapcsolásáig megtartja (illetve ha a takarékos készenlét aktív akkor utána is), de az is csak akkor tölti le ha átváltok az adott mux egyik csatornájára. Az én LG TV-im is valóban betöltenek mindent, na de nem is annyiba kerülnek mint egy stb. Gondolom kicsit bővebben is vannak memóriával mint egy 10-20e Ft-os doboz, meg azért a TV-ken lévő OS is valamivel komolyabb talán.
-
@farkas-j
olyan azért volt a régi wayteq-el is hogy ugyan mutatott EPG-t minden mux minden csatornájára, csak épp nem az aktuálist hanem amit pl előtte nap töltött le. Vicces volt néha amikor azt hittem jé ismételnek egy filmet ami előző nap ment, odakapcsoltam és egész más ment aztán akkor már persze lefrissült az epg is a valós műsorra[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
zsoca67 #19629 üzenetére
Az igen, szépen elszálltak az árakkal. Amikor vettem 14-ben akkor ha jól emlékszem 8-9e volt a fél éves extra alapcsomag díja (utána ennyik voltak a feltöltő kártyák is), valami 2e a kártyaaktiválás és így volt a CA modulos csomag 16e. Most meg ugyanez 27e (mindigtv webshop, MediaM) úgy hogy közben a szolgáltatásban (csatornák száma, hd adók) semmi se változott. Vicc kategória. Mondjuk ha stb-t veszel külön amihez nem kell CA modul és tényleg adnak kártyát az előre fizetetthez CA modul nélkül is, akkor úgy azért a 28 (ha MM-be veszed az amiko-t, mert amúgy van 15-ért is) vs 23 már nem annyira nagy különbség. Más kérdés hogy kábeltv-hez amúgy se biztos hogy plusz költség nélkül működne az amiko, nekem pl nem volt hajlandó az itteni kábeltv szolgáltató csak kódkártyát adni, mindenáron meg akarta volna vetetni (röhejesen drágán) vagy az ő kacat stb-jüket vagy a CA modulos csomagjukat. Ezért is maradt meg (egyelőre) a mindigtv.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
zsoca67 #19624 üzenetére
A mindigtv-st akarod a gyárira? Én biztos kipróbálnám felmegy-e rá
Az AH teljesen más build számozást használ, de attól még lehet (sőt, szerintem szinte biztos) hogy az övék a régebbi kiadású. Az amiko 8240hd-re simán lehetett összevissza csereberélni gyárit, okosítottat, régit, újat. A cryptobox 752hd-en szintén. Nem hinném hogy akkor pont az impulse lenne háklis ilyesmire.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
pusiga #19618 üzenetére
Pécsen is cserélték az A és B muxok frekvenciáit is. Ha a dvb adapter alatt az usb-s tunert érti akkor azokhoz egy tíz centis botantenna szokott lenni (nekem legalábbis kettőhöz is olyan van, bár igaz az egyiké van vagy 18 centi is) ami beltérben, házakkal körbevéve annyit ér mint halottnak a csók. Nem kizárt hogy ami frekvenciára került ott az A mux (602Mhz) arra az az antenna már teljesen használhatatlan. Meg kellene próbálni legalább valami erősítős szoba antennával, az is kb 10x jobb. Neten rendel egyet, ha nem működik azzal se akkor 14 napon belül visszaküldi. De a lefedettségi térképet nézze még meg előtte a mindigtv oldalán, hogy mit mutat a lakcímére, van-e ott beltéri szobaantennás vételi lehetőség legalábbb elméleti szinten. A "merre forgassam" menüpont pedig megmutatja hogy a misina a jobb onnan ahol lakik vagy a diána téri (ami egy nagyon kis teljesítményű átjátszó), bár ez utóbbi a kertvárosnak van ő meg ugye belvárosi. Hát nekem ennyi jutott még eszembe, majd talán másnak lesz még más ötlete is.
-
SztiviVander
őstag
válasz
pusiga #19615 üzenetére
Bocs benéztem elsőre, szóval az ingyenes A mux nem jön neki (m1 pl). Újrahangolás után sem? Mert februárban azzal kezdték az átállást hogy elkezdték tologatni a csatornákat (főleg az ingyeneseket) más frekvenciákra. Meg sem találja egyáltalán? A B mux milyen jelszintű/jelminőségű? Melyik toronyra van forgatva az antennája? Tetőantenna vagy egyszerű kis szobai?
-
SztiviVander
őstag
válasz
fezsoo #19612 üzenetére
Azért kíváncsi lennék hány embernek kapcsolták már le a kártyáját és hogy vajon előtte tényleg értesítették róla, vagy csak utólag
-
@bizmark6
én nem láttam olyan mondást hogy leállítanának (letiltanának) bármi okból boxot. szerintem a boxot eleve csak úgy tudják "letiltani" ha leveszik a szerződésedről (mivel most együtt fut a kártya és box), de amíg vissza nem küldöd addig ezt nyilván nem fogják megtenni. kártya az más, azt simán törlik a szerződésedről bármikor mert nem szokták visszakérni egyrészt mert annyira értéktelen másrészt meg kifizetted tízszeresen az árát kártya aktiválási díj címén amikor megvetted.[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
bizmark6 #19608 üzenetére
Végülis idejében szólnak június közepén hogy május közepén elkezdik (jelen időben a múlt) lekapcsolni
Tipikus ah, ez volt a dobozommal is, megjött március elején, azt se tudtam miért meg főleg mi a fenének, rá egy hétre kiirták info csatornán meg weboldalon hogy elkezdik kiküldeni a dobozokat. A kommunikációs osztály valami más téridőben dolgozik náluk.
-
SztiviVander
őstag
válasz
azbest #19602 üzenetére
Az egyik TV-nek nincs se lan se wifi, az egy buta lg tv, de abban is van conax modul-nál sw update keresés, az tuti a dvb-t hálózaton tudta csak keresni hogy küld-e esetleg a szolgáltató valamit. Na de az AH nem erről volt híres, a 2 fajta wayteq boxomra (mindkettő mindigtv brandelt dobozú, MM-ban lettek véve a digitális átálláskor) se küldött ki soha semmit, le lehetett tölteni weboldalukról a fw fájlt aztán usb-n frissítgetni... Bezzeg a csoda prime boxra csak úgy ömlik a frissítés. Ja nem
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
tibor2010 #19598 üzenetére
Két CA kártyaolvasóm is van, két különböző gyártmány, de mindegyik mindigtv-s csomagban volt, sima CI-t tudnak és 2013-as gyártásúak. Egyikhez sincs semmilyen frissítés és nem is volt soha pedig a lg tv-k conax menüjében évente 1x kb rápróbáltam a modul fw frissítés keresésre. Az egyik egy synaps a másik egy piros mindigtv matricás neotion, a gyártók oldalán a modulokat se találni nemhogy frissítést. Valahogy kétlem hogy egy samsung tv valahonnan varázsolna ezekre frissítést
Azt meg ugye nem tudni hogy a finneknek és a németeknek konkrétan milyen modulokkal volt problémájuk, de nem valószínű hogy pont olyanokkal mint amiket nekünk osztogatott az AH.
-
SztiviVander
őstag
válasz
peppe79 #19594 üzenetére
Gyárilag biztos hogy nem tudja a cec-t, a 752hd se tudja pedig az kicsit komolyabb. De ne keseredj el, ez utóbbira nemrégóta a patch-elt fw-ekben már benne van a cec de az lg tv-met pont le se tojja. Pedig az androidos tv box és a raspi(omsc-vel) is simán megy a tv távjával, ez valamiért nem. Sajnos ahogy látom a 702T mini-re viszont nincs is semmilyen patch-elt fw csak a gyáriak.
-
SztiviVander
őstag
Kiskőrös 20km-el közelebb van és alig kisebb az adóteljesítménye mint a pestinek, jobban jársz vele. Ja és ugye nem a padlásra rakod a yagit valami jó vastag cserép alá, hanem kívülre? De ha a nagy sehogy se megy, akkor ott pedig valami szerelési/kábelezési hiba lesz. Mellesleg a műholdat nehezebb lesz beállítani, már ha azt is magad akarod szerelni...
-
SztiviVander
őstag
Érdekes, nekem ennek a kistesója van (5 tagos) és pesten körülvéve magas házakkal úgy max a jelszint/jelminőség a 7,5Km-re lévő toronyról minden muxon, hogy még szét is van osztva kétfelé egy olcsó passzív splitterrel. Összehasonlításképp ilyen erősítős szoba antennával az m1 mux is csak akadozva/kockásodva jött (nyilván nem szétosztva hanem direktben a tv-re kötve). Szóval ha nem menne a normális antennával azt mondanám megesik, túl nagy a távolság, gödörben van a falu, vagy valami ilyesmi. De az, hogy ugyanazt tudja a szobaantenna meg a rendes méretezett nagy antenna, na azt elég nehéz elhinni. Valami más lesz ott nálad, kábelnek (ami ugye valami rendes rg6 75ohm-os koax?) nem ér össze a külső árnyékoló harisnyája a belső rézzel valamelyik csatlakozóban esetleg?
-
-
SztiviVander
őstag
válasz
Doky586 #19417 üzenetére
Igen, jól látod a kulcsszavak a "volt" és a "megszűnt". 2 hónapja. És nem csak budán de még pesten is ment a 4 teszt csatorna
Szóval itt BP-en azokról már nem fog felvenni. Megvan most is amúgy az a 4 csatorna csak adás nincs rajtuk és ha jól sejtem talán azokon jön le a sw update(?) a szolgáltatós dobozokra, vagy később azokon fog valami extra tartalom jönni. Ilyen nevük van hogy dataservice_A/B/C/D. Egyébként nem tudom miért mondogatjátok hogy a 24-es teszt az nem "rendes", meg hogy az csak ilyen ideiglenes és majd a végleges hevc lehet nem is ilyen lesz. Ez csak fikció. A mindigtv régóta azt kommunikálja hogy ha a 24-es csatorna megy akkor minden oké lesz az átállás után is. Ezek után baromi fura lenne (és nemkicsi öntökönrúgás) ha az átállás utáni hevc meg majd mégse ilyen lenne mint a 24-es teszt csatorna és majd mégse menne a fele embernek a TV-je/STB-je. Ilyet még egy AH méretű cég sem engedhet meg magának szerintem.
-
SztiviVander
őstag
Nekem ugyanez, de megkérdeztem (írásban hogy legyen nyoma) és azt válaszolták hogy az átállás lezárulta után -szeptember magassága- ráérek visszaküldeni. Ki nyilván nem dobhatod mert a szolgáltató tulajdona. Ha kidobod olyan áron kifizettetik aminek a tizedét se éri. Viszont irj nekik hogy a kártyát ne tiltsák le, mivel előre fizetős konstrukcióban nem lehet két aktív eszköz (kártya és a box) egy szerződés alatt, most pedig ha megnézed ügyfélkapun átmenetileg mindkettő aktív.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
itt pesten is sima dvb-t -n ment a hevc teszt amíg az első körben az extrás programok fele ment át t2-re, régi cuccon persze csak hang volt, aztán amikor a második leállásnál átlökték az összes csatornát t2-re akkor ment át a teszt is. azóta a régi tv-n már egyáltalán nincs teszt csatorna csak az ingyenesek. de végülis idő volt rá kipróbálni, akinek meg nem tudja a t2-t se a tv-je annak igazából tökmindegy a hevc.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
brazos #19282 üzenetére
hevc-re még egyik tv csatorna sem állt át, az majd az utolsó lépés lesz. dvb-t2 -re állt át már több torony, többek közt a kérdezett kabhegy is. dvb-t2+hevc meg jelenleg csak a 24-es teszt csatorna, szóval a kérdeznek teljesen igaza van, ha az megy akkor jó eséllyel ősszel is fog menni. hacsak nem lesz más majd akkor a hevc profil mint a mostani teszt adásban -ahogy itt páran vizionálják- de ezt kétlem mert teljesen logikátlan lenne. Az én értelmezésben a 24-es teszt csatorna azért van hogy az előfizető lássa teljesen jó lesz-e a tv-je szeptembertől. Nem mellesleg ezt is kommunikálják minden felületükön.
-
SztiviVander
őstag
válasz
bena_butus #19153 üzenetére
Szerintem két dolog lehet:
1. az usb-s cucc mégsem tudja a dvb-t2 -t, BP-n pedig már át van állítva az összes extrás csatorna erre.
2. mivel ez az usb-s tuner dvb-c -re volt használva és beállítva ezért most is azon vanAz elsőn nem lehet segíteni, úgyhogy inkább nézd át a második esetet hátha... Ezen az oldalon ahogy le van írva (Edit Tuner Settings alatt), átállítottad az eddig upc-re használt usb tunert dvb-c -ről dvb-t/t2 -re?
Illetve a tv servers alatt az adott usb tuneren csinálod a scan for channels-t? Mire állítottad a tuning mode-ot és a qam-et? -
SztiviVander
őstag
Azért annyira nem új dolog egyik se. 2 éves TV-m pl tudja, viszont stb-knél modellévet én még nem láttam sehol feltüntetve. De kár ezt ilyesmivel bonyolítani, az tudja aminél a termékleírásában szerepel. Sőt, van olyan webáruház ahol még szűrni is lehet erre a képességre. De ha esetleg tervezed a fizetős csatornákat is akkor olyat nézzél amiben CI kártyolvasó hely is van, a legolcsóbbakban az pl nem szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
Tök ugyanaz a kettő, a 2650-ben van pár plusz sw-es funkció.
Olyat nézzél ami tud dvb-t2 -t és hevc-t, leírásukban mindnek benne van ha tudja. Mondjuk ha nem is akarsz előfizetni csak az ingyeneseket akarod nézni ahoz nem értem minek új boxot venni. Azért hogy ilyen story4 , rtl spike meg filmbox kategóriájú hulladékot nézzél amiket néha beraknak 1-2 hétre az ingyenesek közé? Nézd meg a port.hu -n milyen kaliberű műsorok mennek az ilyen adókon. Én ezek miatt egy plusz forintot nem költenék el az biztos[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
https://mindigtv.hu/uploads/AQ98Qv7k.pdf
Kevesebb mint egy perc alatt -
SztiviVander
őstag
válasz
lócitrom #19101 üzenetére
Aki olvasta az előzményeket annak szerintem lejött hogy ez egy szarkazmus volt, utalva arra amit Tibor írt hogy sok TV csak dvb-t2 -n hajlandó kezeli a hevc-t és dvb-t -n meg nem. Arra meg hogy mérvadó vagy sem inkább idézném tőled mit írtál mikor arról ment a kérdezz-felelek hogy az a pana tv tudja-e a hevc-t vagy sem: "azt sem árt megjegyzni, hogy amit ő néz az nem a tuner képessége, hanem a videóprocesszoré."
-
SztiviVander
őstag
válasz
tibor2010 #19091 üzenetére
Szerintem csak a száva fosta el magát, de már egy fél órája működik. Bár a jelszint még elég ingoványos, meg el-elment párszor még teljesen nullára azután is hogy sikerült jelet fogni a 41-en. És tényleg eltűnt a teszt a dvb-t -ről, most a dvb-t2 -es C-ben van (38-as csatorna). Na mindegy, biztos nem kis fejetlenség lehet most ah-nál. Nekem is van egy cr752hd amit a szintén nyugatra fekvő szülői házba szánok ha majd egyszer lejutok, vagy ha marad ez a hd választék ősz után is mindigtv-n akkor lehet inkább itt pesten lesz majd összerakva upcdirect-el. Az mondjuk kár hogy nálam sem a tv sem ez az amúgy elég szimpatikus 752-es sem tudja mutatni hogy dvb-t -n vagy t2-n jön-e az adott csatorna.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
tibor2010 #19079 üzenetére
Perpillanat annyira nem mérvadó itt semmi se, hogy a régi tv-m most épp csak a 24-es A muxon talál 4db adót (m1,m4,dunahd,dunaworld) a 41-es B mux meg full halott. BP, száva u. De az elsejei leállás után, másodikán újrahangolva, ezen a régi tv-n még ment a hevc teszt csatorna (nyilván csak hang volt, kép nem), azzal egyidőben az újabb tv-n meg volt kép/hang is szóval nem tudom biztos kifogtam olyat aminek a videóprocesszora nem a tunertől teszi függővé hogy feldolgozza-e a hevc kódolást. Most viszont meg akartam nézni megint, de a régin már nem volt a listában a teszt csatorna, gondoltam újrahangolom, nem kellett volna. Ugyanazon antennáról az újabb tv-n (ami dvb-t2/hevc képes) viszont eközben simán megy az összes ingyenes. Átrakták volna véletlenül az ingyenesek 2/3-t is dvb-t2 -re? Az szép
-
SztiviVander
őstag
válasz
tibor2010 #19076 üzenetére
A hevc teszt csatornát kb 1-2 hete a kódolatlan dvb-t -n nyomják úgyhogy de, érdekes. Gondolom abból kiindulva teszik ezt most így, hogy amelyik tv tudja a hevc-t az 99.99% hogy tudja a dvb-t2 -t is. Te talán arra gondolsz hogy kb 1 hónapja még volt 4db teszt csatorna ami dvb-t2-n ment. De azok már pár hete megszűntek.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
garga01 #19040 üzenetére
Biztos hogy vagy lekapcsol vagy csak nem veszi zokon a rövidzárat, mivel nekem is sima antennám van és addig ugye nem is lehetett menübe lépni és kikapcsolni a tápot amíg le nem töltötte a fw-t meg végig nem kereste a csatornákat, azt meg antenna nélkül nehéz lett volna. Vagy persze az is lehet rögtön tönkrement
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Trollok komolyan
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- EAFC 25
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Újabb fotó mutat Pixelre hasonlító iPhone 17 Air hátlapot
- Miért van szükségem négy darab Elektromos rollerre?
- További aktív témák...