- HTML szerkesztés
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
Aktív témák
-
Apa+Fia
aktív tag
-
Apa+Fia
aktív tag
Mindigon-n hol találom a tv2,rtl klubbot?
Apa csak 1 van!
-
macgywer
tag
Sziasztok!A mindigo mikor lesz használható,mert nálam nem az Firefox 80.0.1 verzióval?
-
kekesj
tag
válasz
fezsoo #20077 üzenetére
a legvalószínűbb ok, hogy vevőkészüléke nem alkalmas a DVB-T2 adások vételére - közölte az AH."
helyesen:a legvalószínűbb ok, hogy vevőkészüléke nem alkalmas a DVB-T2/HEVC adások vételére"
dvb-t2-es boxom van, visszamentem gyári beállításokra, kétszer is hangoltam, kódoltnak látja a minmaxot.
mpeg4-es a t2-höz, hevc-t nem ismer fel. -
garga01
őstag
válasz
azbest #20088 üzenetére
Igen, conax csak coanxot olvas, mcas és emu univerzális olvasó (kódolt kábeltv-n hasznos ez)
Mcas és emu szoftverek előnye, hogy kábeltv-s adás is szépen megy velük, nincs tiltva a menüjében mint egyes AH-s szovfereknek. Illetve az emu-s sw-vel a megosztás és egyéb nyalánkságok ("persze ezt hallomásból tudom").Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
törölt tag
válasz
Donbasilio #20087 üzenetére
Nekem 2 db van, a régebbin 1.4.21, az újat m a vettem, 1.4.11.
A régi sosem csinálta, az új (a régebbi fw-wel) késlelteti, úgyhogy valszeg kell a frissítés -
bul07
nagyúr
Ez a csatorna hiány nem egyedi hiba, már más is kereset telefonon hogy nem tudok e megoldást mert náluk sincs egy két csatorna
Tényleg ha valaki beszélt már velük vagy tud megoldást a csatorna hiány pótlására leírhatná
Én pénteken fogok velük beszélni mert akkor leszek az eszköz mellet(munkahelyen van)
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
farkas-j
őstag
válasz
azbest #20088 üzenetére
Annyit tudok, hogy az "emu" jelzésű firmware-el a készülék kártyamegosztásra képes. Elég egy vevőbe kártyát tenni ami a belső pl. WiFi hálózaton keresztül képes megosztani a többi vevővel a kódkártyát, így azokba már nem kell tenni. Egy kódkártyás vevő 8 másik vevőt képes kiszolgálni. Tökéletesen működik a dolog!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Megcsináltam tegnap a hangolást,azóta eltűnt több csatorna is (tv2, RTL stb) Mi lehet a gond? Prime dtt-0901 a dekóder. Próbáltam a gyári beállításokat is de akkor is kevesebbet talál. -
azbest
félisten
válasz
Donbasilio #20087 üzenetére
annyira nem követem sajna az amiko boxokat, de arra határozottam emlékszem, hogy jól gondolod a legutolsó dolgot: nem jó ötlet keresztbe frissíteni AH-s és normál szoftveres között, mert mintha azt nehéz lenne helyrehozni utána.
A nevek alapján amúgy arra tippelek, hogy a conax végű csak conaxos kártyákat kezel, míg az mcas lehet többfélét is. Ami itthon valsz mindegy, mert itt csak conaxos van, de lehet más országokban, ahol még forgalmazzák, ott más fajta a titkosítás és azért van belőle többfélét is támogató vagy a kábeltévés kódolásokhoz.
-
Donbasilio
csendes tag
válasz
azbest #20084 üzenetére
Az első Amikót még augusztus elején vettem, a másodikat múlt pénteken, mindkettőt számtalanszor újrahangoltam már, hol berakott kódkártyával, hol anélkül. Minkettőnek 1.4.11 a firmware-verziója. Gondoltam arra is, hogy frissítek, le is töltöttem már korábban a legújabb firmware-eket mind az amikostb.com-ról, mind a garga01 fórumtárs által javasolt sat-supportról, csak eddig nem mertem megtenni, mert ezzel kapcsolatban is vannak kérdéseim. Az első, hogy miért frissebb a sat-supporton található firmware (1.4.24), mint az amiko gyári oldalán található (1.4.21), a másik, hogy melyiket telepítsem? A gyári _conax végűt, vagy a sat-support _emu vagy _mcas végűt? Mi a különbség közöttük? Látok még a mindigtv oldalán is egy AMIKO-Impulse-H265-T2C-3-0-51-conax-AH-3.zip-et, gondolom, ez szóba sem jöhet, mert ez abszolút AH-specifikus, és nem náluk vettem a boxot. Továbbá hogyan telepítsem a megfelelő firmware-t, a minden+bootloadert, vagy csak a firmware-t? Bocs a kérdésekért, de nem csináltam még ilyet, és nem akarok még nagyobb bajt csinálni.
-
joskamiska
csendes tag
Köszi,magamnak szeretném a csatornákat összerakni,ma vettem.
-
azbest
félisten
válasz
Donbasilio #20082 üzenetére
Ez a probléma most a héten jelentkezett, vagy pedig régebb óta fennáll?
Azért kérdem, mert vasárnap volt az átállás azon része, amikor a kép tömörítési módját is átállították a véglegesre. Ha nem hangoltad szombat óta újra, akkor érdemes megtenni, mert lehet a váltás miatt most rosszul kezeli anélkül a videót. Van amelyik box alapból nem mutatott képet újrakeresésig, de lehet van amelyik úgy is mutatta, csak problémák léphetnek fel. Szóval egy újrakeresés mindenképpen ajánlott.Ja bár még csak kedd van, akkor nem mostanában kezdődött
Ebéd után lassú a felfogásom Érdemes lenne megnézni a menüjében, hogy milyen szoftver verziója van és megnézni a gyártó honlapján, hogy nincs-e hozzá újabb. 1.4.21 [link]
[ Szerkesztve ]
-
joskamiska
csendes tag
Sziasztok!
Amiko Impulse T2/C H265 csatorna rendezésben segítsen valaki,szájbarágósan!Előre is köszi.
-
Donbasilio
csendes tag
Sziasztok!
Ősrégi tag vagyok, de nagyon ritkán szólok hozzá. Ezt a topikot is vagy 10 éve követem, rengeteg tippet kaptam itt, amiket meg is valósítottam. Most viszont kérdeznem kell, mivel itt senki sem kérdezett még a következő problémáról. Mindigtv extra előfizető vagyok, így én is megkaptam a csodás Prime dekódert. Mivel a 8 éves Samsung UE32EH5000W tévém sem a DVB-T2-őt, sem a H.265 videókódolást nem ismeri, kénytelen voltam a csodaboxot beüzemelni. Nem részletezem a tapasztalataimat, 3 hónapig bírtam vele, aztán augusztus elején vettem inkább egy Amiko Impulse T2C H.265-öst, amivel a különbség ég és föld. Nagyon megszerettem (még a Samsung tévé szolgáltatásainál is többet nyújt), csak egy problémám van vele: egy idő után egyre jobban késik a hang a képhez képest. Ha a Duna Worldre kapcsolok, akkor azonnal, ha az RTL Klubra, akkor kb. fél óra múlva kezdi, majd egyre nagyobb a csúszás. Mivel itt senki nem panaszkodott erre, gondoltam, hátha egyedi hibája ez a boxomnak, így vettem egy másikat, mivel az elődjét elvitte egy villámcsapás. Nos ezzel pontosan ugyanaz a probléma. Szerintetek van megoldás? Vagy komolyabb boxot kellett volna vennem? -
regvoltrossz
aktív tag
Olyannyira "szuper" az uj felület, hogy egy Hirtv, vagy ATV sem nézhető rajta. Meg még sok más sem ami benne van az alapcsomagban. Ráadásul állandóan kidobálja az embert hiába van belépve. Ha valamelyik csatornára kiírja hogy "Előfizetés szükséges" akkor meg azonnal. Az olyan plusz videótárak mint pl. az 5 perc amgol, nagyon szuperek lennének, de talán még jobb lenne ha nem vizsszintesen egy sorban jelenne meg az összes lejátszható videó scrollozási lehetőség nélkül!
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
stibor13
újonc
válasz
regvoltrossz #20078 üzenetére
Csak nekem nem működik a visszanézés? Sehol nem látom a jelzést. (pár hete működött)
-
azbest
félisten
válasz
regvoltrossz #20078 üzenetére
Még nagy a kavar. Úgy látom frissült az app is. Onnan meg kikerült a chromecast mód.
-
regvoltrossz
aktív tag
Megváltozott a Mindigo felülete és nem tudom nézni a Szabadidő csomag csatornáit, mert csak az alapcsomagot jelzi aktívnak nálam, pedig amúgy előfizetek a csomagra. A Előfizetési adatok/további csomagok részben ugyan jelzi, hogy a Szabadidő csomag ingyenes, de a "Menj a webáruházba" gomb nem aktív
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
fezsoo
aktív tag
Ingyenesen elérhető lesz két hétig egy kódolt csatorna a MinDig TV-n
Az Antenna Hungária megállapodásainak köszönhetően a MinDig TV nézői szeptember 6. és 18. között ingyenesen érhetik el a Minimax gyerekcsatornát - jelentette ne az Antenna Hungária (AH)A MinDig TV kínálatában kizárólag a Minimax lesz kódolatlanul elérhető a szeptember 6. és 18. között időszakban, amikor három vadonatúj mesével is találkozhatnak a gyerekek - derül ki az AH és a MinDig TV közleményéből.
Szeptember 5-én indul a Filly Fantázia és szeptember 7-én folytatódik az Állati küldetés a legújabb évaddal.
A fenti premiereken túl a megszokott kedvencekkel is találkozhatnak a kicsik, hiszen képernyőre kerül a Barbie: Dreamhouse Adventures, a Bébi úr újra munkában, és a Talking Tom és barátai is.
Szeptember közepétől válnak elérhetővé a MindigTV Extra előfizetők számára a JimJam népszerű meséi on-demand formában is, így a gyerekek bárhol, bármikor megnézhetik kedvenceik kalandjait a mindiGO-n.
A MinDig TV nézők számára időszakosan elérhető kódolatlan csatornákat 2020. szeptember 6-án reggel 6 órától valamennyi vételkörzetben DVB-T2 adásmódban, HEVC kódolással sugározzuk. Amennyiben egy automatikus újrahangolást követően sem érhető el a meghirdetett kódolatlan csatorna, a legvalószínűbb ok, hogy vevőkészüléke nem alkalmas a DVB-T2 adások vételére - közölte az AH.Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
azbest
félisten
úgy látom, ma már sok csatorna 720p lett a mindigo-n. A logójuk is a HD-s változat. Az antennás sd-hez képest jobb minőségűnek tűnnek.
Nem mindegyik, de pl film+, mozi+, cool, viasat3, supertv2, rtl2, amc, paramount, natgeo, spektrum, discovery, axn, mziverzum, ... na és tt elfáradt a kezem a kattintgatásban
és a sportok amik antennán is hd-k.És úgy látom vannak csatornák, amelyek talán korábban nem voltak a mindigo listán, és egyelőre még csak azt írja ki, hogy előfizetés szükséges hozzá. Már látszik, hogy plusz pénzért plusz online csomagok is lesznek, csak még nem látszik miket tartalmaznak.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
fezsoo #20074 üzenetére
Ja hogy ez nem a te "szöveged", azt hittem valami ügyfeles vagy nálluk.
Pár napig nem nézem ezt a fajta adást majd pénteken megejtem a hívást.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Doky586 #20072 üzenetére
Nem az antennát mozgatja a szél, hanem a hatalmas fákat a templom körül....
(#20071) azbest
Köszi a tippeket! Elvileg megoldható a felmenetel is. A TV ez; pár dologra rákerestem, de nem találok erre vonatkozó információt...
[link]"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
-
azbest
félisten
válasz
pocokxx #20065 üzenetére
Az is jó lehet, azt olyankor az antenna közelébe kell tenni a kábelen. Ha F csatlakozó van az antennán, akkor közvetlenül abba becsavarható és utána abba a kábel végén lévő.
Ha nem akarsz kimászni ezért, akkor esetleg a padláson is fel lehet fűzni, csak szerelj fel megfelelő csatlakozókat a kábelre. A lényeg, hogy az antennához legyen közel, mert ha a tévéhez teszed, akkor a legyengült jellel kellene küzdenie és az összes felszedett zajt is erősítené.De az sem táp nélkül működik, olyan varázs eszköz nincs
Nézd meg a tévéd manuáljában vagy menüjében, hogy van-e tápfeladás, vagy 5v antenna power vagy hasonló. Ha nincs, akkor kell egy tápfeladó is hozzá. A leírásában azt írják, hogy 5v kell neki. A webshopban 12V-os változatok is vannak. [link]
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
DarkByte #20066 üzenetére
Akkor nem csak nekem az az érzésem hogy a sport1 és spiler1 amit már 1920*1080 fullhd-nek mutat a box, olyan mintha valójában csak egy felskálázott hd (vagy sd?) adás lenne. De sem a h265 sem pedig az hogy 720*576 helyett 960*540 -be adják az extra csatornákat nemigen javított a képminőségen. Majd talán 2030-ban -mikor a TV-k már a 128K felbontásnál járnak- megérjük hogy minden csatorna legalább HD lesz
Bár addigra szerintem mindenki megunja ezt a szerencsétlenkedést és átvált netflixre meg jutyubra amikkel nem a 20. század végi képminőséget lehet élvezni még 2020-ban is...
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
fezsoo #20068 üzenetére
Na igen vasárnap este 21órakkor hívhatom én, csak szívom a fogamat hogy nem tudom nézni a F1-et
És nem nekem nem megy a beállítás, hanem az a retek eszköz ennyit tud, vagy a központban vannak gondok amivel én nem tudok mit kezdeni, nem nekem nem megy
Na mindegy majd holnap reggel letöltöm és megnézem úgy
[ Szerkesztve ]
-
-
bul07
nagyúr
Miért hiányzik csomó csatorna
most nézném a forma 1 ismétlését a M4 Sport-on de nincs meg a csatorna, már kétszer újrahangoltam ezt a csuda eszközt de semmi
-
DarkByte
addikt
Mindeközben szépen csendben kinyírták a DAB+-t is. Mondjuk eddig is csak lélegeztető gépen ment, csoda hogy eddig húzta ilyen média légkörben. [link]
Épp otthon jártam szülőknél és ma reggel újrahangoltam nekik a boxokat. Náluk sosincs kikapcsolva, mindkettő megmerevedett képben valami adón reggelre az átállást követően, hang volt tovább. De nem kellett újraindítani csak menüből újra hangolni.
A képminőség továbbra is kritikán aluli szerintem. Az új HD adók lennének kb. az alap a szememben mai TV méretek mellett, de azok is észrevehetően túltömörítettek és mintha csak 720p lenne a felbontásuk. Sajna szolgáltatói doboz menüjéből nem látom a technikai adatokat, vagy nem jöttem még rá hogyan mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
azbest #20064 üzenetére
Ilyesmi antenna van:[link]
Direktbe van kötve a tv-be, jelenleg, mert a fali csatlakozóval már sok jelet vesztett... Padláson keresztül jön le; ilyen táp nélküli megoldás nem jöhet szóba? (Csak az ingyeneseket használjuk, nincs box, tv szerintem nem tudja "megtápolni".)
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
azbest
félisten
válasz
pocokxx #20063 üzenetére
A hosszú kábel kompenzálására az antennához tett erősítő javíthat a helyzeten [link]
Hogy pontosan milyet érdemes, az attól függ, hogy milyen antennád van.
Van amelyik a mostani szintillesztő helyére tehető. Van ami meg plusz elemként a koax kábel antenna felőli végénél lehet felfűzve. Meg persze ennek tápellátás is kell, amit lehet hogy tud a tévé vagy a box, de ha van elosztás több készülék felé, akkor arra is figyelni kell, akkor lehet jobb egy külön tápegységes betáp az elosztó antenna felőli oldala felől. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy templom árnyékában lévő ház, ahol a jelerősség eleve nem valami nagy, ráadásul hosszú is a kábel. Kicsit döntve van fenn az antenna, így olyan 20 % körüli jelet produkál, de szélben gyakorlatilag nézhetetlen. Mit lehetne javítani rajta...?
Jelerősítővel érdemes próbálkozni? Ha igen, milyennel?"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
lócitrom
őstag
válasz
Joker88 #20061 üzenetére
alapértelmezett beállítást indíts el rajta.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Joker88
őstag
ma délelőtt a dekóder (amit a MindigTV adott) szokásosan kérte a heti csatornafrissítést.. meg is tettem. utána eltűnt a csomagbeli adók 80%-a.. MindigTV Extra.. M1-Duna van, azonban ilyen hogy Mozi+ , AMC, HirTV eltűnt a kínálatból, a Paramount Channel programhelyen csak a hang van, kép nincs
. Próbáltam újra kerestetni,újrahangolni,semmi..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
flexxx
tag
A HE-AAC hangsávok maradtak? Vagy a borzalmas hangminőségen is javítottak?
-
lócitrom
őstag
válasz
azbest #20058 üzenetére
nekem egyedül a Discovery lett tisztább, élesebb (már amiket nézek azok közül). de a többi ugyanaz.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
azbest
félisten
válasz
lócitrom #20054 üzenetére
Sd csatornáknál néztem futólag most, 500 - 2000 kb/s közt változik nagyjából, dinamikusan. Nem tűnik jobbnak a látható minőség, gondolom nem is volt cél.
Az új hd adások képe persze jobb, pláne nem gyors mozgásnál. Az arena hd-n teleshop most 1500 - 5000 kb/s közt mozog. De lehet 6 megabitig is felmegy, sportcsatornán látni olyat is.
Amúgy arra lennék kíváncsi, hogy vajon a hibajavítás arányon változtattak-e, hogy a régihez képest mennyivel lett nagyobb átviteli kapacitású a váltás. Vagy esetleg már a t2 váltáskor azt áttették nagyobbra.
Úgy tűnik még lehet hiba a transcoder beállítások körül, legalábbis előbb láttam egy képhibát, ami teljesen egyformán és ugyanakkor látszott boxon és vlc-ben is
-
fezsoo
aktív tag
Információnk szerint az átállást követően hamarosan érkezni fog a dekóderek frissítésére szolgáló szoftver frissítés, amellyel a korábbi problémák megoldásra kerülnek. Addigi türelmét köszönjük!
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
törölt tag
Érdekes, az Amiko boxom nem váltott át az új kódolásra, csak újrahangolás után, addig csak hangott adott. A régi, nem hevc box meg már csak rádiócsatornaként azonosítja az új kódolást.
-
Adama123
aktív tag
Minimax kódolatlan, ha esetleg valakinek nincs előfizetése és ellenőrizni akarja hogy eszköze hevc képes-e.
-
lócitrom
őstag
válasz
azbest #20049 üzenetére
á, a jó öreg uborka
nem tudom te régebben nézegetted-e, de felbontásban vagy bitsűrűségben látsz eltérést azon kívül, hogy 540p-ben jön?
-
lócitrom
őstag
válasz
fezsoo #20052 üzenetére
olyan nincs, hogy elkészült a rendszer és nincs jel jelenik meg. olyan van, hogy nem hangol át automatikusan. úgyhogy hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
hát... a sport rajongóknak lehet tetszeni fog. Úgy látom hd sport adás lesz: arena 4 hd, spiler 1 és 2 hd és sport 1 és 2 hd. Fit hd.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
azbest #20049 üzenetére
Mondjuk igen a Mozi+-on fekete kép de hang az van, na majd később csinálok egy újrahangolást
-
-
bul07
nagyúr
válasz
azbest #20047 üzenetére
1óra múlt és eddig semmi, megy az adás rendesen
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Most éjféltől lesz a leállás?
-
fezsoo
aktív tag
válasz
UberMutant #20040 üzenetére
Mindenki várja. Mert most lessz tiszta hogy milyen is lessz ezek után a Mindigtv!
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Joe_Muad_Dib
tag
Skacok van itt Philips-es? Olyannál van a tévé aki nem ért hozzá ha esetleg újra kell hangolni. Mediacard van benne, gyönyörű a kép és minden csatorna megvan; a menüjében direkt az automata csatornafrissítést állítottam be, az ilyen esetek miatt, mint a vasárnap hajnali akció. Valami Philips guru megnyugtatna hogy nem kell elmennem vidékre újrahangolnom a tévét?
-
törölt tag
válasz
fezsoo #20039 üzenetére
Szombat éjjel sokan fognak anyázni..Pl. akikre rásózták a régi Amiko Impulse stb-ket. Az egyik üzletlánc is rendkívül jutányos áron hirdette, de a leírás és képek egyértelműen az új h.265 típusra utaltak, külön kiemelve az átállást. Berendeltem egyet, szerencsére személyes átvétellel, így azonnal visszadobhattam, mikor kiderült, hogy persze a régit adták volna. Ha valaki nem ért hozzá, simán beszopja...
-
fezsoo
aktív tag
válasz
Tamagocsi123 #20038 üzenetére
MinDig TV-sek és MinDig TV Extra előfizetők figyelem!
Szeptember 6-án technológiaváltás miatt leállás várható az Antenna Hungária szolgáltatásában
Szeptember 6-án utolsó állomásához érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása. Az első szakaszban valamennyi vételkörzetben DVB-T2 technológiára váltott a szolgáltató, a második – és egyben befejező – szakaszban pedig a HEVC kódolást vezetik be a fogyasztói élmény növelése érdekében. Ezzel egyidőben további két új vételkörzetben – Kékesden és Mosonmagyaróváron – indítanak földfelszíni televíziós szolgáltatást. Az említett körzetekben a felhasználók és előfizetők zavartalanul és jobb minőségben használhatják majd a szolgáltatást.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban szeptember 6-án vasárnap, 0:00 és 6:00 óra között leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban.Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
válasz
Tamagocsi123 #20033 üzenetére
Lehet ezt még nem mondta senki: a TV-t és az antennát össze kell kötni koax kábellel (méghozzá jól elkészített nem zárlatos, nem szakadt kábellel), az antenna pedig ne a szoba közepére ledobva legyen hanem a tetőn az adó felé fordítva...
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz
Azt megnézted az oldalukon, hogy merre kell néznie az antennának? De szerintem akkor csak kültéri antenna fog ott menni. [Merre forgassam?]
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
DarkByte
addikt
válasz
Manuális hangolással lehetne esetleg megnézni lát-e valamennyi jelet egy mux frekvencián ami a környékedben fogható. [link] Neked csak az A-B multiplex érdekes, azt keresd meg melyik adók vannak a környékeden.
Ha megmozdul a jelszint mérő, de a jelminőség nullán marad, akkor van valamennyi jel, de kevés. Ekkor mégsem jó az antenna / messze vagy az adótól, nagyobb nyereségű antenna kellene.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tamagocsi123 #20031 üzenetére
Először kell kiválasztani a DVB-T és csak utána kerestetni a csatornákat.
(Fordítva nyilván nem talál semmit) -
válasz
Tamagocsi123 #20029 üzenetére
kábeles = DVB-C
antennás = DVB-T -
azbest
félisten
válasz
Tamagocsi123 #20027 üzenetére
Nem kell kiválasztani, hogy kábeltévé vagy antennás tévé adást szeretnél keresni? Ha kábeles módban keresel, akkor nem fog antennás adásokat találni.
Gondolom nem pincében vagy tömbházak közti társasház alagsorában próbáltad szobaantennával, mert oda meg jel nem jut le.[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz
Tamagocsi123 #20025 üzenetére
mi az, hogy mindenféle antenna?
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Szeretnek kerni egy kis segitseget, tegnap vasaroltam egy lcd tv ujonan Tesla 32T300SH HD LED üzletben de egyszerüen nem fogja a föld felszini ingyenes adásokat. Olyan helyre kerül (telek) ahol nincs kabel tv. Minden fele antenna probáltam de semmit nem fog mi lehet a gond? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
SztiviVander
őstag
Egy kis update a szolgabox visszaküldésről. 08.07-n adtam fel (postán, címzett fizeti opcióval), ma jött egy szerződés módosítás hogy 08.21 dátummal leadásra került a készülék és így az lekerült a szerződésemről. Ügyfélkapun is eltűnt, maradt a smart kártya mint régen. Nem kapkodják el, de legalább a végeredmény oké.
-
DarkByte
addikt
válasz
fridaycs #20018 üzenetére
Próbáld meg hogy visszarakod a box-ot és a menüjében keresd meg hol mutatja a jelerősséget. Kapcsold ki a tápfeladást a box menüjéből, majd nézd meg megint. Ha így drasztikusan leesik a jelerősség (esetleg el is megy a hang-kép), akkor kell egy olyan tápfeladó injektor mint amit Joe_Muad_Dib linkelt, az antenna és a TV közé.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz
fridaycs #20015 üzenetére
Pontos LG TV típust írsz az sokat segít.
Viszont amelyik TV tudja a DVB-T2-t az tudni szokta a DVB-T-t is, mivel visszafelé kompatibilitásra figyelni szoktak.Szóval szerintem a megfejtés máshol van. Például nem írtad milyen antenna. Ha erősítős akkor annál lehet hogy a box megoldja a tápfeszültség feladást, a TV nem (vagy nincs bekapcsolva a menüjében). Manuális hangolásnál érdemes jelszintet nézni.
lócitrom: gyorsabb voltál.
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz
fridaycs #20015 üzenetére
jól néznénk ki, ha tudná a T2-t, de T-t nem.... vagy nem jól hangolod a tévét vagy táp kell neki, amit a tévé meg nem ad ellentétben a beltérivel.
-
fridaycs
tag
Sziasztok! Vettünk a napokban egy lg tv-t ami elvileg csak dvb-t2-t tud. Egyszerűen nem tudom rajta befogni a MinDigTV-t, nem talál egy csatornát sem. WayteQ STB-n keresztül ( antenna kábel az STB-be, és onnan szintén antenna kábel a TV-be, tehát nem HDMI-n keresztül) viszont minden bejön. Mi lehet a gond? Lehetséges hogy a DVB-T2 nem tudja a sima dvb-t? Csávoly adóról van szó, igazából azt sem tudom, hogy ott volt-e már átállás.
''És egy pár üveg sörtöl majd mindenki elfelejti...''
-
Adama123
aktív tag
Mindig TV Extra ügyfeleinek is elérhető lesz az RTL Most+.
-
gregory91
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
macgywer #20006 üzenetére
mivel a szolgáltató tulajdona, érdemes nekik jelezni és akkor gondolom küldenek másikat
(#20007) Ronyn
jogos. Pontosabban a kis piros kapcsoló lehet ilyen is meg olyan is és kívülről nem látszik, hogy melyik fajtával szerelték, s hogyan kötötték be. A készülékeket pedig valóban ki kell húzni, mielőtt valaki szétszedi őket, vagy ha fél a vihartól. Viszont áram spórolás céljából megteszi a kapcsoló is.[ Szerkesztve ]
-
macgywer
tag
Sziasztok!A kiküldött Prime box távirányitója egyik napról a másikra nem reagál az ok és bal jobb gombra,valaki tapasztalt ilyet,vagy ez csak nálam van?
-
Wendelke
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
jmuranyi #20002 üzenetére
"akkor dugjuk be az elosztót a konnektorba"
ugye nem szó szerint. Én vittem kapcsolós konnektort anyámnak, mert ő is mindent kikapcsolgat és kihúzogat. Máshol meg eleve kapcsolós elosztó van betéve. Bár most hogy mondod, azt hiszem el kéne vennem tőle még pár elosztót, mert hiába kapott pár újat, akkor a régi piacos, földeletlen fajtákat veszi elő, mert jó az még és semmit sem szabd kidobni.
-
jmuranyi
tag
válasz
Wendelke #20001 üzenetére
Nem küzdöttem vele. Édesanyámnál van, a Duna TV-t nézi rajta hétvégente.
Korábban végigtekertem a csatornákat, volt néhány ideiglenesen
kódolatlan, ami ment, illetve mintha a HEVC Teszt csatorna is fogható lenne.Azért vettem ezt, mert a februári (BAZ megye) átállás után a régi dekóder
vacakolni kezdett, és az ALZÁn akkor ez kapta a legtöbb értékelést,
illetve a leírásában benne volt, hogy a magyarországi átálláshoz is ajánlják.Nálunk a TV és környezete áramtalanítva van, csak
akkor dugjuk be az elosztót a konnektorba, ha nézni akarja vki.[ Szerkesztve ]