Aktív témák
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
vtechun #4096 üzenetére
Nekem a Sarkantyún takarásban a radiátorra tett GSM mágnestalpas antennával közepes és jó között ugrál. Mivel még nincs hivatalos közlemény addig reménykedjünk,hogy nem ez a max. teljesítmény.
Közben kollegámmal beszéltem és ő a Damjanich lakóparkban a 3. emeleten próbálkozott,ott megáll a frekiken,de nem keresi le az adókat! -
zunicum
tag
Jelenleg Kecskeméten megy mind a három mux, Vacsi közben kiváló a vétel.
-
Watt25
veterán
válasz
ZeroCaptan #4090 üzenetére
Ha új TV-d van, akkor nem kell box, de gondolom a hétvégi házban nem az van.
Szóval, igen, kell.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Jester01
veterán
válasz
ZeroCaptan #4090 üzenetére
Igen, kell. Vagy olyan tévé amiben már van beépített DVB-T.
Jester
-
ZeroCaptan
tag
válasz
Jester01 #4089 üzenetére
Barátaim
Hétvégi házba kellett a cucc, nem értek hozzá, ehhez is kell egy set top box? Aszittem csak egy sima antenna konnektorba be, másik fele a tévébe és megy?
kell vennem ehhez is egy ilyet?
http://www.edigital.hu/TV_antenna_digitalis_vevo/Seltronic_HT-307_MPEG4_DVB-T_vevo_keszulek-p273953.html[ Szerkesztve ]
NHL, NBA, Soccer
-
KZP
őstag
válasz
ZeroCaptan #4084 üzenetére
Amit elmosódva látsz, az nem a digitális adás. Mert a digitálisnál vagy van kép, vagy nincs, nincs köztes állapot.
Ha az antenna erősítőjét bekapcsolod, az STB-n kapcsold ki az antenna tápellátását. Esetleg próbáld meg másképp fordítani, vagy a behangolás idejére esetleg kitenni kicsit a szabad ég alá. Aztán, ha már megtalálta az adókat, akkor be lehet vinni és ott ügyeskedni vele, hogy hol megfelelő a jelerősség.
-
Watt25
veterán
válasz
ZeroCaptan #4084 üzenetére
1. Tedd jobb helyre az antennát
2. Vidd vissza és vegyél helyette rendes tetőantennát.+1 kérdés: Mivel akarod nézni? Mert a leírás alapján az analógokat látod csak. Ha nem tudja az eszközöd az MPEG4-et, akkor nem fogsz MindigTV-t nézni...Bocs, most látom, hogy a románoknál is MPEG4 van, akkor marad az első két lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
ZeroCaptan
tag
Ilyen antennát vettem és nem fog semmit, csak az m1 meg tv2-t látom iszonyat elmosódva hang is alig van.. Debrecenben.. állítólag veszi a mindig tv-s csatornákat szépen..
felettébb érdekes hogy a román adókat szépen veszi de ezenkívül semmi..
http://www.edigital.hu/Szobaantenna/Thomson__ANT1410_analog/DVB--T_szobaantenna-p78588.html
Tanács esetleg?[ Szerkesztve ]
NHL, NBA, Soccer
-
Jozin
csendes tag
Sziasztok!
Van egy msi digi vox hibrid tunerem. Az m1 olimpiai adását nézném a melohehyemen.
Analóg formában nagyon gyenge a kép, ezért a digitális sugárzás kéne.
Most jön a problémám AF9015BDA filteren (gondolom ez a digitális adásra vonatkozó) befogja a m3D-t tökéletes minőségben, de semmi egyebet.
Azt nem értem, hogy az m1, m2, RTLKLUB, TV" miért nem jön be?
A lényeg, hogy az m1HD-t szeretném behozni antennával. -
Jetpilot
csendes tag
Már a port.hu -n is fenn van az M3D műsora.
-
Watt25
veterán
Én úgy láttam, hogy minden, amit saját kamerával (mármint MTVA kamerával) vetek fel az SD. (Biztos nem merték kihozni a stúdióból őket, nehogy valami bajuk legyen.
) Ami hivatalos F1 kamera, az HD. (Persze itt is vannak a szokásos kivételek: fedélzeti kamerák, dróton magasban logó futó kamerák és helikopteres kamerák még mindig SD.)
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Kernel
nagyúr
Valamint az EPG-ben eddig is fel szokták tüntetni a HD-t, ha valaki menet közben kíváncsi lenne rá, ott meg lehet nézni.
Logót szerintem csak szükséghelyzetben fogják átrakni jobbra, mint ahogy az RTL Klubnál is előfordult néha ilyen, sportközvetítéseknél.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Oké,már megvan...
Csak a hivatalos kezdéstől kezdték HD-ban adni.
Az előtte lévő majd fél óra,hiába ez is része a pályáról való közvetítésnek,csak SD-ben adták.
Mondjuk ez elég fura...ha már a technika is megvan hozzá,és működik is,miért nem lehet az egész HD?
De már az 5.1 is megérkezett -
Sztem már rémeket látok,de nálatok a Forma1 HD-ben megy?
És az 5.1-et is hiányolom...csak sima sztereóban adják -
darvinya
titán
Ezt a sz@rt.
M2-ön élőben leadják aztán egy kis szünet és megint leadják élőnek titulálva az ismétlést.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
csasaKKP #4055 üzenetére
Nem annyit keres ott, mint mi bárhol...
Annó, mikor a posta szekerét toltam, jókat röhögtünk rajta, mikor megláttuk a cég reklámjában. Mondtuk is egymásnak, biztos csak száraz kenyérhéj jut otthon a családnak, azért volt kénytelen elvállalni a szereplést.Egyébként úgy a kereskedelmi adókon, mint jó ideje a királyi tévén is elég sok az önjelölt szakértő. Ha meg netán van is valamennyi tudása, akkor vagy a stílusa, vagy a hangja nehezen viselhető el. Amikor annó a Palik nyomta a sódert az F-1 alatt, én vagy lehalkítottam, vagy elkapcsoltam. Most is sok esetben erősen lehalkítva nézem.
Áh, savanyú a szőlő...
Ja, és tök jó, hogy egyszerre van a magyar futam és az olimpia !
-
Flashget
félisten
-
csasaKKP
senior tag
-
azbest
félisten
Elég sok kritika éri az mtva össze-vissza kapcsolgatását és a kommentátorok színvonalát. Másik fórumban találtam 12 párhuzamos élő közvetítés címeit:
programfüzet: [http://www.eurovisionsports.tv/london2012/epg/index.html]
közvetítés csatornái: [http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html] -
DuplaZso
aktív tag
válasz
csasaKKP #4049 üzenetére
720 és 1080 közt folyamatosan változó képtartalom mellett igen nehéz különbséget tenni. Ugyanakkora bitrátával - elvi síkon - élvezhetőbb is általában a kisebb felbontás. Állóképeknél biztos lehet némi difi, de a sportközvetítések jellemzően nem arról szólnak.
Mellesleg - szerintem - többet számít a jobb minőségű (visszaskálázott 4K vagy ilyesmi) kamerakép, mint az említett esetekben a felbontás.Szerk.: Hja, non plus ultra a fókuszálás pontosságának milyensége ilyenkor elég keményen előjön. Bringaverseny alatt volt is rá példa nem egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
MTVA Olimpia TV alkalmazása nekem jó, de... mind LQ, mind LQ, mind HD minőségben sokszor blokkosodik a kép.
A TV-s adás valóban HD, de a német ZDF 720p-ben hasonló minőséget "produkál", 1080i ide vagy oda.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
Murphistic #4046 üzenetére
Egyesen a forma-1 közvetítése HD, de a műsorvezetők mutatásához már nem jutott csak jó CA-s, hagyományos kamera. A hang brummos rendesen, jó sokszor. Kissé szégyen... Kettesen az olimpiai közvetítésekkel nem nagyon van gond, mondjuk az angolok nem arról híresek, hogy a technikájuk elavult lenne.
m3D - amit eddig láttam belőle - az említett kimaradástól eltekintve jó. Hangot én csak sztereóban hallgatom, de azt normális minőségben. Viszont sokszor nem megfelelő a kommentátorok és a környezet zajának aránya, jópárszor kellett fülelnem mit mondanak, ha épp nem emelgették a hangjukat.
A logók valóban túl nagyok, SD "mérethez" valók, nem illenek a képi világba.
Nem mellesleg a DunaTV HD-ben ad, de nagyon sok műsoruk hagyományos felbontású.
Összvér, felemás dolgok ezek...
-
gaborh
aktív tag
-
Murphistic
aktív tag
válasz
DuplaZso #4043 üzenetére
Egy másik fórumon egy mtv-alkalmazott azt írta, hogy majd a műsorok előtt jelölik, hogy melyik lesz HD. A megnyitó előtt nem volt kint ez a felirat/inzert/mifene, de a kép nekem is HD-nak tűnt (szerintem vagy elfeledkeztek róla, vagy nincs kész ez a bejátszás, vagy mivel hetek óta reklámozzák, hogy HD lesz az Olimpia, ezért fölöslegesnek tartották) és a hang is 5.1-es volt mellé. (Poén, hogy az olimpiai közvetítések előtti introban is 5.1-es a hang.)
Az arculat nálam még szódával elmenne, ha nem lila alapon lenne feltüntetve az élő felirat és kisebb lenne a logó (viszont remélem, hogy a Híradó előtti visszaszámlálás jó lenne valami képi formában is, pl. a BBC-é nekem eléggé bejön, valami hasonlót összedobhatnának, ha már új arculat lesz.)
Murphistic
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
DuplaZso
aktív tag
Új arculat ? Már megint ? Gyönyörű !
Okádnom kell általában (lásd rádió) a ilyenektől, de ez most kivételesen egységesnek tűnik.Egyébként valóban HD, csak hozzá voltunk szokva, hogy mindig kiteszik nekünk. Túloldalról megközelítve : nyilván mostantól azt fogják majd jelölni, ha csak SD-t adnak...
És tök jó, hogy (természetesen) a magyar úszókislány elődöntőjekor xarakodott az m3D adása...[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Itt sincs kint a HD logó, mondjuk furcsa ez az új MTV arculat. De a képminőség HD, szerintem jobb, mint a fociEB.
Aki nem tud tv-t nézni, de kíváncsi az olimpiai eseményekre, annak ott van az Olimpia TV alkalmazás okostelefonra, élő stream akár HD minőségben. Aki tudja, próbálja ki.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
Sziasztok!
HD-ban adják mindig tv-n az olimpiát?Csak azért kérdezem,mert nincs kint a HD logó.
És a minősége sem vall HD-ra.
Ez azért érdekes,mert az F1-et mindig HD-ban nézem,és a foci vb is így ment.
Még a T-Home-os Sat tv-n sincs kint a HD logó...
Előre is köszi a segítséget -
válasz
vadmajomka #4038 üzenetére
az fb oldalon azt írták, hogy a szolnoki már él
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
vadmajomka #4034 üzenetére
Ráérsz hétfőn felmászni,mert csak akkor tud elindulni Nyíregy és Kecskemét.
-
vadmajomka
tag
Na ma már nem megyek ki a tetőre. Majd talán holnap, ha egyáltalán érdemes átállni Tokajról a Nyíregyházira
-
szasza_xp
senior tag
Na, sugároznak már azok az adók? Hogy a mosolyom is sugárzó legyen
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
vtechun
veterán
válasz
forrest85 #4014 üzenetére
itt kell megadni a frekit, sávszélt, és play, aztán majd lehet még a csatornák között is váltogatni, teljesen jó megoldás, főleg keresésre, mert nem rinyál, hogy nincs jel, hanem játssza a semmit, aztán ha van jel akkor meg a valamit
Teljes leírás.[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz
forrest85 #4012 üzenetére
melóban már belőttem vlc-t az adott frekire
ilyenkor ha fog jelet, akkor automatikusan elkezdi játszani, ezért nagyon jó jelvadászatra a vlc.
egyébként szerintetek nem kavar az be hogy tokajból is ugyanerről a frekiről nyomják? nem okozhat valamiféle interferenciát? mert ide ér mindkettő, csak ugye a tokaji az 30 kilometerrel messzebb van
-
vtechun
veterán
szóljatok, ha valaki észleli, hogy elindult Nyíregyháza -n a Mindigtv sugárzása a víztoronyról
-
csasaKKP
senior tag
Egy közepes konfig jó lesz, inkább VGA-n múlik, meg persze megfelelő kijelző/megjelenítő is kell. 1080p-s streamnek egy stabil 6 Mbites net elég lesz, (side by side) 3D-hez lehet már kevés.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NBA és kosárlabda topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 512GB Black Gyári független
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt Apple iPad Magic Keyboard 12.9 - magyar kiosztású billentyűzet
- Újszerű kék Apple AirPods Max fejhallgató- új akkumulátorral
- Samsung Galaxy S21 FE 8GB/256GB 5G Dual SIM
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest