- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Aktív témák
-
-
-
kovyhun
tag
válasz
lócitrom #22292 üzenetére
Igen, így kellene működnie, de náluk mindig vannak furcsa dolgok, nem csodáloznék ha a számálászás migrácójakor problémák adódnának.
Pl. nálam is egyik előfizetésemnél a szeződésszám utolsó karaktere más az online ügyfélszolgálaton és más az onnan letöltött szerződésen[ Szerkesztve ]
-
válasz
lócitrom #22274 üzenetére
Van most élő előfizetésem.
Ehhez akarok még egy dekódert, de megvenni, nem havonta fizetni érte használati díjat.
Nem igaz hgoy a weboldalon nincs eyg webshop ahol rákattintok hogy ezt kérem, fotók adatok róla, ennyibe kerül, küldjék postán.
Olyan van, hogy kiválasztom milyen szolgáltatás és ahhoz dekóder, de szolgáltatást nem akarok venni, az van.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
válasz
lócitrom #22250 üzenetére
A mediainfo ezt adja az ingyenes csatornákra:
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 50.000 FPS
Original frame rate : 25.000 FPS*
Standard : Component
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Interlaced*
Scan type, store method : Separated fields*
Scan order : Top Field First*
Bits/(Pixel*Frame) : 0.067a fizetősöknél a csillagozott sorok nincsenek, de a tesztcsatornát kivéve azokat nem tudom vizsgálni a kódolás miatt.
-
garga01
őstag
válasz
lócitrom #21986 üzenetére
Én egyetlenegy szobaantennára emlékszek, ami használható volt, a Hirschmann Zifa. De ez legalább egy Yagi típusú. De ezt max használtan lehet venni.
Ami még hasonló az pl. ez az EMOS-DIO3
Persze ennyiért lehet venni normális antennát is[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
lócitrom #21947 üzenetére
messzemenően túlgondolod
Ó ha tudnád, hogy milyen is vagyok.... 20 kört futok a téma körül, pedig csak elég kenne negyedet a más perspektívához.
Úgy kezdek bele minden kütyü potenciális vásárlásába, hogy minden gyártó minden termék, és szűkítsünk.... Már unom, hogy csak így megy vagy marad a motszka, hogy jó lett-e, vagy lehetett volna-e jobb, valahonnan máshonnan, de így meg elvész a lett egy friss cucc dejó, és marad a "félév ráment erre is", de lagálább tanultam, és aktuális vagyok
. Mikor még nem volt otthoni netem, minden számtech boltba 3-5x léptem vissza mert már 2 lépésnyire a bolttól valami kombó beugrott az éppen hallottakkal kapcsolatban.
Ezért is ültem rajta egy hétig, csak aki a fő nézője, az nyaggat, hogy már nézné megint (a régi jelenleginek elment a háttérvilágítása, de hangja van)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kovyhun
tag
válasz
lócitrom #21923 üzenetére
"árukereső szerint 1-2 üzletben még van kimondottan piros matricás CA-modulos csomag"
Én tavaly hónapokat kerestem neten ilyen "beragadt" kártyás csomagot. Sok webshopnak írtam ahol a képen az volt, de mindenhol az új volt készleten, csak nem frissítették a képet., több helyen a szöveges leírást sem.
Egyedül az euronics félét nem tudom, mert személyesen messze volt, áthozni meg nem voltak hajlandóak itteni üzletükbe.
Végül jófogáson tudtam két kártyát venni. -
brazos
senior tag
válasz
lócitrom #21904 üzenetére
Szerintem eléggé egyértelműen leírta a helyzetet, idézem:
... Vettem 3 Conax modult jófogáson....
... azt mondta a muksó, hogy először szerezzem be a modulokat, majd regisztráljam be telefonon a modulokat...
... Megvettem a kártyákat, felhívtam a MindigTV-t...
szóval a jófogáson simán átbaszták, ennyi.
(csak azt nem értem, hogy vétel előtt miért nem tudakozódik a jelenlegi helyzetről, hiszen ez a kártyás dolog már nem mai téma, szóval ezt be lehet tudni a tanulópénz kategóriába) -
azbest
félisten
válasz
lócitrom #21867 üzenetére
már majdnem mondtam, hogy akkor itt lesz a lehetőség, hogy másra cseréljem anyámnál a tévé előfizetést falun... aztán rájöttem, hogy így vagy úgy, de kb minden egyszerűen váltható alternatíva is már ugyanez a brancs. És mintha a telekom sem törné annyira magát már így a fejlesztésekkel, csak a törvény által adott éves áremelési lehetőségeket alkalmazza.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #21764 üzenetére
Sejtettem, hogy nincs mégsem ci+ modulosan ilyen.
Egyébként amennyire hiányos ismereteim engedik, elvileg a hbbtv + ci együtt tud kezelni online is ts streames csatorna nyitást, tehát elvileg lehetne interneten át is ilyet. De ők kódolatlanul tolták a hbb-hez a ts formátumú 720 streameket régebben. Nem a mindigo streamet használták, mert az azt hiszem nem ts.
A boxnál a "kártya" sorozatszámával ment az azonosítás. A ci + ts módnál meg az antennással egyező jogosultság nyitással megy azt hiszem.
Gondolom se szándék, se szakember, mert nem hiszem, hogy nagyon akarnak terjeszkedni, elvannak a langyosban.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #20889 üzenetére
Picit az a fura a mostani integrált cuccos felállás kapcsán, hogy nem kiadják az ügyfélnek, s hiba esetén a szolgáltató cserélni, mivel az ő tulajdona, hanem meg kell venni. Kivéve persze, akik átélték a váltást és ingyen bérletbe kapták a boxokat.
Az új előfizetőknél meg kell venni őket és ha lejár az egy év gari, utána hiba esetén újra meg kell venni. Gari időn belül persze cserélhetik. Ez más eszközét használva is benne van a pakliban, csak azoknál árban és tudásban is volt választás.
A másik, hogy még nem látszik, lehet-e másodpiaca. Azaz, saját tulajdonú prime box vagy integrált modult át tud-e venni más. S milyen díjakat számolnak fel érte. Vagy mindig mindenkinek meg kell vennie egy újat, s ha lemondja a szolgáltatást, akkor elektronikai hulladák lesz a régi (vagy box esetén fta módban úgy ahogy használható).
bul07:
a menüt és a felületet is online tölti be valsz. Szóval attól, hogy nem látsz nagy változás, még simán készülhettek funkcionális javítások vagy képességbővítések. Csak nem feltétlen vannak még aktiválva.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
lócitrom #20886 üzenetére
És mégis min dolgozott, mert én a menüben se láttok semmi változást
Ja hogy a hibákat, jól kellene elsőre is megcsinállni majd tesztelni és utána kiadni, ja hogy ez már nem dívat, majd a hülye előfizető teszteli
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Adam115
csendes tag
válasz
lócitrom #20887 üzenetére
Köszi, közben megvettem. Online aktiválás először nem akart menni, telefonos ÜSZ első kérdése volt, hogy és ezt hol vettem, káryás modult már nem forgalmazunk. Minden esetre sikerült az aktiválás, szóval most örülök
Igazából az integrált modullal sincs baj, csak valahogy annyira nem tetszik az ötlet, mert ezzel kinyírják a saját eszközöket. Nyilván működik az is, de nem ugyan az.
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #20880 üzenetére
Persze, mindent elérek. Már régóta, mióta beírtam, hogy lan-t bedugva megjelentek új menüpontok. Régebben volt, hogy eltünt ez-az, vagy némelyik csatornánál nem ment a visszanézés éppen. De már régóta működik (általában), viszont ritkán használom.
Valsz még mindig csak egy boxot lehet felvenni, akinek több boxa van, abból csak egyet lehet megadni hozzá. És bár a go profilszerkesztés valsz ismeri az összes boxot ami ugyanannál az ügyfélnél van, de csak a konkrétan megadottat engedi használni így. Régebben írtam, hogy szerkesztéskor sírt azon, hogy már go-n regisztrált a box, ezért először ki kellett törölni, aztán az üresen átírni pl valami adatot és úgy visszírni a box számát... szal ott láttam, hogy ha egy lépésben rögtön a másik box kódját írtam be, akkor arra is azt mondtda hogy már regisztált (vafgy ilyesmi). Szóval a több boxosoknak még nem az igazi valsz.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
gregory91
senior tag
válasz
lócitrom #20126 üzenetére
Nem árt figyelembe venni azt sem hogy bizonyos esetekben a készülékek több azonos multiplexet találhat meg de abból csak egyet tárol el.Ezért javasoltam az antenna forgatást is az optimális eredmény elérése érdekében.
Olvasva a kommenteket,mondjuk azt furcsállnám, ha az átállás után erősítést kellene alkalmazni holott az információk szerint a lefedettséget nem befolyásolja az egész folyamat.Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
gregory91
senior tag
válasz
lócitrom #20123 üzenetére
A tornyok maradtak,és a mux-okkal mi a helyzet?
Szerintem meg értelemszerű lenne az antenna forgatása ha már az átállás során kezdődtek neki a problémái....arról nem is beszélve hogy az AH is ezt javasolná.
Mondjuk furcsállom én is hogy nem hamarabb jött a problémával,de gondolom előtte próbált konzultálni a ügyfél-szolgálattal de ezek szerint feladta.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
bul07
nagyúr
válasz
lócitrom #20117 üzenetére
Persze nem is sírom a M1-M2_Duna miatt, M4 a F1 miatt fáj
Na de fizetős csatornák is hiányoznak, mert ha olyan kedve Film+, Mozi+, ha meg olyan a 34-35 csatorna, olyan hogy mind meglegyen fizetősök olyan még nem sikerült
Nem fogom bejelenteni, mert nem tudok semmit bizonyítani ráfogják hogy rossz az antenna és annyi hogy bizonyítod hogy nem
De még ha csak egyedi lenne, nálam 3 eszközön csinálja ( 3helyen, legtávolabbi 200Km van és más toronyra csatlakozik), és itt is írták többen hogy hiányzik ez meg az a csatorna
Na meg elismerték hogy tudnak róla( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #20054 üzenetére
Sd csatornáknál néztem futólag most, 500 - 2000 kb/s közt változik nagyjából, dinamikusan. Nem tűnik jobbnak a látható minőség, gondolom nem is volt cél.
Az új hd adások képe persze jobb, pláne nem gyors mozgásnál. Az arena hd-n teleshop most 1500 - 5000 kb/s közt mozog. De lehet 6 megabitig is felmegy, sportcsatornán látni olyat is.
Amúgy arra lennék kíváncsi, hogy vajon a hibajavítás arányon változtattak-e, hogy a régihez képest mennyivel lett nagyobb átviteli kapacitású a váltás. Vagy esetleg már a t2 váltáskor azt áttették nagyobbra.
Úgy tűnik még lehet hiba a transcoder beállítások körül, legalábbis előbb láttam egy képhibát, ami teljesen egyformán és ugyanakkor látszott boxon és vlc-ben is
-
Ronyn
senior tag
válasz
lócitrom #19971 üzenetére
Hát ha a teszt csatornát szépen veszi, ahogy meg van írva, az adásokat viszont nem, akkor van valami eltérés a kettő között, vagyis user szempontból sz@r
És ráadásul a beltéri ugyanígy reagál tulajdonképpen (szerencsére ellentétesen), úgyhogy ez alapján nem mondanám hogy esetleg a tv egyéni nyűgje.[ Szerkesztve ]
Ego sum... Ronyn 🧔
-
cof
veterán
válasz
lócitrom #19947 üzenetére
Az, hogy saját magának megcsinálja az ember 3-5 TV-re egy előfizetéssel, az egy dolog. De egy előfizetéssel, magánszemély nevére szerintem bármelyik szolgáltatónál nem kóser, már ha pénzt kérsz érte a tovább osztásért. Cégnévre már más lehet, mindenesetre nem olyan olcsó cuccok ezek, gyanítom, hogy nem sokan foglalkoznak ilyen megoldással magáncélra.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
RR-13
őstag
válasz
lócitrom #19905 üzenetére
Maradjunk abban, hogy mielőtt ide írtam beszéltem az AH-val, és "helyben" próbáltam kezelni a dolgot, erre 3 órám ment el, mire mindent végigteszteltem, ami a hibát okozhatja, de mivel a ház két végében, külön antennákon is ugyanez volt, ezért nem kellett gyanakodnom egyedi eszköz hibára, és antenna hibára sem!
Akik ezt most jelezték (velem együtt) itt, mind kb. azonos időben tettük, nem 1 hete stb.
És továbbra is csináltak "valamit" karbantartáskor, és mivel továbbra sem tudom, hogy mit hangoltak el vagy akármi, ezért ez továbbra is valami marad!
És esetleg használhatnál nagy betűket is, hogy az embernek ne mosódjanak össze a mondataid!
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz
lócitrom #19905 üzenetére
"persze. értem én. pont ezért írtam. de kábeles jel/zajarány az más tészta, mert adott egy kábel, mint stabil közeg. a földfelszínit laikusként meg nem fogja tudni méregetni. egyszerűen felesleges volt a téma mélyére ásni, ha központi hibáról beszélünk. erre akartam ezzel reflektálni."
Tényleg jobb ha hagyjukSegédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
RR-13
őstag
válasz
lócitrom #19892 üzenetére
Mondjuk fura, hogy pont te írtad meg, hogy most "már jónak kell lennie", mert én adtam le tegnap délben hibára..., amire nem igazán figyeltél, hogy írtam, hogy a karbantartás miatt volt ez...
Akkor ezek szerint nálad is megvolt ez a hiba, különben, honnan tudnád, hogy helyre jött -
SztiviVander
őstag
válasz
lócitrom #19859 üzenetére
Én egyik wayteq-en (2db cx90 es egy 95) se csesztem szét a beállításokat gyári visszaallitassal, csak újrakerestettem az adókat ahogy mellesleg az AH is ajánlja
Azóta is mennek. Ilyen hibánál lehet hogy megpróbáltam volna én is lenullázni, de valahogy kétlem hogy ilyesmi az stb reset-elésével javítható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz
lócitrom #19859 üzenetére
Máskor talán beszélj érthetően, hogy gyári visszaállítás, mert tudom, hogy az hol van a menüben, ami egyébként nem segített, mert a fentebb leírt hsz-ben, ha olvastad volna látnád, hogy firmware frissítést is csináltam, ami törli az Eproom-ot és így gyárizza!
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz
lócitrom #19855 üzenetére
Csak az ingyenes adásokat használom, "nincs" szolgáltatóm!
Továbbra sem értem, hogy mi az a gyárizni
Ha azt jelenti, hogy újra kerestetem az adásokat, akkor az már 4x megvolt, és nem segített!Van, hogy kb. egyből bejön a kép, majd kiakad a kép és órákra is úgy marad akár. Ha észreveszem és csatornát váltok, majd visszalépve, ismét nincs kép, és kezdődik elölről az egész, random...
Az egyik beltérin meg sosem jön be a kép, csak hang van. 4 beltériből 3-on ezt csinálja, hogy nincs kép.És én nem tippelek, és nem találgatok, hanem az Antenna Hungária mondta, hogy ITT nálunk volt egy plusz karbantartás, nem az országos! És továbbítja a hibát, mert más is jelezte! Szerinted ez találgatás
-
RR-13
őstag
válasz
lócitrom #19851 üzenetére
Ha olvastad, akkor 3db beltérit érint ez a hiba nálunk!
Nem segít semmi... hangolási hiba van a sugárzónál, elismerte az Antenna Hungária, hogy a mostani karbantartás miatt lehet, mert más is jelezte náluk!
Nem csak az RTL és a TV2-nél nincs kép, hanem majdnem az összes "B" Multiplexről érkező adásnál.
Nem minden megyét érint, hanem Pest Megyében bizonyos városokat.Szerinted milyen karbantartást kellene csinálni? Mert azt nem írtad
[ Szerkesztve ]
-
lotti6666
újonc
válasz
lócitrom #19754 üzenetére
ha nem borsodi vagy úgyse mondd semmit ez a szolgáltató név szerintem.mindegy is.ha nem sikerül megcsináltatni vállalom a hibámat hogy én cs..tem el legfejeb leb...nak s kii kell fizetnem.s egy életre megtanulom hogy 1 csinaljak biztonsági mentést illetve ne piszkáljak bele olyanban amibe nem szabad🤣de ezt villanyszerelőként nem tanították meg😭🤣🤣
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #19731 üzenetére
Akkor Horváth András jun 17es (AH technológiaváltás) videójában az ufók azok az AH gyakorló rakétái lehettek
Pedig már majdnem elhittem, hogy fecskék.
[ Szerkesztve ]
-
-
C. s.
addikt
válasz
lócitrom #19696 üzenetére
Egy Amiko Impulse T2C Wifi készülék és egy öreg Panasonic (CRT) tévé. A kölcsönbe kapott antenna valami Hama, de most többet nem tudok róla mondani. Ehhez hasonló
Egy jobb minőségű szobaantenna lehet, hogy elég volna vagy mindenképp valami külső kell?
-
pusiga
tag
válasz
lócitrom #19672 üzenetére
Ez az antenna dolog engem is érdekelne. Jelenleg egy régi analóg (erősítős) beltéri antennát használok mindigtv extra előfizetéssel, egy héttel ezelőttig majdnem minden csatorna jelerőssége maximális volt egy bizonyos antenna állásban. Nem kellett forgatnom. Pár napja (érdekes, hogy nem mindjárt a pécsi átállás után) megváltozott a helyzet, bizonyos csatornák esetén nincs jel üzenet fogadott. Találtam egy másik antenna állást amivel a csatornák 90%-a fogható, de nem értem az állapot romlás okát. A mutatott Philips antenna nagyon szimpatikusnak tűnik, már külsőleg is, ha még javítana a vételi helyzeten is, akkor megérné költeni rá.
-
C. s.
addikt
válasz
lócitrom #19670 üzenetére
Nem fizetne elő, csak az ingyeneseket nézné. Bár nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, ha árban nem nagy különbség, nyitva kellene hagyni ezt a lehetőséget. A Mindig-TV honlapja szerint nála minden fogható, a szomszédja szobaantennát használ előfizetéssel, és elégedett.
Hogy értetted, hogy semmilyet?
Milyen információra van szükséged? -
peppe79
senior tag
válasz
lócitrom #19664 üzenetére
Jaaa, értelek! Ezen sajnos túl vagyok. Olyankor valóban feldobja a többi csatornát, de csak addig, amíg nem lapozok át az elejére, vagy lépek ki -, majd újra vissza az EPG-re. Az meg nem járható út, hogy minden egyes alkalommal, amikor belépek a műsorújságba, végigléptetem az összes csatornát.
-
lacam
aktív tag
válasz
lócitrom #19564 üzenetére
Ráforgattam Kiskőrösre. ( padláson, nem vittem ki tetőn kívülre)
Kiütötte a képernyőt a jelerősség mérő!
Stabilan jön minden, kivéve a "C"az átkozott.... a 42-es csatornán (Kiskőrös C) halott az ügy, de a D és az E faszásan jön - persze kulcs jellel
De legalább tudom, hogy fogható.
Itt igencsak kijött az antennának a milyensége....eszméletlen mennyire MAX-on van a médiabox jelszint mérője
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lócitrom #19565 üzenetére
"olyan vevőt lehet érdemes venni, ami eleve modult fogad"
Pont ezért. Ez az amiko csak kártyát tud fogadni, modult nem."még e hónapban igényelsz kártyát, akkor meg elég lehet az Amiko"
Nem akarok igényelni, mivel kártyám már van vagy 10 éve..
TV-m nincs ami tudná a T2-t..Tehát milyen modul fogadós boxot lenne érdemes venni?
Olyat ami nem csak ez év végéig használható, hanem jövőre is a Contegohoz is.[ Szerkesztve ]
-
lacam
aktív tag
válasz
lócitrom #19556 üzenetére
Szia
Nem titok, Baracs.
Evolve Arcadia az a box, ami van itthon. Az hozza a csatornákat, csak kulcs van a neve mellett.....illetve a lapos TV is, csak "CI nincs csatlakoztatva" szöveg köszönt.
Holnap leszedem Budapestről és többet tökölök Kiskőrössel, hátha. Bár azzal meg központilag mókolnak, de ha jól emlékszem, talán csak holnapután.
Letöltöttem egy appot, ami mindigtv adókat mutat iránytű szerűen, hogy segítse a pozicionálást. (Antenna tájoló)[ Szerkesztve ]
-
bizmark6
tag
válasz
lócitrom #19493 üzenetére
Az információkat megtaláltam róla,de szerintem más az elmélet,és más a gyakorlat.A kérdés feltevése előtt utánna olvastam.A tapasztalatra volnék kiváncsi.Tehát akinek ilyen tv-je van,mindig tv extra előfizetéssel,hogyan "muzsikál" nála?A fiam decemberbe vett tv (Lg 43um7100plb) Abban kipróbáltam,nem történt semmi.Bár lehet,hogy a cam modul,és a kártya a mostani tv-hez van regisztrálva.( Anno,ha jól emlékszek feltöltősként vettem,és telefonálnom kellett,hogy élesítsék és akkor mintha tv sorozatszámát is rögzítették.Ennek már 8 éve,fakult az emlék)De azért kösz.
redmi note 13 pro 5G(2.0.3.0.VNREUXM),Hisense 43"A7500F
-
kekesj
tag
válasz
lócitrom #19473 üzenetére
ja, nem voltam világos, az átmenetileg kódolatlan szinonimájaként használtam, pl. most még ezek csak dvt-2, nem hevc, de ha ősztől átállnak arra, akkor mi lehet tehát nem mi lesz, hanem mi lehetséges technikailag
https://mindigtv.hu/aktualitasok/kodolatlan-hetek-juniusban-is-a-mindig-tv-nezoinekde lényegében megválaszoltad, köszönöm, tehát technikailag lehetséges. ez volt nekem a lényeg.
-
joe2517
újonc
válasz
lócitrom #19425 üzenetére
Úgy használjuk a MindigTV-t, hogy a műsorokat a set-top box –al (ez egy linuxos Vu+ eszköz) felvesszük és később vagy azon, vagy egy másik helyiségben lévő Android TV box –on nézzük meg a felvételt. A két eszköz között szeparált LAN kapcsolat van. A mostani átállás miatt sajnos cserélni kellett a set-top box –ot, de az Android TV box –nak elvileg jónak kéne lennie. Ezt szerettem volna kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #19382 üzenetére
Egyébként, ha minden igaz, akkor mpeg2 -> h264 átálláskor létezett olyan modul, ami transzkódolt codec-et, hogy mpeg2 képes tévével működjön az adás. Ca modul egyébként is úgy működik tudtommal, hogy belemegy a stream, a modul végzi a titkosítás kikódolását, itt akár transzkódolást is végezhetne, aztán kijön a stream a tévé számára.
Lehet meg is találtam: csak sd h264-et tudott transzkódolni és lehet csak free to airt [link]Csak ez egy nagyon kicsi réteg igény és mivel az utóbbi évtizedben is majdnem minden szolgáltatónál csak szolgáltatói, kártyához párosított ca modult lehetett használni, így nem is terjedt el. Meg gondolom drága is volt.
Mindenki csak addig ragaszkodik a régi tévével nézéshez, amíg meg nem látja az árakat, hogy mennyibe kerülne olyan eszköz, ami "felokosítja" a tévét, s vagy beéri a külső dobozzal, vagy lecseréli a tévét.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #19318 üzenetére
fizikailag nincs különbség a társkártya és főkártya között. Mindkettő ugyanúgy van regisztrálva az ügyfélhez. Sőt, amikor eredetileg egyik helyett kértem csak a boxot, akkor mondta az ügyfeles, hogy nem is tudja melyik helyett lesz, mert azt nem tudja rögzíteni. Aztán persze ahogy meséltem kiderült, hogy már két hete szállításra elő volt készítve, így mindenképp kiküldték őket.
Max csak az a kérdés, hogy a meglévő kártyát hajlandóak e társkártyaként a havi plusz 300-400 forintért meghagyni, vagy mindenképpen egy másik kártyát akarnak kiküldeni és kifizettetni a közel 3eft aktiválási díjat érte.
[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
válasz
lócitrom #19245 üzenetére
Sokan azért mentek mindig tv-hez (én is), mert így nem kell +1 doboz.
Gyönyörű képe van a 9 éves plazmámnak és eszem ágában sincs lecserélni e miatt. Hamarabb fogom a mindigTV-t lecserélni.Folyamatban is van: kizárólag a STB miatt, nem érdekelne a digi +30-50 csatornája, de a -1 STB igen.
6 előfizetés minusz MindigTV-nek. -
kekesj
tag
válasz
volt sd tv+ dvd kombó anno. igen, kell lemez, szeretem. a tv-k felbontása fejlődni kezdett, hd, full hd, 4k, 8k. megjelent a full hd blue-ray és nem, nem váltotta a le a dvd-t, jóval drágább, és sokminden nem jelent meg, ami dvd-n igen. van valami 4k blue ray is, tudjuk mennyi tartalom és mennyi pénz.
földfelszíni adás, hurrá, nagy felbontásban jön az adás, full hd tv kell. ja, bocs, csak a közszolgálati egy része lett full hd, a többi sd. sd, akkor, amikor már hd felbontás alatt nem is lehetett új tv-t kapni. nagyszerű.
akkor tucatfelhasználónak minek? egy jobbfajta hd tv mondjuk a 10-es évek elejéről, vagy egy full hd-s mondjuk 15 környékéről, ha nem csattant el azóta vagy nem romlott sokat a minősége, még mindig tökéletesen megteszi.
földfelszíni+ dvd, esetleg blueray kombóhoz ugyan minek cserélné valaki?
nyilván a jövőben szükséges lesz, minden fejlődik, de rohanni ugyan minek
most pl. hsz-t írok, hp 8440p, 2010-es laptop, hd+ kijelzővel. 4giga ram+hdd. mobilnettel. arra tökéletesen megfelelő, nyilván nem photoshoppolnék vele ezerrel, nem arra való. de szimpla netezésre igen, csak azért nem veszünk drágán újat, mert csak.
igen, van aki nem így van vele, sokan meg igen.
jó vagy rossz, édesmindegy, ez van. -
bul07
nagyúr
válasz
2-3év, csak a rossz szájízt tenné jobbá, és a későbbi csalódottságot
Mert ősszel én magasztaltam rokonnak hogy milyen jó is mert nem kell a tv-hez külön doboz semmi csak egy CA modul, erre most kapták a bokszokat és használniuk is kell
Nem is ég a pofámról a bőr hogy én ajánlottam
Így most van egy visszafejlődésMert ez kényelmi visszafejlődés
És ahogy kötelezővé tették anno hogy rajta kell legyen a "földfelszíni vételre alkalmas" ugyan úgy elő lehetett volna írni most is
Hogy tessék egy matricát ragasztani a dobozra ha alkalmas az új technológiára, így jelezve a vevőnekEgy 1-2éves tv az nem öreg, ki az a balga aki évente kétévente cserél tv-t, az nem fog mindig tv nézni
Egyszerűen azon réteg érdekeit kellet volna nézni akik előfizetnek erre a @&#-raLehet ezt magyarázni de akkor is rosszul csinálták, szívatósra
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
kekesj
tag
válasz
lócitrom #19228 üzenetére
a legvégét azért választod, mert ismered is és megengedheted magadnak ill. jobbára ekörül forog az agyad, de, pont brazos feletted írt kommentje fényében irreleváns, mert, idézem brazost
"amíg ez nem lesz véglegesítve, addig tök felesleges itt mindenféle inkompatibilitásról beszélni, ha végleg eldől, hogy milyen HEVC profilkat fog végül az AH alkalmazni, na akkor lehet majd a készüléke felé igényt támasztani"magyarán először "végleges", na jó, inkább csak tartós, aztán lehet eldönteni, hogy ki milyen készüléket vegyen, tudatosan.
és amíg jó a készülék, nem megy tönkre, addig használjuk. nem cseréljük csak úgy, passzióból.
téma lezárva. -
kekesj
tag
válasz
lócitrom #19210 üzenetére
a piacon lehet.
de nézzük meg az egyéneket, családokat.
számos embert ismerek, akiknek katódsugárcsöves tévéjük van, set top box-szal. vagy lapos tévé, de nem 2016-17-es vagy újabb, hanem 2008-2015 közötti modellek.
de ha megnézem a nálunk forgalmazott set top boxokat, most még jóval több nem tud hevc-t mint amennyi tud.
szóval neked van, valszeg jópár embernek van, de ez semmit nem mond az egész országra vonatkozó arányokról -
Oliverda
félisten
válasz
lócitrom #19179 üzenetére
Bocs, de ez marhaság. Ez a rosszul élőkészített bevezetés mintapéldája. Azzal kellett volna kezdeni, hogy minimum 2016-tól csak és kizárólag DVB-T2 HEVC kompatibilis készülékeket felengedni a boltok polcaira, mást nem. Jelenleg ugyanis úgy néz ki, hogy a törvényalkotás jó magasról rápottyantott egyet a vásárlók fejére. Ennek persze a gyártók nagyon örülhetnek, hisz ismét van miért lecserélni a pár éves készülékeket, gyűljön csak az ipari hulladék.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
SztiviVander
őstag
válasz
lócitrom #19101 üzenetére
Aki olvasta az előzményeket annak szerintem lejött hogy ez egy szarkazmus volt, utalva arra amit Tibor írt hogy sok TV csak dvb-t2 -n hajlandó kezeli a hevc-t és dvb-t -n meg nem. Arra meg hogy mérvadó vagy sem inkább idézném tőled mit írtál mikor arról ment a kérdezz-felelek hogy az a pana tv tudja-e a hevc-t vagy sem: "azt sem árt megjegyzni, hogy amit ő néz az nem a tuner képessége, hanem a videóprocesszoré."
-
DarkByte
addikt
válasz
lócitrom #19036 üzenetére
Köszi! Ma este távolságilag beüzemeltük a két boxot ideiglenesen, mindegyik szépen felfrissült és sikerült is kikapcsolni a tápfeladást is. Bővebben nem másztunk bele a menübe de volt kép és hang, és látszólag minden csatorna is megvolt.
Nekem úgy tűnt, hogy talán a képarányt és a videó felbontást HDMI felett is sikerült belőnie a boxnak rendben 1080i50-re, legalább is nem volt szülőknek gondja az élességgel. HEVC teszt csatornán is volt ugrándozó doboz (persze tudom hogy ez még DVB-T Szentesről).
Hétvégére maradt az elosztó és külön tápfeladó bekötése, de szerintem az már innen sínen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
deske76
csendes tag
válasz
lócitrom #19017 üzenetére
Üdv az uraknak!
Ami változott:
Az csatorna váltó és az infó gomb megnyomásakor, az eddigi katyvasz helyett, már egy csatornát mutat.
A fel és le nyilakkal lehet navigálni, az OK gombbal a kiválasztott csatornára lehet váltani.
Amikor a távirányító számsorán csatornát váltottunk az eddig alul jelent meg a bal oldalon, fehéren, most viszont a képernyő bal tetején lesz, szintén fehérrel, de fekete háttérben.Valamint azt vettem észre, ha belemegyek a műsorújságba, majd az OK gomb melletti >>
jelre nyomok, majd utána erre a << jelre, akkor az idősáv helyesen mutatja éppen hol tartunk időben a műsorban..A beállítások menüben kapunk plusz infót az előfizetői információknál.
- Interfész verzió
- Biztonsági kliens azonosító
- ügymenetek száma (nem tudom értelmezni) nálam egy 5-ös szám van.
- Chip azonosítóA többinél nem vettem észre változás..
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 13 5G 8GB/256GB
-
SztiviVander
őstag
válasz
lócitrom #18947 üzenetére
Mondtam olyasmit hogy nem? A kötekedő hozzászólasaid amik igazán irrelevánsak, csakszólok
-
@Doky gondolom nem sok. 7-12 között talán kicsit többen. Már ha kimaxolják a karbantartási időt. Egyébként m1, m2, m4 megy de pl m5 nincs (meg rtl, tv2 se de azokon nincs iskolatv) vagy csak kell majd az újrahangolás. Na nem mintha az bonyolult feladat lenne egy mai iskolásnak... -
SztiviVander
őstag
válasz
lócitrom #18879 üzenetére
Nézd, szerintem nagyon elbeszélünk egymás mellett. Nekem alapvetően ezzel a dologgal volt és van a problémám:
4.3.1 Előre fizetett szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződés esetén, az Előfizetőt érintő átállási ütemben
az Előfizető külön kérése nélkül, a Szolgáltató a jelen melléklet 4.1. és 4.2. pontjában foglalt feltételekkel
biztosítja az Előfizető részére az átálláshoz szükséges eszközt...A "külön kérés nélkül" -ből pedig kimaradt egy D betű, "kérdés" szóval lenne helyes a megfogalmazása annak ahogy ezt elintézték.
Meg hogy azt kommunikálták hogy ha van megfelelő eszközöd (ha látod a teszt csatornákat akkor van) nincs teendőd, aztán ehez képest kérdés és megkeresés nélkül mégis küldenek egy olyan cuccot aminek a visszaküldését az én költégemre tervezik (legalábbis az ászf szerint). Mert ez igy normális nem? Hát nem.
Igen tudom, naponta kellett volna nézni az info csatornát meg olvasgatni az ászf változásokat. Az is olyan életszerű.
Az meg hogy ez mellé még esetleg le is akarják majd kapcsolni a régi kártyát, vagy hogy ez a box egy kritikán aluli képminőségű földbuta hulladék az már csak a hab a tortán.
Jó nyilván előbb utóbb talán majd sikerül felhivni őket, de olyanért ami más hülyesége miatt van, valahogy nincs igazán türelmem 10 percnél tovább várni hogy valakihez végre odakapcsoljon az automata.[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz
lócitrom #18862 üzenetére
Azért kínozom magam mert annó ez lett telepítve anyukámnál. A hülye box se érdekelne (csak egyet kértem mert 1 tv eddig is boxos volt) ha nem az lógna a levegőben, hogy úgyis megszüntetik a modul+kártya kombót. Így nem feltétlenül ölnék bele komolyabb összegeket a modernizálásba. Mostanra a csatornakínálat is kedvezőtlenül alakult, a minőség is gyatra és az ára is sok. Szóval igen, erősen nézegetem mi lehetne helyette csak nehéz az ellenállást legyőzni. Hisztizni meg itt fogok ha újabb hülyeségek derülnek ki, mert ez a topikja. Facebookon meg nem vagyok
[ Szerkesztve ]
Jester