Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, 18. kerületi emeletes családi ház földszintjén van egy vételre képes TV-m. Van valakinek tapasztalata, hogy ezen a területen szobaantennával hogyan muzsikálna a Mindig TV? És hogy mik az ajánlott szobaantennák?
-
tibor2010
tag
válasz
mr_ricsi #20398 üzenetére
Az RS232 elég baráti megoldás, hiszen a doboz felnyitása és így a garancia elvesztése nélkül a felhasználó jó eséllyel javíthatja a készüléket. (Mondjuk Enigma2, Android vevőknél már más megoldások vannak, hiszen a firmware akár nagyságrendekkel is nagyobb lehet.)
Ez ejtag a processzorhoz fér hozzá. Lehet az SPI-t programozni, ha az RS232 nem hozza helyre, de lehet hibakeresésre használni, speciális memória területeken keresztül szolgáltatást aktiválni, tiltani. -
mokalade
tag
Sziasztok!
Strong Cas7 Conax kártyaolvasó alkalmas lehet a manapság futó DVB-T2 adások vételéhez?
(Nem találtam róla ilyen infót és azt is látom, hogy 2017-ben már létezett...)
Köszi![ Szerkesztve ]
-
-
tibor2010
tag
válasz
Doky586 #20390 üzenetére
"csak 1x kellett kiépíteni (ttl) rs232-t és akkor is csak parancs kiadáshoz"
No és mit láttál a Putty ablakban? Ezt: eth0 up
Az rs232 már rég működik, utána éled fel az ethernet, tpl beírása és csak utána lehet parancsot kiadni.
Az rs232 vezérlése nem írható területen van a vevő processzorában (itt Ali), minden körülmények között fel kellene tudni vele éleszteni a vevőt. Beszámoltak olyanról, hogy amikor az SPI üres volt, csak az SPI közvetlen újraprogramozása segített. Valamit nem vettek számításba Aliék. -
válasz
tibor2010 #20389 üzenetére
Nem tudom milyen driver kell, de a régebbi kisebb memóriájú routerek is tudják ezt. Nem kell hozzá se TCP se IP, ez csak TFTP..
Gyakorlatilag a ~15éves tl-wr1043 hoz is csak 1x kellett kiépíteni (ttl) rs232-t és akkor is csak parancs kiadáshoz, utána utp kábelen frissített. Friss firmel egyáltalán nem kell hozzá rs232...
[ Szerkesztve ]
-
-
tibor2010
tag
válasz
Doky586 #20386 üzenetére
Kapcsoljuk ki a vevőt.
Soros kábellel kössük össze a PC-t és a vevőt.Kell egy segédprogram, amit a PC-n kell megfelelően paraméterezve elindítani:
Általában ezt szokták használni, a legtöbb Ali chipes vevőt támogatja.
Az Upgrade Type: all sw + bootloader
Next megnyomása után kell a vevőt bekapcsolni, a firmware frissítés elindul.
-
Na, a soros kábel már jó ki lett tárgyalva..
Térjünk át arra mire jó ez..?
Az AH firmes Amico STBt chip-kiforrasztás nélkül milyen lépésekkel térít át gyárira..?[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
tibor2010 #20383 üzenetére
Öntsünk már tiszta vizet a pohárba.
Ez, pl. az egyik TTL-es megoldás: [link]
PL2303HXD USB-TTL Serial RS232 Debug / Konzol kábel (100cm)
6 vezetékes USB - serial átalakító (+5V/GND/RXD/TXD/RTS/CTS)
Ez meg szintén TTL-es, de másfajta kivitelű megoldás. [link]
Ezeknél nincs szintillesztő(felkonvertáló) chip, -ez jól látható a második képen is- csak a chipbe beépített regulator.
-On-chip USB 1.1 transceiver and 5V_3.3V regulator.-
Tehát az USB csatlakozó 5V -jából csinál(hat) 3.3V-t,(a VCC kivezetésen) amit kialakítástól függően vagy jumperekkel lehet beállítani, vagy kapcsolóval, és ezt ki is jelzi pl. beépített led-ekkel, mint pl. ezen itt. -
brazos
senior tag
válasz
Doky586 #20373 üzenetére
Igen, az esetek többségében a Windows automatikusan telepíti hozzá a megfelelő drivert, ezt azért tudja megtenni, mert a terméket gyártó cég beküldte, és minősíttette az MS-el a chiphez tartozó drivercsomagot, és az átmenve a Windows Hardware Quality Labs minősítésen, bekerült az Update-ba. Az viszont külön jó, és a céget dicséri, hogy emellett megadják és elérhetővé teszik a klf. drivereket több weboldalon is, pl, a két hozzászólással feljebb megemlített akciós cucc esetében meg a cseh vagy szlovák gyártó termékoldalán is ott van a chiphez tartozó driver letöltési lehetőség. Az mindig jó, ha van több biztos elérés a driverehez, mintha egy sem lenne, vagy csak hosszas keresgélés után lehetne ilyet találni. Amúgy a chip elterjedt termék, számos készülékben benne van, még a telefonokban is.(Android)
A legfrissebb gyári installer(setup program) meg innen [link] tölthető le.
(Windows Driver Installer Setup Program( For PL2303 HXD, SA, TA, TB, RA GC, GS, GT, GL, GE , GD, GR versions) Installer version & Build date: 2.0.3 (2020-10-14))
Jól látható, hogy míg a régebbi drivercsomagban benne volt a régebbi Windows oprendszerekhez való driver támogatás, az új verzióból ez már hiányzik.
Ennyit erről, jól ki lett tárgyalva.[ Szerkesztve ]
-
-
brazos
senior tag
válasz
Doky586 #20371 üzenetére
... Hiszen még ma is ott van minden alaplapon a COM1 csatlakozó ...
Asztali Pc alaplapokon lehet, de a mai laptopokon ez már nem áll meg.(sajnos)Ott sajnos marad ez az aktív chipes usb-to RS232 serial port megoldás, amiből pl. itt egy akciós kínálat (már nem sokáig él)
[link] Axagon ADS-1PS USB 2.0 - soros RS-232 DB9 aktív adapter 2.490 Ft[ Szerkesztve ]
-
-
brazos
senior tag
válasz
brazos #20369 üzenetére
Ja, igen, akit esetleg érdekel a fenti kábelben lévő Chipset:PL2303TA
annak egy Prolific link oldal:
[link] PL2303TA USB to Serial Bridge Controller
ahonnan [link] a chip adatlapja is letölthető pdf-ben.
Ráadásul itthon is elérhető az ugyanezt a chipsetet tartalmazó cucc az E-Digitalnál(extreme digital) is, ugyanazért az árért, mint amit garga01 fórumtársunk is belinkelt, viszont itt még egy soros fordító adapter is a csomag része.
[link] Logilink USB 2.0-ból soros adapter, 9+25 Pin -
brazos
senior tag
válasz
garga01 #20367 üzenetére
Így van, az általad linkelt magyar áruház szűkszavú weboldalán azért ott a lényeg, amiből ki lehet már indulni, ez: CABLE-146_2
Ezt a termékszámot a Nedis -nél megkeresve kapjuk meg a termék hivatalos weboldalát, ezt:
[link] Converter USB-A Male - RS232 Black
(Nedis Number: CABLE-146/2 Vendor Part Number: CABLE-146/2)
General information
• Transfers data to RS232 serial port via USB ports
• Chipset:PL2303TA
Továbbá a weboldalon lefelé görgetve megtaláljuk még a termékspecifikáció letölthető pdf fájlját, illetve a terméhez letölthető usb drivereket is zip-ben.(3 db.)
Az első drivercsomag tartalma:
(Ajánlott a driver pdf elolvasása, ha még valaki nem telepített ilyet.)[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20349 üzenetére
Lényegében az alap dolog, amiért az egészet csináltad, USB-ről (pendriveról) is megoldható lett volna...
"Az RS232 programozás már nem tud működni, ha nem indul el a STB oprendszere."
Ha totál nem bootol akkor igaz ez. Ha a bootloader még megy (van ON/on felirat) akkor még 90%-ban soros portról is rátölthető a jó sw!
De még mindig nagyobb eséllyel van/vesz egy kis műszaki érzékkel megáldott vállalkozó kedvű egy usb-soros kábelt mint kiforrassza a chipet.
Megkerestem a sajátomat, még lehet kapni is: [link]
Eszközkezelő és chip verzió:Ha hamisított veszel, azt nem ismeri fel a win10 alapból, vagy nem tud neki port számot adni. (Mondjuk ez régebbi driver verzióval ez kiküszöbölhető.)
A gyári Amiko-s soros->Jack-el összedugható, innentől csak a PC kell a programmal:
[ Szerkesztve ]
-
fezsoo
aktív tag
MEGÚJULT A MINDIGO TV
2020. szeptemberében megújult az Antenna Hungária mindiGO plattformja, így a korábbi mindiGO TV és mindiGO Sport
alkalmazásokat tartalmukban és megjelenésükben is egyesítette a szolgáltató.
sport tartalmak egy külön menüpont alatt érhetők el, katego-
rizálva. A kosárlabda szerelmeseinek legnagyobb örömére ok-
tóber elején újraindult a kosárszezon a mindiGO TV-n. A Magyar
Kosárlabdázók Országos Szövetségével (MKOSZ) kötött együttmű-
ködés alapján idén is a HUNBASKET előfizetői-csomag keretében
láthatják a rajongók a magyar NB I. A férfi és női kosárlabda-bajnok-
ság mérkőzéseit. A nemzetközi kosárlabda szurkolói pedig a Euro-
Basket csomag választásával idén is élőben szurkolhatnak a Falco
Vulcano Energia KC Szombathely összes BL mérkőzésen, valamint
Európa Liga és az Európa Kupa 2020/21-es mérkőzéseiből hétről
hétre a legizgalmasabb mérkőzésekből válogathatnak, egészen
a bajnoki szezonok döntő mérkőzésekig.*
A könnyűzene rajongók sem maradnak szórakozás nélkül a mindiGO TV-n, hiszen szeptember 21-étől új időszámítás kez-
dődött a szórakoztatóiparban. Elindultak a Raktárkoncert produkciók a mindiGO TV-n.
esztiválzenekarok, rock legendák és a mulatós zene krémje biztosítanak felejthetetlen élményeket, idén ősszel azonban
rendhagyó módon, online formában a mindiGO TV felületén. Rajongók, zenekedvelők és kikapcsolódásra vágyók egyaránt
megtalálhatják kedvenceiket és virtuálisan, otthonról, az első sorból bulizhatnak a közel 200 Raktárkoncert egyikén. Az indulás
óta már több mint 20 előadó felvétele érhető el a mindiGO TV app-
likáción keresztül. A koncertek az ősz folyamán folyamatosan ke-
rülnek fel a felületre.
A Raktárkoncert produkciók a baloldali hangjegy (♬) menüpont alatt
találhatók a mindiGO TV felületein! A megtekintés ingyenes, csupán
egy regisztrációra van szükség a weboldalon, vagy a mindiGO TV
mobilapplikáción.
Az előadók folyamatosan bővülő listájáról a mindiGO TV felületei
mellett a raktarkoncert.hu honlapon, illetve a Raktárkoncert közös-
ségi média oldalain is érdemes tájékozódni. -
-
azbest
félisten
Azért nem jelenik meg, mert a chrome a biztonságos https oldalba már nem enged beágyaszni nem biztonságos http képfeltöltést.
-
-
-
brazos
senior tag
válasz
azbest #20353 üzenetére
A kérdéses vlc-ben futtatott streamból egy 10.1MB-os felvételt készítettem, a felvétel .ts kierjesztésű lett, és a vlc infó-ban ugyanazt látni, mint az előbb fent belinkelt képen.(képkockasebesség:50)
A mentett vlc-record-2020-10-16.ts fájlt egy gnone.mplayerben megnyitva, a program ezt írja ki a lementett fájlrészletre:
látható, hogy a ts fájlban míg a vlc a képkockasebességre 50 értéket ír ki, addig a másik szoftver a képkocka sebesség értékére már csak 25-öt ír ugyanezen fájl játszásakor az infó-jában.
Futtatva a mediainfo szoftvert, az is elgondolkodtatóan adja meg a fájl adatait.
bővebben.
a vlc a saját, beépített codeckjeit használja, és az stream-ban lévő 50 képkockát jelzi ki, a stream alatt és az abból felvett ts file lejátszásakor is, míg az mplayer meg a rendszerbe telepített ffmpeg-et használja a lejátszásra.(Linux alatt néztem)
Gyanítom, hogy a Mediainfo szoftver is a Linuxba telepített ffmpeg codeck általi infót jeleníti meg, (25 fps) erre utal, hogy a szoftver telepítésekor a gépre került libmediainfo0_0.7.52-1_i386.deb fájl controll fájljában ez van írva a szoftverről:[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
brazos #20352 üzenetére
Szerintem már a video dekódolása utáni lehet. Nem megbízhatóak ezek a programok által kiszedett infók valószínűleg, mert lehet nem magából a streamből szedik, hanem a feldolgozó libekből.
Amikor a másik interlaced módot használták a teszt csatornához, akkor egyedül az mpv lejátszó volt, ami jól kezelte a képarányt és mindent. A mostani módnál is jól megy a lejátszás, de attól függően, hogy ts vagy mkv formában mentek ki részletet, úgy mást mutat. ts esetén 50/50, míg mkv esetén 25/50 -et.
Neten nézegetve, talán a mac-os alatti handbrake videoszerkesztő jelzi ki, hogy váltottsoros mód van-e és fft (first field top) módú -e vagy más. De ez sem biztos, csak régebbi h265 fórumokból láttam.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
A szemem csal vagy a mosatni frissítés óta még kisebb lett a infósáv ami csatornaváltáskor megjelenik
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
brazos #20329 üzenetére
"Akkor átvertek, mert ... ott bizony gyárilag tartozék hozzá az a 4 pólusú 3.5-es jack dugó--rs-232 dugó kábelköteg!"
Nem érzem magam átverve, mert MindigTv-s dobozban kaptam, kb. az Amiko dobozos árának 2/3-áért. Az IR kábel benne volt. Az stb használatához nincs szükség a jack-db9 kábelre. Ha lett volna kábel, mostanra le lenne vágva róla a db9."A külön megvehető kábelt pedig nem az Amiko honlapján árulják, hanem más kereskedők, hogy ők honnan szerzik be, na, ez egy jó kérdés.
(nem véletlen amúgy ennek a tartozék kábelnek a kissé magas ára, lásd fentebb az ilyen kábelt áruló belinkelt weboldalt)"
Nem csak az Amiko használ ilyen kábeleket. Mivel az emberek nagy részének nincs rá szüksége, csak kicsi szériában készül, ezért olyan drága.#20334 garga01:
"Ellenben pc-vel soros porton kommunikál és így megúszható egy szerviz vagy flash kiforrasztás, stb.."
Speciel nekem gyorsabb levenni az IC-t, mint összerakni egy olyan PC-t, aminek van soros portja.
A firmware programozásnál én azt várnám, hogy egy jumperrel programozás módba állítom a CPU-t, aztán a JTAG csatin keresztül a CPU gyártójának égető progijával beírom. De ha nem a JTAG-on, akkor az egyik USB-n keresztül. Az RS232 programozás már nem tud működni, ha nem indul el a STB oprendszere.#20337 tibor2010:
"soic csipeszt használva még ki sem kell forrasztani."
Soha még egyszer sem sikerült beforrasztott SPI-t megírnom. A kiolvasás rendszerint működik, de az írás nem. Ki kell vennem, aztán a csipeszben úgy megírni. -
-
azbest
félisten
válasz
Doky586 #20345 üzenetére
Régebben már kifejtettem. A h265 esetében a váltottsorós mód nem a video része, hanem egy külön metaadat, ami leírja, hogyan kell előállítani a videóból.
Régebben azt a módszert használták, amikor egymás utáni fele magas képkockákból jött ki két egymás utáni félkép. 50 fele magas képkocka. Olyankor előbb az egyik volt a páros aztán meg a másik a páratlan.
Amire átálltak, az meg 25 teljes magas képkockát használ. Aminél egy képkocka páros soraiból lesz a páros félkép, a páratlan soraiból a páratlan félkép. Ennek az az előnye, hogy olyan készülékeken is elfogadhatóan jelenik meg, amelyek nem kezelik jól a meta adatokat (például vlc player), hanem csak simán megjelenítik a videót. (Persze ami nem kezeli, ott a mozgalmas tartalomnál fésűs lesz, mert nem interlacedként kezelik) Mozifilmes formátumó forrásnál ez külön előny, mert az valsz progresszív 25fps-re van konvertálva eleve.
Azóval a kimenő kép az természetesen váltottsoros továbbra is a tévé adás esetén.
Azt nem tudom, hogy ők milyen formátumban kapják a csatornáktól a videóstreamet. Ha értelmes módon, akkor talán nem csinálnak mindenféle felesleges átalakítást.
[ Szerkesztve ]
-
Meg tudná nézni valaki hogy a fizetős (hevc) csatornák interlanced vagy progressive tömörítéssel jönnek?
Tavaly a hevc teszt csatorna progressive volt. A pár napja szoftverfrissített AH stb még most is 1080interlanced (50Hz) módban csatlakozik a TVhez..
Ez elég ellentmondásos. -
-
-
garga01
őstag
válasz
tibor2010 #20337 üzenetére
Az igaz, hogy lassan 9 éve vettem az USB-Soros átalakítómat, de minden set-top-box-al kommunikált eddig. Persze rengeteg a gagyi utánzat és nem jó a TTL-es átalakító. Most nincs nálam, de a chipsetjét is meg tudom írni, sőt az eredeti driverje is megvan. Eddig Xp, Win7 és Win10 alatt is ment tökéletesen.
Ha ilyen típust vesz valaki, menni fog...
-
tibor2010
tag
válasz
Doky586 #20336 üzenetére
Nagyon jól tudom, hogy szint tartományt adnak meg a szabványban, de a PC-k +-12V-ot használtak.
"De sok helyen ez 1-1 pnp tranyóval egyszerűen invertálható." Aki ezt meg tudja tenni, az SPI-t is tud flashelni és soic csipeszt használva még ki sem kell forrasztani.[ Szerkesztve ]
-
-
tibor2010
tag
A PC-s RS232 +-12V szintekkel működik, a legtöbb USB-soros átalakítóként hirdetett adapter valójában RS232-TTL szintet ad ki.
-
garga01
őstag
Akármennyire is nem adják a boxhoz még létezik ilyen kábel (Amiko Mini Combo Extra-hoz én kaptam), ahogy írtam 1000 Ft alatti össze lehet építeni is és bár manapság az asztali pc-ken sincs soros port, 10 éve még volt és minden beltérinek az volt az egyetlen frissítési módja, kábelen. Manapság lehet kabni USB-Soros port átalakítót, azokkal (bizonyos típusokkal) is működnek ezek a programok és kábelek. Hétvégén otthon leszek, rakok fel képet is róla szívesen.
A soros port -bár elavultnak tűnik- de így azért sokszor házilag is meg lehet "javítani" egy elszoftverezett/ rossz csatorna listával elrontott stb. boxot, mert bár elindul a készülék, de menü nincs, hogy USB-ről bármit is feltölts. Ellenben pc-vel soros porton kommunikál és így megúszható egy szerviz vagy flash kiforrasztás, stb..
Nem tudom mennyi, de sztem nagyjából 100-as nagyságrendben mérhető hány set-top-boxon cseréltem/frissítettem/javítottam sw-t soros porton. -
tibor2010
tag
Amiko Impulse H.265 T2/C kicsomagolás:
[link] -
cof
veterán
-
SztiviVander
őstag
válasz
brazos #20329 üzenetére
"ez a használathoz szükséges egyedi kialakítású kiegészítő kábel benne van!"
A használathoz inkább egy hdmi kábelt kellene a dobozba rakni, de ebben az árkategóriában az is fehér holló.
A soros kábel maximum a téglásított boxokhoz kell (mivel a normáls frissítés lemegy usb-ról vagy jobb esetben a dvb-t sugárzással), de ezzel az átlagos vásárló akkor se tudna mit kezdeni ha mellé lenne csomagolvaSzóval meglepő lenne ha egy "szervízeléshez" szükséges kábelt gyárilag csomagolna mellé, mikor ennél a mindennapokban hasznosabb dolgot se.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
mr_ricsi #20328 üzenetére
...A boxom mellett nem volt kábel, és az Amiko honlapján sem látok semmiféle rs232 kábelt a megvehető tartozékok között....
Akkor átvertek, mert amelyik Amiko boxon egy nem szabványos rs-232-es anya csatlakozótól eltérő módon egy 4 pólusú 3.5-es jack hüvely látja el az rs-232 soros csatlakozás szerepét, ott bizony gyárilag tartozék hozzá az a 4 pólusú 3.5-es jack dugó--rs-232 dugó kábelköteg! Az, hogy ezt előszeretettel kihagyják (kilopják, eltüntetik, stb.) egyes kereskedők a csomagból, az egy más dolog, azt rajtuk kell leverni, gyárilag a box árában ez a használathoz szükséges egyedi kialakítású kiegészítő kábel benne van!
A külön megvehető kábelt pedig nem az Amiko honlapján árulják, hanem más kereskedők, hogy ők honnan szerzik be, na, ez egy jó kérdés.
(nem véletlen amúgy ennek a tartozék kábelnek a kissé magas ára, lásd fentebb az ilyen kábelt áruló belinkelt weboldalt)[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz
brazos #20326 üzenetére
Az RS232 csati teljesen értelmetlen.
A júzerek számára bőven elég lenne az USB-s frissítési mód, és még a HTTP-s.Ha nagy a baj, akkor a profi szakember meg úgyis a JTAG frissítést használja, mert az téglásított doboznál is működik.
"a gyárilag mellékelt és/vagy megvett kábel eleve 1jackdugó+1RS-232dugó-t tartalmaz, ezzel meg két ilyen gép nem köthető össze."
A boxom mellett nem volt kábel, és az Amiko honlapján sem látok semmiféle rs232 kábelt a megvehető tartozékok között.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
garga01 #20325 üzenetére
Ráadásul a kérdés amúgy is az Amiko Impulse H-265/HEVC-T2/C boxra irányult alapból, ott meg az RS-232 port egy 4 pólusú 3.5-es jack hüvely, és a gyárilag mellékelt és/vagy megvett kábel eleve 1jackdugó+1RS-232dugó-t tartalmaz, ezzel meg két ilyen gép nem köthető össze.
(más Amiko géppel -amin esetleg van egy RS-232 anya csati- meg értelemszerűen nem lehet összekötni a firmwarek nem egyezése okán!)
Olyan RS-232 kábelt én még nem láttam gyárilag az Amiko-tól, aminek mindkét végén 4 pólusú 3.5-es jack dugó volna, mert ebben a leírásban írt megoldást a Impulse H-265/HEVC készüléktípusnál elvikeg ilyen 2x4 pólusú 3.5 jack-jackdugós kábellel lehetne kivitelezni, ha egyáltalán működne! De nem véletlen az sem, hogy a gyári Amiko RS-232 kábelt eleve nem ilyenre készítik el.(hanem a hagyományos Pc-box összekötésre)[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20324 üzenetére
A kézikönyvet is úgy írták, hogy fogalmuk sincs a szoftverről kb.
Rengeteg beltéri egységen cseréltem/javítottam már szoftvert, és minden esetben soros port - PC kombóval. Alapból arra van kitalálva. Sajnos a használati utasítást is olyan hozzá nem értő írta, mint a dvd-játékos használatit anno. Persze sok boxon működik ez a slave-master áttöltés is, csak furcsa hogy erre utasít a használati.
Van Mini Combo Extra boxom, azon is a lenti soros-jack kábellel cseréltem sw-t PC-vel (miután nem volt hajlandó bekapcsolni, folyamatosan ON-on felirat váltakozott rajta). -
mr_ricsi
veterán
válasz
garga01 #20319 üzenetére
"Ez így nem igaz... Az lehet, hogy egyik boxról a másikra átmegy az sw de azt is erősen kétlem."
Most pedig következzen a gyártó véleménye:
Mondjuk, nyilván hibás a fordítás, mert a 3. és az 5. pontnak ebben a sorrendben nincs értelme. Egyszer ki kell próbálni az 1-2-3-4, egyszer pedig az 1-2-4-5 sorrendet, és az egyik működik majd. Minden bizonnyal az utóbbi fog.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20317 üzenetére
"mert az RS232 frissítésnek az a hivatalos menete, hogy két Amikot össze kell dugni az alábbi képen látható kábellel"
Ez így nem igaz... Az lehet, hogy egyik boxról a másikra átmegy az sw de azt is erősen kétlem.
Amelyik Amikon Jack-es soros port van, gyárilag jár(na) egy ilyen kábel, vagy csinálsz egyet:
Ezzel a kábellel és PC-n a megfelelő programmal (box procijának megfelelő Ali loader-el) fel lehet tölteni a szoftvert a boxra. Azt nem tudom az AH miket tiltott, lehet hogy tényleg nem menne így se,de attól meg ez a módja neki és nem a boxról->boxra töltés.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
garga01 #20312 üzenetére
"a műholdas tuneres Impulse csak akkor kommunikál soros porton, ha a képen lévő jumper össze van kötve."
Ez itt nem játszik. Részint mert próbáltam, és mert az RS232 frissítésnek az a hivatalos menete, hogy két Amikot össze kell dugni az alábbi képen látható kábellel, minkettőt bekapcsolni, megvárni míg elindulnak, majd
az egyiknek a menujében el kell indítani a "Frissítés RS232 porton"-t. Kiválasztani a "minden+bootloader"-t, és Start.
Ez a készülék aztán a saját firmwareével lefrissíti a másik készüléket. Nyilván ehhez nem kell bontogatni a készülékeket, mert elveszne a gari.Nincs két készülékem, ezért kipróbálni nem tudtam. Azt sem, hogy AH-s firmwareben nincs-e ez is letiltva.
-
krystman
őstag
Most este jött egy szoftver frissítés a készülékre. Tudja valaki, hogy mi változott? Én egyenlőre nem veszek észre sok mindent. Max annyit, hogy gyorsabban vált csatornát.
-
garga01
őstag
válasz
mr_ricsi #20307 üzenetére
Szia!
Bár nem 100% hogy erre a boxra is igaz, de a műholdas tuneres Impulse csak akkor kommunikál soros porton, ha a képen lévő jumper össze van kötve.(Viszont nem érdemes úgy hagyni a jumper összekötve, mert akkor meg a kártyaolvasó nem használható, személyes tapasztalat) -
garga01
őstag
Sziasztok!
Van megoldás flash kiforrasztás nélkül is betölteni az Amiko által kiadott SW-t, az AH-s korlátozott helyett. Kell elsőnek egy fullflash mentés pendrivera (menüből lehet, ott ahol frissítenél). Ebből a fájlból lehet kiindulni, ez alapján kicsit meg kell buherálni a felöltő állományt, hogy elfogadja a box. A netbaord fórumon pityu54 ennek a nagy tudója, őt kell keresni! -
-
azbest
félisten
Hát ez nem átlag felhasználónak való megoldás, azt hiszem
Régebben, mintha írt volna valaki olyat, hogy sikerült visszatennie AH-s boxra gyártói rendszert, de nem emlékszem, hogy az amiko support segített-e vagy hogy az még az előző fajta box volt-e.Minden esetre talán valaki tud még infókat a netboardos amiko topicban is erről [link]
-
mr_ricsi
veterán
válasz
laszlodomoko #20304 üzenetére
Olvastam a privát üzidet.
Az előző hozzászólásomat annyival hadd egészítsem ki, hogy nekem eredetileg is mindigTV firmware volt rajta. 3.0.44-gyel jött, az "ajánlott" frissítés pedig a 3.0.51.
Visszatettem a 44-est, de úgy sem engedte az Amikosra frissíteni. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Doky586 #20305 üzenetére
Sziasztok!
Nem titkolom. De ennek a topicnak nem szorosan vett témája a STB piszkálása. Hardveres topicot pedig nem találtam.
Az eprom IC-t forrasztottam ki, és SPI programozóval írtam bele az Amikos firmware-t.
A hangelcsúszást megoldotta az Amiko firmware. A felvett, nem kódos videokat pedig meg lehet nézni PC-n. A korábbi ALI-s Alcor STB-m által felvett kódos videokat is lejátsza az Amiko.
Az RS232 porttal nem jutottam semmire, két hetem elment vele. Szerintem le van tiltva a mindigTV-s firmwareben.
A belsejében van egy JTAG csatlakozó is. Szerintem azon keresztül is át tudja írni, akinek van párhuzamos portos PC-je.
[kép][ Szerkesztve ]
-
válasz
laszlodomoko #20304 üzenetére
Inkább itt a fórumban kéne elmondania hogy csinálta. Nem csak téged érdekel ez. Nem tudom miért titkolta el a megoldást..?
-
azbest
félisten
válasz
laszlodomoko #20302 üzenetére
ők is árultak - saját szoftveres - amiko boxot. Nem tudom, hogy volt-e oka annak, hogy megkerested az ügyfélszolgálatot. És azt sem tudom, hogy kiderült-e, hogy neked nem tőlük van a box, így nem az ő szoftverük van rajta.
Éppen előtted mesélte valaki, hogy sikerült az Ah szoftveres boxra a gyártó szoftverét feltennie, talán ő tud segíteni [link]
Múltkor beszélgettünk róla, hogy az amiko gyártói frissítése is javítja valószínűleg a hang késését, ami a régi amiko szoftverrel előfordult [link]
A frissítés javaslata stimmel, csak nem az AH változatot kellett volna feltenned a nem AH szoftveres boxra.[ Szerkesztve ]
-
laszlodomoko
csendes tag
Helló, Mindenki!
Egy hétvégi házba vásároltam a HEVC átállás miatt egy Amiko impulse h265 t2/c kártyaolvasós vevőt.
A Mindig TV extra alapcsomaggal használtam.
Az átállás után, hogy a fizetős tartalmak is működjenek az ügyfélszolgálatuk frissítést ajánlott a készüléken.
Azt persze nem közölték, hogy a készüléket ez tönkre vágja, a kábeltévés része eltűnt.
Segítséget kérnék, hogy visszaállítsam a gyári szoftverét.
Az USB-s upgrade a gyári szoftverre nem sikerül.